[Video] Kalvarija matere, ki ji je krivosodje odvzelo otroka

Pismo otroka (vir: youtube Nova24 TV)

V oddaji Drugorazredni je naš raziskovalni novinar Luka Svetina razkril tragično zgodbo matere samohranilke, ki ji je sodišče odvzelo sina in ga dodelilo očetu, ki po njenih trditvah pretepa, zmerja in ponižuje. Otrok ne želi biti z očetom, a ko je zagrozil, da se bo ubil, so ga raje, kot da bi mu dovolili nazaj k materi, dali na antidepresive.

Darja Juha, mati samohranilka dveh otrok, preživlja pekel, ki ga znata ustvariti samo slovensko krivosodje in center za socialno delo. Kot je povedala za Nova24TV, je namreč ostala brez sina zaradi sodbe sodišča, ki je bila pozneje razveljavljena. Otrok trpi, pravi, da si želi biti z materjo in mlajšo polsestro, a mu oče ne dopušča stikov. Mladoletnik je materi napisal več poslovilnih pisem, v katerih pravi, naj sestrica in mati skrbita ena za drugo, da bo pobegnil od očeta ali pa se ubil.

Bitka za skrbništvo za sina naj bi bila rezultat spletk tako družinskega sodišča kot centra za socialno delo. A zgodba se je začela že veliko prej. Otrokov oče, Juhin tedanji partner, jo je pretepel, ko je bila v 7. mesecu nosečnosti. Na srečo je otrok preživel. Ne morejo dokazati, da je bilo mlatenje razlog za otrokov zapozneli razvoj, a dejstvo je, da je otrok spregovoril šele pri petem letu starosti.

Je otrok s posebnimi potrebami, ki se ga je oče v preteklosti otepal. Ravno na materino vztrajanje pa je prišlo do ohranjanja stikov. Darja Juha je celo umaknila kazenske ovadbe o nasilju v zameno, da bi jo nekdanji partner pustil pri miru.

To je za sabo pripeljalo nov val izživljanja, tokrat nad otrokom. Niso se spoštovale dogovorjene ure obiskov. Otroku ni bilo všeč, da se oče ne drži dogovorov, ni želel več biti pri njem na obisku, ravno tako pa se je v tem času poslabšalo njegovo zdravstveno stanje. “Leta 2015 je sinov odpor do očeta postal tako hud, da je bila mati primorana ravnati po lastni vesti in ne po odločitvi sodišča.”

Sodni izvedenki ocenili, da mora biti otrok z očetom
Otrok je imel vedno več izpadov, ni želel iti k očetu, saj se je bal, da se ne bi več vrnil nazaj. Prišlo je do uvedbe nadzorovanih stikov na CSD, ki so bili na otrokovo zahtevo vse krajši. Konec leta 2015 je nato prišlo do bizarne odločitve prvostopenjskega sodišča, ki je na podlagi dveh mnenj dveh sodnih izvedenk odločilo, da se otroka dodeli očetu. “Dve sodni izvedenki sta napisali, da bi bilo bolje, da bi bil otrok tam oziroma da se otrok predodeli glede na to, da jaz nisem dala otroka na stike, ker bo bivši partner bolje skrbel za stike z menoj, kakor sem jaz skrbela za stike z njim,” je povedala Juha.

Darja Juha (Vir: Nova24 TV)

Situacijo je komentiral tudi socialni delavec Franci Donko, ki meni, da se je socialnim delavcem v tem primeru odvzele njihove kompetence. Namreč, sodni izvedenec, ki je z otrokom uro ali dve, ne more poznati situacije tako dobro, da bi lahko ocenil, kaj je najbolje za otroka oziroma kaj je res. Mati se je pritožila na višje sodišče, ki je po šestih mesecih zavrnilo odločitev prvostopenjskega sodišča. Ta čas otrok ni imel stikov z očetom. Vsaka dva tedna pa je bila podana kazenska ovadba proti materi zaradi preprečevanja stikov. Mislili bi si, da bo po izdaji sklepa višjega sodišča, ki je odločitev prvostopenjskega sodišča označilo za nezakonito, stanje prešlo v normalo.

