[Video] Facebook zaradi pritiskov nedemokratičnih aktivistov umaknil Jakličevo predavanje o svobodi

Ustavni sodnik ddr. Klemen Jaklič (vir: youtube)

Facebook je umaknil posnetek Jakličevega predavanja na Katoliškem inštitutu o svobodi, v katerem je govoril o predpogojih svobodne demokratične družbe in samem vprašanju svobode.

Facebook je umaknil posnetek predavanja ustavnega sodnika ddr. Klemna Jakliča “Pet minut pred dvanajsto: o predpogojih svobodne demokratične družbe in vprašanju njihove uresničitve v okviru slovenske države”, ker naj bi bil video v nasprotju s pravili.

Jasno je, da predavanje, s katerim je Jaklič nastopil v sklopu dogodka, ki ga je organiziral Katoliški inštitut, nikakor ni v nasprotju s kakršnimikoli pravili Facebooka, temveč gre zgolj za še eno v vrsti aktivističnih akcij slovenskih radikalnih levičarjev, ki si ne morejo pomagati, da ne bi poskušali na tak ali drugačen način utišati glasu razuma in posameznikov, ki si drznejo zagovarjati človeško svobodo.

Cenzura drugače mislečih
“Tega ne bi prepovedali niti v komunistični Sloveniji v 80-ih letih, danes pa slovenski nedemokrati lahko inscenirajo cenzuro povsem običajnega predavanja,” so zapisali na spletnem portalu V fokusu. Podobnega mnenja je bil tudi Jaklič, ki je novico o cenzuri pospremil z besedami: “Na Facebooku se je ob tem predavanju na lepem pojavil zapis, da je vsebina v nasprotju s ‘community standards’ in da je zato onemogočeno, da bi jo drugi videli. Ali je mogoče, da slovenske nedemokrate vsebina tako moti, da so inscenirali cenzuro običajnega predavanja?”

Na tem primeru lahko še enkrat vidimo težnje levičarskega aktivizma, ki uporablja “sovražni govor” zgolj kot priročen izgovor za napade na vse, s katerimi se ne strinjajo. Ni zgolj naključje, da se levičarji ne strinjajo z vsemi desno od Lenina. Kot se je izkazalo, sploh ni važno, ali je kdo ravnal narobe, res pozival k nasilju; edino, kar šteje pri levičarjih, je dejstvo, da je izbrana žrtev politični nasprotnik, ki ga je potrebno uničiti.

Lahko rečemo, da je tako dogajanje, na žalost, samo začetek. A kaj to sploh pomeni za svobodo govora v državi, kjer lahko Facebook – ne da bi tudi preveril obtožbe – cenzurira ustavnega sodnika, ki v svojem govoru opeva vrednote demokracije? Kako lahko kdorkoli reče, da je v Sloveniji še vedno svoboda govora, ko pa lahko aktivistična drhal, ki ne počne nič drugega, kot da preganja drugače misleče, doseže, da socialna omrežja cenzurirajo posameznika?

Umirajoča zver je najbolj nevarna. In ne glede na vse napore, mahinacije in poskuse zadržanja na oblasti, se čas levičarjev izteka. Tega se zavedajo tudi sami. Prej so načrtno napadali samo voditelje desnice. Zdaj se napadi širijo tudi na druge ljudi, ki si drznejo misliti s svojo glavo. Ti napadi lahko obstanejo zgolj, če se desnica umakne, popusti in levičarjem dovoli, da z njimi počnejo, kar hočejo.

Ivan Šokić

 • Waltter

  Pa ne mi rečt da Jaklič ni dovolj močan da postavi na kolena Facebook s svojimi fintami, ima zaledje in ima znanje.
  Skoraj ne morem verjeti da ga eno sranje od Facebooka postavi na kolena ozr. ga celo onemogoča. Sicer pa Facebook in Twiter s svojimi forami že malo presedata in sama cenzurirata stvari brez da sploh preverita ozadnje.
  Enostavno bi bilo dobro da se začne tudi z druge strani zmerne tele neumne levičarje malo blokirat in jim onemogočat trosenje nesmislov okoli po teh socialnih omrežjih.
  Mednarodno priznanega pravnika pa blokirajo, pa saj je svet čisto vtrgan.

  • večni srb

   Ravno obratno, proti cenzuri se najlažje borimo tako, da se ne uporablja za nikogar, od lastnikov in administratorjev pa moramo zahtevati naj onemogočijo trolanje.
   Zakaj socialna omrežja še vedno delujejo kot pogovori za šankom, tehnologija zmore neprimerno več. A nisi sam rekel, da oslarije pustijo, strokovnjaka pa blokirajo, ker se nikomur ne ljubi poglabljat v cel okvir debate, lahko bi recimo omogočili kritiko vsebine in dodali kakšne oznake za šund, potem se ljudje ne bi razburjali za nekaj, kar je očitno samo poceni porn.
   Cela tehnologija je plod liberalnega razvoja, kaj pa je drugo ustvarilo računalništvo kot nov tip človeka. Tehnologija je enaka za vse, ampak tudi enako komplicirana, najboljša cenzura je zarukanost uporabnika. Tisti bolj pametni se tudi bolje znajdejo v družbi enakih, kdor je doštudiral, ne more biti tak bedak. Je pa seveda razlika, če študij enostavno plačaš ali si znanje prigaraš, scena loči tudi šalabajzerje od pravih, izvirnih entuziastov, zato večkrat pustijo kakšnega klošarja, brišejo pa elito, ki so sicer marsikaj napiflani, v življenjsko okolje pa svojega znanja ne znajo prestaviti, ker jim preprosto nikoli ni bilo treba.

 • augustin hadelich

  Predavanje Klemena Jakliča je dostopno na FB Fakultete za poslovne vede na povezavi “https://www.facebook.com/pg/fpvinstitut/posts/”
  Morda jim ga je za nekaj časa uspelo zablokirati, a že od včeraj je spet dostopno.

  • večni srb

   V članku je link na Youtube.

 • večni srb

  Mene pa zanima mnenje ustavnega sodnika o tako pomembni ideji, kot je za človeštvo svoboda. Nisem vedel, da je tudi filozof.
  Facebook je oslarija, zgleda raje brišejo kot, da bi se morali zagovarjati na sodiščih in izgubljati denar. Dialektika ni njihova prioriteta, oni tržijo trače in izmišljotine, sodnik je vzel pa sebe resno. Večji problem so represivni organi naše države, ki jim ni interes gasiti ogenj ampak še sami radi koga uničijo, brez potrebe, ker lahko. To je pa že nekaj, na kar bi se moral ustavni sodnik bolje spoznati, verjetno so na Oxfordu rekli še kakšno o orwelizmu, če ni tista draga predavanja raje prežural.
  Svoboda se načelno neha, ko posegamo v pravice drugih, kar pa v fašističnih džamaherijah, kjer so vse človekove pravice zgolj relativne, ni vedno jasno. V kakšnem smislu nekdo omejuje svobodo drugega, če ga preprosto ignorira, lastniku ni treba pojasnjevati svojih odločitev, saj menda kliknejo neko klavzulo, da se strinjajo pred uporabo omrežja.
  Zgleda je svoboda predvsem igra živcev, treba je znati jebati druge tako, da ti nihče ne more nič dokazati in očitati. Svoboda je torej orodje sužnjev,ki znajo najbolj hinavsko igrati in lagati, ki so najbolj pokvarjeni in največji strahopetci, ki ne razumejo, ker se jim ne ljubi razumeti in ker so itak zarukani že rojeni. Nenazadnje je svoboda za tiste, ki najbolj lezejo v rit režimu in imajo veze, pa tudi znanje kako zajebati nekoga. Dejstvo je, da je tudi koncept svobode danes samo še ena oblika totalitarne represije.

  • Jovo Jamnica

   Sem poslušal celo uro ta sodnikov ekspoze. Zaradi pičlega predznanja nimam vsebinskega komentarja. Ujel pa sem njegovo kritiko vseh vrst politik, z leve, sredine in desne strani, ki so si podajali oblast v državi Sloveniji, a se z demokracijo kot takšno, niso pečali. In tudi, da je sodnik kakšno besedo navezal na govorce, ki so predavali pred njegovim nastopom. To je vse.

   • večni srb

    Pravkar poslušam, zanimiv poskus kako združiti različne družbene in ideološke poglede v neko funkcionalno družbo, ampak ne verjamem, da je tako preprosto, ene stvari so enake za vse, druge pa se tičejo samo posameznika jih ni mogoče relativizirati.
    Edini način, da bi tako komplicirana civilizacija lahko delovala je, če državljani ne rabijo ničesar, isto se je zaštrikal že Platon, ki si je izmislil protofašistično Republiko.

 • večni srb

  Le prav razumem filozofa Jakliča, so najbolj svobodni sadistični psihopati, ki so zadolženi za omejevanje svobode drugih in neprestano nadzirajo tuja življenja. Vsi trije kriteriji svobode so tukaj, motiv, sredstva in kriminalni um, ki ga omogoči huda duševna bolezen.

  Čisto drugačno definicijo socialne svobode pa je recimo postavila Ain Rand, ki je rekla;

  “Svoboda govora pomeni odsotnost vmešavanja, zatiranja ali kaznovanja s strani vlade – in nič drugega.

  To ne pomeni pravice zahtevati finančno podporo ali materialna sredstva za izražanje svojega mnenja o drugih ljudeh, ki nas morda ne želijo podpreti. Svoboda govora vključuje svobodo, da se ne strinjamo, ne poslušamo in ne podpiramo lastnih antagonistov. “Pravica” ne vključuje fizičnega uveljavljanja te pravice nad drugimi; vključuje le možnost, da se lahko sami zavzemamo za svojo stvar. Civilni državljani ne morejo uporabljati fizične sile ali prisile; ne morejo cenzurirati ali zatirati nobenih pogledov ali publikacij. Samo vlada to lahko naredi. Cenzura je koncept, ki se nanaša samo na vladne ukrepe.”

  Ayn Rand, Nova obzorja fašizma

  • večni srb

   Sem pogledal do konca, sploh ni bilo slabo predavanje. Tudi članek je dober, prejšnje komentarje sem pisal preden sem si pogladal predavanje in skoraj nimam kaj dodati svojim prejšnjim komentarjem. Mogoče le tole:

   Svoboda je, po definiciji:

   1. sposobnost delati, govoriti in mislit kar hočemo,
   2. če te ne zapre država ali nisi zasužnjen.

   Jaklič je dodal še 3. točko, že rojen moraš biti kot Zaratustra, ne kot suženj, sicer sta tudi prvi dve točki zgolj relativni, kar je po svoje res.
   Obama je rekel, “da, mi zmoremo”, edina alternativa je torej, “ne, ne pa zmoremo”. In zdaj je predsednik Amerike Trump.

 • Miro Jereb

  Levaki bi na vsak način radi ponovno streljali na razredne sovražnike…adijo slovenija.

 • Aron

  Posnetek je na voljo. Jaklic dramatizira po nepotrebnem, snezinkica.

 • Krtača 20

  In takle kekec je pol ustavni sodnik…..ni čudn da gre sodstvo u tri pm.

  • tarantela

   To je bila kupčija, za zameno, da je Pahor predlagal Jakliča za ustavnega sodnika je SDS podprl Pahorja za predsednika države.

   • Mojca pokraculja

    A ne maras pahorja ti je kucan bl vsec?

    • večni srb

     Pahor je ta mladi Kučan, še slabši.

  • Mojca pokraculja

   Zmene komunajzarsko da si sploh drzne govoriti iz Baze20.

 • VERRZIFIKATOR

  Ela Taranto

  TARANTIZEM

  Tarantizem je nevarno stanje,
  bojda pik da pajkov ga povzroča,
  glava je zblodela in vsa vroča
  in rešitev ménda le divjanje.

  Divji ples rešitev da prinaša,
  resda so nekoč ljudje verjeli,
  toda ko so pajka le ujeli,
  videli, da sebe sam prekaša.

  Pajek, ki prenaša tarantizem,
  redko avtoimuno ima bolezen,
  daje vtis, da sploh še ni bil trezen,
  še ponoči sanja socializem.

  Pajka daje vse noči nespečnost,
  se že zjutraj besen ves huduje,
  kaj se ne bi, vsako noč je huje,
  ubijalska je zares nesrečnost.

  • večni srb

   Tarantela v stiski požre tudi svoje otroke.

 • VERRZIFIKATOR

  ŠČETKA

  Se razburila je mala ščetka,
  da je naokoli vse letelo,
  kot bi pičilo jo, kaj zadelo,
  drgnila vse znova od začetka.

  Drgnila, krtačila je besno,
  pa nikjer nobenega učinka,
  rad metulj postala bi ličinka,
  je v ovoju že presneto tesno.

  Vse krtačenje je bob ob steno,
  ščetka vse zobe je polomila,
  zdavnaj v besu se ugonobila,
  zganjajoč vsem dobro znano sceno.

  Vse, kar tu bilo bi še dodano,
  škoda zanjo bi bilo prostora,
  v bolečini drgne, ker pač mora,
  sama sebe, kjer je vse oprano.

