Škandalozno in perverzno: Sodišče je Kučanovemu prijatelju, ki dolguje milijone, v eni uri rešilo premoženje pred izvršiteljem

Edvin Pejović (Foto: Škandal24)

Objavljamo šokantno zgodbo, kako se v Sloveniji godi tistim, ki imajo etiketo “Kučanov prijatelj”. Poslujejo v davčnih oazah, govorijo o milijonih evrov, imajo luksuzne jahte … in se o vsem tem brezsramno hvalijo slovenskim sodnikom, medtem ko v Sloveniji dolgujejo milijone. Še več! Na njihovi strani so celo sodniki. To potrjuje tudi primer ultramilijonarja s Primorske Edvina Pejovića.

Pred nekaj dnevi smo razkrili naravnost perverzno ozadje Kučanovega prijatelja Edvina Pejovića, ki že več let uspešno skriva svoje premoženje pred upniki, predvsem prek kanaliziranja denarnih sredstev družbam na Maldivih, kamor pa slovensko sodišče in upniki ne morejo poseči. Vse to bi ostalo slovenski javnosti skrito, če v medije ne bi prišla zgodba iz leta 2008, ko je Pejović družbi Beohemija d.o.o. iz Beograda prodal svoj poslovni delež v družbi Pejo Šampionka d.o.o., za kar je dobil 6 milijonov evrov, a je novi lastnik in zakoniti zastopnik kaj hitro ugotovil, da je bil ta znesek občutno previsok, saj je Pejović pred prodajo z delitvijo podjetja Pejo Šampionka d.o.o. na svoje podjetje Pejo d.o.o. prenesel celotno premoženje, ki je bilo omembe vredno, predvsem pa številne nepremičnine z visoko vrednostjo.

Edvin Pejović na dan izvršbe pred svojim domom v kraju Pobegi nad Koprom. (Foto: Škandal24)

Poznavalci njegovo takratno premoženje leta 2008 ocenjujejo celo na 15 milijonov evrov, a tega naj bi Pejović z različnimi manevri prenesel na način, da je bila vrednost premoženja, prenesenega na Pejo d.o.o., prikazana le v višini 4 milijonov evrov. Obenem naj bi Pejović neposredno po prodaji na vseh nepremičninah v svoji lasti ustanovil zemljiško-knjižne dolgove, ki naj bi bili domnevno fiktivni. Še več! Novi zakoniti zastopnik družbe Pejo Šampionka d.o.o. naj bi tudi ugotovil, da je podjetje že vse od leta 2006, torej že od dveh let pred nakupom, insolventno, njegovo spoznanje pa je potrdil tudi izvedenec v sodnem postopku.

Prestižna jahta, ki jo ima Pejović na Maldivih. Poimenoval jo je kar po svojem sinu Tomiju. (Foto: printscreen)

Pejo Šampionka d.o.o. je tako v stečaju, stečajni postopek pa je bil uveden že leta 2009. Obenem je stečajna upraviteljica Marija Magdalena Šantl zoper Pejovića sprožila več postopkov, med drugim tudi pri Okrožnem sodišču v Novi Gorici, kjer je bila izdana sodba, ki je že pravnomočna. Njegov dolg do Pejo Šampionke d.o.o. po naših informacijah znaša kar 2,2 milijona evrov, zaradi zamudnih obresti pa je narasel že na 4 milijone evrov, na kar je bil za sredo, 20 junija, napovedan rubež njegovih premičnin, ki jih ima na različnih parcelnih številkah v katastrskih občinah Oltra in Bertoki, in to zaradi dolga 2.252.557,64 evra, razkriva sklep o izvršbi, ki ga hranimo v našem uredništvu. Sklep je izdalo Okrajno sodišče v Radovljici, medtem ko na nekaterih nepremičninah ni dovolilo rubeža, med drugim tudi v Bohinjski Češnjici, kjer ima Pejović svojo zimsko rezidenco. Tam naj bi imel svoj vikend tudi Milan Kučan, s katerim naj bi se Pejović hvalil, da sta prijatelja ter da mu “ureja neke zadeve”. Njuno prijateljstvo, tako naš vir, pa naj bi postalo še tesnejše, ker naj bi bila v omenjenem kraju, kjer naj bi imela oba počitniško hišo, celo soseda. Še več – v nekem drugem sodnem sporu naj bi v Pejovićev prid pričal celo Peter Šefman, ki je zaslovel kot Kučanov šef varovanja. Sodišče v Radovljici je sicer zavrnilo izvršbo na nepremičnino v Bohinjski Češnjici, ker “te nepremičnine po podatkih zemljiške knjige ne obstajajo”?! Sodišče je določilo tudi izvršitelja – Tadeja Poljaka, ki pa je moral Pejićevo posestvo zapustiti praznih rok. Tako je ekspresno hitro – v zgolj dobri uri – razsodila okrajna sodnica Pavlina Drmota iz Radovljice.