Vrhovno sodišče sodbo prvostopenjskega sodišča razveljavilo, a zaman
A je to isto sodišče ravno tako presodilo, da mora mati ne glede na to, kaj se dogaja, otroku omogočiti stike z očetom. Tako je bilo do novembra 2017, ko je otrok rekel, da ne bo več hodil na stike z očetom, ki ga je skupaj s svojo novo partnerico fizično zlorabljal in poniževal. Otrok je močil posteljo, oče ga je pretepal, udarjal po glavi, očetova partnerica je otroka vlekla po tleh, silili so ga s hrano, pri čemer je moral po štiri ure sedeti za mizo.

Ko je otrok prijokal domov, je želel na policijo, ni želel več nazaj k očetu, a na policiji so mu povedali, da ne morejo podati kazenske ovadbe, ker je mladoletnik prvi udaril očeta. V ponovnem postopku sodišča na prvi stopnji sta isti sodni izvedenki dosegli odvzem otroka, ker naj bi bila mati mentalno nestabilna. Zatem je otrok začel pisati poslovilna samomorilska pisma. A to je za druge pomenilo samo, da je otroka z duševnimi motnjami potrebno še dodatno napitati z antidepresivi, namesto da bi mu zagotovili otroku primerno življenje za rast in zdrav razvoj.

A. B.

 • oto

  Spet zavajate, mati je totalno neuravnovešena, kar je razvidno že iz njenega rokopisa, prav je, da otrok ne bo pri njej.

  • večni srb

   Tisto niso njeni rokopisi ampak prosti spisi njenega domnevno retardiranega sina.

   • Nata

    Zakaj pa tak sarkazem ?

  • Steiermark

   Novi psihoterepevt oz. psihiater, s strokovnim mnenjem……

  • Nata

   Pisal je otrok.

 • večni srb

  Mislim, da ima mati okoli vratu obešenih premalo križev, lahko bi si navila okoli vratu še kakšnega.Kaj ji piše pa na črni majici, pokliči me za…, spodnjo besedo pa na posnetku ne vidim, ker je predebela. Ima pa lepo zbirko Disneyevih plišastih igračk in celo zbirko afriških živali, vključno z akvarijem, prava mala Noetova barka. Imejmo se fino, to je verjetno edino, kar je odnesla od veronauka.
  Ampak resno, zgleda v redu za svoja leta, lasje so oprani, koža čista, obleka cela in zmehčana v pralnem stroju, stanovanje je brezhibno čisto in pospravljeno, izraža se zelo jasno in tekoče odgovarja na vprašanja, očitno se zaveda kaj se dogaja z njo in njeno družino. Ne vidim nobenega znaka nevarne psihoze, ta oseba je popolnoma povprečna, mogoče edino ne preveč pametna in moralno precej zmedena, ampak to itak. Že razpravljati o duševnem stanju take osebe pomeni nezakonito postopanje državnih služb, karkoli je bil razlog za posredovanje sodišč in socialnih služb, oni so zdaj edini generator družinske psihoze in tudi glavni krivec za uničeno otroštvo prizadetega otroka.
  Otrok je očitno zavrt, iz njegovega pisanja in risbic pa sklepam, da je tudi zelo razvajen in slabo vzgojen. Njegove grožnje so prazne, ni iskren, je pa dovolj fanatično odločen, da bo na tak način nekaj spremenil, kar je zelo nevarno. Jaz bi mu rekel, če se bo ubil, se bo od žalosti ubila tudi njegova mati, oče bo pa vesel, ker se ju je rešil, pa bi se hitro zresnil. Meni je vseeno, jaz ga ne poznam, ampak če se mu zdi namazan kruh tak problem, potem je škoda, če je živ. Oziroma mu tega ne bi rekel več, ker je zdaj zadet, samo vprašanje časa je, kdaj se bo na tiste medicinske droge še zapil ali se bo odločil v afektu, droga bo blokirala nagon po preživetju ravno dovolj dolgo, da si bo naredil nekaj hudega in mogoče tudi usodnega. Iz principa, rekel je, da se bo, in se bo res.