 • Ivan Friderik Novak

  Tepčki pobeljeni, ali mislite, da je levica zakuhala cenzuro?
  Problem tiči v lopovskem urednikovanjem fb!

  • O’Brien

   Ne zavajaj. Urednikovanje fb imajo v rokah lokalni borci proti sovražnemu govoru, ki je za njih vse, proti čemu nimajo argumentov.

 • Antonius
 • Jožef

  Cenzura v podporo sovražnikom demokracije in svobode izražanja deluje ne samo v socialnih omrežjih, teveč tidi pri jutubarjih in podobnih video iniptv medijih.
  Sorosove in NVO lovke se rategujejo po vsem svetu in vseh porah življenja na zemlji.

 • antimur

  Družba, katera gradi svojo prihodnost na temeljih najhujšega izdajstva in maltretiranja, kar je bila vaša opevana Jugoslavija z zločincem Titom, kjer sta OZNA, kasneje naslednica Udba, počeli najbolj umazana ovajanja svojih sodržavljanov, v dosti primerih tudi svojih najbližjih, ne more biti zdrava in normalna. Če za primer vzamemo samo zamrznjenega Kučana in njegovo drhal, kakšne zveri nastanejo iz takšne umazane politike preganjanja svojega naroda, kot je bila komunajzerska medvojna in povojna revolucija vse do današnjih dni.

 • althar

  Če je mogoče kdo spregledal

  “Umirajoča zver je najbolj nevarna. In ne glede na vse napore, mahinacije in poskuse zadržanja na oblasti, se čas levičarjev izteka. Tega se zavedajo tudi sami. Prej so načrtno napadali samo voditelje desnice. Zdaj se napadi širijo tudi na druge ljudi, ki si drznejo misliti s svojo glavo. Ti napadi lahko obstanejo zgolj, če se desnica umakne, popusti in levičarjem dovoli, da z njimi počnejo, kar hočejo.”

 • xtc

  Kolikor mi je znano glede FB in Twitterja zaradi njunih blokad izjav,ki levakom niso všeč poteka v ZDA tožba zaradi kršitve 1 amandmaja ZDA ustave,kar je svetinja v ZDA.
  In ker je večina na Suppreme Court v rokah Republikancev je zelo verjetno ,da bo to striktno upoštevalo uporabo 1 amandmaja ustave,kar pomeni kratek konec za FB in Twitter saj bi utegnile padati tožbe zaradi cenzure po razsodbi Suppreme Courta.
  Zelo podobno je poizkušal Barackar z prepovedjo orožja in si polomil zobe,pravica do uporabe orožja je zapisana v ustavi in je praktzično svetinja za ZDA.
  Je pa jasen znak ,da moč kulturnega marxizma in socializma začenja pešati zaradi s*****,ki ga povzročajo muslimani,katere zagovarjajo na mrtvo.
  Definitivno pa se EU in svet obračata proč od levice,ki je vse bolj agresivna in popadljiva in zelo malo verjetno je ,da bo njeno norost nasilnost in agresivnost povsod po svetu možno izničiti brez prijemov kot jih je uporabila brazilska vojska,Pinochet,Franco in še kdo da je rešil države pred najhujšim.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Verjetno bi se to dalo narediti tudi pri nas, saj imamo “verjetno” v ustavi zagotovljeno svobodo govora.

  • Gasper Zorman

   Z drugimi besedami, če prav razumem tvoj zapis, si proti komunizmu in izprijenim levičarjem, si pa za fašizem. Torej si del problema in ne del rešitve. Po moje so potrebne debate, izobraževanje in ne takoj zatekanje k nasilju. Predvsem pa se mi zdi, da mnogi kot edini vir informacij in razmišljanja in celo żivljenja jemljete zapise na Nova24 TV in tako kot ekstremni levičarji, ki so izgubili kompas, živite v nekem zelo polarnem svetu. Znebiti se je potrebno strahu, ki ga je v mnoge vsadila prejšnja komunistična oblast. Ni vsak stavek, ki ga zapiše kakšen zagrizen levičar, obsodba na živo zidanje v rove Hude jame. Proti levičarskim nebulozam se borite s pametnimi zapisi in mirnimi akcijami, ne pa s histeričnimi zapisi in klicanji na pomoč raznoraznih dokazanih fašistov kot je npr. Franco, ki ga omenjaš.

   • Soave

    Pa, kje za vraga ti vidiš fašizem ?? Oponašaš tov. Hribarjevo?
    In razloži, kje bomo debatirali ?? Na Hanziju ?

    • Gasper Zorman

     Omenil si generala Franca in da se strinjaš z njegovimi postopki, zato sem omenil fašizem. Kulturno brez groženj lahko debatiraš tudi na RTV SLO, oz. kot jo nekateri imenujete Hanzi TV. Na splošno pa menim, da trdi desničarji marketinško slabo predstavljate ali kontrirate nebulozam ekstremnih levičarjev, zaradi česar potem vaše ideje ne naletijo na odprta ušesa, saj sami sebe z načinom komunikacije degradirate in mečete v isti koš s svojimi nasprotniki. Torej del naroda, eni iz ekstremno leve drugi iz ekstremno desne, ste ostali v času druge svetovne vojne. Ko človek bere vaše komentarje, ga taki arhaični pogledi enostavno odvrnejo, kar se seveda potem lepo pokaže v volilni udeležbi, kjer prihajajo na volitve večinoma ekstremisti z obeh strani. Najslabše pa je, da se ne eni ne drugi sploh ne zavedate, da ste ekstremni, oz. morda nisem izbral ravno prave besede, prava beseda bi bila nedemokratični. Npr. mnogi desničarji očitajo nedemokratičnost, preprečevanje svobode govora s strani levih, a hkrati v isti sapi npr. ti zapišeš, da bi bilo vredno se poslužiti ukrepov proti levičarjem, kot se jih je poslužil Pinochet ali pa Franco. Skratka prenehajte se vojskovati, stopite vsak kakšen korak nazaj in razmislite o argumentih nasprotne strani, evo za iztočnico, ekstremnega levičarja bi vprašal, ali je res vsak podjetnik zgolj izkoriščevalec in ekstremnega desničarja, ali je res vsak migrant zgolj posiljevalec in terorist?

     • večni srb

      Noben podjetnik ni izkoriščevalec, če mora živeti od svojih strank in obstaja konkurenca, migrantom pa se očita, da v tujini posiljujejo ženske isto kot doma.
      Samo kompleten idiot vidi rešitev v fašizmu, ampak v bivših fašističnih državah je ogromno takih, kot je na primer Hrvaška, ko centri moči podprejo zarukance, da bi se rešili levih debilov, potem se cela debata spremeni v dretje in so argumenti seveda zelo poenostavljeni, tudi iztrgani iz konteksta, saj se horde kregajo med sabo, ne o politiki.
      Takšne scene poznamo tudi na frontah, kdor jamra in punta vojake proti svojim generalom, se ga običajno ustreli oziroma zapre, ker tam pač ni mesto za resnico in debate.

     • xtc

      Ne nakladaj in ne tumbaj,vsi smo videli kako se je končalo za tiste,ki so skušali z skrajno levki debatirati-v SLO imaš lep pimer WW”-Vsak ,ki ni naš -JAMA.
      Torej ne opletaj z floskulami,ki jih je zgodovina ovrgla.
      Ti si eden tistih,ki hočeš kot levaki dokazati,da vojna ni del naravnega cikla-SEVEDA JE-JE tudi ZLO,a kaj zažene ZLO?
      Človeška neumnost in iztirjenost.
      Vojna je samo katalizator,ki počisti zadeve in jih uravnovesi(tako ali tako),SLABA STRAN le te pa je ,da nastradajo tudi nič krivi.
      In še nekaj;Debate z levimi norci NE MOREŠ dobiti,ker oni delujejo zunaj razuma.

    • xtc

     Glej človek je sicer dobrih namenov,vendar ga IQ hudo j*****.
     Zakaj?
     Debate z levaki ,ne moreš dobiti.
     Zakaj?
     Ti deuješ ,dabativno omejen v okviru realnosti,če jo prestopiš si enak kot on,oni deluje jo zunaj realnosti na floskulah,hujskaštvo,obdolževanju in na igranje na človeška čustva kot so ,nevosčljivost,zloba,hudobija,zavist, itd
     Tukaj bitke ne moreš dobiti vedno izpadeš “sovražnik” razžaljenih ponižanih ipd floskul,ki ljudem imenitno sedajop v ušsa,jim večajo ego in sovraštvo,četudi lahkovse matematično in drugače realno 100% podpreš boš debato izgubil saj ,jo bo levak potegnil v iracionalo,ki večini zveni lepše kot tvoja realnos podkrepljena z dokazi.
     Človek ne razume ,da Franco,Pinochet,Brazilska vojska in še kdo niso padli z neba in počeli kar so iz čistega miru(daleč od tega ,da so bili angeli) ampak udarili so,ko je zadeva prešla meje in ko so videli kam zadeva pelje v zlom države.
     Seveda bodo levičarji molčali kaj je počeka leva stran v Španiji,požigala samostane,pobijala menihe,župnike,nune,posiljevala jih ropala,pobijala, bogate in premožne ,župnike itd ,a se čudiš potem vzniku in uspehu Franca in podobno v Čilu Pinocheta in poboju socialistov s strani Brazilske vojske?
     Jaz osebno ne.
     Ali ,če ti potegnem vzporednico z zdajšnjo trenutno anarhijo v EU,glede na to kaj spravljajo skupaj levaki,multikultarji in iztirjenci.
     A bi te sedaj presenetilo,ko se bo pojavil nek “vodja” ki bo ljudem opbljubil “odrešitev” teh norosti?In sledenje mu?
     NE.
     In do tega bo prišlo sleje kot preje ampak, krivec tistega kar bo ni “vznikli-posledica” ampak oni ,ki so abnormalno stanje naredili-oni bodo trdili ,da so žrtev,čeprav so ravno oni korenine težav s svojo abotnostjo.

     • Soave

      +++++++ Sijajno. Brez komentarja.
      No, samo čivk. Še vedno bom poizkušala . Vsaj ugovarjati z argumenti v katere jaz verjamem.

     • xtc

      Zaradi mene.
      Sem XTC-“ONE AND ONLY” povem tisto kar boli in kar je grdo-ljudje pač veliko stvari očejo slišati.
      Ampak stvari so vedno pogojene zgodovinsko ciklične in zadeve se gibljejo iz ene do druge skrajnosti,ko pride do prveč ene se pojavi kontrateza upor invojna in se prične zadeva pomikati v drugo in obratno.To je cikel zgodovine in vojna in ostalo je del nas-ŽAL tako pač je.
      ljudje si skušajo lagati in si lažejo ampak ne gre.
      Vsi so po ww1 tulili “Nikoli več vojne” no kaj je bilo smo videli.
      Dejstvo je pačtako vojna ljudi vrača k realnosti,daljši kot je čas med njimi in izobilje hujše amomalije,odkloni in posledice se pojavijo in natosledi neizbežno-zgodovinsko potrjeno.
      “Ljudje v 20-30 letih pozabijo na gorje vojne in delajo podobne ali še bolj nore napake”.

     • Soave

      ” Sem XTC-“ONE AND ONLY” povem tisto kar boli in kar je grdo ”
      Pa še res je. Kar dobro ” zadeneš “.

   • xtc

    Franco ni bil začetek-bil je posledica,ne opletat z neumnostmi.
    In še nekaj z večino levičarjev in kulturnih marksistov se boš težko pogovarjal,preje boš v jami,kot pa debatiral z njimi.
    Nadajle tvoje pobožne in naivne ,sicer dobronamerne,vendar ravno taki poskrbijo ,da se stvari zavlačujejo ,do velikih žrtev.
    Franco,Pinochet,Brazilska vojska niso bili nobeni angel,a so države in narode obranili najhujšega,če bi ravnali po tvojem prepričanju,bi bili v jamah,države pa uničene in končale v uničujočih vojnah na koncu.

  • večni srb

   V ZDA imaš pravico vzeti orožje v roke, ubiti človeka in biti ustreljen na licu mesta.
   Amerika nima problema s svobodo govora, ampak samo doma, svet ne pozna njihove deklaracije neodvisnosti, zato morajo svoje globalne proizvode prilagoditi povprečju oziroma tako nastaja globalna morala, kar je že etika. Amerika je Deklaracijo neodvisnosti sprejela po Ameriški socialistični revoluciji.

   Fašisti niso nič drugega kot barabe in pretepači, ki jih plačujejo lokalni mafijski botri, kadar par družin prevzame oblast v celi državi, govorimo o fašizmu, ki ga ti tako obožuješ, pa bi verjetno tiste ulične butare tebe najprej pretepli.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Kot rečeno največji ANTI-FA so postali največji fašisti. Sicer pa svoboda govora zaenkrat še ni onemogočena, pravim zaenkrat saj je g. Jaklič lahiko to predstavil na Katališkem inštituti in tudi novatv.
  Upam pa, da se bo FB razsul in to čimprej. Jaz sem svoj account že davno ukinil.

