Komunistični povzpetniki prisegajo na Nemce: Kaj vozijo nekdanji udbovci in šefi partije?

Foto: Demokracija

Slovenski levičarji so, ko pogledamo njihov življenjski slog, pri priseganju na svojo ideologijo navadni teoretiki. V resnici ljubijo prestiž, živijo v naseljih, kjer so cene nepremičnin najbolj zasoljene, in vozijo nemške avtomobile znamk, ki veljajo za prestižne.

Pogledali smo tri najbolj razvpite, katerih kariere so cvetele v času prejšnjega, totalitarnega režima, ko so zasedali visoke funkcije in prosperirali pri politični oblasti: Milana Kučana (77), Janeza Zemljariča (89) in Dragana Isajlovića (67). 28 let po padcu nekdanjega režima jim sploh ni slabega. Njihove vloge v totalitarnem sistemu opisujemo v posebnem okvirju.

Milan v VW
Milan Kučan, najbolj razvpit primerek, ki prisega na rdečo zvezdo, živi pa v hiši v Murglah, ki je po oceni geodetske uprave vredna 335 tisoč evrov, si upokojenske dni krajša z izleti po Jadranu, kjer pluje s katamaranom, ter z dnevnim obiskovanjem dobrih slaščičarn in gostiln po Sloveniji. Opazovalce pri sosednjih mizah neredko presenetijo količine hrane in pijače, ki jo pospravijo Kučan in njegovi “veseljaki”. Povprečen upokojenec, ki dobiva 634 evrov mesečne pokojnine, si česa takega niti v sanjah ne more privoščiti. Kučanu s sedemkratnikom povprečne mesečne pokojnine (ker je Kučan javno ne razkrije, kot državno tajnost jo ščitijo tudi pristojne institucije, je Peter Jančič sam izračunal, da živi s 4.750 evri mesečne pokojnine) se takšno razkošno življenje najbrž izide. Še vedno parkira zastonj pri predsedniški palači, in čeprav živi dejansko v mestu, si kot upokojenec lahko privošči dva avtomobila. Nemški karavan iz koncerna Volkswagen so kamere posnele, ko je Kučan, ker mu neprijetna novinarska vprašanja niso bila pogodu, s šoferskim ključem sedel na sopotnikov sedež. Ker je očitno sveto prepričan, da mu v mestu, kjer dela kampanjo za Zorana Jankovića, ni treba plačevati parkirnine, so ga kamere ujele tudi, ko je parkiral kar na pločniku.

Milan Kučan je v svoj nemški VW namesto za volan sedel na sopotnikov sedež. Očitno so ga iz tira vrgla neprijetna novinarska vprašanja.

Janez v audiju
Parkiranje na pločniku pa je samo ena od stičnih točk, ki jih imata stara komunistična kompanjona Kučan in nekdanji šef Službe državne varnosti (SDV) Janez Zemljarič. Čeprav bo Zemljarič letos star 90 let, smo pred dnevi na spletni strani objavili ekskluzivne posnetke njegove vožnje skoraj novega terenskega vozila iz koncerna Audi. V Kučanovem slogu je parkiral na pločniku. Stalna naslova imata Kučan in Zemljarič le 600 metrov narazen, oba seveda v Murglah, le da je hiša, v kateri, sodeč po stalnem naslovu, prebiva Zemljarič, po oceni geodetske uprave vredna še več od Kučanove, 395 tisoč evrov.

Janez Zemljarič ima odličen avtomobil, a se je, ko je nastal posnetek, očitno izgubil.

Zemljarič še vedno velja za vplivnega v medicinskih in gradbenih poslih, čeprav mu projekta zgraditve umetnega otoka v Izoli nikakor ne uspe udejanjiti. Še vedno hodi na sprejeme k županu Jankoviću, na posnetku letošnjega majskega, objavljenem na omrežju YouTube, ga je Zemljarič obvestil: “Korotan smo nasedli.” Janković si ni pustil pokvariti zabave, odgovoril je: “Noben problem, samo da ni Medicina.” Zemljarič gotovo ni govoril Kučanovega pomorskega jezika, Korotan pa ni edini projekt, v katerem je Zemljarič nasedel.

