Jože Dežman sporoča podivjani ‘Zvezi norcev’: “Vam, komunističnim veteranom, sem iskreno hvaležen za slavljenje, ki mi ga z vso skrbjo posvečate dolga desetletja!”

Foto: STA

Zgodovinar Jože Dežman ter novinar in urednik Jože Možina sta bila povabljena na petkov protestni shod v Koper proti RTV Slovenija zaradi “potvarjanja zgodovine in širjenja laži o NOB”. Dežman se je lunatikom iz ZZB za vrednote NOB vljudno zahvalil in jim poslal pismo. “Sem pa vam, komunističnim veteranom, iskreno hvaležen za vse poveličevanje in slavljenje, ki mi ga z vso skrbjo posvečate dolga desetletja,” jim sporoča.

Dežman se je komunističnim veteranom opravičil, ker se žal ne more udeležiti njihovega pomembnega shoda v Kopru, 2. avgusta 2018 ob 18.uri, “na katerem boste častili lika in dela Jožeta Možine in mene. Sem pa vam, komunističnim veteranom, iskreno hvaležen za vse poveličevanje in slavljenje, ki mi ga z vso skrbjo posvečate dolga desetletja”.

Jože Dežman je v opravičilo zapisal, da na protest ne more priti, ker isti čas v Gorici vodi predstavitev odlične knjige dr. Ivana Čuka in dr. Aleksa Lea Vesta Prevarani sokoli, v kateri z besedami akterjev samih nazorno opišeta, kako so komunistični sokoli prevarali Sokola in ga nato uničili.

Borci slavijo prevarante, podobne Stalinu, in so uničili idejo socializma
Pri tem pa “Zvezo norcev”, kot jih je poimenoval v nedeljskem intervjuju z Možino, opozarja, da ni le njihov predsednik komisije za zgodovino, akad. prof. dr. Jože Pirjevec mnenja, da je Stalin hujši od Hitlerja, da je uničil idejo socializma in da so žal tudi Stalinovi sodelavci Tito, Kardelj, Kidrič in drugi v stalinski maniri prevarali Slovence in druge jugoslovanske narode. “Nekaj podobnega  sem slutil že leta 2009, ko sem se loteval Jaše Zlobca z njegovo Rdečo zlobo, ki poudarja, da ena laž rodi drugo, in Slavoja Žižka, ki titoizmu prizna vse zasluge za uničenje Jugoslavije,” je še zapisal.

Že včeraj pa je dr. Dežman poslal naslednje sporočilo zgodovinarjema Jožetu Pirjevcu in Božu Repetu:
“Dne 30. julija 2018 sta akad. prof. dr. Jože Pirjevec in prof. dr. Božo Repe vzpostavila solidno distanco do moje malenkosti. Vsekakor se lahko samo čudim, kako brata v trpljenju najdeta čas, da mi posvetita toliko pozornosti.  Žal pa mi je, da si nista vzela časa, da bi odgovorila na moje pomisleke ob njunih po njunem mnenju grandioznih delih. Pirjevčevo knjigo  Tito in tovariši sem skupaj s knjigo o komunističnih vicih predstavil v štirih oddajah Titoistični cirkus od 7. do 28. septembra 2011 v oddajah Moja zgodba na Radiu Ognjišče. Odziva ni bilo. Repetovo knjigo S puško in knjigo sem označil v Reporterju 13. julija 2015. Odziva ni bilo. Prav tako ni bilo odziva na moje pisanje o Repetovem Prvem predsedniku.

Objavil sem že, da je Pirjevec 12. julija letos v Primorskem dnevniku zapisal: “Sedaj, ko končujem knjigo o partizanih, ne morem mimo ugo­tovitve, da so Tito, Kardelj in šte­vilni drugi gradili pred vojno in med njo svojo politiko na ukani. Ljudem so zagotavljali, da je Sov­jetska zveza ‘cvetoči vrt’ človeštva, sami pa so dobro vedeli, da ni tako.” 22. julija je dodal: “Pre­pričan sem, da je bil Stalinov režim primerljiv s Hitlerjevim, ker je povzročil prav toliko ali še več trpljenja, smrti in gorja. Le iz mojega zornega kota je bil še bolj obsojanja vreden, ker je uničil eno najplemenitejših idej člo­veštva – idejo socializma.” 

Ali se Repe strinja s tem, da so slovenski stalinisti ukanili slovenski in druge jugoslovanske narode in da so sodelovali pri uničenju ideje socializma? Prav se mi zdi, da se Pirjevec, ki sicer vodi komisijo za zgodovino pri komunističnih veteranih, in Repe, ki je bil slaven dražgoški gromovnik, distancirata od pisanja Tita Turnška direktorju nacionalne televizije. Manj pa razumem, da me ne bosta tožila, ker “se ob sedanjem stanju slovenskega pravosodja in na osnovi lastnih izkušenj z njim ne nameravava (več) ukvarjati.” Morda pa se bosta pridružila protestnem shodu komunističnih veteranov v Kopru, ki je prav tako na spletni strani Mladine napovedan za četrtek, 2. avgusta.

Taka orkestracija komunističnih veteranov in titofilne strokovne srenje z običajnim medijskim obdelovanjem občinstva je potekala že nekajkrat. Naj omenim najprej poskuse prepovedi projekta in nato napade na projekt (vključno s fizičnimi grožnjami) Med kljukastim križem in rdečo zvezdo 2001 in naprej, poskus prepovedi predvajanja dokumentarca Zamolčani – moč preživeta 2004, obsodbe, javne pozive itd. ob mojem imenovanju za direktorja Muzeja novejše zgodovine Slovenije, bolj ali manj trajna kampanja zoper delo Komisije Vlade RS za reševanje vprašanj prikritih grobišč z viškom po vstopu na morišče in grobišče v rovu sv. Barbare, da o tem, da so mi leta 2016 komunistični veterani skušali prepovedati vstop v Bohinj, niti ne govorim.

Pa vendar odkrivanje resnice teče naprej. Zato vsem sodelujočim v tokratni kampanji za utišanje Dežmana in “likvidacijo” Možine predlagam, naj se spravijo z resnico in naj bodo vsaj enkrat za spoznanje manj predvidljivi in dolgočasni.”

C. Š.

 • šmentanamuha

  Všeč mi je ta odprt frontalni besedni spopad. Samo tako se bodo stvari razčistile. Po utišanju nasprotnika hrepenijo samo totalitarci, to so tisti, ki s svojim sovražnim govorom napadajo govor svojega nasprotnika, ki ga že po defoltu označijo za sovraženega in bi ga radi prepovedali, tako kot je bilo to mogoče v udbo-komunističnem-socialističnem raju.

 • Krtača 20

  Plešasta glava, desničar, dežman pa še sonce direkt na glavo…..skisani možgani zagotovljen. Nej mu en prnese vsaj deci vode….

  • garfi

   Drugi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.
   http://www.publishwall.si/damjan.likar1/post/273568/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-2del

   • Krtača 20

    In zdej boš spet limal janševe pravljice za lahko noč. Revež.

    • KAPIBARA

     Ne bomo- bomo raje limali zgodbo o Lažgeš..

    • garfi

     obseden si z JAnšo

  • Grega

   He he he…jutri bo sonce tvojim ostarelim norcem z rdečo zvezdo direkt na čelo sijalo. Prinsei jim raje ti deci vode.

 • Pesjan

  Vse borce in druge heroje ki se bodo udeležili mitinga resnice v Kopru naprošam da pustijo zobne proteze doma,pričakujem da boste z vso močjo pljuvali,kar lahko privede do izpada proteze iz ust,v izogib problemom kateri bi nastali pri ponovnem pomerjanju le teh je bolje da pustite te zadeve doma,poskrbel sem da bodo brez zobi dobili pasirano hrano,obvezna pa je večja količina plenic na vsakega borca,župan Popovič je ustrezno poskrbel za kesone kamor boste odlagali posrano robo.Smrt fašizmu svoboda narodu!!!

  Šef organizacije Tit Turnšek!!!

 • garfi

  genocidni zločini ne zastarajo
  komunajzli so ukradli celotno državo, da nikoli ne odgovarjajo zanje
  za nagrado izvajajo genocidni milijardni kriminal

 • Franc Šink

  Mislim da bo šele Matilda naredila red!!

  • KAPIBARA

   Žal so tak, tudi rekli musliĆke glavešine, ko jim je začela Oriana Falaci “kri pit “

 • garfi

  Drugi del gradiva iz knjige Sodelovanje partizanov z okupatorjem, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž. Zaradi teh laži in etiketiranju nasprotnikov z izdajalci, so komunisti uspeli obdržati oblast tudi po osamosvojitvi. Sedaj je čas, da dobro misleči ljudje, kateri so nasedli tem lažem, spregledajo.
  http://www.publishwall.si/damjan.likar1/post/273568/sodelovanje-partizanov-z-okupatorjem-2del

 • PIA PlA

  Pirjevec si išče nov stol s katerega bi gledal na zgodovino, kajti pri njemu so vedno zmagovalci tisti, skozi katere se piše zgodovina. Poznala sem moža, ki se enako piše, žal je že pokojni. Pisal je zgodovinske knjige, ki so bile vse cenzurirane, kaj cenzurirane, zaplenjene. Le zato, ker je o komunistih in njihovih pobojih zavednih Slovencev, pisal resnico.

