Novinarji RTV, sodniki, tožilci: Razkrivamo imena oseb, ki jih za “pretekle zasluge” plačuje minister za pravosodje Goran Klemenčič

Foto: Nova24TV. Igor E. Bergant je eden številnih družbeno-političnih delavcev, ki so na plačilni listi Klemenčičevega pravosodnega ministrstva.

Navadili smo se že, da so znani slovenski družbenopolitični delavci, ki pripadajo pravi politični opciji, za svoj prispevek k vzdrževanju trenutne oblasti dobro plačani. Ponavadi jim oblastniki namenijo dobre službe v javni upravi, a to še ni dovolj; številni na račun davkoplačevalcev še dodatno služijo s svetovalnimi in avtorskimi pogodbami. Poceni zaslužen denar na državne stroške ni tuj vplivnežem, kot sta denimo novinar Televizije Slovenija Igor E. Bergant in njegova žena Vesna Rakočević Bergant, sicer višja sodnica. Na seznamu prejemnikov, ki ga objavljamo v nadaljevanju, se je znašla tudi vrhovna sodnica Nina Betteto, javnosti bolj znana kot kršiteljica človekovih pravic in tesna sodelavka zloglasnega Branka Masleše. Javno dostopni podatki o seznamu takšnih svetovalnih pogodb na ministrstvih, organih v sestavi in v vladnih službah so sicer zaradi “počasnega dela” uradnikov trenutno dostopni do leta 2015, medtem ko na novejše podatke v uredništvu še čakamo.

Da so med sklenitelji svetovalnih pogodb z vladnimi službami celo novinarji javne televizije, ki vodijo dnevna poročila, vsekakor priča o nasprotju interesov. Voditelj večerne informativne oddaje Odmevi na Televiziji Slovenija, Igor E. Bergant, sodeč po javno dostopnih podatkih, občasno sodeluje z ministrstvom za pravosodje. Zakaj je novinar s strani ministrstva plačan za svojo pomoč v Civilnopravni sodniški šoli (nagrada v višini 391,02 evra) in zakaj je ministrstvo ravno njega najelo kot svetovalca za strokovno usposabljanje za vodstveno funkcijo (548,34 evra), ni povsem jasno. Bi pa to delno lahko razložile njegove povezave z ministrstvom, saj je njegova partnerka Vesna Rakočević Bergant zaposlena kot višja sodnica.

Plača višje sodnice v Sloveniji znaša vsaj dobrih 3.000 evrov mesečno, vseeno pa nekatere slovenske sodnice, kot je tudi Vesna Rakočević Bergant, za pravosodno ministrstvo opravljajo še dodatna svetovalna dela z visokimi zneski. Sodeč po javno dostopnih podatkih je tako Rakočević Bergantova leta 2014 s svetovalnimi pogodbami zaslužila skoraj 3 tisoč evrov, leta 2015 pa še nekaj manj kot tisoč evrov državnega denarja.

Bergant na plačilni listi treh ministrstev in Jankovićeve MOL
Lahko se vprašamo, kako lahko Igor E. Bergant nevtralno opravlja svoje novinarsko delo, če je na plačilni listi zdajšnje Vlade RS? Kako bi sploh lahko prišel do takšne svetovalne pogodbe s pravosodnim ministrstvom, ne da bi mu jo s svojimi vplivi priskrbela njegova partnerka? Bergant, ki ima samostojno podjetje od septembra leta 2014, v katerem ima kot primarno dejavnost prijavljeno “Drugo informiranje”, je denimo lani sodeloval tudi z ministrstvom za zdravje in dobil plačanih 600 evrov, pa tudi z ministrstvom za zunanje zadeve, kateremu je nato izstavil račun za 500 evrov. Še bolje ga je plačala Jankovićeva Mestna občina Ljubljana (MOL), prek katere je Bergant zaslužil 2.500 evrov.

S svetovalnimi pogodbami na pravosodnem ministrstvu pa zelo dobro služi tudi podpredsednica slovenskega vrhovnega sodišča Nina Betetto, ki je leta 2015 zaslužila skoraj štiri tisoč evrov z vodenjem različnih izobraževanj in mediatorstvom. Vodila je tudi Civilnopravno sodniško šolo v Portorožu. To je praktično pol manj v primerjavi z letom poprej, ko je z različnimi izobraževalnimi seminarji zaslužila kar 7.500 evrov.

