Kdo bo odgovarjal za požar: Direktor Kemisa je kazensko ovaden

(Foto: Nova24TV)

Medtem, ko številni Vrhničani v jezi in strahu opravičeno zahtevajo,  da jim odgovorni pojasnijo, ali je njihovo zdravje in zdravje njihovih otrok po požaru v tovarni Kemis ogroženo ali ne, je Policijska uprava Ljubljana sporočila, da so kriminalisti v sodelovanju s kriminalističnimi tehniki in forenziki Nacionalnega forenzičnega laboratorija okvirno določili kraj, od koder se je začel širiti požar. Poleg tega so tudi potrdili, da je bila zoper direktorja tovarne podana ovadba.

Po besedah predstavnikov policijske uprave so v preiskavo vključene tudi druge službe, saj je za preiskovanje takšnih primerov značilno, da so po naravi zelo zahtevni. Glede na to, da je šlo v tem primeru za obsežen požar, pa je še vedno težko napovedati, kdaj bo preiskava o tem tudi zaključena.

Foto: iStock

Ovadbo naj bi vložil Lado Troha
Glede na to, da konca kriminalistične preiskave ni mogoče napovedati, pa je mogoče z gotovostjo reči, da je bila vložena kazenska ovadba zoper direktorja Emila Nanuta. Po poročanju Slovenskih novic naj bi ovadbo vložil Lado Troha, v imenu Osveščenih prebivalcev Slovenije.

(Foto: Nova24TV)

Prejšnji ponedeljek okoli 20. ure je zagorelo v tovarni Kemis. Gre za družbo, ki se ukvarja z zbiranjem, predelovanjem, odstranjevanjem in posredovanjem različnih vrst odpadkov – mednje prištevajo tudi več kot 1.500 ton različnih vrst nevarnih odpadkov, kot so odpadna olja, laki, topila, barve in celo zdravila. STA poroča, da so na dan požara skladiščili celo tono pesticidov.

N. Ž.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, kot mi je znano so imeli vzorno urejeno in tudi elektronsko varovano. Kdor je le enkrat doživel manjši požar doma ve kako malo je potrebno, da požar uide nadzoru ne glede na fso preventivo. Pred strelo in iskro pa praktično ni 100% zaščite… To da pa prasice sploh niso vedele ka kurijo pa je totalno neodgovorno!!!

 • Fogglof Tunnek

  (EKSKLUZIVNO) – Združena levica je tik pred združitvijo v enotno stranko. Stranki TRS in Iniciativa za demokratični socializem morata sprejeti le še sklep o spojitvi.

  Luka Mesec: “Združujemo se predvsem zato, da naredimo levico močnejšo. Do zdaj smo bili Združena levica koalicija, sredi mandata pa smo se odločili, da bi bilo bolj smiselno naše moči poenotiti, saj lahko delamo bolje in več ter da konec koncev ZL pride tudi na teren, kajti zdaj se naši simpatizerji in podporniki niso mogli včlanit v stranko Združena levica, ampak so morali izbirati med strankami članicami.”

  SDS paraziti, pazite se…prihaja močna in edina prava levica ki bo harala !!!

  • šmentanamuha

   Tunek, nehi delat propagando za te parazite. Upam, da je dovolj veliko število Slovencev zdrave pameti in teh nedonošenčkov ne bodo volili. Zdej vem, zakaj bi radi znižali mejo na 16 let.

  • Janez

   A?
   So kaj povedali ?
   KDAJ BODO IZ SVOJEGA ŽEPA PLAČALI TISTI “TELEBAJSKI” REFERENDUM?
   So med njimi tudi kaki
   – novi k polit zločinestvu nagnjeni tipi a la KPS POLIT MORILCA KARDELJ, MAČEK ITD. ?
   Ali pa le
   zmedenci – z nesmiselnimi dragimi predlogi – ki v življenju ? Ne delujejo ?l.r. Janez KOMENDA

  • stajerc5

   Prav veselje si mi naredil za vikend, ko vidim, da se zdruzuje pet venezuelcev z tremi severnokorejci, hehehiiihaaaaa…

 • domovina mili dom

  Če je diretora postavila leva mafija, bo sigurno kriva štromarija, ki je v novi fabriki povzročila 50 let stara napeljava.
  Problem je izgradnja te fabrike v naselju. Naravovarstveni človek pa je isti, kot je izdal dovoljenje za Magno v Hočah. Tako, da se ve kdo je v ozadju.