  Slovenija je vojaško policijska džamaherija, to kar so naredili je navaden državni terorizem. Čudim se edino, da staršem in otroku še vedno ni jasno kje živijo, otrok se hoče pogovarjati s policijo zato, ker se policista vsi bojijo in ta igra, da ga razume in mu ni vseeno zanj, kar je samo še ena sistemska laž. Sami so, skrbi jih dom, položnice so, v življenju pa je najbolj pomembna ljubezen in pa, da se imajo fino.
  Jaz bi jih razgnal, otroka pa bi poslal v sirotišnico, po možnosti zasebno, v kakršno ta država, brez posebnega razloga, sploh nima vstopa.

  • večni srb

   Še en nasvet za direktorje oddaje drugorazredni. Isto kot nekoč nacistični okupator, so nas tudi sodobni fašisti razslojili na tri razrede državljanov, oddaja bi se morala imenovati tretjerazredni, pod posebno zaščito države.
   Sicer pa tak program odločno podpiram in upam, da boste presegli patetični Tednik, taki problemi so bolj resni in pomembni kot si večina domišlja in ključni za razvoj oziroma obstoj zavoženega naroda. Ker te zgodbe pa niso nobena ideologija temveč gola resnica, šele tako lahko spoznamo kakšen drek so fašisti in v kakšni norišnici dejansko živimo.

  • Roman

   Nehi nakladat!

   • večni srb

    Jaz ne pišem člankov ampak se samo odzivam na njih, nehaj brat kar ti ne potegne ali vsaj konkretno povej kaj te moti.

  • Steiermark

   srbin, pozabljaš, da komentiraš o osebi, ki ima slovensko narodnost in pravtakšno kulturo, ki ni po vaši, kjer “jedva čekate subote, da se okupate”…..bedak zauznjeni. Pojdi komentirat po srbsko, kjer so otroci in matere 2. razredni, tam ti bodo, tvoji, ploskali za bedarije in kretenizme, ki jih pišeš!

 • tarantela

  Sodniki delajo ogromno napako in povzročajo nepopravljive vseživljenjske traume predvsem s tem, ko ne dodelijo vseh otrok ene družine enemu roditelju, ampak jih razdelijo med bivša zakonca, kot bi delili premoženje na pol. Tako so otroci, ki jim je težko že zaradi ločitve staršev, zelo prizadeti ob ločitvi od sorojenca. To je zločin nad otroki !!!

  • Steiermark

   Me veseli, da znaš biti tudi človečna…..

 • Mihilus

  Slovensko krivosodje se v veliki večini primerov postavi na stran mame. Za vsako tragično zgodbo, kjer je otrok v oskrbi očeta, je deset zgodb, ko otrok otrok ostane pri mami.

  Statistika je jasna. Otroci, ki odraščajo brez očeta so bistveno manj uspešni v šoli in kasnejšem življenju, bistveno pogosteje pristanejo na drogah, alkoholu, za zapahi, itd. V večini primerov sovražijo očeta. Za to je seveda zaslužna mama, ki zaradi nesposobnosti kontroliranja svojih čustev svoje sovraštvo do bivšega partnerja prenese na otroka.

  Pri otrocih, ki odrastejo brez mame ni odstopanja od ne-ločenih družin, kar kaže na to, da je vpliv očeta ključen. Dojenček potrebuje mamo, otrok potrebuje očeta.

  Seveda pa so eni deci katastrofalni in manj primerni od mame, kar nekaj pa jih otrok ob ločitvi niti noče.

  • večni srb

   Ne obstaja nobeno pravilo v naravi, ki bi favoriziralo spol starša, načelno fantje bolj pogrešajo mamo, punce pa očeta, ampak otrok itak rabi in hoče oba.

  • Steiermark

   Mihailus, razočaral si me, ali si to napisal iz lastnih negativnih izkušenj? Sicer pa, očetje če hočejo otroka vzeti k sebi, to , v večini primerov naredijo iz maščevalnosti do ženske, ker se jih je “ona” rešila in jim s tem pokazala, da zmore tudi sama, veliko bolje, kot pa z njim. In večina moških, ki si “priborijo” pri csd te uboge otroke, jih imajo v glavnem samo za predmet izživljanja , na njihovo dobro pa pozabijo, še posebaj če si ustvarijo takoj, neko novo skupnost , v kateri se potem , po navadi, izživlja tudi nova partnerka…..