  Sorodnikom je uspelo rešiti nekaj knjig. Ponovno jih bodo izdali, ko bo napočil pravi čas zanje. Drugo leto, pa menda izidejo v Ameriki, ki je kljub vsemu, še vedno najbolj svobodna dežela. Komunisti svoji usodi bolečega pristanka na smetišču zgodovine, že ne bodo ubežali.

 • FORT WORTH

  Bravo g.Dezman.
  Imate podporo vseh postenih Slovencev !!!

  • poštenaSlovenka

   NI RES!

   • FORT WORTH

    Ja pa je res.
    In to sem PRBIL.
    Ti pa kot hoces.
    Hehehe

    • murglesozakon

     ti si prbit! in en zarukanc, ki otroke natepava!
     hehehe

     • FORT WORTH

      Tebe pa Kucan in njemu podobni klowni.
      (:-DDDDDD

     • KAPIBARA

      Pa leseni dildoti..

     • dollythesheep

      ti pa sam tih bod, k ovce nabijaš.

     • KAPIBARA

      Se ti je dildo zlomu, pa si ne potešen.. ?? !!

     • dollythesheep

      “nepotešen” se piše skupaj, ti ovca nepismena nepojebana homoritosučna!!!!!!!!!
      DOL Z LGBTQ+ pa še koze pofukaj!

     • KAPIBARA

      Kva, a že ta druzga si fentov.. ?
      Pa dej bolj kvalitetnega nabav ( granit), ne pa enga iz črvivega hloda..

 • soc

  Na partizanščini (bajke in povesti o NOB) temelji prihvatizacija Slovenije. Zato je vsak poskus realne razlage komunistične revolucije 41-45 sprejet na nož s strani takrat rojene slovenske rdeče aristokracije. Pade NOB, pade kot naslednje kompromitirano sodstvo in kot hišica iz kart se sesuje sistem, ki so ga postavili v Murglah v osemdesetih.

  Ne bo umika, tu ne gre za ponos na dedka partizana, tu gre za premoženje, ki ga je omogočil sinu in vnuku.

  • PIA PlA

   Ne bo držalo, tudi “NAŠI” in “naši” so. Eni so privilegirani, drugi so se lahko samo borili, po vojni pa so jim pokradli vse, če so imeli srečo in niso končali na neznanih grobiščih. Tudi njim so privatizirali, podatki o tem pa so v zaprtih arhivih, če jih niso že uničili.

   • soc

    Bo kar držalo. Tisti, ki so se pošteno in naivno borili za narodno osvoboditev, ne za komunistično revolucijo, zanesljivo danes niso med glasnimi “borci”. Tudi njih otroki in vnuki ne. Njihovi privilegiji so bili počitnikovanja v počitniških domovih, brezplačna hrana in pijača na proslavah NOB in borčevska pokojnina. Naši, partijci, pa so zanesljivo bili privilegirani – če se niso kot razočarani idealisti v nekem trenutku partiji odpovedali, kar je bilo ponavadi kruto kaznovano z odvzemom res vseh privilegijev. Za pomembnejše pa še z brezplačnim bivanjem na Golem otoku.

    • PIA PlA

     Drži. Poleg tega si imel srečo, če si pristal na Golem otok in niso cele družine sistematično diskriminirali vse življenje.

 • dob

  Borci moj kurac. Oni so toliko borci, kolikor sem jaz domobranec.

  • notNOTfakenews

   Jajo ne mara kurca, ti svinja levosučna komunajzerska murgelska – marš u dob!

   • dob

    a lahko ponoviš, sem šel glih scat pa nisem slišal

    • mickazgrasuplja

     a si se poscal v ušesa?

     • dob

      kaj? ne čujem dobro…

   • RATATA

    Kje vpisujejo h domobrancem? Jaz sem domobranec samouk že od 1989., pa bi se rad vpisal,ker še nisem.

 • Duhec

  Koliko kosti je dobilo imena?!

  • stajerc5

   Vseh 212 kosti cloveka ima svoje ime! Hoces podrobno?

 • Grega

  Gopod Dežman vsa hvala za vaš pogum in resnicoljubnost!

  • Hun

   pogum? njegov pogum je kot zlagane medalje na prsih komunjar..predvsem njegovega strica

 • Jurko

  Z zanikanjem kolaboracije ne zalis samo komunisticnih veteranov ampak vse veterane ki so se v okviru OF borili za narod njegov obstoj in njegove pravice Dezman.

  • tramal

   V jugi ni bilo nobene vojne temveč samo revolucija in boj komunajzerjev za prevzem oblasti.

 • jovan jovan

  Pa je dočakal svojih 5 min “slave”!!…..S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.”…dr.Rugelj.

  • tohuvabohu

   Rugelj ni bil informiran, da pri nas ni bilo bele garde. Ampak OK, govorjenje o beli gardi je glavni dokaz, da je šlo za krvavo REVOLUCIJO in da je bil NOB navaden nateg, kar vsi informirani Slovenci itak že dolgo vemo.

   • Hun

    jebat ga eni so mel dost klerikalske gospodscine..isto kot danes

  • stajerc5

   A moras res vsak dan zaceti z istim copy-pastom in kot jovance? Pa daj se bre skuliraj in napisi nekaj sam in ostani pri enem nicku. OK???

  • tramal

   Jovan -jovanka ,daj sprijazni se da ste prvi paktirali z hitlerjem ,potem z rusom,nato srbinam in sedaj z muslimi .Vi ste največji izdajalci lastnega naroda in prodane duše.

   • rabbit

    Jovanče je sinček ali vnuk enega tistega klavca in zagovarja te morilce veš korit je treba vsak dan napolniti je pa hudič, če ga ne znaš sam z lastnim delom.

 • Boco

  Najbolj udarne levičarske akcije se v zadnjem času dogajajo na Primorski. Kot izgleda tam retrovirus komunizma najhuje razsaja.
  Zgodovina nas uči, da so bili najbolj žareci primorski komunisti bivši simpatizerji italijanskih fašistov. Ti so se potem v letih juge zmešali z jugo priseljenci in dobili smo kretensko primorsko mentaliteto levega idiotizma.
  Fuj in fej primorska, vi ste slovenska sramota!

  • jovan jovan

   Ti si še en anal-itik. Bravo! Kje imaš leljaka?! Brez njega si nepopoln.

   • tohuvabohu

    A boš kaj komentiral ali boš samo trolal?

    • Hun

     po teb se je vrgu, magare

     • radames

      Uredništvo! Lahko prosim, da temu Hunu, ki je poleg vsega še nepošten, zaradi primitivizma in izzivanja onemogočite pisanje na forumu?

     • bubamara

      Forum je izražanje svobodne volje. Enostavno ignoriraš provokatorje. To jih najbolj boli.

     • radames

      To barabo nepošteno moraš vsak dan sproti blokirati. Sicer pa imam polno teh primitivcev blokiranih.

     • Hun

      cenzura in diskreditiranje bi ti uvedel rezim..resnica boli kaj ces..se bos moral navadt

     • rabbit

      Daš jih na ignor pa naj se sami s seboj pogovarjajo.

     • Hun

      kako ves da sm neposten…si kdaj mel z mano opravka…se prav si ti laznivc?!

   • Boco

    Se bom raje obrnil na tovarišico Svetlano Slapšak za mnenje o tej temi. Ona ve vse o vsem.

  • rabbit

   Saj veš tisto ljudsko o zelen psu in Primorcu pa ti je vse jasno.

  • rrrrr

   Boco, odlično povedano !. Publicist dr. Peter Urbanc je v svojih študijah o parizanski kolaboraciji z okupatorji navedel podatek ( iz italijanskih vojnih in povojnih arhivov ) da je bilo napr. v vasi Padriče (Padricciano , tržaški kras) pred vojno cca 70% Slovencev v fašistični stranki, po njej pa 60 % v komunistični. SIC !!!!!

   Če pa se avtohtoni brezhrbteničarji pomešajo še z italijanskimi proletarci (napr. zalega Juri iz Kopra, Batelli iz Komna), ki so jih takoj po vojni na Primorsko uvozile komunistične oblasti namesto izgnanih ezulov in še vsa neizobražena nesnaga iz balkanskega Prokletja, dobiš sodobno zaostalo Primorsko.

   Neč od neč, bi rekel moj nono.

   • Brane

    Kaj pa nakladate tesla neumna ! Primorci so se prvi uprli fašizmu v organizaciji TIGR-er, moj dedek je bil tigrovec že 1929 leta, ko ste tupkoti terali yugo ditakturo ! Prav moj dedek je 1973 leta povedal komunističnim komisarjem v obraz, da so zlagana rdeča banda, pokvarjenih demagogov, pa so ga pustili, čisto pri miru, ker je veliko vedel o rdečih prevarantih in tudi imel funkcijonarskega zaščitnika pravega slovenca domoljuba ! Če nič ne veš ne klobasaj !

