Oče Nine Zidar Klemenčič – nekdanji komunist – kupil grad za vrednost garsonjere in ga obnovil s proračunskim denarjem

Foto: sta

Oče pravnice Nine Zidar Klemenčič in tast ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča Franci Zidar je kupil grad, za katerega je plačal toliko, kot stane garsonjera v Celju, obnovil pa ga je kar z “uspešnim kandidiranjem” na razpisih ministrstva za kulturo.

Vinko Gorenak, poslanec SDS, je na svoji spletni strani opozoril na grad Lemberg pri Novi Cerkvi, ki mu nekateri pravijo Grad Lemberg pri Dobrni. Grad izhaja iz leta 1213, leta 1584 pa so ga temeljito predelali in dozidali. “Takoj po drugi svetovni vojni je bil seveda nacionaliziran in v času po tem precej razdejan. Svoje je naredil tudi zob časa, kot temu pravimo. Prišla je tudi denacionalizacija in leta 2000 je bil grad vrnjen lastnikom – družini Galle. Leta 2007 pa ga je za 80.000,00 evrov kupil zasebni lastnik,” razkriva Gorenak.

“Pred letom 2000 je bila nekaj časa lastnica gradu Občina Vojnik, ki je takrat od države za obnovo tega gradu dobila 93.889,08 evra. Zanimivo, pred letom 2000 je bilo v obnovo gradu vloženih 93.889,08 evra, nekaj let kasneje pa je bil prodan za 80.000,00 evrov!? Razumi, kdor more.”

Foto: Vir: http://nartabuls-blog.blogspot.si

Foto: Vir: http://nartabuls-blog.blogspot.si

Škandalozno: na javnih razpisih prejel 381.449,37 evra proračunskega denarja za obnovo gradu
Gorenak razkriva, da je bil zasebni lastnik zelo aktiven, predvsem kar se tiče razpisov ministrstva za kulturo. Na razpisu leta 2010 je dobil 159.213,57 evra nepovratnih sredstev. Na naslednjih razpisih pa je dobil 154.040,80 evra, 22.395,00 in 45.800,00 evrov.  “Na razpisih uspešen “privatni lastnik” je tako od leta 2009 dalje dobil kar 381.449,37 evra. Seveda za obnovo svojega gradu. Ker so te številke tako visoke, da si preprost človek niti ne more predstavljati, koliko denarja je to, povejmo, da je to 866 najnižjih pokojnin za polno delovno dobo, ki znaša okoli 440 evrov. Gre pa seveda za vaš, proračunski denar,” je ogorčen Gorenak, ki se ob tem upravičeno sprašuje, koliko je ta zasebni lastnik v obnovo svojega gradu vložil lastnih sredstev.

Naj kupi grad, mu je svetoval takratni župan Vojnika, član stranke SLS
Gorenak pa je prišel tudi do podatka, kdo je ta uspešni zasebni lastnik. Gre za Francija Zidarja, očeta znane odvetnice Nine Klemenčič Zidar, ki je poročena z ministrom za pravosodje Goranom Klemenčičem. Nina Zidar Klemenčič ne skriva, da je bil njen oče v stiku s političnimi vrhovi prejšnjega režima, prav slednji pa so s svojimi “prijatelji” največ pridobili v slovenski tranziciji in v času divje privatizacije. Dnevnik v članku iz leta 2012 razkriva, da je Zidarju, ki je nekdanji dolgoletni direktor Kozjanskega parka, za nakup gradu namignil kar takratni župan Vojnika Benedikt Podergajs, sicer član Slovenske ljudske stranke (SLS). V istem članku še razkrivajo, da so nato o Zidarju govorili češ, kakšen bogataš da je, “v resnici pa je po koncu trdih pogajanj in 10-kratnem zniževanju cene zanj odštel toliko, kolikor v bližnjem Celju stane garsonjera”.

Marjanca Scheicher

 

 • učko

  Vse pohvale vredno za gospoda Klemenčiča, da se je lotil obnove takega gradu in to s samo slabimi 400 tisočaki proračunskega denarja. Komunist je bil pa verjetno takrat kot JaJo.

  • von Rhein

   Za obnovo prištej še naslednjih 400 tisoč +.V svojem proračunu pa dosledno evidentiraj x minus glede na bančne dogodke.

 • centurion

  Tako se piše ljudstvu, ko hlapci pokradejo denar
  in se zavihtijo v gradove ter začnejo “vladati”.
  Seveda imajo podporo biričev (Klemotov)
  Z nami že 70let.

 • Tetka iz ozadja

  Večina občin po Sloveniji bi podarila ali pa za simbolično ceno prodala gradove,le če bi jih kdo hotel in tako lepo obnovil kot ga je Gospod Zidrar.Žal takih “neumnežov” ne najsejo.In Slovenska pokrajina bi bila veliko lepša.

  • Anton

   Komunisti ne bi ničesar podarili! Slovenci pa tudi ne. Od Nemcev bi jih lahko kupili pa so jih raje ukradli.

  • Steiermark

   Golazen nima kaj podarjat, niti prodajat, ker je to poprej pokradla, legitimnim lastnikom. Po tolikih letih, ko so gradove samo uničevali, bi jih morali vrniti, obnovljene in ne “prodajat” nekim svojim partijskim kolegom, za smešno vsoto! In takšni in njihovi potomci nam še naprej krojijo usodo. Ubogi slovenski narod! Po vsem tem, s čim nas “turajo” tile rdeči zločinci, “prihvatizatorji” z nakradenim, privojenim, novodobni graščaki (katere so po 45, lastnoročno klali) , bomo se morali tudi mi “tlačani” rdečih podgan, organizirati ter jih odstraniti, na način, kot to zaahteva njihova pripadnost, s puntom – z vilami in motikami….

 • RealRevolution

  Ce se nova 24 ni objavlja:
  Novinar-Ce je pa Putin morilec.
  TRUMP-tudi nasa drzava ni nedolzna.Tudi mi imamo veliko morilcev.
  In CNN dela paniko.Putin bi po podpori isto zmagal kot Trump,ce bi bil tam…
  Protestorji proti homofobiji bi bili glavni nasprotniki.To je samo naprimer.Veliko ljudi tam ve da je za odlocitve in slabe posledice kriva “smetana”.In tudi v tej veliki dezeli ni izjeme,da slaba smetana tam prebiva.Pravzaprav jo je kar veliko tam.

  • Tetka iz ozadja

   In kaj ima to veze z obnovo gradu v Vojniku.(ali pa toplo vodo v Čateških toplicah)

 • resnicaboli

  Nekaj si je še sposodil ko je bil direktor.

 • Anton

  A njegov dedek je bil pa kurjač na gradu?(partizanski kurjači so bili tako pridni da so zakurili kar celo ostrešje)

  • Steiermark

   Če je bil “kurjač” ali hlapec, se to pozna na njegovih potomcih, ki so se vedno izkazali, v zgodovini človeštva, ko so kot hlapci “izvedli” revolucijo in oropali in poklali svoje delodajalce! Rdeča gomazeča golazen!

 • luckyss

  “Oče Nine Zidar Klemenčič – nekdanji komunist”….

  Ja, takšni so najhujši :))

  • Fogglof Tunnek

   Ivan Janez Janša !!!… Ko so ga enkrat zabrisali vun iz ZK, ker je bil tudi za njih preveč radikalen, je napisal prošnjo, da so ga nazaj sprejeli.

   • Tetka iz ozadja

    Niso ga sprejeli nazaj,ker je bila prošnja preveč patetična

    • Fogglof Tunnek

     Vem… a vendar…

     “Želim delovati v ZK in doprinesti svoj delež pri izpolnjevanju zastavljenih nalog in se hkrati bolj izobraziti v marksistični ideologiji.”(Janez Janša)

     • Fogglof Tunnek

      Janša stara komunjara kje si zaj ?

    • Steiermark

     Samo patetični jugokomunajzlarski titovi pionirčki lahko serjejo takšne bolane, ker če bi povedali resnico, o tistih časih, ko je JJ bil član smrdljive titove ZK, je bilo “sprejemanje v partijo” masovno, vabili so te povsod in novačili, pa tudi predpogoj, da si dobil kakšno normalno službo. Tisti, ki so bili inteligentni, so po kratkem času, ko so spoznali, kako deluje ta zločinska združba, jo tudi zapustili. Da bi pa kdo naj “pisal prošnje” za sprejem v zk, so tudi laži, ker so kratkonogi in drugi partijski titovi pionirčki – šefi, “govorili”, da se prošenj ne sme pisati ampak, da te mora “predlagati” (po njihovem daljšem nagovarjanju”, kakšen , izkušeni partajc!

     • luckyss

      Tisti inteligentni pač niso silili v njihove vrste, povzpetnikom pa ni važna politična barva, ampak zgolj barva denarja in vonj po oblasti……

     • Steiermark

      kuži, pozabljaš na indoktrinacijo nad otroki, že v vrtcu, šolah itd. ter da takšni, tako dobro obdelani, še posebaj, če doma niso imeli, od očeta – staršev, konfrontacije z resnico in dejstvi, so pač verjeli “tovarišem”, ki so že takrat in danes ponovno, bili bagatuni, z naropanim, največkrat poskritim bogastvom, po Švici, Avstriji itd. Pri tebi seveda ni govora o neki inteligenci ampak kvečjemu o zabitosti in nerazgledanosti, pomanjkanju smisla za resnico in poštenost, ki primerku ne dovoli, da bi se ustavil pred nepoštenim….važna je samo korist in današnja pripadnost “gospodi” z naropanim bogastvom…..in bogve kakšnimi zločini še, na plečih….

     • luckyss

      Se strinjam, da vsako ščuvanje prinaša še večji odpor razumnega dela državljanov..Zato tudi te strani ne bodo doprinesle k večjemu članstvu v SDS, prej obratno..

     • Tetka iz ozadja

      Toda dvakrat????

  • Caetano

   Takšna praksa je bila vseskozi, tudi po drugi svetovni vojni so si vodilni komunisti vzeli zase meščanske vile.

  • janez zorman

   Ja, no, pozabil je napisati, nekdanji komunist – sedanji partijec, na katerega niso pozabili oz. ne smejo pozabiti, saj bi imeli opravka z KORUPTIVNIM Klemenčičem.

 • Fogglof Tunnek

  Glejte, naj nekaj dodam glede bifših komunistof… V težavnih družbenih razmerah z začetka 1980-ih znotraj ZSMS prevlada ultra-levičarska, marksistična linija, ki se je zbirala okrog študenstke revije Tribuna, kasneje pa okrog publikacije Univerzitetne konference ZSMS… Časopisa za kritiko znanosti. Ta linija, ki jo je predstavljal Igor Bafčar, Leo Šešerko, Janez Janša in Srečo Kirn, so iz časopisa izrinili bolj zmerno linijo, skupaj s Slavojem Žižkom.

  • Fogglof Tunnek

   Janez Janša je sodil v ultra-levo strujo znotraj ZSMS. Dve leti po kongresu ZSMS v NM, 1984, se situacija še nekoliko zaostri, ko je iz vodstva ZSMS odstranjen ultra-levičar Janez Janša, ki je skušal pripraviti neko okroglo mizo o obrambi in je razvijal idejo o oboroženem ljudstvu – fsak človek naj bi imel doma svoje orožje. Takšno podružabljenje obrambe in takšna leninistična vizija “oboroženega ljudstva,” kot jo je zagovarjal Janša takrat, je bila preveč celo za tedanjo komunistično partijo.

   • antimur

    S teboj je pa res nekaj hudo narobe, vsaj kar se pameti tiče. Še imaš kaj drugega na gobcu kot Janša in SDS. Kot zagrizenemu kučanistu, ti antislovenska pamet očitno ne dojema kaj več. Si popolni indoktriran revček, nesposoben jasnega razmišljanja, zato bolje, da držiš svoj umazan gobec.

    • Fogglof Tunnek

     No no, zakaj takšna retorika in nasilje? Čisto brez potrebe.

 • Steiermark

  Ali dejstvo, da nas obvladuje rdeča titoistična mafija, čudi? Poglejmo si kako nadaljujejo z zločinsko indoktrinacijo v vrtcih in šolah, kako delujejo naši oblastniki – potomci pač tehle oz. takih rdečih zločincev. In ravno takšne rdeče barabe, se zavzemajo za islamizacijo Slovenije, čeprav in predvsem iz njihove težnje, da se kasneje, ko bodo odleteli v Sloveniji, lahko iščejo zaščito in najboljše plačana mesta, v Bruslu ter tam naprej harajo in krojijo usodo nas, avtohtonih. Fuj, rdeča , do obisti pokvarjena smrdljiva golazen!

  • Tetka iz ozadja

   Da,levičarji prevladujemo in vladamo.Ti si zgolj statistična št.,tako malo zaradi lepšega.Ampak ne moreš storiti nič,samo v luno lahko lajaš.

   • von Rhein

    Prav zanima me kaj si ti v levičarski združbi,ki prevladuje in vlada.Po moje razen zvestega obkroževalca na volilnem listku,občasnih ogledov rdečih seans in aplaudiranja na klobasanje,ki ga niti dobro ne razumeš in tvojega klobasanja na portalih si vreden še manj kot statistična številka.Zaradi votline v lobanji si samo občasno zlorabljen.

    • Tetka iz ozadja

     Pridruži se zmagovalcem

 • Igor Kavalar

  Zanimivo, da zaseben lastnik, kupi grad za 80 čukov, medtem ko so stare bajte že na pol podrte plus parcela vrednotene višje.

  Državljani na usranih minimalcih, penzijah, mezdah….. pa naj si privoščimo nepremičnine 1000-3000e na m2. Z blagoslovom ministrstva za kulturo, moramo pa še plačevati preko davkov obnovo.

  Pa kje ste to že videl, razen v mafijskih državah, kot je Slovenija, kjer krvosesi na oblasti izkorišajo ljudi za privatne interese.

  • luckyss

   Predstavljaj si, da je grad pod istimi pogoji kupil npr.Grims..
   Pa napiši komentar….dvomim, da bi si bila komentarja podobna…
   V tem grmu tiči vaš blesavi zajec :))

   • Tetka iz ozadja

    Grims nima popolnoma nobenega uprabnega znanja,da bi lahko obnovil grad.On se nažira iz državnih jasli od kadar se je skotil in ne zna s svojimi rokami narediti nič,popolnoma nič,tako kot njegov ljubljeni vodja

   • Igor Kavalar

    Komentar bi bil isti. Ne idoliziram nobene osebe, če se mi zdi zadeva abnormalna je zaradi mene lahko lastnik Janša, papež al pa Trump pa ga bom skritiziral, ker sem desničar.

    • luckyss

     Bravo, take rabimo…
     Sicer pa lahko v dokaz svoje resnosti omeniš koga od desničarjev si že kritiziral na teh straneh…

     • Igor Kavalar

      Ljudmilo Novak recimo glede migracij.

     • luckyss

      Kolikor vem je Ludamila za vašo stranko sedaj odpadnica in ste jo na teh straneh že barvali v rdeče – torej ne šteje ;(

     • Igor Kavalar

      Nisem član nobene stranke. Jest se z njo ne strinjam pač z migracijam, kot sem jo slišal bo treba poskrbet še za celo Afriko če bo želela priti gor v EU. Za ostale zadeve glede ekonomije so mi pa čist okej.

     • luckyss

      Daj si zbriši lastne pluse, ker deluješ patetično ;)

     • Igor Kavalar

      Ejga to je demokracija, jest si svojim komentarjem vedno dam plus, ker so mi všeč in jih drugače nebi pisal. Še enga sem teb dal, da ne boš užaljen, pa lep dan ;)

     • luckyss

      Kaj naj z njim ? Kje ga lahko zamenjam za pivo ? ;))

     • Igor Kavalar

      Haha dobra ;)
      Mogoče če jih dobiš kejšne 10, dobiš za pir od mene ;)

     • tičko

      nima šans – preveč laže.

     • tičko

      evo še mojga imaš.

     • tičko

      Aha, torej si jo zaščitil ?
      Zdaj vsi vidimo, kam naš pesjanar luckyss taco moli.

     • tičko

      no, pesjanar naštej nekaj levičarjev na način, kot ga predlagaš Igorju !

    • tičko

     komentar bi bil isti, le lastnik ne bi nikoli postal pod takimi pogoji Grims – možnost je še, da bi to postal luckyss.

   • FORT WORTH

    A si ti predstavljas,da je Jansa kupil kliniko v Avstraliji. Menda ste mu jo vi sezidali…
    Aja,pa se podrtijo v Trenti je kupil. Baje bi s tistim denarjem od prodaje po vasi matematiki dobil toliko,da bi lahko kupil 10 takih gradov. K’nede ?

  • Tetka iz ozadja

   Igor,malce se pozanimaj malce po Sloveniji in dobil boš grad za simbolično ceno,samo če ga boš obnovil.Prav tako lahko najameš pravno službo,ki ti bo spisala papirologijo za pridobitev Evropskih,sredstev.

   • Igor Kavalar

    Če mi da država denar za obnovo kot zasebniku zgoraj, banke kredit na lepe oči kot so ga dale tajkunom, ki mi ga ne bo treba vrnit, lahko obnovimo vse slovenske gradove.

    • Tetka iz ozadja

     Pa imaš potrebno znanje?

     • Igor Kavalar

      Haha, ne nisem gradbinec. Bi pa imela gradbena podjetja spet nekej dela, sam da bi tokrat ljudi morala plačat ali pa jih čaka šus v glavo.

     • Tetka iz ozadja

      Sredstva so Evropska v nekaterih primerih dajo 75% NEPOVRATNIH sredstev ampak obnova mora potekati pod točno določeni papirologiji.Že spisanje take papirologije predstavlja OGROMEN zalogaj.Če obvladaš vse to ti bo marsikatera občina priskočila na pomoč.Zato Igor kar veselo na delo.Če le imaš malce svojega kapitala,OGROMNO potrpljenja veselo na delo.In me zanima kako boš potem komentiral,ko se boš moral spoprijeti z Bruseljsko administracijo.

     • Igor Kavalar

      Ja sam ta evropska sredstva so v bistvu naš denar. Glede papirologije, se strinjam s tabo, zato je pa treba zadeve poenostavit, kermu se pa da gledat 2500 listov komplikacij in čakat po desetletja, k so tam samo zato da se zadeve delajo počas, pa še krade se lažji. 10 papirjev max in v 1 mescu ma da se začne delat in tko bi moral bit na vseh področjih.

     • komar marko

      problem BRUSLJA je v tem, da zahteva natančno MERLJIVE rezultate z natančnimi viri, ODHODKI in ostalimi stvrami. In problem je ravno v teh stvareh kjer se pOSLUJE po OBIČAJIH in NAVADAH, kar pa je domena rdečkotov!

     • komar marko

      Za puf na lepe oči in na FOTOKOPIJE umetniških del so specialisti rdečkoti! Preverjeno, hočeš še vir?

     • Tetka iz ozadja

      In kaj ima to veze,ko sprašujem Igorja,če ima potrebno znanje za tak logističen projekt.

     • komar marko

      Če pa tako enostavnega sklepanja ne dojameš, potem kot volilcu rdečkotov ni čudno da smo tam kjer smo!

 • Slovenija moja dežela

  In kje so kriminalisti? Ne bomo prišli iz tega smradu,ne bomo kmalu

 • Coeus

  Iz tega clanka ni razbrati nic drugega kot Gorenakovo zavist ali “faušijo” po stajersko. A mu je kdo branil, da bi on kupil in pridobil sredstva na razpisih?
  Ce me spomin ne vara, je bila SDS 2x na oblasti in bi lahko spremenili zakone, da se kaj takega ne bi moglo dogajat… ampak dokler zakonodajo izkoriscajo nasi je vse ok, ko jo pa drugi, pa vik in krik.
  Ce je g. Franci Zidar naredil nekaj protipravnega, naj ga tozijo, ce je pa vse po reglcih pa bolje, da so tiho.
  Mimogrede… zakaj v Clankih, kjer je omenjen Jansa, nikoli ni v naslovu dodano – nekdanji komunist -? ;)

  Aja, pa se to… za 80.000 € dobis v CE krepko vec, kot pa zgolj garsonjero… ampak malo zavajanja in demagogije pac mora biti.

  • quetal

   Ne, narobe, clanek opozarje na korupcijo javnega sistema. Preberi se enkrat, tokrat po moznost z vkljucitvijo velikih mozganov.

   • Tetka iz ozadja

    In v tem primeru kje vidiš korupcijo,ker je grad kupljen od fizične osebe.Ali ti to kar tako vse povprek?

    • komar marko

     Ja če je pamet na dosegu, se ugotovi posledično KORUPCIJA: Na podlagi INDICEV so že obsojali , samo brez KONKRETNIH DOKAZOV! SAmo za te stvari je potreben INTEKEKT!

   • Coeus

    Vkljucitev velikih mozganov tudi vam ne bi skodila… ti, ki sedaj pljuvajo, so imeli v rokah 2x skarje in platno, da bi zakonsko lahko preprecili taksno korupcijo. Pa je niso. Le zakaj? Zato, ker so tudi sami na isti nacin kradli ali pa planirali, da bodo kradli, dokler bodo pri koritu… sedaj, ko pa niso, pa vpijejo ;)

 • FerdoPiš

  No, no, rdeča mafija in podobno…je pa teta nedavno zastopala kosovskega častnega doktorja in imperatorja noriškega kraljestva… Aja, takrat še ni vedel, da je ona hči bivšega komunista in žena svojega kpk rablja, hehe! Še več! Pozabil je celo, da je bil sam zagrizen komunajzar, kot Tudi Vinko poštenjak. Komunajzarji proti komunajzarjem. S svinjarijo nad svinjarijo. Itak.

  • quetal

   In kaj si zelel napisat?

   • von Rhein

    Ne sprašuj.Ne ve,ampak tako so ga učili.

   • FerdoPiš

    …Da je treba vsagega lopova takoj okarskterizirat s komunistom. Ko pa noriški firer naredi kako pizdarijo in lopovščino ga pa nikoli na podpišete z bivšim komunistom ipd. PA JE BIL IN JE ŠE globoko v svoji biti.

   • Viktorh

    …da vrli Gorenc vse ve.

  • Mare Kranjc

   Levičar smrdljiv, vsaj prav prepiši, kar so ti poslali Udbovski izrodki.

   • FerdoPiš

    O smrdljivosti bi se dal razpravljat, česa nisem prav prepisal, pa ne vem, ker mi ni nihče nič poslal, če namiguješ da pišem po naročilu. Našega takrat in vašega sedaj – junaka, pa imam čast spremljat že od Roške naprej. Tako da, kdo tu smrdi, ko se s politiko speča, je znano.

 • dež

  Najprej naj napišem, da se mi zdi nagnusno, da žena pravosodnega ministra lahko na sodišču zastopa podjetja v državni lasti. Gre za več kot očitno navskrižje interesov, v katerega pa si nihče ne upa ugrizniti. Še bolj nagravžno se mi zdi, da je lahko en Klemenčič pravosodni minister. Gre za povsem nekredibilno osebo – kot državni sekretar (afera Ram Invest) in šef KPK (afera Janša, debata Šturm) se je večkrat dokazljivo zlagal. Je tudi ena ključnih oseb tihega državnega udara, ki se je zgodil.
  Kar se gospoda Zidarja tiče je pa tako. Grad je poceni kupil (80 K€) od privatne osebe, ne od države. Da je dober nepremičninar dokazuje tudi z uspehi na javnih razpisih, kjer mu je uspelo pridobiti lepa državna sredstva za obnovo gradu. Prepričan sem, da pri teh razpisih ni bilo nič nezakonitega, če ima kdo dokaze o nasprotnem, naj jih predloži.
  Kar naprej berem in poslušam, kako številni stari gradovi propadajo, ko pa nekdo nekaj naredi za ohranitev te dediščine, vsi v luft skočite. Morda ga bo še dodatno obnovil, zopet za javni denar in nato prodal, ampak jaz v tem ne vidim nič spornega. Vsakdo se lahko prijavi na razpis za ta sredstva, zakaj se g. Zidar ne bi smel.

 • indijanka

  Katera garsonjera v Celju je pa stala toliko? Navsezadnje bi Grad gospod Zidar lahko kupil samo 1 EUR, saj ga ni kupoval od države, ampak od znanega lastnika. Tako, da ta nakup pa res ni naša stvar. Lepo, da bo Grad uredil in skozi prireditve v njem ali izletniško točko vračal ljudem. Prav je, da k obnovi Gradu prispeva tudi država, če bo grad odprt za javnost. Če bi se pa še graščakov zet, začel ukvarjati s prenovo Gradu in se umaknil iz politike, bi bila pa zgodba naravnost odlična.

  • von Rhein

   Ko je debata o gradovih in tale tvoj post sta mi odprla spomin na češke gradove,ki so bili že v času njihovega komunizma super točka za turiste.In tudi prihodek za kvalitetno vzdrževanje.Se spomniš….Konopište?

   • indijanka

    Ne spomnim se. Je pa večina kulturnih spomenikov v lasti države jama brez dna.

    • komar marko

     ker jih upravljajo rdečkoti! SLUČAJ? le zakaj je za ministra prišla MARIONETA nastavljena na UKAZ?

     • indijanka

      Ne bom se pregovarjala s teboj. V mojem srcu skrb za kulturno dediščino preseže mojo politično pripadnost. Me je pa ta članek spodbudil k pomladnemu izletu.

     • von Rhein

      Je kakšen grad v bližini?

     • indijanka

      Šla bom pogledat tega in okolico :). Prebudil si mi skomine po Češki in razmišljam o poletnem potepanju v tisti smeri. Otroci je še niso videli.

     • komar marko

      kultura je stvar BOGASTVA. TOREJ?

     • von Rhein

      Izven teme,ampak moram.Tako potepanje se ne more primerjati z dopustom “na lepom plavom Jadranu”.Je čudovito in sploh še skok na Slovaško.Pokrajina je pravljična,turizem urejen,ljudje o.k.ponudba bogata.Dopust,ki je vreden filma za spomin.

     • indijanka

      Otroci najbolj uživajo v prikolici :). Še na sladoled pozabijo toliko se jim dogaja in sama ob večerih uživam pod zvezdami. V hotelih pa ne zdržim dolgo. Rutina me ubija. Ampak, potovanja so pa hrana za dušo in Češka je res pravljična. Slovaška..hmmm polja sončnic so neznansko lepa.

     • von Rhein

      Tudi na Češkem so z državno lastnino upravljali rdečkoti.Sedaj pa primerjaj kaj so v primerjavi z njimi ustvarili jugo rdečkoti.Za njimi je ostalo stanje naravne katastrofe.In danes lahko razločno vsak vidi kaj znajo potomci jugo rdečkotov.

     • komar marko

      imaš prav kar si zapisal, tudi med rdečkotih držav so RAZLIKE! Pri nas v negativno smer!

    • traktor

     Se mi zdi, da niso samo kulturni spomeniki, jama brez dna. Vse kar je državno je bolj kot ne, jama brez dna.

  • komar marko

   hja, se strinjam s tabo. samo problem ZETA je v tem, da je LEGALNO rušil oblast, kar pa je kasneje pokazalo za LAŽ! In problem je v tem, da so za LAŽ bili ngrajeni. Po moji oceni je tu point tega članka. Namreč KORTO in SLA PO OBLASTI sta brezmnejna, Ker namreč v SLO še vedno vlada DELEGATSJI sistem in tovarišijsko poslovanje!

 • Fogglof Tunnek

  Kaj je ena garsonjera proti tonam in tonam orožja? A razumete ka vam hočem povedat?

  • Olga

   Orožja, ki ga je Kučan ukradel Slovencem in dal JLA in orožja, ki ga je z Mariborskega letališča preprodajal naprej?! Samo zato, da bi razorožil Slovenski narod!?? Veleizdajalec!
   Vse, kar delajo komunisti pripisujejo svojim političnim nasprotnikom! To je značilna zločinska manira! Vi jo zagovarjate! Svoji k svojim!

  • slosin

   Razumemo, razumemo! To so tone orožja, ki jih je Murgelčan podaril yugo vojski in Aliji, butalce pa prepričal, da z orožjem na debelo šverca JJ…

  • Mare Kranjc

   Res je. Prav imaš. Tone in tone orožja, ki so ga odkrili na Mariborskem letališču in ki sta ga preprodajala Milan Kučan, Anton Peinkiher in njihovi smrdljivi Udbovski prijatelji. Ker jim je Janša uničil donosen posel, so se spravili na njega. Pa kaj bi govoril to tebi, zagamanemu levaku, saj imaš uničene možgane od virusa boljševizma. Takšne levičarske gnide kakršna si ti se mi neizmerno gnusijo. Sicer si pa znan po svoji nizkotnosti in sprevrženosti z drugih portalov, tako da vemo s kakšnim levičarskim izmečkom imamo opravka, a ne pijanček? Ostani na MMC in se tam iztrebljaj skozi usta. Tam imaš krog oboževalcev, ki uživajo v tvojem boljševističnem sranju.