Pejović se je izvršitelju pohvalil s 50 milijoni evrov, pripeljal pa se je s tem prestižnim mercedesom S 500 4 matic. (Foto: Škandal24)

Še posebej napeto je bilo dogajanje v kraju Pobegi 20. junija, kjer je izvršitelj začel svoj postopek o izvršbi ob 9. uri. Le nekaj minut kasneje se je na kraj rubeža pripeljal Pejović, ki je nato, po naših zanesljivih informacijah, ves čas kontaktiral z odvetniki. Kakšno uro pozneje se je pripeljala še njegova žena Irma s fasciklom. Čeprav je sodišče zaukazalo izvršbo in določilo tudi izvršitelja, pa je očitno Pejović uporabil vse svoje zveze in le dobro uro po tem je sodišče v Radovljici razsodilo, da se rubež premičnih stvari sicer opravi, a se zarubljene stvari pustijo v hrambi pri dolžniku na istem naslovu v Pobegih. Pejović je tako izkoristil luknjo v zakonu, upnik pa upravičeno predvideva, da bo sedaj Pejović dokazoval, da zarubljene stvari sploh niso njegove, temveč ženine.

Na kraj rubeža je prišla Pejovićeva žena Irma s fasciklom in ekspresno hitro pobegnila skozi zadnji vhod. (Foto: Škandal24)

Pejovićeva žena Irma je zdrvela mimo nas. (Foto: Škandal24)

A to še ni vse. Okrajno sodišče v Radovljici je kratko malo spregledalo ponudbo Pejovića, da dolžniku ponudi manj kot desetino vrednosti, ki mu jo po sklepu sodišča dolguje. Še ena slovenska zgodba torej, ko ima dolžnik v davčnih oazah milijone, v Sloveniji pa dolgove. To potrjuje tudi zapisnik za obravnavo upniškega predloga za začetek stečajnega postopka s 4. 4. 2017, kjer je Pejović sodniku Petru Baši povedal, da ima več podjetij na Maldivih, katerih vrednost je več kot 30 milijonov evrov. To je ocenila Ekonomska fakulteta v Ljubljani na osnovi Due Diligenca Ernst & Young. “Podjetje na Maldivih ima tri milijone evrov neto profita letno, kar je razvidno iz Ernst & Young poročila. Firma ima za 8 milijonov 800 tisoč nerazporejenih dobičkov. Je lastnik 36 jaht na Maldivih, so ocenjene po Ernst & Young 10 milijonov kapitala,” je povedal sodniku Baši.

