Logika CSD-jev: Morilec se lahko dobiva z otrokoma, medtem ko se starima staršema to otežuje

Romeo Bajde, Foto: sta

Velenjčan Romeo Bajde, oče velenjskih dečkov,  je na celjskem okrožnem sodišču podal zagovor zaradi umora svoje partnerke decembra lani v Velenju. Zanikal je navedbe iz obtožnice, da jo je ubil iz ljubosumja. Kot je povedal Bajde, je imela njegova partnerka novega partnerja in se je on s tem sprijaznil.

Po njegovi oceni je bila njegova partnerka nesramna in problematična, veliko je tudi pila. Poudaril je še, da je na mesec za mobitel zapravila od 280 do 300 evrov. Ker je Bajdetov zagovornik Tomaž Bromše zahteval izločitev javnosti z glavne obravnave zaradi varstva osebnega in družinskega življenja obtoženega, je sodni senat sklenil, da bo o tem odločal sproti.

Bromše ne more biti dolgo prisoten na obravnavah zaradi terapije
Sodišče ni zaslišalo mame umorjene in zdravnika iz velenjskega zdravstvenega doma, ki je ugotovil njeno smrt, saj je moral Bajde iti na terapijo, po kateri pa ne more nadaljevati s spremljanjem obravnave, poroča STA. Obtoženi Bajde, ki je od dogodka decembra lani v priporu v Celju in je v preteklosti že bil obsojen zaradi nasilništva, lahko glede na ugotovitve izvedenca obravnavam na sodišču aktivno sledi največ dve uri, pretežno sede.

Centrom za socialno delo se zdi normalno, da ima oče stike z otrokoma
Ne glede na to, ali je bila mama problematična, pa ni imel Bajde nobenega opravičila, da jo je ubil. Če je prebolel ljubosumnost, kaj je bil potem razlog in na kakšne terapije hodi Bajde, da ne more poslušati obravnave več kot dve uri? Očitno je, da je Bajde psihično močno nestabilna oseba. Za umor partnerke pa mu grozi 15 do 30 let zapora.

Centrom za socialno delo pa se zdi, da je popolnoma normalno, da ima taka oseba stike z otrokoma. Oče, ki je umoril svojo partnerko, otroka vidi večkrat kot stara starša, ki sta ju vzela k sebi in za njiju skrbela, dokler jih ni CSD ugrabil iz vrtca in odpeljal k rejnikom. Stara starša, ki jima je samo do tega, da njuna vnuka živita v ljubeči družini, imata s koroškima dečkoma manj stikov kot oče morilec. S tem da Bajde ni nikakršen svetnik, saj je imel probleme z nasilništvom že v preteklosti. Pri kakšnih drugih starših bi otroke vzeli že pred tem dogodkom, tukaj pa pač ne.

Mentaliteta zafrustriranih feministk na centrih za socialno delo dejansko uničuje družine, otroke ropa ljubezni in jih ugrablja iz objema starih staršev. Stara starša, če se spomnimo, nista imela ustreznih bivalnih prostorov. Bilo je še mnogo drugih izgovorov. Glavni pa je bil, da je to, da jih vzamejo rejniki, v korist otrok. Center za socialno delo sprašujemo, ali je otrokoma v največjo korist, da se redno srečujeta z morilcem, ki je umoril njuno mamo?

A. R.

 • RATATA

  Ker sem ustavni sodnik te zadeve ne morem komentirati.

  • karlina

   Pa bi jo lahko in celo moral, se mi zdi.

 • Olga

  Morilcu CSD ni vzel roditeljskih pravic?!!! Saj to je kriminal brez primere! Nagnati ministrico!

 • totex39

  To se lahko dogaja v naši zavoženi državi, kjer zafrustriranci podpirajo morilca. Na koncu ga bodo kot psihičnega bolnika izpustili iz zapora in premestili na psihiatrično zdravljenje.

  • KIKI

   Prepričana sem, da je morilec potomec kakšnega znanega udbovca in ima zagarantirane dosmrtne privilegije. Čakam, da mu pripnejo orden za hrabrost….Ker pa Tuerka tokrat ni na politični sceni, predlagam, da pristopijo k častnemu “činu” tovarišice: Čačinovička, Murgelca, Nusdorferca, Mrakovca,in prevzamejo vlogo velikega odlikovalca morilcev in kriminalcev.

   • karlina

    Podpišem

   • avtohtoni neandartalec

    No, to je pa možo, ampak potem tudi v zaporu ni varen.

