Hrvati so nam poslali novih 3285 migrantov in napovedali nove

Vkrcavanje na vlak proti Šentilju (foto STA).

Minulo noč do 4. ure zjutraj so s Hrvaške v Dobovo prispeli trije vlaki s skupno 3285 begunci in migranti. Hrvaški varnostni organi pa so že napovedali prihod novih dveh vlakov z nekaj več kot 2200 potniki. 

Dobova ob 7.00

Približno polovico tujcev, ki so ponoči prispeli v Dobovo, so po opravljenih postopkih in oskrbi policisti z vlaki in avtobusi že pospremili proti Dolgi vasi, Petišovcem, Gornji Radgoni in kraju Podrožca v Avstriji.

S PU Kranj poročajo, da je vlak s 540 evidentiranimi tujci trenutno na poti z Jesenic proti Avstriji, danes pa sta predvidena še dva takšna prevoza. Včeraj so sicer iz Dobove prek Jesenic v Avstrijo prepeljali tri izredne potniške vlake s skupno 1530 migranti.

Gornja Radgona in Lendava ob 7.30

S PU Murska Sobota so sporočili, da bo danes med 8. in 9. uro iz Dobove 8 avtobusov pripeljalo okrog 420 migrantov, ki bodo nastanjeni v nastavitvenem centru v Gornji Radgoni.

V nastanitvenem centru v Lendavi in sprejemnem centru v Dolgi vasi trenutno ni migrantov.

Šentilj ob 8.00

V nastanitvenem centru v Šentilju je bilo danes ob 8. uri 2655 migrantov. S PU Maribor sporočajo, da tudi danes pričakujejo prihode novih migrantov v nastanitveni center Šentilj. Sprejemna centra Gruškovje in Središče ob Dravi sta trenutno prazna.

 V. V.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!