Pejovićevo domovanje v Pobegih. (Foto: Škandal24)

Pejović pa je omenjenemu sodniku tudi povedal, da ima kljub bajnim milijonom v davčni oazi v Sloveniji blokirane račune. Obenem pa priznava, da ima njegovo podjetje na Maldivih “sedem otokov, je eno največjih na Maldivih za potapljanje, za ekskurzije, za jahte, na najbolj eminentnih otokih na Maldivih”. V tem podjetju na Maldivih je prisoten že 20 let, povprečno pa tam preživi 30 dni letno. Medtem ko je o teh podjetjih govoril v samih presežkih, pa ima v Sloveniji predvsem vpisane zemljiške dolgove …

Škandal24

 • Djuro Sumar

  Članek je napisan tako, da bi človek mislil, da je pri nas prepovedano biti bogat. Poleg tega pa ne razumem, kaj ima tukaj zraven Milan Kučan.

  • Anton

   Pri nas je prepovedano na Maldivih pa ne.

  • Olga2345

   Pri nas je treba plačevati davke!

   • Djuro Sumar

    Davčne oaze so izumili kapitalisti na zahodu, da lahko skrivajo in utajujejo denar. Še vedno pa ne vem, kaj ima tukaj zraven Milan Kučan.

  • montyamp

   Kućan ima tu zraven z rojemimi v znamenju kozoroga veliko in to preko hijen na udbovskem krivosodju .
   Zato bomo udbovsko atentatorske kozoroge preimenovali v hijene , da ne blatimo vseh rojenih v tem znamenju .
   Seznam slovenskih strokovnjakov rojenih v znamenju hijene :
   Kućan Milan , Zoran Janković ,Gregor Golobič , Janez Zemljarić, Branko Masleša, Zvonko Fišer,Anton Rop , Matjaž Han , Svetlana Makarović , Al Capone, Drago Kos,Mao Zedong,Tit Turnšek , Andreja Katić , Kim Džong Un , Elena Ceaucescu , Hermann-Wilhelm Göring , Spomenka Hribar , Violeta Tomić , Violeta Bulc , Igor Zorčič , Bizilj Ljerka………….
   Ta svojat je uničila državo in vzgojila ultraidiote , zagovornike izvoza bolnih otrok .
   Provokatorji ste silno ostudna svojat , mešanica med politkomisarskimi kurbami in bulmastifi .

   • SIMON ROZIC

    Opis zgoraj omenjenih tovarišev je zelo natančen, genetsko izpopolnjen!
    Hvala, Montyamp!

   • Jovo Jamnica

    Gdo je Igor Zorčič? Al Capone spada met komije?? Je Bizilj Ljerka Mađerka???

    • von Rhein

     Ja,kot instruktor.(Al Capone alias Al Kucone)

     • Jovo Jamnica

      Gdo pa je pol oni na štartu alias… Kučan Milan???

    • učko

     Ljerka je čistokrvna čefurka, poročena Bizilj. Nazadnje je kradla na RTV Slovenija, zadnja kraja pa je bilo naročilo kao 100 ton stiroporja, ki ga je zrihtal njen sin, RTV pa mastno plačal !

     • Jovo Jamnica

      Mađari pišejo priimek pret imenom. To je moj pojnt… Glih me briga za neki steropor…

    • Soave

     Pa, kaj je Jovo ? Ti je res potrebno vse narisat, no ??

     • Jovo Jamnica

      Hec mora bit… :-)

     • Soave

      Ti si en lumpacius !!!!!!!

     • Jovo Jamnica

      Itak.. :-)

  • von Rhein

   Dimne signale.

 • Olga2345

  Kazensko je tudi odgovoren sodnik, ki je to omogočil, saj gre za KORUPCIJO!
  Kučan pa sodi za zapahe zardi udbaških zločinov, razorožitve TO, preprodaje orožja in veleizdaje Slovenije, DO SMRTI!

 • Vojteh Dovč

  kaj na desnici ste sami pošteni—samo vprašam

  • SIMON ROZIC

   Tkšnih perverznih barab od vrha pa vse navzdol res nimamo…če
   se najde kakšen Čuš ali kakšen podoben, ga damo na hladno!

  • pupa

   Na desnici so izjeme na levici pa pravilo. Občutiš v tem kakšno razliko?