  • karlina

   TOČNO, nato pa bo pobegnil iz PB, ter se maščeval starima staršema, očitno nekaterim ustreza, da se zgodi še ena tragedija, da bodo potem lahko uboga fantiča res dali v posvojitev. Naši organi pa bodo samo dejali, da niso vedeli, da je ta morilec nevaren, ker je imel psihične tezave, halooooo, NORO DO KONCA

 • avtohtoni neandartalec

  Meni se zdi pa normalno, da se lahko oče večkrat dobi s svojima otrokoma, če je pa njun oče, stara starša nimata neposredne veze s tem dejstvom, bi se mi zdelo pa neverjetno, če se dedek in babica ne bi smela dobiti z niima, razen če sama nočeta, pa tudi v takem primeru bi lahko zahtevala kratek obisk, kdo pa otroke kaj vpraša.

 • rubec

  Šekspirjeva Julija je za golobe pismonoše zagonila bistveno manj pa se je Romeo vseeno fental. Tale Romeo je ena reva.

 • Nata

  Vidim , da sem res ena staromodna ženščina …….. ki prav nič ne razume današnjega modernega sveta .Torej , če ima možakar kakršnokoli zamero do tašče in tasta , naj pove !! Tako pa kar naprej nekaj govoričimo in govoričijo ?? Zakaj le ?

  Tako človek začne sumničiti , da nekaj pa le ni v redu . In zadeva se vleče in vleče .Otroka pa bosta ostala tam kjer sta sedaj .

  In , sem prepričana , da je to obiskovanje slaba poteza .
  Kakšno leto bi še morali počakati . Človek bo dolgo v zaporu , zato je za previdno razlago dovolj časa . Saj sta fantiča res premajhna , da bi razumela

  • avtohtoni neandartalec

   Motiš se, prav v teh letih najbolje razumeta, ko jima družba še ni oprala možganov. Mi ne razumemo, od koga pa misliš, da mediji in politika pobira informacije, nam tudi ne bo treba živeti s takim bremenom.

   • Nata

    Ja, seveda se lahko motim . A zaenkrat tako mislim .
    Otroci vse vidijo in slišijo . In zato mora biti razlaga zelo previdna . V besedah in dejanu .Ja, ampak razlaga pa pride pozneje . Vse ob svojem času .

    • avtohtoni neandartalec

     Razlaga je razlaga, ko bosta razumela, jima ne bo treba nič več pojasnjevati, sploh pa ne v rumenem tisku.
     Previdni smo zato, ker še sami ne razumemo, na srečo imamo dovolj svojih problemov in mam tudi ni treba tako dobro razumeti drugih ljudi.
     Najbolj pomembno je, da otroka dobita jasen im iskren odgovor, ona dva najbolje vesta kaj ne razumeta. Nikoli ni dobro skrivati resnice pred otrokom, v nobeni starosti, pod nobenim pogojem in za nobeno stvar, kaj pa sploh vemo, takoj se je treba soočti s praznino.

     • Nata

      misliš , da so jima tudi to raložili , da nikoli več ne bosta živela pri svojih ???

 • indijanka

  Romeo Bajde je bil leta 2006 obdolžen 6 kaznivih dejanj med njimi tudi nasilja nad nekdanjo partnerico. Pred tem je bil že 3x pogojno obsojen zaradi nasilništva. Na sodišču je pred obravnavo fizično napadel nekdanjo partnerico, pomiriti ga je skušal partner njegove sestre, ki ga je Bajde v zahvalo močno zdelal, kljub temu, da so ga iz njegovih rok skušali rešiti varnostnik, sestra in nekdanja partnerica. Opravičilo: ker ga živcirajo. Zato verjetno ni sposoben daljše obravnave, ker se ga na sodišču bojijo. Ali res mislite, da se ga sinova ne bojita in nista bila nikoli priča njegovi jezi? Tale Lidija, ki je očitno imela težave z izbiranjem moških, ga je preden je umrla,2 krat prijavila na policijo. Preden je umrla, ga je poskusila po žensko omehčat in mu je rekla, da ga ima rada. Bo do sinov nežen? Upam, da je med obiski zvezan.

  • avtohtoni neandartalec

   Poglej si še enkrat sliko zgoraj, se ti zdi, da se ga tista razočarana gospodinja zadaj kaj boji?
   Verjameš sodiščem ali me, zdaj se pa odloči, ker kadar ti gre v korist, jim vse verjameš, sicer pa samo lažejo in gradijo konstrukte, za svoje strice iz ozadja, ki na ta način skrbijo za red in disciplino v svojih krajih.