 • Get Smart

  Ðizs fakin krajst. Ðizs.
  .
  KOLIKOKRAT še?
  .
  Kolikokrat še bomo morali navesti dejstva, preden bo zadostno število ljudi v službi resnice odprlo učke?
  .

  Če Dežman ni izrekel kake resnice oziroma SAMO RESNICE, ki naj pomaga ljudem odpreti učke, pač ni razloga, da bi ga navajali, razen če želite opozoriti na kretenizme, ki jih trosi naokoli.
  .
  “Zveza norcev” – WAT the FAK.
  .
  Tista zveza (samoimenovali so se ZZNOB) je oddelek MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
  .
  Norost = odklon od normale. Norma/norma(la) je ZAPOVED skupnosti.
  So VREDNOSTE skupnosti.

  ČIGAVE? Katere?
  .
  Za SLOVENCA je normalno: RESNICA POŠTENOST PRAVICA SVOBODA …
  Kaj pa za MURGL JUGOKOMUJARO?

  Za MURGL JUGOKOMUNJARO je NORMA(LA):
  laž ROP umor PEDOFILIJA pedrofilija UNIČEVANJE posiljevanje … celo psov …
  Sledimo?
  Drkancije tipa, joj, ladja norcev, joj, zveza norcev … so BULŠIT drkancije za zavajanje ljudi.

 • Get Smart

  Na tem svetu ni kakih “slovenskih stalinistov”, ampak so lahko le in so le
  kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI
  stalinisti v Sloveniji.
  .
  V Sloveniji, ne slovenski, ampak v Sloveniji. V ŠPANIJI, ne španski.
  .
  Je Messi KATALONSKI? Je Messi ŠPANSKI? JE ŠPANSKI “levići”?
  Je Ronaldo KASTILJSKI? Je Ronaldo ŠPANSKI? Je ŠPANSKI “desnići”?
  .
  Pa jebala vas ŠPANSKA vas in jezik.
  .
  SO v SLOVENIJI, NISO pa slovenski, NE IGRAJO ZA SLOVENIJO in ne spoštujejo SLOVENSKIH
  VREDNOT = pravil igre = poštenost, pravičnost, resnicoljubnost,
  SVOBODA …
  .
  NISO ljudje (so SERBUSI, za serbuse rojeni serbusi, bastardi, aparatčiki, vojaki
  revolucije, člani, kadri, udi, “roboti”, lutke … ),
  sledimo, niso ljudje
  in NISO nekakšna slovenska levica, lahko jim rečete MURGL JUGOKOMI levica nje.
  Na njih NI ČESARKOLI slovenskega,
  SLOVENSKO =
  — poštenost,
  — pravičnost,
  — resnicoljubnost,
  — prijateljstvo do ljudi,
  — domoljubnost,
  — rodoljubnost,
  — svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili
  svetu.
  .
  Sledimo? POZNAŠ kako pošteno, pravično, resnicoljubno, prijateljsko do ljudi in do
  Slovenije MURGL JUGOKOMUNISTIČNO oz. kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO KREATURO?
  Ne moreš, ker česa takega ni, ker ONI SO “živo NASPROTJE” slovenskosti,
  ker
  SLOVENSKOST = KULTURA ŽIVLJENJA,
  medtem ko
  MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA oz. KOMINTERNA goji
  “kulturo smrti” = LAŽ ROP UMOR pedrofilija pedofilija pasjejebstvo …
  .
  Če že kao morate govoriti o kao “levićijih”,
  potem pač (V SLUŽBI RESNICE) recite:

  – kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNI levičiji = KARDALY SHOLTESI FISHERI …
  – MURGL JUGOKOMUNISTIČKI levičiji = enotna oznaka za te bastarde
  – MURGL SRBO KOMUNISTIČKI levičiji = KUćANI jankovići lukšići …
  – MURGL RVACKO KOMUNISTIČKI levičiji = vajgalji mišići pavćeki …
  i tako dalje od MURGALJA do tokija.
  .
  Ni vse, kar je V ŠPANIJI, zato tudi že kar špansko.
  Messi NI ŠPANSKI, ni ŠPANSKA LEVICA, je argentinski levići v ŠPANIJI,
  Ronaldo ni ŠPANSKI, ni ŠPANSKA DESNICA, je portugalski desnići V ŠPANIJI,
  v Španiji, razumemo? delata nje V ŠPANIJI,
  NISTA pa ŠPANSKA, nista španska reprezentanta (predstavnika nje).
  .
  Za katero reprezentaciju igrajo od MURGALJA do tokija u Stošcah nje?
  .
  Prisluhnimo, kaj odmeva u Stošcah nje in če se glasovi teh kreatur
  (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
  gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
  i tako dalje do tokija … vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO)
  ujemajo z DEJANSKOSTJO:

  “Za koga? Za Partiju!” = KPJ = oddelek kaviarŽIDO KOMINTERNE,
  “Za koga? Za Tita!” = JOSEPH BROZ = WALTER WEISS… = kaviarŽIDO lutka,
  “Za koga? Za Jugoslaviju!” = tvorba, ki jo je ustanovila KOMINTERNA
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”*
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, pobedit ćemo!”
  “Evviva communismo!”
  “Bandiera rossa la triumfera!”
  —-
  * – Prisegajo, da s poti pedra, pedofila in klavca otrok JOSEPHA BROZA TITA
  ne bodo skrenili, prisegajo, da bodo zmagali nad ČLOVEKOM,
  evviva = italijansko NAJ ŽIVI … ZLOČIN nad ČLOVEKOM,
  “zastava KOMINTERNE” bo zmagala (triumfirala nje).

 • Olga2345

  Zapreti pipco, pa naj norci norijo doma in za svoj denar!

 • Anton

  Še malo pa bo socialna podpora višja od minimalne plače. Kdo bo po tej levičarski logiki sploh še hotel delati. Namesto da bi napravili ravno obratno, razbremenili gospodarstvo, da bi gospodarska rast znižala število prejemnikov podpore in zvišala plače v realnem sektorju. Tako kot so to storile nekatere država vzhodnega bloka in Slovenijo že prehitele po desni i o čemer nobeni mediji ne upajo govorit. In to se bo po novi socialistični vladi sodeč še naprej dogajalo.

  povpraševanja npr po prodajalcih je ogromno, delodajalci vsi v en rog hitijo govoriti, kako težko je dobiti kader oz češ, da ljudje nočejo delati. jaz sem do sedaj vložil natanko 500+ vlogi nikoli ne pridem niti na vabilo,očitno moj iQ ne zadošča nivoju, katerega delodajalci iščejo., ob dejstvu da je moj IQ na ravni (povrečje + 3 SD.) + .kdo ima sedaj koga za norca? Želel bi delati, neumen nisem, sposoben sem dovolj, da lahko pri hiši naredim vse potrebno od vodovodne inštalacije, elektrik, keramike, mizarsih del, sedaj se pa sprašujem, zakaj delodajalci emnijo da nisem dovolj spsosoben, da bi me povabili vsajna informativni oz v 1 krog razgovora? Jaz te logike pač ne razumem, očitno bo treba iti vnovič na merjenja inteligenčenga koeficienta.
  Ob vsem tem naj dodam da iščem delo na različnih nivjih, mednje sodi tudi že omenjen profil kadra-PRODAJALEC. Sem pa iskal tudi za čistilca, pa tudi tam nisme bil primerno usposoljen oz spsosben, češ da nimam izkušenj z vodenjem čistilnih naprav
  Očitno mi preostane zgolj še kanditura v državni zbor, da bom delal konkurenco tamkajšnim idiotom iz levice
  sarkazem press

  • dr Janez Sveti

   Eno ne razumem. Tako sposoben si in neznaš odpret s.p ali d.o.o. ter vsem pokazat, kaj so izgubili, ker te niso vzeli v službo?
   DR janez SVeti genij

 • Hun

  temu se zdj cascenje kulta ne gre iz glave se vid, da je potomec morilca

  • Mojca pokraculja

   Ta patološki vzorec prvenstveno velja za vse tiste, ki sedaj bijejo plat zvona zaradi omadeževanja čaščenja njihovega kulta – komunizma in NOB. Ogroženi so zaradi razkrinkavanja resnice in pravih morilcev. Potomci jih niso dovolj dobro ščitili, čeprav niso podpisali resolucije EU o izenačitvi vseh treh diktatur. Vse se jim sesuva v prah.

   • Hun

    Dezmanov stric je dejanski morilec…bil je vodja VOS med vojno in UDBE ’45 dalje…

    • Mojca pokraculja

     Itak, verjamem, da je bil morilec. Ampak če bi bil še živ, pa se tega nihče ne bi upal napisati. In gotovo bi bil v prvih vrstah na protestih kot bo ta v Kopru. V tem je tudi keč zgodbe. Kaj misliš, da bo še poslednji živeči morilec zakoncev Hribar iz Grada Strmol procesiran ?Najbrž je nekomu stric, le kdo je ta nečak ?

