[Foto] Zaradi ugrabitve velenjskih dečkov protestniki zahtevali odstop ministrice Anje Kopač Mrak

Foto: STA

Pred Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so se danes zbrali protestniki, ki so znova zahtevali vrnitev dečkov iz rejništva starima staršema in odstop ministrice za delo Anje Kopač Mrak. Strokovni zastopnik starih staršev Franc Donko je poudaril, da ne bodo odnehali, dokler ne bosta otroka pri babici in dedku.

Protest je organizirala Koalicija “Za otroke gre!”. Stara starša se protesta sicer nista udeležila, saj sta po besedah Franca Donka že utrujena od vsega dogajanja. Je pa babica Marija Otorepec udeležence shoda nagovorila preko telefona in se jim med drugim zahvalila za vso podporo, ki jima jo že od začetka izkazujejo.

Borut Pogačnik (foto: STA)

Borut Pogačnik. Foto: STA

Psihoterapevt Borut Simon Pogačnik je v nagovoru zbranim dejal, da sta dečka trenutno v obdobju razvoja, ko za identifikacijo nujno potrebujeta “emocionalni objem”. Po njegovih besedah se bosta soočala s travmatsko nevrozo, kar bo vplivalo na njuno nadaljnje življenje, zato naj država čez 20 let z njune strani pričakuje tožbo. Kot je še poudaril, sta dečka v slabšem položaju kot slovenski zaporniki, saj ju lahko stara starša obiščeta le enkrat mesečno.

Teoretski psihoanalitik Roman Vodeb je zelo ostro nastopil zoper Kopač Mrakovo, ki po njegovem mnenju svoje delo opravlja ne le slabo, ampak tudi narobe, vsekakor pa nemoralno. “Če bi bil jaz minister, bi šel lastnoročno do teh dveh dečkov in ju pripeljal lastnoročno. Naslednji dan bi bil odstavljen, ampak moralno prav je, da ta otroka dobita dedka in babico,” je poudaril Vodeb.

Roman Vodeb (foto: STA)

Roman Vodeb (foto: STA)

Ravnanje ministrice je ostro obsodila tudi Metka Zevnik iz Koalicije “Za otroke gre!”. Odgovorne je obtožila zavajanja in laganja, njihovo ravnanje pa označila za hudodelstvo. Donko se je odzval tudi na torkov odstop direktorice Centra za socialno delo Velenje Lidije Hartman Koletnik. Kot je poudaril, ne verjame, da se za njeno odločitvijo res skrivajo osebni razlogi.

Metka Zevnik (foto: STA)

Metka Zevnik. Foto: STA

Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev je še napovedal, da si bo prizadeval za spremembe zakonodaje na tem področju, k čemur bodo skušali prispevati tudi z zbiranjem podpisov.

Foto: STA

Foto: STA

STA, A. Ž.

 • garfi

  V ozadju je uničevanje družine s strani levakov in lgtb.
  Vodeb je povedal, da mu grozijo s smrtjo.

  • avtohtoni neandartalec

   Seveda, če jih pa provocira, da imajo majhnega lulčeka.

  • sevenx

   Bravo Garfi. Gre za zacetek odvzemanja otrok zaradi socialne stiske. Kmalu prihajajo casi ko ne bo vec socialne podpore… Vodeb je naš:). Vzgajali jih bodo v LGTB druzinah ki bodo subvencionirane.

 • Anton

  ne skrbite imamo že krivca, to je dežurni Janez Janša na stalni pripravljenosti:)

  • Aton

   Seveda je krivec znan, le še detalji z neznanega kraja manjkajo.. Sploh pa do tega primera ne bi prišlo, če bi pred 25 leti poslušali takratnega predsednika!

 • rubec

  V ameriki je en tip ki je ugrabil sosedovo muco fasal sedem let zapora. Vem ja, vem. Ne, ni bil črnc.

  • avtohtoni neandartalec

   Pri nas bi dobil izredno občinsko subvencijo in pohvalo družbene samozaščite.

 • domovina mili dom

  Če se kdo spomni komunističnih možač pepce k., lidije tomšič…….Ta vzorec se pelje kar naprej. Saj ni čudno, da je komunistom družina in ljubezen, toplina v njej nekaj tujega.

 • Ryuk

  Kako so starši včasih vzgajali otroke: “če ne boš priden te bodo cigani ukradli.”
  Kako starši vzgajajo otroke po novem: ” če ne boš priden te bo Anja Kopač Mrak ukradla.”