  Zemljarič, čeprav bo konec leta 90-letnik, je še vedno lastnik podjetja Urbana prenova Izola in solastnik podjetja Eti-par skupaj z Irenko Erjavec, ki je sicer lastnica niza podjetij, imenujejo se Eti, ER-Projekti, ER-Nepremičnine in Vila Teslova.

Čeprav ima Zemljarič dve podjetji, v obeh tolče minuse. Urbana prenova Izola je že od leta 2014 brez prihodkov, od leta 2016 je v mirovanju. Še slabše gre Eti-parju, ki je sicer posloval prek računa, odprtega pri Novi Ljubljanski banki, in je imel v nedeljo, 8. julija, že tisoči dan blokirane račune. Eti-par je nasedel še bolj kot Zemljarič s svojim audijem na robnik. Od leta 2014 tolče izgubo, od leta 2015 ni ustvaril niti evra prihodkov, v pojasnila k računovodskim izkazom za lansko leto pa so zapisali: “Družba je v mirovanju, ni imela prihodkov, le odhodke za bančno provizijo in obresti.”

Zemljarič je na majskem sprejemu Jankoviću zaupal neprijetno informacijo.

Dragan v mercedesu
Dragan Isajlović, tretji iz ekipe, ki ga prištevajo v druščino iz kroga stranke prenovljenih komunistov SD, ki ji je včasih predsedoval Kučan, po slovenskih pločnikih pušča svoj terenec iz nemškega koncerna Mercedes-Benz.

Dragan Isajlović je nizke rasti, a je to očitno rešil z Mercedesovim terencem, ki ga samozavestno pusti tudi na pločniku.

Najmlajši od trojice povzpetnikov iz prejšnjega režima je danes poslovno tudi najbolj uspešen. Lani je zabeležil neverjetno rast prihodkov podjetja I.S.O., ustvarilo je kar 1,9 milijona evrov prihodkov. To je več kot šestkrat toliko kot leto prej. Ekonomist, ki smo mu pokazali Isajlovićevo bilanco in fotografijo, posneto pretekli teden, ki jo tudi objavljamo, pa je v šali ocenil, da je prava gazela, in oznako pojasnil: “Medtem ko je shujšal na polovico, se prihodki njegovega podjetja debelijo.” Isajlovićevi prihodki so se tako povečali v tretjem letu sodelovanja stranke SD v vladi Mira Cerarja, potem ko je v času, ko je vlado vodil takratni predsednik SD Borut Pahor, zaradi njegovega angažmaja na ministrstvu skoraj odletel takratni finančni minister SD Franci Križanič, ki je sicer letos neuspešno poskušal postati poslanec na listi SD. Isajlović je takrat Križaniča odrešil tako, da ga je zapustil sam, ko je Pahor zagrozil, da bo v nasprotnem primeru letel minister.

V letu milijonskega prihodka podjetja I.S.O., ki ga ima skupaj z ženo Metko Isajlović, je Isajlović izvedel tudi poslovni manever. Konec leta je iz lastništva podjetja I.S.O. namreč izstopil. V sklepu Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki ga je napisala višja sodniška pomočnica Barbara Badovinac, beremo: “Na podlagi sporazuma, sklenjenega dne 22. 12. 2017, opr. št. SV 1803/2017 o razvezi pogodbe o odsvojitvi poslovnega deleža z dne 24. 10. 2017, opr. št. SV 1472/2017, se ugotovi, da je datum izstopa Dragana Isajlovića 24. 10. 2017 in ne 22. 12. 2017, kot je razvidno iz zgodovinskega izpisa iz sodnega registra. V skladu z gornjim sporazum Dragan Isajlović torej ni družbenik družbe, prav tako pa se prenese nazaj tudi lastni poslovni delež družbe I.S.O. d.o.o. Ljubljana, kar bo razvidno iz zgodovinskega izpisa iz sodnega registra.” Metka Isjalović je ostala lastnica, ima pa več kot 50-odstotni delež podjetja.