     • Hun

      Dezman bi bil zame pogumen ko bi se upiral se zivecemu stricu…ne pa da je se do 2000leta stal na celu revije Borec, ko so ga odstranil..se sam ni mel tok poguma, da bi odstopil..
      Jst ne zagovarjam priviligirancev borcevskih penzij….po drug stran mi pa smrdi Dezman, Jansa, Kucan, RKC …in podobni komunisticni ali klerikalski priviligiranci

   • Hun

    mal se razpis se o patoliskem vzorcu na relaciji stric- necak..Toncek-Jozek…
    ce ze pametujes o psihologiji ali psihiatriji

    • Mojca pokraculja

     Čigav nečak si pa ti ? Se bom razpisala ko izvem.

     • Hun

      …loh molis nos v zivlenje drugih, ki ne zasedajo javnih funkcij sam ne jokat ko bo možev nic kriv nos rdec, zarad tvojih firbcnih nagnjen

     • Mojca pokraculja

      aja, pa ne da mi groziš ? Pizda udbovska si ! Vidiš nisem taka kot dežman, ti kar direkt povem.

     • Hun

      udbovka si ti, ki poizvedujes po ljudstvu, ki kritizira tvoj rezim…”pizda” mi je dokaz, ker mi je jasno da te resnica emocialno przadane in delujes povsem nemocno

     • Soave

      Joj, no ? Pa si res tako jezen ?

     • Hun

      Nit na njo nism jezn nit nate nit na druge… ce bi bil jezn je to znak da sm kvecjemu jezn sam nase…pac rd mal provociram tam kjer se mi zdi pomembno

     • Mojca pokraculja

      Nisem pricakovala da bom tako zlahka dokazala, da si pizda in to udbovska. Ponavadi udbovci tega dejstva ne priznajo. Custveno prizadene tudi prava resnica, kar je samo potrditev dokaza kaj si. Nemoč je na tvoji strani, saj udbovec vedno deluje tako, da svoje namene skriva za masko navadnega, postenega cloveka. Ko ga razkrinkas postane nemocen in zato grozi. Čista patologija.

     • Hun

      ..potomka visokopozicioniranih politkomisarjev

 • radames

  Ker je Turnšek skoraj tako primitiven, kakor janković, predvidevam, da bo naslednji predsednik ljubiteljskega društva partizanov postal ravno janković.

 • Hun

  Dezman si prisvaja zasluge, kot njegov stric v drazgoski bitki, morilec za VOS, morilec za UDBO..

  • bubamara

   No, no. Možakar je vsaj spregledal. Je moral prebrati na tisoče dokumentov, da je ugotovil, da z uradno zgodovino nekaj ne štima.

   • Hun

    Spregledat za direktorski stolcek…nc manjsi oportunist od svojga strica ni

    • bubamara

     Njegov stric je bil fanatik.

     • Hun

      k Dezmana pogledam v psihopatski ksiht in v crnem usnjenem plascu kot SS temne sile se prebujajo

     • Hun

      patologija se ptenasa na potomce..najrajs iz strica na na necaka

 • bubamara

  Zbor postopačev in lenuhov. Koper jih je poln.

 • dr Janez Sveti

  Do danes nisem nikjer videl, da bi KDORKOLI, podal samom en dokaz za samo eno Dežmanovo laž. Torej je vse res! Sedaj so se podrepniki spravili na njega osebno in je v bistvu zgodovina postala nekako pozabljena. Pustimo, kako Dežman všečno ali nevšečnoi izgleda, pije ali ne in kdo je njegov stric. Dajmo ..povejte mi kaj se je zlagal Dežman..TO MENE ZANIMA in ne kakšne barve gate ima vaša mama!

  DR Janez SVeti domobranc

  • Hun

   jansisti pravijo da je cas, da se potomci morilcev kesajo..Dezman se ne kesa ampak fanaticno uziva pri pljuvanju NOB…za ta fanatizm bo poplacan, ko bo Jajo na oblast

   • dr Janez Sveti

    Ne vem ali bo Dežman za svoje delo nagrajen. Vem pa, da do sedaj nikjer od nikogar ki ga pljuva nisem dobil odgovor na preprosto vprašanje.
    Kaj se je o zgodovini Dežman zlagal?

    DR Janez SVeti genij

    • Hun

     genijalc, ti jst povem, da je ze bil nagrajen z direktorskim stolckom v drugi Jajotovi vladi…
     Dezman ne more podat tocne stevilke pobitih Slovencev…
     Vsem je jasno da je njegov stric bil na samem vrhu VOS in UDBE takrat ko so dejansko moril antikomuniste…zakaj Dezman ne obsod svojega Strica, ki je dejanski krivec za medvojne in povojne poboje..Turnsek in druscina so potomci priviligirancev ni pa nujno, da so potomci morilcev…govori se o spravi..Dezman kaze s prstom na krivce- potomce..nism pa ga se slisal, da pljuva po stricu in se sam kesa pred Slovenci..kesanje v spovednici je katarza za njega samega

     • dr Janez Sveti

      Pljuvaš. Odgovori na preprosto vprašanje! KAJ NI RES, kar trdi zgodovinar!? Kaj me briga njegov stric! Saj so tudi večinoma partizani bili domoljubi in niso bili komunisti pa tudi ne morilci, naj bo jasno! Ni bilo prav, da so domobranci sprejeli pogoje okupatorja, vendar ne sodim, ker ne morem dojet položaja takratnega prebivalstva. Takrat se ni vedelo, za zločine okupatorjev v Evropi.
      Sšrava bo, ko bodo partizani (oziroma njihovi sledilci, ki na ta račun dobro živijo) priznali, da je bil zločin storjen in da je to res! NIKOLI!! ne more nihče trdit, da so bili partizani krvoločni komunisti. To je bil samo del..zelo majhen del partizanskega gibanja, ki je žal s svojimi zvijačami in grozodejstvi uvedel takšen strah med partizane, da so molčali in ubogali.
      DR Janez SVeti kurirček

     • Hun

      Ljudstvo je najebali to je treba opozarjat…ker ljudstvo je bilo zrtev krutih idej cloveka ne sistemov, ki si jih je clovek izmislil…
      Borcevske penzije ukint po zadnjem zivecem borcu ali kvazi borcu…stvar resena..dedovanje borcevskih privilegijev je parazitsko sesanje…
      Komunizm in Socializm je del nase zgodivine to zavrtet nazaj ne mors in si domislat kako bi bilo ce bi bilo…isto je z lastnim zivlenjem..ko ne sprejmes pravih odlocitev ti je kasnej zal..izkusnje so drage so pa izkusnje..zivlenje je eno..blagor nam, ki uzivamo svobodno voljo na racun umrlih prednikov, ki niso mel te moznosti

     • Hun

      hodt cez trupla pobitih za privilegij oblasti je enako hinavsko kot drzat se neomajno za privilegije, ki ti ne pripadajo…
      Zato mi gre na kuhac “spreobrnjen” Jajotov potrcko Dezman in vsi kurci od Stanovnika do Turnska in vmes

     • dr Janez Sveti

      Karkoli si mislim o vsemu kar si napisal, me zanima edino resnica o dogodkih med in po 2.SV Sovražim idiote, ki mislijo, da nas lahko lažejo neskočno dolgo. Levi ali desni..isti klinac.

      DR Janez SVeti genij

     • Hun

      Resnica? poboji so bili s strani komunistov to je dejstvo…da so komunisti prsli na oblast z drzavnim udarom…so ja presnet dobr izkoristl razmere…se utemeljen izgovor so mel, da so pocedel z kolaborantsko oblastjo

     • Hun

      pljuvam ne…mam pa pravico do lastnega mnenja

     • dr Janez Sveti

      To kar pišeš ni mnenje ampak kleveta, saj mi nisi znal odgovorit. Torej si proti Dežmanu..ZAKAJ? A zato, ker ..ne veš?
      Dr Janez Sveti direkt

     • Hun

      …priznam, da manj vem… kot ve “ljubiteljski” zgodovinar in arheolog Dezman..
      Nocm pa potrdit Dezmanu iz lastnega prepricanja, ki niti najmanj ni emotivno opredeljen politicnemu interesu

    • rabbit

     Brez zveze da jih sprašuješ imajo eno celico pa še tista je rjava in ni pričakovati, da ti bi kdo odgovoril. Eno in isto govorijo a veš obvladajo samo 500 besed pa še to je veliko za njih.

 • Gavnar

  Še dobro, da nikjer ni zanikal očitkov o pretirani konzumaciji alkoholnih substanc.
  No saj, da zagovarjaš domobranstvo, je najhitreje, če si pred tem zagotoviš močnejši alkoholni opoj.

 • tramal

  Komunajzerji ,ne morete več ustaviti resnično zgodovino,saj so vaše pravljice ena sama velika laž.Verjamejo vam samo še petletni vnuki ,ko pa bodo odrasli pa vas bodo isto imeli za zločince.,seveda če jim ne boste popolnoma oprali možgane.

  • Hun

   Jajo ti je tok mozag spral, da se prot familiji obracas

   • tramal

    Ne razumem srbsko.