Na seznamu tudi Andrej Ferlinc, Damijan Florjančič, Vlasta Nussdorfer …
Na seznamu je tudi tožilec v zadevi Patria, Andrej Ferlinc. Čeprav je dodatno zaslužil le okrog 1.800 evrov, pa se lahko vprašamo, zakaj neki mu je ministrstvo plačalo 150 evrov samo zato, da je sodeloval na okrogli mizi na Dnevnih slovenskega sodstva? Naj spomnimo. Ferlinc je tisti tožilec, ki je kazensko preganjal osumljene v politično konstruirani aferi Patria. Dosegel je obsodilno sodbo na okrajnem in višjem sodišču v Ljubljani, obsojeni z Janezom Janšo na čelu pa so morali v zapor. Toda Ustavno sodišče RS je bilo jasno. Vsem podrejenim sodiščem je v vsebinskem smislu povedalo, da Ferlinčeva obtožnica sodi v koš za smeti, ker ne gre za kaznivo dejanje.

Razkrivamo tudi svetovalne pogodbe novega predsednika vrhovnega sodišča Damijana Florjančiča, ki ga je državni zbor za predvidoma naslednjih šest let imenoval za naslednika Branka Masleše. Ker se Florjančič dobro spozna na pranje denarja, je za interpretiranje tega kazenskega prekrška leta 2015 prejel okrog 450 evrov, za predavanje in moderiranje na pravnih šolah pa v dveh letih okrog 4.300 evrov.
Naj spomnimo. Pravosodni minister Goran Klemenčič je pred glasovanjem povedal, da se je Florjančiča odločil predlagati zato, ker ima za seboj več kot 30 let sodniške prakse na vseh sodnih stopnjah, kot vodja Okrožnega sodišča v Kopru pa je opravljal tudi naloge sodne uprave.

Med poslanskimi skupinami so mnenje o kandidatu predstavili le v SDS. Franc Breznik je napovedal, da Florjančiča ne bodo podprli, saj bo njegovo imenovanje pomenilo le nadaljevanje dosedanje politike vodenja vrhovnega sodišča, kar je tudi ponazoril z besedami: Po Titu Tito, po Masleši Florjančič. Po besedah Janeza Janše pa so z imenovanjem Florjančiča podelili nagrado človeku, ki je pomagal ukrasti volitve. Imenovanje po njegovem prepričanju ni legitimno, je pa dokazljivo koruptivno.

Na seznamu je tudi ime poslanke SMC Jasne Murgel, ki je za sodelovanje na izobraževanju od pravosodnega ministrstva leta 2014 prejela 1.223 evrov. Gre za nekdanjo sodnico, ki ji je zakonodaja omogočila, da se je iz sodnice, ki je obsojala slovenske pomladnike, režimu naklonjenim pa praktično venomer sodila oprostilno, prelevila v poslanko vodilne vladne stranke. Po koncu svojega mandata se bo tako lahko vrnila na delovno mesto neodvisne sodnice, čeprav je vse prej kot to. Če se namreč nekdo vrne iz poslanskih klopi na mesto sodnika ali sodnice, nikakor ne moremo govoriti o neodvisnosti.

Najdemo pa tudi varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nüssdorfer, ki jo je spletni portal IUS INFO med letoma 2006 in 2012 vsakič uvrstil med deset najvplivnejših pravnic v Sloveniji. Leta 2014 je prek pravosodnega ministrstva zaslužila dodatnih 3.000 evrov za delo državnega tožilca v kazenski zadevi in predavanje na seminarjih za prihodnje rekrute na položaju državnega tožilca v kazenski zadevi, leta 2015 pa 4.000 evrov.

So družbeno-politični delavci nagrajeni, ker so pomagali zrušiti drugo Janševo vlado?
Po naših neuradnih informacijah naj bi bilo nekaj takšnih svetovalnih pogodb sklenjenih v obdobju kratkega vladanja Alenke Bratušek, v precej večji meri pa v času nastopa vlade Mira Cerarja. Trenutni pravosodni minister, ki je moral lastnoročno odobriti vse navedene avtorske in svetovalne pogodbe, je seveda tisti Goran Klemenčič, ki je leta 2012 spisal zloglasno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije, s katerim je omadeževal ime takratnega predsednika vlade Janeza Janše.