  • večni srb

   Ne bi rekel, da so antifa zapriseženi fašisti, se pa strinjam, da delajo za bogate socialistične lopove in torej ni neke tehnične razlike.
   Antifa borci so anarhisti, upirajo se oblasti, ki je po njihovem mnenju, že postala fašistična, ko spoznajo, da jih manipulirajo fašistične družine na levici, potem niso več aktivisti. Fašist se pa zaveda, da je drek, da je bil vedno drek in ne more postati nič drugega kot še večji drek, take dejstva o življenju sploh ne zanimajo in nikoli ne odnehajo, rabijo edino močnega gospodarja, ki jih ščiti pred zakonom in človeško moralo.

 • Artur

  Ta komunajzlska narodno izdajalska drhal se ne ne bo ustavila samo na tem to je zdaj že jasno, zdaj se gre zares zadeva je dobila zagon in pelje do končnega cilja, ki se bo končala tako kot piše na koncu tega citata.
  Kdor ni z nami je proti nam, še bolj določeno »kdor ni z mano, je proti nam«, je torej sovražnik. In za premagovanje sovražnika so dovoljena vsa sredstva, ne samo tista, ki jih pozna demokracija, torej argumenti, protiargumenti, ampak vse tisto, kar z demokracijo nima nobene zveze: to je najprej diskvalifikacija in potem likvidacija, če je potrebno tudi fizična.«
  Pričevalci, gospa Ivanka iz Bele krajine : kaj je takrat zločinska komunajzlska gošarska soldateska počela nad tamkajšnjim narodom.
  Med vojno in po vojni lakota a oni so se nažirali od nakradenega, otroki brez(pobitih) očetov stradali.

  Partizan v Beli krajini na prvem sestanku po novačenju “skazal” Stalin bo vladal kdor bo proti ga zakoljite l 1942 .
  https://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174570440

 • Franjo Trojner

  A DOMOLJUBEN SLOVENSKI ROD BODO TOTI FANATIČNI, AGRESIVNI RODEČI LEVIČARJI TUDI V KRATKEM PREPOVEDALI?

 • Van Der Waals

  LEVI FAŠISTI SPET!

 • Felikss_AH

  Facebook se ni razvil v to kar je zaradi “genija” plazilca Zuckerberg-a, ki je idejo itak ukradel dvema študentskim kolegoma. Od kod in zakaj bi pa naj tako hitro dobil izdatne investicije za postavitev gromozanske infrastrukture. Povsem enako kot so Ruski oligarhi dobili “investicije” za prihvatizacijo državnih podjetij iz Hedge Fund-ov (investicijskih bank). Enako z Googlom. In kaj imajo skupnega Zuckerberg, Brin, Oligarhi in Investicijske Banke… “Blut und Boden”… seveda ne Arijsko ampak blut današnjih gospodarjev Zahodnega Sveta – Kosher Nostra Cabal. Kontrolirajo celotni sistem ZDA, torej NSA, CIA… sestrske agencije, Vojsko… torej FB, Google, Twitter… tudi Microsoft Windows in Skype. FB pa je LASTNIK WhatsApp-a!

  Mehanizem moči pa je podoben relaciji Pastir – Ovce. Ovčereja je SLEPO sprejele Google, FB, Twitter, WhatsApp… in kar pastir določi to ovce dobijo.

  Upor in izhod iz takega modela je na voljo… to je – https://www.minds.com/ – zamenjava za FB, in – https://steemit.com za YouTube. Sicer sta še v začetni fazi, a tudi današnji veliki so bil v začetnih fazah. Kot iskalec pa je – https://duckduckgo.com/ – daleč bolj zanesljiv za dobiti iskane rezultate kot pa Google. Glavni problem ostaja komotnost ovčereje… razvajena z avtomatizirano dostavo “okusne” krme direkt v kljun… zakaj in zaradi česar pa je krma “okusna” pa si nihče ne dela preglavic.

  • večni srb

   Globalna socialna omrežja so osredotočena na segmente trga, kjer se gnete največja masa ljudi, zato morajo biti vsebine prilagojene za najbolj zarukane med nami. Je pa propaganda nekje tudi dobra, globalne fašiste sili, da morajo paziti na vsako besedo in objavljati le referenčne podatke, ki jih skoraj vsi državljani potrebujemo čez dan, kot je recimo vremenska napoved. Verjetno je bil tudi na tvojem ekranu kdaj narisan sonček, zunaj je pa deževalo kot iz škafa, ker je nek metulj enkrat nekje preveč zamahnil s krili in se je zato podrl cel natančno usklajen model. Ampak to še ne pomeni, da napoved ni koristna, v glavne zadenejo, so kar koristni, če nimaš ravno revme in se ti res ne ljubi pogledati skozi okno.

 • Janez Novak

  Postopno, a zanesljivo ponovno bredemo v fašizem. Ne smemo pozabiti, da sta bila tudi Mussolini in Hitler socialista, levičarja, ki ju je podprla plutokracija in sta nato postala desničarja. Tudi sodobne leve fašiste podpira plutokracija. Tudi Mark Zuckerberg sodi vanjo.

 • von Rhein

  Na vse skupaj samo kratka ugotovitev. Naj izraz v vseh smislih je v članku naveden in pravi….AKTIVISTIČNA DRHAL.

 • Ana Job

  Neverjetno, da je facebook sploh kaj umaknil!!!!!? Ali je predvajanje mučenja živali pa dovoljeno????? Naj ta facebook že enkrat crkne. Leglo svinjarije in lažnjivcev, medtem, ko se RESNICE ne sme govoriti je prepovedana!

  Gospod Klemen Jaklič vse dobro!

  • ZatonMesecnikov

   Zgoraj preberi Ana, kako to deluje. Poanta je v gumbu – Prijavi neprimerno vsebino. Z zadostnim klikanjem nanj, objava izgine. Fanatične levičarske tolpe to počnejo. Ker mislijo, da s tem delajo svet boljši.

   • Ana Job

    Kakšno leto nazaj sem brala novice na netu, mislim,da so bile slovenske novice. Pod rubriko bizarno je bil link iz fb neke Filipinke, ki je v visokih petah žgala kužka pasme beagle živega, ki je bil zvezan revček. Ljudje po celem svetu so ponoreli in zahtevali takojšen umik posnetka, solze so mi tekle, takega človeka, ki muči živali bi namreč FENTALA NA MESTU!!!! Facebook je v tem konkretnem primeru odgovoril, da ne more zahtevati umika posnetka, ker na Filipinih mučenje živali ni zakonsko prepovedano. Sama sem Fb že davno zbrisala, ker se mi je dnevno prijavilo po par deset fukfehtarjev, ki so mi kradli dragoceni čas. Prave prijatelje vidim v živo in se z njimi slišim.

    • Jovo Jamnica

     Priznam, da ne vem, v čem je vic. Ddr.Jaklič na svojem twitter profilu “reklamira” članek v reviji Reporter, kjer ni objavljene povezave na video, čeprav je na portalu Nova, video direktno dosegljiv. Takoj za tem ddr.Jaklič dela “reklamo” za članek v, pazi ti to, “demokratičnem” spletnem Večeru, o Verici Trstenjak. Na Novi o tem zzaenkrat ne duha, ne sluha. Pod člankom na Reporterju pa je med komentarji objavljen tudi link, kjer sam Facebook usmeri onega, ki ga to zanima, na youtube posnetek z vsebino, ki jo je sam, kakor preprečil.

     https://www.facebook.com/flx/warn/?u=https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FF8e2ppvMLqU%3Ffbclid%3DIwAR0dtGMqhKcfWgMcoHWz4eO_gYXbAj8UcpR6jSeqW-F3cQOaggdhqLTyGJ0&h=AT17-Ew_XUzWwGGdYrzwFRisFHmyMQzysSIOhq1whhgKbGyilfpwF1cbgyAIdn7d8Krz2SS1DvpTrmfThBHkUShRDd8shqKUWkWKB18IIrZpi2y2Km0Qco12c1QNi8HQLqh_

     • Ana Job

      Jovo, mislim, da sam posnetka zagotovo ni umaknil, obstaja pa možnost, da so mu ga shekali.

     • Jovo Jamnica

      Če mu ga ne bi “shekali”, mu skoraj nihče po spletu ne bi prisluhnil… Zdaj pa pomisli malo.

     • Ana Job

      Kakorkoli že, Jakličeve vsebine je vsekakor dobro in pametno prebrati.

     • večni srb

      Škoda, da so ga pokvarili, preveč naklada, prosti spisi našega pravosodja so povprečno izobraženemu državljanu skoraj nerazumljive žlabudravščine, iz katerih se ne znajde.
      Take stavčne klobase si je najbolje razbiti na posamezne sklope in za vsakega razmisliti kako se prilega v cel koncept, lahko tudi ločiš na 1., 2.,.. da cela stvar skoči v neko logično vzročno posledično in časovno pravilno razvrščeno zaporedje.

     • večni srb

      Saj ni treba vsega pogledat, za dobre stvari, se v revijah objavijo resne kritike in recenzije.

     • večni srb

      Slabo so usklajeni, je le ustavni sodnik.

    • ZatonMesecnikov

     Jaz pač izbrišem takšne ki te stvari objavljajo na FB. Da jih potem ne dobivam. ker me te stvari pretresejo in jih nočem videti. vem da so, pa se lahko v tla vržem pa ne morem pomagati. Drugače bi bilo seveda, če bi mi bila ta oseba fizično dosegljiva.

     Svet obilja ima drugačen odnos do ostalega živega sveta. Svet revščine in prenaseljenosti pa ima krut odnos. Žal je tako. Kruto življenje rojeva krute ljudi.

     • Ana Job

      Se strinjam, jaz sem tudi zelo občutljiva na krute vsebine. Težko pa razumem fb, da tovrstnih profilov ne uniči, zdi se mi, kot da bi dopuščali šokantne vsebine, da nalašč šokirajo in na tako ogaben način povečujejo gledanost. Nekateri ljudje so brezobzirni do konca, slabši od vsake živali, v sramoto človeški vrsti.

     • večni srb

      Mar ne bi bilo lažje malo skriti in posebej označiti sporne vsebine, potem pa naj bulji kdor hoče oziroma ga zanima kako nekaj v resnici zgleda?

     • Ana Job

      Enostavno bi morala biti cenzura in kazenska odgovornost za sporne vsebine.

     • večni srb

      Ampak ljudje smo inteligentni, lahko si pridemo kaj gor in spremenimo stari, živali pa ne.
      Verjetno je največji problem človeštva otroštvo, otroci so že rojeni žleht, ko odtrastejo in se očlovečijo, pa je življenje ponavadi že pri koncu in se jim tudi ne ljubi otrokom razlagat svoje grehe in zmote.

     • ZatonMesecnikov

      Niso socializirani oziroma ne do te mere kot v razvitem svetu. ker jih je preveč za kvalitetno socializacijo. Potem je prepozno. Kruto življenje rojeva krute ljudi. Krute do ostalega živega.

     • Ana Job

      Noben otrok se ne rodi žleht, ampak ga v žleht človeka oblikuje okolje.

  • Artur

   Nekoč so rdeči gošarji sistematsko odstranjevali slovensko inteligenco sedaj gredo njihovi degenerirani gošarski potomci korak po korak po podobni poti, če bi se to zgodilo pri Višegrajcih bi jih javno s fotelji vred zmetali v kontejnerje za smeti pri nas pa pohlevni cagavi Slovenclji čakajo do takrat ko ne-bo “komunajzle srečala pamet “.

   • Ana Job

    Škoda Artur, da smo taki, kot sva midva v manjšini, ker bi bil že davno imeli mir pred gošarji. Slovenec rabi, da ga nekdo tolče, očitno je rad zatrt.

    • večni srb

     Sužnji imajo raje, da jih tepeta lastna vojska in policija kot nekdo, ki ga še ne poznajo in bi jih načelno mogoče celo vzel za sebi enake.

     • Ana Job

      Zakaj bi morali pod nekoga spadati? Mar res ne zmoremo biti sami svoj gospodar? Je to v praksi res neizvedljivo? Pustiti bi morali že enkrat socializem in ustvariti stimulativno podjetniško klimo, pa bi bili druga Švica. Po slovenskih športnikih sodeč se vidi, da smo iz pravega in testa. Slovensko borbenost bo treba še aktivirati.

     • večni srb

      Pri tebi mi je zelo všeč, ker znaš tako naivno razmišljati, preprosto in iskreno kot taka mala punčka, lol :)
      To je velik dar, ker nagonsko opaziš stvari, ki so pomembne za stvarnike ljudi in jih dominantni moški težje oziroma sploh ne čutimo. Saj poznaš tisti občutek, ko si zadet misliš, da vsi ljudje nekaj jemljejo in se tudi čustveno odzivajo na razne subtilne znake, o katerih potem globoko razmišljajo in si na sploh preveč ženejo k srcu. Je le nekaj drugega, če življenje pride iz tebe ali če samo nemo buljiš kako pride na svet življenje, sicer za celo zgodbo niti ni pomembno, ampak občutek je povsem drugačen. Živali si pa sploh ne znajo zamisliti dislociranega zornega kota razmišljanja, za sesalce je pred njimi speštati njihovega mladiča isto, kot bi njihovo lastno telo nekaj speštalo.