    • Hun

     mej spostovanje do Rupnika, sam je odlicno prical srbsko kot đeneral pod Kaređorđevim imperiju

   • joza joza13

    Ooo!
    Hrabri mišek je spet tu…

    • Hun

     jozek ne bod otrocaj

 • večni srb

  Dežman je postal oseben, očitno njegova gonja izvira iz potrebe po samo dokazovanju.
  Na koncu se bo izkazalo, da je pri nas ljudem malo mar za ostanke teh oseb, očitno nimajo veliko živih sorodnikov oziroma je bila njihova smrt na nek način utemeljena in zaslužena.
  Ne moramo namreč zanemariti dejstva, da gre za posmrtne ostanek okupatorskih sil in njihovih izdajalskih družin.

  • bubamara

   Okupator iz leta 1918 ima grob na slovenskem pokopališču; okupator iz leta 45 si zasluži samo rov ali grapo. Civilazija v SLO se vrti nazaj ?

 • večni srb

  Poglejte, največ ljudi je umiralo skozi celotno človeško zgodovino, kije dosegel višek ob zatonu fevdalizma, ki so ga povzročile industrijska ter druge velike socialistične revolucije, po celem planetu. Ne rečemo zastonj, da se je po razpadu Rimskega cesarstva, v Evropi začel mračni srednji vek, ki je trajal več kot tisoč let in velja za najbolj slaboumno obdobje v razvoju človeške vrste. Fevdalizem in s tem najhujše možno izživljanje človeka po človeku, se je pri nas končal z razpadom kraljevine SHS, revolucionarni proces se je vlekel vsaj tja do 70′ oziroma še traja.
  Od vseh revolucij, je bil nemški nacional socializem najbolj tragičen in okruten, ko sta zdravo pamet popolnoma zatrla ideologija in okultna mistika, preostanek človeštva so skušali prepričati, da so neposredni potomci prebivalcev Atlantide, ki verjetno nikoli ni obstajala kot taka in je dolžnost močne države pobiti vse pohabljene in manj vredne posameznike, da bi se lahko nadaljevala umetna evolucija človeške vrste.
  Stalin je bil nekaj povsem drugega, tipičen diktator, ki se je boril proti nekdanjim fevdalnim družinam, ki so seveda za vsako ceno skušale zavarovati svoje bogastvo in privilegije, s pomočjo srednjeveške cerkve. Primerjati inkvizicijske zločine z revolucionarnimi je preprosto slaboumno, ne glede na številke. Med komunizmom je res umrlo ogromno ljudi, topa je bilo možno zgolj zato, ker je zaradi konca fevdalizma in posledično izboljšanja stvarnih življenjskih razmer, prebivalstvo začelo strmo naraščati.

  Zato rečemo, danes živi več ljudi naenkrat kot jih je prej živelo v celotni človeški zgodovini skupaj, kar je posledica razvoja humanizma in znanosti.

 • opazovalec

  Jože Dežman sporoča podivjani ‘Zvezi norcev’: “Vam, komunističnim
  veteranom, sem iskreno hvaležen za slavljenje, ki mi ga z vso skrbjo
  posvečate dolga desetletja!””

  Jožek, Jožek, pred dolgimi desetletji si pisal hagiografije komunističnim borcem!

  • Hun

   pred slabim dvem desetletjem se…

 • xtc

  Bravo Dežman tako se pove umskim rdečim bolnikom.
  Sicer pa tole Zveto komunističnih NOB norcev bi morali že davno prepovedat privilegije pa ukinit-gre za fašistoidno teroristično organizacijo,ki poveličuje in slavi zločin in zločince.

 • luckyss

  Nekaterim je očitno res zmanjkalo tablet..
  Jam in rovov k sreči imamo še dovolj..
  Osebno bi sicer sprva napolnil umobolnice..pa kaj ko vas je preveč po številu in ste preveč nori za takšne ustanove ;))

  • dr Janez Sveti

   Na to, da bo tebe kdo vtaknil v kako ljuknjo nisi računal? Pa daj.

   DR Janez SVeti jamar

   • luckyss

    Tozadevne variante me ne skrbijo…ker kolaboranti najprej rabijo kakšnega Dolfija, da si upajo ponoči na svoje akcije…

  • macon

   A so Rusi že pri Murski soboti in se šestmestna cifra Srbov in Črnogorcev, ki so si nedavno obrili brade, kokarde pa zamenjal iz zvezdami, vali z Dolenjske in Primorske?

   Ne? Težka bo torej s temi jamami in rovi. Lahko pa si sam poiščeš svojo in se fukneš vanjo, ker si res ravno zadosti fuknjen.

   • luckyss

    Ja…panika za vas prifuknjene…
    Rusi so že v Moskvi…

  • Hun

   nobenih jam in rovov,edin prek mojga trupla…Slovensko ljudstvo naj bo enotno za svoje pravice ne pa sledit pravicam strank in strankarskih veljakov, kot se je ze dogajal v prejsnih vojnah..ce odstejemo leto ’91..

   • luckyss

    To z jamami in rovi je bila
    zgolj verbalna provokacija z moje strani….Noben normalen človek si ne želi podobnih svinjarij..
    Razen morda kakšen moten strankarski ali verski ekstremist…

    • KP

     Ti pa si eno veliko Čefursko prase. Aja,mislil sem samo verbalno. Kakšen beden Papak!

    • Hun

     Vecina na tej strani strmi, da te izovejo, da butnes iz ciste nedolznosti to kar si napisal…
     Igranje zrtve je ocitno narcisoidna interesna politicna dejavnost jansistov

 • Jurko

  Poboj partizanov na Javorovici marca 1944

  Domobranci in nemška SS policija pobila 113 partizanov na Javorovici.

  Takšne stvari zagovarja Dežman? Fuj!

  V Novem mestu so 15. marca 1944 sestavili bojno skupino iz 14. SS policijskega polka, ki je štela kakih 400 oboroženih mož, pridružilo se jim je še kakih 200 domobrancev. Poveljstvo je prevzel nemški policijski častnik. 16. marca 1944 ob enih ponoči so nemški tovornjaki pripeljali del vojaštva po cesti po levem bregu Krke do Drage, kjer je bil most. Sovražnik se je razvil v dolgo pohodno enoto. Nad Pleterjem se je razdelila v dve koloni; načrt je bil, da skleneta trden obroč okoli Javorovice, predno se zdani,. Ker je bilo v pogorju veliko snega, poveljstvo pa očitno ni vedelo, da je v dolini že kopno, partizani niso postavili dovolj straž. Ena obkoljevalna kolona je zadela na partizansko zasedo, ki je bila povsem presenečena, ko je sovražnik vžgal po njej; padlo je precej borcev, le pet ali šest se jih je po celodnevnem preganjanju vrnilo na Javorovico. Druga obkoljevalna kolona se je Javorovici približala s severne in zahodne strani. Ker je bila megla, so brez težav onesposobili prvo stražo in prišli v vas. Bežeče, napol oblečene partizane so potisnili iz hiš na čistino. Komandant je kljub veliki zmedi uspel pripraviti izpad in juriš na sovražnikove položaje; toda vas je bila obkoljena, zadnji rešilna bilka je bila cerkvica sv. Ožbolta, kjer pa je v križnem ognju padlo več kot petdeset partizanov. Iz ognjenega obroča se jih je rešilo samo devet.

  Poboj ujetnikov po končani bitki

  Ko je bilo bojev na Javorovici konec, so domobranci zbrali ujete partizane v bližini cerkvice, jih pognali v jarek pod njo, tam so triintrideset ujetnikov postrojili, jim ukazali, naj se sezujejo in jih postrelili z brzostrelkami. Nato so se umaknili nazaj v vas in se potem skupaj z Nemci odpravili z Javorovice.

  • FRANC3

   Malo potvarjaš zgodovino.
   Dežman ne zagovarja kolaboracije. On samo odkriva grozodejstva z dokazi.

   • Caetano

    Verjetno tam ni šlo za pravi poboj ujetnikov, temveč za to, da se je ena partizanov skupina po bitki v kateri so zmagali domobranci hotela vdati in so že odlagali orožje, niso ga pa še izročili. Medtem ko so bili v procesu vdaje pa je neki drug partizan, ki je bil tam blizu streljal na domobrance. Ti so odgovorili z ognjem in pobili te partizane, ki so se vdajali, ker niso bili prepričani, če jih ne bodo morda tudi oni napadli. To je sicer tragična stvar, ne gre zanikati, ki pa se v vojnah dogaja.

    Leta 1994 je škof Uran daroval tudi mašo za padle partizane na Javorovici. Ali je bilo res potrebno v imenu sovjetskega komunizma pripeljati slovenski narod tako daleč, da se je bil primoran pobijati med sabo in to še v času sovražne okupacije, ki je bila že sama po sebi zelo težka stvar?!

    • luckyss

     Neverjetno…presegel si brata Grimm…
     No, sicer pa vse pove dejstvo, da cerkvene ovce pase skrajni komunist..