Če je bil Klemenčič za lansiranje političnega konstrukta, ki je odnesel drugo Janševo vlado, nagrajen z ministrsko funkcijo, zdaj očitno sam nagrajuje druge družbenopolitične delavce, od sodnikov in tožilcev do novinarjev, ki so tako ali drugače pripomogli k hitri vrnitvi levice na oblast.

L. S.

 • von Rhein

  Kupleraj!

  • crniovcar

   v bodočo vlado pridem tudi jaz
   sej se ne bo nič spremenilo,samo drugi ljudje

  • crniovcar

   v drugo vlado pridem tudi jaz,
   razen ljudi se itak ne bo nič spremenilo

  • Rožle

   Moj golob bi prej pošto do Aljaske pretrogu …
   Kt pa pr vas po kablu …

  • Marijan

   Se pa poceni prodajajo, če je to kar zgoraj piše vse kar so dobili!!!

 • Anonimno

  Nova TV pa v jok :)))

  • Olga

   Vi pa ne? Ste tudi zraven? Sicer gredo vsakemu poštenemu državljanu lasje po konci, saj gre za proračunski denar! Nova nas samo obvešča o barabijah!

   • Anonimno

    Naj še napišejo kaj od svojih.

  • Sumljivislon

   [email protected] glej..pijance -tv3.. ;)

  • Sumljivislon

   @pa glej tv -pijance

  • Watson

   nič bat , tvoj žep gre v jok , pa tvoji potomci bodi izviseli za službe ! štekaš?

  • Watson

   nič bat, tvoja denarnica gre v jok , pa tvoji potomci bodo izviseli za službe! štekaš?

 • Anonimno

  Vsa država smrdi! Edina rešitev resetirati!

  • Anonimno

   Kakšen reset? če zadevo resetiraš, se vrne v prvotno stanje. Revolucija je edina rešitev !!!

  • Anonimno

   Zadnji čas to bi se moralo zgoditi že včeraj ne jutri!!!

 • Rožle

  Dejte že razložiti svojim uporabnikom zakaj ste ga takole grdo usral ….

  • Anonimno

   Res hočemo pojasnilo !

  • Peter

   Odkar je portal prvezel partizanski diverzant znan tudi pod imenom tumpek, portal ni več vreden pol ….mrzle vode.
   Kar naj ma tak portal, bolšga si ne zasluž, hihi, no.

  • poštenje velja

   ker tak je,

  • Anonimno

   Hočemo pojsnilo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Anonimno

   Preprosto. Tehnološko so popolni debili. Zadevo laufajo na wordprassovi platformi, ki stane 20 evrov tisti, ki je z njo povezal disqus pa jih je očitno poslal v pm, čeprav ta povezava ni bila vredna več kot 1 uro dela
   Sedaj se očitno odločajo, komu bi stistnili par tisoč evorov, da bi jim uredil zadevo, ki jo 3/4 študentov informatike naredi za 20 evrov.

   • Anonimno

    Pa disqus je popolnoma brezplačen in to podjetje ničesar ne računa saj oni služijo z oglaševanjem. 1/4 študentov informatike bi tak portal naredilo za 1000€ pa še to sem preveliko ceno povedal. Kak s.p. bi pa računal do 2000€. Vzdrževanje pa skoraj nič ne košta, kot je povedal komentator zgoraj … do 20€ mesečno za najem strežnika oz. pomoje glede na obiskanost bi tudi 5€ bilo čisto dost.

  • Unikatna

   Še navadni forum ima boljši sistem! :)

 • xy

  zanimivo.

 • lana

  ne da se komentirat normalno.

 • lana

  ne da se komentirat – zakaj.

 • šmentanamuha

  Kaj še vedno ne morem komentirat?

 • MZhektor

  Mikro paraziti…

 • VERZIFIKATOR

  ŠPORTNI NOVINAR IN ODMEVANJE

  Ni vrgel se po kakšnem stricu,
  politično lepo zajetnem,
  po odmevu neprijetnem,
  v drugem je pristal poklicu.