   • Občasni Komentator

    Steiermark stara feministka…Mihilus ti navaja dejstva, ti pa kar v prazno in po svoji presoji, četudi ta ne temelji na dejstvih

    • Steiermark

     in kaj se vtikaš ti “občasni komentator”, brez identitete, ki si pravgotovo eden izmed tistih “očetov”, ki si , ali pa tudi ne, imenoan oče, samo zaradi tega, ker si “daroval” svoje pokvarjeno seme….. za otroke pa ti ni bilo nikoli, le za nagajanje materi in otrokom, ki so naenkrat zate predstavljali samo materialno breme….

     • Občasni Komentator

      iz katerega testisa si pa ti prišla, pa tudi ni znano

     • Steiermark

      ne sodi po sebi, ki še vedno tičiš v titovi r…..ti in imaš zaradi tega tudi zamegljeni um!

     • Občasni Komentator

      draga moja, jaz sem pred petimi desetletji pred titoizmom in režimom moral prebegniti v Italijo. Oče mi je umrl, brez da bi mu na grob sme it. Nimaš ti pojma baba zagrenjena kaj je boj.

     • Steiermark

      Če si pred 5 desetletji “moral” prebegniti v Italijo, potem si se pač na eleganten način umaknil komunističnemu terorju, sedaj ga pa promoviraš in ga ponujaš nam – medtem, ko si ti užival, kot “profugo” v Italiji verjetno so ti tudi dali posebne privilegije , v obliki dodatka, pri penziji, kot “profugo”! Zloben in zagrenjen si ti, česar ne pozabiš pokazati pri vsakem – slehernem komentarju, dedec stari, zakompleksani …..Če bi pa ti zagrenjeni in zakompleksani dec sploh imel pojem, kaj je “boj”, potem pa nebi spi…..dil iz jugovine ampa bi se jim upiral in se boril proti njim in za svobodno in samostojno Slovenijo. Lahko je kvakati in žaliti iz varnega okolja, ki ga pa mi nismo imeli. Mi ki smo ta smrdljivi jugokomunistični sistem prenašali, vemo, kaj je to “boj” za lepšo in demokratično prihodnost, ki je pa kljub vsemu, nismo dočakali – še vedno trpimo pod komunistično drhaljo!

     • Občasni Komentator

      ne mi samo govoriti o pomoči samostojni sloveniji prasica lažniva, ker to kar sem jaz dal nisi zaslužila v svojem življenju…moj boj je bil še kako odmeven…ti pa kar trpi golazen

     • Steiermark

      No, s svojim načinom izražanja, ki je podn od podna, samo dokazuješ, da si navaden pritlehni rdeči capin, ki ne ve, da vsi izrazi, ki jih izreče, se tičejo prav njega – prasca lažnivega in nasilnega……In če smem vprašati, kaj si pa ti dal za Slovenijo – svojo tazadnjo, udbi?

     • Občasni Komentator

      poišči enega, da te nategne in to dobro. Od takšnih zabitih bab pa že ne bom poslušal, kaj sem in kaj nisem storil. Marš. Kaj ti veš o komunizmu? Predala si se mu…nikoli uprla, glavo dol in ubogljivo ploskala vse dokler Broz ni crknil pod tvojim oknom v LJ. In ti boš nakladala o čemerkoli, ti boš nekomu rekla, da je rdeč, komunist ali ne vem kaj. Vse je boljše bit v življenju kot ti. Nimaš življenja, nimaš fukača, otroci te ne marajo, če sploh si (bila) plodna. S teboj se je prav nezanimivo pogovarjat, ker nimaš argumentov, samo polna sovraštva, do sebe in drugih….skratka prava komunistka…Titova pionirka

     • Steiermark

      Ne rabim si iskat, ker ga imam! Pa četudi bi si ga morala, ti pravgotovo ne bi bil, ker se iz tvoje nasajenosti da razbrati, da ti to sploh nisi, da si po podobi tita, s posušenim in impotentnim. ter da sovražiš ženske! Kar se pa mojega življenja v smrdljivi jugovini tiče, pa te lahko potolažim, da sem sama bila žrtev preganjanja, s strani udbe, zaradi česar pa nisem strahopetno pobegnila čez mejo, kot ti! Na vse ostalo kar tukaj kozlaš, pa ti lahko povem, da me navdaja z spoznanjem, da tako svinjaš po drugih, medtem ko opazuješ svojo podobo v ogledalu – tvoja realnost! Verjamem da nisi komunist, si pa pezde, ki se raje, kot spopadati z sovražnikom, delaš zanj, četudi v tujini! Stara praksa zblojencev!