   • indijanka

    On je svojega “svaka” pretepel na hodniku sodišča. Zbrcal, razbil arkado…..Pa samo pomiriti ga je hotel. Psihopat je. Sam je izjavil, da mu je pokojna pred smrtjo rekla, da ga ima rada. Toliko pa že poznaš ženske, da veš zakaj je to rekla. Usmilil se je pa ni. Ampak, jo je zadavil.

    • marta

     Zakaj zapirajo dele obravnave pred javnostjo, saj huje, kot je naredil, javnost ne more slišati?
     Čudno se tole sojenje odvija.

     • avtohtoni neandartalec

      Ko bos prvič v življenju pri nas videla kako potekajo obravnave na sodišču proti državljanom tretjega razreda, ne boš nikoli pozabila in tudi ne boš več verjela v pravosodje, sploh pa nič kar piše v naših šalabajzerskih medijih.

    • avtohtoni neandartalec

     A ga je?
     Zakaj se mi v to mešamo, mogoče je pa prav, da ga je razbil, če ne, se bosta že zmenila med sabo, policija bo pisala pa položnice.

     • indijanka

      Dober nick si izbral :).

   • marta

    Ali sploh veš zakaj je ta ženska tam zadaj ? Poznaš njune pogovore ?

    • avtohtoni neandartalec

     Vidim, da se ne boji, pa ne vidim nobenih težakov ob njemu in težkih okov.

  • marta

   Na zgornji fotografiji zločinec na sodišču niti ni vklenjen, čeprav je morilec matere njegovih otrok, Noviča pa imajo vedno vklenjenega v lisice in varujejo ga policaji, čeprav jim še po dveh letih, ni uspelo dokazati mu, da je morilec.
   Ali tudi na tem področju ni enakosti pred zakonom ?

   • karlina

    Sem ze zgoraj napisala, da v tem primeru ze od vsega začetka nekaj smrdi, sedaj pa ze tudi grozno, grozno zaudarja.

  • karlina

   V našem kraju se je zgodilo podobno, tudi partner in oče je na grozovit način , vsem na očeh, tudi sosedov in otroka, umoril svojo bivšo zeno. Njega so dali takoj v zapor, mislim, da je še vedno, pa je tega ze sigurno 30 let. Punčko sta vzgajala stara starša, ki sta imela še dva svoja otroka v skupnem gospodinjstvu in danes je ta deklica , psihično zdravo in zelo srečno dekle, ki ima ze tudi sama svojo druzino. Da ne govorim, da sta ji stara starša vse nudila, kar je potrebovala v svojem zivljenju, izšolala in danes je tudi zaposlena, brez vsakih problemov.

   • avtohtoni neandartalec

    Zelo zanimivo, isto nasprotje, le da naj bi tokrat umor starša sprožil celo koristne socialne učinke na žalujoče najbližje svojce. Oslarija na kubik, isto kot če bi rekli, da je morilec demon.

  • avtohtoni neandartalec

   Kje si pa vse to pobrala, verjetno so ti povedali v vaškem štabu Udbe. Oni se pa ne morejo zlagati.

   • indijanka

    Novinarji so pred leti pisali o slabi varnosti na sodiščih. Ker tegale preprosto niso mogli ukrotiti, da bi nehal pretepat ljudi.

 • garfi

  ja logika protislovenskih levakov, ki bodo uničili narod tudi demografsko
  ne samo z ropanjem

 • elh

  Dvomim, da katerikoli otrok želi še imeti opravka s staršem, ki je ubil drugega starša. Vsaj odrasli. Še posebej, če gre za umor v takih okoliščinah, kot v tem primeru.

  Dovoljevanje oziroma vodenje otrok na obisk k očetu – morilcu njune matere, je dodatna zloraba teh dveh otrok. Ne poznata in razumeta vseh okoliščin, kako sta izgubila mamo, zdaj ju pa nevedna vodijo k morilcu njune mame, ki je izvor njune največje izgube.

  Počakati bi morali do njune polnoletnosti, da se sama odločita, kako bosta, če sploh bosta komunicirala s tem morilcem.