      Isti fenomen uporabljajo recimo tiste kinodvorane na prostem, ki kažejo dirke na ogromnem platnu, iz prve osebe, nekateri se tako vzživijo v sliko, da jih dobesedno zbije na tla, čeprav se jim med gledanjem seveda ni nič zgodilo. Slika in oni so za hip isto, ko vrže prespektivo iz ravnotežja, njihovo telo nagonsko hipoma popravi ravnotežje, ker pa so bili že v ravnotežju, jih nagne in padejo na tla.
      Ampak resno, kaj je svoboda, kdo smo mi, kaj smo mi, vse je mogoče, ker se da vsak naravni zakon ukriviti, da gre v našo smer, na tem svetu, moramo samo umreti.

     • RATATA

      Tako lepo so začel… pol pa shizofrenija alkajže…

     • Ana Job

      Ne poznam občutka, “ko smo zadeti in mislimo, da nam vsi ljudje nekaj jemljejo” , ker se ne zadevam.
      Zanimivo razmišljanje imaš, vprašam se koliko imaš ti rad živali? Živali imajo posebne čute, ki jih večina ljudi nima (občutek za nevarnost, močna intuicija, tudi neizmeren pogum, da branijo gospodarja… ), zato so se številni narodi povezani z naravo radi identificirali s posameznimi živalskimi vrstami in imeli svoje toteme (Indijanci, Indijci, številna afriška plemena, Eskimi, domorodci na Haitiju, tudi staroverci na naših tleh …). Meni je staroverstvo blizu in sicer zaradi spoštovanja in usklajenosti človeka z naravo ter zaradi uporabljanja naravnega biopolja, kar je krščanstvo narobe razumelo kot čarovništvo in so staroverce pobijali zaradi znanj, ki jih niso razumeli, so pa vse cerkve gradili točno na mestih, kjer so bila staroverska svetišča, vključno z blejskim otokom…

      Če človek ne spoštuje narave, ne spoštuje nikogar in ničesar, vse izhaja iz odnosa do narave in narava smo mi sami. Ljudje iz blokov so od narave nekoliko bolj distancirani kot mi, ki živimo ob gozdovih in se družimo s konji, mačkami, psi in opazujemo divjino. Ohranjamo večjo senzibilnost za impulze iz narave. Seveda ljudje, ki izhajajo iz “betona” niso sami krivi za to…so pa živ dokaz, da betonsko okolje oblikuje človeka. Na žalost. Prikrajšani so za stik s prvobitno naravo, zato so pozelenitve mestnih jeder nujna.

      60% živalskih vrst je izumrlo od leta 1970 do 2014, ljudje ne živimo v skladu z naravo in narava udarja nazaj in še bolj bo, ker jo človek ne spoštuje namesto, da bi sprejel njene darove. Ljudje so čedalje bolj nemirni in ne da se jih umiriti, niti z vero ne. Ne z vero v strička nad oblaki, ampak z vero v dobrobit samega sebe in tega nas ne nauči nihče! Človek je postal brezmejno sebičen in pokvarjen in ne zmore delati za širše dobro, ker niti v samem sebi ne najde dobrote, številne goni zgolj pohlep in ne najdejo veselja v drobnih stvareh… Človek lahko postane z leti vedno bolj zakrknjen in trd, ne dovoli si odpreti srca in zmanjka mu občutka za sočutje. Ko si govoril o dominantnem moškem… Tudi dominantni moški ima srce, ni ga strah pokazati ljubezni in ne zatira strasti.

   • večni srb

    Višegrajci imajo drug problem, reveži so, ne morejo dohajati razvite Evrope, zato se šlepajo na poceni populizem.

    • Artur

     Bog te mazu “to pa je razvita Evropa kako, da ne Višegrajci jim lahko zavidajo kako jim ta razvitost uspeva .” Ker se gredo populizem so ga v nasprotju z razvito Evropo bogovsko nasrkali” A si ti iz hruške padu ?
     https://www.youtube.com/watch?v=78cUAVjILeo&t=209s
     https://www.youtube.com/watch?v=6nSXYlatknY
     https://www.youtube.com/watch?v=UDuviL3Oamc
     https://www.youtube.com/watch?v=nQv-EWq9bG0&t=49s
     https://www.youtube.com/watch?v=r9GQF5MJSMI

     • večni srb

      To niso problemi ampak samo posli kot običajno.
      Višegrajci so Evropa druge hitrosti, vse zarukane narode bi radi spravili pod neko marionetno tvorbo, saj to ni nič novega.
      Jugoslavija za nas ni bila dovolj dobra, bodo pa višegrajci boljši gospodarji. za časa avstroogarske džamaherije, Slovenija ni obstajala, hrvatom ni treba živeti v dveh marionetnih državah.

     • Artur

      Ja običajni posli, ki te “razviteže” uničujejo v vseh ozirih to pa je prednost pred Višegrajci ni kaj. Bolje druga hitrost, kot brodenje v kaosu, mi z našimi vladajočimi komunajzli še tretje ne dohitevamo. Kaj pa je EU bruseljska tvorba drugega kot marionetna tvorba, ki nam je vso to migrantsko pi..arijo z levimi narodno izdajalskimi marionetami zakuhala.

     • večni srb

      Narobe razmišljaš. Oni so barabe, ampak nas uničujejo naše domače barabe, tujci mogoče samo malo porinejo in podmažejo. Vsekakor pa se je lažje braniti in razvijati, če imaš dostop do najnovejših tehnologij in materialov, sicer je zelo težko iz tega narediti kaj pametnega in konkurenčnega, če pa le, potem si v veliki prednosti, ne glede na mase ljudi. zato lahko danes sto tisoč vojakov recimo v nekaj mesecih, porazi več deset milijonske narode, noben problem, s kamni in palicami ne morejo sklatiti satelita.

      Ne vem kje naj začnem, ker si izpostavil srž problema. Mogoče primer iz prometa, verjetno si se ga tudi ti že kdaj zapil in padel v debato o avtih. Vedno se najde kakšen udbaš, ki bi se rad samo šponal pred drugimi, začnejo nabijati o polžih, ki se vozijo prepočasi in slabih gumah, ki ne zdržijo sil pri velikih hitrostih na ovinkih, pa da nujno rabiš vsaj 300 konjev, če se hočeš peljati s kočijo do prvega mesta po nakupih ali v službo. Zakaj se ne bi prehitevalo v ovinke, če pa gre, to potegne, kdor nima za dober avto, pa itak nima kaj delati na cesti, pa take. Zarukanim, itak asocialnim in izoliranim kmetavzarjem in delavčkom se pa zmeša, pozabijo na lepote svobodnega premikanja in pustolovščino potovanja, ne zanima jih udobje, ne opazijo več vremena, niso pozorni na svoje notranje počutje,… In naenkrat smo rekorderji v številu smrti na cestah. Fašistična oblast se obnaša pa kot zadnji idiot, uvaja čedalje bolj brutalne zakone, skorumpirani ljudski policisti kaznujejo dobre voznike, ki niso naredili noč narobe, so se pa zamerili vaškim oligarhijam, slabe voznike pustijo, naj delajo še več pizdarij in opravičijo še več sredstev in pooblastil represiji, ljudem se prepove in onemogoči vožnja, trgovina stagnira, dejavnost zamrejo, vse se podraži in podaljša čas potovanja, kopičijo se socialni problemi in naenkrat družba ni več civilizirana.

      Vedno je treba upoštevati tudi naravne in človeške dejavnike, sicer svoboda nima smisla, človekove pravice so absolutne, ne zgolj relativne, pravica raziskovati svet je mogoče celo najbolj pomembna od vseh, ker to je smisel življenja.

  • večni srb

   Mučenje živali je svinjarija, res je pa vseeno. ne mroe biti globalne demokracije, dokler ne bo vse kar je javno tudi znano in mogoče videti v realnih situacijah.

   Si predstavljaš, da bi začeli objavljati posnetke iz vojnih območij? zato smo lahko gledali po CNN samo svetle lučke na zelenkastem ozadju, čeprav je industrijsko uničenje včasih res še hujše. Kaj vse delajo ljudje drugim ljudem, je pa itak škoda razpravljati, tudi če ni nobene vojne, pa celo vse to zbledi proti holokavstu, ki se vsak dan zgodi na tvojem domačem travniku.

   • Ana Job

    Kaj pa vem. Narod je čedalje manj civiliziran, tekom tisočletij človeške civilizacije, se določeni narodi (pretežno muslimanski svet) niso prav veliko razvili v smislu civiliziranosti. Beli človek pa itak nosi glavno krivdo za nesrečno Afriko.

    • večni srb

     Ne bi rekel, da smo manj civilizirani ampak je civilizacija točno to, novi, celo industrijski načini uničevanja, mučenja in morije.
     Narave ni več, človek je povsod, umetelnost je pustila sledi na slehernem milimetru planeta, iz katerega počasi izpareva življenjska sila. Ali pa mogoče tudi ne, dinozavri so bili ogromne živali, ampak tudi zelo neučinkovite, danes je življa manj, je pa zato neprimerno bolj odporno in verjetno tudi inteligentno, v nekih preprostih evolucijskih oblikah.
     Recimo še drugače, nastanek življenja je omogočila neka naravna nespamet, ki milijarde let ni proizvedla nobene samo zavedne in inteligentne civilizacije, šele čisto na koncu se pojavi specifična človeška sila, ki zmore domišljijo svoje vrste pretvoriti v umetne konstrukte oziroma orodja. To je nova sila, ki prej ni obstajala, kar pa še ne pomeni, da je evolucijska sila z nami povsem zamrla. Verjetno fizika evolucije še vedno deluje, ampak na nekih širših dimenzijah in zelo počasi, da jo ob vsej sofisticirani lastni dinamiki enostavno ne zaznavamo oziroma si sestavnih delov narave itak ne znamo, tudi ne moremo razlagati.

     Je treba videti veliko sliko, zato je svoboda tako pomembna, prosto gibanje v prostoru pomeni namreč tudi, da se bo zgodilo vse, kar se fizikalno gledano, sploh lahko zgodi. Šele na tukaj pridemo do morale.

     • Ana Job

      Veliko nam še manjka do zavedanja na višjemu nivoju je pa življenje na nižjih vibracijah vsekakor lažje, ampak posledično tudi bolj naporno, z več nasilja in izgubljanja dragocene življenjske energije .

 • Soave

  Nova ?? Končno ! Dobro, da nas imate . Da nam prijatelji kaj pošljejo in mi pošljemo naprej. Vam, ker vemo, da objavljate vse te nepravilnosti !! Tukaj vidimo , da res velja tista. . . .. . več ljudi – več ve.
  Ampak, mene, pa še koga verjetno zelo zanima, kdo za vraga ureja slovenski FB ?? Kaj veste o tem ?

  • ZatonMesecnikov

   Nihče ga ne ureja Soave. Če prijaviš vsebino kot neprimerno in če je teh veliko, se sproži string ki izbriše objavo. Gre za avtomatizem, ker nihče nima možnosti preverjati fizično primernosti vsebin (zaradi milijonov in milijonov teh vsebin). Poanta je, da te nekdo prijavi (s klikom na gumb – prijavi neprimerno vsebino), da si razžalil njegova čustva. kaj je res od tega pa FB boli koko, če oprostiš izrazu.

   Levičarski aktivisti so povečini mladi, saj gre za mladostno distrofijo. Delujejo povezano po principu tolpe. Imajo torej vse potrebno za kaj takšnega: Fanatizem, čas in računalniško znanje. Več njih klikne na neprimernost Jakliča in objava izgine. Ali kogarkoli drugega, na katerega se fanatična tolpa spravi.

   Tudi na Novi bi brisali, če bi jim to uspelo. že zdavnaj je ne bi bilo več.

   • Soave

    Hvala. Mislila sem, da imajo res kakšne moderatorje za slovenski del.

    Torej, na kratko Antifa na delu. Prav povsodi. Sem pa prepričana, da to ni samo fanatizem, ampak je v ozdju. . . . . . . .DENAR !

    No in to pa je žalostno . Realen prikaz stanja v naši državi.