  V tisti stroki je končal,
  ki primerna je miljeju
  in osebnemu dosjeju,
  športni žurnalist postal.

  Po nastopu ni bil suh,
  ni mu manjkalo besed,
  toda vsakič, spet in spet
  je umanjkal športni duh.

  Z brega vpil na drugi breg,
  da slišal lasten je odmev,
  sam se tisočkrat posnel,
  da prevpil bi vse tja prek.

  Vprašanja taka je zastavljal,
  da le svoj odmev bi slišal,
  vprašanega z njim utišal,
  navijaško se postavljal.

  Pride glas njegov v odmeve
  kakor kakšna prispodoba,
  stvar gre še naprej od roba,
  saj odmeva dolge dneve.

  Športnika ko intervjuva,
  ki mu najbolj ni povšeči,
  dialog takoj prepreči
  in nešportno v eter pljuva.

  Toda isti etra sunek,
  vrne kot odmev se kdaj,
  prileti močno nazaj,
  sam dobi novinar pljunek.

  Ni z odmevi se igrati,
  zrak je kdaj nepredvidljiv
  in novinar tak, vodljiv,
  vetra moral bi se bati.

  Bati, če se smer obrne,
  če drugam zapiha veter
  in zamaje s tem se eter,
  pljunek pa pljuvaču vrne.

  Pravijo: ima zaledje,
  s športnim sodstvom da je zvezan
  in ideji ves zavezan,
  kar je logično sosledje.

  Kaj pomaga takšna zveza,
  če ugled je šel po zlu,
  športna sreča je na psu
  in poklic zgolj še obveza?

  Povsod odmev samo njegov,
  streže svojim pomagačem,
  pritrjuje navijačem,
  krikom: »To obraz je nov!«

  Kakšen je novinar to?
  Sebi le odmeve daje,
  hujska, podpihuje vstaje,
  s sponzorji podprt močno.

  Dobro ve, ker ni novinec,
  prva v športu so pravila,
  ne privržencev trobila.
  Se je tak kalil mladinec?

  Troblja navijaška v stroki
  amatersko agresivna,
  vedno je neproduktivna,
  kot cepin, ujet v razpoki.

  Fant naš ve, kaj je cepin,
  kje pastí v gorah prežijo,
  se zanaša na režijo,
  da mu dá rešilni klin.

  Niti najmanj »zabušant«,
  karierni je plezalec,
  ritenski še podajalec,
  športnik skratka je »grebant«.

  Odmev še zdaj po zraku leta,
  ljudski glas prav dobro ve,
  dokaz zajeten je dosje,
  da sin je svojega očeta.

  Prvi bil ta v disciplini
  avtorsko poročanje,
  v žargonu drugo ima ime,
  znano po vsej domovini.

  Pri sinu zdaj so drugi časi,
  drugačna piše poročila,
  ista pa so še merila,
  utirjena na stari trasi.

  Na daleč zdaj odmeva glas:
  četudi fant je uglajen,
  po meri bil je narejen,
  zato zgolj športni je okras.

  V resnici je le razlagalec,
  ljubljenec scenografije,
  zdaj še v milosti režije,
  v službi kot odmev-dajalec.

  • ++++++++

  • Kje pa je ? Če sem, po vaše xže napisala
   .Veste, saj če komentarjev ne želite, enostavno napišite. Hvala.

 • orgle

  “…saj je njegova partnerka Vesna Rakočević Bergant…”

  Kako nam neprisebni “novinarji” uničujete jezik!!! Kolikor vem, je Vesna Bergant ŽENA ali SOPROGA Igorja Berganta.
  Kje, za boga, ste iznašli za zakonito ženo izraz partnerka? Se vi sploh zavedate, kaj počnete? Spreminjate jezik!!!!