 • Antonius

  Ja, res je! Takole na sliki pogledaš tegale umirjenega intelektualca, pa se človeku zazdi, da je hladnokrvnega Romea Bajdeta naredil sam Auguste Rodin.
  Hitosprožilni Mislec, ki bi, bo lahko naslednjih 20 let vsak dan zaposloval svojo pamet o svoji bivši, umorjeni ženi.
  Ko bosta otroka dovolj stara, da bosta zmogla razumeti storjeno, bosta preklela očeta z vpletenimi socialnimi delavci vred.

  • indijanka

   Ta vlada lahko z zlatimi črkami zapiše zakon o ničelni toleranci do nasilja, ko vendar s svojimi dejanji dokazuje, da so to le besede.

   • Antonius

    Nič ne bodo zapisali niti z navadno tinto, ker bi jih samo pisanje sililo k delu.
    Nezavezujoče gobcanje je vse kar politikantski FDV-jevski kljukci zmorejo.
    Če nisi kleptoman te niti zraven ne spustijo.

 • marta

  Kaj se ta človek pogovarja z otrokoma, ko so skupaj ? Jima pove, kje je in zakaj ? Jima pove, kje je njuna mama ? Jima pove resnico zakaj ne smeta biti pri babici in dedku, ali tudi njima laže ?
  So zaposleni iz CSD zraven, ko se morilec njune matere pogovarja z otrokoma, kot so zraven, kadar sta otroka s starima staršema ?

 • Mojca pokraculja

  Ali naša vrla “stroka”, ki ima polna usta besed o skrbi za duševni in siceršnji razvoj teh dveh otrok, res ne premore toliko pameti, da tega ne bi počela z otrokoma. Zanimivo bi bilo vedeti kdo jih pelje na obisk, rejniki ali socialna služba ali ??
  Obisk v zaporu je še za odraslo osebo travmatičen.
  Najprej je tu procedura ob sprejemu na obisk. Potem je prostor v katerem se družijo -vsekakor tuj in oficielen, tretje je navzočnost paznikov na vsakem koraku. Najbrž tudi kamere.
  Le kaj se ubogima dečkoma dogaja v duši, ko morata prenašati še to kalvarijo z obiski. Naša sociala pa očitno to jemlje kot da so otroke peljali na kremšnite.
  Nussdorferca , packa samovšečna, se boš zganila ali ne ?
  Ob vsem tem pa ne razumem, zakaj še vedno mečkajo z odločitvijo o možnosti rejništva starih staršev. Zakaj njihov odvetnik ne uporabi takoimenovanega “Molka organa”, če se zadeva nikamor ne premakne ?!

  • Franc Novak 1979

   Obisk v zaporu je travmatičen, zato morilec mogoče lahko pride do otrok k rejniški družini ? A so se tako odločili na CSD, ko jim gre za dobro otrok?

  • PIA PlA

   Kakšnega molka organa? To, da nekaj velja za sprejeto oziroma potrjeno, če organ na zahtevo v 30 dneh ne odgovori, je že davno ukinjeno. Ti misliš, da se komu od uradnih oseb ljubi kaj delati? Da o odgovornosti sploh ne govorim.

   • Mojca pokraculja

    Če se prav spomnim, naj bi CSD odločil o tem, ali sta stara starša primerna rejnika in sodišče čaka na ta akt. Molk organa pomeni, da lahko v primeru, če organ I. stopnje niti v 60 dneh ne izda akta, vložiš pritožbo na II. stopenjski organ. Nisem seznanjena, da to ne bi veljalo več, bom pogledala v ZUP.

   • Mojca pokraculja

    Še vedno velja “molk organa”, ampak ti govoriš o nečem popolnoma drugem kot jaz. Pozorno preberi- zlasti 4. odstavek, kajti koristno je tole vedeti, ko že praviš, da se nobenemu ne ljubi delati
    ZUP
    222. člen
    (1) Kadar se začne postopek na zahtevo stranke oziroma po uradni dolžnosti, če je to v interesu stranke, pa pred odločitvijo ni potreben poseben ugotovitveni postopek, mora pristojni organ izdati odločbo in jo vročiti stranki čimprej, najpozneje pa v enem mesecu od dneva, ko je prejel popolno vlogo za začetek postopka, oziroma od dneva, ko je bil začet postopek po uradni dolžnosti. V drugih primerih, ko se začne postopek na zahtevo stranke oziroma po uradni dolžnosti, če je to v interesu stranke, mora pristojni organ izdati odločbo in jo vročiti stranki najpozneje v dveh mesecih.
    (2) Če stranka vloži vlogo, ki je nepopolna in jo po pozivu dopolni, začne teči rok iz prejšnjega odstavka od dne, ko je organ prejel dopolnitev vloge.
    (3) Rok iz prvega odstavka tega člena ne teče v času, ko je postopek prekinjen po 153. členu tega zakona, in v primerih iz desetega odstavka 82. člena tega zakona.
    (4) Če pristojni organ, zoper katerega odločbo je dovoljena pritožba, ne izda odločbe in je ne vroči stranki v predpisanem roku, ima stranka pravico do pritožbe, kot da bi bil njen zahtevek zavrnjen.