  • učko

   Kaj ste navijači levuharjev sami retardiranci? Samo prašam .

  • Capi

   Pizda si zabit kot večina rdečega gnoja tu gor……….na koncu boš Pejovićeve dolgove do države in nakraden denar odplačeval tudi ti, razen če si enako smrdljiv kaliber kot on…..

  • tramal

   Jaz ti naštejem tisoče komunističnih kradljivcev ,ti pa mi naštej vsaj pet desnih.

 • montyamp

  MAFIJA IMA DRŽAVO .
  Tudi temu bo prišel konec , ko bo žvepleni visel kot Mussolini , nasledniki se bodo pa poklali med seboj .

 • Novakec1

  Pa kaj cvilite, saj je “naš”, vsi naši so priviligirani pa naj bo iz levodesnosredinske bande.

  • BolimeĐoko

   Ni res, da je naš. Tukaj je “MOJ JE” !!!

 • totex39

  Tako je pač pri nas, če imaš na svoji strani vplivne ljudi, si lahko koruptiven tudi sam, kar je pri nas že skoraj vsak, ki ima malo možnosti in zaslombo iz vseh strani.

 • VERRZIFIKATOR

  Milanka Malič

  DA PRIJATELJA IMA GLODAVEC

  Da prijatelja ima glodavec,
  ta novica res me preseneča.
  Le kako prijatelja sploh sreča
  neznačajen mali zajedavec?

  Mar beseda tukaj se zlorablja,
  se ne ve, prijatelj kaj pomeni,
  rabi se izraz tako poceni,
  kdo besedo vendar uporablja?

  Na preskušnjo hitro se postavi,
  kdo zares prijatelj je in komu,
  če morda se znašel kdaj boš v dvomu,
  spomni se, kdo je tovariš pravi.

  Takšen se prijateljstva sramuje,
  ko pri stvari enkrat se zalomi,
  saj zaveda se, prav nič ne dvomi,
  da le interes ju povezuje.

 • Goran Hvala

  a to je blo tud leta 85? ugotavljam da je pri vas vse vec clankov starih prezvecenih in ze pozabljenih. se pravi vi sam pogrevate in hujskate na vse mozne nacine…:-)…sicer men je fajn da se mam kaj za smejat….sam tak je.. nic manjsi prevaranti niste kot levaki…sam na oblasti niste bli..:-)

  • von Rhein

   Ne piši neumnosti.Čeprav so članki stari po datumu niso prežvečeni,pozabljeni pa sploh ne,ker šele sedaj in tukaj izveš marsikaj kar sicer ne bi nikoli. Razumem pa,da gredo zagovornikom banditov in njihovim svinjarijam na živce,ker so do nedavna lahko vse uspešno skrivali in tajili,če je slučajno ušla komu kakšna črka.

 • Jože Tomažič

  Prav je tako prijatelji si pomagamo med sabo, desnica pa zal nima prijateljev.

  • Soave

   Veš, hvala za take prijatelje.Preberi spodaj stihe Verzifikatorja.

 • Duhec

  Odlične slike. Nova je vse boljša.

  • Jovo Jamnica

   Bajne slike bres osnove…

   • učko

    Ti bi biu dober za odvetnika režimskim lopovskim svinjam. Sam če bi jest biu sodnik, bi vsi ostali brez glau !!!

    • Jovo Jamnica

     Sudja na osnovu bajne plače mogoče??? Sicer sn se pa polek opčudovanja bajnih “slik”, ukvarjo z lepo slovensko besedo f članku. Fsebina mi je glih dol visela!

 • Dobro, da ljudje, ki so jih naša sodišča zmetala na cesto za nekaj 100 evrov. vidijo, kako se rešujejo. milijonski dolgovi, če si naš.