     • Caetano

      Komunisti so govorili, da kogarkoli so oni ubili je bilo to herojsko delo, kdorkoli pa je njih je pa bil vojni zlocin. Pa ni bilo tako! Vendar ti Lux kar verjemi gospodarjevim pravljicam.

  • slosin
  • alborebeka

   Pozabil si povedat ,da so pobili 113 roparjev zločincev ,ki so se skrivali ,pobijali lastni narod in ti temu praviš partizani Hitler je take bratomorne roparje hitro in učinkovito pospravil naredil red.!

 • Tweety Bird

  …ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha … Kot vidim, je Dežman užaljen, ker so mu partizani nalili čistega vina. Gleda kot podivjani bik…pod vplivom tekočih substanc… ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • FRANC3

   Ja čistega vina si je potrebno naliti, ne pa izmišljenih zgodbic o dobrih in poštenih komunistih.
   Dobrih in poštenih komunistov ni, ker so se pokvarili ali pa so jih zlobni in pokvarjeni komunisti pobili.

  • Soave

   Kateri partizani vendar ??
   Sta Pirjevec in Repe partizana ?

   Dej, ti žvrgolišče malo, pomiri se .

 • Soave

  ++++++++++
  ” Žal pa mi je, da si nista vzela časa, da bi odgovorila na moje pomisleke ob njunih po njunem mnenju grandioznih delih. ”

  Bravo, g. Dežman !! Ko jim nekaj ne odgovarja , so potuhnjeno tiho.
  Drugače pa kikirikajo na ves glas !!

 • VERRZIFIKATOR

  Karl Josef Deschmann

  DEŽMANOVO RENEGATSTVO

  Karl Dežman najprej bil je Drago,
  Dragotin, če čisto smo natančni,
  v slabi situaciji finančni
  Nemcem se prodal za čisto vago.

  Tega že stoletje je minilo
  in še drugega kar polovica,
  vse povedano je žal resnica,
  nanjo se je skoraj pozabilo.

  Temu Dežmanovo renegatstvo
  svojčas so Slovenci rekli vrli,
  češ da Nemcem vsi so se uprli,
  Dežman le da z njimi pil je bratstvo.

  Po stoletju novi se pojavi,
  ki slavili prej so ga kot brata,
  zdaj imajo ga za renegata,
  češ da ne prisega barvi pravi.

  Kdo to pravi, vprašal sem naivno,
  pa odgovora mi niso dali,
  bržčas pravobarvni so se zbali,
  da zatoži vse jih sukcesivno.

  Rep med noge stisnejo hinavsko
  in ime, če treba, spremenijo,
  po privatnih kotih pa norijo,
  češ da Dežman tolče napadalsko.

  Theodor je z njimi in Giuseppe,
  troha cepca še in nekaj slame,
  je nevarnost silna, da se vname,
  Dežman renegat da jih pretepe.

 • jovan jovan

  S psihiatričnega vidika štejem za psihopate tudi vse ljudi, zlasti razne pisune – sedanje zagovornike belogardizma, ki so tako predrzni in nesramni, da zagovarjajo njihovo klečeplazenje Hitlerju; s svojim zagovarjanjem belogardizma razodevajo svojo brezmejno sovraštvo in maščevalnost do upornikov proti okupatorju, seveda pri tem ne upoštevajo temeljnega dejstva izdajstva, da so belogardisti prisegli Hitlerju in so zato zaslužili smrtno kazen.”…dr.Rugelj…

  • macon

   Ko se boš osvobodil delitve na partizane in domobrance, boš naredil korak naprej. Zakaj bi bila relevantna 73 let po koncu vojne, zakaj bi nas, ki smo rojeni daleč po vojni sploh zanimala?

   • Matt von Glanz

    YES!
    če ne zapremo te delitve v zgodovinarske predale, se nam ob prvi vojni piše ista usoda kot 1943- … državljanska vojna pod krinko udeležbe v globalnih konfliktih.

 • domovina mili dom

  To je boj intelekta proti primitivizmu.

 • montyamp

  Gošarji so podivjali .
  Otroci zazidarske struje so še vedno nastrojeni kot njihovi zazidarski mojstri leta 1945 .
  Turnšku je med NOB padla paleta cigla na glavo , komaj so ga rešili , danes , ko je videl kaj je za zidovi se ne more sprijazniti z dejstvi , da je njegov atek žive poštenjake zazidal in se mu je ftrgalo .
  Sprave z ultraidioti ne bo , atentatorska demokracija-kurćanizem je deviacija Kardeljevega samozapravnega bankrot fašizma .

 • janez cepec

  dr. Dežman se ma za nekega silnega zgodovinarja, doktoriru pa je na teološki fakulteti??? opravičuje kolaboracijo domobrančkov, za katero trdi, da je u bistvu ni blo, če pa j’ že bla, je bla nujna (BUTL), ne Frenčiji niso opravičval Petaina, ne Norveži Quislinga, poleg tega je patizanski boj proglasu za kriminalno dejanje. pa kva češ druzga prčakvat od Ruglovga pacijenta?

  • Matt von Glanz

   bil je kriminalno dejanje. Kaj pa hočeš drugega reči o ljudeh, ki so zaradi sovjetskih gulaških mentorjev pozabili, da pobijajo Slovenci Slovence????

   • janez cepec

    ne vem, kuga boš poj ti reku na domobransko prisego na stadionu Dolfetu za rojstni dan? trenutek zablode, herjsko dejanje, začetek konca izdajavcev?

    • učko

     Prisega je bla ’44, domobrančki nekje u Ajdovcu sploh niso vedel za ta dogodek, pa tud če bi, kwa bi pa mogel. No dogodek iz ’39 med Dolfetom in Josifom pa so vedel usi, ta prvi Poljaki !

     • janez cepec

      ne ti zdej men, niso vedl, kuga so pa preprosti, povečin krškanski kmetje, vedl o Stalinu pa revolucij, ko so šli u partizane? šli so se borit za svobodo slovenskega naroda in se niso, tko kot banda domobranska, prodal za kos kruha in strgane gate okupatorju.

     • Matt von Glanz

      Glede prisege ti je učko odgovoril.
      Vedeli so to, da jih partizani ropajo. Si kdaj slisal rek ZDRAVO ZA DEBELO KRAVO? Od tod kmecke straze in domo- branci.
      Vseeno, vse to bo treba pustiti za sabo, ce nocemo se ene civilne vojne.

     • tohuvabohu

      Ne za kos kruha, prodali so se za dosmrtne privilegije.

    • slosin

     dobr so prisegli…..proti banditom in proti komunizmu, kakor tudi njegovim zaveznikom, svoje dolžnosti vestno izpolnjeval za svojo slovensko domovino kot del svobodne Evrope….

    • Slovenski štor

     Cepec,Hitlerju niso prisegli!To je dejstvo!
     Ti in vsi,ki ste to prisego brali,in govorite,da so prisegli Hitlerju(nemški vojski),ste funkcionalno nepismeni.
     Slovenci smo znani,da imamo probleme s funkcionalno pismenostjo.
     Cepec je vedno cepec!

  • učko

   Jah no, tud Stalinovi hlapčki niso bli nč boljš, u bistvu še slabš. Usaka čast pa tistim partizanskim enotam, ki jih niso buzariral komiji in te so ble v večini, čeprav so na koncu vojne morale priznat absolutno oblast Stalinovim hlapčkom, ker so Rusi prišli do sem.

  • KP

   silni….Doktoriru…??? kako takoj prepoznam tvojo čefurščino,Papak. Pojdi modrovat na kakšne srbo čefutarske forume,če te bo kdo hotel poslušat!

   • janez cepec

    ma papak čefurski ti je fotr, ki te j’ očitno nekje prdrku. pa koji si ti kurac, de boš mene nekam pošilu?

 • Vojteh Dovč

  pa mi smo še vedno v letu45
  eeee njokoti

  • KP

   E moj čefurčine jedan,povsem se strinjam s tabo. Dodam pa še,da si v letu 45 in pa še vedno v Srboslaviji. Papak zahojeni!

  • učko

   Jah, učas morš it tut mal nazaj. Jest ob takih debatah rad uživam. Mam delodajalca, ki zase prau da je Franček domobranček. Učasih mava take hude debate, da žena pride u pisarno mirit. Ene prjatle, k’ so bli komiji pa sem tud zgubu, sem jih preveč “rezal”, s premal občutka, pa so mi tolk zamerl, da ne gremo več skupej pit. Kurc, ne moreš se pogovarjat, če ne zauzameš nasprotenga stališča, ker je dolgcajt !

 • učko

  Dežman je itak provokator, n’č druzga. Zakur mal ogen, mal piha, da se fajn kadi, pol pa spet ugasne, do naslednjič. Ne bi biu on kustus u Kranju, če bi bil zares neki oponent. Komiji kontrolirajo vse take službe. Za to mi je ta tip sumljiv. Zagovarja kolaboracijo kot kakšen slab, od nasprotne strani podkupljen odvetnik.

 • Hribouc

  Dodelano, perfekcija, g.Dežman in g.Možina!

  Kapo dol Dežmanu in Možini!

  Potreben je nov Odbor za človekove pravice .