 • komar marko

  Ko je JJ dokazal, da so na Mariborskem letališču v so v scenariju PALČKA SMUKA bogateli rdečkoti je Drni prekinilpreiskavo. Namreč znotraj preiskave so se našli SAMI! I rdečkoti s ponarejenimi dokumenti dokazujejo zmagovalno zgodovino od 45 leta neprej, Ne glede da je v vseh njihovih rabotah naheblal NAROD še vedno slavijo, ker jim iz KORITA še vedno curlja!

 • Olga

  Novi rdeči baroni! Sedaj bi pa radi postali tisti, ki so jim vzeli življenja in lastnino???? Le da si si pravi lastniki to pridobili s poštenim delom in z dedovanjem! Po stari komunistični maniri pa so se spravili na vodjo opozicije Janeza Janšo in mu pregledovali še položnice za gospodinjstvo, med tem ko so pri Jankoviću pregledovali samo zneske nad 5000 evri!!!?????!???
  Kdaj bomo šli na cesto??!! Za vzgled si vzemimo Romune, ki so odločno pokazali bratom naših zločincev in tatov, da to ne gre in da ne bo šlo! Socialistična vlada je bila PRISILJENA in kriminalni odlok ukinila!!!

  • von Rhein

   Razlika v miselnosti mladih Romunov in mladih Slovencev je velika.In sploh,v Sloveniji je vedno manj mladih Slovencev.

   • komar marko

    pa še teh je 52% FDV ubrisano, kar nas vodi v POTOP! samo kaj, ko jih statistika vodi med IZOBRAŽENCE. Pozabljamo pa, da REVOZ ne more dobiti ljudi za 3 izmeno pri 100.000 brezposelnih!

    • von Rhein

     Tretja izmena bo import arabcev in negrov.

     • komar marko

      ni šans, ti so prišli UŽIVATI in ne delati. Prav tako so ljubitelji posebnih DEVIC! Vse že videno!

  • Igor Kavalar

   Romuni so šli na ceste zaradi 40 tisočih evrov, Slovenci so šli zaradi radarjev, še danes pa nismo šli za 5 miljard bančne luknje. Razumi kdor more.

   • komar marko

    ha, ha, ha. Pa saj so te miljarde dobili sami, zakaj pa bi protestirali! Glede vstaj pa so bile NAROČENE. Še malo pa bo STRIC prišel na plano, kdo je bil iniciator in zakaj?

    • Igor Kavalar

     Itak danes je vsakomor že jasno da so bile “ljudske vstaje” organizirane in plačane z določenim namenom. Tam kjer je škoda več miljard ali miljonov, nobenih sankcij, pa nič od nič od teh “ljudskih vstaj”.

     • komar marko

      tudi pisunčki so tiho! Le zakaj so bile na KURAH napovedi do minute natančni in v naprej napovedani?

     • Igor Kavalar

      Sej pravim to je mafijska država, ki z propagandno mašinerijo pere folku možgane za svoje interese, ne pa za interese ljudi.

    • Dragan Krstič

     Prvi stric je že 10 let na pokopališču Zagorje, drugi pa je v Murglah.

   • totex39

    Res je in vsi te protestniki v Romuniji in na Poljskem vstrajajo in dosežejo svoje, da vlada popusti pri nas pa se vse tiho prenaša. Bo treba organizirati ljudsko vstajo.

   • Olga

    Nismo vredni svoje države!

  • Dragan Krstič

   Olga,a veš kako tat uide iz trgovine v kateri je kradel in ga zalotijo pri kraji. Teče proti izhodu in kaže z roko na nekoga drugega ter kriči: ujemite tatu.

 • janez zorman

  Nič nimam proti ljudem, ki si za vrat obesijo nepremičnine, še posebej če jim ne prinašajo dohodka. To je eno samo breme, ki je že veliko ljudi spravilo v grob ali v bolezen.
  Point pa je res v tem, da se je graščak pojavil v ožji familiji najbolj koruptivnega graščaka KPK – Gogija Klemenčiča. Še posebej zato, ker je problemitiziral neko zanimivo parcelo v Bovcu (katere lastnika sta bila najprej dva; pomladnik in striček), za katero je vsak nepristranski nepremičninar ocenil, da je bila s strani Gogija, NAMERNO PODCENJENA.
  In če iz napisanega daš oba primera (ki sicer nimata direktne povezave) na skupni imenovalec, je takoj jasno, da udbopartija skrbi tako za nove kadre tranzicije kot za stare zaslužne člane. Kajti imam občutek, da bi v državah vzhodno od nas, kjer se prebuja demokracija in zavest ljudi (npr. v Romuniji, na Madžarskem..), taki tipčki že viseli na kandalabrih !

  • komar marko

   pri nas pa imajo vnuki zadosten podmladek ki zagotavlja kritično MASO, da se to ne bo dogodilo. Posledično PROGRAm PUF na PUF dobro uspeva,kjer v skladu z doktrino MARKSIZMA vzamešš kolikor rabiš!

  • KIKI

   Zgodovina se veselo ponavlja; tudi pri ocenjevanju za davek na nepremičnine
   so tovariši uspeli odlično prikriti dejansko vrednot; Njihove bogate nepremičnine
   so ovrednotene na minimum (mestna vila z bazenom 400m st. p. na 1000m2 parcele
   je vredna samo 230.000,- ), naše stanovanje v neposredni bližini 120m2 pa 250.000;)
   Zapriseženi Gogi lomati po celi Sloveniji, a njeee?

   • Dragan Krstič

    Kiki, glede cen nepremičnin je popolna resnica. Graščina v kateri živi en zmagovalcev tranzicije lopov-bankir Boris Zakrajšej je ocenejna na 300.000.-€, čeprav je lastnik sam izjavljal v medijih, da je vredna čez milijon €. Razumi kdor moreš. Bilo bi zanimivo
    da novinarji Nove raziščejo in poslikajo kako nenormalno nizko so ocenjene nepremičnine novih tranzicijskih komunajzarskih bogatašev.

    • Jovo Jamnica

     A Marjanca Šajher???

    • janez zorman

     Tisti betonski bunker na Blokah je koštal več milijonov € davkoplačevalskega denarja ! Največ pa je koštal delavce velikega mizarskega podjetja, kjer je bil direktor – do propada.

 • traktor

  Človek je Zidar. Grad bo kar sam prenovil.

 • andreas82

  Kakšna lepotica, si predstavljate Slovenijo, koliko gradov bi imeli, če ne bi jugo partizani rušili in unicevali teh dragocenosti:(?

 • janez zorman

  Naši rdečkoti so že med vojno, najprej pokradli, kar je bilo vrednega v gradovih (potomec graščakov iz Lukovice je desetletja po vojni “iskal” pri takih ljudeh svoje premičnine in jih odkupoval), nato pa so jih v imenu svojega ruskega boga in nevoščljivosti požgali. Navodila strica Kardelja in Milanovih učencev so bila do nemško živeče populacije neizprosna; izvesti holokavst nad nemško manjšino.

 • RATATA

  Denar za obnavljanje gradov preko javnih razpisov dajejo na razpolago tisti in njih potomci, ki so te gradove požigali, jih uničevali in namenoma pustili propadati.
  Takrat, v tistem prejšnjem obdobju so bili gradovi le osovražen dokaz, da smo Slovenci imeli gospodarja – da smo bili “hlapci”, da zemlja ni bila “naša”.
  V tem kontekstu so kvazi naši velmožje po ww1 podelili mandat srbijancem, da so nas oni osvobodili, kar pa nikakor ni res!
  S takšno predstavitvijo “učenih” se je šele začelo poneumljanje slovenskega človeka, da je lahko karseda mirno životaril v sistemu s pobratenimi južnjaki – celo več (!) dobili smo srbijanskega kralja(!)(?).
  Butasta slovenska raja, poneumljena od “za položaje in titule) prodanih dr.prof.-ov ga je vzela za svojega. Kaj je pa hotla(?), če so ji pa to vsi govorili.
  Gradovi so Naša kulturna dediščina!
  V primeru opisanem v prispevku pa je ta ponujeni denar za obnovo tistega, kar je bilo ponujeno tatisti – iz uničevalske kaste tudi uspešno prejel.

  http://archive.is/jd4GI#selection-6677.68-6677.791

 • andreas82

  Zahtevajmo od zveze borcev da povrnejo vse kar so naredili dedičem, koliko stvarnega premoženja so uničili, nas nasilno priključili na Balkan, cerkvice gradovi nas ločujejo od Vzhoda, je velika sreča da imajo v Sevnici grad, da nas poznajo Američani, da nismo kar tako, smo Evropejci:)!

 • RATATA

  Ko je slučajno vmešana tudi hčer graščaka ex.kp Zidarja Nina, se pa dobro spominjam, kako čudno se mi je zdelo, ko sem izvedel, da bo zastopala predsednika stranke, ki je večino obdobja samostojnosti v opoziciji.
  Okužena je namreč (Nina) po vertikali in horizontali.

  • KIKI

   Nina Zidar je pokvarjena kot kvargelj, ne samo okužena! Iz njenih ust same
   laži, prazne besede, um pa do kraja sprevržen; kako bi sicer lahko živela
   z največjim gnusom v državi, umazanim Frankensteinom!!!
   Kar ser tiče njenega borčevskega očeta pa takole:
   Takoj po II. sv. vojni so se partjicem začele cediti sline po premoženju in so zato
   morili,kradli in ropali vse kar jim je prišlo v tace!
   Kradejo in ležejo še danes, ti rdečuhi , samoimenovani borci in njihovi potomci!
   V veliki zgled jim je bil komunistični car Tito!

 • Jovo Jamnica

  ned, 28.10.2012, 09:00
  ————————–
  http://www.delo.si/zgodbe/nedeljskobranje/nalozbo-v-obnovo-gradu-povrne-le-osebno-zadovoljstvo.html
  ————————–

  10. vlada Republike Slovenije:
  10. februar 2012 – 20. marec 2013
  Žiga Turk, Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport
  10. februar 2012 – 20. marec 2013
  Zvonko Črnač, Ministrstvo za infrastrukturo in prostor
  10. februar 2012 – 20. marec 2013
  Vinko Gorenak, Ministrstvo za notranje zadeve
  10. februar 2012 – 20. marec 2013

  • von Rhein

   Podčetrtek? Zakaj? Poglej par sto metrov čez mejo…Tabor grad.

   • Jovo Jamnica

    Kaj Podčetrtek, kaj naj zdaj gledam čez mejo???

    • von Rhein

     Kar tako.V tvojem stilu.Tudi sam lahko piščem,brez namigovanja,kdaj je bil kdo minister.

     • Jovo Jamnica

      Zgoraj v članku piše, da je Gorenak prišel do podatka… leta 2017…

     • von Rhein

      In kaj? Dogodek…malo pobrskaš in prideš do podatka.Od kje pa tebi podatki?Po mojem nimaš tako bogatega osebnega arhiva.

     • Jovo Jamnica

      Saj sem pa navedel vir, ki sem ga izbrskal v nekaj minutah, na spletu.
      Evo, tu imaš še enega…
      http://siol.net/siol-plus/junaki-za-jutri/grascak-v-banduri-ki-obnavlja-grad-lemberg-372868?image=2

     • von Rhein

      Hvala. Članek pove dovolj (sem se moral vrniti pogledat zaradi datuma).Mene je bolj zanimal tehnični del…

     • Jovo Jamnica

      Ja, datumi… seveda. Če bi bilo kaj “sporno”, bi ob datumih, ki si jih ugledal na linkih, mogla ta zgodba buriti duhove od svojega začetka, leta 2007! Bog ve, katera banka je Zidaru takrat dala, recimo kredit, za nakup nepremičnine.

     • tarantela

      Imajo danes na portalu en zanimiv prispevek v rubriki “kolumna”. Klikni na slikco, kjer so raznobarvne zastave. Naslov eno, vsebina drugo.

     • Jovo Jamnica
     • tarantela

      Nekaj podobnega, samo, da so zraven še podobice raznih barv.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Zadni trije odstavki so fenomenalni. Da te glava peče, ko prečitaš. Je pa Birobidjan zanimivost, o kateri malokdo karkoli ve…
      https://en.wikipedia.org/wiki/Birobidzhan

  • Aron

   spomin desnicarja je kratek

   • Jovo Jamnica

    Ja. Kar naenkrat ova Šajherca prvleče na dan nekaj in se sklicuje na miličnika Gorenaka. Pazi edino, da nikjer nea omeni letnice 2012 in 2013…

 • Hun

  a ni to zensce branilo Janso ?

  • janez zorman

   Seveda je, dokler ji njen koruptivni bizgec ni tega prepovedal.

   • Hun

    vse ok ampak Jansa je vseen vedel da je oce bivsi partijec

 • Verbena

  Poznam graščino…s tem, da je v prejšnjem sistemu stala v Strmecu, v demokraciji pa v Novi Cerkvi, kot se je vas imenovala prej…nekoč so v njej živele tudi družine, ker pa je imel prejšnji sistem povsem mačehovski odnos do takih in podobnih objektov…je ta začel propadati in postal za življenje v njem nevaren….kaj naj sploh rečem??….mogoče ponovno, da je prava sramota za prejšnji sistem, ki je gradove, graščine, dvorce prepuščala propadanju ….tudi cerkve bi lohka šle po isti poti, a kljub vsemu se je sistem le zavedal moči cerkve, imel tudi sam koristi od nje…zato so jih pustili pri miru in ljudem tudi dovolili, da so prispevali za obnove cerkva….

  • Verbena

   ..drgač pa..tolk enega našega denarja daruje država ali podjetjem za ohranitev delovnih mest ali v obliki takšnih in drugačnih subvencij…kontrola kaj se je s tem denarjem naredilo je nična, navkljub prepolnim pisarnam ljudi, ki so odgovorni za transparentno porabo tega denarja…tako vemo, da se pogosto delovna mesta ne ohranijo ampak se poveča samo številka TR lastnika…če gredo sredstva v tisti namen za katerega so bila zaprošena…me ne moti in če bo ta graščina dobila nekoč tisto pravo lepo podobo..tudi ne..

 • tarantela

  No, Kolikor vem, je Zidar postal lastnik tega gradu leta 2005. Takrat je bil pa Janša na vladi.

  • von Rhein

   Heureka! Janša je kriv.

   • Jovo Jamnica

    Ni res. Paziti pa velja, da se v članku ne najde utemeljen dvom…

   • Dragan Krstič

    Janša bi moral vedeti za vsako kupoprodajo v Sloveniji za časa ko je bil premier, res si bednik Tarantela.

  • dež

   A ni Zidar kupil tega gradu od privatnega lastnika ?
   Ki se je, po mojem mnenju, pametno odločil. Je raje zaslužil 80 K€, kot da bi si nakopal cel kup stroškov z obnovo gradu. No money no funny.

   • Olga

    Ni problem ta nakup! Problem so nepovratna sredstva! V času katere vlade ga je Klemenčič dobil?

    • dež

     Toliko poznam stvari, da vem, da se neke graščine brez pomoči države ne da obnoviti. Ne samo graščine, dovolj je že, da ima nad stavbo, pa če je še tako majhna, roko Zavod za spomeniško varstvo. Takoj za njimi se pojavijo še arheologi, nato arhitekti, do izvajalca sploh še nisva prišla. In vsi hočejo zaslužiti pri takšni obnovi.
     Torej, če je bil razpis, s katerim se je po tvojem okoristil Zidar, sumljiv, da ne rečem nezakonit, pričakujem, da bo to nekdo obelodanil. Ampak s trdnimi dokazi, ne z namigovanji. Opozicija lahko postavi tudi poslansko vprašanje, morda posreduje kakšno dokumentacijo Požarju, Reporterju, Novi24TV.

     Takšnih razpisov je cel kup, če je vse sumljivo, se za subvencije Ministrstva za kmetijstvo ne bi smel prijaviti noben uslužbenec ali sorodnik zaposlenih na ministrstvu, na subvencijo za zamenjavo oken, salonitne kritine ali izolacijo stavbe noben uslužbenec ali sorodnik zaposlenega na Ministrstvu za okolje in prostor. Ne more biti Zidar izjema samo zato, ker se piše Zidar in je bivši komunist, kot teatralno piše v naslovu. Če gre za sum nepravilnosti ali korupcije pri razpisu za te subvencije, vemo kakšni so postopki. Do sedaj še nisem slišal za kakšno ovadbo s tem v zvezi.

     Ne misli, da zagovarjam Zidarje in Klemenčiče, ampak minimalni dokaz za sum nepravilnosti pa je le potrebno imeti, preden nekoga za nekaj obtožiš.

  • Dragan Krstič

   Tarantela, ti si budala.

   • tarantela

    Vzamem na znanje.
    Prosim pa, da drugič napišeš “ti” z veliko začetnico, kot se že zaradi vljudnosti spodobi, to je: Ti! Tudi jaz Te spoštujem. Ja in na koncu stavka bi moral pritisnit na klicaj, pika ne velja!

    • Jovo Jamnica

     Najbol jih raskajfa, ko nas nemrejo raskurit… :-)

 • Fogglof Tunnek

  Glejte, naj nekaj dodam glede bifših komunistof… V težavnih družbenih razmerah z začetka 1980-ih je znotraj ZSMS prevlada ultra-levičarska, marksistična linija, ki se je zbirala okrog študenstke revije Tribuna, kasneje pa okrog publikacije Univerzitetne konference ZSMS… Časopisa za kritiko znanosti. Ta linija, ki jo je predstavljal Igor Bafčar, Leo Šešerko, JANEZ JANŠA in Srečo Kirn, so iz časopisa izrinili bolj zmerno linijo, skupaj s Slavojem Žižkom… Fse ostalo je zgodovina…preprodaja orožja, provizija od Patrie, gotovina neznanega izvora, razbijanje kuhinj in pretepanje svoje žene, fotokopiranje in lepljenje, kraja govorof od Blair-a…itd. itd. itd. itd. … lahko naštevam še naslednje pol ure !!!

  • Olga

   Spet vaša opseja?? Janez Janša se je dokazal, da je demokrat in se edini s svojo stranko dejansko bori za Slovenijo! Zato se pa vi tako trudite oblatiti ga! Zagovarjate pa morilce, tatove in bleferje!?? Poglejte se v ogledalo!

   • Fogglof Tunnek

    Olga… “Spet vaša opseja?? Janez Janša se je dokazal, da je demokrat…”

    Aha..ha ha…hi hi…ho ho… ha ha ha ha ha ha ha ha …

    • Olga

     Ja in to tudi na evropskem nivoju, kar vi z vašim pljuvanjem pač ne morete spremeniti! Koga kličejo za mnenje in komentarje? JANŠO! Pa niso njegovi “verniki”! Vabijo ga, ker je verodostojen in zanesljiv!
     Res ste revčki! Resnica vam uhaja izpod udbaške preproge!

   • Opazovalec

    Ko človek bere odgovore od spoštovane vernice gospe Olge se mu zdi fogglov tunek briljanten in svobodomiseln um. No sedaj pa pričakujem velepričakovan ”opsejan” odgovor veleverne in vseeno velespoštovane gospe Olge, ki bo mogoče pomagal zbistriti pogled v ukrivljenem zrcalu

    • Jovo Jamnica

     Zdaj se bo šla posvetovat z Donkotom, kak ti naj odgovori… :-)

    • Olga

     Imate argumente? Jih ni! Kot običajno diskreditacija….!???

  • janez zorman

   Samo na največjo investicijo v Avstraliji si pozabil; na gradnjo klinike za odvajanje komunističnih svinjarij in laži.

   • Dragan Krstič

    Mi je en star udbovc povedou, da je udba že odkrila tokliniko u Australij, dolga je 5km široka pa 3 km, sam še ne vejo kje je. Raziskovalni novinarji iz Mladine od Sidneja do Darwina na kamelah putujejo in iščejo to kliniko da bjo puslikal. Vodja odprave je novinar Karba, navodila kje b lahko bla klinika pa daje en kos. Murgle hočjo slike du vulitev 2018.

    • Jovo Jamnica

     Čudaki, vi kar opletajte z toto kliniko. Oni, kaj so še dans v dvomih, vedno najprvo pomislijo op čitanju takih “duhovitosti”… “Kaj pa, če je fse res???”

    • janez cepec

     a ti je to VIKTORH povedo, zgleda, de si biu ti njegou vajenc

   • Olga

    Ta je bila tudi plod njihove politike podtikanja in laži! Samo lastnika in lokacijo so udbaško “dopolnili”! Klinika je: Lukšičeva v Mozirju! Vsi tatovi so LEVAKI!

  • montyamp

   Hej fogltunč , Janša je odraščal v terorizmu in prišel postopoma do pameti .
   Majmuni tvoje sorte , pa vlečete voz nazaj v blato , še po 27 letih . Budalo sanjaško , skregano z realnostjo in seveda žrtev obsesivne kompulzivne motnje, katera se loti samo univerzalnega retardizma .
   Turbo šmarnica v Halozah , je svoje naredila .

 • Duhec

  Grozljivo, da so levi preprečili propad graščine…

  • PIA PlA

   Grozljivo, da je sijajna skrbna komunistična država dopustila, da so slovenski kulturn spomeniki tako propadli. Še bolj sijajno je, da lahko njeni priskledniki, kupijo grad, za ceno kmetijskega zemljišča ali manj. Prepričana sem, da je zemljišče na katerem grad stoji in ki mu pripada dražje, kot pa je znašala kupnina za sam grad.

   • Jovo Jamnica
    • PIA PlA

     O, hvala. Še en primer nesposobnosti naše države, njene birokracije in administracije. Iz tega se vidi, da državi za Slovenijo in njeno kulturno dediščino ni prav nič mar.
     Ministrstvo pa še kar naprej proučuje, kaj bi se dalo narediti. Ceno za prodajo pa so spustili na ceno garsonjere na Manhattanu, borih 700.000 evrov. Lej za to ceno vi lahko človek kupil kar deset Zidarjevih gradov.

    • tarantela

     Ko bi revše imelo denar…

    • Duhec

     Ja… bolš, da propade v državni lasti kokr, da ga fizična oseba renovira in še huje, fizična oseba, ki je bivši komunist.

     • Jovo Jamnica

      Ja. Maš recimo čudaka, lastnika gradu Fala, Slavič se piše. Tip je vse prej, kakor poštenjačina, ampak, trudi se podrtiji dahniti živlenja. Skoraj nihče ne ve, da je njegov oče, “oče” vasi Kočno.
      http://kocno.si/

    • KIKI

     Pri marsikomu od ta rdečih bi našel kakšno imenitno
     starino; grad je oropan, zanemarjen.! Velika škoda!

     • Jovo Jamnica

      A smo se za to borili, pred 25 leti???

  • von Rhein

   Preden nam serviraš tvoj cinizem preglej in ugotovi koliko in katere graščine so propadle prav po zaslugi rdeče golazni,ki se je borila proti “izkoriščevalcem in meščanski desnici”.Pa ne samo graščine,ki bi bile btw.lepo tržno blago.Propadlo je vse,celo večji del narave,vode,gozdovi,na določenih območjih zrak zaradi “novih delovnih zmag”,ki so mnoge tudi propadle. Tako,da….ne vstajaj vedno z levo nogo.Ali pa poskrbi,da boš bolj postrežena kot si bila danes.

  • KIKI

   Grad gori, grof beži….
   saj poznaš to! Ko bo revolucija, jim bomo gradove požgali,
   bando rdečo pa poklali!!! (po njihovem vzorcu)

   • Jovo Jamnica

    Revolucionarji so končali klavrno.

    • Olga

     ??????????

     • Jovo Jamnica

      Pazi, da te nea božjast…

    • janez cepec

     niso. poglej Janšo, pa Bavčarja

     • Jovo Jamnica

      Grad gori, grof beži… se nanaša na puntare iz 16. stoletja…

     • janez cepec

      ja pa tud tam so nas Dudeki zjebal, Matijo so nam kronal, takrat se j’ začeu. mislem, halooo, koko, sej še nismo mel Kahla, boli me Đoko, Erjavca?

     • Jovo Jamnica

      Takrat smo bli z Dudeki, na totem področju, še isti šmorn.

 • PIA PlA

  Takoj je treba ukiniti vse subvencije, donacije, transferje, vse instrumente skozi katere se izčrpava državo in državni proračun. Zapreti vse agencije, zavode, institute in drugo, kjer se cuza državni denar in teko izčrpava državo. Ukiniti tudi vse privilegije kot je poslanska menza, borčevske penzije, …

  V zameno naj država tistim, ki hočejo delati, omogoči posojila brez obresti z letom ali dveh moratorija na vračanje posojila, pa bo država prihranila denar. Denar bodo dobili le tisti, ki bi radi kaj naredili. Denar se bo vrnil državi, torej bo krožil in tako bogatel ne samo državo temveč tudi ljudstvo. Tistih nekaj lumpov, ki bi želeli ta denar obdržati, ne da bi kaj naredili, pa lahko dobi odlok izplačila, če je res imel smolo, ali pa mu država zapleni premoženje. Tako enostavno gre to. Deluje povsod po svetu, le pri nas ne, ker je preveč zajedalcev, ki so prisesani na državni proračun.

  • dež

   Če ta trenutek ukineš vse subvencije, v hipu propade 2/3 SI kmetij.
   Če želimo ohraniti že tako siromašno kulturno dediščino, mora kakšen € prispevati tudi država. Ampak na transparenten način. Obnova kulturno zaščitenih objektov je za lastnika (najemnika) čisti sadomazohizem, ker želijo na tej obnovi zaslužiti vsi zgodovinarji, arheologi in arhitekti.

   • PIA PlA

    Zdaj si ga pa pihnil.
    Kmetijske subvencije dobijo bogati kmatje. Kje pa si še videl toliko traktorjev kot pri nas. Svoje izdelke prodajajo na domovih dražje kot v trgovini kot bio in domače ter brez davka, potem pa še jokajo, kako so zapostavljeni in nič nimajo.
    Že včasih so vedeli, da je treba vzeti tistemu, ki joka in stoka.

    • dež

     Revnih kmetov pri nas ni, vsaj jaz ne poznam nobenega. Pa živim na vasi/podeželju. Pri tistih malih kmetijah je pa tako, da so od 5 članske družine vsaj 3 v službi.

     • PIA PlA

      Če ni revnih kmetov, zakaj bi bogati dobivali subvencije?

     • dež

      Pravi naslov za odgovor na to vprašanje sta Peter Vrisk in stranka SLS.

      Imam dobrega prijatelja, ki ima kmetijo pri njemu tudi kupujem tisto sezonsko zelenjavo, katere ne pridelam doma. Ima mešano kmetijo, s tem, da mleka ne prideluje, ker pravi, da se mu ne izplača. Vsaka glava živine, ki mu zboli, mu zaradi nizkih odkupnih cen prinese izgubo (stroški veterinarja). Sam pravi, da če ukinejo subvencije lahko takoj zapre.
      Kar se mehanizacije tiče, vključno z gozdno, čeprav se z gozdarstvom ne ukvarja, ker pravi, da nima časa, pa ni da ni. Enako pri osebnih avtomobilih.

     • janez cepec

      tle te pa podprem,, sam dej mi povedat, kdo Vriska ščit, de je bel zaščiten kot kočevski medved. glede na to, kuga je ža use zajebu, (vir Reporter), bi biu za u arest, ne pa de še naprej hara

     • janez cepec

      sej pravem, usak nej ene dva traktorja, k jih majo viška proda, pa bo

   • janez cepec

    aveš kuga, kmetje nej prodajo tatret pa tačetrt traktor, pa bojo iz tega se uhka saj en let financiral. smo svetovni prvaki po številu traktorjev na kvadraturo obdelovačne zemle. poj pa nam tud butasti Židan ne more pomagat

  • traktor

   Aleluja.

  • indijanka

   Zelo dobra ideja. Namuznila sem se ob privilegiju poslanske menze. Sama bi poslance na malico popeljala v šole. Da spoznajo našo prihodnost, ki ji krojijo usodo. Za ta grad pa vseeno mislim, da bi se spremenil v prah brez nepovratnih sredstev, da pa je škoda, ker prvotni lastniki niso imeli volje, da bi obnovili svojo lastnino.

   • samsara

    Ne v šole, v menze kjer delijo hrano kraljem ulice.
    Medtem, ko brezdelini invazivni Soros-Cerarjevi podtaknjenci uživajo komunizem udbofervda s popolno oskrbo, brezplačnim izobraževanje, brezplačnim zdravstvenim varstvo, brezplačno nastanitvijo in brezplačno uporabo novoopremljenih državnih stanovanj z vsemi pritiklinami+ žepnino z aboljše počutje.
    Izrojeno!