    • ZatonMesecnikov

     Fizično ni mogoče Soave, pregledovati toliko milijonov objav. Vse deluje na principu zanke, na določene besede. rasnega, verskega, političnega pomena. Ki ti lahko blokira objavo. Pa gumba, prijavi neprimerno vsebino. če na določeno objavo pride dovolj teh prijav, se zbriše avtomatsko. Zato lahko napišeš tam naprimer: Danes dežuje. Če se bo tolpa levičarjev spravila nate na FB, pa stiskala gumb, se bo objava zbrisala. Na tem principu delujejo. Ker pregledovati vsebine fizično, je resnično nemogoče.

     princip je enak kot naprimer na Golem otoku. Ko so se zaporniki sami ovajali med seboj. le da je tukaj kazen le izbris objave. lahko pa posamezna država uvede to iskanje ključnih prepovedanih besed na nacionalnem nivoju za svoje Državljane. Tako je ponekod prirejen Google, predvsem v muslimanskem svetu. Pa Kitajski. Ko vpišeš v iskalnik naprimer sex, te blokira. Pa določenih strani ne spušča, naprimer FB na Kitajskem. Pa youtube. Jugoslavija če bi preživela, bi imela verjetno podobno urejen sistem.

     In to bi sedaj radi tudi slovenski ultralevičarji. Ker resnica je največji sovražnik levičarjev. Pa menda je po nemčiji zelo strogo oziroma zategnjeni stringi na določen tip govorjenja. Nisem pa računalničar, ki ti bi lahko bolje pojasnil. Vendar logika pravi, da je tako. Tako kot sem sam probal v muslimanski državi vpisati nekaj neprimernega, pa me je vrglo na opozorilno stran.

     Vroča želja levičarjev pri nas je torej takšen net, kjer boš v Google vpisala naprimer Izdajalski komunisti, pa te bo takoj namesto zadetkov vrglo na državno opozorilno stran, ki te bo poučila o neprimernosti tvojega govorjenja. Pa zabeležila tvoj IP.

     • Soave

      + + + + + Hvala še enkrat. Verjetno nas pa imajo vse, ki pišemo tule na Novi zaznamovane.

      Sem res razočarana nad neumnostjo ljudi. In izgleda , da se nam bo vsaka novost vrnila kot bumerang. Vedno jo bodo izkoristili ” ta pravi “.
      Vendar v zagovor ljudem ki nočejo vedeti, kaj se dogaja. . . . . . strah jih je.

     • ZatonMesecnikov

      na Novi si levičarski aktivisti prizadevajo priti do tvojih podatkov na drugačen način, tako da šnofajo za teboj na netu, če še kje komentiraš pa brskajo po tvojem profilu v disqus, če si pustila bog ne daj ime in priimek v registracijo, pa tel. številko, kraj ali kaj podobnega. Pa email pod pravim imenom. Zato moraš biti previdna. Levičarček te je sposoben diskreditirati in lažno osramotiti, to nam je zgodovina nič kolikokrat pokazala. Ker on nima morale, saj ga njegov fanatizem prepričuje, da dela v smislu progresa in dobrega. Zato si dovoli vse.

      ker do tvojega IP je težko priti preko Disqus. Disqus pa te lahko sledi. Zato se ti pojavljajo med tekstom reklame iz tvojega kraja ali območja, od česar disqus živi. (tudi tukaj si lahko pomagaš z različnimi programi s skupnim imenom VPN, ki te preklopijo na tuje serverje. Meni se namesto domačih reklam sedajle pojavljajo švedske. Ker virtualno sem na švedskem. naslednjo prijavo bom v nemčiji, pa Italiji, Romuniji). Zato mora biti utemeljen razlog za mojo izsleditev, ki pa je seveda zopet možna. To pa zato, ker je pred časom tisti psihopat, ki se pojavlja tukaj pod različnimi nicki grozil, da pozna na disqusu levičarske fundamentaliste, ki da bodo kao povedali moj IP).

      Pa tudi če pride do tvojega IP levičarček, mora pa podatke o tebi dobiti od tvojega provajderja (operaterja). telemach, siol, t-2 itd… Za kar pa praviloma potrebuje sodni nalog. Zato si lahko mirna. Le imena in priimka ne puščaj pa telefona, maila ali naslova.

      Zopet govorim iz amaterskih izkušenj, kar sem bežno prebral o teh stvareh.

     • večni srb

      Tehnologija ni noben čudež, vedno nekdo vse gleda in pazi, da deluje. Ljudje so pa samo ljudje, z vsemi slabostmi in šibkostjo vred.
      Če te ne morejo po zakonu, pa uidejo kakšne dezinformacije in se lahko kakšnega zarukanca naščuva na tebe. Edini od tega celo živijo, Orning niti slučajno ni bil edini, ki si je z znanjem kako pokvariti mašino služil odpustke in nagrade.

   • Felikss_AH

    Obstajajo tudi Admini (“moderatorji”) za velike ribe kot je Alex Jones na primer, pa Paul Craig… skratka znani in “problematično” vplivni uporabniki, Za take je “komisija” ki “odloči” DA ali NE. Saj se je prav Merklova pogovarjala z Zuckijem koga vse in zakaj je treba počistiti v Evropskem sektorju

  • Felikss_AH

   FB Office za Vzhodno in Centralno Evropo je v Warsaw Poland, pokriva 30 držav.
   Za Zahodno Homo-Evropo pa je v Dublin-u.
   Verjetno obstajajo številne dežurne Slovenistanske “Free Lance” špec kahle za Slovenijo ki delajo kar zastonj, poleg kakšnega uradno zaposlenega Levuharja iz Slovenije v Warsaw-i

   Kakor koli že, z njimi ni telefonskega kontakta, še manj “fizikalnega”, za njih veljajo posebni fizikalni zakoni – NEVIDNI SO!

   • Ana Job

    +++++++++++++++++++++++Točno tako!!!!!!

   • Soave

    Nevidnost. . . . . . .vsi glavni so dobro skriti. V boj pošiljajo svoje vojačke. . . . preverjen način delovanja barabinskih organizacij. Taki so najbolj nevarni.

 • Iva

  Namesto soočenja mnenj prepoved – medijski monopol – enoumje. Deja vu! Fake EU demokracija.

 • Morala

  Tako je, ne smejo se umakniti in se morajo boriti za svobodo govora…Demokracija gre po gobe…

  Na FB-ku je veliko špec kahl in vohunov!!

 • samotoje

  Ko smo že pri blokiranju- ZAKAJ je Discuss blokiral skoraj vse komentarje pod člankom o sojenju Janši????

  • Olga2345

   Zato, ker ste “kulturni” in “miroljubni”! Komunisti (prebarvani v levičarje)=nacisti=fašisti!

   • slaipowi

    Ne boš več dolgo tlačila te zemlje, zato ti tvoje nebuloze oproščam. Noben poraz te pa ne izuči. Čez nekaj tednov sledi naslednji… Ha ba ha

  • Ana Job

   Blokirajo admini na portalih, ki vidijo naše mejle, ker dajo tvoj mejl na črno listo. Dobro je, da kadar začne profil štekati , ga prijaviš na nov mejl, je takoj v redu.

  • Jovo Jamnica

   Nič ni disqus blokiral. Nova portal je članek zaklenil za komentiranje in kar počez pobrisal strpne komentarje, pustil pa Tuneka, cepca, žogico, ĐĐ, krtačo… in za češnjo na torti.. Cosmota. LOL

  • RATATA

   Meni piše, da komentiranje ni več mogoče.
   A je še komu omogočeno komentiranje pod tistim člankom?

   • Felikss_AH

    Kaže kot da im je nekdo sHackal stran, ali pa je neki notranji petokolonaš izvedel diverzijo in potem zapel Sayonara

   • Ana Job

    Nazadnje komentiranje ni bilo mogoče pod tistim pederajzlom z auftrami. Verjetno so bili precej sočni komentarji hahaha. Žal mi je, da nisem mogla prebrati komentarja dr. Cosmojasnovidca.

    • RATATA

     Ja kaj neki bi le lahko napisal dr. Cosmojasnovidec…. kot tisto kar je res;
     ….”…Vsak pameten Slovenec namreč ve,da je Janša za ti dve prasici napisal točno to kar sta.
     Je pa morebiti res,da nista ravno prostitutki na cesti,ker sta pregrdi,da bi ju kdo hotel naskočiti.Posebaj “carla” katera je moški tranzvestit. …”….

    • Felikss_AH

     Shranil sem pravočasno sHack-ano stran preden so vse komentarje odstranili in mislim da bi tole lahko bilo kar si iskala –

     cosmosjasnovidec Guest • 11 ur nazaj

     Ti že nisi normalen drugače ne bi bil levak-bedak.
     Vsak pameten Slovenec namreč ve,da je Janša za ti dve prasici napisal točno to kar sta.
     Je pa morebiti res,da nista ravno prostitutki na cesti,ker sta pregrdi,da bi ju kdo hotel naskočiti.Posebaj “carla” katera je moški tranzvestit.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

     Oops, prepozno videl da ti je Ratata že dostavil gradivo… OK, zdaj maš dvojno za arhivo

     • Nšo-či

      Nekoč je moški na tem kanalu zapisal, da je vsakemu otroku mati najlepše bitje. Razmišljala sem o tem. Globine otroških src so tiste, ki barvo tega sveta vidijo v pravi svetlobi. Ženska zunanjost ni tisti del zgodbe, na katerem bi se kresala mnenja. Ali veš, da seks iz strasti prinaša globoka razočaranja, če ne zadovolji ekstremnih pričakovanj? Ego žensk ne navdihuje. Samo ljubezen predstavlja navdih in dolgoročno “lakoto” po moškem, brez skritih razmišljanj o drugih.

     • Felikss_AH

      My dear dear Lady Indy…??? … kam so te tvoje globoko-sentimentalne misli odnesle ali pa zanesle… tole kar si pravkar spesnila bi spadalo pod neko povsem drugo temo. OK, ko si mi že vrgla te kosti, bom pa malo oglodal vsak kos posebej… iz mojih zornih kotov

      Mati-otrok… nimam kaj dodati, absolutno tako je

      “Globine otroških src” – Če se grem malo obratno od Back to Future in se grem malo “autoregresije”… nobenih globin se ne spomnim pri sebi… bilo je v glavnem igre z vrstniki in vrstnicami, kako prikriti doma kar se bi eventualno ušpičilo tekom dneva… edine dve zaznane globine so bile en dokaj globok padec s zida med igro, potem še en padec z mojim psom v jezero ko me je nato moj pasji-cepec zgrabil za roko misleč da se utapljam in me vlekel kot zadnjega idiota nazaj na kopno. Globinski padci z češne med rabutanjem… a bi se tudi to dalo vriniti med otroške globine, sicer ne srca ampak prej trdih vej in tla.

      “Ženska Zunanjost” – v ali po petem razredu… oziranje za deklicami v šoli ali sosedstvu… mislim da gre to v domeno ženske zunanjosti in kresanja “mnenj”… koliko daleč bi mi pustile

      “Sex iz strasti” – mater… ta je pa “težka”… namreč ne morem se spomnt kakšnih razočaranj… vsaj ne pri sebi.

      “Extremna pričakovanja” – Hmm… o tem raje nebi!

      “Ego žensk ne navdihuje” – He he… ti povem en vic na to temo – John se stegne in kot poštena duša se znajde pred Bogom… in ta ga vpraša, ker je bil za življenja priden, če ima kakšno željo… Seveda jo John ima… če bi se lahko peljal z avtom od Kalifornije do Havajev po avtocesti… ??? … Bog ga malo pobara naj ga ne zajebava… naj si izbere kaj drugega, malo bolj resnega. OK, pravi John… celo življenje me je matralo kaj ženske točno mislijo ko rečejo ne in kaj ko rečejo da. Bog spet začudeno pogleda… malo pomisli, pa reče OK, daj mi 15 minut… in tuhta Bog… vraga 15 minut, minila je že cela ura, pa dve, pa tri… in se končno rahlo razkačen obrne proti Johnu – Tista tvoja cesta… a je lahko samo dvopasovnica ali mora bit štiripasovnica – ?

      Glede “navdih in dolgoročna “lakota” po moškem” – na to bo lahko kvalificirano odgovoril vsak dedec ki je preživu to lakoto in nima več problemov s “skritimi razmišljanji”

     • Nšo-či

      :) prikupno. Nasmejalo me je. Pri moškem me vedno očara razsodnost v kateri je čutiti rahločutnost.

  • Felikss_AH

   Disqus se načeloma ne meni za tale Slovenski peskovnik, sploh ker ni Anglofonsko področje. Vso avtoriteto imajo Admini portala. Njihovi roboti intervenirajo edino ko zaznajo določene “kritične” besede kot na primer – Jew, Kike, Nigger, Bankster in še cela gora drugih “nepodobnih”

   • samotoje

    To vem, ampak težko verjamem, da so na delu admini, saj je na Novi trolarskega gnoja za celo veleposestvo pognojiti.

    • Felikss_AH

     Niso Admini… moral bi prebrati malo več postov tu… gre za HACK od zunaj ali pa za voluharja od znotraj… skratka DIVERZIJA!

 • Olga2345

  Ne bomo se umaknili! Nikoli!

  • slaipowi

   Kdo pa je tebe, pokveka, kaj vprašal?

   • ZatonMesecnikov

    Si tudi ti sodeloval v levičarski tolpi, ki je blokirala jakliča na FB? Kot VOSovci nekoč po Ljubljani, ko so pobijali razumnike?