Isajlovićeve nepremičnine
In medtem ko Kučana in Zemljariča povezuje domači naslov, povezuje Zemljariča in Isajlovića poslovni naslov; prvi ga ima na Dunajski cesti na hišni številki 156, drugi pa na isti cesti na hišni številki 158. Isajlovićevo podjetje ima na Dunajski cesti 156 dva poslovna prostora, 22,5 kvadratnega metra veliko pisarno in trgovski lokal, dejansko gre za 21,6 kvadrata veliko prodajalno v mezaninu na Dunajski cesti 158. Prodajalna je po oceni geodetske uprave vredna približno 38 tisoč, pisarna pa 31 tisoč evrov. Podjetje je lastnik obojega šele od lani, prej je bila od leta 2006 lastnica Metka Isajlović, ki ima tako kot Dragan naslov na Ulici padlih borcev čez obvoznico. V evidenci trga nepremičnin sta zavedena dva posla s poslovnimi prostori lani septembra, pogodbena cena vsakega pa je 49 tisoč evrov.

A če je podjetje I.S.O. do lastništva poslovnih nepremičnin za Bežigradom prišlo brez centa posojila, je situacija nekoliko drugačna pri nepremičnini, kjer imata naslov Dragan in Metka Isajlović. Hiša kljub kričeči barvi fasade ne more skiti vseh kamer, prek katerih stanovalci očitno nadzorujejo okolico. A nadzorovano je tudi Isajlovićevo domovanje, saj “vrt”, ki to sicer ni, na drugi strani meji na šestnadstropno verigo stanovanjskih blokov, katerih stanovalcem nič ne brani pogleda na hišo, čeprav je postavljena tako, da na strani, ki gleda neposredno na ulico in blok, ni niti enega okna.

Isajlovićevo domovanje brez oken na jug

Zanimivi pa so tudi javno dostopni papirji o lastništvu nepremičnine, saj je, čeprav je zadnji obrok zapadel v plačilo 30. septembra leta 2014, iz zemljiškoknjižnega izpiska še vedno razvidno 15 milijonov tolarjev težko posojilo, s katerim je (bila) obtežena nepremičnina. Hipoteko je na nepremičnino vpisala državna Banka Celje v večinski lasti državne NLB. Ali gre samo za nevestnost in hipoteka ni bila izbrisana ali morebiti posojilo še ni poplačano, iz dostopnih dokumentov ni mogoče razbrati.

Isajlović je še vedno lastnik podjetja, registriranega za dejavnost uprav podjetij Monday & Kennington, ki pa ima že leta izgubo. Isajlović je bil 25. oktobra 2012 imenovan za nadzornika podjetja TIB, d. d., Ilirska Bistrica, ki opravlja storitve cestnega tovornega prometa in je dve leti kasneje pristalo v stečaju.

Kučanova, Zemljaričeva in Isajlovićeva slava v totalitarizmu
Milan Kučan je, preden je postal prvi slovenski predsednik, zasedal mesto predsednika Zveze socialistične mladine Slovenije in bil član sekretariata Zveze komunistov Slovenije (ZKS). Leta 1978 je postal predsednik Skupščine Socialistične republike Slovenije, leta 1982 pa predsednik Centralnega komiteja Zveze komunistov Jugoslavije, kar mu je prineslo tudi mesto predsednika Centralnega komiteja Zveze komunistov Slovenije.

Janez Zemljarič je vodil nekdanjo tajno policijo, Službo državne varnosti (SDV). V letih 1978–1980 je bil notranji minister, od 1980 do 1984 predsednik izvršnega sveta oziroma tedanje slovenske vlade, med letoma 1984 in 1989 pa podpredsednik zveznega izvršnega sveta.

Dragan Isajlović je bil v SDV Zemljaričev tesni sodelavec in tisti, ki je aretiral Janeza Janšo, s čimer se je začel proces proti četverici JBTZ.

Gazela, je znani slovenski ekonomist v šali poimenoval Isajlovića in pojasnil: “Medtem ko je shujšal na polovico, se prihodki njegovega podjetja debelijo.” Isajlović naj bi se veliko družil s srbskim kupcem družbe KPL.

Udba:  Podjetniško je subverzivno
Slovensko Službo državne varnosti (SDV) je pred 40 leti, ko jo je vodil Janez Zemljarič, na področju gospodarstva skrbelo predvsem dvoje: da ne bi vodstveni kadri, ki so imeli poslovne stike z zahodnoevropskimi državami, začeli uvajati podjetništva in da ne bi odlivanje denarja v tujino potekalo brez njihove vednosti. Za spremljanje in preprečevanje te sovražne dejavnosti, ki spodkopava temelje socialističnega samoupravnega gospodarstva, so bila dovoljena vsa sredstva.