   • PIA PlA

    Ne strinjam se s teboj. Gradove bi lahko odstopili društvom in drugim skupinam, ki se trudijo nekaj narediti za skupno dobro. Ti imajo pridne roke in dobre zamisli, le denarja ni nikoli, da bi si lahko, kakšen prostor odkupili, kaj šele grad. Če bi dobili poleg še nepovratna sredstva, kot jih je komunistični gospod grof Zidar, stavim, da bi bili že vsi gradovi v Sloveniji obnovljeni. Tako pa …

    • indijanka

     Zanimiva ideja.

  • samsara

   A ti bi pa tovarišice in tovariše poslance kar tako izpostavila tržno naravnanim zunanjim ponudnikom hrane?
   Si pa bolj kruta kot sem si sploh lahko predstavljal. Pa že tako se vsakodnevno žrtvujejo za delavski in kmečki blagor s svojim nadčloveškim prizadevanjem pri izgradnji poti v gloriozni deokratični sivializem, da komaj utegnejo na hitro, spotoma nekaj pojesti.

   • PIA PlA

    Pa naj jedo spotoma.
    Zabaven komentar, nasmejal si me, hvala.

    • samsara

     ‘Burek sa meso’.

 • južnificirana_si

  kaj je že “obnovljen” dvorec na sliki?

 • Antonius

  Ata je dobil cel kup nepovratnega denarja za obnovo svojega grada , hčerki se je pa biznis z državo enormno povečal od kar je njen mož minister za pravosodje.
  Čudi me, da je ministrstvu za kulturo bolj pomembna obnova nekega privatnega grada, kot sredi Ljubljane razpadajoče gledališče Drama. Zgleda, da v teatru ni nikogar, ki bi bil v žlahti vsaj z ministrom za Slovence po svetu, da bi morda po vezah izprosili za vsaj malo nepovratnega.
  Ministrstvo za kulturo je dalo na lepe partijske oči nepovratna sredstva za propadli filmski projekt Piran Pirano, dober projekt perspektivnega režiserja je Širceva poslala pa v tujino.
  Iz ministrstva za kulturo do sedaj še nihče iz SDS ni dobil nepovratnih sredstev in prav je, da jih ni.
  ‘küčanove vlade kradejo povsod, kjer je mogoče. Nepovratna sredstva so tudi eden izmed žakljev, ki ga s svojimi za svoje praznijo.
  Na volitvah bo potrebno poskrbeti, da se megla v zatohli Sloveniji končno dvigne.
  SDS je najbolj zanesljiv prezračevalnik. V njih bom vložil svoj volilni glas.

  • Jovo Jamnica

   Franci Donko pa pravi takole…

   … Novi voditelj slovenske pomladi mora šele zrasti in se utrditi, do
   takrat pa imamo le eno izbiro, delo za skupno dobro, »bodisi prilično
   ali neprilično«, kot pravi Sveti Pavel…

   • Anonimni_Profesor

    Jovo čeprav mi vztrajno zanikaš svoj marksizem in čeprav jaz dobro vem, da je nekaj na tem, si mi vseeno nekako za eno stopničko nad zblojenci in zagovorniki krvi ter terorja.

 • Fogglof Tunnek

  Nekdanji komunist Janša je poskušal na fsak način nazaj v Zvezo komunistof Slovenije!!! Spiše kar dve prošnji ter celo aktivira mrežo odborof ZSMS-ja po Sloveniji, ki na partijo pošiljajo hvalospevne spise o Janši, češ da je on “pravi” kader ter da si ne zasluži “izbrisa” iz organizacije.

  • montyamp

   Hej fogltunč , Janša je odraščal v terorizmu in prišel postopoma do pameti .
   Majmuni
   tvoje sorte , pa vlečete voz nazaj v blato , še po 27 letih . Budalo
   sanjaško , skregano z realnostjo in seveda žrtev obsesivne kompulzivne
   motnje, katera se loti samo univerzalnega retardizma .
   Turbo šmarnica v Halozah , je svoje naredila …

   • Fogglof Tunnek

    Tipični primer neargumentiranega komentarja… Fsi moji komentarji so argumentirani z dokazi !!!

   • Jovo Jamnica

    Kak te ti veš, kak je Janša odraščo? Niti ene fotke ni na spleti, is cajtof, ko je biu froc…

    • Fogglof Tunnek

     V vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine ga dobro poznajo !!!

    • montyamp

     Ja če je bil v ZSMS 1980 , mogoče v slovenistanu .

     • Jovo Jamnica
     • tarantela

      Tole ja pa malo v živ mozeg!

     • Jovo Jamnica

      Eh, malo heca nea škodi… LOL

     • tarantela

      Končno so pa Albanci menda potomci Ilirov, kdo ve, čigavi potomci smo mi, zase vem, da sem čistokrvna mešanka, med Notranjcem in Štajerko.

     • Jovo Jamnica

      Eh, o tem pa menda nebomo zdaj tu raspredali. Še bo prilika… :-)

     • von Rhein

      Kaj pa mešanec Notranjec in mešanka Štajerka? Drevo?

     • Fogglof Tunnek

      Ja točno, ta možakar je iz vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine

     • von Rhein

      Dobra slika,ni kaj.Ker imaš kar precej detektivske žilice bi nam lahko ustregel in poiskal še fotra od moža te hčerke,ki je ata kupil grad.Tako malo,za primerjavo. Imam pa resno prošnjo…bi lahko našel in prilepil tudi sliko fotra od Prekmurca Kučana.Sin je še živ in bi bil zelo vesel sledi.

     • Jovo Jamnica

      Predlagam ti Bučela blog. On se s tem ukvarja, dan za dnem. Jaz se samo občasno šalim…

     • von Rhein

      No,pa reciva zaradi izbora šal.Da ne bi kdo sklepal,da so ti všeč samo tiste o Ribničanih.

     • Jovo Jamnica

      Glej. Velikokrat sem že na teh straneh obelodanil, da sem Janšo spoznal osebno, tam nekje 1982. In že takrat mi ni bil všeč.

     • von Rhein

      Zanimivo.Mene sicer ljudje,ki jim Janša ni všeč ne motijo.Motijo me tisti,ki so ga spoznali (lahko tudi osebno) pa jim ni všeč od časa,ko so v SLO pričeli ustavljati desnico.Motijo me ker imajo način ustavljanja po pravilih nekdanjega CK ZK.

     • Jovo Jamnica

      Midva z Janšo sva generacija. Jaz sem desni nacjonalist, Janša pa je internacjonalist.

     • von Rhein

      .škoda,da sta se razšla.Danes bi tudi ti lahko napisal kakšno knjigo.

     • Antonius

      Na spletu se danes najde vse. Jaz sem izbrska sliko očeta Jova Jamnice.
      Kar tako, da se ve, da ima tudi on očeta. Podobnost, sin popolna slika ata.
      http://www.telegram.hr/wp-content/uploads/2015/08/11-21.png

     • Jovo Jamnica

      He,he… Toti bi mi lahko biu sin…

     • von Rhein

      Bog ve kakšna je mama.In upam,da je fotr ni pojedel.

     • Jovo Jamnica

      Antonijusi se je poslapšalo. Jas sn star 60 let. Fotr je bil letnik 1920, mati pa 1918…

     • Antonius

      Pa ja nimate že celo življenje 60 let?
      Ata je bil fotografiran takrat, ko vas je obrezani mami spočenjal.
      Saj je tudi tank še iz tistih časov.
      Toliko o mojem poslabšanju in vaši nesramnosti na račun pokojnega očeta Janše.
      Vi ste nepomemben niče, ki se manipulatorsko obeša na tuje komentarje.
      Edina dobra postranska stvar vašega smetenja po NOVI je, da ji doprinesete ogromno klikov.

     • Jovo Jamnica

      Prosim Vas lepo, ne delajte si sramote vnemar…
      ————————–

      Egipatski mediji tvrde da je vođa ISIS-ove podružnice u Egiptu koja je
      otela hrvatskog državljanina i zaposlenika francuske kompanije Tomislava Salopeka stanoviti Kemal Allam. Beduin iz grada El-Ariš na Sinajskom poluotoku ima oko 37 godina.

      http://www.telegram.hr/politika-kriminal/otkrivamo-tko-je-misteriozni-allam-covjek-koji-je-naredio-otmicu-tomislava-salopeka/

     • Antonius

      Ni bil potreben kakšen napor, da ste pokazali vso vašo “revščino” !
      Sposobni niste razumeti niti mojega namiga, kam ste se odpravili z vašo pritlehnostjo na račun pokojnega Janševega očeta.
      60 let, pravite?! Prepozno, da se boste z njo srečali.
      Naj vas usoda še naprej ohranja zdravega med nami.

     • Jovo Jamnica

      Fotografija očeta Angele Merkel (dete v sredini)
      ————————

      http://bilder4.n-tv.de/img/incoming/crop10314771/5161327460-cImg_16_9-w1200/38161748.jpg
      ————————
      Če bi bilo s strani Janeza Janše, dosegljivo na spletu kaj podobnega, bi se tudi jaz izognil pobalinski provokaciji.

     • Antonius

      Kje pa piše, da mora bit vsa posameznikova zasebnost na spletu??
      Vi ste si jo v Janševem primeru nesramno izmislili.
      Če ni, ni in kjer ni, se pameten ne sili vzeti.
      Ker niste sposoben razumeti vašega nesramnega početja, vas ne bom obsojal, ampak pomiloval.
      Pomilovanja vrednih pa ne skenslamo.

     • Jovo Jamnica

      Med vsa in vsaj nekaj… je bistvena razlika…

    • janez cepec

     učas smo djal, narod naš dokaze hrani, ljubljeni vodja je pa to mau počistu za sabo, katr ni sam, mu je pa Brejc, kod vodja Sove po vojsk domu nosu papirje, de jih je kuru

  • resnicaboli

   to ni tema tega članka si toliko bedast da ne vidiš?

   • Jovo Jamnica

    Mogoče pa je bral…

    http://nova24tv.si/aktualno/militantna-retorika-vsiljenega-razrednega-boja-in-umetno-ustvarjanje-sovrastva-med-spoloma/
    ————————
    Pol pa se je zmoto. Anpak, kliki bojo dans tu… ne tam

   • Fogglof Tunnek

    Tema tega članka je bifši komunist !!!… No, da nadaljujem….tako se Jajček Janša od ultra-komunista prelevi v liberalnega civilno-družbenika v ZSMS, ko svojo neizvolitef za precednika ZSMS spozna za “izdajo”, pa se postopno približuje desni opoziciji, ki se združi v Demos. Tudi v Demosu Jajček Janša ni srečen, namreč pomaga pri rušenju Peterleta.

    • Duhec

     Tunka…. Nova ti je hvaležna za komentarje in posledično vse klike.

     • Fogglof Tunnek

      Čuj Dhec, malo sn jih razdrmal !!! Toti voluharji so postali že preveč komot na tem portalu.

     • tarantela

      He-he, saj to je njihov portal, Ti jih hodiš pa sem jezit!

     • Fogglof Tunnek

      Poskušam jim samo pokazati pravo pot… Refčki majo možgane oprane od Velikega Vodje!!!

  • janez zorman

   Kaj pa si ti počel leta 1984 ? Si mu odobril prošnjo ali zavrnil ?

   • janez cepec

    ker ga niso nazaj uzel, je probu še kot turistični vodič na relaciji Ljubljana – Jajce v.v , pa tud to ni šlo

 • janez zorman

  Imam občutek, da Gorenak ve nekaj več in da sledi nadaljevanje. Kaj pa če so krediti pristali na “Slabi banki” ? Ali ima kdo v to vpogled ?

  • janez cepec

   Gorenjak je biu čist navadn, butast polcaj, poj je pa naredu kransko Sorbono, zdej pa misle, de je tata mata. za kredite bi pa uhka vedu, sej jih je Janševa vlada pa njegovi ministri največ odobrila.

   • janez zorman

    Poznam dobro kar nekaj tacenskih inžinirjev. Imajo veliko zaslug za polom Slovenije. Ampak Gorenak se jim je zoperstavil, ker je videl kam to pelje. O izobrazbi pa ne bi debatiral, ker so “levi intelektualci” na žalost, mnogo bolj okuženi z plagiati kot ostali. Ostali smo itak neizobraženi, zato ne razumemo trenutne oblasti.

 • montyamp

  Slovenistan EU-greznica , polna trupel , lastnikov gradov , katere mladiči največjega komunist-fašističnega ološa lastninijo po Stalinovi zakonodaji .
  To pa že ni podobno Švici .
  GORJE NARODU , KO PRIDE HLAPEC NA OBLAST .

  • Fogglof Tunnek

   Hlapci ste desnosučni…kapish?…Kdo je bil hlapec Hitlerju?…Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni… tak da dejansko ste desnosučni krivi za fse jame po Sloveniji… Če ne bi bili hlapci, ne bi bilo jam… Bobu bob!!!

   • montyamp

    Le zakaj je toliko Slovencev zaposlenih v Avstriji ???
    Verjetno zato , ker bi od komunističnega fašizma dobrot , vse zadela kap .
    Avstrijcem treba pomagati .
    Prvi tir so nam zgradili , del tistega so levi po WW2 raztrgali in odvlekli v Bosno .
    Sedaj čakamo , da nam zgradijo drugega .
    Komunistični šoder je v 100 letih svoje kvalitete pokazal .

    • Fogglof Tunnek

     Tisti zaposleni v Afstriji nočejo plačat razlike dafka pri nas…hočejo vlagat neke referendumske pobude za stvari ki nimajo nobene veze z njihovimi dafki, zato jih je Brglez zaustavil… Ustavno sodišče mu je dalo praf.

     • montyamp

      Davke zakaj ???
      Za bančno luknjo in TEŠ 6 ???
      Kaj se delaš ali si , ….???

     • janez cepec

      pr TEŠ 6 je biu glavni minister Vizjak, čak u keri vladi je že biu?

     • Fogglof Tunnek

      Janševi vladi… SDS !!!

     • janez cepec

      ups, ih fergese

     • montyamp

      Katera vlada je pa začela z gradnjo ???
      Ni bila slučajno UDBOPARTIJSKA teroristična celica , mafija takšnih zastarelih projektov niti ne pogleda

     • janez cepec

      ja že res, sam zakuga je pa poj vaš ljubljeni vodja uso zadevo še NADGRADIU, če je, kot prerok, vidu de je use u kurcu

     • montyamp

      Veš to gre takole .
      Imaš bandita .
      Potem imaš pol bandita .
      Če hodiš na volitve imajo tvoji otroci po 50 letih demokracijo in ne
      NAZAJ BANDITE .
      BUTL .

     • janez cepec

      res sm Cepec, sam, če si hotu tle kej povedat, te usen ne kapitram, ergo, ti nis sam Cepec, ampak si idijot

     • Fogglof Tunnek

      Samo razliko dafka morajo plačat in nič več…kapish? Njihovi froci hodijo v naše šole in vrtce, koristijo naše zdravstvu, a plačali pa ne bi nič haa?… Nehaj žvekat.

     • montyamp

      Naredi red s svojimi , da bodo ljudje lahko delali na svojem , kot Avstrijci .

      Banda sinov morilcev in ovaduov , ološ vseh ološev , zaženite gospodarstvo .

      Pa ne s korupcijo , se ne da .

     • traktor

      Zakaj bi plačevali razliko, če imamo pa ja pri nas nižje davke, mar ne? Mi smo ja najboljši, pa najbolj ugodni.Čudno, da se nas vsi izogibajo kot kuge.

  • tarantela

   A to si po Cankarju?

   • janez cepec

    od Cankarja je pobrau sam to, de je Mater zataju, al pa še kej druzga, zgleda, de tud domovino. ni mu pomoči.

 • Duhec

  Levi so vsaj začeli obnavljat, delat… so se spreobrnili. Desni pa še vedno bulijo kot teleta…

  • Fogglof Tunnek

   Vedno je blo tako…levi delamo, desni laplejo in se kot biki zaletavajo v betonski zid znova in znova…in sploh ne ugotovijo, da je betonski zid !!!

   • tarantela

    So napredovali, mislijo, da je virtualni zid…

    • Fogglof Tunnek

     Eni živijo v fsporednem svetu. Tam so desnosučni nonstop na oblasti !!! Imajo smrtno kazen in homoseksualizem je strogo prepovedan, ženske morajo na silo roditi tudi če so ble skupinsko posiljene, če nisi katolik spadaš v nižjo kasto, itd. itd. … Skratka, srečni so !!!

   • Olga

    Z denarjem desničarjev “delate”, da lahko bašete še svojo malho! Poglejte brate Grke! Ko je treba desnim, ki ustvarjajo, vrniti denar, se pa sklicujejo na svoje “pravice”, tatovi!

  • Olga

   Levi so vse uničili in prepustili propadu! Poglejte literaturo, tudi levaško, kjer se sami hvalijo s “podvigi”! Kakšne neumnosti klamfate!

  • janez cepec

   smo djal učas: kva bulš, kot tele u nova vrata?

 • janez cepec

  tale novinarka, Marjanca, je pa perla. pustmo to, de čim videm Marjančin prispevek, le-tega ne preberem, ker je že po defoltu podn od podna. pa kva, de ne rečem p…. j… m…. ma fotr od Zidar Klemenčičeve pr tem, pa kva ma pr tem minister Klemenčič, usi so pounoletni, pa usak odgovarja zase. to bi blo glih tko, kot če bi potenciral furt na furt, de je biu fotr od vašga ljubljenga vodje domobrančk, pa de ma vaš prerok zarad tega take travme. jest mislem, de ni to, vaš pastir je že od nekdaj mau mim, zakompleksan čak, zdej ne vem, a je to zarad pleše, al pa Kučana, zdej je pa še passe, tko, de ga u nbistvu zastopem. jeba, bi djal

 • Peter

  Tumpek, vsak k ma pet minut cajta, te scat pele, no.

 • tarantela

  Kva je to: turbo šmarnica? A je to kej na turbine?

  • Fogglof Tunnek

   Čuj tarantela… šmarnica je bio pridelek – turbo rizling. Fse naravno in po fsakem kozarcu vedno bolj zabavno!… Jas to dobro vem…fsak dan jo pijem !!!

   • tarantela

    Hvala za pojasnilo! Odspod je eden nekaj omenil, da piješ turbo šmarnico, zato vprašam.

    • Fogglof Tunnek

     Čuj tarantela, deciliter šmarnice na dan ureja prebavo in znižuje holesterol. Z encimi ureja delovanje trebušne slinafke in želodčnih sokof. V Afstriji jo zdravniki zelo priporočajo.

     Šmarnica je ta hip najbolj ekološka pijača, saj je v nasprotju z drugimi trtami in sadjem ni treba škropiti po fsakem dežju. Zaradi svoje velike odpornosti sploh ne potrebuje zaščite.

     PS: Pri meni še ma ta efekt, da mi picek zelo stoji… Julika je srečna :))

     • tarantela

      Ja to zadnje, Tvoj PS, je pa še najbolj pomemben!

     • Fogglof Tunnek

      korintos je ljubosumen…njemu nikoli ne stoji… Žena mu je dala kitajsko ime…Pimpekpau :))

   • korintos23

    Tunnek še nikoli ni okusil šmarnice in že dolgo ni zapustil LJ. Upokojen udbaški špicelj zelo težko zapusti svoje stanovanje. Je pa pod oskrbo CSD LJ center. Kajne, Boris ?

    • Fogglof Tunnek

     He he…keri Boris? Boris Godunof?

     • korintos23

      No no, a se očeta sramuješ? Nosiš njegovo ime. In ta tvoja cirkuška predstava o nekem “Tunneku z Juliko” je že na vseh forumih razkrinkana. Zato si pobegnil in nadaljuješ s svojo burlesko tu.

     • Fogglof Tunnek

      Ti dobro veš, da sn jas najbolj znani komentator na slovenskih portalih…že od leta 2010 !!!…A si ljubosumen?

     • korintos23

      Seveda. Najbolj znan rdeč hlapec v trudu skriti resnico o sebi.

     • Roman Lovšin

      Tudi Murko je znan v Sloveniji…..Pa veš zakaj?

     • Jovo Jamnica

      Zakaj neki? To tudi mene zanima, komu je pomembno, da je Murko znan…

  • montyamp

   Udari veliko bolj kot navadna bio-šmarnica .
   Poglej kaj piše fogltunč .
   To so rezultati , pa še Luna je začela švasat .

   • tarantela

    Ja, luna gre res gor, sem šla pogledat na koledar. A več, da bo kmal pust?

 • Peter

  Tumpek, sam tarantela se še s tabo pogovaarja.
  Si naredu red na tem portalu, noben te ne šmirgla več kej dost, to je pa tud ene vrste red, no.

 • korintos23

  Narod se prebuja tudi s pomočjo tistih, ki stojijo za svojimi besedami. Zato danes ljudje bolj verjamejo FB in TW, kot raznim lažnivcem na MSM. In tega se zavedajo tudi na levici. Od tu njihov strah, saj je internet težko utišati.

  • Fogglof Tunnek

   Te je strah, haa?

   • korintos23

    Ja, zelo se bojim nekoga, ki še imena nima. Eh.

  • tarantela

   Ja interneta se ja za bati! Zmir, ko grem pod sosedov topler na otavo, kjer me že čaka lastnik obojega, se bojim, de me u kejšn poslikcu in pol dau na FB! Kva u pol, če zve moj dedec al pa sosedova babnica?

   • korintos23

    Seveda ne..Ti se ne bojiš. Zato se vedno podpišeš pod svoje besede. Kot Tunnek.

 • sončnica

  …romuni so,skorumpirani politiki,yebali vse po spisku in dosegli svoje…
  dan za dnem so stotisoči bili na ulicah in zahtevali,da jih nehajo nategovati…
  pri nas pa samo po netu gobce brusimo….kakor ta levi in kakor tadesni,pa kradejo še zadnje drobtinice,ki so ostale

 • sončnica

  ..jah…če nisi vsaj nagnjen k korupciji in goljufanju ,sploh v politiko ne moreš

 • sončnica

  …prvi pogoj je,da si baraba

 • sončnica

  drugi,da si baraba brez vesti

  • tarantela

   Oh, greš k spovedi in po smrti v nebesa.

   • sončnica

    ..al pa kar naravnost k papi

   • Fogglof Tunnek

    Tega se desnica poslužuje… Oni so mislili, da se bojo s spravno mašo oprali fseh domobranski grehof !!!… Jok brate odpade !!!

    • korintos23

     Zato se je Brglez plazil v Vatikan ? Boris, tvoji te zanikajo.

     • tičko

      Z barabo neče noben pošten met opraviti.

    • tičko

     Mah ti se ne fmiješ tvoje černe nasnage, če tud f morje skočiš .

   • tičko

    ta spodnja. Tam je menda najlepše ta rdečim, ka so skos rdeči.

 • Fogglof Tunnek

  No, ga nadaljujem mojo rdečo nit o tem članku, o bifšem komunistu: 1992 se zgodijo predčasne volitve, na katerih zmaga LDS&Drnofšek. Jajček Janša pristane v njegovi vladi. Zaradi trgovine z orožjem, v katero je fpleten (je tudi glavni akter), in radi “spopada” s policijo, ki sledi njegovim trgofskim aktivnostim (kriminalist Drago Kos celo spiše obtožnico zoper Janšo), se zgodi Depala vas (obračun s tajnim sodelafcem policije Smolnikarjem). To ga stane ministrskega stolčka. Spet se počuti “izdanega”, kot opozicionalec začne napadati dofčerajšne koalicijske partnerje in prijatelje – t.i. kontinuiteto.

  • korintos23

   Ponavljaš se. In te pravljice so že precej zastarele. Tako kot ti. Sestre danes še ni bilo s tabletami?

   • Fogglof Tunnek

    Nič ni zastarelo… Desnosučni mate zelo kratek spomin…t.i. fiktivno demenco…ko vam to paše !!!

    • korintos23

     Tebe pa muči bolezen, pomanjkanje čuta za resnico. In zato te resnica vedno zelo boli. Kar poskušaš skriti z nekimi pravljicami, ki nikoli nimajo nobene veze s članki. Obsedenost z JJ nam jasno kaže, kdo v resnici si.

    • Roman Lovšin

     Fante, meni se zdi, da pri tebi ni vseh doma, vsaj pišeš tako…….

     • Jovo Jamnica

      Saj se boš počasi navado… :-)

     • Roman Lovšin

      Kaj čem se navadit. Ga ignoriram, je bolj enostavno!

     • Jovo Jamnica

      Nič lažjega… :-)

     • Fogglof Tunnek

      Jas pišem v haloščini…kapish? Če ne razumeš, pridi v našo Haloško akademijo za umetnost in haloško literaturo !!!

     • tičko

      Ka si nor. Tam so že fsi ratali muftijini ljudožerci

     • Jovo Jamnica

      Morš mu poveat, da je to v Majšperki…

  • tarantela

   Pje! Ti pa tak jališ, mej pasko ka Te neu nekši vrag vudru za šijak, urgenca je prek no prek puna.

   • Fogglof Tunnek

    Zakaj?… Fse to je resnica…fse je dokumentirano !!!

    • korintos23

     Pri vas na Mladini ?

     • tičko

      A je še na Mladini ? Menda, da so ga ruknoli f klet.

     • Fogglof Tunnek

      Na Mladini ni več mogoče komentirat…kapish?

     • tičko

      Ha, ha, a so ti zavezal jezik. Bravo Repovš ! To mi deli.

    • tarantela

     Glih záto!

  • Roman Lovšin

   Ti, ki se ne znaš podpisat s pravim imenom in priimkom……..Katera zadeva je bila Janši dokazana in da je bil pravnomočno obsojen? Naštej ali pa povej eno samo!

   • Fogglof Tunnek

    Fse so znane…samo voluhar pa ustavno sodišče podkupljeno… Fsem je tudi podaril rumene kravate !!!

    • montyamp

     Čustvene rane v navidez normalnem dvonožniku , lahko naredijo med že teroriziranimi ljudmi , veliko škode .
     Išče se učitelj glasbe fogltunč .
     Nagrada —- svinjski šrauf .

     • Fogglof Tunnek

      Učitelj glasbe poje:

      Hej, brigade, hitite,
      razpodite, požgite,
      gnezda belih podgan, črnih psov!

      Tudi bele podgane in psi na tem portalu !!!

  • montyamp

   Fogltunč , ko se naučiš brati , si poglej , kako so
   KOS KUĆAN,PEINKIHER ,………………….
   izsilili načrt za rušenje Janše ( DEPALA VAS ) .
   HRVAT RADOJČIČ , JE NA ———– SODIŠČU ————– VSE PRIZNAL .
   http://www.slobodanpraljak.com/MATERIJALI/RATNI%20DOKUMENTI/LABRADOR/IZJAVA%20-%20RADENKO%20RADOJCIC%207.%20DIO.pdf
   A vidiš da ste , ti in tebi podobni reveži krivi , za bedo Slovenije .

   • tičko

    hudičaaaaa ??? Pa kaj ste nori ljudje. Pa da se nekaj takiga dogaja………

  • Roman Lovšin

   EJ BUMBAR, daj se navad pisat in ne vsem govorit da si neke vrste prekmursko madžarski štajerc…….

   • Fogglof Tunnek

    Ka ti ne štima…jas sn pristni Haložan… iz Zavrča…kapish???

  • Dragan Krstič

   Murgelčan je Janši nastavil smrtonosno past. Kriminalist Drago Kos iz udbovske družine Kos s kOROŠKE je obilno plačeval policijsko odpuščeno barabo Smolnikarja, da je podplačeval ljudi v ministrstvu za obrambo da bi mu dajali top secret dokumentacijo s katero bi kompromitirali
   tedanjega ministra za obrambo Janeza Janšo. S temi ukradenimi dokumenti bi dokazovali, da je Janša nesposoben voditi ta resor, ker fotokopije tajnih dokumentov curljajo iz ministrstva.
   Da bi se to preprečilo je bil edini izhod aretirati tega “civila” v Depali vasi, ker policija na opozorila MORSA glede početja Smolnikarja ni reagirala niti potem ko so ga agentje MORS-a aretirali. Se pa zelo dobro spomnim kako se je brezposelni Smolnikar prevažal v Domžalah in okolici v velikem črnem BMW ter na veliko trošil po gostinskih lokalih.

   • von Rhein

    Čudi me,da imaš voljo temu tepcu pojasnjevati karkoli.

    • Jovo Jamnica

     Pust ga. Naj se trudi… :-)

     • Fogglof Tunnek

      Jovo, ti pa če nimaš nobenega svojega mnenja, pa ftihni… Idi po Dupleku smeteh pobirat…kapish???

     • janez zorman

      Jovo najbrž ima kakšno mnenje, vendar verjetno ni z vsem tako seznanjen kot ti, Googl – foogl.