 • Olga

  Verjetno jo bo treba odnesti s stolom vred! Pa ne samo njo, tudi vse tiste, ki njeno početje zagovarjajo!

 • rrrrr

  Danes se nas je na tem protestnem zboru zbralo cca 150 protestnikov. Če bi se nas zbralo 30.000, bi bila ugrabljena fantka v dveh urah že v varnem objemu svojih starih staršev.
  Zato dragi starši,mladi pari, dedki in babice, kar lepo ostanite na udobnih kavčih na tem portalu in tvorno modrujte o zlorabi teh otrok, pravičniško in srdito, kot se ob takem dogodku spodobi.
  Nas 150 pa se bomo takih shodov z veseljem udeležili zato vsaj še 200 krat.
  Verjemite, ne bo nam težko, le da se otroka vrneta v svojo družino.!

  • Olga

   Tudi meni ne, se strinjam! Brez truda ni demokracije!

  • avtohtoni neandartalec

   Kaj naj naredita otroka ob izpadih besa staršev, ki sta izgubila ljubo, nedolžno hčerko, k očetu v zapor ne moreta, drugi se zgleda nočejo mešati dokler so zraven mediji, kriminalisti in družbena samozaščita.

   • Mojca pokraculja

    Kakšnih napadih besa starih staršev ?! Od kod tebi to ? Kaj sta pa gledala v svoji družini, ko je bila mati še živa, očetov bes? zaradi česa je besnel in jo ubil se pa ne vprašaš? Očetu bi morala biti odvzeta roditeljska pravica, razumeš? Tako določa zakon, da o morali in etiki sploh ne govorimo.S kakšno lahkoto tega morilca prikazujejo kot vrednega očeta, neverjetno !

    • avtohtoni neandartalec

     Otroke je imela že od prej, mož tudi, ne poznamo družinske scene in se javnost tudi ne bi smela mešati, za bedake nas pa tudi ni treba imeti.
     Nihče nikogar ne opravičuje, morilec je v zaporu in bo obsojen, sočustvujem z otrokoma, predvsem pa spoštujem bolečino obeh staršev, ki sta izgubila svojo hčer, pokopati svojega otroka namesto, da bi on pokopal tebe, se mi zdi mogoče najhuje od vsega. Verjetno je tudi morilcu zdaj žal, ko bo prestal kazen, bosta otroka že odrasla, ne moremo pa ga demonizirati zaradi tega. Oče je, to sta njegova otroka, mamo jima je vzel, s tem bodo morali živeti do konca.
     Otroke je.država ugrabila, to pa ni bilo pametno, to gnilo truplo povsod kaže mišice.

 • dob

  Ne razumem zakaj ministrstvo in socialna služba skrivata svoje razloge za vztrajanje pri tem stanju. Naj opravičijo to, kar so storili.
  Zakaj, ali bolje – za čim, se skrivajo?!

  Kakšni so njihovi pravi razlogi za vztrajanje? Za enkrat, kolikor sem uspel razumeti iz prebranega, so izjavljali le to, da je tako za otroka bolje.
  Prosim, na plan z razlogi. Povejte zakaj je tako za otroka bolje.

  Ali pa je prepovedano vedeti? Bi morda naredili večjo škodo s tem, ko bi nam povedali, kot so jo že do sedaj s tem, ko razloge skrivajo.
  Če razlogi sploh so, torej če obstajajo.

  • avtohtoni neandartalec

   Točno tako, saj niso neko božanstvo, javnost mora dobiti jasen odgovor zakaj je bila ugrabitev otrok dobra ideja.

   • dob

    Ugrabitev bi prišla v poštev, če otroke doma posiljujejo, pretepajo, jih poškodujejo. To bi razumel. Je to bil primer tukaj?

  • Mojca pokraculja

   Morajo skrivat in prikrivat iz preprostega razloga, ker so delali na svojo roko in si vse predpise prikrojili tako, da so to lahko izvedli. Zato so jih kršili, opustili pravila, se skrivali za stroko. In je popolnoma jasno, da “pravno” temu niso kos, imajo lahko 100x narejen izpit iz ZUP-a, ne znajo razmišljati prav in vse narobe interpretirajo. Da o strokovnosti sploh ne govorimo. Sedaj je treba po njihovo vztrajati do konca, no direktorica se je že zlomila. Ja zato je prepovedano vedeti za razloge, ker jih preprosto ni. Ministrica zaradi tega ne bo odletela, bodo že našli izgovore. Saj so sami doktorji, magistri, znanstveniki , ki vse obvaladajo kot si že ugotovil.