“Številna odkrita kazniva dejanja, storilci in druge okoliščine kažejo, da je utemeljen sum, da skušajo notranji in zunanji sovražniki rušiti naš ustavni red tudi s spodkopavanjem ekonomskih osnov družbe,” je zapisano v programu dela SDV v 70. letih prejšnjega stoletja, ko je komunistično tajno policijo vodil Zemljarič. Seveda, kar so bila pri nas kazniva dejanja, je bila takrat na Zahodu običajna poslovna praksa. Tako je recimo udbovce skrbelo uveljavljanje “teorije in prakse podjetništva” v nekaterih podjetjih (temu so rekli poslovni pristop kapitalističnega gospodarstva), s čimer so direktorji dosegali večjo produktivnost, posledično pa zaposlenim (in seveda sebi) izplačevali večje plače. To je bilo označeno za neupravičeno prelivanje družbenih sredstev. Še posebej problematična so bila za komunistično oblast tako imenovana podjetja GG, katerih ustanovitelji so bile skupine občanov, ukvarjala pa so se s posredniškimi posli. Taki posli so bili označeni za “nečiste trgovsko posredniške posle, pri katerih obračajo praviloma sredstva proizvodnih OZD, s tem pa ogrožajo poslovno varnost poštenih proizvajalcev in ustvarjajo vrsto drugih negativnih posledic v gospodarstvu”. Vse to je bilo označeno za protisamoupravno in tehnomenedžersko obnašanje, ki ga je treba “s široko zastavljeno operativno akcijo raziskati” in “odkrivati”, hkrati pa “intenzivirati /…/ obdelave oseb”. 

Anamarija Novak / iz tiskane izdaje Demokracija

 • Hun

  tile old boysi so amaterji prot young boysi rdecih knjizic….

 • Luiggi

  Tudi Joshua Broz Mayer je bil zaljubljen v Mercedesa 600…..se v tistih cajtih,ko so bili Goli,Sremska,Lepoglava v polnem teku!!

 • Silka

  Očitno imajo podkupljeno tudi Matildo, ki jih noče obiskati, čeprav bi bil že skrajni čas.

  • Franc Šink

   Nimajo ravno Matilde, njeno zdravstvo pa sigurno.

  • WISKY 1000

   tudi matilda pride na srečo

  • Dostmamrecesijeinpičkarije

   Matilde trenutno ni na vidiku. Ima zamudo kot slovenski vlaki in busi.

 • Franc Šink

  Kučana so spet postavili zadaj na robnik. Samo da postane višji

 • murgl

  “Opazovalce pri sosednjih mizah neredko presenetijo količine hrane in pijače, ki jo pospravijo Kučan in njegovi “veseljaki” “. Popolnoma nepotreben stavek v tem prispevku. Deluje tako nepotrebno nizkotno, da kar v želodcu peče, pa sem res zadnji, ki bi želel simpatizirati s Kučanom, a take kozlarije težko prenašam. Pred nekaj leti sem odpovedal Delo prav zato, ker so se spustili na nivo rumenega tiska, tudi Nova24tv se žal približuje temu nivoju.

 • montyamp

  Hitlerjevi potomci so vsaj naredili nekaj iz džave .
  Banditi pa samo CENTRALNI KOMITET SOCIALISTIČKE FEDRATIVNE REPUBLIKE YUGOSLAVIJE — SD .
  Rafalni bankroti so njihova specialnost , seveda tudi izvoz bolnih otrok , ker so jahte po PLAVEM jadranu pomembnejše od sodržavljanov .
  Zato nekateri trdijo , da bi že Hitlerjeva slika na zidu , veliko prinesla .

 • domovina mili dom

  Da tilele bogatijo, ste krivi vi , ki volite te komuniste.
  Mini plače in mini penzije za maksi bogatenje udbovcev.

 • Anton

  zanimivo je kako so nepremičnine NAŠIH, od strani geodetske uprave nekam sila skromne. le čemu tako, ali uporabljajo drugačne ponderje v metodologiji, kot za VAŠE?

  sarkazem press

 • VERRZIFIKATOR

  Janez Zemljak

  ZEMLJA NOČE

  Zemljo smo prosili, že rotili,
  da upila bi ostanke bedne,
  ni imela jih za v zemljo vredne,
  lastna prst se namreč zemlji smili.