     • Jovo Jamnica

      Tunekova mnejna so oska in kontra. Nič drugega…

     • Jovo Jamnica

      Jas mam en haufn mnejn, samo dobenga haska ot njih, ko ti na portali rasturaš…

 • sončnica

  …aha…to je tko kot pri šahu…enkrat maš črne figure,drugič pa bele….

 • črnaovca

  JJ je menda tudi nekdanji in uspešno vodi stranko, torej je vseeno ali si bil komunist ali ne odvisno je koliko si sposoben

  • janez cepec

   zdej, kok uspešno vod stranko, bi se dal govort ( ovčke mu uhajajo iz črede), tko de glede na to de ni glih na “poziciji”, tud če zmaga, kdo za boga, pametn, bo šu z njim u koalicijo, pa a je bivši komunajzar, al ne. a niso bli usi, večina, no ja jest nism biu.

   • korintos23

    Zelo veliko strahu kažete levičarji pred tako nepomembno stranko.

    • janez cepec

     ma boli me Đoko, bi djav butasti Kahl, za vašo stranko in Preroka, sam probam, vam, zahojenim ovčicam prikazat alternativo. Kapiš, ne, jebat ga. ni ti pompoči

     • janez zorman

      Tvoja alternativa je samo preko Kolpe; smer sever – yug.

     • korintos23

      Alternativo s koreninami v NOB ? Ne se hecat no.

    • janez zorman

     Bravo !

   • tičko

    ha, ha, ha, ti, da si ovčka ki si mu uhajal s črede ?????? ne seri ga no. Kdo ti bo to verjel.

    • janez cepec

     nism jest njegova ovčka, tok slab mi pa ne gre, nimam nubene črede, sm bolj vouk samotar, kapiš?

   • Janez

    Ti si z v stranko SDS pretumast,če veš kaj je to “bedak”

    • Jovo Jamnica

     To ti je ziher Pojbič sufliro…

     • janez cepec

      al pa pigface, član Lolek in Bolek, A JE TO tud, Žan Mahnič (4 president)

     • Jovo Jamnica

      Mislo sn na možati dijalekt Slovenskih goric. Mahnič je zizo…

 • sončnica

  gospodin cmerar pa menda s falkonom v pariz na rokomet…celo s tremi svetovalci in na civil letališče…klele pa niti muks ne

  • tičko

   Je vzel s seboj tudi novo prvo damo?

   • korintos23

    Prvo damo ? Sem mislil da je vnukinja.

  • janez cepec

   ja zakuga pa ne bi šu, a misleš de je bolš, de eroplan na tleh sedi, kot pa u luft. to j’ glih tko, ket če se s taksijem vozeš, doma u garaž maš pa merdžota

   • sončnica

    ….ja?…drgač se pa za par centov,ki bi jih morali riskirati za slovensko rajo, scufajo v parlamentu

   • tičko

    Raja, če sve to platit, ne ?

  • Dragan Krstič

   sončnica, če bi imel res toliko dela, oziroma bi ga moral imeti, ne bi imel časa zapravljati le-tega v Parizu, da ne govorim ceno poleta s Falconom na naše stroške. Je pa res, vse za
   dvig rejtinga pri bedastih volilcih.

 • korintos23

  Slovenci so bili in bodo hlapci. Dovoliti pa, da naše otroke ropajo prihodnosti in ob tem tiho cviliti, ne, tega še hlapci ne dovolijo. Še žival zaščiti svojega potomca. Pa mi ? Mi tej lopovski koaliciji, sestavljeni iz družbenih parazitov nastavljenih s strani rdeče mafije, svoje otroke sami porivamo v roke. Hlapec je za Slovenca nedosegljiva stopnja razvoja.

  • sončnica

   ..tokrat se,kori,prvič,delno,strinjam s tabo….lopovski politiki…brez izjem…ker en brez drugega bi ne mogli vsega pokrasti

 • Fogglof Tunnek

  Aktualno fprašanje… KDO JE PRVA DAMA SLOVENSKE DESNICE???… En namig… že France Prešeren je o njej pisal…samo tista ga je še kar dobro odnesla…ona je mela oprafka samo z Povodnim možem !!!

  • janez zorman

   Ja, novodobna Urška ima opravka kar z kompletno udbopartijo pa še z takimi revšeti kot si ti.

  • korintos23

   Boris, o svoji ne boš nič napisal ?Znana prva dama partijskih zabav, predhodnicah garaža zoo party.

   • Fogglof Tunnek

    @cosmosjasnovidec ti bo tem kaj več povedo…on je bil zraven :))… @in garfi !!! Razen če nisi ti eden izmed njiju…ti rad menjaš in kradeš nicke !!!

   • janez zorman

    Dama, ki oklanega gospodarja pusti doma, sama pa na smučanje v Švico, pa to,….

 • sončnica

  …zdravstvo prihvatozirajo,podaljšujejo delovno dobo,k penzijam dodajajo centke na vsake kvatre,z mnogimi zaposlenimi in socialci,skupaj ,pa pol milijona slovencev preživeti ne more…..KAKŠNE PRAVICE SPLOH ŠE IMAŠ ČE NEMOREŠ PREŽIVETI

 • sončnica

  …delovna mesta uničujejoin jih ne ustanavljajo….iz dneva v dan poglabljajo revščino in ,kot zvesti vojaki,ubogajo ukaze od zgoraj

 • Karantanec

  Tunnek, ti si pa gotovo dedič krvave revolucije in nekoristni parazit, prisesan na državne jasli, ki jih polnimo davkoplačevalci.

  • montyamp

   Učitelj glasbe , ga že iščemo .

   • sončnica

    …aja?!!…najdite izhod iz krize….moralne in ekonomske

    • korintos23

     Dokler obstajajo osebki kot Tunnek ni izhoda.

   • slosin

    ubogi njegovi učenci…

  • Dragan Krstič

   On je na pol Američan, hahaha saj je trdil da je rojen v Clevelandu staršem, ki so špijonirali
   poštene izseljence slovenskega porekla. Zato ima toliko “našparanega” denarja, da lahko hvali
   rdečo oblast. Leta 1983 se je po njegovi trditvi na tem portalu vrnil v Slovenijo. Hebi ga, za dobro in lagodno življenje se je treba znajti.

   • fmg9

    Ja… Edini problem s katerim FT ni računal (preden se je odločil gnojiti po US ter Sloveniji) je to, da ni pomislil na domoljube, ki pa cenijo demokracijo tako v SLO kot US.
    Ampak se ne bi preveč sekiral… Navsezadnje taki ali njihovi otroci (slej ko prej) podležejo zastrupitvi z metanolom (šmarnico)… :|

 • Poštenje velja

  sovražim slovenijo

 • sončnica

  ..duhi,čaw ;-)

  • Duhec

   Ooo živjo.

 • VERZIFIKATOR

  Clemente Goranescu

  FILMSKI GRAD KLEMBERG

  Transilvanijo poznate,
  se v Romuniji nahaja,
  val turistov tja prihaja,
  kot da jame v njej so zlate.

  Drakula, ki tam domuje,
  vabi tjakaj radovedne,
  daje jim poduke zgledne,
  popularnost si kupuje.

  Našel tam se je pred leti
  režiserski nek začetnik,
  tak balkanski pač povzpetnik,
  ki se s tujim perjem sveti.

  Film nizkoproračunski
  kanil je kar sam posneti,
  od države sredstva vzeti,
  grad zgraditi si tajkunski.

  Grad, kjer Drakulo posname,
  z žlahtnikom v osrednji vlogi,
  z njim zdaj v kar največji slogi
  od Romunov sredstva vzame.

  Klemberg grad se imenuje,
  ki povzpetnik ga postavlja,
  pravzaprav ga zgolj prenavlja,
  studio v tem gradu snuje.

  Drakula bo v njem nastopal,
  tisti, ki tam nina-nana
  v krsti, saj je zgodba znana,
  v krvi ki se bo okopal.

  Grad je Klemberg prizorišče,
  kjer povzpetniška družina
  in z njo filmska skupina
  uprizarja zdaj grobišče.

  Se izkaže luknja prazna
  tam na dnu družinske vreče,
  vse kar se v fasado zmeče,
  drama je nadvse porazna.

  Vržen pa ni stran denar,
  v roke vsem gre dobro znane,
  saj kulisa dosti stane,
  je denar pobral zidar.

  • Nata

   + + + + + + + + + + ampak, navkljub temu, da so nam te roke znane, se drage kulise gradijo povsodi !

   • VERZIFIKATOR

    Ko dvorana se izprazni,
    ko ne bo v njej več gledalcev,
    ples konča se zajedavcev,
    pride filma dan porazni.

 • Fogglof Tunnek

  Da nadaljujem moj dispose…V opoziciji Janez Janša menja barvo. Od desnega nacionalizma pa do levičarskega internacionalizma, hoče se celo fčlaniti v socialistično internacionalo. Na koncu pa postane “demokrat” (SDSS se preimenuje v SDS). Ker je brez ekonomskih in političnih idej, s prihodom na oblast zapopade ideje “čikagobojzov”, tj. zapopade neoliberalistične, turbokapitalistične ideje… Na tem še gnes bazira…leta 2017 !!!

  • korintos23

   Medtem ko Cerar krade delavcem. Ne moreš verjeti, kajne ?

  • montyamp

   Fogltunč , ko se naučiš brati , si poglej , kako so
   KOS KUĆAN,PEINKIHER ,………………….
   izsilili načrt za rušenje Janše ( DEPALA VAS ) .
   HRVAT RADOJČIČ , JE NA ———– SODIŠČU ————– VSE PRIZNAL .
   http://www.slobodanpraljak.com
   A vidiš da ste , ti in tebi podobni reveži krivi , za bedo Slovenije .

   • Nata

    + + + + + + + + + + pa sp res reveži. V obeh pomenih besede !

  • tičko

   Ka ti misliš, da smo tule fsi tako dementni ko ti?
   Zdaj pa si se še f plenice podelal. Ufff, kak smrdiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii za pon………….

 • montyamp

  Provokatorji rdečega fašizma , ki čaka da zmanjka tujega denarja , so v Halozah našli majmuna , ki jim drži štango .
  Hijene ga bodo po padcu kurćanizma pustile med provociranimi .
  Foggltunč , čakanje bo takrat plačano s trdimi obrestmi .

  • tičko

   “Hijene ga bodo po padcu kurćanizma pustile med provociranimi ” in desničarji ga bojo fojtrali, ne ?

   • montyamp

    Računi pridejo ,
    —————- VEDNO —————
    v takšni ali drugačni obliki .
    Npr . , kazen njegovim udboovaduškim staršem ,
    sin ki zagovarja pasjejebstvo .
    Dosmrtno breme , brez konkurence , če imaš slaboumnega otroka .
    Splošna značinost rdečega fašizma .

 • korintos23

  Levico bo pokopal internet. Zato tudi njihove teroristične akcije proti demokraciji.

 • Fogglof Tunnek

  Tak, zaj pa bom zaključo mojo diskusijo o bifšem komunistu…Če pogledamo Janševo politično pot, lahko torej konstatiramo, da je Jajček Janša en največjih konvertitof v slovenski politiki. Pripravljen je menjati svoja stališča toliko časa, moledovati za članstvo v strankah (npr. v komunistični partiji), izdajati najožje sodelafce (Tasiča, Borštnarja), oz. tiste, za katere se mu zdi, da ga ogrožajo, oz. jih ne rabi več (npr. Peterle v Demosu, Pučnika v SDS-u), dokler ne doseže edinega, kar mu res nekaj pomeni – OBLASTI !!!… The end… Haloške novice press

  PS: Za bolj podrobne odgovore se mi osebno javite fHalozah… Bom fse razložo na simpl način ob kozarčku rujne šmarnice in domačih klobas. Tudi desnosučni vabljeni…fHaloze bote prišli kot skrajni desničarji, odšli pa kot napredni levičarji…z novo miselnostjo, z novo energijo… Tunek je zato tu, da vam pomaga…niste fsega sami krivi.

  • montyamp

   Krivi so morilci , tvoji mentorji , ti si samo ferderban .

  • Fogglof Tunnek

   Vabljeni korintos, montyamp, tičko, Jovo Jamnica (on še ni tak hud primer), Nata, Karantanec, Dragan Krstić… Kar pridite fHaloze, vem da vam lahko pomagam :))

   • janez cepec

    a maš kej za popit, ejga, pridem, pa kozlička speč

    • montyamp

     Pusti ga , da ne speče Julike .
     https://www.youtube.com/watch?v=SIaFtAKnqBU

     • janez cepec

      ja, če j’ dobr zapečen, de zahrusta, so what?

     • Fogglof Tunnek

      Ne, moje Julike ne bote nategovali…ona je samo moja !!!

    • Fogglof Tunnek

     Mam, šmarnico in kvintonof špricar…pečen odojek v krušni peči, in seveda domač črni kruh… Pa kaka Haložanka se tudi da zrihtat… Ni kaj ni !!!

     • janez cepec

      jah, glej, men glih šmarnca ne potegne, a b’ se dau dobit kešn per pa šnopc?. uhka pa s sanbo prnesem, Gorenjski šnopc, a veš kuga je to?

     • Fogglof Tunnek

      Gorenjski šnopc?… A ni to tisto ko spiješ šilce vode, eden te pa čez hrbet fseka, da te zapeče.

     • janez cepec

      točn tko, deci navadne, pa z remlnam čez hrbet, de mau zapeče, videm, de poznaš gorensko folkloro, pohvalno. oglas se kdej, reml te čaka, o stvari, zate ma moral prštiman

     • Jovo Jamnica

      Zaj si ga fsrau. Gremo štopat, gdaj se bo oglaso Mefisto in razložo, da je Tunek Petrofc…

     • janez cepec

      sej res, kje pa je Mefistek?. zdej se j’ pa kr neki umiru, al so ga pa stacioniral, nkol ne veš, mrbit smo pa zdej tud mi na vrst, ka-li?

     • Jovo Jamnica

      Eh, tu nea pride f štih… On nea komentera rat, če je več ko 20 komentof…

     • janez cepec

      praveš, lamngsam, aba ziher?

     • Jovo Jamnica

      On zdaj “rastura” najrajši na Reporteri pa Požareporti. Tam ni dost odmeva…

   • tičko

    Jaz prec kozlam, če bi te samo malo zaslutil :))), saj veš, ofce, koze pa to…..

    • Fogglof Tunnek

     Bom ti zrihto eno ježofko, da jo lahko nategneš…zaj je Pust tu !!!

   • korintos23

    Haloze sredi LJ ? Ne se hecat no.

   • Jovo Jamnica

    …in nikol nebom… :-)

    • Fogglof Tunnek

     Komaj čakaš, da te povabim…

     • Jovo Jamnica

      Jas se z Haložani dobro zastopim. Vse tam do Polčan…

     • Fogglof Tunnek

      Ka pa začetek…od Zavrča dalje…Cirkulane, Leskovec, Videm, Podlehnik, Majšperk, Makole, Donačka gora, Macelj…

     • Jovo Jamnica

      Dober gemišt popijem že f Cestici… :-)

 • sončnica

  …butn,butn,butn,…butnskalci……mater,vas vozijo…..če bi vam dali šmajserje,bi se v trenutku pobili med sabo….

  • komar marko

   in koga si volila, ker tebe očitno ne VOZIJO , te samo GUZIJO, kelikor se jim ljubi! Pa še opaziš ne!

   • tičko

    le kdo bi….. ? oh, no..

 • RATATA

  Še kaj o temi bi:
  Zidar, če ne bi bil popolnoma ziher, da bo z lastništvom gradu pridobil sredstva tega kupil nebi.
  Bolj zanimivo bo nadaljevanje zgodbe!
  Zanimivo bi pa bilo vedeti od kod mu višek sredstev, ki jih je namenil za nakup?

  • montyamp

   Lahko bi ga slekli kot Janšo .
   Kdo ga bo ???
   Teden dni pred akcijo nič jest .
   Smrad v katerem dihurji pocrkajo .
   To so komunisti , morilcovaduhov sinovi .

 • Duhec

  Desni morte pač vse kritizirat, ker ste sami nesposobni za znort…

  • montyamp

   Še dobro da imamo sposobno potomstvo morilovaduhov .
   Seveda je dobro tudi , da imamo Nemce in Avstrijce v bližini .

   • Duhec

    Popolnoma nič ni dobro…

    • montyamp

     Popolnoma nič JE dobro .
     Če NI nič , potem nekaj je , samo ne murglosrbski terorizem .

     • Jovo Jamnica

      Je z tebi fse vredi?… Sam prašam

  • komar marko

   spet si se ustrelila v koleno. Poglej malo provladne medije kjer je ena sama kritika čez opozicijo. časopis LAŽNJIVEC je šel celo tako daleč, da je ODPUSTIL edinega NEVTRALNEGA novinarja. In ti pišeš o kritiki. Veš v karavani, kjer se vsi hvalijo ni NAPREDKA samo propad in program PUF na PF. Zaradi takega načina smo pred 4 leti bankrotirali, in o tem VSI TIHO!

   • Duhec

    Tako opozicijo bi moral ukint in ne sam kritizirat.

    • komar marko

     ha, ha, ha in uvesti delegatski sistem! Ha, ha, ha.

    • janez cepec

     sej se bo sama ukinla, pr takeh luzerjih, ups, liderjih, ki jih ma

     • Duhec

      Hvala bogu. Bojo za vse krivi sam levi.

     • janez cepec

      itak

     • komar marko

      in ali niso zahebali 90% vsega ali ne. V oblasti imajo od NAJVIŠJEGA do najnižjega. Daj DUHEC malo se skuliraj? Nekaj me je začelo motiti pri tebi!

     • komar marko

      čudno. In vladajoči zoper opozicijo organizirajo VSTAJE in montirane procese, brez OBTOŽBE! In taki predstavniki opozicije so luzerji. HALO, a si ti iz politkomisarske šole kumfrovec?

     • janez cepec

      ne, isti komunajzarski fax sm naredu, kt vaš ljubljeni vodja

 • sončnica

  …od 50 – 75 milijard so pokradli v 25 letih…klele se pa za 80 jurjev praskate

  • Duhec

   Tip rešuje ruševino, ki je noben neb in ga kritizirajo.

   • tičko

    Če je tako sober naj jo rešuje s vojim denarjem, ker korist bo imel od tega le on OSEBNO.
    Jaz nimam od tega nič. Imaš TI ?
    Če vedno ne izzivaš pa ne moreš živet !

    • Jovo Jamnica

     Kerikoli se zavzame za sanacijo kulturnozgodovinskega spomenika, je po svoje heroj.

     • Duhec

      Bravo

   • komar marko

    postavimo mu spomenik, če jo rešuje s svojim denarjem in ne NAŠIM! Prav. Tako pa so vladajoči našli OBVOD čisto SLUČAJNO. In v politiki ni NAKLJUČIJ! Kanede!

   • pokvarjeniSvet

    nič narobe, ampak rešuje z davkoplačevalskim denarjem za samo svoje lastne potrebe in profite – to je problem.

    • Jovo Jamnica

     Ja in??? Keri trotl pa bi toto glomazno podrtijo obnavlo samo na svoj račun? Kaj jo bo v grop neso???

     • Duhec

      Ja in dal za obnovo več milijonov.

     • Jovo Jamnica

      Pa normalno. Lani sva bila z ženo tudi v Starem Baru, nad mestom Bar v Črni gori. Ne moreš verjet svojim očem, ko oprezaš, kako se zavzemajo za sanacijo stare trdnjave, ki jo je za nameček dodobra poškodoval potres. Vsepovsod visijo opravičila… Obiskovalce prosimo za razumevanje. V kratkem bomo tudi to stavbo sanirali po svojih močeh…

     • pokvarjeniSvet

      potem kot jaz davkoplačevalec hočem tudi to koristit.

      jebiga ga pravila za vse enako ali pa nikomur nič.

      Zakaj bi jaz delal in plačeval davke in prispevke, drugi pa denar iz skupnega proračuna jemali in luftali, jaz pa niti centa nisem deležen od tega.

      bodimo pol vsi tega deležni…ne pa samo izbranci in privilegiranci.

     • Jovo Jamnica

      Pa saj koristiš. Peli se tja, pa poglej, če je kaj bolše, kot je bilo. Če je bolše, je to darilo države Slovenije, Slovencem.

     • pokvarjeniSvet

      pol pa vstopnina ane xD in njemu na račun.

      ali pa me noter ne bo spustil ker je njegova privat lastnina….seveda s skupnim denarjem

     • Jovo Jamnica

      Nič hudega… Tudi v Neuschwansteinu jo poznajo…

     • pokvarjeniSvet

      samo ali je Neuschwanstein privat lastnina ali javna (državna) ?

     • Jovo Jamnica

      Čuj, pojma nimam. To sploh ni važno.

     • pokvarjeniSvet

      Seveda ni. Če je zadeva privat s svojim denarjem ali državna z davkoplačevalskim…zadeva ni sporna.

     • Jovo Jamnica

      Saj pa celi cajt trdim, da je važno edino to, da nekoga sploh zanima obnova starega gradu.

     • pokvarjeniSvet

      Glej saj je itak vseeno, če bi tota obnova grada bila edini problem v Sloveniji in po Sveti pol bi blo fajn, tak pa je itak vseeno….nič ne moremo, grem jaz rajši na luft kot pa da za vsako stvar tu brezveze pišemo. Ker je puno stvari, ki ne štimajo, mi pa se tu v neke malenkosti ftikujemo in debatiramo.

      mej se fajn, ajd.

  • komar marko

   In zakaj so ROMUNI šli na ulice za 40 jurjev. Čudno. In tistih 75 milijard so pokradli isti kot teh 80 jurejev!

   • tičko

    Saj vidiš, da ta prihaja izpod kamnov.
    Naj ji oprostiva – starost, demenca pač……. dela svoje.

    • sončnica

     …kje imaš pa….

   • sončnica

    ..in zakaj slovenci nismo šli?

    • Fireblade

     ker so rekli na pop tv da so dobri časi, pa na tarči in odmevih.

  • skrajna resnica

   Kdo je že na čelu neke komisije pregledoval položnice in neustavno rušil vlado, ko je ta napovedala preiskavo bančnih mahinacij. Ali je to slučajno mož neke odvetnice, ki je pokasirala slab miljon, da je krivosodje (ki ga vodi taisti tič) spoznalo banksterje Factorbanke za vestne gospodarje. Res ne vem zakaj se zdaj razburjamo za nek drobiž.

   • Jovo Jamnica

    Pa kako vezo ma zdaj to z obnovo starega gradu???

    • skrajna resnica

     isto vezo, iz katere je dobil denar. follow the money al kako že

    • Olga

     ??????????

 • Karantanec

  O Janši, na katerega Tunnek zliva toliko gnojnice, samo tole: za dobrim konjem se kadi.

  • FerdoPiš

   Ja tud za Milanom se fejst kadi v vaših kvazi desnih logih in medijih. Torej je dober konj? Men jeza oba vseeno. Politika=kurba

   • korintos23

    Za Milanom se le smrad širi. Če ti je vseeno, potem izgleda s tujo glavo misliš.

   • Olga

    Kadi se tudi zunaj meja! Je odličen konj!

 • sončnica

  ..poglejte no!!…ata je rešil grad pred stoprocentnim propadom……eni pa za krupne pare ruševine
  prodajajo

  • skrajna resnica

   ..poglejte no!!…hči je rešila banksterje Fucktorbanke pred stoprocentnim propadom……eni pa za sitne pare bučke prodajajo

 • Viktorh

  Čestitam, gospod minister.
  Saj ni čudni, da vas nihče ne spoštuje.

  • janez cepec

   JA KDO PA TEBE, ŠE SAM SE NE SPOŠTUJEŠ, ČE BI SE, BI SE ŽE ZDAVNEJ FENTU

 • Fireblade

  sedaj mi je jasno.. frankestaina ministra za pravosodje in korupcijo so izdelali na tem gradu .. sigurno imajo še nekaj otrok v kozarcih, ki jih bodo uporabili v izrednih razmerah partijske revoluije

 • Johan

  Vsi ki spodaj pametujete se v bistvo nakupa sploh ne spoznate.
  Grad se je kupil z viri neznanega izvora, v namen pridobivanje vsakoletne subvencije iz Ministrstva za kulturo. Tu je zelo lep biznis in pralnica denarja. Bivši župan Občine Vojnik pa je nasploh poznan po kontroverznih nakupih nepremičnin in potem prodajah in dobrih zaslužkih !
  Vse najboljše točke v Vojniku je prodal tajkunom za svoje gradove

  • Jovo Jamnica

   Kaj je zdaj, grad v slapšem al bolšem stanju, ko leta 2005? Za Viltuš so vun ruknli 700.000 €, pa je dans ruševina…

 • Fogglof Tunnek

  Ma ta grad ni več zanimif… bifši komunisti so zanimivi…o teh se pogovarjajmo… Ka kažejo Janševa dela in predfsem nedela, ki bi jih moral opraviti, da bi dokazal to, za kar se prodaja? Da je opozicija udbomafiji, katera je stalno predmet njegovih govoranc? Nikoli pa ni predlagal narodu tega, kar so naredili skoraj v fseh post komunističnih državah…LUSTRACIJE !!!…Fsaki izgovori kako ni mogel, kako ni imel večine, kako je bil preglasovan so izviti iz trte, dejstvo, je da konkretnega predloga nikoli ni dal, niti ni podprl predlogof. Zakaj?… Ker je bil sam strasten komunist…praf tako večina njegovih kameradof v SDS-u !!!… Ha ha ha ha ha ha ha…enkrat lomunist, vedno komunist !!!

  • Fogglof Tunnek

   Ivan Janez Janša je preračunano za celotno obdobje od leta 1990 sedel polovico časa v takih ali drugačnih foteljih izvršilne veje oblasti, torej v različnih t.i. pomladanskih ali pa komunističnih vladah. Nikoli ni bilo konkretnega predloga z njegove strani narodu, naj izvede t.i. LUSTRACIJO ali pač kar je bolj pravilen izraz, odpravo komunističnih privilegijef… Milan iz Murgel mu je nadfse hvaležen…ha ha ha ha ha ha ha …

   • Olga

    Verjetno ste bili gluhi! Vsi, ki smo hoteli slišati, smo slišali njegove predloge! Eden takih je bil predlog za spremembo volilnega sistema v večinski dvokrožni sistem, ki bi izvoljenim (tudi levici) omogocil, da bi dejansko lahko kaj naredili! Vendar so bili vaši vedno proti, ker jim ni bilo v interesu, da se kaj konkretnega naredi! Danes vidimo zakaj!
    Dokler imamo današnji volilni sistem, se kljub trudu opozicije NE da kaj pametnega narediti! Verjetno tudi danes ne slišite predlogov poslancev SDS za bistvene spremembe na vseh področjih!

  • Olga

   A Janševa parcela je pa “zanimifa”?! Komunistični udbaški potaknjenci iz SDS so že odšli, ker niso navajeni poštenega in transparentne ga dela!
   V koaliciji z DESUSom, SLS bi vi prodali Telekom??!!! Zakaj ne kandidirate, ko ste tako sposobni?!

 • Olga

  Levaki na tem portalu poskušajo pokriti svinjarija Klemenčičeve familje z raznimi oslarijami in jih stlačiti pod preprogo! Bolj kot pokrivajo, bolj leze njihova svinjarija na dan!

  • Dragan Krstič

   Oh neno, Klemenčičevi so pa ja tko pošten.

 • janez cepec

  JANEZ JANŠA, NEKDANJI KOMUNIST, KUPIL PARCELO: Prbližno tko bedn je naslov članka. Marjanca, avtorica zgoraj omenjenga članka, bi se uhka mau zamislna sam nad sabo. če je že spacala šolo, pravem, če, še ni nujno, de je zdej neki novinar postala. no ja, za Novo 24 pa res ne rabeš kešnih posebnih referenc. važn, de si u službi resnice. čigave? jasno, resnice ljubljen’ga vodje. sam, de o njemu pa uhka pišes samo oh in sploh

  • sprehajalec

   In kaj je laž v tem članku?

   • Jovo Jamnica

    Nič ni laž. Vse je pohvale vredno. Mogoče bode Zidar deležen še več dotacij… To bi bilo edino razumljivo v sodobni državi, ki jo skrbi za kulturno zgodovinske spomenike.

    • tohuvabohu

     Kako so lahko potomci hostarjev, ki so iz objestnosti požgali 3/4 gradov na Slovenskem, skrbniki kulturne dediščine?

     • Jovo Jamnica

      Možno, da so se od Lahof učili. Oni so sporušli, pa zažgali fse, kaj je ostalo za Kočevari…

     • tohuvabohu

      Saj tu ne gre za nobeno znanje!? So pa imeli težave pri kurjenju knjig. Ker jih niso mogli zakuriti in situ, so jih znosili ven na grmado. In potem so bili tako utrujeni (od “dela” in šnopsa), da je bil tri dni mir pred njimi.