    • Jože

     NOBENE ŠKODE DA SO GA BLOKIRLI TEGA NAPIHNJENCA.
     POLN JE SAM SEBE
     LP
     JOŠKO

  • žogica

   Ti si že umaknjena, pa še veš ne….

   • ZatonMesecnikov

    Ti pa “premaknjena” hihihihihihi

 • kalavnik

  V nekaj letih bo v EU izbruh drzavljanske vojne. Priseljenci – pretezno muslimani in levicarji na eni ter vsi ostali na drugi strani. Se bo krvavo, kot vedno, ko se normalizem upre dzihadu v sovpregi z levicarsko ideologijo. Ne bo slo drugace, kot da se koncno naredi cistka, ker islam in komunizem ze globoko prodirata v vse pore….treba jih je zaustaviti in terminirati, enkrat za vselej. Levica in islam ze pobijata, samo vprasanje casa je, koliko casa bomo ostali to se prenasali. Meni npr. je levicarski sosed ze grozil…
  lp
  kalavnik

  • rubec

   Maestro, temu sosedu povej, da se za nakup tvojega stanovanja rubec zanima, boš videl, kako hitro se bo umiril. Če se slučajno ne bo, mu pa reci da sem že zaaral. Ups, šele zdaj opažam, kako je beseda zaaral čudna.

   • Felikss_AH

    Zaarati ih bo treba s koli v gobec pa skozi rit ven… obratno od Turškega nabijanja na kolac. Ne bo treba poslušat vreščanja, takoj se im zapre gobec, protestirajo pa naj pol skozi rit

    • RATATA

     Tako v Hrastniku, tam pri Steklarni, zaradi ozkega kanjona konjsko vprego obračajo.
     Kočijaž gre konju z roko skozi gobec in skozi rt ven, zagrabi voz in ga k sebi, skuzi konja potegne, pa je obrnjena kompozicija v nasprotno smer od koder je prišla. Kot rokav, če si predstavljaš.

     • Felikss_AH

      LOL… samo tole z reverznim nabijanjem Levuharije na kolac mi je nekako bolj všeč… konji niso nič krivi

     • RATATA

      A ti nimaš nobene jakne, ki se lahko na obe strani nosi?
      No v Hrastniku imajo takšne konje.
      Sploh pa konji z vozom ne morejo rikwerc, če be veš. Se takoj zakajlajo.

 • žogica

  Oooo zdaj vas že Facebook blokira, vedno boljši ste!!!!!!!!!!!!!

  • ZatonMesecnikov

   Blokirajo fanatični Levičarski fundamentalisti s stiskanjem gumba prijavi neprimerno vsebino, Žogica.

   sem prepičan, da tebe najdeš med njimi. Packa, hihihihihihihihi.

 • domovina mili dom

  Koliko so komunisti glasni, jih preglasimo. Pa kaj, hudiča murgelskega, ne znamo organizirati skupino ljudi, ki bodo vršile pritisk na FB in izločale komunistične parole. Samo jamramo ,kaj počne komunistična cenzura. Haloooooo.

 • Felikss_AH

  Nekaj je narobe s komentarj pod člankom – “Sojenje proti Janši se bo nadaljevalo novembra, ta se je po obravnavi vprašal…” – Kaže da je Kakšen Levuharski Hacker sHackal stran tako da se vidijo samo IMBECILNI komentarji NORIH LEVUHARJEV… ali pa imajo petokolonaša na Novi za moderatorja – PREVERITE SAMI!… ta hip je še vedno tako

  • Jovo Jamnica

   Hehehehe, možno je tudi, da jih je moj, pozneje izbrisan koment, navdihnil:
   ———-
   Jovo Jamnica –> 16 hours ago

   Removed

   Že tri ure se sprašujem, zakaj Janša ne retvita tega članka.

  • ZatonMesecnikov

   jaz bi stvar pojasnil bolj z zahtevo Ivana janeza Novi, naj onemogoči komentiranje. Kot se spominjaš pred časom je to storila Violeta pa še so bili ti primeri.

   levičarji se lepijo na ime Ivana janeza kot muhe, zato je spodaj nešteto žaljivk pa diskreditacij. Vse v znanem levičarskem slogu obračunavanja s političnimi nasprotniki, vkolikor jih pač ne morejo zapreti ali likvidirati. Takrat pristanejo na nivoju primitivnih žaljivk.

   • Felikss_AH

    OK… tega smo vajeni, ampak v čem je vic da so zdaj samo Levuharski komentarji ostali, vse ostalo pa jeizbrisano in nadaljnje komentiranje onemogočeno – ???

    Če gre za neko “taktično” potezo nekega notranjega “modreca” potem ni glih preveč bistro

    • ZatonMesecnikov

     Izgleda lahko samo ustavi, ne more pa prisati za nazaj. Ko je levičarska ofenziva postala neustavljiva in so se razumni ljudje umaknili, so ostali samo oni, kar jim je dalo novega poguma. Kot trop cuckov, ki začutijo premoč. Blokirano je nadaljne komentiranje, zato imaš občutek da so samo oni.

     • Felikss_AH

      NE… ne gre za občutek, poglej sam, gre za “vizualni efekt” kjer se lepo vidi – “Ta komentar je izbrisan” – in tega je kolkor hočeš… VSI NAŠI kaput… ostali so samo Levuharski!

     • ZatonMesecnikov

      Jaz bi zopet dejal, da so uporabniki sami zbrisali komentar. Ko te levičar sprovocira da padeš na njegov primitiven nivo. Potem ti je čez čas žal in pobrišeš.

     • Felikss_AH

      Vidim da se zajebavaš… ampak tale odgovor naj bo namenjen za splošno rabo – Ko uporabnik SAM izbriše komentar, takrat ne ostane nobena sled na strani, če pa izbriše moderator potem ostane zapis – “Ta komentar je izbrisan”-

      Zdaj pa lahko dodaš še kakšno možnost… na primer – če se sol podraži potem Leve komentatorje jajca srbijo

     • ZatonMesecnikov

      Kaj vidiš spodaj?

    • večni srb

     Kaj je ostalo, saj drugih komentarjev sploh ni bilo, pa tudi sicer se tako bolje vidi, da lahko levičarji žalijo Janšo na vsakem koraku, pa ni nobenih posledic.

   • večni srb

    Jaz pa vidim te stvari takole, dokler nismo komentirali, je bil Janša praktično že obsojen, zdaj smo pa njegov gotov poraz spremenili v možnosti za zmago.

   • domovina mili dom

    Morda kasnejša zahteva. Kajti na začetku so bili brisani samo naši komentarji.

    • večni srb

     Verjetno bodo nekoč odstranili cel Disqus in arhivirali smao članke, ki najbolje odražajo splošno stanje in razmišljanje slovencev našega časa.

  • večni srb

   Pravni postopki še tečejo, zato nanje ne smemo vplivati.

   Ampak to ni nek zakon, so bolj ena taka moralna vodila…

  • domovina mili dom

   A si ti tudi to opazil. Sedaj so komentarji komplet out. Sumim hanziTV hekers udar.

   • Felikss_AH

    OK, takole je bilo… ko sem to videl prvič pred štirimi urami sem poklical v tajništvo in vprašal gospo tam če vedo kaj se im dogaja na tej hebeni strani o sojenju JJ. Na kar povem za kaj gre in me ženska presenečeno vpraša da kje jaz to vidim

    Odgovorim – Hudiča,pravkar gledam v to svinjarijo, a noben od vaših tam ne vidi tega

    Tajnica odgovori – TAKOJ bom poklicala naprej in se posloviva

    Zdaj so dve možnosti… Web-Admini so že delali na problemu pa tajnica enostavno tega ni vedela, kar bi mi bilo najbolj logično

    Druga možnost pa je da enstavno tega do takrat še niso opazili, kar bi bila prava katastrofa… istočasno pa za povaginirat ko meni občasno kakšen komentar ki omenja Schlomote v parih minutah odstranijo

    Zdaj pa vedi katero je bilo?

    • domovina mili dom

     Remuvani so bili vsi komentarji, razen zadrogirancev. Pravi selektivni napad na komentatorje. Torej je to 100% delo rdečih brigad.

     • Felikss_AH

      Yeap!

 • THOR

  ej kreteni GORENSKI !!!! ŽAVBI-ćić-,bratić halalca žavbićića, vas hoče skrajšat za vaše prazne “glave”!!!! hoče biti “vaš” županović !!!!!! saj ga zaslužite,nadomestek šarćića,ampak konkreten!!!!!!!! namesto izgona te šerijatarske ,pederske golazni ,vam bo pripeljal alahćića -pedofilskega !!!!!! DEEEBIIIILIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kataklizma

  tolikokrat ste posilili to “moderno” demokracijo, da še sami ne veste več, kaj bi na to temo še izumili …

  os. gradniki svobode: gradnik ni prafaktor, ddr. prebral preveč knjig, lepo obnovo vsega kar si kadarkoli prebral si naredil … ustavnemu sodniku bom rekel, da sem sledil “tistemu moralnemu vzgonu v sebi” :D
  katoliški nauk o enakosti vsakega človeškega bitja????!!! Daaaj noooo, ne bluzi, ker očitno tudi sam nisi svoboden, nima smisla da o svobodi predavaš.
  RKC je Jude “sprejela” šele v 60ih letih 20 stol., tako da ne mi niti bluzit o kakršnikoli enakosti … ne morem več poslušat teh polmitoloških znanstvenikov, ki so si izbrali stran in se ne premaknejo … plača je cool, zemeljske skušnjave so tudi super … slabo pripravljeno predavanje, demantiranje lastnih izjav, nelogičnost in vrtenje v krogu …
  o demokraciji pa toliko … edino vladavino, ki jo poznate, je vladavina denarja, ne se sprenevedat!

  • večni srb

   Denar v demokracijah ni vrednota ampak lažni bog Idol Dela, kot sekundarno Veliko gibalo človeških mas.

   Kaj je Primarno gibalo vesolja (prime mover), zaradi katere teče energija med potenciali in se vse premika, so odkrili pa že stari Grki in lahko poenostavimo v kratkem stavku, “kot zgoraj, tako spodaj”.
   Jaklič v svojem razmišljanju izpostavi vmes človeka, ki ga v dejanja ženeta osebna morala in družbene okoliščine.

   Ne moremo vedeti, če je materialno vesolje res skrajna meja obstoja, zagotovo pa zunaj obstaja vse kar bi radi spoznali in doživeli. Tako ekstrmna oblika svobode je mogoča zaradi preprostega fizikalnega principa oziroma naravnega aksioma, ki omogoča objektom v prostoru, da se lahko poljubno premikajo v vse mogoče smeri, pri čemer so vse gibalne količine med seboj enakovredne(?!?).
   Svobodo lahko torej opišemo kot relativno gibanje treh objektov v prostoru, ki se premikajo v vseh možnih oseh gibanja, verjameš ali ne, ne obstaja noben računalnik ali znanost, ki bi lahko natančno določila kje se bodo ta tri telesa znašla v naslednjem trenutku. Vesolje je v svojih temeljih nedoločno.

 • Miža

  Sem že komentirala pod člankom o odpovedi predstavitve knjige o Evropi v ljubljanski knjižnici in bom tukaj še enkrat. O tem so pred dvema dnevoma kot prvi poročali na

  https://www.domovina.je/fac

  Facebookova cenzura uglednega ustavnega pravnika je sprožila pravi vihar
  ogorčenja na Twitterju. Večina komentatorjev in poznavalcev je namreč
  prepričanih, da za blokado Jakličevega predavanja niso krivi robotizirani
  algoritmi, temveč je vmes posegla domača, torej slovenska cenzorska roka.

  Kdo bi lahko imel to pristojnost, se v Sloveniji zgolj ugiba, prevladuje pa
  prepričanje, da tovrstni “varuhi pred sovražnim govorom” prihajajo iz
  vrst levo-liberalne civilne družbe.

  V Jakličevem umirjenem in intelektualno močnem videu tudi po mnenju
  nekaterih levo usmerjenih poznavalcev, kot je denimo Nataša Pirc Musar, ni bilo
  “v ničemer sporne vsebine”, ki bi
  upravičevala takšno dejanje.

  Zanimivo pa je, da je med redkimi, ki so se postavili v bran početju
  Facebooka, oziroma tistih, ki za njim stojijo, državna sekretarka na
  Ministrstvu za pravosodje iz vrst SD, Dominika Švarc Pipan.

  Predavanje so blokirali na Jakličevem osebnem FB profilu, na profilu univerze pa jim to ni uspelo.

 • Slobodan Milošević

  https://youtu.be/gQBdJn2LWKg

  kod mene u mojoj yugoslaviji bilo je vise demokraticnosti nego kot vas slovenaca

 • Slobodan Milošević

  https://youtu.be/JWaSy2pZ9DU

  TROHnula demokracija

  • večni srb

   Troha ima popolnoma prav, če so lahko uničili arhive, potem je itak vse brez veze, živimo v paralelni resničnosti in več dimenzijah.