    • PIA PlA

     Če me spomin ne vara, je Janša, takoj ob prihodu na oblast leta 2004 sprejel zakon, da mora organ odgovoriti na vlogo v roku 30 dni, drugače se smatra, da je zadevo organ odobril. Takrat so bili na udaru uradniki, ki so odgovarjali, če so bile zadeve sprejete z oziroma zaradi “molka organa”. Takoj, ko so na oblast prišli spet levi, so ta zakon, po katerem so bili uradniki prisiljeni delati, spremenili. To, o čemer pišeš ti, je popačen zakon o molku organa, ki vodi v nadaljnjo birokracijo.

     • Mojca pokraculja

      Ne bo držalo, člen 222. je ves čas tak, ne vem od kod tebi da je popačen. Kaj je bilo za časa JJ spremenjeno mi ne štima, v zvezi z uradniki pa sploh ne razumem kaj hočeš povedati.
      Je pa bistvena razlika, ali se postopek začne na vlogo stranke ali po uradni dolžnosti. Mislim, da gre tu za postopek po uradni dolžnosti.

     • PIA PlA

      Ne vem kaj zate pomeni ves čas enak, od Janša naprej ni. Ko bom utegnila, bom poiskala stare zakone o tem in kako so se spreminjali.

      Zakon o molku organa (to je, če organ ne odgovori v roku 30 dni, je zadevi ugodeno) je sprejel že cesar Franc Jožef.

      Ne more iti za postopek po uradni dolžnosti, če sta stara starša podala vlogo za rejništvo. (Že to je čista totalna bedarija, zakaj bi morali stari starši imeti priznano rejništvo nad vnukoma. Rejništvo se vendar plačuje, starši starši pa želijo skrbeti za vnuka brez kakršnega koli plačila.)

     • Mojca pokraculja

      Ni nobenega zakona o molku organa, pa Franc Jožef gor ali dol. Zakon o splošnem upravnem postopku ureja “molk” v 222. členu, ki sem ga preje citirala. Ko utegneš si res poglej, me zanima kateri člen naj bi govoril o “molku” na način kot ga ti interpretiraš.
      Glede vseh teh postopkov starih staršev pa sory, enkrat pišejo tako drugič drugače, dokumentov pa ni objavljenih, da bi si človek sam ustvaril mnenje. Itak zadeva zafurana, to je že čisti kriminal kaj delajo z ljudmi.Absurd da sploh imamo rejništvo, kaj šele rejništvo starih staršev. Sej sm že napisala, pa bom še enkrat- rejništvo je socialistični “izum” in beseda rejnik je odvratna, da bolj ne more biti.

     • PIA PlA

      Nimaš prav. http://www.delo.si/novice/slovenija/molk-organa-je-nedopusten.html

      http://www2.fu.uni-lj.si/diplome/pdfs/diplomska/seganmilena.pdf

      Organ mora odločiti oziroma izdati odločbo v zakonsko določenem roku,
      sicer nastopi položaj molka organa. Ta situacija sicer ni nezakonita, za
      stranko pa po ZUP pomeni vzpostavitev fikcije negativne odločbe,
      zaradi česar se lahko pritoži na drugostopenjski organ (o predpisanih
      rokih in razumnem roku odločanja več v Sever, Izbrani vidike pravice do
      odločanja v razumnem roku v upravnih zadevah, 2009). Področni zakon
      lahko določi tudi pozitivno fikcijo (npr. gl. zakon, ki ureja storitve
      na notranjem trgu), kar velja tudi za akcesorna soglasja po ZUP (peti
      odstavek 209. člena ZUP).
      A pozitivna fikcija je v slovnskem pravnem redu izjema, praviloma velja
      fikcija zavrnitev zahtevka oz. neizdaje odločbe v postopkih po uradni
      dolžnosti.

      http://www2.fu.uni-lj.si/mediawiki/index.php?title=Ravnanje_stranke_v_primeru_molka_organa_prve_in_druge_stopnje

     • Mojca pokraculja

      Motiš se, vse kar si napisala in kar je v teh linkih, potrjuje da imam prav JAZ. Pa saj je kristalno jasno napisano. Res ne razumem kaj te bega.
      Na kratko, ni pozitivne fikcije, ampak je predpostavljena negativna fikcija.