     • Jovo Jamnica

      Kere knige zdaj kurima??? Protestancke?

     • Dragan Krstič

      Edino oni se spoznajo na gradove in graščine. Lastnike so pobili ali pa jim je celo uspelozbežati. Če so ta rdeči pokradli, slike, lustre, pohištvo, kipe iz gradov
      so se v 70 letih, ni hudič, tudi nekaj naučili o umetninah, tako da so zaradi tega prav oni tisti, ki bi bili pravi lastniki in upravljalci gradov. A mam prav a ne.

     • tohuvabohu

      Ja, ampak knjige so pa pokurili, zato so še danes polpismeni.

     • sodnikisozločinci

      Morš razumet, jih je zeblo, dobr da niso bli lačni, zato je Majčka preživela.

   • janez cepec

    ma boli me, kva je laž, poglej naslov, pa usebino. kva me briga, kuga j’ fotr od Klemota kupu, pa kva ma njegova baba tle zraun. tastr je pounoletn, uhka kup kar če, tud če je biou komunajzar, pa pravem, tud vaš Prerok je biu komunajzar (no ja, sej po srcu je še skoz) pa tud kešno stvar kup, pa mene boli džoko za to, pa njegov fotr je biu domabranc, pa je tud kej kupo, pa me tud boli Đoko za to. to je vaša Resnica

    • tohuvabohu

     Zakaj pa potem težiš, če ti je vseeno? No ja, saj vemo, kakšen je tvoj namen tukaj. Srati, srati in še bolj srati. To je edina stvar, ki jo obvladaš, bednik.

     • janez cepec

      nč ne serjem, sam špegu postavlam vam, ovcam zavedenim, pa uredniku, de vid’te, kaj pomeni bit “u službi resnice”

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, da se držim teme… meni je Nina Zidar Klemenčič seksi ženska…majke mi !!!… Jas bi jo malo pocartal…tak po haloško !!!

  • Jovo Jamnica

   Men tut. Baje se je tut Janši dopadla…

   • Fogglof Tunnek
    • Jovo Jamnica

     Ja… keri nje nebi… ja bih njega

     • Fogglof Tunnek

      Brez žajfe…

     • Jovo Jamnica

      pa to je figorativno… hepan

     • Fogglof Tunnek

      Figorativno brez žajfe…

     • Jovo Jamnica

      Čuj, če je več pedrof v vrsti priheftanih en za drugega, keri od njih najbol uživa?

     • sončnica

      …dejta,vidva,nehejta pretiravat…. ;-)

     • Jovo Jamnica

      LOL… saj nemrem bit resn…

     • Fogglof Tunnek

      Ta zadnji. Ali se motim?

     • Jovo Jamnica

      Pojma nimaš. Ta drugi po vrsti! Zakaj? Ker ga lahko ta prvemu še na roko vrže…

     • janez cepec

      hehe, važn, de ste se izorganiziral. Kuga, pa če se u krog postavte, kdo pa poj?

     • Jovo Jamnica

      Te pa špilajo dimenzije… :-)

     • janez cepec

      videm, de si expert, na use se spoznaš. praveš praksa, da je važna, ane?

     • Jovo Jamnica

      Ja no. Saj sn že nekaj cajta na sveti. Oni kameltrajbari baje začnejo z kozo…

     • janez cepec

      ja tko j’ to, če ni druzga, moreš pa mau improvizirat

     • Fogglof Tunnek

      Aha…torej ti bi izbral drugo mesto?…Seveda če bi bil …khmmm…

     • Jovo Jamnica

      Če si zaj ti to v živo pretstavlaš, je tvoj problem. Upam, da se ti ni vstano…

   • janez cepec

    ja kuga bi pa Janša z njo delu? začeu bi ji jokati, kok, de ga Kučko ponoč straši, tko de bi ga, če bi sploh ga, baba poslušala sam, če bio bio ji dobr plaču

    • Jovo Jamnica

     Čuj, nea vem, kak on z babami. Ene se kuj tu po portali pret njim slačijo…

     • janez cepec

      ja bojda ma izkušne, čivka po tvitu, de jih po 30 ojrou plačuje. glede na ceno, kešne silne kvalitete ne dobi. zdej, al nima dnarja, kar ne verjamem, ker more met precej na lagerju od šverca z orožjem, al ni zbirčn, al pa dobre babe ni sposobn dobit

     • Jovo Jamnica

      Saj pa te Urša ni slaba. Se ti zdi???

     • janez cepec

      ja, sorry, tle sm ga pa ukamejnu

  • Fogglof Tunnek

   Taka stroga odvetnica v tesni črni obleki in visokih petah…auuuuuuuuuuuuuuu…

  • FORT WORTH

   Ampak izkazalo se je,da Nina po strokovnosti ne pride Matozu niti do gleznjef.

   • Fogglof Tunnek

    Če bi bla Nina na meni bi bla definitivno bolj strokovna od Matoza !!!

    • FORT WORTH

     Ampak ne bos se obliznil.
     Kaj vidis na njej ?!

     • Fogglof Tunnek

      Ma seksi je…nimaš to kaj !!!… Na eni strani bi mel Nino, na drugi pa Evo !!!! Ka si nor…dva dni fkup bi mi stal !!!

     • FORT WORTH

      Pa saj nista rdecelasi…

     • Fogglof Tunnek

      Meni je fseeno barva las ali dlak na luliki….samo da so dobre babe !!!

     • FORT WORTH

      A čelavo ti pa ni fsec no ?

     • janez cepec

      zgleda, de je bolj retro

     • janez cepec

      koko pa to veš?

     • FORT WORTH

      Pa saj nisem c(t)epec (:-))))

     • janez cepec

      hehehe, no ja, nej ti bo

     • janez cepec

      SEBE

   • janez cepec

    dost de mu pride čež kolena, de mu ga uhka poduda, če ma pa še kockasto glavo, je pa sploh super

   • Dragan Krstič

    V postelji že,bi rekel.

    • Fogglof Tunnek

     Tudi ti bi jo tresno, haa?…kljub temu, da je Slovenka ti si pa Srb? Lepo, lepo…bifša juga spet deluje !!!

   • janez cepec

    a veš, zakuga j’ dobr, de ma baba kockasto glavo? zato, de maš takrat, ko ti ga duda, na njen glav pir pa pepeunik

    • Fogglof Tunnek

     Vidiš, ti si pa že nesramen do žensk…ne tak kot jas… nežen Tunek!!!

     • janez cepec

      nism nesramn, sm pa praktičn, jebi ga, čez komot ga ni

     • Fogglof Tunnek

      Se pravi, ti pustiš da ti ga duda in pol pa piješ?…Zakaj pa tudi ti ne ližeš? Jas rad ližem!!!

     • janez cepec

      počas je treb uživat, pa umes mau oddahnt

     • Fogglof Tunnek

      Dobro, naj ti bo…

 • Duhec

  Desni so za zgodovino… tisto, ki njim paše. Ostalo je za podret… hvala bogu, da ste brez moči.

  • janez cepec

   since 1945, thank’s God. bi djal: IMA BOGA

  • Olga

   Ga stakne nazadnje, ki bil mu je kos! Za vsako rit (tudi za komunistične riti) raste palica! Nekatere je že dohitela, druge še bo! Saj veste Mustač in Perković sta že na hladnem! Gorenc, Zemljarič in Kučan so v čakalnici! Njihovi zločini nikoli ne zastarajo!

   • Duhec

    Ma preveč so humani

   • radames

    Vedno mi je všeč, če kdo omeni Gorenca. No, ta teden je umrla njegova prva žena.

 • Duhec

  Desni idiotski primitivci in levi lopovi… oboji ste za pobit.

  • janez cepec

   use pred zid, pa gasa, a?

  • Fogglof Tunnek

   Duhec, mene mej rada…noooo….

   • Duhec

    Nedolžne žrtve mam…

    • Fogglof Tunnek

     Jas sn tak nedolžen kot mala ofčka…majke mi…

     • Duhec

      Verjamem, ko vidim.

     • Fogglof Tunnek

      Duhec, za tebe bi se ekstra potrudil…izpolnil fse tvoje želje…

     • FORT WORTH

      Nimas raje kozic no ?!

     • Mihec S’kumarc

      A ti, teliček, res nimaš niti kančka osebnega dostojanstva?

      Bil si šahec, pa šah-mat, pa še desetino drugih…
      Bil pa si tudi premožen zasebnik v Münchnu, s svojim MB 600 in lastnim šoferjem, ki te je vozil na malice in poslovna kosila.

      Ne teliček, tele staro, zresni se že, pa debatiraj ali pa se obesi, bedak.
      Lahko pa si še naprej dvorni norček tako kot si bil na Delo.

     • Jovo Jamnica

      Anpak, še malo, pa bo 600 “komentof”, sam na totem naslovu…

     • tohuvabohu

      Marsikaj je že naložil, vedno pa pozabi povedati, da je sin klavcev in udbovskih ovaduhov.

     • Jovo Jamnica

      Pa ja da…

     • Mihec S’kumarc

      avatar neznan | sobota, 10. marec 2012, ob 18:40:29 0 0 0
      …šahec, kak pa kaj MB 600?

     • Mihec S’kumarc

      avatar MENS SANA | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:57:36 0 0 0
      shah-mat

      Morda sva Mensa in šahist ista oseba. Mensa piše argumentacije, šahist pa psihično uničuje svoje nasprotnike.
      Morda, ni pa nujno, da je tako. Vem samo eno stvar, strah vas je!

      ŠAH-MAT!!! – press

      28. maj 2012, ob 12:12:55
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      re:
      Čeprav sva na isti strani obale, pa si MENS SANA pridržuje pravico do lastne identitete! MENS SANA ni shah-mat!
      avatar Neznan | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:18:49 0 0 0
      Šahec, čakamo tvoje komentarje – umotvore, neumnega pajaca….

     • Mihec S’kumarc

      avatar Neznan | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:18:49 0 0 0
      Šahec, čakamo tvoje komentarje – umotvore, neumnega pajaca….
      avatar cla | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:16:27 0 0 0
      Zeeeh šahistek, zeeeeh. :-))))
      avatar shah-mat | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:15:28 0 0 0
      cla vidim, da zehaš. Ne zaspat, ker lahko postanem tvoj Freddy Krueger.

      ŠAH-MAT!!! – press
      avatar cla | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:14:47 0 0 0
      Šahistek, še enkrat zeeeeeeeeh. :-))))
      avatar shah-mat | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:12:55 0 0 0
      Morda sva Mensa in šahist ista oseba. Mensa piše argumentacije, šahist pa psihično uničuje svoje nasprotnike.
      Morda, ni pa nujno, da je tako. Vem samo eno stvar, strah vas je!

      ŠAH-MAT!!! – press
      avatar cla | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:07:04 0 0 0
      WTF šahistek? Tvoji komentarji? Zeeeeeeeeh. :-))))))
      avatar shah-mat | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:04:37 0 0 0
      cla

      cla, Kita Richardsa in Neznana-Mika Jagra sem tako psihološko uničil, da se bojita odgovarjati na moje komentarje. Pazi, tudi tebi se lahko to zgodi. Lahko postanem tvoja največja nočna mora, hujša od Matilde s koso, tvoj baubau s srpom in kladivom. Bodi previden!

      ŠAH-MAT!!! – press
      avatar Neznan | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 12:01:15 0 0 0
      …šahec, a ste se pol najdla z menso??
      avatar cla | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 11:47:11 0 0 0
      Šahitek brezveze, lepo priznaj da si bijač od svojega šefa. Just come out of the closet. :-)))
      avatar cla | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 11:41:42 0 0 0
      Kaj šahistek, se zaj….š , pol pa s homiči ven al kaj? Si spet moral fasat, da obdržiš job? :-))))
      avatar shah-mat | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 11:39:15 0 0 0
      Me veseli, da je Neznan pogruntal, da je on Mika Jager, njegov dober prijatelj pa Kita Richards.
      Oba igrata v bendu, ” cla ” pa jima nosi “inštrumente” in “mikrofone”. Ste opazili, da sta besedi, inštrumente in mikrofone, v narekovaju. Naj vam fantazija malo deluje. Smešno, a ne?

      ŠAH-MAT!!! – press
      avatar Neznan | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 11:16:37 0 0 0
      …in to rdeči..haha
      avatar cla | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 10:57:10 0 0 0
      “Turk ali Pahor. Drugi voluharji nimajo šans.”

      V vsakem primeru bo zmagal voluhar. :-)))))))
      avatar shah-mat | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 09:01:59 0 0 0
      Turk ali Pahor. Drugi voluharji nimajo šans.

      Mika Jager, tebi pa v vsakem primeru kaže slabo tak, da je vseeno kdo zmaga.
      Smešno, a ne?

      ŠAH-MAT!!! – press
      avatar Neznan | ponedeljek, 28. maj 2012, ob 08:17:19 0 0 0
      Na jesenskih volitvah najbolje kaže Danilu Türku..

      .. nam torej ne..

     • Jovo Jamnica

      Bog ti pomagaj. Kaj Tunek ni dovol???

     • radames

      Čudim se, da tega tipa ne morete pustiti pri miru. Navaden goljuf je, tiste vrste, na katerega se ljudje kar lepijo. Zato takim goljufije uspevajo pa tudi popularni so in ljudje jih imajo radi Takega človeka ne bi smeli niti povohati. Gostobesednost, laži, manipulacije, nevednost. To so njegove lastnosti. Smrdi ko drek, letite pa nanj ko muhe na drek.
      Dajte ga že enkrat pustit pri miru!!!!

     • če rečeš majke mi si pa že ..furček

     • Jovo Jamnica

      Jas sn ot mojga fotra pobrau tut “mater suzno”. Pa ni meu čist nič z Balkanom, anpak z Švabi…

  • sprehajalec

   Pravis biti primitivec je enako kot biti lopov…

  • fmg9

   Oh, Duhčeva no. Saj ti si tudi lastnega otroka umorila, pa še veš ne kaj bi lahko bil…

   • FORT WORTH

    Pripravi se. Zdaj pa si stopil na mino.

    • fmg9

     Sem že navajen… ;)

    • Jovo Jamnica

     Tota mina ma sporo goreči štapin… :-)

     • FORT WORTH

      Ja,ni explodirala…(:-)))

   • Jovo Jamnica

    No, in pol bi naj jas volo tako kamarilo, kera ma take pacijente v svojih vrstah, kot si ti…

    • fmg9

     Žal je tako, da so redni obiski pri psihiatru ravno obratni. Ljudje pridejo tja zaradi misli o pobijanju drugih…

     • Jovo Jamnica

      Edino arcnejo, kero poznam, je Aspirin. To pa psihiatri nea pretpišejo…

   • sončnica

    …nižje ne gre….ali pač?

  • Mihec S’kumarc

   Si pa samokritična…

 • sončnica
  • Jovo Jamnica

   Na tote stvari, mi Slovenci, nimamo fpliva. Na ruševine kakega grada, pa še…

   • sončnica

    …ooo ,pa še kako ga imamo…od naše vladajoče in ostale politike bi morali zahtevati prepoved zastrupljanja ljudi,zemlje in vode iz zraka, z za to posebej namenjenimi letali in preleti…ter imena vseh izdajalskih oseb …tistih,ki so to dovolili in jih tretirati,kot izdajalce ,ki so dovolili genocid nad lastnim narodom..pa,da možnost sankcioniranje takih dejanj nikoli ne zastara…NIKOLI

    • Jovo Jamnica

     Jas sn fseeno malo bol realn. Nimam pa nič proti, da se prečita tut kaj tovrstne tematike. Samo, za to bi moro bit posebn članek in na resnem portalu. Tam pa ni skoro dobenega, ki bi to čito in pol še komentiro…

 • Maja Novak

  saj je imela občina možnost da ga obnovi, ampak nesposobni občinski uradniki so zašuštrali stvar. seveda so bili sds-ovci. nato so ga prodali zasebniku, ki je uspešno začel novo zgodbo. saj vi sds-ovci vedno favorizirate zasebno iniciativo. čakaj malo, to počnete samo takrat ko je zasebnik prave barve. res huda oblika shizofrenije. zasebno dokler so naši, državno ko smo na oblasti. v maniri pravih partijcev slepo sledečih velikemu vodji generalu jajčku.

  • indijanka

   Si ti že slišala za denacionalizacijo?

   • Maja Novak

    v takšnih primerih ima občina predkupno pravico. ampak sds občinarji so na razvojni stopnji amebe. znajo le slediti in mahati z repkom ko veliki vodja ropoče.

    • indijanka

     Z nepovratnimi sredstvi bi to zmogli, kajne. Razen tega bi za obnovitev lahko počrpali evropska nepovratna sredstva, če objekt ne bi bil v zasebni lasti. Če pa še dobro razmisliva, bi morala rodbina Zidar za kulturno dediščino skrbeti skladno s svojimi finančnimi sposobnostmi. Vsaj tako je zapisano. Razen nakupa, nikjer ni podatka o vloženih lastna sredstvih. Nikjer nisem niti prebrala, da bi se zakonca Klemenčič dediščini odrekla, ker je ne vzdržujeta skladno s svojimi finančnimi sposobnostmi.

     • Maja Novak

      ja in? občina je imela priložnost in ni ukrepala. Očitno zidar obnavlja v skladu s standardi kulturne dediščine. za to imamo nadzor (občina). zakaj bi se morala odreč dediščini!? čudno logiko imaš.

     • indijanka

      Nadzor nad prenovo nima občina ampak zavod, ki se s tem vprašanjem ukvarja. Dediščina zakoncev Zidar je pa v tej zgodbi lahko enaka tistemu kar je vložil v grad oče in zmanjšana za nepovratna sredstva države, ki se tej prenovi dodeljujejo vsako leto od leta 2009 naprej. Ali pa naj grad celotna rodbina vzdržuje že sedaj skladno s svojimi finančnimi sredstvi kot to veleva zakon. Za kulturno dediščino gre, zato sem vesela angažiranja očeta, ne strinjam se pa s tem, da grad lahko postane kapitalska naložba.

     • Maja Novak

      hohoho. kdo pa zagovarja socialni in družbeni aspekt naložbe? draga moja, smo v kapitalizmu, vsaka naložba je kapitalska. občina sprejema opn in opravlja nadzor skupaj z območnim zvkd-jem. nepovratna sredstva so NEPOVRATNA!!! če so bila porabljena v skladu z namenom dodelitve, seveda.
      če zidar pridobi status npr. državnega spomenika, je lahko de iure še vedno lastnik, država pa ga vzdržuje, seveda se kot lastnik odreče določenim pravicam. stvari so večplastne, članek je pa na ravni hujskača.

     • indijanka

      Mi lahko odgovoriš na preprosto vprašanje, zakaj investicija ne more biti pokrita z evropskimi nepovratnimi sredstvi? Članek je v bistvu dobrotljiv. Po odgovoru vlade je bilo teh sredstev še več Razen razpisov so jim dodeljevali tudi nujna sredstva, kar pomeni, da obnova ne poteka profesionalno.

     • Maja Novak

      Mislim, da evropska nepovratna sredstva redko pokrivajo celotno investicijo, še posebej infrastrukturne projekte. Sama sem enkrat pripravljala dokumentacijo za en razpis, kjer je bilo v pogojih rečeno da prispevajo sredstva zgolj v višini 40% vrednosti celotne investicije. Seveda lahko črpaš sredstva iz različnih kanalov npr: strukturni skladi, kohezijska politika, razpisi ministrstev. pri prej omenjenem projektu sm uspela z različnih virov zbrati nepovratna in brezobrestna posojila v višini 85% investicije. in ponosno lahko rečem, da danes zgradba živi. vsaka dodelitev sredstev zahteva časovnico projekta, po kateri ti tudi dodeljujejo sredstva in vmes kontrolirajo projekt.

     • indijanka

      :) lep zapis o celovitosti projekta, lastnih sredstvih, manjka pa še zapis o vrsti lastnine, ker gre za kulturno dediščino. Od 2009 se črpajo sredstva na vsakem razpisu. Ker država ne zna zavarovati svojih naložb, bi se lahko zgodilo, da bi nepovratno financirali nakup celotnega objekta, če bo kdaj v prodaji. Taka država pa meni ni všeč. Ko opravljam nadzor nad kakšno investicijo za tuj vir, ne zlagamo in ne kljukamo samo računov. Ampak, se preverja tudi učinek in temu so nepovratna sredstva namenjena. Vrnitvi v okolje.

     • Maja Novak

      se strinjam. nepovratna sredstva so vezana tudi na namen rabe projekta (dolgoročni poslovni načrt projekta). se pa vsekakor strinjam, da mora država (nosilec razpisa) preverjati projekt in zavarovati svoje pravice in lastniku na nek način zvezati roke, da nepremičnino uporablja za v projektu predviden namen.

     • indijanka

      Zato je prav, da se o tem nenehno postavljajo vprašanja, da se lahko funkcionalno vsebini prilagaja tudi zakonodaja. Veš, Maja malo krajev je, kjer se drugače misleči lahko prosto pogovarjajo. Ti pogovori predstavljajo cel spekter razmišljanj. Nekaj od njih je izjemnih. V nekaterih je zaznati veliko žalosti in krivic. Ni prav, da se temu posmehuješ. Prav bi pa bilo, da bi povedala svoje mnenje, ker o tem veliko veš in ne bi samo v stilu viharja obračunavala s celim portalom.

     • Maja Novak

      Tukaj imam pa drugačen pogled. Zakonodaja nikoli ne bo popolna. Izvajalec zakona mora prevzeti odgovornost za njegovo izvajanje. Posledica prilagajanja zakonodaje funkcionalnosti je poplava podzakonskih aktov in predpisov, ki so mnogokrat v medsebojnem konfliktu. Rada pišem po forumih in zelo hitro opazim inteligentnega sogovornika, žal z določenimi pa lahko le na sporen način, jaz v tem ne vidim nič slabega, je pa to mnogokrat ogledalo naše družbe in podoba je velikokrat pod pričakovanji. Sem pa vesela zate kot sogovornico.

     • indijanka

      Sama sem le tu. Malo časa imam. Precej naključno sem tu pristala in zavestno ostala. Veliko sem se naučila od nekaterih komentatorjev. Hitropotezna komunikacija je lahko del urjenja samega sebe :). Drugim je prijetna le, če je domiselna in duhovita. Premalo se smejimo sami sebi. Tvoj avatar prikazuje nagajivo žensko polno življenja, zato so te fantje pravzaprav nežno sprejeli. Poskusi z njimi z žensko energijo. Presenetili te bodo.

     • Peter

      Očitno, iz tvojih odgovorov sodeč, zna maja spraviti skupaj tudi kaj več, kot žalitve in natolcevanja, ampak kar se mene tiče ostaja blokirana in bo zapisana kot izjemno zoprna in nagravžna provokatorka, no.

     • indijanka

      :) veliko energije ima in bistra je. Ni samo provokatorka, ker zna dobro argumentirati stvari. Vsi članki niso prvovrstni. Zato povzročajo reakcije. Če bo energijo in bistrost usmerila v duhovitost in ne bojevanje bo izjemna komentatorka.

     • Peter

      Maja razume samo, da tale zidar gor ni šou u jajc, kaj več pa mu boš težko dopovedala, no.

   • FORT WORTH

    Z revolucijo so partijci nacionalizirali , zdaj potomci revolucionarjev prihvatizirajo…
    Kjer je kraja , tam so oni !

    • Maja Novak

     belčki se pa vmes mastijo na kupninah. dej ne nakladi.

     • FORT WORTH

      Kaki belcki ? Belcke so revolucionarji pobili. Vse za oblast in materialno korist.

     • Maja Novak

      hahahaha. dej ne nakladi. belčkov je k dreka, vsake volitve jih je vsaj 20%. pobil so samo tiste, ki so si to zaslužil. pa nehi že s tem. kva so pa dolfetu u rt lezl. izbrali so napačno stran in plačali ceno.

     • Maja Novak

      od kje pol tok denacionaliziranih upravičencev? sej ne vlagajo vlog iz jame vn.

     • Mihec S’kumarc

      še sanja se ti ne kolk so tvoji kradl

     • FORT WORTH

      Dolfe je bil socialist kt vi.

     • Maja Novak

      hahahahaha. ja, seveda. sej jezus je bil tud socialist a ne? pa papež je dolfija tud sprejel zaradi njegovih socialističnih pogledov.

     • FORT WORTH

      Nobeden sistem ni toliko ljudi pobil,kot ta,ki ga ti zagovarjas.
      Nemski narod je po drugi vojni bila razdeljen na dva sistema. Na kapitalisticni zahodni del in socialisticni vzhodni del.
      En narod dva sistema. Socialisticni vzhodni del jim je propadel kljub temu,da so nemci delaven in ustvarjalen narod.

     • Maja Novak

      malce si zaplaval. kaj ima to veze z člankom in napako občine pri obnovi gradu.
      se strinjam glede zrn in ndr. takšna oblika družbene ureditve je obsojena na propad. zrn je pa zgradil marshallov plan. ampak to je že druga tema.
      v osnovi ti dam pa prav, sistem v ndr je bil zgrešen že v osnovi.

     • Jovo Jamnica

      To je bil dogovor med zmagovalci WWII. Berlin je bil vso zgodovino NDR, razdeljen na dva dela. Madona, Berlin je bil pozicioniran malodane v sredini te čudaške tvorbe. Uveden je bil zračni most in ena avtocesta je bila rezervirana za komunikacijo med Zahodnim Berlinom in BRD. To je funkcioniralo nekaj desetletij, ker je bil takšen dogovor med Velikimi…

     • FORT WORTH

      Zaplaval ?
      Ej stara nalij si cistega vina,da se zbudis iz socialisticne omame.
      V ndr ? Ta sistem je bil zgresen na celem planetu !

     • Maja Novak

      do določene mere se strinjam, ampak je teorija prinesla veliko dobrega: univerzalno volilno pravico, emancipacijo žensk, brezplačno šolstvo, zdravstvo, vloga države kot investitorja, delavske pravice itd. posploševanje vodi v enoumje kar je vedno slabo.

     • FORT WORTH

      Ves koliko placa drzavljan Nemcije doplacila za zdravstvo ? 10€ letno.
      Ves koliko yugosov je odslo na delo v Nemcijo,ves koliko slovencev dela zdaj v Avstriji ? In to za nekajkrat vecje mesecne place.
      Obe omenjeni drzavi sta veliko bolj socialni,kot bivsa yuga in zdaj Slovenija.

     • Maja Novak

      se pravi da zagovarjaš državno zdravstvo, saj v nemčiji velik del premije pokrije država torej!? odloči se kaj zagovarjaš. denar ni vse, pomembna je tudi kvaliteta življenja. se pa strinjam, da je minimalna plača v sloveniji prenizka..

     • FORT WORTH

      Zagovarjam njihov Nemski kapitalisticni sistem.

     • Maja Novak

      torej zagovarjaš welfare state s poudarkom na trajnostnem razvoju in energetske neodvisnosti. ne boš verjel, tudi jaz.

     • Mihec S’kumarc

      TUD PROSTITUTKE STE DOBILE GLAS

     • tohuvabohu

      Kdaj si se pa ti prismoda držal teme? Ti si tukaj izključno z namenom delanja štale, tako kot fogeltič, cepec, pa še cel ducat rdečih hijen, ki ne trpijo svobodne besede v svobodnem mediju.

     • FORT WORTH

      No a vidis pa si le skapirala. Dobro jutro.

     • Maja Novak

      sm vedela, da je v vsakem desničarju, levičar, samo vn ga je treba zbezat. :)))))))

     • FORT WORTH

      Za razliko od tvojih smo veliko bolj socialni. Jansa je uvedel zastonj vrtec za drugega otroka medtem,ko so tvoji to ukinili.
      Pa otrok tudi ne ugrabljamo.

     • pokvarjeniSvet

      Kdo ga je financiral ? tisti ki so ga ustvarili in še sedaj sedijo na pomebnih stolčkih preko Atlantika…oz v vseh vzpostavah ki jih imajo tudi v Evropi…in so edini kjer imajo globalno moč in se predaja iz roda v rod.

      ti isti nam sedaj vsiljujejo migracije in globalizem.

     • 5-RA

      Maja nam bi lahko razložila razliko med programom nacistov in komunistov.

     • FORT WORTH

      To so drobtinice.

   • Mihec S’kumarc

    Ni, ona je sekret – arka.

 • sončnica

  PR NATEG LETA ?
  Poznavalci
  politični marketinga sumijo, da je ta box med Miroslavom – Dobrim in
  Brglezom naumil PR vele in super plačani piar strokovnjak iz Izraela.

