Nadškof Zore v božični poslanici: V času, v katerem živimo, je veliko teme

Stanislav Zore (Foto: STA)

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore je ob današnjem branju božičnega voščila poudaril, da so vsi časi zemeljske zgodovine potrebni odrešenja. “Tudi čas, ki ga živimo danes. V njem je veliko teme, veliko noči,” je dodal.

Bog je uslišal prošnjo človeštva tako, da je poslal svojega Sina, ki se je rodil kot človeški otrok. K sodelovanju je povabil Marijo, ki je predano sprejela Božjo ponudbo, ko je dejala: “Glej, dekla sem gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi.” Ljudje po opozarjanju nadškofa Zoreta potrebujejo upanje. “Ljudje potrebujemo zagotovilo, da noč ni končna usoda človeštva,” je dejal.

Zato se je v svojem božičnem voščilu oprl predvsem na mir, pa tudi spravo in sodelovanje. Mir je zaželel vsem tistim, ki “božič praznujejo kot družinski praznik, saj se je tudi Božji Sin rodil v družini”. Prav tako ga je zaželel “vsem preizkušenim bratom in sestram, saj potrebujejo upanje, vsem Slovencem po svetu, ki naj jim prinese košček domačnosti, bratskim Cerkvam, ki živijo iz iste skrivnosti učlovečenja, in vsem tistim, ki v naši državi odločajo, da bodo vse odločitve vodile k miru in sodelovanju”.

Zore je vsem voščil blagoslovljen božič in božjega varstva v novem letu.

C. Š.

 • Vera

  Tisti , ki zdaj odločajo v naši državi niso za sodelovanje , saj vse dobre predloge, ki jih ponuja opozicija, vztrajno zavračajo . Njihovo delovanje ne vodi k miru , temveč prav nasprotno v pogubo slovenskega življa .

 • Miro

  to temo vidi RKC, ker ji tako paše…

 • Olga_10

  V cerkvi je precej “teme” tudi zaradi mostogradnje Zoreta in cerkve s komunisti – hudičem!

 • Kosobrin

  Tole besedilo Tonija Gašperiča že nekaj mesecev kroži po naših elektronskih poštah:

  ” Nehajmo tarnati ”! Odmislimo že enkrat naše politike, ne namenimo jim toliko pozornosti, ne glejmo toliko teh soočenj…, – zasujmo že enkrat vse jame s takšnimi in drugačnimi kostmi – poglejmo skozi okno, ko gredo otroci iz vrtca na dopoldanski sprehod in se posvetimo njim! To je naša prihodnost. Kar smo pokopali, je že pokopano, pred našimi vnuki pa je življenje, ki je vse kaj drugega kot prepiranje in kazanje s prstom, kdo je za kaj kriv. Spomnimo se lepih stvari, ker jih je bilo veliko, tako v Jugoslaviji, kot tudi zdaj… Zakaj bi pljuvali po vsem, kar je bilo v preteklosti? Tudi to je bilo in je del nas… Mene ne bo nihče prepričal, da sem za časa Tita slabo živel, pa naj se še tako trudijo. Ni me strah in sram povedati, da sem lepo živel, pa ne le jaz, moja generacija je dobro živela, čeprav pravijo, da na ameriških pufih. Na čigavih pa zdaj živimo ? Jugoslavija je bila manj zadolžena, kot je Slovenija. A niso nas mogli uničiti Turki, niso nas mogli ne Italijani, ne Nemci in tudi ne komunisti, čeprav bi to nekateri radi dokazali; – na kolena so nas spravili nekateri osamosvojitveni heroji in veliki zagovorniki demokracije in človekovih pravic, in to zaradi pohlepa in požrešnosti. Slovenija ima čudovite ljudi, samo na površje vedno splavajo karieristi in egoisti, ki vidijo samo sebe…” G. Toni, moj poklon!

  • prof. ddr. Mihael

   No, Toni Gašperšič ni ravno kaka marka.

   Znan rdečuh, tako in drugače.

  • Olga_10

   Jugoslavija je živela od nepovratnih kreditov kapitalistične Amerike! Lepo so živeli partijski funkcionarji s Titom na čelu, vsi ostali pa so bili enaki v revščini! Narod je švercal kavo, kavbojke…iz kapitalizma! Vozili so par, ne par, ker je zmanjkalo bencina in je bila Juga do vratu zapufuana…plače so bile milijonske, saj je bil inflacija takšna, da so plačo sproti konvertirali v nemške marke!
   Kosti ne moremo pokopati brez identifikacije žrtev in kaznovanja zločincev!
   Komunistom bi pasalo vse pozabiti, ne šteti kosti in živeti naprej s privilegiji in na oblasti in seveda brez strank!
   Prepozno tovariši! Imeli ste možnost po osamosvojitvi, ko smo naivno pričakovali vaše poštenje in sodelovanje v samostojni in demokratični državi!
   Kraja, zatiranje političnih nasprotnikov, kršenje človekovih pravic, vmešavanje zadnjega šefa partije in Udbe v politično življenje iz ozadja, rušenje demokracije, politicni procesi in pozivanje levičarskega podmladka k revoluciji, nam pove, da s komunisti sobivanje v miru ni možno!

   • ja

    pojma nimaš kaj nakladaš, pijani Junker bo MILIJON AFRIČANOV pripeljal, je rekel, še kolcalo se nam bo po Titu.

    • Olga_10

     Vam se lahko kolca po diktatorju in zločincu! Lahko greste v Severno Korejo ali Venecuelo, pa uživajte….