 • Slobodan Milošević

  koga ovaj dupli doktor đunijor domobranac sralac farba crkva i demokracija su ko pas i mačka

  • večni srb

   Demokracija ne, plutokracija in cerkev pa sta dejansko samo dve ostrini istega meča.

   • Slobodan Milošević

    slovenac pricaj srbski da te razumije cjeli svet

    • večni srb

     Levica = meč
     desnica = ogenj

     • Slobodan Milošević

      levica= voli oblast i pare
      desnica= voli oblast i pare
      nema tu demokracije sine moj

     • večni srb

      Že, že, ampak kaj vodi roko, ki da ali vzame denar?

    • xtc

     Majmuna?

 • domovina mili dom

  Hvala Bogu, da so se začele kazati spremembe v javni debati. Naj se že enkrat izkristalizira kdo je kdo.
  Samo tako se bo lahko razvijala demokracija.

 • maxbernie

  Bravo, katolibane je treba dresirat kot nemške ovčarje. Edino Ordnung&Disziplin

 • Slobodan Milošević

  KKK u Americi je bio prvo protiv katolicana
  po deklaraciji neodvisnosti kad je pocela demokracija jedino katolistvo je bilo zabranjeno
  jer katoliska, židovska,muslimanska vjera uvek zeli vlast ove tri vjere su Satanove vejere
  Kristus nikad nije svoje nauke zvao katolicizam on je bio protiv crkva i katedrala to je židovska vjera – Satanovo djete je katolicizam

  • Felikss_AH

   Sloba bre… oklem se ti to javljaš… pa ti si mrtav… mora da su te ostale tamo dole samo koske i prnje. Da nisi rođo posto Zombi ???

   Dođi bre da snimimo horror film s tobom u glavnu ulogu

   • Slobodan Milošević

    evo sa hitlerom igramo karte kad dođes dole da se igramo kameno lice sa tobom kad ces da ha duvaš

    znas kako se igra kameno lice?

    • Felikss_AH

     Moj dobri stari drugar Hitler nikad nebi igro karte sa vama Chetnicima… a što se tiče kamenog lica, poslat ču ti Juru i Bobana da te licem na kamen pa maljem… ko nekad se to radilo… pa onda “plovidba” Savom pravac Beograd

     • Slobodan Milošević

      ti si pobrkao sve
      komunisti nisu četnici

      a mi komunisti smo prvo bili prijatelji sa Hitlerom , kasnije ratovali i pobjedili
      Stalin je šef pakla, onda Titao i ja Slobo, Hitler nam je potrćko i šaljemo ga po cigare.
      A ti slobodno dođi dole da si Hitleru potrćko i da pušiš karu svome starome drugaru i nam svima
      E to je igranje kamenog lica

     • Felikss_AH

      Srbendere ste Chetnici… a upravo mi se javio i Adolf… kaže mi da vam prenesem da se gonite u tri PM tamo preko Drine… žao mu što vas premalo bombardovo… ali ništa zato… Ameri nastavili ono zadnji puta

      Ma koje bre kameno lice… punjena patka i Crnci za tebe… pa onda “plovidba” na kraju. Ajd ne seri više… pokrij sanduk i nastavi trunuti

     • Slobodan Milošević

      Srbima ti mozes samo da ga pusis

     • Felikss_AH

      Pušili ste vi stolječima… popušili sta ga i ovaj put… budete li i dalje pušili ovakvim tempom… imaš malo mašte pa si stvori sliku na svoju priliku. Izbor ti nije velik, Balije vam se množe… opet spremaju se Turci i po kaldrmama im se vuku… sablje. Orit če vam se pesma Joj Ajaoj… pa onda samo joj joj joj… što nas doleti… kuku lele

     • Slobodan Milošević

      E sad si sve pokazao o svom karakteru. Stavljas se na stran Turka a mrzis jih. Srbi nikad nisu bili neprijatelji Slovenaca. Komunizam je neprijatelj demokrata. A Srbi vole Slovence jer jih smatrajo za pametne
      Al uvjek se šalimo na njihov i svoj račun
      Srbi su imali svoje carstvo pred okupacije otomana. A Slovenci su bili uvjek podlozni gospodaru.
      Jos 2 svetski rat je to dokazivao. Al ne svi Slovenci. Ima uvejek izdajnika i ti nosis u sebi cinkatorsku krv . To ne znacivza sve Slovence, jer i kod Srba ima smrdljivih ljudi. To ima svugde dobri i pokvareni ljudi su u svakoj naciji

     • Felikss_AH

      NE “KOLEGA” Srbine, (evo nadaljeval bom lepo po Slovensko) TI si pokazal svoj karakter “obične vucibatine” s tem tvojim tipičnim uvodnim Geđovanskim melosom “pušenja”. Vrni se na začetek pa preveri kdo je začel prvi “sa sitnim bezobrazlucima”… pol mi pa ni preostalo drugo kot prilagoditi se tvojem stilu… temu se reče “gostoljubnost”, ker “kao stranac” TI gostuješ tu. Začel sem malo humorno a ti “nastavio tumorno”… pol pa gre to samo od sebe u tri PM… in tako je bilo tudi s to zadnjo vojno na Hrvaškem in Bosni.

      Na Qrac mi gre kadar naletim na take primitivce ki se napumpavajo kot gorile v džungli, špilajo “bađe”. Jezi me pa da se moram v taki situaciji posluževati istega verbalnega instrumentarija, zaradi vseh OK Srbov v Srbiji in tu, in tistih ki ih poznam kot v redu ljudi. Evo, v enem si odreagiral razumno – “To ne znaci za sve Slovence, jer i kod Srba ima smrdljivih ljudi. To ima svugde dobri i pokvareni ljudi su u svakoj naciji” – TOČNO… in koji Qrac ti je pol bilo treba začeti s “pušenjem” – ?

      Pa tale Slovenska Levuharska govna so isto primitivno sranje kot razne Balkanske vucibatine… in to so dokazali pod člankom o JJ. Prej bom dosegel mir z Srbsko vucibatino kot pa s kakšnim domačim Levuharskim Slovenistancem. Nikoli mi ne bi padlo na pamet gostovati na kakšnem Srbskem portalu in tam srati proti Srbom, tako kot si se ti drznil tu srati s svojim pušenjem in trositi svoje Srbizme kot – “slovenac pricaj srbski da te razumije cjeli svet” in v tem stilu.

      Ta vaš Veliko-Srbski kompleks je izključni krivec za oholi Žadmarmenizm v Kraljevini Yugoslaviji, kot reakcija se je pojavilo Ustaštvo, potem je leta 1941 začela DRŽAVLJANSKA vojna v Jugoslaviji, pa obojestransko klanje, pa POVOJNO Komunistično klanje, pa 1991… kaj bo naslednje? … najverjetneje Multikulturalno klanje… tu pa “kolega” se bo treba opredeliti… Evropski Nacionalisti proti Levičarskim IZDAJALCEM in Multikulti navleki… na koju češ stranu?

      Če nočeš da ti Turci in Balije spet “oplemenjujejo” Srbski narod, plus nova “dodana vrednost” Črno “plemenitenje”, potem se OKANI KOMUNJARENJA in se pridruži nam Euro-Nacionalistom… kjer bo vsak posamezni Evropski Nacionalizem tokrat prvič v zgodovini Evrope ENO, skupaj z našimi bratranci na oni strani Atlantika. To, ali pa Euro-Afriška Unija z Muslimansko mešanico Črnih, Rjavih in zblaznelih Levuharjev ki bodo naguzeni odrinjeni na periferijo suhih qrcev… in pisniti ne bodo smeli.

      Na raznih forumih kjer se usekajo Hrvati in Srbi poskušam prikazati to sliko… in eni nehajo ker dojamejo, eni dojamejo a še kar trmoglavijo, dosti je še bio-norcev… a bo situacija vsem razbistrila glave… razen seveda Neo-Kominternovskim Internacionalistom-Globalistom, brez zrna nacionalnega dostojanstva in čuta civilizacijske pripadnosti

     • Slobodan Milošević

      kako vi kazete “kletvica”
      na balkanu muško djete uce da psuje prije nego prihoda a čerke ne uce tako
      balkanci psujemo za dobro jutro kad se dignemo iz kreveta, to nam je tradicijija
      jest primitivna tradicija- kultura a barem je nasa
      psovanje ne znaci nista i mene to ne povrijedi
      al ima razlike
      kad prijatelj psuje prijatelja nema emocionalne težine
      kad neprijatel onda je druga stvat
      al ipak psuvanje- kletvica ne vodi nikde to je primitivmo i tačka
      al covjek koji te psuje nije slab covjek …temperamentni ljudi su dobri po scu
      jer znas da ne glumi, kaže ti ono sta misli
      nije podmukla pička da se smije ond ti zabije noz u leđa
      za ratnika je temperament mana u karaktaru jer protivniku otvaras svoje mane
      za prijatelstvo su najbolji temperamentni ljudi zato sto ti kaze sve u luce ako mu nesto ne smeta
      zato psuvanje balkanca uzmi i za pozitivno stvar
      ja sa provokacijom trazim temperament u ljudima
      al to ne znaci da oni koje ne psuju da su losi ljudi, neki su strpni i smireni nemaju zlo u sebi
      a uporni ljudi oni vec u pocetku ne daju da jih ko dira

      E sad nesto o ovom migracijslom problemo koji je globalni problem i jest problem svih nas
      jel i balkan sa Grčkom nekako se tereti da smo evropa ili bar civilizovan narod kojim je pogled slican
      Ja se ne smatram politicki desnicar
      nit neki teski nacionalista u smislu da mi je to prioritet da svaki dan pricam o politiki i da fanaticno pripadam neki grupi jer sve to ide u patolosku frakciju
      Na prvom mjest mi je familija onda prijatelji
      ne biram prijatelje po naciji
      biram jih po dobrom srcu, postenju i međusobnom postivanju
      Istina je da u sportu emocionalno pripadam Srbiji

      da se vratim na migracije
      istina je treba da je to prioritet svih politicara da prvo čuje želje svog naroda
      treba da obezbedi bezbednost svog naroda
      Ja se orientisem i simpatiziram sa politickim partijama kojim je svjeta tradicija i prirodna familija
      ne mrzim homoseksualce al jih nekako neznam karakter i krv mi ne pusta da su mi u drustvu
      al jih ne mrzim kraj krajeva i oni su ljudi posutuju Ustav i placaju porez
      ako sam ekstremista onda sam u pitanju da ne dobiju prava da svojenje djecu
      al opet sam tu za strpan nacin rjesavanja ovog problema sa referendumom
      ako dobije glasanje necu se sa silom protivit
      al prirodno to nije i mislim za drustvo to nije dobro na dugo vrijeme
      al to je moje mislenje

      opet skrenuo sa problemom migracije al u stvari sve ima neki isu osnovu
      da treba da se rjesi brzo taj problem
      tu sam desnicarskoj strani
      strpni ili ne sttrpni niko nece da jih primi u svoju kucu ni levicari glume a kad jim kazes kolko si jih primijo u svoju kucu onda se prave fine
      Treba politika da odlucno salje vojsku i miliciju na granice i vec na moru da patrulje da zaustave migracijski brodove i švercere koji sluze parre i boli jih kurac
      Merklovi je politicki kraj tako se mi cini
      bila je dobra u financiskom smislu al nije bila odlucno protiv migracija i ženska emocijaca je platila da je sama kriva za svoju politicku eksekuciju
      sad su promijene u vidu
      al za alt- right ja nisam u svam smislu
      ti vidim da jesi
      to si sam pokazao tvoje nazore
      zato sam provocirao da vidim kako dises
      i kod nas u srbiji ekstremni nacionalisti se dize od mrtvih
      ja slibodama milosevica, vucica i šeselja mrzim u dno duse
      jer su patoloski psihopati
      u nick sam ga stavijo jer znam da Jansa mrzi Slobu i upravu je
      imam ga u nicku zbog ekspirimenta provokacije da vidim kakvo mislenje imate o srbima
      i vidim da oni koje simpatiziraju sa Jansom svi mrzite srbe u dno duse
      a mi srbi svi ne mrzimo slovence
      jer sam imam puno prijatelja u sloveniji i druzimo se svake godine vise puta
      ja svake godine skoro dolazim na krvavec da skijam

     • Felikss_AH

      Starino, jedno je psovanje… na primjer ako se kaže – “u Pichku Materinu”… a sasvim drugo ako se kaže – “Pichka ti Materina”. Popuši mi ga je teška uvreda a ne psovka… zbog tih riječi obično izbije makljaža.

      Ako si stvarno PRAVI Srbin iz Srbije, daj onda radije debatiraj, koji če ti qrac provokacije, pa nisi valjda razmaženi balavac. Ja na primjer pratim Beogradske izvanredne emisije na YouTub kanalima kao što su Dea i Sarapa, Sputnik sa Lazanskim… Laza je zakon… ja sam ga čitao još dok je bio u Startu i Danasu i Živio u Zagrebu. Pa Balkan Info… uglavnom najviše gdje se pojavljuje Lazanski.