  • Nada

   Starima staršema je ministrstvo potem, ko je že bil izvršeno odpeljanje otrok iz vrtca, v odločbi v mesecu aprilu odgovorilo, da zato nista primerna, ker ne bi vzdrževala stika otrok z očetom v zaporu.
   Briga njih dobrobit dveh tako majhnih otrok, njun čustveni občutek, da imata nekoga svojega, da nekomu pripadata, da imata ljubeča dedka in babico. Po vsem, kar sem prebrala in kar so starima staršema uradno odgovarjali, vse kaže, da so stregli željam zapornika, tistega, ki je že prej bil znan po nasilništvu, nekoč v sodni dvorani pretepal partnerja svoje sestre, nato varnostnika sodišča, ki pa ga je obvladal, o čemer je uradno poročal prisotni državni tožilec.

   • Mojca pokraculja

    Ne me basat, a to so jima očital?! In to v odločbi ! Oni bi stike z morilcem, tistim, ki jih je ogrožal in se nad njimi znašal? In morilcu še vedno niso odvzeli starševske pravice ? A so sploh predlagali sodišču odvzem? Koliko neodgovorjenih vprašanj, res me zanima kaj za vraga skrivajo?!

 • avtohtoni neandartalec

  Proti, starša umorjene matere ne kažeta nobenega občutka posredne odgovornosti, ne kažeta nobene empatije do očeta, ki jima je vzel hčer, to ni zdravo okolje za otroke.
  Kaj se sploh lahko naučite pri dedku in babici, da je oče utelešenje hudiča najbrž, to bi jima pa res pomagalo v življenju.

  Odbor bi osebno podprl edino v primeru, če bi otroka izrecno sama zahtevala, da ju vrnejo v oskrbo dedka in babice ali če bi se zaprti oče odločil, da ju prepusti družini žrtve, ki ji je vzel Življenje.

  Ministrica za socialo je zlorabila represivni aparat in ugrabila otroke iz šole, kjer itak nista imela kaj početi dan po umoru matere, sedet bi morala, ne pa samo takoj odletet.

 • Slovenka

  Kakšni so njihovi pravi razlogi za vztrajanje?

  Preprosto. Kot sem že stokrat zapisala, si tedaj aprila, ko so otroka ugrabili, niso predstavljali, kakšno godljo so si skuhali. Niso računali na NovoTV, ki so ji sledili drugi mediji, ker si niso upali biti tiho, na ogorčeno javnost in si do zdaj še preprosto niso uspeli izmisliti pametnega opravičila. To ti vse pove o umski šibkosti odgovornih, o morali in vesti pa raje ne bi, ker so levakarji na CSD o teh dveh kategorijah sicer nekaj malega slišali, tudi predavali o njiju, ne da bi točno vedeli, kaj to pravzaprav je.

  • avtohtoni neandartalec

   Saj dožacijo so tudi lahko prenašali v živo, ko so vdrli specialci, so imeli pa zgleda že dovolj drugega materiala za objavo.

  • cosmosjasnovidec

   Jezus je črne ovce spremenil v rdeče svinje in tako so nastali komunajzarski levičarji.

   • MEFISTO

    Tega ni storil Jezus, temveč sam hudič.

    Če pa je to vendarle naredil l Jezus, pa nam je prevarantske in plenilske rdečkarje poslal za pokoro, ker je toliko Slovencev narobe volilo.

    Kazen je kruta, vendar pravična.

 • avtohtoni neandartalec

  TAK SI KOT FOTER KI TI JE MAMO FENTAL!

  Še vam zdi to normalno družinsko okolje, ker to bosta poslušala vsakič, ko bosta dedek in babica pogrešala hčer in ne bo drugih zraven. Za vsako malenkost.

  Otroka lahko bežita k starim, zakaj pa ne, ampak nekako ne silita na.obisk. vprašanje, kdaj bosta začela pogreša očeta, če bi bila pri družini umorjene, bi verjetno iskala razloge, da se mu pridružita in mu pomagata prestati kazen. To sta vendar njegova sinova.
  Ravno obratno bi potekal proces soočanja z realnostjo pri nevpletenih rejnikih, manj ko bo čustvenih izpadov, prej se bosta zavedla razlike med njunimi starši in normalnimi, prej bosta spoznala moralno držo in predvsem egoizem očeta, ki jima je vzel otroštvo.