 • primsek

  Grozljivo! Uslužbenec RTV iz (še neznanih razlogov in za neugotovljeno storitev) prejel 391 eur in potem še 584 eur! Zdaj vsaj vemo, kako je nastala bančna luknja, kako je bilo izplačanih 20 mio provizij za Patrio in zakaj je moral Šircelj k Manssonu, da sta skupaj rešila primanjkljaj!
  Ne popuščajte, novinarji, razkrivajte te do neba smrdeče klientelistične posle za res velike vsote, ko so vredni vašega poklicnega naprezanja in znojenja v službi resnice!

 • TurboRizlingHaloze (Foglof Tunek)

  Vi rajši odkrijte imena fseh ki so snifali kokain!!!… Ostali medij so to že storili!!!

 • šmentanamuha

  Socialistično-partijska mentaliteta je še trdno zasidrana v glavah otrok socializma. Tukaj se šele dobro vidi, koliko škode je napravil bivši sistem. Ne toliko banane, kava in kavbojke, ki smo jih kupovali čez mejo. To ni nič in se mi zdi smešen argument. Ampak to pomanjkanje samorefleksije, ta neznosna lahkost socialistične mentalitete, verne ovce, ki zase menijo, da so veliki intelektualci, pomembni novinarji, profesorji, filozofi…,.ki še vedno živijo v prepričanju, da denar pade z neba, ne razumejo osnov podjetništva in tržnega sistema. To je tista prava škoda, ki jo je napravil komunizem, socializem, postsocializem, realsocializem….kakorkoli že te družbene anomalije imenujemo. In zgoraj omenjeni in še mnogi drugi so produkti te levičarske anarholiberalne katastrofe. Njim sicer denar res pade z neba (beri iz državne blagajne) in to napačno razumejo kot podjetništvo. So pa samo pri državnem koritu, ker so pridni in poslušni operativci prave partije. Bergant pa je moje največje razočaranje.

 • V naši državi lahko vsak zasluži še nekaj zraven, če le želi in zna. Tisti, ki pa tega ne zna je pa preganjan kot kurji tat.

 • Zaslugarjev je veliko, samo znajti se moraš in biti na pravi strani.

 • Iva

  Da so med sklenitelji svetovalnih pogodb z vladnimi službami celo novinarji javne televizije, ki vodijo dnevna poročila, vsekakor priča o nasprotju interesov. Voditelj večerne informativne oddaje Odmevi na Televiziji Slovenija, Igor E. Bergant, ….

  Če bi imeli vlado JJ in bi bil Igor Janšev bratranec, bi mainstream mediji vsakodnevno in orkestrirano poskrbeli ne le za informiranje ampak tudi za revolt javnosti! Slovenistan!

 • Iva

  Kdo ovira komentiranje – neobjavljanje?

 • Lokomotivführer

  Resno pogrešam večjo vlogo administratorja na tem portalu. Za vzpostavitev in obdržanje resnosti in verodostojnosti, predsem pa spoštovanja sodelujočih na portalu, kakor tudi avtorja prispevka, bo potrebno začeti z brisanjem očitnih provokacij, ki se vsebolj pojavljajo. Nič nimam in ne obsojam drugačnih mnenj, vendar ko to prerase v “vzklikanje” raznih gesel, oboževanje bivšega režima, simbolov in predstavnikov doktature, brez tega ne bo šlo. Tudi pod tem člankom je že padlo “seme” načrta uničevanja komentatorskeha portala, zato Miro, ne čakaj, ker je že skoraj prepozno…
  Bonton in vrednote ter nacionalni ponos morajo ostati…

 • Anonimno

  ******

 • Watson

  Anonimno 18. 2. 2017, 7:43 at 7:43

  Nova TV pa v jok :)))
  Odgovori
  nič bat , tvoji denarnici gre na jok , pa tvoi potomci bodo izviseli za službe ? štekaš

 • Johan

  RTV je katastrofa, 40% je reklam pajdašev radikalne levice. Športno uredništvo, druga katastrofa, najslabše uredništvo v celi Evropi !
  Ko pa vidim Berganta kako liže, moram takoj od Televizije !