     • Občasni Komentator

      zblojenka mir dej…tebe so nepopravljivo zjebal in ni 2x za rečt, da nisi ravno ti UDBOvka…prav ti

     • Steiermark

      Tebi so pa udbovci in zamejstvo, res zadali hud udarec – uničili so te, čeprav si bil dober z njimi in si sodeloval – “zjebal so te” do takšne mere, da vse okrog vidiš udbovce, komuniste – kot bi se gledal v ogledalo…… Nočne more? Ukazovat si se pa od njih naučil? To v demokratičnem svetu ne vžge več! Po takšnem obnašanju se vidi, da si “gotof”…..

     • Občasni Komentator

      nič kaj gotov….ti se očitno po svojem pisanju in vedenju še vedno ukvarjaš z njimi, ne jaz….zgubljena.

     • Občasni Komentator

      KOMUNISTKA – UDBOVKA

     • Občasni Komentator

      Ne pardon, ti si iz Jajca

     • Občasni Komentator

      feministke = levo svobodomiselne ženske

   • Mihilus

    Preveč filme gledaš, jaz sem povedal samo resnico. Raziskave so narejene in statistika ti je na dosegu roke. Le ta je zelo nehvaležna do samohranilk. To kar si grdo pripisal očetom dejansko v veliko večji meri drži za matere. Poleg tega, da samohranilke grdo pohabijo svoje otroke (otroci končajo na drogah, kot kriminalci, posiljevalci, ne dokončajo šolanja, nesocialno vedenje) jih približno polovica preprečuje/otežuje stike z očetom, kot jih določi sodišče. Poleg tega tudi pobijejo več lastnih otrok kot očetje.

    • Steiermark

     Mihailus, žal mi je ampak s svojim komentarjem ravni ti navdajaš človeka z mislijo, da je to tvoje razmišljanje plog, preveč gledanih, fantazijskih filmo. Realnost je popolnoma drugačna . Nemoreš kar posploševati vsega, kar se dogaja v zvezi z otroki ločenih staršev…

     • Mihilus

      Seveda se ne da posploševat. Vseeno pa pravim, da za vsak primer kot je tale se najde deset primerov kjer otrok trpi pri materi. Saj veš kako gre; ženske so profesionalke v jamranju in ko se kaj takega zgodi materi nastane vik in krik, očetje pa isto sranje tiho prenašajo in noben medij ne zanima njihova zgodba. To pa ne pomeni, da ti primeri ne obstajajo.

  • Nšo-či

   Rada bi si prebrala to raziskavo. Mi lahko prosim dodaš link.

 • Lojz

  Usekanka je preprečevala stike otroka z očetom tako kot to rade delajo užaljene ločenke. Prav je da takim coprnicam zato sodišče vzame otroka.

  • Steiermark

   Kaj pa naj stori sodišče, za vsekanci, očeti, ki so vse kaj drugega kot očetje?

   • BlackOpsSystem

    Točno tako…..očetje pa brezdelneži, ki živijo pri mamici, ene preživnine niso polačali za otroka….a za šankom se širokoustijo kako so dobri očetje…….sami plešasti motoristi k jim je PacMan vse pikice pojedel.

  • BlackOpsSystem

   traume iz otroštva? Pomanjkanje očetovske ljubezni? In sedaj kurce po ustih valjaš in se buniš!!!

 • mona lisa

  To so naša socialna.

 • Olga2345

  Vzrok: Socialna služba, ki deluje iz pisarn, brez znanja in etike, z ministrico, ki nima moralnega kompasa!