  So odpadki v zemlji se rodili,
  zemljo družno smo prepričevali,
  so po njej celo ime jim dali,
  naj se vendar teh smeti usmili.

  Za odpadke, vrste te izmečke
  zemlja pač bila ni narejena,
  ker do sebe zemlja je poštena,
  predlog dala je: s smetmi kar v vrečke.

  Zdaj pa niti vrečk odpadnih noče,
  pušča jih zato na na površini,
  ve, da enkrat v nje bodo globini,
  iz globin nad tem vnaprej se joče.

 • macon

  Vodilni partijci so si uredili življenje zahodne buržoazije proti kateri so drugače ves čas vreščali, medtem ko so množicam predpisali hranjenje ob skupnem kotlu z menažko in žlico. Množicam so naložili čimveč pretežno nesmiselnega fizičnega dela, medtem, ko so sami kvečjemu vrteli lažnive gobce.

  Socializem je bil ves čas organiziran kot en velik gulag (na vzhodu) oziroma kot malo bolj znosen kolhoz (pri nas).

  • Mojca pokraculja

   Ne, ne, povsem napacno:)) gospa pribac to poimenuje”parlamentarni komunizem”!

 • antimur

  Kaj na to poreče stranka Levica, najbolj “socialna in antikapitalistična”, verjetno nič, saj jih je ta udbaška kradljiva golazen ustvarila. Verjetno so pa Mesec, Kordiš, Tomićka, Trček, Vatovec, v stresu, saj so jim ukinili venezuelsko predstavništvo, tako, da so zdaj v svojih pogledih na tem koncu sveta zelo osamljeni.

  • Caetano

   Hitro bodo skočili v bran stricem iz ozadja.

  • xtc

   Saj veš “naši” lahko imajo vse,ne naši pa lahko le delajo za naše, za 220 DEM na mesec za flašo Laškega in kranjsko za Prvi maj od Rdečega sindikata-ostalo je NAŠE.

   • Caetano

    Če imajo levičarji privilegije bi rekel Luka Mesec to ni isto, kot če jih imajo desničarji.

 • xtc

  Zanimivoje to,da se nobeten tale zaprisežen “tavariš” ne vozi npr z Zilom,Lado ali staro Volgo ,kar bi k njihovim prepričanju najbolj sodilo ne pa avti gnilega kapitalizma.

 • Rožle

  “Narobe sam se fsedo ” … !!!

  • Jovo Jamnica

   Nesposobne krajnske mone ste jih uvozli, ker svojih nimate… zaj pa jamrate…

   • Rožle

    Mam pa res telepatske sposobnosti… pišuka …
    le kako sem pričakoval … ravno tebe na ta komentar ..
    Aftohtoni neandertalec …

 • milanček

  samo 4X bum in teh štirih lopovov bi se pošten, deloven slovenski narod odrešil!

 • УДБА

  Anamarija Novak pusti novinarsko delo in se pozanimaj pri Marjanci, če iščejo na ulici. :)

  PS: Kvaliteta člankov na Novi24TV je “zanič”. :)

  • WISKY 1000

   tvoji pa nula

 • Rožle
 • Krtača 20

  Janša je največji domoljub. On se vozi na sodišče s pipistrel avionom narejenim na Kitajskem.

  Neki je sicer probu z Volvotom, pa mu je akumulator škripnu….

  • milanček

   tebi so možgani že, ko je fotr namesto v brisčo stresel pokvarjeno spermo neki ženčuri v mednožje, bili degenerirani,

  • WISKY 1000

   tebi tudi v zeljniku pošteno škripa

 • lado

  gobezdači , niste nič boljši kot ta rdeča banda,bi rekel mafija,pa bi mafijo užalil !!!! stalno volite njihove služabnike !!!!!!!! imejte to ,ker ste debili !!!ampak upam,da bom imel srečo , da naletim na VAŠEGA”tovariša murgelskega “, in “POKLEPETAM BREZ BESED ” DOKLER ME BO HOTU “POSLUŠAT !!! KO NE BO , BOM VEDEL , DA ME IMA DOST , UPS !!! POTEM PA PO VRSTI ….PO MURGLAMA !!! KRETENIIIIII !!!!!!!!!!!!!!