 • xtc

  Kot sem že velikokrat rekel,kaj je treba storiti,državni in javni uslužbenci so lahko le to,nikakršnh doo,sp ipdali so državni uslužbenci ali pa naj gredo med zasebnike.Enako velja tudi za sodne izvedence bodisi so zasebniki ne mrejo pa biti v državni službi zraven pa imeti še dodatno firmo.
  ALI SI TO ALI PA TO.
  Bergant lahko dela za RTV AMPAK LE KOT POODBENIK NIKAKOR PA NE KOT ZAPOSLEN,ČE VRŠI ŠE SVETOVALNE USLUGE.Skratka to kar vidite je razlog ,da Slovenija tiči kjer tiči.Vsakdor,ki je v službi države tako JSali podjetij v državni lasti ne more imeti firme aliSP ali je državni uslužbenec ali pa zasebnik.Ko bo to država uredila bo anomalij ogromno manj.

  • nevtrino

   In pokvarjena država tega seveda ne bo uredila …

 • if…

  Smer razvoja, ki o skicira članek, vodi v skorajšnji propad države.
  Odgovorni so volilci, ki volijo nedemokracijo!

 • Anonimno

  Zakaj ni videti komentarja?

 • if…

  ++++++++++++++++

 • Zelo nujno bo potrebno ukrepati za prepoved potrditve CETA sporazuma v slovenskem parlamentu, še bolj nujno pa sodno ukrepati zoper pet slovenskih izdajalcev v Bruslju, ki so srčno podprli GSO hrano v Sloveniji. Vse njihovo laganje o povečanju gospodarske menjave med staro zaplankano celino in Ameriško sionistično podružnico Kanado so zgolj umazane neumnosti, ki z realnim svetom in resnico nimajo nič skupnega. Samo dva člena tega fašističnega sporazuma povesta vse, vendar so bili bankovci ravno preko teh dveh členov, ko so izdajalci podpisovali v Bruslju. Izdajalci, Milan Zver, Lojze Peterle, Romana Tomc, Franc Bogovič in Patricija Šulin, vsi zveriženi s cerkveno desnico, so pač ljubitelji strupene GSO hrane, želijo Slovencem res vse najslabše, že sedaj odpadno hrano iz nekoč Zahodne Evrope dopolniti z Monsantovimi proizvodi, kajti tudi oni bodo imeli koristi od tega. Plačali jih bodo Bayer in ostali farmacevti za napad z GSO in povečanje prodaje toksičnih zvarkov, oni pa bodo imeli brezplačno zdravljenje.

  Seveda izdaja še zdaleč ni smešna in preprosta, kajti zaplankanci preprosto nimajo pameti, da bi dojeli omenjena dva člena, ki tudi Slovencem prinašajo najkrutejši jutri. S CETA ne bo več carin, torej prost pretok še tako spornega blaga, kar pa je zločinsko huje, certifikati za proizvode bodo avtomatično prešli iz ene na drugo državo, kanadski GSO na EUropo. Brez zadržkov, brez možnega prerekanja, sicer sledijo milijardne kazni na CETA sodišču. Zahrbtno delo naših petih izdajalcev je primerljivo le še z njihovimi predniki, ki so podobna dela opravljali med 2. svetovno vojno in prav je, da jih nujno obravnavamo kot takratne izdajalce. Izdati lasten narod, zanimivo tudi njihove strankarske podpornike, ki so še vedno tiho, bodo pa crkavali kot vsi ostali, je nekaj najbolj podlega, kar si človek lahko zamisli. In tvorci vseh fašističnih sporazumov so že na začetku vedeli, da morajo imeti rezervni plan, če bi se zalomilo pri TTiP. Preprosto so ga prenesli na lepo zavit, a mnogo bolj zločinski CETA! Kako so vedeli, da bodo Slovenski izdajalci vedno pristali na vsako, še tako zločinsko rešitev, če je zadeva le lepo zavita v nekaj bankovcev in bolj aspartamski tekst. Kje je sodišče, zadeva je najbolj urgentna v zadnjih 70 letih!!! Narod pa bo zdaj končno dokazal ali hoče živeti zdravo ali z rakom!/publishwall

  • Artur

   Narod pamti !

  • Artur

   V mojem obširnem članku sem poleg izdajalske Eu slovenske četice omenil chemtrailse pa je kar nenkrat nastala cenzura o članku ne duha ne sluha .