 • antimur

  Kučana, njegove instant stranke ter balkanske kriminalce, kot so Pejović, Janković in podobno južnjaško sranje, moramo s silo uničiti, drugače ne bo šlo, preveč so se že zajedli s slovensko tkivo, požrli nas bodo do konca, če se jim ne upremo.

  • milanček

   kot sem že večkrat napisal, Slovenci, oborožiute se!!!

 • Vera

  Prišel bo čas, ko bo vsem priviligirancem odklenkalo ! Ne bo še letos ne drugo leto, toda prišlo bo !

  • Slovenec

   Prišlo bo prej kot večina misli.

 • pupa

  To pomeni, da imamo še vedno, skoraj trideset let po osamosvojitvi, sodišča na poziv. Ni čudno, če je takim Jan Zobec in klemen Jaklič, pa še nekateri redki, trn v peti. In taka sodišča naj bi bila spoštovanja vredna. Bo potrebno spet prižigat sveče in človeško vest pred stavbo sramote v Ljubljano. Samo organizirajte in povejte dan in uro.

  KUČANA NA DOB!!!!!!!!!!!!

  • von Rhein

   Kakšne sveče neki…avtomobilske gume,tovornjakov,traktorjev.

  • milanček

   kakšen Dob, v krematorij z njim in še ostalo mafijo F21!!!!! Slovenci, oborožite se!

   • Hun

    desnicarji bi revulocijo delal

  • Steiermark

   Ne samo on, šef Cosa nostra, ampak vsa jugoudbovska levaška zločinska – predvsem roparska in morilska svojat!

 • Franc Šink

  Tudi ti ki sestavljajo novo vlado bi morali misliti na kaj takega.

 • Vera

  Dokazano torej , da iz plavih očk ” katerega so nekoč volile ” stare mamke ” , veje sama hudobija , pa še korupcija povrh, če pomaga raznim razvpitim lopovom .

 • Volkhv

  Srbska mafija, ki se kinči z rdečimi zvezdami…

  • Hun

   SDS se z malim ribam druzi v rep. Srbski

 • učko

  Lejte, sej Slaven Letica je tud javno povedal, da mu je Kučan zrihtal, da mu je NLB vrnila denar, ker je bil tako imenovani “hrvatski štediša” pri LB. Pa se je kaj zgodilo?! Točno se ve, kdo ima vpliv na bančništvo, kdo je pokradu banke, pa nikome ništa !!!!!

 • Osti jarej

  …točno…škandalozno in skrajno bedno…..ampak ne,če gre za naše….kene

 • Osti jarej
 • Osti jarej
  • Soave

   Posnetek je vreden ogleda in kritike.
   Vendar pa bi lahko napisala kakšen ” spremni komentar ” .

   • Osti jarej
    • Soave

     Kaj vse ti ne najdeš ?? Tole je pa pod kritiko.Upam, da dedl ni več duhovnik in čiča ke, kjer ga imajo drugi na voljo.
     Ampak. . . . . jaz se pa ob tem nekaj drugega vprašam. In bom zelo neposredna in groba.
     Je torej nasplošno moška želja takole porivanje ? Tudi , ko beremo nekatere naše komentatorje, jim je ta način izgleda zelo povšeči.

     Se potem čudimo za ženskemu ” feminizmu ” ?

     Nadalje ne bom tule komentirala.

     • Osti jarej

      …parodija na resnico….ki zmeraj boli……aja….še spremni koment,na gornji posnetek….ako bi bil to moj otrok,bi ata ležal

     • Soave

      Veš, takele parodije mene zelo motijo! Saj ravno iz takega norčevanja nastanejo govorice, ki jim ljudje verjamejo! Dobro si me speljala!

 • tramal

  Te komunistične sodnike lahko vsak bosanc in srbin podkupi s pomočjo kkomunističnih izmečkov,kot je kučan.

 • dob

  Čas je že, da Slovenija neha tega kriminalca-kurca kučana jemati resno.
  Preklet mafijski klovn!