  • radames

   Ti si pa strašmo primitiven! Bog nas obvarji takih ljudi.

 • Jani Steiner

  Za njih, bi bile Lade cabriolet, tudi pozimi.

 • Osti jarej

  …slovenija v brezvladju….kako prikladno…kene…..tukaj pa o plehu enih dinozavrov…..

 • večni srb

  Zakaj so najprej dovolili ljudem, da so se sami znašli in si organizirali poslovno okolje, ideje so rabili, študirali so obnašanje prebivalstva in prilagajanje na zahodno poslovno okolje, ko so se končale prve privatizacije in je nastal zasebni kapital, so se pa znebili konkurence in pobrali tiste ideje,ki so ustrezale njihovim dolgoroćnim vizijam.

 • večni srb

  Banka Celje je delila ogromno kreditov, med nadzorniki je bil tudi Bojan Šrot, dosmrtni župan Celja.
  Tajne službe so vendar prvi v državi, ki razumejo kako aparat deluje, kdor je imel podjetja v treh največjih mestih v državi, je zagotovo obogatel, ker tam živi na kupu pol Slovenije. Vlagali se seveda v najbolj dobičkonosne in stabilne dejavnosti, njihove državne službe so bile tudi najboljši garant, da so se posli zagotovo posrečili.
  Ljudje pa si lahko tako končno pridejo gor zakaj je naša dežela popolnoma zgnila in kdo je v resnici odgovoren za njihove tragične usode, pa zakaj. Ni jim mogoče očitati niti, da so lokal patrioti, nenazadnje vsi delajo za njih,saj so izpolnili svoje najbolj pomembno in sveto poslanstvo, narediti to deželo podobno razvitim zahodnim državam. Nisem pa prepričan, da je tudi tam na oblasti vojaška policija, mislil sem, da so posamezne stroke in cehi zrasli iz navadni ljudi, ki so si svoje imperije zgradili skozi generacije in so žrtvovali vse na tem svetu, da bi postali vrhunski profesionalci ter nenazadnje pravi kapitalisti. Ampak saj je državni udar tudi dovolj dober, samo enkrat se živi.
  Kar se voznega parka tiče, zgledajo isti kot tipični zahodni kapitalisti, če jih vidiš na cesti, nikoli ne bi posumil, da so to najbolj vplivni ljudje v državi, če si pa še dobrega avta ne znajo kupiti.

  • stajerc5

   Bojan dosmrtni? Pozabi, istraga je krenula…

 • Hun

  jebe se volkovom kaj si ovce mislijo o njih…volkovi se soncijo trenutno na jahtah in jadrnicah…sektaske upokojence pa Jansa futra z oglodanimi kostmi

  • WISKY 1000

   a ti spet vročina škodi komunajzar

   • Hun

    komunajzr ce ti je vroce se ohlad z komunajzarjem

 • stajerc5

  Sem slisal, da je palcek narocil novega VW-ja. Blindiranega in z dvema volanoma, pedale bo pa imela samo Stefa, za vsak slucaj…

 • Hribouc

  Kučanov Milan obožuje in stavi na eno zloglasnih orožij nemškega Wermachta in SS-divizij in s tem najnovejše orožje Udbokučanizma !
  Ne Šarec!

  Šarac – je izrekel Kučan z namenom spomniti Slovenski rod na smrtonosno učinkovitost švabskega orožja!
  Šarac – Machinen Gewehr MG – 39 in MG – 43 s hitrostjo streljanja do 1000 metkov na minuto !

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  To so superkomunisti. Mišičasti, razbacani, samo sklepi malo škripajo, mi pa čakamo, da dokončno škripneyo.

  • Zdravkatič

   Prej bo polovica slovenskih državljanov škripnila zaradi izjemno slabega zdravstva ki je v veliki meri posledica preprečevanja privatizacije le tega. Slednje je edin način, da se uredi konkurenca in prekine korupcijski krog javnih naročil, ki bodo sedaj centralizirana torej direktno v žep globoki državi.
   Veliko zdravja.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Prle, a so ti celice umrle. Nikjer te ni.

 • Get Smart

  Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
   sviranje
   kurtzu = prodajanje magle=
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …
   transićizem = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
   (
   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.
   .
   Vsi -izmi so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!