 • Antonius

  Mesarji delajo lepše z mesom, kot se CSD-ji in krivosodje obnašajo do ljudi.
  Grafologu je takoj jasno, kaj se dogaja v otroku, v kakšnem zgubljenem svetu živi.
  Otrokov duševni mir je razmetan kot njegova pisava. Trpljenje, ki ga živi, bo otroku skozi življenje sopotnik celo življenje.
  Justicija, opremljena z mečem in tehtnico, presoja tudi s svojo moralo, kar v primeru odločitev slovenskih sodišč v večini primerov sploh ne velja, ker morale sploh nimajo.

 • Gr Enze

  SVETOVNO ZNANO JE , DA NAŠA SODIŠČA NISO VREDNA POPOLNOMA NIČ IN NIČ IN NIĆ ! TO SO PARAZITSKI ZAJEDALCI !

 • Andrej

  Po vrstnem redu:

  ni priprave na zakon
  niso opozorjeni na pasti zakona
  ne znajo živet v zakonu
  ni reševanja zakona
  skregani v zakonu
  skregani gredo narazen
  razdelijo si otroke kot predmete
  niso si odpustili
  ni prijateljev
  ni sorodnikov
  ni dedkov in babic

  Na kateri točki CSD vstopi v reševanje problema?

  • Nata

   Moral bi pri reševanju zakona . . . .

 • Nata

  Zdravstvo ?? Pa ja. . . dajo ti tabletko, pa izginejo vsi njihovi problemi !
  Me pa zelo zanima, ali imajo ti CSD -ji kakšno kontrolo nad svojim delom ?
  Joj, ljudje božji, no ? Ohranjajte družino, stike z ožjimi sorodniki, sploh s starimi starši. Da imate v takihle stiskah vsaj nekoga, na katerega ramo se lahko naslonite.
  Ubogi fant.
  Idealnega zakona, idealne družine ožje in širše ni !! Ideal je sanja vsakega človeka. Vendar preveč sanjati ni dobro.

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
  podarili svetu.
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

   KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
   = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
   =
   detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE = sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh … =

   transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
   kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s hormoni nasprotnega spola,
   ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =
   sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
   poznate PODTIKANJA o fovšiji =
   fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
   ženskih bolečin in užitkov,
   fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

   pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
   kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
   kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
   ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
   ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
   potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
   ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
   kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
   samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljajo ženske,

   in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
   =
   enako velja za ostale -izme =
   = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
   KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
   … =
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
   = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
   (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
   pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
   gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
   i tako dalje do tokija …)
   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
   =
   “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

   1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
   2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
   psi čuvaji tekovina revolucije
   3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
   oz.
   z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

   Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
   seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
   .
   Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
   so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
   ZASUŽNJEVANJU ljudi.
   .
   .
   Jezus Kristus:
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«
   .
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • xtc

  CSD in sodni izvedenci?
  Največkrat oboji ločenci,pijanci in zmešanci,ko se vplete CSD in stiki pod nadzorom veste,da iz zadeve nebo nikoli nič,kajti CSD ji zadevo sabotirajo,ker to ni njihovo delo in nimajo sredstev ne časa.

 • Nšo-či

  Otrok s posebnimi potrebami, nasilje, ločitev. Tri žalostne zgodbe. Vsaka zase in za udeležence zgodbe nerešljive. Ne vem, komu ta družba pomaga, če ne zna pomagati najranljivejšim. Otrok ne zanima pravica staršov do svobode odločitve, s kom bodo preživljali življenje amopak jih zanima njihovo življenje. Potrebujejo sočutno mater, prisotno v vzgoji in igri in očeta, ki je odgovoren za blagostanje družine, da se otroci počutijo varne. Starša, ki se odločita za različni poti, otroku to dolgujeta. Otroka pa mora vsaj eden od njiju postaviti na prvo mesto. Če sama tega ne razumeta, jima mora pomagati družba. Tak otrok s posebnimi potrebami potrebuje materino nežnost , nego in spodbudo. Mehkobo. Ki pa mu jo zgarana mati na sliki, ki se je žal postavila v vloge žrtve ne more ponuditi. Ne upam si niti pomisliti s kakšnim občutkom krivde se sooča ta otrok. Ker ni popolen, ker je del zgodbe o nasilju, del ločene družine. Ni čudno, da s pismi o samomoru išče pozornost ljudi, ki bi ga morali le spremljati v življenju, ne pa ga prisvojiti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!