 • Rotar Jakob

  kurćan kapo udbomafije skrivosodjem za kz slovenistan!

 • Vera

  Je ” mali “, že čestital svojemu varovancu Toninčeku ?

 • Hun

  a SDS se ni ukp spravla vlade…zdj se bo Jansa 1let slikal pa praznoval zmago?

  • Soave

   Kakšno povezavo pa ima ta tvoj koment z gornjim člankom, Hun ?

   • Hun

    vem da spadas v trop kokosi, ki ne vidi nekaj potez naprej…

    se kako ima moj koment vezo z clankom…

    Jansa naj ze zacne vladat in naj naredi red v drzavi…bo to mogoce, sektasica jehovih pric?

  • Hribouc

   A se tebi bliska koliko je bila ura, ko si svojo smrdlijvo rit zjutraj brisal na skretu?

   • Hun

    no hitr sestavt vlado ne sam gobcat in pametovat, to danes pocnejo ze tepci kot si ti..vsi ste naenkrat pametni Slovenci ratal

    • WISKY 1000

     te žre komunajzar, vidiš kaj tvoji prijatelji rdeči delajo,fuj smrduh……

     • Hun

      komunist drugega zmerja s komunistom…to dozivis samo na Nori24 forumu

  • WISKY 1000

   lolek bolek

 • KAPIBARA

  Sem pa že bil vesel, da ima mali plavi murgelski Perkmandlc, vsaj enega Slovenskega prjatla, pa razočaran vidim, da je tudi ta ĆefuroviĆ.. :-(

 • lado

  OVCE ,STE VREDNI MALEGA ZLOČINCA ,MORILCA NAŠEGA NARODA!!!!!!!!!!! KRETENIIIIIIIIIIIIII!!!! UPATE BLEJAT, NAREDITE PA NIIIIIČ, IDIOTI ,SPELTE SE V MURGLE ,KOMUNIZEM SE VRAČA ,STE TO NAREDILI VIIIIIIIIIIIIII, B-E-D-A-K-i OPRANI SKRIVAČI ,NA PORTALU, GMNOJI ,NE ZASLUŽITE SI DOMOVINE, AMPAK ŠARĆIĆA, MESEĆNIKA, ŽIDANĆIĆA IN OSTALE LEVE GOLAZNI !!!!!! GNOJI !!!!!!!!NAREDITE KAJ IN DVIGNITE RITI BLEJARSKE !!!!!!!!!!!!!!

  • David Hitler

   A ne opazš butara da że od Samega začetka so vali manipolirani al pa še spiš ovca!

 • Soave

  Zemljiški dolg ?? Mala malca za ta prave, s ta pravimi prijatelji ??

  https://www.dnevnik.si/1042675573

 • Hribouc

  Rdeče kriminalne kurbe napredujejo!

  Fake obsodbo so Janši pesnili, kurbe kriminalne, en mesec, če se spomnim prav, evo ga – tu pa vidimo ekspresni napredek neverjetnega pospeška!

  “FakYU Serpentinšek PRESS”
  “Ko zazvoni rdeči telefon iz Murgel, vsi tečejo kot slinasti in zdrizasti psi !”

 • David Hitler

  Upam da Bodo te isti sodnik tudi tega smrada KURČANA hitr fuknl za zapahe!

 • Den456

  Štrik čez vejo, potem pa na eno stran Kučana na drugo pa Pejovića. Naj skupaj bingljata buksla balkanska. Lahko se jima pridruži se družina Janković.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Ta Kučan je pa res zlata vreden. Samo na FB moraš biti njegov friend in še lahko kradeš, lažeš, rdeče zvezde okol nosiš, đihadiste podpiraš, korupcijo podpiraš, utaja davkov, tiskanje denarja in še in še škodljivih stvari lahko delaš, pa ti noben nič ne more. Od sodnikov (sodišča) dobiš celo pohvalo, kako pošteno služiš denar.

  U3PM naj gre vse skp.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!