 • Evstahij

  Najboljša stran je tista, ki nima možnosti komentiranja.
  Če so informacije, naj to bodo.
  Ne pa da nekateri osebki hodijo na to stran samo zaradi kreganja pod novicami.
  Na normalnih straneh v tujini, te možnosti ni ali pa je skrajno omejena. In tako je prav.

  • Anonimno

   Pol pa nehaj pisati, če ti ne paše!

  • primsek

   Evstahij je končno en poštenjak z desnice, ki ne skriva, da se je učil pri stalinistih. Ostali to skrivajo kot kača noge, recimo svoje nedemokratično miličniško delovanje ali pa dejstvo, da je kandidatka za desno predsednico v osemdesetih pokrivala Mladino in Novo revijo kot tožilka in dajala ovadbe in grozila svobodi govora

 • Anonimno

  Kako naj oddam komentar, če g apotem ni zgoraj ?

  • Artur

   Mene so že totalno zablokirali nisem na njihovi liniji !

 • TurboRizlingHaloze (Foglof Tunek)

  Prekprokleta banda…

 • Anonimno

  Pezdeti !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • sunday

  no nova 24 pa ste le dosegli nivo 24 kur!!!

  • Rožle

   Nova Kura TV …

  • nevtrino

   In zakaj se potem vi tukaj s tem ukvarjate ?

   • Bedanc

    Ja zato, ker smo tudi mi delničarji ….

 • Prebiram gornje komentarje, pa ne samo te, tudi druge. Udrihanja po Novi TV24 in njenem portalu je za zdravo pamet preveč, prav tako udrihanja po desnici s trditvami, ki nimajo nikakršne osnove.
  Poglejmo udrihanje po sporazumu CETA. Zakaj že?. Zaradi gensko spremenjene hrane in vse drugo. Nametano vsevprek. V kolikor bi pisci imeli kaj svojega znanja bi hitro ugotovili svojo lastno neumnost. Za GSO v 25 letih ni bilo dokazano nobenega škodljivega vpliva na naše življenje. Pozitivne pa ja. Ne moreš kritizirati brez argumentov, saj s tem res izpadeš popoln…., da ne zapišem. Kot tisti stric v dnevniku POP TV predvčerajšnjim. Tipičen predstavnik naše vlade in oblasti. Malo se ozrite okoli. Veliko jih boste našli.

  Vsem piscem, levim in desnim, če hočete, polagam na srce. Komentiraj če imaš znanje, drugače raje ne piši
  Šen enkrat, malo pameti prosim.

 • Hišan

  Kaj se dogaja s tem portalu?

 • Olga

  To je komunisticna mafija! Sistem se ni spremenil nič! V Pričevalcih je nek partizan dejal, da so kriminalci med njimi morili nedolžne ljudi zato, da so se “dokazali” in napredovali!????
  Danes je enako – tekmujejo, kdo se bo bolj “dokazal” v pljuvanje po opozicijskega vodji in OSAMOSVOJITELJIH, da lahko napredujejo!!!
  Kdo vodi te kriminalce? Kučan s Forumom 21 in Udbo!!!

  • Anonimno

   Še kar politično aktivna in osamljena? Ga ni junaka ki bi vam delal družbo, a ne…

 • Aton

  Bodite veseli, da z naročnino lahko plačujete take strokovnjake

 • Aton

  Portal in komentiranje na njem je na ravni vsesplošne slovenske nesposobnosti.
  Tilna Smolnikarja za precednika!

 • Anonimno

  Zakaj ne morem komentirati??

 • pepi

  Iscite milione ne pa kurje tatove, vsak cigan dnevno vec ukrade……ste pa res blani…

 • črnaovca

  Zarote na vsakem koraku.

  • Peter

   Zarote? Jaz temu rečem prijateljsko finančne naveze, no.

 • VERZIFIKATOR

  ŠPORTNI NOVINAR IN ODMEVANJE

  Ni vrgel se po kakšnem stricu,
  politično lepo zajetnem,
  po odmevu neprijetnem,
  v drugem je pristal poklicu.

  V tisti stroki je končal,
  ki primerna je miljeju
  in osebnemu dosjeju,
  športni žurnalist postal.

  Po nastopu ni bil suh,
  ni mu manjkalo besed,
  toda vsakič, spet in spet
  je umanjkal športni duh.