  Cerar
  se je ob migrantski krizi premaknil proti sredini oz. desni oz.
  pravilneje rečeno – k večinskemu mnenju. Brglez pa poskrbel, da ne zgube
  vse leve volivce. Spor je navidezen, saj si bosta kmalu segla v roke…
  Še več, čez mesece ga bo celo predlagal za predsednika države.

  Je to nateg leta oz. prvih mesecev 2017? Sledijo namreč še drugi./PUBLISHWALL/

 • Duhec

  Tralala… pejte na travnik in obračunajte… bojo mladi mel mir.

 • if

  Prejšnji režim je gradove uničeval iz načelnega stališča “vsaka privatna lastnina, tudi fevdalnega porekla, je nevarna naši stvari kljub temu, da fevdalizma ni”.
  Franci Zidar je bil del tega sistema in je del tranzicijskega sistema, ki je samostojno Slovenijo pahnil v antidemokratični trend.

  • Jovo Jamnica

   Kako bi se mogel po tvoje, Zidar lotiti zadeve?

   • Maja Novak

    kupit in podarit rkc, potem pa po kolenih na brezje s portretom generala jajčka.

    • Jovo Jamnica

     Ja, recimo…

    • Mihec S’kumarc

     Boljša je varianta f21. Dobiš na pol zastonj, država ti financira obnovo, potem prodaš
     Tako delate v vaši opciji, kriminalci.

    • tičko

     ti pa si zihr šlogarca, ker lagat znaš.

   • if

    Mogel? Moral?

    • Jovo Jamnica

     Mora se umret…

 • xtc

  He;he ;he;he zanimivo jeto ;da je ta isti zidar;pozidal precej velik objekt pod gradom Podsreda v času njegove obnove ampat objekt naj bitakrat zarasel dobesedno brez papirjev:
  Vprašanje je ali nima tovariš kakega emšo na Lajovicevem seznamu:

 • Mihec S’kumarc

  avatar shah-mat | sobota, 10. marec 2012, ob 16:24:46 0 0 0
  Tupko, enkrat sem ti že napisal. Pridi v haloze pa boš bit kot kristus ki ga tako ceniš. Dobil boš haloško ikebano in če ne veš kaj je to, pridi. Osebno jaz te bom rešil, mislil boš, da ti je bog erbijo poslal. Upam, da razumeš haloški jezik. Smešno, a ne? ŠAH-MAT!!!

  • janez cepec

   ejga, a maš ti use pošlihtan, gor pod streho? za tekele ket si ti, majo u Begnah še ene par postl frej, dej se prjau

   • tičko

    za prjatla boš pa ja ti zrihtu, da bosta zimra, al ne ?

    • janez cepec

     ma ni blema, saj doug cajt nau. jest mam sicer cimr pr Avsenik, vaj pa pridem obiskat.

     • tičko

      Avsenik se s Cepci ne ukvarja, ker on neki da na sebe.

     • janez cepec

      on se z nobeno stvarjo ne ukvarja več, če pa ostalem dnar pšokažeš, te pa z veselom sprejmejo

  • Fogglof Tunnek

   Kdo te je to…neki ŠAH-MAT? SHaloz?…Ne poznam ga!!!

   • Jovo Jamnica

    To je Petrofc

    • Fogglof Tunnek

     Jovo…he he…”ne poznam ga”… kapish?

     • Jovo Jamnica

      Ja no, saj jas ti verjamem. Sam to dobenga nea briga… :-)

   • Mihec S’kumarc

    sej blo tud mene sram če bi biu na tvojem mest.

 • sodnikisozločinci

  Starejšim ljudem so vzeli nepremičnino, če so hoteli prejemati socialno pomoč, zato so mnogi od njih umrli v bedi, da bi vsaj nekaj ostalo potomcem, na drugi strani pa graščakom za obnovo gradov dajejo nam preko davkov ukraden denar. To so Pahorjevi lopovski “socialni” demokrati, progresivna levica in njihova skrb za ljudi na socialnem dnu potrebne pomoči. Njihova edina skrb je namenjena pedrom, tujcem in lopovom iz njihove sekte.

  • sončnica

   …JAP…TO JE POSLEDICA JANŠEVEGA ZUJFA

   • učko

    Mogoče je to posledica tvoje driske, al pa obratno !!!!

   • korintos23

    Zujf je predvideval zarubiti vam kar ni vašega. In s tem sem se in se bom vedno strinjal. Pobrati partijskim hlapcem nakradeno.

 • sončnica

  …revščina naroda in vse večje razlike med bogatimi in revnimi,je stvar politike

 • sončnica

  …revščina ni naravno stanje…žal je pri nas ustava mrtva črka na papirju….sicer bi morali prepoved le te,napisati vanjo…

 • Fogglof Tunnek

  POZOR POZOR… Mihec S’kumarc je en navaden lažnjivec…kao da sn jas bil neki ŠAH-MAT???
  Nikoli…je pa bil moj dober prijatelj…iz sosednjega haloškega brega !!!

  • xtc

   čUNEK? nE RAZBURJAJ SE ;KOLINE SO ZOET JANUAR$J ALIDECMBRATAKO ;DA ŠKODI PRITISKU:

   • Mihec S’kumarc

    hi, hi pa ga bom spet sral

 • sončnica

  trček naj do volitev ustanovi svojo stranko….brez raznih vajalet,mihcev in ostale navlakeima velikešanse,da pride v parlament…folku je všeč

 • Peter

  Majo blokirani liuzerji spet shod, al kva, no?

  • samsara

   Zgleda, da so na Nova24 TV zadeli eno nevralgično točko vladajoče, priviligirane in nedotakljive kaste tovarišic in tovarišev, dejansko novodobnih zemljiških gospodov udbofevda.

 • samsara

  Ja, ‘voditelji delavcev in kmetov’, ‘prvi med enakimi’ in podobne oslarije…
  Dobro, da njegov zet varuje pravico in zakonitost tega fevda.

  Udbokomunistična kontinuiteta press

 • dr Janez Sveti

  Janez Janša, bivši komunist, sedaj predsednik SDS!
  Kako se bere?
  DR Janez Sveti Resnica

  • Duhec

   Stanju v državi primerno… grozljivka.

  • učko

   Bolj papežki od papeža, bolj komunističen od Stalina. Ob njem kot “asketskem komunistu” so svoje (komunistične) čase ostali komunisti zgledali kot kupi debelo nasranega dreka. Zato so ga pa vrgli iz partije. Ko si komunist, bodi komunist, ko pa se “pregvantaš” pa bodi 100% tisto “ta novo” !!!!

   • korintos23

    Mi lahko našteješ vse pomembnejše funkcije JJ v KPJ ?

    • Jovo Jamnica

     Prečitaj si lastnoročni Janšev življenjepis. Mogoče je pri vseh mogočih in nemogočih funkcijah, tudi na kakšno pozabil… :-)
     —————————–

     http://www.mladina.si/49713/mladinait-st-744/

     • korintos23

      Tudi jaz sem bil predsednik pionirske organizacije v OŠ. To je torej bil zelo pomemben in odločujoč položaj v KPJ po vaše ? ZSMS, ja seveda.

     • Jovo Jamnica

      Ja, 1985 so ga že šutirali. Si zamisliš, da te zabrišejo iz ZKS, še vedno pa ostaneš na plačilni listi komunistične države???

     • komar marko

      JOVO , malo več pameti pričakujem od tebe ne pa raven KORINTOSA! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Pa nena bodi no taki. Dans sn že ausglajzo. Pa saj pišem tu, ko doben od ta pametnih nebo čito…

     • komar marko

      torej vidiš, da te cenim!

     • Jovo Jamnica

      Pa ja. Mal svobode mi pusti. Saj vedno nisn tak “našpičen”. Samo tu pa tam…

     • korintos23

      Seveda. Saj veliko takšnih med vami plačujemo še danes. Le zakaj nikoli sebe ne omenite ? Pomanjkanje ponosa ali časti ?

     • Jovo Jamnica

      Jas še nisn f penziji. Ko pa bom, so mi toti, kaj so si postlali pr koriti, zračunali 427€ za 40 let. No, pol sn fčera slišo, da je Tonin reko, da majn ko 617 nebomo smeli dobit. Mi je že lažje pr srci. Dans bi volo Tonina…

     • korintos23

      Jaz vam, hlapcem, niti toliko ne bi dal. Le zakaj ? Saj niti zabevskati me upate.

     • komar marko

      ja ti imaš še penzijo v markicah, če se prav spomnim kakor si trdil na kurah!

     • komar marko

      očitno je vas JJ tako prevzel, da brez njega ni več vašega življenja. Se motA imate vsi ZASLUŽNE penzije, ki bi jih morali že zdavnaj ukiniti!

     • Jovo Jamnica

      Marko, nisn jas kriv, da se nisn grebo…

    • učko

     Zdravo, “čizma” tukaj, so me na 24 suspendirali za 30 dni, pa tukaj mal desnakarje šibam, tako kot tam vas levakarje, hehehe. Lej, odgovor na tvoje vprašanje, JaJo je bil slaba vest oportunističnim komunjarom tam. Jasno, da mu niso dali nobenega “čina” ali pomembne funkcije, zato jih je pa tut zahebaval,hehehe. Kadar Jajo ni glavni, je užaljen, kot pravi komunjar, to ti govorim !!!

  • tarantela

   Nekako svetopisemsko: iz Savla Pavel. Ali pa obratno, kaj pa vem.

   • dr Janez Sveti

    Kako skočijo primitivci. Saj nisem jaz Janše vpisoval v KP. Jaz nisem bil v KP, večina teh primitivcev zabitih je bila. Kronani osli, ki vedno sledijo nekomu, saj so sami preveč zabiti, da bi se odločili.
    Dr Janez Sveti genij

    • Anonimni_Profesor

     Ti sebe imenuješ genij, kar je žaljivka za resnične intelektualce! Brez Janše se komunizem morda sploh ne bi zrušil. In ljudje, ki se tega zavedajo so od tebe 1000x pametnejši, ti pa jih žališ. S takimi bedaki, ki mislijo pametnejšim od sebe soliti pamet se nimam namena pogovarjat. BLOCKED!

     • dr Janez Sveti

      Oh, kako sem žalosten :)
      DR Janez Sveti genij

  • xtc

   tAKO ;DA SI BEBO?iN TORABIŠ ŠE JAVNO POTRDITEV?

   • dr Janez Sveti

    Mijauuuu
    DR Janez Sveti Sultan

  • korintos23

   Super. Pač dokaz, da v KPJ niso bili le idioti tvojega tipa. Mene prav veseli.

   • stajerc5

    Skoraj sem te hotel blokirati….Pa, kako prides na korintosa…?

   • dr Janez Sveti

    Jaz sem genij, zato nisem bil med vami bedaki , ki ste se vpisali prostovoljno v KP.
    DR janez Sveti genij

  • stajerc5

   Milan Kucan, se vedno zaprisezeni kumunist z zamrznjeno rdeco knjizico, predsednik slovenskih Illuminatov, imenovanih tudi F21; najvecji izdajalec vsakega pravega in postenega Slovenca in njegove grude, kartelno povezan z organiziranim kriminalom in med slovenci poznan kot Don Murgleone.
   Kako se bere!?
   V imenu vseh postenih stajercev!

   • dr Janez Sveti

    Odlično se bere.
    DR Janez Sveti Iljušin

 • samsara

  A bo v tem gradu tudi Nosferatu?
  Rubec, kaj meniš?

 • alojz

  Na komentarjih so levi kot driska. Kulturno ne moreš nič napisati saj kulturno debato ne poznajo. Pazite na Novi, da vam še prispevke ne nacionalizirajo. Zaenkrat so kar zanimivi čeprav jim gre (levim) pena na usta.

  • stajerc5

   To je dobro znamenje! Opazil sem, da so zaceli ze zelo paziti v katero gostilno gredo. Vcasih, ko smo jih se z plankami masirali, je bilo tudi podobno…

 • alojz

  Z gradovi je pa tako. Leta 45 so jih požigali in minirali. Danes jih obnavljajo z našim denarjem. Ampak pogoj pa je, da je graščak rdeč.

  • stajerc5

   Prejsnji prvi pogoj je bil, da je grascak visel, gorel ali preprosto “metak u celo”! Seveda so “nasi” heroji prej pred njegovimi ocmi pobili otroke , zeno in ostale!!!

  • radames

   In nekoč je odšla k Vidi Tomšičevi delegacija, ki je hotela prositi za več “sredstev” (denarja) za obnovo gradov. Tomšičeva je odgovorila, da ne bo nič, saj so jih med revolucijo namenoma požigali in rušili in jih zdaj ne bodo obnavljali.

 • Diagnostik

  a pol je imel JJ za svojo odvetnico hčerko zagriženega komunista?
  jej jej,spet ga je polomil…

  • korintos23

   Tudi vas ne izaženemo.

   • tarantela

    Nič ne bo, levi se že organizirajo v trojke…

    • stajerc5

     Pa ne da ti o ruskih troikah?

  • stajerc5

   Kaaaako si plitek!!! Ce je nekdo dober v svojem poslu, mi je zadnja skrb, kaj je v politicnem smislu!
   Jezus, ti pa Diagnostik? Ti si, ali pa si, kot tisti Moderndorfer(hihi), pejt menjat plenice!

   • Jovo Jamnica

    Ja. Nekaterim bi blia lustracija res prva, ne pa zadnja skrb…

    • komar marko

     mnogo boljše bi nam bilo če bila izvedena.

     • Jovo Jamnica

      Apsolutno se strinjam. Pol sploh o teh bedarijah tu, dans nebi debatirali…

 • VERZIFIKATOR

  Clemente Goranescu

  FILMSKI GRAD KLEMBERG – Z NADZIDKOM

  (prevofd iz romunščine: Nino Zidanšek)

  Transilvanijo poznate,
  se v Romuniji nahaja,
  val turistov tja prihaja,
  kot da jame v njej so zlate.

  Drakula, ki tam domuje,
  vabi tjakaj radovedne,
  daje jim poduke zgledne,
  popularnost si kupuje.

  Našel tam se je pred leti
  režiserski nek začetnik,
  tak balkanski pač povzpetnik,
  ki se s tujim perjem sveti.

  Film nizkoproračunski
  kanil je kar sam posneti,
  od države sredstva vzeti,
  grad zgraditi si tajkunski.

  Grad, kjer Drakulo posname
  z žlahtnikom v osrednji vlogi,
  z njim zdaj v kar največji slogi
  od Romunov sredstva vzame.

  Klemberg grad se imenuje,
  ki povzpetnik ga postavlja,
  pravzaprav ga zgolj prenavlja,
  studio v tem gradu snuje.

  Drakula bo v njem nastopal,
  tisti, ki tam nina-nana
  v krsti, saj je zgodba znana,
  v krvi ki se bo okopal.

  Grad je Klemberg prizorišče,
  kjer povzpetniška družina
  in z njo filmska skupina
  uprizarja zdaj grobišče.

  Se izkaže luknja prazna
  tam na dnu družinske vreče,
  vse kar se v fasado zmeče,
  drama je nadvse porazna.

  Šla po zlu je gotovina,
  reče magični gledalec,
  je pred gradom le mešalec,
  grad ostaja razvalina.

  Vržen pa ni stran denar,
  v roke vsem gre dobro znane,
  saj kulisa dosti stane,
  je denar pobral zidar.

 • radames

  Tovariš Franci Zidar je bil včasih profesor zgodovine na idrijski gimnaziji. Tam je spoznal svojo bodočo ženo. In njegova hčerka je dobila moža nedaleč stran. Žirovca.

  • sprehajalec

   Verjetno je bil specialist za Srednji vek, da si je zazelel grad. Pa priimek Zidar izraza zatrto strast v njem. Pa placa profesorja je bila verjetno dobra. Vec faktorjev se je Tovarisu moralo poklopiti.

 • tarantela

  Na Švedskem se pripravljajo na vojno z migranti, bojijo se tudi ruske invazije…
  http://nova24tv.si/aktualno/migrantska-kriza-na-svedskem-uhaja-izpod-nadzora-policisti-ze-pripravljeni-na-vojno-stanje/

  • komar marko

   a so tudi RUsi začeli bežati?

   • tarantela

    Preber, piše na NOVI!

    • Duhec

     A to so odkrili raziskovalni novinarji na Novi???

     • tarantela

      Ja, jest mam že potovalko pripravljeno, not modrc pa par gat s čipkami na hlačnicah, eno antlo pa koc, da me nau zeblo. Ja pa en rusak hrane.

     • komar marko

      a da grešmed migrante. A vidiš kaj KRIZA naredi. ha, ha,ha

     • tarantela

      Res ne vem, kam naj jo pobrišem, med migrante, a nej počakam na Ruse, za prmej, se mi že meša, a veš Ti kej pametnga svetvat?

     • komar marko

      ja OBOJI imajo kilometrino. Predlagam, da si nabaviš še prezerventive, če si si že frišne spodnjice!

     • tarantela

      A ni greh to uporablat? Pravjo, de se ne sme…

     • komar marko

      ja ti že veš, sam veš uni so za spredaj in zadaj in za zadaj nikoli ne veš.

     • Duhec

      Hahaha. Jst si bom pa dons. Bliža se konc sveta.

     • komar marko

      a tudi ti živiš v pomanjkanju?

     • Jovo Jamnica

      Če je Šajherca potpisana, te je ziher polek tut kaka strateška analiza…

     • tohuvabohu

      Pa ne da je S. Petrič dal nogo tudi Delićki?

 • Fogglof Tunnek

  Pa pustimo gradove in garsonjere, pogovarjamo se rajši o bifših komunistih…toti so bolj zanimivi. Udbofska afera JBTZ je bla odskočna deska za pridobitef visokih položajef Ivana Janeza Janše in drugih partijskih pofspetnikof…kosomolcef…podmladka partije, ki so skoraj fsi na koncu pristali v SDS.

  • učko

   Narobe, večina je pristala v LDS in SD !!!! Kdo od teh pa bo v stranki, kjer je JaJo “Capo”, ne ga srat. JaJo bi jih istradal do smrti, hehehehe

  • korintos23

   Kot recimo Zemljarič, Kocjančič, Isajlovič, Masleša. …

 • Fogglof Tunnek

  A še pomnite tovariši, ko je udbovec od glave do pete, Igor Bafčar, reševal iz pripora priprtega Ivana Janeza Janšo, s katerim sta kasneje zasedla prestižna stolčka? Oba sta postala najprej sekretarja za notranje zadeve in obrambo, kasneje pa ministra teh dveh represifnih resorjef, ki sta v očitno dogovorjeni vojni za Slovenijo odigrala ključno vlogo. Pošteno plačilo oziroma nagrada za odlično izpeljano prevaro navideznih sprememb.

  • korintos23

   Seveda Boris alias Tunnek nekako pozabi omeniti tovariše kot je Zemljarič, njegov bivši šef iz SDV. Res me skrbi za pozno dementno stanje tovariša Tunneka.

  • sprehajalec

   “Naloga komunista je, da uporabi vsa sredstva, zakonita in nezakonita, mirna ali nasilna, resnicna ali laznjiva, da javno mnenje pridobi na svojo stran”. Vladimir Iljic Lenin.

   Ker burzoazno kapitalisticno mescanski elementi so omejeni z resnicnostjo svojega govorjenja. In to je prednost nas Levicarjev in Komunistov.

   • Jovo Jamnica

    Ja. Omejenih je res dosti. Fčasih sn prau frapiran nat totim dejstvom…

 • komar marko

  zakaj rdečkoti niso sposobni organizirati protestov proti KRAJAM, plagiatom, nemorale, ki so jo dokazali vladajoči in podobnim rabotam. So pa sposobni VSTAJ kjer zahtevajo, da se jih ne ODSTAVI OD KORITA in brezmejni dostop do kreditov v bankah! ZAKAJ?

  • korintos23

   Dobro dresiran kuža nikoli ne ugrizne gospodarja.

   • komar marko

    a to sodiš po sebi? Imaš izkušnje z markicami! In ti je ostalo PRIVZGOJENO!

    • korintos23

     Zastonj se trudiš.

     • komar marko

      res se trudim zastonj v svojem privatnem času!

 • korintos23

  Jaz sem prav vesel, da se vse več ostarelih partijskih hlapcev trudi svoje laži predstaviti na Nova24TV. To je največji dokaz, da ta medij deluje v pravi smeri. Nepomembni mediji pač nimajo privlačnosti. Jaz recimo še nikoli nisem prebiral Dela ali Mladine.

  • komar marko

   no pa naštej te partijske hlapce. Me zanima. BOŠ? Ali pa si pri tistih kužitih, ki gospodarja ne ugriznejo kakor si spodaj zapisal!

   • korintos23

    Partijski hlapci so recimo tisti pajacki, ki tulijo JJ , ko Mramor krade Slovencem.

  • tarantela

   Ti morš bit pa grozn pametn desc!

   • komar marko

    pri njem se kuj vidi da je med zaslužnimi. Ta je kasiral še MARKICE zaradi zaslug! Bo sam kaj več povedal!

   • korintos23

    Jaz nisem gledal RTV Slovenija.

    • tarantela

     Viš zdej sm pa firbčna, kaj pa je na RTV tazga, da nisi gledu?

     • korintos23

      Ničesar. Mene je težko dresirati na tako primitiven način.

     • tarantela

      Si pa karakter!

  • Jovo Jamnica

   Čuj, jas sn od prvi dan tu. Daj, nauči me še kaj od tega, kak je tu, na totem portali…

   • korintos23

    Seveda nisi.

    • Jovo Jamnica

     Kaj nisn??? Če bi se mi zdaj dalo, bi ti kopipasto ta prvi koment, kerega sn tu napiso. Na Disqusi je fse shranjeno…

  • komar marko

   Vprašaj pobratima iz Haloz, zakaj so na MLADINI blokirali komentiranje in zakaj so ga iz KUR nagnali!

 • komar marko

  no rdečkoti bodo uvedli dodatno TAKSO za TEŠ &. No kdaj bodo rdečkoti protestirali. Najprej POVEČEVALI ceno, sedaj pa naj raja plača. HALO, kdaj bodo vstaje RDEČKOTI! Ste sposobni treznega razmišljanja ali ste še vedno pri MARKSOVI doktrini!

 • Fogglof Tunnek

  Glejte desnosučni, da bote lažje razumeli, bom vam jas razčlenu zakaj Ivan Janez Janša leta 2004, ko so ga namestili na sedež precednika vlade RS, na povodcu ni posegel v srce napajanja udbovsko mafijske zveri, ki ga ma v bankah, zavarovalnicah in energijskih podjetjih. Leta 2011 je Ivan Janez Janša v kamere izdahnil, da ves čas njegovega precednikovanja na mestu precednika vlade ni vedel, kaj se je dogajalo v bankah. Pravilno bi bilo povedati, da ni smel vedeti, kaj se dogaja v bankah, kljub temu, da se je ta čas 2004 – 2008 iz teh bank podelilo največ tajkunskih in drugih kreditof za propadle projekte brez ustreznih zavarovanj ali pa teh sploh ni bilo.

  • korintos23

   Seveda. In prav to danes potrjuje mafijska leva koalicija, ki na vsak način želi prikriti in skriti krivce za izginule milijarde. Boris, pa ja ne pričakuješ, da bomo verjeli, da bi levica ščitila Janeza Janšo ? Tega niti tvoji trije vnuki ne verjamejo no.

   • komar marko

    no moram pa priznati, da si zapisal zelo PAMETNO in sem tu enakega mnenja!

   • montyamp

    Fogltunč ima vnuke ???
    Takšen ološ bi morali takoj kastrirati , ne da se množi , ni čudo da tonemo , tonemo , ……………

    • korintos23

     Žal. Imeli smo priliko leta 1991. Čeprav se je skrival v kasarni v LJ.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, ko je LDS propadel, so določili za vodenje Vlade leta 2004 postaviti novega ZSMS pofspetnika, komsomolca Ivana Janeza Janšo. Spomnite se, da je na volitvah zmagal brez kakšnega velikega boja, sestavil vlado in vladal na povodcu polna štiri leta. Seveda pa je takoj, ko je prevzel, začel govoriti, kako je treba pofdarjati stvari, ki nas združujejo, povezujejo in ne o stvareh, ki nas razdvajajo. O razgradnji udbovsko-komunističnih monopolof ni bilo niti besedice, kaj šele dejanj, ki bi to naredila… A ste frapirani ko vam to pišem?…Kar bodite!!!

  • korintos23

   Seveda. Ker so bili tovariši iz SDV, ki obvladujejo naše pravosodje, takoj pripravljeni vložiti obtožnice proti sebi. Boris, svetujem ti, da začneš uporabljati imena, brez pravljic.

   • Jovo Jamnica

    Keri Boris je Tunek? Kobal???

    • tarantela

     Strašno pametno fprašuvleš, hi-hi…

     • tohuvabohu

      Haaaaahaha, štajerščina res ni težka. Namesto v” napišeš “f” in to je to … To zmore še udbofogl.

     • stajerc5

      Sej se to ne zna, vprasi ga, ce ga je v Velej ponoc kej strah…!?

    • tohuvabohu

     Kidrič? Kraigher? Davidovič?

     • Jovo Jamnica

      Čuj, jas poznam tut enega Borisa K., keri je klošar in sta se ga Janša in Gorenak fkup lotla, ker ju je šinfo is mariborske knižnice…

 • komar marko

  no nekaj je zanimivo, Komentatorji ki na kurah udrihajo po JJ ga tukaj HVALIJO in trdijo o kriminalu na vladi! A so spregledali , ali so jih na kurah nagnali ali pa so jim ukinili ZASLUŽNE penzije! Ali pa se je dogodil ČUDEŽ?

  • Duhec

   Mal si zamešal…. to je napačn korintos.

   • korintos23

    Točno. Jaz sem njegov brat dvojček.

    • komar marko

     vljudno te prosim, če si dvojček ne poneumljaj se in potem ne uporabljaj tega nICKA, ki je pljuval po DVOLETNEM otroku! Prav! ROTIM TE, zamenjaj nick!

     • korintos23

      Nikar se ne boj. Poznam tako tunneka, kot korintosa23 in recimo prašek. Vse to so pač izmechki človeštva.

     • komar marko

      Samo zakaj uporabljaš ta propadli NICK. PROSIM preimenuje se!

     • korintos23

      Namerno. Da ga izzivam. Je zelo občutljiv nato. Takšni ostareli pajaci so duševno vezani na svoje nicke. Jim predstavljajo življenje.

     • Jovo Jamnica

      Men se zdi, da tebi tut nebi škodo kaki strokovni prijem psihijatra…

   • komar marko

    no me čudijo zapisi?

 • Duhec

  Verjetn tud RKC obnavlja s pomočjo države… drgač pa kapo dol vsakmu, ki se loti take obnove in sploh hoce met grad.

  • korintos23

   Delovanje proti Slovenskemu narodu je razpoznavni znak vas, anonimnih levičarjev ?

   • Duhec

    Leva nism, zarad vas pa tud desna več ne.

    • Jovo Jamnica

     Jas pa sn se skos trudo, da bi desn postau. Jebi ga zdaj…

     • korintos23

      Seveda ne. Vi ste vedno samo tisto, kar je v korist vam. Zato ste tudi vedno skriti. Kdo pa bi vam verjel, če bi izdali svojo identiteto ?

     • Jovo Jamnica

      Jas nisn nič skrit. Jas nikol nikjer nisn napiso, da sn fen ot Janeza

     • korintos23

      Nikoli se nisi podpisal pod svoje besede.

     • Jovo Jamnica

      Čuj, mene marsigdo pozna. Zakaj bi zdaj tu nekaj blefiro? Nečem se javno ispostavit in fertik.

     • korintos23

      Samo lopovi se skrivajo.

     • Jovo Jamnica

      Aja? Veš da… Lopovi so za v zapor. Jas pa nisn v zapori. Če bi biu lopof, bi me že najdli in pol adijo internet…

     • korintos23

      Nikar. Pošten človek se nikoli ni in se ne bo skrival ali kogarkoli bal.

     • Jovo Jamnica

      Saj se dobenga nea bojim. Zakaj pa bi se ispostavlo, če mi je nelagodno???

     • fmg9

      Glej, korintos, u izi. Jovo poha. Lahko mu kdo zateži za tistih par biljk… Je levičar, ampak nikakor ni nevaren. ;)

     • komar marko

      garantirano če te mahnem po levi strani, te bo začelo v desno zanašati! Preverjeno!

     • Jovo Jamnica

      Narpred me morš trofit… :-)

     • komar marko

      te bom povabu na pir! Prav!

     • Jovo Jamnica

      Ja. Sam pol boš vedo, keri sem. Meni se pa tota poznanstva nea dopadejo. Anpak, fseeno hvala!

    • komar marko

     ha, ha, ha. Če pa zaradi tega portala nisi politično opredeljena, pol DUHEC pa nekaj ne štima. Veš politična opredelitev je mnogo več kot nek portal. Jaz sem tukaj zaradi VAS, da se malo pohecam in da se mi potrdi stanje DUHA in razpoloženja. PRAV!