  “ODBOR 2018 ZA PRAVICE ŽRTEV REVOLUCIJE IN NJIH SVOJCEV”

  Namesto ponesrečenega spomenika Sprave , zgradimo Mavzolej žrtev NOB OF Revolucije 1941 ( tudi od komunistov pobitih Partizank in Partizanov , ki jih je, verjetno, do 35% sestava enot 41-46)
  —————————————————————————————————————–
  ZZB/Turnšek, slon iz trgovine s porcelanom, dela miting povampirjena Laži v Kopru.

  O vzrokih zakaj v Kopru, ne bom razpredal teoretsko ugibajoče, niti rdeče liturgično.
  Gremo k dejstvom, komunistična Laž grozljivo povampirjeno grozi in je hkrati de facto ničevo nična in hkrati nevarna.
  —————————————————————————————————————–
  UBOGA “VSTALA PRIMORSKA” !
  Kakšna je ta agitpropovska pravljica, razmišljanje:
  Izpod Črno-rdečega Fašizma je padla pod Rdeči fašizem v Komunizmu l.1945.

  Torej, zakaj že, uboga , fikcijska in pravljično zamegljena, vzhičena “Vstala Primorska”?

  1. Ker so jim izničili mejo v Istri in jo povsem predali Hrvatom-zgodovinskim tatovom.
  Še pomnite, Tovariši ?
  Avstroogrski imperij in Kranjske dežele –
  – Kozlerjev zemljovid govori resnico srede 19.stol. do 1920

  Slovenske železnice do Pulja ? (l.1991)
  Letališče Ljubljana – Pulj ? (l.1991)
  Opčina Piran incl. Savudrija, itd, itd.

  VSE SO INTERNACIONALNO POGNALI HRVATOM; VZHODNIM TURKOM V NAROČJE ;VELEIZDAJA BREZ PRIMERE V ZGODOVINI PLANETA !

  2. Ker so jim izgubili Trst in tržaško, Gorico in goriško, Rezijo, Kanalsko
  dolino, torej dve največji mesti, večji od Ljubljane in kompletno pokrajino od Istre do Trbiža in Višarij.

  3. Ker so jih dali pod velikosrbsko komando SFRJ – srbščina uradni jezik na meji !

  Ste pozabili kakoso vas “drkali in jebali” srpski cariniki vsakodnevno v stilu :

  “Što ču sad ja sa tobom, Slovenče, Janezu – što ču ja sada sa tobom?”, ko si jim kazal
  borne in poceni makarone, kaubojke in kupln’go za Fičota , narejene za Sclave-sužnje?

  4. Ker pojejo preurejeno zlagano komunajzarsko besedilo Vstala Primorska –
  ki je bila uradna himna TIGR- prvi in dolgo edini evropski resnični
  protifašistični boj !

  Vodjo TIGR, DANILA ZELENA ubijejo Italijani na Mali gori pri Ribnici 13.Junija 1941 (!) po zdaj odkriti komunistični izdaji partizanskega komandanta. ( Z zahvalo poštenemu sinu izdajalca, ki ni mogel molčati)!
  Ali si lahko mislite kaj je to približno, satanski sadomazohizem morilskega Komunizma?
  Ne gre ?

  UBIJEJO VODITELJA TIGRA PO ITALIJANSKEM OKUPATORJU , njegove privržence asimilirajo v OF in večino pobijejo ter si uzurpirajo njihov resnično narodnoosvobodilni originalni boj proti Fašizmu ter ukradejo njihovo himno, jo prebesedijo in sedaj servirajo že 70 let naivnim Primorcem !??

  SPOMNITE SE, KO BOSTE POSLUŠALI FANTASTIČNO MELODIJO(ne besedilo) Partizanskega pevskega zbora ali kateregakoli zbora , NA IZDANA DANILA ZELENA IN TOVARIŠA KRAVANJO, VODITELJA TIGRA!

  —————————————————————————————————————–

  5

  Spomnite se na JANKA PREMRLA VOJKA, ki ga je v hrbet zadela partizanska komisarska krogla in so ga sedem dni “nosili” po gozdovih do bolnice pod Snežnik namesto v najbližjo, da je Janko v strahovitih mukah in v smrtnem deliriju umrl, ne da bi videl bolnico , da so ga celo “posilili s članstvom v KPS posmrtno”. Partizanski satanizem par excellance!

  Pojte jo svoji žrtvi, JANKU PREMRLU VOJKU , edinemu resničnemu partizanskemu nekrvavemu in čistemu, narodnemu heroju Slovenije !
  —————————————————————————————————————–

  6
  Spomnite se na 35.000 slovenskih fantov in mož vojakov Avstroogrske ter tisočev civilistov Primorske, ki so dali življenja za Primorsko in za Slovenijo v prvi svetovni vojni na svetih gorah Slovencev, ki
  so predvsem, Sv.Gora, Sabotin, Kolovrat in predvsem gora Škabrijel kjer je svoje življenje pustilo okoli 25.000 Štajercev 87.pešpolka in obrnilo tok 1.svet. vojne v ozemeljsko in častno čast korist Slovencem za vse čase.
  (Epohalni boj-svet.znani- Američanov za Iwo Jimo gre po srditosti in po žrtvah v bok tej slovenski žrtvovanjski epopeji.)

  Spomnite se vrhovnega poveljnika, ki je vodil bitke za Soško fronto, gen.S.Borojevića .

  —————————————————————————————————————

  7

  Spomnite se velikih slovenskih duhovnikov Čedrmacev in voditeljev naroda v najhujšem pod črnim Fašizmom, ki jih je ugonobil in pobil Titov Rdeči Fašizem v Komunizmu!

  —————————————————————————————————————–

  UBOGA POSILJENA IN PO KOMUNISTIH OKLEŠČENA , AMPUTIRANA PRIMORSKA !

  Kako si neumno površna, naivna in neumna in onečaščena ter posiljeno vkalupljena, pred in za mejo, v udbaško rdečo in v italijansko sockomunistično črnoborzijansko in mafijsko srenjo. Sramota.

  Pojte, Partizanski zbori in pojte Kombinatke, pojte slavo Sramoti in laži ,kakor, vstale dežele , ampak v novem , v rdečem diktatorskem jarmu z ukradeno in agitpropovsko zlagano sfrizirano pesmijo !

  Pojte gromoglasni zboristi in režali se bomo vaši slepi norosti.

  Slavite izgubljena ogromna narodova ozemlja tako, kot balkansko bizantinski Srbi svojo fantazmo-kosovsko bitko ! Noro in bolno.

  Tu ni razlike v veličini nabuhle agitpropovske slovenske komunistične in bizantinske konjarske laži!

  Pojte jo zabarantani “zamejski” internacionalni Istri, Tržaški,Goriški, Rezijanski in Kanalski deželi ter tudi Koroški , če se že trudite za vso Slovenijo
  —————————————————————————————————————–
  POJTE GLASNO; KAJTI RESNICA VAS BO OSVOBODILA! Amen.

  ****************************************************************************************************************************
  Resnice in Pravice ter Svobode je zmaga!” & Bog živi Slovenijo

 • Hribouc

  Ja, pojte partizanski in kombinatovski zbori rdeče
  revolucije!

  ———————————————————————————————————————————–

  Pojte prodani koprski slovenski banki, ki je bila finančno srce “Vstale Primoske ” in na hitro ter čisto natiho in brez polemik in debat in dovoljenj, prodana Italijanom takoj po osamosvojitvi. Nobena tako hitro, neproblematično, zdaj v celoti že laška!

  Pojte Levuharji slavi in časti udbokučanizma, ki je visoko verjetno z banko zaokrožila do tedaj še neviden črnoborzijanski posel z Italijani Septembra- Oktobra 1943, ko so italijanski rdeče-črni Fašistični
  genocidni morilci ter strelci tisočev talcev v Gramozni jami in kurilci lepih slovenskih vasi ter kurji tatovi – odšli domov na Laško z osebnim orožjem v rokah – saj težkega so zabarantali za svojo zločinsko svobodo – namesto, da bi jim, Grazziolijem, Komunisti sodili in postrelili in poklali, kot so to znali z domačimi slovenskimi, s svojimi brati, nič krivimi Vaškimi stražarji , ki so jih s prevaro za ČASTNO PARTIZANSKO BESEDO ZA ŽIVLJENJE , preden so se predali, njih 700 zverinsko poklali in potolkli!

  Pojte, partizanski in kombinatski zbori komunistični sprevrženi in zlagani zločinski praznopuhli slavi!

  =================================================================================
  V imenu desetisočev nedolžno pomorjenih, ki še zdaj gnijejo v 700 slovenskih moriščih !
  =================================================================================
  LONELY PLANET in NATIONAL GEOGRAPHIC PRIPRAVLJATA SVETOVNO ROMARSKO TURISTIČNO POT po komunističnih moriščih.
  Zdaj sploh, ko je Putin zaprl za javnost edini muzej GULAGOV SMRTI !!!???