  • Soave

   Mojega poklona pa ne dobi.
   Tole pa je srčika njegovega nakladanja. . . . . .
   ” na kolena so nas spravili nekateri osamosvojitveni heroji in veliki
   zagovorniki demokracije in človekovih pravic, in to zaradi pohlepa ”
   Jasno je, kam meri. Saj so osamosvojitelji znani. . . . . . oni, ki se danes kitijo s tem, so lažnivci.

   • Kosobrin

    Pričakovan odgovor na Nova24!

    • Soave

     ne razumem.

 • umazane igre

  zavladali so satanisti zionisti, zato je veliko teme, že Jezus je rekel, da so tisti, ki so ga izdali, častilci hudiča

 • bojan

  Ja res je … predvsem je ta TEMA satanski islam in migranti

 • Antonius

  Odrešiti nas mora tudi vseh tistih od vatikanskih navzdol, ki so nam vero in upanje ukradli za svoj osebni prestiž.
  Tudi ljubljanski nadškof Zore se z izrečenimi besedami ves čas postavlja tako, da prav za prav ne vemo, kaj nam hoče povedati. S čim se ne strinja in kaj zagovarja?
  Ampak?! Odkritju spravnega spomenika morilcev od njihovih rok (po)spravljenim umorjenim, se pa ni odrekel, da ni trpel njegov javni prestiž in osebni ugled.

  • rrrrr

   Gospod nadškof Zore so se jako odločno, v velike šolne predhodnika, spoštovanega g. Antona Vovka, stopiti namenili…..
   A kaj ko jim, inu Bogu hvala, še njihovi copati nekam pravšni niso…..

 • Srečo

  Jaz poslušam Black metal glasbo pa nisem še videl ne satana ne teme,prav zabavno!!!

  • RATATA

   Ti maš srečo. Ampak se poslavlja.

 • Morala

  Če vedo, da je veliko teme, le zakaj so tiho in ne naredijo nič, da bi bilo več svetlobe?!

  • Olga_10

   Zato, ker so očitno do vratu vpleteni in jih imajo komunajzli v šahu! Tudi afera z mariborsko škofijo…
   Ne zavedajo pa se, da je nujna javnost in jasna beseda! Tudi če gre za izsiljevanja s strani levakov, je treba spregovoriti in priti pred javnost… javnost pomeni tudi varnost…zakaj mislite, da so se komunisti vedno skrivali v ilegali…Tudi Kučan deluje v ilegali…Mafija deluje v ilegali..

  • cosmosjasnovidec

   Se tudi sam vprašam.
   Sicer pa kaj naj naredijo,ko pa so kamelotrajbarski musliči namestili papeža Frančiška kateri sam uveljavlja kamelotrajbarsko vero.
   Najprej bi morali fentati njega potem pa urediti z ostalimi.

 • RATATA

  Vse v prispodobah ni dobro povedati. Pri človeku pričakujem vsaj polovico vsebine na direkt.
  No gospod Msg.Stanislav Zore je gospod metropolit, gospod ljubljanski nadškof, ki ima zelo omejeno svobodo pri možnostih izražanja. Težko je biti gospod.

 • Božobožo

  Haha kdaj bojo nehali trositi pravljice o devici mariji, čeprav jo je Jožef ribal vsak dan, vmes pa še sveti duh. Aaaaaaaa

 • Janez

  Božo, božo !
  Med poganske “pujske” si zašel !
  Pozorno
  glej in pslušaj – to dekletce, ki poje !
  In ?
  Če si le malo samokritičen – boš priznal, da je ona – božanska !
  Ti ?
  pa en tavajoč zblojen človeček – ki ga je življenje ? Že davno tega ? Povozilo? L.r. J. KOMENDA

  P.S. AVE MARIA !
  https://www.google.si/search?q=ave+maria+amira&oq=ave+maria+amira&aqs=chrome..69i57j35i39j0l2.13066j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • Janez

  Advent je !
  Nepozaben je glas prave vere
  – podan moško in prepriljivo kot je to znal to storiti Elvis Presley ! L.r. Janez K. KOMENDA
  P.S.
  ELVIS P.
  Glory…

  https://www.google.si/search?q=american+trilogy+elvis&oq=american+trilogy+elvis&aqs=chrome..69i57j35i39j0l2.29560j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

 • xtc

  Ja veliko teme je,levaki so res mrak in zlo.

 • Vera

  Veliko ste sam kriv za ” temo ” g. nadškof metropolit Zore , ker na proslavah , ki jih prireja ta vlada sedite z njimi v prvi klopi, ko pa priredijo pomladniki kakšno spominsko slovesnost, vas ni zraven , čeprav vas povabijo . Eno pišete , govorite , delate pa drugače . Žal .

 • Artur

  Biti kristjan pomeni pripadati cerkvi ??!! Nobeden se sam ne more povezati z Jezusom razen preko cerkve ??!! Wuauu !!! Zore komu vi pripadate in komu se udinjate ?
  https://www.youtube.com/watch?v=EKxm3NCPvjQ
  https://www.youtube.com/watch?v=MYTAZxep09g&t=184s

 • METULJ

  JA NA DAN PRED BOŽIČEM V LJUBLJANI NA KRAMARSKEM SEJMU PRED CERKVIJO STOLNICO NABIJAJO PO ZVOČNIKU BALKANSKE POPEVKE NA GLAS TUDI TO JE BOŽIČNA LJUBLJANA!! NESPOŠTOVANJE PRAZNIKA KATOLIKOV LJUBLJANČANOV IN TUDI TUJIH GOSTOV, KI SI VSAK DAN TRUMOMA OGLEDUJEJO STOLNICO!! TO JE PAČ ODNOS TISTIH, KI VODIJO LJUBLJANO. BALKANSKI PODEN, PAČČ!! PFUJJU!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!