     • tarantela

      Pol bi moral pa skozi cerkveni portal.

     • komar marko

      a si že nabavla robo za zaščito?

     • tarantela

      vazelin

     • komar marko

      vazelin ni zaščita!

     • tohuvabohu

      Kako pa veš, da ni šel, teatralna?

     • tarantela

      Ne vem, maš prou!

    • macon

     Desna nisi zaradi sebe, ker ženske niste za brcanje proti sistemu. Ženske iščete, kako se čimbolj udobno vgnezditi v sistemu.

     • tohuvabohu

      Saj zato pa je sodstvo totalno feminizirano. Masleševe špehovke, ki samo sprejemajo klice in čakajo na obljubljeno penzijo.

  • tohuvabohu

   RKC ne obstaja. Registrirana je kot KC. Komunajzarji bi jo radi omejili na neko lokalno makaronarsko organizacijo in mislijo, da ji bodo že s samim krivim naslavljanjem prirezali krila.

  • pokvarjeniSvet

   Jaz bi ga tudi imel, mi daš denar za odkup in obnovo ?

   Jaz bi marsikaj naredil, samo denar mi dajte, pa bom realiziral.

   • Iza Demos

    Kjer je volja je pot!

    • pokvarjeniSvet

     Ja samo denarja mi pa nihče ne da….nekateri si ga pa preprosto vzamejo iz davkoplačevalske blagajne – jaz pa si ga ne smem….kje so zdaj vsi ti SJW ?? če tulijo kor prizadeti da moramo biti vsi enaki in imeti enake možnosti…zakaj pol jaz ne dobim nepovratnih sredstev iz Državne blagajne če tukaj pravite da zakoni in pravila veljajo za vse enako ??!!

     jaz bi se tudi rad imel fino na tuji račun…zakaj pa ne če tukaj me nekateri prepričujete da je prav da nekaterim to dovolimo in toleriramo…pol še pa dajmo meni, zakaj bi bil izjema ?? ali pa kar vsem , saj konc koncev vsi vplačujemo v državni žakl – zakaj pol si vsi en moremo vzeti tako kot neki posamezni privilegiranci.

     • Iza Demos

      Hmmmmm? Takole bom rekla, začnite z malimi koraki. Najprej si poglejte vseh 12 RRP /Regionalni razvojni programi) razvojnih regij za obdobje 2014-2020, Strategijo razvoja Slovenije, Resolucijo o nacionalnem programu razvoja javne prometne infrastrukture v Republiki Sloveniji do leta 2020 z vizijo do 2030, Program državnih razvojnih prioritet in investicij Republike Slovenije za obdobje 2014−2017, Strategijo pametne specializacije idr. in Partnerski sporazum med Slovenijo in Evropsko komisijo za obdobje 2014–2020 ter Operativni program za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020. Potem pojdi na spletne strani http://ec.europa.eu/info/funding-tenders_sl ter http://www.mk-projekt.si/sl/aktualni-razpisi/
      Potem ugotovite na kateri razpis bi se lahko javili glede na vaše prioritete/ideje. Če je razpis namenjen fizični osebi ne rabite ustanovit pravne osebe. Če je upravičenec lokalna skupnost se morate povezati z ustrezno občino in jo prepričati v vašo projektno idejo. Če je razpis namenjen pravni osebi se morate odločiti kako obliko pravne osebe boste ustanovili. Ne glede kaj boste ustanovili ali zadrugo ali podjetje ali neprofitno podjetje naj bo to o.o.(z omejeno odgovornostjo). Nikakor ne pojdite v s.p., če boste imeli opravka s kupci, ki so lahko potencialni neplačniki itd. Lahko ste ob hišo in vse prihranke.
      No in potem veselo na delo. Izpolniti morate vso predpisano dokumentacijo za prijavo na razpis in izdelati projektno nalogo, pridobiti vse zahtevane dokumente, projekte in pri investicijah še analizo stroškov in koristi, pa presojo vpliva na okolje.

      In ste na konju! Niste pa še zmagali. Predvsem pri direktnih vlogah na EU institucije morate držati pesti, da je vaša projektna ideja ocenjena z dovolj točkami, da bo prišla na listo za sofinanciranje.
      Gora papirologije. A pri vsakem projektu vam bo ostalo nekaj denarja in z desetimi projekti boste za gotovo zbrali 80.000EUR gotovine. Potem pa brž v nakup ene spomeniškovarstvene nepremičnine. Ali pa kaj drugega odvisno od takrat aktualnih razpisov za nepovratna sredstva.

      Vam povem ni ravno lahko in rabite kar nekaj znanja in veliko energije ter potrpežljivosti.
      Ja, brez muje se še čevelj ne obuje. Pa srečno!

      In nikar se ne pustite zavajat mislim, da moramo biti vsi enaki in imeti vsi enake pogoje. To nas je tudi pripeljalo sem kjer smo……….

 • komar marko

  Komentatorje prosim, da naj DVORNEGA NORČKA pustijo in mu ne odgovarjajo!

  • radames

   Čudim se, da tega tipa ne morete pustiti pri miru. Navaden goljuf je,
   tiste vrste, na katerega se ljudje kar lepijo. Zato takim goljufije
   uspevajo pa tudi popularni so in ljudje jih imajo radi Takega človeka ne
   bi smeli niti povohati. Gostobesednost, laži, manipulacije, nevednost.
   To so njegove lastnosti. Smrdi ko drek, letite pa nanj ko muhe na drek.
   Dajte ga že enkrat pustit pri miru!!!!

   • Jovo Jamnica

    Če pa je zabauno…

    • radames

     kakšno nekvaliteto zabavo imaš rad. Ta foglou je navaden nategne. Poznal sem nekaj takih ljudi. Vsiljivi, hočejo bit popularni, v resnici so pa plehki. In čudno! Taki so priljubljeni v družbi.

  • montyamp

   PAMETNEJŠI POPUSTI .
   ŽALOSTNA RESNICA ( SLOVENSKA ) , KI UTEMELJUJE PREVLADO NEUMNOSTI .
   Sledi likvidacija , če bo treba tudi fizična .

   • Jovo Jamnica

    Ja. Celi cajt sn se spraševau, zakaj si dans naenkrat popusto. Zdaj si spet k sebi prišo???

    • montyamp

     Delo sicer počaka ,………….

  • Prle

   Tukaj,razen tebe ni nobenega dvornega norčka.

   • komar marko

    ha, ha, ha. imam PC nastavljen na NIVO norosti. Čim si s epojavil mi je zazanal nenako stopnjo kot pri pijančku! SLUČAJ?

    • Prle

     Verjetno si lestvico norosti določil po sebi. Moram ti priznati, da nisi tako neumen, kot so neumni tvoji komentarji.

     • komar marko

      Stopnjo imam prilagojeno na pijančka in tebe. Ni razlike , ne boš verjel, sem se tudi sam začudil! Moram pa priznati, da pri temi pogrešam tudi pamet, glede ostalega pa že veš! Prav”

     • Prle

      Uf ti si velik um, poleg stopnje norosti imaš na svojem računalniku tudi stopnje za določanje pijanosti. Če je vse to res, te čaka velika politična kariera, saj te bo Janša v naslednji njegovi vladi postavil za zdravstvenega ministra. Čestitke.

     • tarantela

      Bojda NOVA pripravlja tudi zvočno komentiranje, se bomo še slišali.

     • Jovo Jamnica

      Jas mam glas ko Elvis…

     • tarantela

      A pleše tud, mislim roknorol?

     • Jovo Jamnica

      Eh. Ne več… :-)

     • tarantela

      Jest bi še kak pujštertanc… ko bo koleno spet perajt.

     • Jovo Jamnica

      Jas še samo gledam polek… :-)

     • Duhec

      Sam da se ne bomo gledali…

     • Jovo Jamnica
     • tarantela
 • Fogglof Tunnek

  Zakaj vas resnica, ki jo pišem, tako boli? A ni najbolj in zgolj pomembna resnica? Zakaj ni Janez Janša s svojo desnico izvedel lustracije… ZAKAJ ???

  • Fogglof Tunnek

   Za odgovore se vnaprej najlepše zahvaljujem. Morebiten vaš molk bo podal zadovoljive odgovore na fsa moja fprašanja.

  • korintos23

   Kako že gredo tiste besede izdajalca slovenskega naroda, tovariša Bučarja ? “Lustracija samo preko mojega trupla..” To bi mu morali izpolniti.

   • Fogglof Tunnek

    Zakaj po tolikih porazih na volitvah Janez Janša, kot veliki demokrat, ni zmožen prepustiti vodenja stranke SDS novemu vodstvu, ki bi stranko demokratiziralo in bi naredilo prave korake za razgradnjo t.i. komunističnih monopolof in omrežij, o katerih vi desnosučni zgolj govorite, že odkar ste stopili na politični parket leta 1988???

    • korintos23

     Vaša večna želja po odstranitvi JJ se nikoli ne bo uresničila. Poskusite si sami svoje predsednike strank izbirati, ne da vam jih vedno gospodarji nastavljajo.

     • komar marko

      so še vedno v delegatskem sistemu. Pač kumroves in politomisarji opravijo svoje.

   • Jovo Jamnica

    Čuj, Moša Pijade je tut nekaj reko, baje v Bihaći, leta 1942. Ona, kaj je stenografirala, je prodala stenogram četnikom in oni so ga dali pol v arhif Belgrad. Se sločajno spomniš, kaj je Moša govoro???

  • tohuvabohu

   A imaš kaj povedati na temo članka, govedo zarukano likvidatorsko?

 • komar marko

  Ha, ha, ha. Pijančka zaniam zakaj je JJ predsednik in zakaj ne odneha. Pozablja pa, da je pri mesečnikih nek golobradec upizoril dopisni kongres, da se je obdržal na oblasti. Prav tako je bil na kongresu pretep ker je mučkal z GLASOVI. LEVAKI in se pijanček ubada s stranko katere član ni!

 • Fogglof Tunnek

  Kako lahko komunist komunista lustrira???

  • korintos23

   Torej so v KPJ vsi imeli enake funkcije?

   • Fogglof Tunnek

    Več ali manj, in Janša je bil zraven…

    • Mihec S’kumarc

     Čujem dbmo mel furež A res

     • Fogglof Tunnek

      Imeli bomo koline…pa to…

     • korintos23

      Seveda. Tunneke.

  • montyamp

   Tako da mu psa ………..

  • Fogglof Tunnek

   Ste kdaj čuli za stara slovenska reka, da iste vrste ptiči skup letijo ali pa da gliha fkup štriha?

  • Novakec1

   Tunek, prosim ne bit tako zloben , pol desnakov bo kap trefnla.

 • Novakec1

  No vidite kam se bo skrila elita ob migrantskem sranju, čuvala jih bo pa policija in privat vojska.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, če komunisti ne bi izklučili Janše iz partije, bi mogoče zaj Janša vodil SD. Zanimivo, da je Janša po izključitvi iz vrst komunistof, še pisal pritožbe in prošnje, da ga sprejmejo nazaj. Ali mogoče kdo ve kako bi prišel do fotografije, ko je Janša nosil Titovo štafeto? Enemu kolegu sHaloz, ŠAH-MATU, bi jo rad pokazal, ker ne verjame, da je Janša to tudi že v življenju počel.

  • korintos23

   Če KPJ ne bi izključila JJ, ne bi bilo samostojne Slovenije.

   • tarantela

    Pol pa ni Janša zaslužen za samostojnost, ampak KPJ. Zakva si je pa pol dal spominsko ploščo nardit, jebela!?

    • Fogglof Tunnek

     To spominsko ploščo sn jas fkral in jo prodal na Bolhi…ha ha ha ha ha ha …

     • korintos23

      Boris, ti brez delavke CSD niti iz stanovanja ne moreš. Si pozabil?

    • korintos23

     Kako da ne ? Saj vsak dan trdite, da je JJ komunist. Torej ? Kučan-komunist-proti Sloveniji in Slovencem. JJ-komunist-Za Slovenijo in Slovence. Lepo vidna razlika.

     • tarantela

      Ja pa Kučan se je v Beogradu skregal in Sonja tud, si pozabu!?

     • korintos23

      Kučan se v Beogradu ni nič skregal..On je tam Slovenijo prodajal za osebne koristi sebe in ostalih članov iz krogov njegove mafije. Le zakaj se bojijo arhivov iz BG ?

     • montyamp

      Korošec bi ti znal povedati kaj delajo še danes banditske elite naveze LJ-ZG-BG.
      ŽveplenoPLAVI tudi .
      Naivnost Slovencev nima meja .
      A si sploh Slovenc/ka , ali si Slovenac ???

     • tarantela

      Čistokrvna mešanka med Notranjcem in Štajerko, pravjo, da je to hudičeva mešanca.

     • montyamp

      Na , da bo mir eno uro : : :
      https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg
      Tu imaš tvojega PLAVEGA .

     • tarantela

      Mam rajši tuki na portalu mal heca.

     • montyamp

      Je hec še boljši , če poznaš resnico .

     • macon

      kučan je v Beogradu čuval svoj ljubljanski pašaluk in nič drugega. Za Slovenijo ni naredil nič, vedno jo je samo zajedal, ji delal sramoto, lagal in kradel.

      Nekdo je zapisal, da kučan kot vsak pravi totalitarec govori v tavtologijah: v nesmiselnih stavkih, ki nič ne povedo in potrjujejo sami sebe. Tipično vedenje vodje mafijske združbe v javnosti, ki ji vendar ne bo razlagal rabot svoje bande.

  • Mihec S’kumarc

   žiga žaga poje žaga, rompopom…

  • tohuvabohu

   Prekleto govedo lažnivo, zadnjič si pa trdil, da je bil ŠAH-MAT tvoj brat.

   • Fogglof Tunnek

    Je moj polbrat…samo o tem se fHalozah ne govori.

    • tohuvabohu

     A se bojijo udbe?

    • korintos23

     Tunnek v življenju ni videl Haloz. Samo toliko.

     • tohuvabohu

      Kolikor sem se pozanimal, nihče tam ne ve zanj. Če bi res bil učitelj, kot naklada, bi se narod uprl takemu govedu zaupati otroke.

 • samsara

  Kako bi se kaj podala ‘fotošopska’ kronica, tejle prelestni dami?

  • centurion

   Če daš soproga Klemota na fotošop, razpade sistem.
   Lažje popraviš Frankensteina.

   • RATATA

    Ne

 • macon

  Tistih, ki v življenju izpadejo bedni kot Tunek, niti pogledam ne, kje šele da bi razpravljal z njimi. Temu pacientu pa se celo dozdeva, da naj ga po njegovih izbljuvkih jemljemo resno.

  Čisto tipičen levak je: lažniv, amoralen, pokvarjen in brez časti.

 • korintos23

  Je pa seveda vse bolj jasno, zakaj na levici kričijo, da na desni samo v preteklost gledajo. Jih zelo boli vse, kar se razkrije.

 • tarantela
  • montyamp

   Kaj ti seme si zabito , ali tako slabo provociraš ???
   Poglej kaj je ostalo od Kučanovega prepira : : :
   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

   • tarantela

    Drugič me pa opozori, da me kaniš napasti, skor bi mi od smeha u hlače ušlo, pa še take mam z genirčkami!

    • montyamp

     Če ti ne uspe eno uro ostati z določeno mero koncentracije , samo zato , da ne boš klatila neumnosti po portalu , ti bom zrihtal telefonsko , pa ne od fogglttunča .

     • tarantela

      Ne se razburjat, lepoti škodi!

     • montyamp

      Saj se ne , ko pogledaš , me daj obvestit , če je v redu .

     • tarantela

      Kaj pogledam?

     • montyamp
     • tarantela

      Nimam cajt, morm kle dežurat, mam plačano!

     • montyamp

      Ja lahko bi bilo še več .

     • tarantela

      Kaj češ, nas je velik, pol nam pa plačo znižajo. Tako je, če si prekarc u demokraciji…

     • montyamp

      Ja lahko bi od Putina kaj dobili .

     • tarantela

      Zdej se pa Ti zafrkavaš!

     • montyamp

      Poglej jutri do konca , boš razumela , zakaj sem to napisal .
      Poznam zadeve u nulo .

     • tarantela

      No, zdej pa se ne zafrkavam, sem pogledala na kratko par minut, kasneje bom še naprej. Menim, da je to resničen vzrok razpada. Več, ko bom pregledala vse, mogoče jutri.

     • tarantela

      Sem pogledala. Sedaj razumem, zakaj ni bilo lustracije, vsi imajo prste v marmeladi. Tak komentar sem že zapisala na tem portalu Zanimivo pa je tudi mnenje nekaterih, ki se je pojavilo kmalu po razpadu Jugoslavije, da je Kučan posredno sodeloval z Janšo in tako pomagal k razpadu.
      P.S: A obstaja kje kakšna fotografija Štefana Korošca?

     • Jovo Jamnica
 • Fogglof Tunnek

  Glejte, moram biti tudi do vas desnosučnih tudi fer… vse je “isto sranje, samo, drugo pakovanje.”… Ni Janez Janša dežurni krivec, je pa eden glavnih, in to že takoj od osamosvojitve SLO.

  • korintos23

   Ni panike. Vemo pa tudi, da ste vi precej blizu konca. Ni fer, je pa lepo.

  • baldeagle

   Res je, Janez Janša je eden glavnih akterjev, ki so zrušili vaš zblojen totalitarni komunistični režim in demolirali gnilo tvorbo po imenu SFRJ

   • Maja Novak

    hahahahahaha. ivan janez jajčko,romar po poteh avnoja, je kaj zrušil. daj nehaj, dokler ni jla podpisala premirje in umik še roke ni pomolil vn iz bunkerja. uzun ga je pa čakal avto in helikopter za ekspres v celovec, če bi začelo zares pokat. večjega posraneta kot je ivan janez jajčko slovenska zgodovina ne pozna. nakladat pa zna, v tem je pa ta glavn.

    • baldeagle

     Ker si zahojeno komunistično teslo, ti seveda ni jasno, kakšne dolžnosti imajo obrambni ministri me vojno.
     Naštej mi samo eno samcato državo na tem svetu, v kateri je bil med vojno njen obrambni minister v prvih bojnih linijah.
     Saj vem, da je za komunistične pezdete, to pretežka in nedojemljiva naloga. naloga

    • stajerc5

     Bravo, vidis, tale je pa bil za enoloncnico, ampak brez mesa! Torej, popravi se, ce hoces meseka…

 • Duhec

  Levi so vas še na vašem desnem portalu povozli… grozljivo.

  • Fogglof Tunnek

   Duhec, potrebno je bilo red narediti…žal drugače ni šlo.

   • korintos23

    Boris. Najprej v svojih hlačah naredi red.

  • tarantela

   Bojda je lastnik portala eden, ki bolj na levo paše. Pa še evrčke mu služimo, ko klepljemo tuki.

  • montyamp

   Kramberger je tudi hotel grad kupit .
   Komunisti mu ga niso hoteli prodati .
   Popravil bi ga za svoj in ne davkoplačevalski denar .
   Komunisti so ga rajši zaklali , grad razpada še danes .
   GORJE NARODU , KO PRIDE MORILEC NA OBLAST .

  • baldeagle

   Po kvantiteti mogoče res, kar se pa kvalitete tiče, pa še zdaleč ne.

  • korintos23

   Nikar ne sodi po tem, da se nikomur ne da z omejenimi ukvarjati. Vem da ne veš, kaj je to, ampak ostali imamo tudi družine, veliko več vredne od vas.

  • stajerc5

   Poglej malo visje, potem pa lahko gres aja-aja…

  • radames

   Temu ti praviš – povoženje? Mentalni revčki te ne morejo povoziti. Z ignoriranjem se bodo povozili sami.

 • radames

  Meni lepo piše: This user is blocked
  Kako se lahko dajete s tako plehkim človekom?

 • radames

  Meni lepo piše: This user is blocked
  Kako se lahko dajete s tako plehkim človekom? Oziroma z nekaj plehkimi ljudmi na forumu,
  Dejte jih pustiti pri miru, naj imajo monologe. Dolgo jih ne bodo imeli.

 • stajerc5

  Prijatelji SDS-a! Lepo vas prosim, ker verjamem, da ze dolgo niste bili na Kurah, poglejte si forume! Sploh, ko je tema Trump ali malo dima po Le Pen itd. Sedaj mi je sele jasno, od kje so se hostarji prignali na nas Forum. Torej: kaj taksnega nisem v sanjah pricakoval! Prej je bil vsak, iz nase strani komentar, pohojen- izsmejan itd. Poglejte si sedaj! Par rdecih revcekov se se samo trudi, ampak ga drugih deset(vcasih njegovih!!!) pohodi kot krastaco! Lahko recem, da so se vsi, ki so bili prej levo-sredinski premaknili na desno sredino! Par rdecih, taksnih z zvezdo na celu, je pa sploh utihnilo.
  DOBRO NAM KAZE IN LEPI CASI SE KMALU OBETAJO!!!

  • učko

   Prijatelj, že 25 let čakaš, pa še prej si zelo dolgo čakal, pa še nisi dočakal! In tudi ne boš, ker te bo prej Matilda pošlatala !!! To pa samo zato, ker so rdečkarji preveč brihtni za vas desnakarje neumne !!!!

   • tohuvabohu

    Ne ženi si k srcu, vsegliharček! Vsak človek potrebuje več ali manj kondicijskega treninga.

   • korintos23

    Ne bo držalo.levičarji svoj uspeh gradijo na dresuri naših staršev še iz časov SFRJ. Sedaj jim to počasi beži iz rok in zato tako cvilijo.

   • stajerc5

    Racunam in racunam, ampak, oh cudez, vedno pridem na 20 let! Dobrih pet let je bilo res dobrih!

  • korintos23

   Tam se dogaja podobno kot se je zgodilo na Siolu. Si opazil, da siol.net sploh nima več komentatorjev in je forum ugasnil ? Pop24 hiti po isti poti.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte desnosučni, zakaj lažete? A vas je to naučil vaš Veliki Vodja?… A se še spomnite kako je Janez Janša je v Rovtah lagal. Grobo je potvarjal zgodovino. Prihajal je v nasprotje s samim sabo. Na kakšen način je uspel v Rovtah na proslavi v čast domobrancem reinterpretirati zgodovino po svojem okusu. Javnost samo želim opozoriti le na nekatere in še zdaleč ne fse nedopustne razlage Ivana Janeza Janše !!!

  • tohuvabohu

   Govedo lažnivo. Janša vedno govori konsistentno. Nepoučeni bi mislil, da te nekaj žre in žre in ti ne da spati. Resnica je pa ta, da iz tebe kriči sovraštvo do demokracije. Enkrat klavec vedno klavec.

   • Maja Novak

    ja, seveda, če si polgluh shizofrenik

    • korintos23

     Ne. Če ne uporabljaš RTV Slo za šolanje.

    • stajerc5

     Glede na 100%-ne psihopate pri vas, sploh ni tako slabo…

  • korintos23

   Nikar se ne trudi več. Internet je v resnici vaša smrt.

  • Fireblade

   koga briga Janša .. mi vsi verjamemo Opankoviču dee, po znameniti izjavi da DDV na 22% ne pomeni podražitev :))) pa baje je on najbolj inteligenten med levaki

 • baldeagle

  Škandalozno: na javnih razpisih prejel 381.449,37 evra proračunskega denarja za obnovo gradu
  ———————-
  To je pa tudi vse, kar zmore komunistična svojat. Porabljat davkoplačevalski denar, ker niso sposobni ustvarit lastnega. Česarkoli se je kadarkoli lotila komunistična banda, je bilo že v samem startu obsojeno na propad. Komunistična svojat nikoli ni bila ustvarjalna. To so vedno bili, so in bodo nesposobneži, lažnivci, manipulatorji, koruptivneži, razdiralci vsega, česar se dotaknejo, in paraziti, ki so odvisni izključno in samo od tujih sredstev. Skratka, komunistična drhal je izkoriščevalska smet tega planeta, katero je potrebno počistiti v ropotarnico zgodovine in jo nikoli več spustiti na plano.

  • Maja Novak

   kdo uporablja javni denar!? ivan janez jajčko u lajfu ni delal v zasebnem sektorju. enako pol sds-a. same pijavke javnih korit. pa dej komu nakladaš. stavim da si iz javnega sektorja nakladač.

   • korintos23

    Saj se hecaš?

    • Maja Novak

     dej povej kje je jajčko kdaj delal v zasebnem sektorju

     • korintos23

      Hm, torej bi desni politiki morali delati v tovarnah, medtem ko bi levi le kradli ? Poskusi najprej razumeti napisano.

     • Maja Novak

      vsi imate polna usta o poklicnih funkcionarjih na levici. prijatelj dragi, enako je na desnici, poklicni politiki, ki zasebni sektor še črkovati ne znajo.

     • korintos23

      Nihče ne govori o poslancih v parlamentu. To so izbrali volilci. Govorimo o državnih parazitih iz državnih podjetij. Bo šlo ?

   • baldeagle

    Janez Janša nikoli ni bil odgovoren za bankrot nobene države. To sposobnost imajo izključno idioti politične opcije, kateri ti pripadaš.

    • Maja Novak

     no ne še, možakar je še živ in potencialno mu še lahko uspe. ne obupaj, ima še čas za škodo. je pa njegova klika skoraj bankrotirala slovenijo 2004-2008.

     • stajerc5

      Glede na to, da se danes zres njegov kruh, imas kar veliki gobec, nje-de!?

     • korintos23

      Ups, nisem vedel, da je JJ vodil forum 21. Bi kaj o tem ?

     • stajerc5

      Ne more! Se niso v OS vzeli!

     • Maja Novak

      največji bančni dolg se je ustvaril v letih 2004-2008

     • stajerc5

      V tem casu je bi(a) Maja spoceta…

     • korintos23

      Seveda. S pomočjo LDS kadra v NLB.

     • baldeagle

      Idiot babji lažnivi. Najvišji življenjski standard v Sloveniji je bil ravno v letih od 04-08, ko je Slovenijo vodila stranka SDS z Janezom Janšo na čelu. Ko so ponovno oblast prevzeli komunistični idioti, je začel standard drastično padati in se Slovenija enormno zadolževati.

     • Maja Novak

      največji bančni dolg, ki je bil posledično kriv za kreditno krizo, je bil ustvarjen v letih 2004-2008. to je dejstvo. še pomniš sestanek adrijane starine kosem, bavčarja, šrotkota in jajčkota. kar naenkrat barve niso bile važne, le barva denarja. oh desničarji, jajčko vas striže že 25 let. hahahahahaha

     • korintos23

      Nikar se ne trudi. Vaše laži so vaše mokre sanje.

     • Maja Novak

      to so preverljiva dejstva, kot pleša velikega generala. vidiš pa kar hočeš videti.

     • korintos23

      No pa kar na dan z dokumenti. Saj bo šlo ?

     • tohuvabohu

      A zato še noben bančnik ne sedi? Ker jih Janša ščiti? Nisi samo zmešan, si tudi lažnivec.

     • Maja Novak

      seveda noben ne sedi, ker so delal usluge tako levim kot desnim in nobenim ni v interesu da začnejo bančniki čivkat. vsaka kreditna pogodba ima podpisnika odgovorne osebe kot tistega ki izdela oceno tveganja. puf problem rešen, samo interesa ni tako na levi kot na desni. sej je mel jajčko drugo vlado. a je kej naredu en VELIK NIČ! vi pa še kr v en glas, veliki general jajčko na veke vekov.

     • stajerc5

      Ahahahahahaaaaa, kar naekrat so ze levi IN desni!?
      Cez mi je vrglo, sem te vsaj kaj posprical?

     • korintos23

      Vedno. Dokler bo proti vam.

     • Maja Novak

      on ni proti ničemer. oni hočejo samo denar. žal si preveč indoktriniran da bi razumel. politična elita nastopa zgolj pod barvo denarja, za nas se pa farbajo na kar pač povprečni slovencelj tripa.

     • baldeagle

      Kdo in zakaj je tisti, ki blokira dostop do bančnih podatkov Logarjevi komisiji? Česa se bojijo, da bi lahko Logarjeva komisija izsledila, če bi dobila vpogled v vso bančno dokumentacijo o spornih kreditih?

     • Maja Novak

      veš kaj pravi stari rek? če hočeš kaj prikriti, ustanovi parlamentarno komisijo.

     • baldeagle

      To je izgovor, kadar nekomu zmanjka argumentov.

     • Maja Novak

      no naj ostane pri tem. ta komisija bo toliko pomembna kot tista o trgovanju z orožjem. pravnih posledic ne bo, bodo pa politične in to najbrž pozitivne. nekomu bodo pospešile politično kariero. se spomniš cviklove komisije?