  10 TOP destinacij planeta Zemlja!
  SIBIRIJA
  BELO MORSKA
  KITAJSKA
  SLOVENIJA
  KAMBODŽA
  HRVATSKA
  BOSNA
  RUANDA
  KONGO…itd.

  =================================================================================

  Prijatelj, jaz pa vem za Domovino, za svobodno Domovino za vse!

  Resnice & Pravice & Svobode je Zmaga ! BOG ŽIVI SLOVENIJO !
  =================================================================================

 • Slovenc

  Yeah… Ze celo zivljenje mi posvecate noobovsko slavljenje… Pocutim se kot tito ki ima posuseno kito.. lol ker luzer…

 • Bandit123

  Govori se o pietete, a vse skupaj je navaden revanšizem. Cel kup napihnjenih zlaganih številk. Dežman je idealna lutka v rokah izprijencev, ki bi radi obrnili svet na glavo. Pljujejo v lastno skledo in delajo sramoto Sloveniji.

  • Hribouc

   Ukinli te bomo, če ne nehaš lagat.

 • Hvala novi tv, da je objavila podrobnosti tega protesta, sicer bi še pozabil. Kdo od tu pride, da se vidimo?

 • domovina mili dom

  “S polresnicami nas hočejo prepričati predvsem v neresnično polovičko.”

 • domovina mili dom

  Ukazi za ubijanje so bratov, ne za odprti boj proti okupatorju.

  https://pbs.twimg.com/media/DjiX2uJXoAAR3O-.jpg

 • slovenski štor

  Danes je že jasno:v drugi svetovni vojni se je na območju današnje Slovenije odvijala okupacija večih okupatorjev,odpor proti okupatorjem,državljanska vojna,revolucija in v letu 1945 izvensodni poboji-zločini.Pobitih je bilo več stotisoč ljudi.To so dejstva.
  Glavni problem,ki nas deli je Komunistična partija Slovenije in njeni nasledniki.KPS in nasledniki ne želijo zgodovinske resnice o delovanju njihovih prednikov med drugo svetovno vojno in v letu 1945 v pobojih.Oni bi radi vse “pometli pod preprogo”.Govorili bi le o narodnih herojih in junaštvih.Njih ne briga resnica,temveč samo in samo “njihova resnica” in razlaga.Milo rečeno je to vse sporno.Zelo sporna je njihova resnica,skrivanje,prikrivanje o dogajanju med in po drugi svetovni vojni.
  Zgodovinarja Pirjevec in Repe,tako pravijo sta spisala,kar nekaj knjig na temo druge svetovne vojne.Tisti,ki so jih brali,mi pravijo,da je potrebno biti zelo previden in če se le da prebrati čimveč drugih virov.Njih dela, naj bi ne imela dovolj teže in zgodovinske resnosti.Svetovali so mi,naj raje berem druge avtorje,ki se ukvarjajo z istimi temami.
  Nekajkrat sem poslušal na TV enega oz. drugega in moram priznati,da sem bil razočaran.Primerjal sem povedano s tem,kar imam na razpolago o temah,o katerih sta govorila,razlika je bila očitna.Po mojem mnenju nista zaupanja vredna.
  Posebej me moti,ko napadata kolega,ki se zelo poglablja v vsebine,ki se skrivajo,prikrivajo ali obračajo.Ti napadi niso iz zgodovinske stroke na zgodovinske vsebine,temveč z ravni politike na zgodovinske vsebine.To si tako velika zgodovinarja(Pirjevec,Repe) ne bi smela privoščiti.Razen,če jim je to kdo naročil?To pa ne vem.
  To pa, kar počnejo z dr.J.Možino je navadna svinjarija.Gledam in poslušam Pričevalce,in z vso resnostjo trdim,da je to ena najboljših oddaj,ki se pojavljajo na RTV SLO.Gledam in poslušam tudi pogovore,ki jih vodi dr.Možina.Mirno trdim,da je to najvišja kvaliteta,v vsem.RTV SLO,bi morala biti ponosna na takšnega novinarja.Osebno sem prepričan,da bi na prste ene roke, težko naštel novinarje in novinarke,ki so približno njegovega ranga na RTV SLO.

  • sevenx

   Se strinjam. Pričevalci so nekaj najboljšega kar je sproducirala RTV v 30 letih.

 • slosin

  bolj ko spoznavam komuniste, rajši imam domobrance…

 • Aresnica

  ZVEZA NORCEV- Kar je res, je res.
  ___________________
  Lep pozdrav

 • Valter BraniSlav

  Vi se boste tako obremenjevali s preteklostjo da vam bo sedanjost spolzela skozi prste…

 • Brutus

  Valter-po mojem mnenju plačan provokator. Namreč-človeku, ki mu je po komunajzerskem pranju možgan še uspelo ohraniti kanček zdrave pameti mora biti jasno zakaj smo v dreku kakršnem smo. Za tste, ki vam še ni jasno kje smo in kam gremo, priporočam, da spremljate konstituiranje vlade s strani strank, ki so na volitvah komaj prilezle v parlament. Adijo zdrava pamet! Je pa res, da ima vsak narod takšno oblast kot si jo zasluži. Žal mi je,ker sem tudi jaz na tej ”ladji norcev”! Sicer bi rekel :”prav vam je, zakaj pa volite te komunajzerske parazite….”

  • Valter BraniSlav

   Od leta 1977 zivim v ZDA. Res je, strica sta bila Kardelj in Macek vendar sem jaz pri 23 letih, takoj po koncani EF odsel v NYC in se tam uveljavil v financni industriji. Res je, danes sem zelo bogat pa ceprav sem v ZDA prisel z 200 dolarji…
   Od strickov sem dobil voljo do zmagovanja, od SFRJ zastonj izobrazbo. V otrostvu in mladosti sem dobil ogromno. Ker pa me je zanimala prava ne-politicna ekonomija sem odsel in zacel kmalu v protestantskem okolju drugace razmisljati.

   SLO je cudovita dezela kjer prebivajo zamorjeni ljudje. Za svojo zamorjenost krivijo druge: mrtve komuniste, povojne poboje, Kucana- nikoli pa sebe.

   Pomiri se tudi ZDA bazirajo na genocidu in suzenjstvu vendar to Americane ne zanima. Zanima jih prihodnost.

   Vi v Sloveniji ziveci Slovenci pa ste ziva trupla polna jeze nad ljudmi ki so povecinoma ze mrtvi.

   Nihce me ne placuje. V financni industriji sem zasluzil stotine milionov $, Kucana ne poznam. Poznam pa psiho poprecnega Slovenca ki muci druge zlasti pa sebe z nesmisli…

   Kam bi jaz prisel ce bi se obremenjeval z genocidom ameriskih indijancev in zasuznenju ameriskih crncev?

   Zmesalo bi se mi tako kot se mesa vam. Od jeze boste ponoreli.

  • slosin

   kakšen kralj, takšno ljudstvo…

 • Osti jarej

  …iz ukc letos odšlo že 100 medicinskih sester….če ne boste na 3/4 mrtvi,vam bodo obisk na urgencah mastno zaračunali………klele se pa drek meša….

 • Hribouc

  Spošt. g.Dežman!

  Za: Predlog

  Mislim, da je dozorel čas, da se tudi ZZB NOB OF Revolucije aktivno vključi v dejanskost današnjega in prihodnjega časa in se ne igra s posledicami, ki jih je povzročila čista Fikcija boljševikov , najprej Rusije, SZ in nato, kar se nas vseh tiče, Jugoslavije in Slovenije začenši z prelomnim letom 1936 ter do dandanes.

  Predlagam, da Vaša Komisija za reševanje medvojnih in povojnih morišč, grobišč, polgrobišč, tankovskih jarkov, gozdičkov in gozdnih jas, brezen in lukenj na slovenskem , vsakič JAVO POVABI najvišje predstavnike ZZB NOB OF revolucije in tudi lokalne šefe k izkopavanju.

  Ni smotrno, da predlagam kako in koliko naj bi bili prisotni ter na kakšen način, ampak dajem le pobudo, ki jo je treba dobro razdelati in spraviti v neko formo, ki bi morda zagledala luč tudi v Zakonu.

  Pobuda naj bi se formalizirala manifestativno tudi s prisotnostjo predstavnika/ov ZZB na pogrebni slovesnost in tudi na javni predstavitvi rezultatov izkopa in prekopa.

  Cilj vsega tega je, zelo površno povedano, v tem, da sodeljujejo pri družbeno in politični ter zgodovinski
  zadevi, ki se jih zelo tiče, saj je jasno, da prehajamo v fazo, ko bo treba sistemsko urediti stvar tako, da ne bo tepežkanje, udrihanje, skrivalnice, namigovanja, obtoževanja, insinuacije, kreganje in nesporazumi, konflikti ter grožnje spremljali kaotičnost dogajanja vsakokratnega pietetnega posega.

  Od več kot 700 morišč je “pospravljeno” koliko, g.Dežman ? 5 , 10, 15 morišč!?

  Zadeva sama kliče po nadaljnjem urejanju, skupaj z Vašim “Zavodom” in je prav, da se odzivate na ta predlog, prosim.

  Hvala vnaprej!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!