 • šmentanamuha

  Rdeči paraziti so prava nočna mora za narodovo telo. Prebudi se, Slovenija!

 • xtc

  D gre za ekološko bombo tipa mini atomska bomba ni dvoma:Aker gre za levo udbomafijsko firmo v lasti bivšeudbovske firme Gorenje;vam laho zaupam tiole ljudje ;otroci in živali bodo umirali še desetletja;krivca ne bo in za požar bo kriv nek levi tip;ki z zadevo nima kaj veliko veze:Od pavih krivcev pa ne sluha ne duha;saj so levaki mastno služili s to firmo:
  Če p bi bila firma v rokah ne levim;ljubega lastnika;pa bi videli kaj se bi dogajalo;pribijali bi ga na križ;zaprli;deževale bio ovadbe;odškodninske tožbe itd:Tukaj pa se bo pometlo pod preprogo vse:

 • montyamp

  Komunisti spet arhive kurijo ???

 • Anton

  dejstvo je da so objekt po svoji namembnosti vmestili v prostor kamor ne sodi . Vskladiščena so bila tudi kemična sredstva, ki tam uradno nebi smela biti.Zanima me ali so shranili evidence tudi v oblak, in če ne, zakaj ne?

 • Osti jarej

  In Kemis je razgalil našo dvorazredno družbo. Zaščiteni kot kočevski medvedje in reveži. Kemis je kriminal, pa Goreneje ne odgovarja niti na novinarska vprašanja. Bobinac se je z bankovci zavil v molk, saj so mu tako svetovali na Rockfellerjevi Trilaterali. Tudi tesni prijatelji iz Foruma 21 so se zavzeli, da je treba ekološko politično katastrofo skriti pod preprogo. Se bodo zdaj po 10 letih spet srečali v polni sestavi in dorekli, kako upravljati Slovenijo do prenosa v tuje roke? Meško iz Moderne, Janković iz županskega Mercatoja, Kraljič iz svetovnih zarotnikov, Janšev Zavrl iz Pristopa, Škrabec iz Rika, Svetlik iz Hidrie, olimpijski Kocjančič in še kdo. Bo na večerji na krožniku Kemis, a ta zgolj besedno, hrana bo ekološko vrhunska, potrjeno daleč od Vrhnike ali Hoč ali Anhova. To se več ne sme dogajati, naša elita ne sme biti več ogrožena. “Naša pravica je, da ljudstvu lažemo, ljudstvo nima pravice vpletati se v naše goljufije in kraje”! Ko bo naslednjič prišla informacija podobna Kemisu v javnost, bomo javnost scvrli tukaj!/publish wall/

 • Janez

  Ja !
  Kemikalije !
  Na krožnike ustanoviteljev, lasnkov in profiterjev od Kemisa.
  Od
  Kod ?
  Dovoljenje za obratovanje tako sporne “tovarne”. Na sodišče odgovorne. L.r. Janez KOMENDA

  • Novakec1

   Katero sodišče, domače sigurno ne.

 • Anton

  http://www.pozareport.si/?Id=posli&View=novica&novicaID=22827

  ja takle mamo, tkole se komunajre že od leta 1945 dalje norca delajo iz nas domoljubov

 • Osti jarej

  ..kdo bo odgovarjal za genocid nad vrhničani in ostalimi slovenci?

  in kdo bo odgovarjal za “kemtrejl” genocide nad slovenci?….naravne ujme,pozebe,žledolomi…ja,potem pa politiki svoje prazne butice,pogoltne gobce in počepuško nrav v folijo zavijejo

 • Novakec1

  Žrtveno jagnje vpletene elite. Nič hudega mu ne bo, če je sploh še v slolandiji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!