  Z brega vpil na drugi breg,
  da slišal lasten je odmev,
  sam se tisočkrat posnel,
  da prevpil bi vse tja prek.

  Vprašanja taka je zastavljal,
  da le svoj odmev bi slišal,
  vprašanega z njim utišal,
  navijaško se postavljal.

  Pride glas njegov v odmeve
  kakor kakšna prispodoba,
  stvar gre še naprej od roba,
  saj odmeva dolge dneve.

  Športnika ko intervjuva,
  ki mu najbolj ni povšeči,
  dialog takoj prepreči
  in nešportno v eter pljuva.

  Toda isti etra sunek,
  vrne kot odmev se kdaj,
  prileti močno nazaj,
  sam dobi novinar pljunek.

  Ni z odmevi se igrati,
  zrak je kdaj nepredvidljiv
  in novinar tak, vodljiv,
  vetra moral bi se bati.

  Bati, če se smer obrne,
  če drugam zapiha veter
  in zamaje s tem se eter,
  pljunek pa pljuvaču vrne.

  Pravijo: ima zaledje,
  s športnim sodstvom da je zvezan
  in ideji ves zavezan,
  kar je logično sosledje.

  Kaj pomaga takšna zveza,
  če ugled je šel po zlu,
  športna sreča je na psu
  in poklic zgolj še obveza?

  Povsod odmev samo njegov,
  streže svojim pomagačem,
  pritrjuje navijačem,
  krikom: »To obraz je nov!«

  Kakšen je novinar to?
  Sebi le odmeve daje,
  hujska, podpihuje vstaje,
  s sponzorji podprt močno.

  Dobro ve, ker ni novinec,
  prva v športu so pravila,
  ne privržencev trobila.
  Se je tak kalil mladinec?

  Troblja navijaška v stroki
  amatersko agresivna,
  vedno je neproduktivna,
  kot cepin, ujet v razpoki.

  Fant naš ve, kaj je cepin,
  kje pastí v gorah prežijo,
  se zanaša na režijo,
  da mu dá rešilni klin.

  Niti najmanj »zabušant«,
  karierni je plezalec,
  ritenski še podajalec,
  športnik skratka je »grebant«.

  Odmev še zdaj po zraku leta,
  ljudski glas prav dobro ve,
  dokaz zajeten je dosje,
  da sin je svojega očeta.

  Prvi bil ta v disciplini
  avtorsko poročanje,
  v žargonu drugo ima ime,
  znano po vsej domovini.

  Pri sinu zdaj so drugi časi,
  drugačna piše poročila,
  ista pa so še merila,
  utirjena na stari trasi.

  Na daleč zdaj odmeva glas:
  četudi fant je uglajen,
  po meri bil je narejen,
  zato zgolj športni je okras.

  V resnici je le razlagalec,
  ljubljenec scenografije,
  zdaj še v milosti režije,
  v službi kot odmev-dajalec.

 • janez zorman

  Se mi je kar zdelo, da je Bergant en navaden presstitut. Je zlizan z levo politiko še bolj od njegovega fotra.

  • Vera

   Nekoč je iz dobrega športnega komentatorja , postal sovražni levičarski voditelj Odmevov , ki pa so takrat,ko jih vodi on ” negledljivi ” !

 • piko8

  To so prostitudi in prostitutke slovenske levičarske komunistične nomenklature “RDEČKARJI”!!!

 • totex39

  Ves svoj fenomen, ki ga je imel kot športni novinar, si je s tem ko je odšev v Odmeve pokvaril in je zelo pristranski levičarski novinar.

 • črnaovca

  Kaj pa Cimos in delovna mesta? A to ni zanimivo za desne

 • Maja Novak

  general jajčko ivan grosupeljski pa sam sezname dela. dobr se ga naučil v partiji. ivan janša prvoborec rdeče zvezde, prava komunjara. od vseh seznamov se bo desankarjem čist odpelal če se jim že od droge ni.

  • milanček

   cepec, tebi se je že davno, ob rojstvu! A si ne moreš pomagati, da si umski bolnik, kar je pa najslabše, si še čefur!

 • sumljivislon

  @ in vsakokrat en las manj in siv… ;)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!