     • PIA PlA

      Ej, koga šopaš. V tako kratkem času še preletela nisi linkov, ki sem jih poslala, kaj šele prebrala. Slovenija je poznala pozitivno posledico molka organa, ki pa so jo naši vrli zakonodajalci hitro brisali iz vseh zakonov.

      Prav v delu besedila, ki sem ga kopirala iz linka pa piše, da je citiram: “A pozitivna fikcija je v slovnskem pravnem redu izjema,…” Torej jo današnja zakonodaja celo pozna. (Kdo ve, kje so jo pozabili brisati!)

      Odredba s pozitivno razrešitvijo zadeve ob molku organa, je poznana še iz začetka prejšnjega stoletja. Toliko o tem.

     • Mojca pokraculja

      V ZUP-u te , pozitivne fikcije, ni. Govorili sva o odločbi CSD-ja, torej upravni postopek. Ti pa sedaj širiš zadevo na druge zakone, pa ne poveš na katere.
      Kdaj je poznala Slovenija pozitivno funkcijo ? Prosim napiši in tudi povej iz katerih zakonov so jo brisali !
      Če je kje v kakšnem drugem postopku vpeljana pozitivna fikcija sicer dopuščam, vendar pa, če vsaj malo poznaš pravni sistem, potem boš znala našteti tudi vse postopkovne predpise, ki jih imamo. A zelo dvomim v to, da se ti karkoli sanja o pravu. Žal te nič ne šopam.

     • Mojca pokraculja

      V ZUP-u te , pozitivne fikcije, ni. Govorili sva o odločbi CSD-ja, torej upravni postopek. Ti pa sedaj širiš zadevo na druge zakone, pa ne poveš na katere.
      Kdaj je poznala Slovenija pozitivno funkcijo ? Prosim napiši in tudi povej iz katerih zakonov so jo brisali !
      Če je kje v kakšnem drugem postopku vpeljana pozitivna fikcija sicer dopuščam, vendar pa, če vsaj malo poznaš pravni sistem, potem boš znala našteti tudi vse postopkovne predpise, ki jih imamo. A zelo dvomim v to, da se ti karkoli sanja o pravu. Žal te nič ne šopam.

   • karlina

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   Ta fantička so ze uničili, ko bosta v najstniških letih, bosta imela zelo hude posledice, ali droga ali samomor, v to sem zal, trdno prepričana.

 • Duhec

  Tega norca se vsi bojijo… in to je edini razlog za vse… farso od sojenja, obiske itd.

 • PIA PlA

  Se vpletene socialne delavke prav nič ne bojijo, da bo morilec na nekem takem obisku ubil tudi otroka?
  Če človek resnično ni čisto prišteven, za nameček pa še agresiven, se lahko zgodi, da na nekem takem obisku iz maščevanja ubije še otroka. Neka socialna delavka mu tega že ne bo preprečila. Tip pa še verig nima na nogah niti lisic na rokah. Je odvetnik že prijavil Interpolu, da so otroka ugrabili?

  • karlina

   V vseh drugih drzavah bi bil uklenjen in brez moznosti vsakega gibanja , kaj šele dotikanja, kako je v Ameriki dobro vemo, ampak pri nas je očitno druga Venezuela.

   • PIA PlA

    Levi lopovi so ves sodni sistem uredili tako, da ne morejo biti kaznovani.

  • avtohtoni neandartalec

   Socialne delavke se mogoče sprašujejo, kaj pa, če ni tak in preostanku družine nočejo povzročiti še hujše stiske.
   Nimajo vsi kriminalni um, ne verjamejo vsi samo v represijo, tu se verjetno ločimo od pijanih bosancev.

   • PIA PlA

    Kaj je zate kriminalni um? To, da si s kriminalci previden?
    Kaj je hujšega za otroka kot to, da se mora srečavati z očetom morilcem ob prisotnosti tujcev?
    Zakaj ponižuješ ves bosanski narod, če nekaj ljudi ni v redu?

 • Aton

  Cerar je sprejel odgovornost za to zadevo, ko je zagovarjal ministrico. Pa mu kdo kaj reče?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!