      U Beogradu su izvanredni Politički komentatori, takvi meni fale ovdje… i u Zagrebu ih ima. Ako si se več upucao ovamo onda radije piši ozbiljne stvari o stavovima ljudi u Srbiji ili Srba u Sloveniji i slično. Provokativnih budala i totalnih Ljevičarskih imbecila imamo ovdje za izvoz. Kad bi ih ko htio kupiti i platiti za njih, buđet države bi se popravio.

      Ipak si mi debelo sumnjiv, po načinu kako pišeš i riječi koje ti pobjegnu bi se reklo da jesi možda Srbin (čak i Makedonac) ali koji se malo muči sa Srbskim jer mu ipak bolje ide Slovenski. Ubacuješ dosta ijekavice, ali nema veze, ti tjeraj dalje Srbina iz Srbije, ali ja sam siguran da si ti junače odavle. Koliko dugo si več ovdje… ajde, nemoj da se zamajavamo, jer vladam ne samo Hravtski i Srbski nego i dialekte obaju jezika i čak nešto kužim Bosansku šatru… jedino Makedonata mi ne ide. Engleski mi je kao drugi materinji a razvlačim i malo po Ruski.

      OK, koliko vidim u mnogočemu (skoro svemu) se slažemo iz ovoga što si sada napisao… jedino ostaje otvoreno pitanje – “Progresivni” Lijevičar ili Konzervativni Tradicionalist.. dakle Desni. Ako si za Narod i Familiju… kako se onda možeš naginjati u Lijevo… to ne kapiram

     • Slobodan Milošević

      Ja zivim u Beogradu al rođen sam u Nisu tacnije Zitorađa tamo
      slovenacke recenice ubacim jer znam pomalo slovenacki
      i citam vase portale kad imam vremena
      ijekakavica se pise u gramatici
      vranjanci blizu mog rođenog kraja oni imaju taj izrazitiji -j u recenici

      Jebem ti oca i majku to je kod nas
      milostna psovka
      puno je toga na selu
      kad klinac ne slusa ispsujes mu majku i oca
      isto je vređanje u picku materinu, ajde idi bre u picku materinu
      najvaznija je situacija i decibel psovanja
      citam ja vas tu duze vremena
      puno je recenice čefur, srbin, gamad srbska…
      za sve su vam srbi krivi i ti se pravis
      fin
      treba kosd svog praga prvo…
      Lazanski je i meni drag al ima puno
      kvalitetnijih pisca koji ne vole kamere
      nema veze svak sluzi na svoj nacin nisu svi za kamere
      lazanski ima i dar govora i karizmu

     • Felikss_AH

      U mojim komentarima nečeš nigdje nači čefur, gamad srbska i slično… za nekoliko drugih mamlaza koji imaju puna usta toga, pogotovo jedan idiot koji je opsjednut sa Putinom i naziva ga putika, NE ODGOVARAM. Takve ne podnosim jednako kao ne podnosim Homo-Ljevičare. OK… malo jasnije sada oko jezika… stvarno neiobična kombinacija

      Znam ja jako dobro kako se psuje u Srbiji i poznate su mi sve konotacije… čak i ona “dete ti jebem” je nekako domača obična uzgredna psovka… ali preskočio si onu GLAVNU… evo još jednom… nemoj se praviti toše – “POPUŠI MI GA” – Reci to u Beogradu, Zagrebu, Ljubljani… ako su pištolji pri ruci čak bi moglo i zapucati.

      Još jednom… kao što si isam prije naveo… idiota ima svuda, u svakom narodu. Radije bi za susjeda imao čak i Crnca ako je u redu, nego nekog domačeg kretena da ne spominjem kavog Homo-Ljevičara. Ne mrzim Srbe kao nekoliko ovih idiota ovdje, ili neki u Hrvatskoj… iskreno mrzim samo tri stvari – Komarce, Zimu i Ljevičare!

     • Slobodan Milošević

      predpostavljm da i ti nisi klinac
      al poanta svega je da ljevicar( srbi kazemo ljevo a hrvati lijevo al gramatski lijevo)
      ti si ucijo srbo- hrvatski nisi duze ziveo u srbiji da pricas srpski
      Svi studenti imaju ljevi il liberalniji nazor
      desnicarima je sve ljevo, komunisticko il nenormalno
      ti verovatno da nisi studiro
      smatram po tome jer zdravo ke uciti vlastitu decu da se ponose tradicije i da je prenose na vlastite potomce, to je konzervatizam to je doktrina religije krscanina i svih drugih religija
      uzgajanje deca u desnicarsku doktrinu to je patologija
      kad vidis da se studenat bira desni pol partija to samo pokazuje neke fustracije u uzgajanju il drustvu
      ljevicartvo i desnicarstvo je proces covjeka,
      dok si mlad si uporan i previse slobodan
      sa godinama dolazis u smiren period zivota i normalno da se usmeravas na desni pol
      al ne u smislu ekstrema

  • xtc

   Glej tepček,tega nikjer v Declaration of Indenpedance NE piše.

   Še več,ker so bile ZDA predvsem Angleška kolonija v začetku je bila tam glavna vera anglikanska cerkev,kasneje so se tja še množično selili tudi nemci predvsem evangeličani.
   Tako ,da je zadeva precej bolj bisana v anglosaxonsko verskem kontekstu kot katoliškem in tvoja tumbanja nimajo nič s tem.
   Tudi Južne države so bile bolj evangeličanske(vpliv Anglije) malo Francije, ampak tudi niso bile rimokatoliške tako ,da si MIMO.

   • Slobodan Milošević

    ti pripadas oni grupi slovenaca
    kojim Ego ne dopusta nista drugo
    nego samo tvoje pravo i tačka

    ponovno procitaj moj komentar
    kde sam napisao da to pise u deklaraciji
    rekao sam da je katolicka crkva bila agresivma i nije podnijela demokraciju
    uvjek isiljava vlast
    ameriku su prvi otkrili španjolci oni su bili katolici zato i danas je J amerika katolicka
    a severna je bila pod engleskom i nizozemskom tiranijom
    nesto i njemckog imperija
    al na kraju pogotovo pod protenstantskoj kruni engleske
    revolucija je bila odpor protiv absolutizmu i tiraniji englskog imperija
    ond po revoluciji napravili su prvi zametak Ustavec “Bill of rights”

 • xtc

  Nekaj velja opomniti nekateri komentatorji so pač zgodovino in nje dogodke prešpricali v predelovanju.
  Oni bi zadeve urejali v “odstopaju v dialogu korak nazaj”.
  Aha.
  To so počeli njim podobni v odstopanju nazaj proti Ruskemu komunizmu,kot tudi Adolfovem Socializmu,kje so se zadeve končale pa smo videli,ker niso ukrepali ko je bol ča,nato je bila cena višja.
  Jasno vidim ,da nekateri ne razumejo naukov zgodovine.
  Namesto ,da bi tvegali par tisoč ali desettisoč mrtvih in ustavili norost,raje v imenu debate,civiliziranosti,humanosti,korakov nazaj in še česa nato tvegajo vojno ,ki ubije miljone in nato pravijo ,da niso mogli nič.

  • Hun

   Vse se je koncal po planu angloameriskih filantropov. Humanizem so ti uturil z kreditom+obresti

 • Get Smart

  Pomni, kaj so ti položili v zibko:

  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKO POLITEJO = DRŽAVO,
  je DELO ZA SLOVENSKO POLITEJO (za ljudi v SLOVENSKI POLITEJI),
  seveda na SLOVENSKI NAČIN, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, EDINA ČLOVEŠKA stranka v OKUPIRANEM DRŽAVNEM ZBORU Republike Slovenije izvaja SLOVENSKO POLITIKO, ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  = poštenost,
  = pravičnost,
  = resnicoljubnost,
  = prijateljstvo do ljudi,
  = domoljubnost,
  = rodoljubnost,
  = svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu.
  Govorimo skratka o »KULTURI ŽIVLJENJA«.

  • Get Smart

   Nasprotje kulture življenja je »KULTURA SMRTI«.
   »Kultura smrti« je kaviaržidoKOMINTERNISTIČNA fašistično socialistično komunistična SUŽNJELASTNIŠKA agenda ZLOČINOV PROTI ČLOVEŠTVU: umor, uničevanja kultur, uničevanja narodov (etnocid, genocid), ropanje, kraja, LAŽ, blatenje ljudi – ČLOVEKU PODTIKAJO svoje ZLOČINE, »prodajanje magle«, pasjejebstvo (»vukojebine«), kamelojebstvo, pedrstvo, pedofilstvo … skratka PARAZITIRANJE na ljudeh, ustvarjanje »novega svetovnega reda« reda RAZREDOV, kar je le njihov stari red: SUŽNJELASTNIŠTVO.
   Njihove stare in nove sužnjelastniške strukture: (babilon perzija egipt bizanc rim jugoslavija turčija serbia rvackija bosnija …) oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
   (ŠARAC, Levica, SD, DeSUS, SABratušak, SMC idr. »novi obrazi«.
   Vsi »-izmi« so izdelki teh kreatur. Ko se človek-SUŽENJ končno upre enemu njihovemu načinu »tepihovanja« in »sfukovanja«, opranim ljudem preko PROPAGANDNEGA stroja ponudijo kao rešitev: SOCIALIZEM = KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM, vsesplošno pa gospodarjev kaviaržidoKOMINTERNIZEM in (wathdogov–serbusov–hlapcev) MUSLIćKULTI SERBUSIZEM. In imajo še spremljevalne »-izme«: lezbizem, feminizem … ki so vsi le kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI propagandizmi za pranje možganov.

   • Get Smart

    En od stebrov zločinske kaviaržidoKOMINTERNE oz. tu MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE je TRANSIćIZEM: svoje izrodke in kupljene otroke kastrirajo in VZGAJAJO v pedofiliji, v pedrofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in s hormoni nasprotnega spola. Ko te kreature odrastejo, so, kot si same pravijo in z DELI DOKAZUJEJO na vsakem koraku, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI. Sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ. Poznate PODTIKANJA o fovšiji (zavist – želja)? Fovšijo – zavist ločimo po NAČINU IZPOLNITVE želje:
    – USTVARJALNA fovšija – prirojena fovšija ljudi (Tina je bila fovš Mateji Svet, zato se je lotila treninga, poštenega dela in VZORNICO Matejo presegla);
    – UNIČEVALNA fovšija – prirojena in VZGAJANA fovšija KOMUNISTIČNIH kreatur – človeku so fovš vsega, zato človeka zakoljejo in si prisvojijo njegovo imetje.
    FEJK ženske – »MOŽAČE« (TRANSIćI – KASTRIRANI fantki) ne morejo roditi, ne morejo izkusiti ženskih bolečin in užitkov, FEJK moški (TRANSIćIRANE deklice na testosteronu do konca svojih dni igrajo vloge »POŽENŠČENIH kao MOŠKIH« in to FEJK moško POŽENŠČENOST potem PODTIKAJO LJUDEM. Znani PONOSNI pedrizem/lezbizem je sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA. Tak je univerzalni kaviaržidoKOMINTERNISTIČNI »modus operandi«.

    • Get Smart

     PEDRIZEM/LEZBIZEM je za KOMINTERN-OVCE oz. MURGL JUGO KOMUNJARE najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS: gospodar zazanamuje svojo lastnino – vse riti so v lasti gospodarjev in otroci so vzgajani v PONOSNO nastavljanje dupeta gazdi. Te kreature svoja dela vedno PODTIKAJO LJUDEM: ste že slišali »za hlapce (za SERBUSE) rojeni«? Ja, IVAN CANKAR je govoril o teh kaviarSERBUSNIH KREATURAH, ki so ZA SERBUSE tekovina revolucije ROJENI, biča željni in vajeni, hrbet upognjen, dupe za gazdu spremno …
     LEZBIZEM je sredstvo za poneumljanje deklic, ki kupijo LAŽNO PROPAGANDO o »grdih moških«, ki da zlorabljajo ženske, kar je znova le kominternistično PODTIKANJE skladno z njihovo agendo: »Deli in vladaj!«
     Samo te kaviaržidoKOMINTERNOVSKE parazitske kreature (krvosesi) in njihovi SERBUSNI WATCHDOGI (volkodlaki) zlorabljajo ženske in otroke.
     Delajo za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviarKOMUNISTIČNO INTERNACIONALO, za svoj »Nov svetovni red«, njihov tisočletja isti red, SUŽNJELASTNIŠTVO:
     1. PRVORAZREDNI pusići in TRANSIćI so gazde, odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psov=watchdogov in zasužnjenih ljudi,
     2. DRUGORAZREDNI pusići in TRANSIćI so SERBUSI (hlapci), watchdogići, psi čuvaji tekovina revolucije, »VOJAKI REVOLUCIJE«, kot jim pravi tovariš Milan KUćAN,
     3. TRETJERAZREDNI so ljudje, LJUDJE so SUŽNJI.

 • Get Smart

  Fejsbuk je v lasti kaviaržidokominterne = Komunistična Internacionala; MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA je tudi podružnica te zločinske organizacije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!