  Oni parapsihologija pa itak zgleda ni iz tega planeta, kakšna neumna izjava, da sta bila otroka prizadeta, in sicer naslednje jutro po umoru mamice, točno taki čustveni invalidi so ju tudi ugrabili sredi “ulice”, v imenu države, očitno ne v imenu ljudstva.

  • www

   za mene je bistveno vprašanje : KAJ JE FOTER DELAL ZA MAFIJO KUČAN-KOS, DA TA PRIMER SEŽE DO SLOVENSKE VLADE ???

 • Iza Demos

  Upam da na njuno nadaljnje življenje ne bo vplival ves ta cirkus, ki ga zganja ulica.

  • Aton

   Kraja otrok je čist u redu stvar, sam da ni cirkusa, ki ga zganja ulica!

   • Iza Demos

    Kdo pa je koga ukradel komu, bi se pa dalo razpravljat. Otroci so najprej od staršev potem pa šele od ostalih sorodnikov. Ne razumem pa zakaj oče ne udari po mizi. Če bi bila jaz na njegovem mestu bi že.

    • FORT WORTH

     Oce tolce po mizi v zaporu,ker je ubil njuno mamo.
     Po tvojem lahko morilec o cem odloca ?!

  • Nata

   ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

 • piko8

  Slovenijo vodi MAFIJSKA vlada pod vodstvom POKVARJENEGA cerarja šebolj pOKVARJENE MATERE in murlglske PODGANE mILANA kUĆANA !!

 • VERZIFIKATOR

  Gaber Babinovič

  NAJ POZABI, KAR SE GABI

  Sédel je med babico in dedka,
  nejeverno gledal je v ekran,
  glavico obrnil naglo stran,
  vnuček se prestrašil je posnetka.

  »Tale teta ni kot moja babi,«
  jo primerjal je s hudobno račko
  in narisal kotnavadno čačko,
  rekel, da krohot se njen mu gabi.

  Res tako se ta je krohotala,
  da odvrne te vedenje njeno,
  vsak ugovor pa je bob ob steno,
  stroka, pravi, da ji prav bo dala.

  Sama ménda stroki načeluje,
  borka je za možnosti enake,
  res mordá za tumpaste bedake
  ali kjer se stroko podkupuje.

  Čačka kjer namesto je podpisa,
  mnenje stroke golo le čečkanje
  in z otrok usodami igranje
  del sestavni sodnega je spisa.

  Posteljica je pri vzgoji glavna,
  nadomešča bojda vso ljubezen,
  najbolj je zdravilna za bolezen,
  rekla strokovnjakinja je slavna.

  »Tale naj na vzgojo kar pozabi,«
  dedek se razumni zdaj razburi,
  prekipeva, ga krivica kuri,
  ženskin se nastop še njemu gabi.

  »Naj ne bo otrok travmatiziran,
  prav lahko čez čas ga stroka spridi,
  kar slučajno na ekranu vidi,
  s tem lahko je že indoktriniran.

  Kar je videl, čimprej naj pozabi,
  čačka naj se zbriše iz spomina,
  je dogodek vreden opomina,
  da se izogibal bo ogabi.«

  Dedku treba ni za to skrbeti,
  vnuček instrinktivno reagira,
  čačka gabi se mu in upira,
  takšni stroki sam se zna upreti.

 • MEFISTO

  Direktorja CSD Velenje in Slovenj Gradec sta odstopila zaradi samovolje.

  Koroška dečka sta še kar naprej v suženjstvu, brezdušna in brezsrčna ministrica za pedre in lezbijke doma ter po svretu pa tudi še kar greje ministrski stolček.

  Z njo vred pa cela katastrofalno nesposobna vlada s premierom na čelu.

  Treba bo napolniti ulice in trge.

  Zaman bo Peterletovo spraševanje, zakaj ravno zdaj ob 25 letnici osamosvojitve..

  • Slovenka

   Treba bo napolniti ulice in trge.

   Vsekakor, toda s pametnimi ljudmi, ne s podnom.

 • MižekFiga

  Kopačko v katran in perje. Zasluži NIČ davkoplačevalskega denarja. Ministrica za delo je in koliko vsako leto visoko kvalificiranih odhaja v tujino ??? Naši državljani (MI) smo pod dohtarskim nadzorom njenih CSDjev. To so ustanove za uničevanje Slovencev, prva liga!

 • Iza Demos

  Ko bi vsak od nas najprej pometel pod svojim pragom……………………Pa kako se na vse spoznamo in obvladamo………….sami super ljudje……………

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!