     • baldeagle

      Trdiš, da pravnih posledic ne bo. Seveda da jih ne bo, dokler bodo sodišča polna sodnikov, ki pripadajo levi politični opciji.
      Zakaj je npr. sodnica Daša Cener na vso moč onemogočala vpogled v bančno dokumentacijo? Moralo je posredovati US in ji naložiti, da izda odlok, s katerim bo imela Logarjeva komisija dostop do bančnih podatkov, ki bodo razkrili krivce, ki so odgovorni za povzročitev bančne luknje. Ti pa so v veliki večini pripadniki leve kriminalne politične opcije. To si upam z gotovostjo trditi.

     • Maja Novak

      sodnica je zavrnila vpogled v bančno dokumentacijo, ker je bila zahteva selektivna. ustavno sodišče je pa selektivnost odpravilo in dovolilo vpogled v VSO dokumentacijo tako levakarjev kot desnakarjev. verjemi, zgodilo se ne bo nič. ker, če padejo eni, padejo tudi drugi. to je pa moja razlaga, zakaj se ne bo nič zgodilo. enako je bilo pri trgovini z orožjem: imel si desni in levi kanal prodaje. se je kaj zgodilo!? seveda, nič. bolje bo, ko bo ta osamosvojiteljska kamarila pomrla, govorim tako za leve kot desne. morm, rečt zabavna debata. bi še nadaljevala, vendar morm žal spat. jutr delam.

     • baldeagle

      Kdo je bil na čelu bank, ki so dajala kredite podjetjem brez pokritja? Katera podjetja so prejela največ kreditov?

     • Maja Novak

      zvon 1 in zvon 2. kdo pa imenuje nadzorni svet nlb!? še pominte desankarji? kramar je jajčkotu podpisal par kreditov pa je blo vse zmenen, mal še bavčarju, pa rkc, da je ovčke pomirila pa je blo.

     • baldeagle

      Zvon1 in 2 sta prejela kredit v višini cca 800M €. Kdo je dobil ostale štiri miljarde €?
      Mariborska škofija pa je velik del sredstev že vrnila v obliki nepremičnin. Kdaj bo to storila komunistična banda in vrnila 70 miliard€, ki jih je pokradkla Sloveniji in jih parkirala v davčnih oazah?

     • Maja Novak

      preglej seznam terjatev na dutb. približno 50-50 je. nikoli nisem rekla da so levi brez greha, samo desnakarji niso nč bolš. trenutne politične opcije niso rešitev

     • korintos23

      Še vedno ne daš odgovora, zakaj levica skriva krivce.

     • Maja Novak

      tudi forum 21 je treba raztrajbat. jajčko je imel vse vzvode da bi se tega resno lotil. tu ciljam na njegov drugi mandat. upala sem, da se bo res postavil po robu levakarjem. in kaj je naredil!? EN VELIK NIČ!!!!!!!!!!!!!!! od takrat sem še bolj prepričana, da vsi te politiki ko ugasnejo odrske luči televizijskih soočenj gredo potem skupaj na pivo inse nam vsem režijo v faco.

     • Maja Novak

      levica skriva krivce iz enakih razlogov kot desnica. vsi imajo roke v marmeladi.

     • tohuvabohu

      Trola, Janša pri tem nima nič! Bavčar je pa LDSov kader.

     • Maja Novak

      vtipkaj janša in bavčar v google, pa boš videl v kakšnem odnosu sta.

     • Beli Sneg

      V kakšenm odnosu si pa ti s KK. Si njegova trola. Kaj neki pravi google brihta? Oba sta bila osamosvojitelja, Bavčar je potem šel v LDS ne delaj se neumne. Možno pa je da si tako glupa.

     • korintos23

      Imena in dokumente prosim. Ne svoje nepotešenosti tu zdraviti.

     • Maja Novak

      poglej seznam terjatev na dutb.

     • korintos23

      Seznam podpisnikov kreditov me zanima. Tisti, ki ga levica na oblasti skriva. Levica skriva krivdo JJ ? Kupi si vibrator.

     • FRANC3

      Oglej si spletno stran MF-JAVNI DOLG RS in ti bo vse jasno.
      Toliko, kot sta nas zadolžila Šivilja in Cmerar, nas JJ ne more 20 let. In levaki jim še kar verjamete.

     • Maja Novak

      nekomu, ki mu ekonomija ni jasna, nima smisla razlagat zakaj povečano zadolževanje. drži se prižnice, je bolj na tvojem nivoju.

     • korintos23

      Povečano zadolževanje je potewbno za hranjenje družbenih parazitov.

     • tohuvabohu

      Na tistem famoznem sestanku ni bil narejen noben dolg.

     • Maja Novak

      nego, kaj pa!? teslo naivno! takrat so si razdelili slo. gospodarstvo z blagoslovom jajčka.

     • korintos23

      Forum 21 pa je humanitarna organizacija.

     • Maja Novak

      se strinjam, tudi forum 21 je treba raztrajbat. jajčko je imel vse vzvode da bi se tega resno lotil. tu ciljam na njegov drugi mandat. upala sem, da se bo res postavil po robu levakarjem. in kaj je naredil!? EN VELIK NIČ!!!!!!!!!!!!!!! od takrat sem še bolj prepričana, da vsi te politiki ko ugasnejo odrske luči televizijskih soočenj gredo potem skupaj na pivo inse nam vsem režijo v faco.

     • tohuvabohu

      A ja? A je bil predsednik F21?

     • tohuvabohu

      Kreten! Če so prodali tretjino zapufanega Mercatorja, to še ni razdelitev SLO gospodarstva. Pa tudi ga niso prodali Šrotu in Bačvarju, ampak PL in IB-ju, ki sta bila takrat državni firmi.

     • Maja Novak

      no pa si potrdil mojo trditev. kdo kadruje nadzorni svet v državnih firmah!? VLADA!!!!!!!!!!!

     • tohuvabohu

      Tega nisem zanikal! Verstanden?
      Ampak ti si vse pomešal. Prodaja deležev SOD in KAD ni kopanje bančne luknje.

     • Maja Novak

      se pravi, da se je vse dogajalo v vednosti in s privoljenjem vlade!!! I rest my case.

     • tohuvabohu

      Kaj vse?

     • Maja Novak

      preprodaja deležev kad-a in sod-a s krediti danimi v državnih bankah z nikakvim poroštvom.

     • tohuvabohu

      To pa ni stvar vlade!

     • Maja Novak

      ja kje so se pa zadolžili ljuba duša za nakup deležev kad-a in sod-a? je denar zrasel na drevesu!? ne pri bankah, ki smo jih kasneje reševali.

     • tohuvabohu

      Ah, nehaj, ne serji, kredit sta dobili državni firmi. Se pravi iz enega žepa v drug žep. Ampak ti še kar naprej mešaš stvari. SOD in KAD sta prodali deleže, kreditiranje je pa drug posel. Če bi se Janša vmešal in preprečil kreditiranje, bi rdeča banda na cesto brž spravila 80.000 ovac. Zakaj pa BS ni intervenirala? A je tudi Gaspari pod Janševim vplivom?

     • Maja Novak

      ne, gaspari je pa samo nesposoben. in to ni iz enega žepa v drug žep!? čeprav je lastništvo državno, so to gospodarski subjekti, ki na trgu nastopajo avtonomno. kreditiranje je del tega posla. Nakup ni mogoč, če ni sredstev torej kredita.

     • tohuvabohu

      V konkretnem primeru mi ni znano, da bi šlo za slabe kredite. Celo pa mislim da ni bila kreditor banka, ampak SOD in KAD, ki sta pristala na odgodeno plačilo kupnine.

     • Maja Novak

      ni res. pivovarna in merkator sta se zadolžila pri bankah, ki sta potem povzročila razprodajo in odpis deleža dolgov, ki smo ga nato davkoplačevalci sanirali. hvala za zabaven pogovor, vendar morm žal spat. delam jutri

     • tohuvabohu

      Tega ne vem, če pa ti veš, si to dolžan prijaviti! V medijih to ni bilo nikoli omenjeno. Vsekakor pa še vedno ne vem, kaj ima Janša pri dodeljevanju kreditov.

     • tohuvabohu

      Cepec. Slovenija je bankrotirala zaradi sabotaže, ki jo je Janševi vladi pripravila banda F21 na čelu s Kučkotom.

     • Maja Novak

      ali ni bil na delu lucifer, ki je po stresovo potopil zvon en in dva. hahahahaha
      ne,ne,ne, bili so gremlini in vodiška johanca. hahahahaha

     • tohuvabohu

      Janša pri tem nima čisto nič, bumbar.

     • Maja Novak

      seveda on je bil ubogi predsednik vlade, brez moči in vpliva.hahahahhahaha. to je bil tak kontrol frak, kot v starih cajtih partije.

     • korintos23

      Predsednik vlade torej ropa banke ? Torej enako velja za Cerarja ? Zakaj ne uporabiš imen, ki so kriva za milijardni rop naših bank ?

     • tohuvabohu

      Pri Zvonih pa res nima nič. Kaj pa naj bi imel?

     • Slovenec 33

      Saj nebi verjel, če nebi tole zgoraj prebral.
      Limit topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja je število pik na nivoju zlate ribice.
      Kaj res ni nobene razprodaje, da bi si lahko dvignili pike na proteusov nivo.
      To usmerjeno izobraževanje res v kali zatre vse, kar bi omogočilo kaj več kot blejanje.

     • FRANC3

      Zakaj nekoga že v naprej obsojaš, tiste za katere se ve, kaj so vse zafurali, pa niti ne omenjaš!?

     • stajerc5

      Cuj, Maja mora tudi kako enoloncnico dobiti…A res mislis, da si upa sinfat cez svoje, ops, “nase”?

   • Beli Sneg

    Mal si mlada pa vsega ne veš. So ti tudi dobro glavo sprali. Gospodična opranoglava, JJ je delal v Mikrohitu in Mikroadi. To sta bili računalniški firmi.

    • Maja Novak

     samo čakala sm da nekdo to omeni. hehehehe. mikroada in mikrohit sta bili izpostavi sdv-ja. istočasno sta bila tam sodelovca jajčko in bavčar in bila sta samo na plačilni listi od leta 86-89. še kaj pajac?

     • tičko

      Lažnivka. Kaj si čakala. Nimaš, kaj čakat, ker ti nihče ne verjame, ker se že par dni tule dereš in lažeš bolj, kot pes teče..
      Janezu je zet pregledoval, koliko sladkorja pa mleka pa kruha je kupil za otroke, če ima račune, a vaši pa kar pol miljona od šuba ukrast.
      Pa ta vaš graščak je le eden od levakov, ki kradete vse povsod ko srake.

 • garfi

  v Romuniji gredo ljudje na ulice
  v jugobutalah pa na pir

  • stajerc5

   Kar oddahnilo se mi je, po dveh urah prvi pameten komentar!

  • stajerc5

   Ali ni zalostno, Romuni so cigani ali romi ali …Mi se gremo nekaksne ponosne slovence in samo gledamo kako nas “nasi” cigani kradejo vsak dan, in to brez zakona, preprosto taaako, in se smejijo se nam v obraz, brez zakona, brez protestov, brez, da bi nekdo vzdignil glavo…
   Cisto preprosto taaako…

   • radames

    Slovenci požremo vse, kar nam nomenklaturna klika servira. Zdaj nam je servirala plačevanje izgub šostanjske TE prri vsakem računu za elektriko. Za TEŠ-6 so si razdelili nagrabljen denar, mi pa naj to plačujemo vsak mesec z računi za elektriko!
    Kaj je temu narodu, da ne gre na ceste? Enkrat mora biti dovolj! Bomo šli na ceste ali bomo vse mirno požrli? S to roparsko bando moramo obračunati. Ne gre za nas, gre za naše potomce!
    KDAJ BOMO ŠLI NA CESTE, NAROD????

    • korintos23

     Nikoli. Ker je potrebno resnico najprej razširiti med svoje svojce in prijatelje.

     • radames

      Vsak je toliko pameten, da ve, zakaj nova postavka na računih za elektriko. Vsi znanci in prijatelji vedo. Ni treba nobenega širjenja.

     • stajerc5

      Pa vidis ta nonses sedaj? Zraven vseh milijard, ki so sle cez mejo, bi pa naj bil vazen en-(1) Evro za sproziti cesto!!??

     • radames

      Tvoj odgovor lahko mirno postavim vštric s tistim, ki ga je nekdo pred leti napisal na Dnevnikovem forumu: “Meni je vseeno, če Janković ukrade 10 milijonov, zame je važno, da je nekaj naredil za Ljubljano.”
      Ti pa o “nonsensu”! Kaj ne vidiš, da bomo VSI plačevali njihovo krajo?

     • stajerc5

      Verjetno me nisi razumel. Hotel sem reci, da je narod tako apaticen in otopel, da mu lahko sleces hlace in te bodo se sami vprasali, ce rabis tudi nogavice. OK?

     • korintos23

      Točno. Ne morem razumeti da so kot najcenejši hlapci.

     • korintos23

      Ne vedo. Večina ve le razširjeno rdečo laž. JJ je kriv.

     • stajerc5

      Ja saj, konec koncev imas prav, 20 let pranja mozganov in mazanja enega samega imena doseze svoje! Ja, tak imamo!

     • korintos23

      To je to, kar je potrebno spremeniti. Ne moreš verjeti, kakšne sem od svoje žlahte poslušal. Vse v stilu, na TV so povedali, potem je res. Od tiste znane “JJ je orožje prodajal. ..”

     • stajerc5

      …in ko jim poiskusim razloziti, vidim v oceh, da ne verjamejo meni- njihovemu cloveku, ampak pride tisto: Ja, cuj, na TV so pa tako rekli… Za razjokati!

     • RATATA

      Je zadnjič ena napisala, da odkar ji elektriko dobqvlja eLDeSovski lopov plačuje elektriko 20 eurotov manj kot prej in nobenega poračuna ni.

    • tičko

     Najpred k Romunom na prakso.

    • Dragan Krstič

     Čak da Romuni k nam pridejo in pomagajo.

   • garfi

    na piru dobijo koristne informacije
    kje je kaj za ukrast
    pa ne paštete

 • tohuvabohu

  A kdo ve, kaj načrtujeta Klemenčiča s Kersnikovo graščino, ki so jo požgali orangutani (= rdeči gozdni) in ki sta jo dobila v kremplje za kdovekakšne zasluge?

  • korintos23

   Govori se o reji bulmastifov in rdečem turizmu z all inclusive ponudbo.

   • Dragan Krstič

    Senica je navdušen.

 • Fogglof Tunnek

  Osnovno vodilo Janezove agende je naprtiti največjo krivdo za medvojne zločine komunizmu. Zdi se, kot da bi s takšnim rangiranjem želel posredno rehabilitirati nacizem in fašizem. V ta namen je ponovil laž o zlorabi komunistof v narodnoosvobodilnem boju za potrebe prevzema oblasti… identično misel rad ponavlja nonstop…tudi v parlamentu… POZOR…volitve se spet počasi bližajo !!!

  • korintos23

   Torej se komunisti niso borili za oblast in je KPJ zmagala na demokratičnih volitvah po vojni ? Boris, daj no.

  • tičko

   A še zdej se tule dereš Lažnivo Gobezdalo.
   Brž scat pa spat !

  • tohuvabohu

   To zlorabo poznamo in o njej govorimo vsi, ki nismo zaslepljeni z vašimi kao zaslugami za “zmago”. Nekateri že 70 let.
   Povej, koliko ljudi so poklali tvoji starši?

   • Dragan Krstič

    Največja Hitlerjeva napaka je bila, da je napadel svoje komunistične kolege v Sovjetski zvezi. Po vojni bi visel v Nuernbergu naš tovriš Titej s svojo svojatjo pa Tunneka ne bi bilo, ker se ne bi rodil. Njegova starša bi obesili naši domobranci ker bi oba sodelovala vsaj v nemškem štajerskem Kulturbundu če že ne bi bila kot kapota v kakšnem koncentracijskem taborišču obešena po zmagi zaveznikov nad naci-komi-fašist osjo zla.

 • Fogglof Tunnek

  Laž Janeza Janše: “Pri osamosvajanju Slovenije naš glavni nasprotnik ni bila JLA, temveč slovenski komunistični vrh.”

  Čujte, trditef je manipulativna in zelo hitro je mogoče pokazati, zakaj. Ob osamosvajanju Slovenije je bilo v policijskih enotah okoli 90 odstotkof članof Zveze komunistof. Podobno velja za enote TO, namreč za praktično ves poveljniški kader in tudi mnoge druge pripadnike TO. Ti ljudje niso sodelovali v osamosvojitvi zato, ker so bili člani ZK, ampak ker so bili zavedni Slovenci.

  • korintos23

   Jaz sem bil član pionirskega organizacije, pa sem streljal na vas v JLA. Z veseljem. Veš da vas je JJ v resnici rešil ?

  • tohuvabohu

   Saj je prav povedal!!!

 • garfi

  levi fašist Fogglof Tunnek se je razpištolil na članek
  jasno saj se bojijo romunskih dogodkov

 • garfi

  pred časom je nekdo zapisal, da mora biti zraven ko se bo delilo-ropalo
  drugače si ne bi tega odpustil
  še pred tem pa smo že bili vsi krivi in vsi isti

 • baldeagle

  V Sloveniji je neizpodbitno in preverljivo dejstvo, da je večino poosamosvojitvenega obdobja na oblasti leva politična opcija. Torej nosi daleč največjo odgovornost za dramatično stanje v državi. Največji rop, ki ga sam imenujem ROP STOLETJA, se je zgodil v 90-tih letih pod vodstvom stranke LDS in Janeza Drnovška, kot predsednika vlade ter Milana Kučana, kot predsednika države. Takrat so rdeči kriminalci olastninili večino državnega premoženja ne izrazito sporen način, saj so kot garancijo za prejeta bančna posojila zastavljali delnice podjetij, ki še sploh niso bile v njihovi lasti. Tujemu kapitalu pa so vstop v Slovenska podjetja onemogočili, da je lahko rdeča kriminalna banda plenila do onemoglosti. Na te nečednosti je začela opozarjati Romana Logar, takratna direktorica SDK. In kaj se je z njo zgodilo. Kriminalec Drnovšek, jo je takoj razrešil direktorske funkcije, da je lahko redeča svojat, še naprej plenila brez kakršnegakoli nadzora.

  Zato trdim, da je takratno obdobje glavni vzrok vsem težavam, ki se dogajajo tej državi. To pa zato, ker ni bila izvedena politična lustracija in so komunistični kriminalci obdržali vse javne funkcije, ki so jim omogočale izvesti ROP STOLETJA v tej državi.

  • korintos23

   Resnica ki se jo poskuša skriti.

   • baldeagle

    Tako je. Potrebno je poznati plenilsko zgodbo takratnega časa, da lahko razumemo, zakaj je ogromna večina takrat olastninjenih podjetij končala v stečajih. Vzorec, na katerem bazira vsa leva politična opcija, pa je prisoten tudi danes. Zato pa se Slovenija na gospodarskem področju ne more premakniti naprej, temveč stagnira in celo še nazaduje. Takemu vzorcu gospodarjenja v državi bi bilo potrebno enkrat za vselej reči NE in izvoliti na oblast pomladno politično opcijo, ki je v tistem času ostro nasprotovala takemu kriminalnemu načinu lastninjenja, vendar ni imela zadostne večine v parlamentu, da bi lahko preprečila takratna kriminalna dejanja politične levice, kontinuitete KP.

  • Dragan Krstič

   Točno tako. Ta prokleti prasec Drnovšek je uničil Slovenijo, crknil je vsaj 15 let prepozno.

  • neny

   super komentar. Tu je treba začet… uničli so vse dobre firme.

   • baldeagle

    Hvala!

   • baldeagle

    Problem so mediji, ki spretno prikrivajo lopovščino levičarjev, zabit narod pa posledično vali krivdo na JJ in SDS.

  • indijanka

   Hmm..no. Tehnični so kupovali delnice, ki so kotirale na borzi in delnice, ki so bile predmet nakupa zastavili za posojilo.

   • neny

    enkrat sva mislim da, o tem že debatirali. Ne vem kaj so naredili in kako so se delnice obnašale na trgu, skratka prodali so vse in tako, kot jim je bilo naročeno. Befel je prihajal iz Centra SLO.

    • indijanka

     Mogoče si lažje predstavljaš stanovanjske kredite na osnovi CHF jev in s 100% financiranjem in z izračuni kreditne sposobnosti na podlagi vseh prilvov v zadnjih treh mesecih. Pa sta počla dva balona CHF in nepremičninski in ljudje nimajo rešitve. Problem se ne skriva v tem kdo je naročil ampak zakaj BS ni zaznala tveganj. Mimogrede. Pri tovrstnem kreditiranju in igranju z notranjimi odkupi so nasedle že vse tuje banke zato se teh poslov niso šle.

     • neny

      Nisem mislila na samo poslovanje…..konkretno. Bistvo problema je v tem, da prodaja sploh ni bila potrebna, če sva kaj bližje, zato sem napisala “naročeno”.

     • indijanka

      Prodaja je bila potrebna. Gre bolj za vprašanje prave vrednosti in še večje vprašanje zakaj smo zaprli meje tujemu kapitalu.

     • neny

      sem še dopisala, če pogledaš…-:)

     • baldeagle

      Tudi jaz mislim, da je bistvo problema pri lastninjenju onemogočanje prodora tujega kapitala v Slovenijo.
      Prodati bi bilo potrebno državno lastnino najboljšemu ponudniku, ki bi vrednost podjetja plačal z lastnim kapitalom. Le tako bi odgovorno in gospodarno ravnal s podjetjem.

     • neny

      da…. in posredi so bile provizije… določeni oligarhi so iznenada obogateli, enega, ki pa je menda bil med svojimi ogoljufan, saj ni vedel, da bo nastala taka štala in bo toliko ljudi ob delu, tudi ni bi tak tip človeka ……., je pa kap.

     • baldeagle

      Saj zato je tudi vseskozi šlo. Oplenit vse kar se je oplenit dalo. Tako se je komunistična partija preimenovala v mafijsko partijo. Se na sporen način polastila še vseh medijev in preko njih začela kreirati javno mnenje, kar počne še danes. Le na tak način si je lahko zagotovila dolgotrajno vladanje.

     • neny

      …. To sem hotela slišati. … In ta mafija je prihajala na moje lastne oči…….podjetja je uničevala načrtno.

     • baldeagle

      To pa zato, da je lahko oslabljeno podjetje olastninila za bagatelo.

     • neny

      Fora je v tem, da je podjetju dobro šlo????

     • baldeagle

      Večini ja. Potem pa so ga začeli izčrpavati, delavce pognali na ceste in tako načrtno oslabljeno podjetje poceni odkupili.

     • neny

      Brez nagrad ne bi prodajali….to vem.

     • baldeagle

      Vseh podrobnosti ne poznam, ker sem bil takrat samo občasno prisoten v Sloveniji.

     • neny

      boljše da ne. -;) je pa ta tranzicija potekala vse do 2008…

     • baldeagle

      Jaz mislim, da še danes ni končana.

     • indijanka

      Ni nam pomoči. Zgodbo smo obrnili v iskanje resnice namesto prevzemanje odgovornosti in iskanje rešitve.

     • baldeagle

      Za to pa je odgovoren ex režim, ki ljudi ni naučil gospodarnega in racionalnega ravnanja tako z državo, kot lastnino. Poleg tega pa še zadušil ustvarjalne ljudi in jim onemogočal razvoj.
      Zato se bojim, da bo potrebnega še ogromno časa, preden se bodo začele stvari postavljati na svoje mesto. Sam nekako stavim na bodoče generacije, ki niso izkusile komunističnega režima in njegove blodne ideologije.

     • indijanka

      Poznaš knjigo Globine, ki so nas rodile? Zanimiva knjiga. Prebuja. Ljudje premalo berejo. Sama najrajše prebiram pesmi. Ko mi je pod roke prišel Balantič, sem se zavedla, da o vojni ne vem vsega.

     • RATATA

      To preberem tudi kot dopolnilo tvojega prejšnjega odgovora meni.
      Lahko noč.

     • indijanka

      Če bi bilo namenjeno tebi, bi napisala to tebi :). Ne čutim, da iščeš odgovore na politična vprašanja. Izjemno impulzivno bitje si. Ali vedno reagiraš na vsako besedo?

     • RATATA

      Čedalje bolj. Na žalost.

     • indijanka

      Pa veš zakaj?

     • RATATA

      Zarad jeze sem nakratko nasajen.

     • indijanka

      Jeza je stvar tvoje odločitve. Nekaj si želiš in strah te omejuje.

     • RATATA

      Ja preveč si želim. Neuresničljivega, zamujenega.

     • indijanka

      Vse je uresničljivo in vse se zgodi ob pravem času.

     • indijanka

      Nisem te popolnoma razumela. Državljani smo razslojeni in ta razslojenost je posledica tranzicijske zgodbe in ne loto dobitkov. Denar je imel nekje parkirišče. Hvala za kramljanje.Lahko noč.

 • RATATA

  Ponavljam:
  Vesel in bolj miren sem, ko sem blokiral par komunajzarskih ciganov tu!

  • Anonimni_Profesor

   To je olajšanje drži!

   • RATATA

    Kot da bi po dolgem času do pisoarja prišel.

 • Slovenka

  Tip si je napolnil žepe, nič novega. Samo, kako je z obnovo? Če je grad še zdaj takšen, kot je na sliki, kakšna strašna obnova to ni bila, denar je očitno šel v druge namene. Prav bi bilo, če bi bil članek natančnejši in bi tudi povedal, ali je grad še vedno takšen kot na sliki, ali so ga medtem že obnovili. V tem primeru bi bilo prav, če bi dodali sliko, ki prikazuje sedanje stanje.

  • stajerc5

   Verjetno ti ni znano, da je pred kratkim tudi “gorelo”! Kaj mislis zakaj???

   • Slovenka

    Aha. Nekdo je pobral lepo zavarovalnino.

 • RATATA

  Tisoči komentar.
  Nagrada?

  • RATATA

   Pa nič. Qrc vas gleda dol z Bleda. Itak nisem še nkol nč dubu.

  • indijanka

   Kaj bi si pa želel?

   • RATATA

    Resnico, kakršnakoli že je!

    • indijanka

     O čem?

     • RATATA

      Ja o vsem, kaj pa drugega?
      In to dokončano resnico. To čakam!
      In jo že dvajset let kompletiram.
      Ubožec a?
      A se ti smilim?

     • indijanka

      :) ne smiliš se mi.

 • Fogglof Tunnek

  Janša je torej narisal velik zemljevid komunističnega strahu, zgradil je blodnjavo fantazmo, ki mu je najbolj lastna… kot bifšemu komunistu. Če je “laž nesmrtna duša komunizma”, kar izjemno rad ponavlja, potem je to njegova laž.

 • Fogglof Tunnek

  Če bi uspeli Janezovi ukazi leta 1991, za katere ni imel nobenih pristojnosti, o napadih na vojašnice v Ljubljani in Vrhniki, bi res prišlo do tragičnih posledic, ne le v teh dveh mestih, ampak v celi Sloveniji! K sreči so ga nekateri poveljniki TO zavrnili, zavedajoč se posledic, če bi sledili takemu v strokovnem oziru politične in vojaške doktrine noremu poveljniku.

  • baldeagle

   Če bi bili izvršeni nekateri ukazi JJ, bi agresorsko soldatesko takrat pobili, kot stekle pse in ji zadali ogromen udarec ,ki bi vplival tudi na njihovo zverinsko početje v drugih republikah ex yuge.

   • RATATA

    Šipćić je v tistem času ciljal pomembne tarče in grozil.
    Potem je šel nad Sarajevo gađat in dobil čin generala.
    Zdaj je pa državljan Slo.s pravicami, dobil bo še kaj za nazaj in verjetno mirovinu. Kaj naj elegantnega rečem? No matkurba mi pride na misel.

  • tohuvabohu

   Zapomni si, udboprovokator! Če ne bi murgelski veleizdajalec JLA izročil orožja, sploh vojne ne bi bilo.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Zveza komunistof Slovenije je imela v osemdesetih letih prejšnjega stoletja skoraj 200.000 članof. Eden izmed redkih pravih komunistof je bil Janez Janša in poglejte kam je prilezel.
  Če mislite postati člani stranke in imeti pri tem koristi je prava SDS. Ko te zajebejo pa ti itak dajo odpustek.

  • baldeagle

   Pojdi raje v sosedov hlev in se spravi na kozo Juliko in iztresi svoj smrdljivi ejakulat v njeno rit ,da boš zmanjšal pritisk v svoji rdeči zblojeni buči.

   • Fogglof Tunnek

    Zakaj takšno nasilje vre iz tebe?… Zaradi takih politikof pride do svetovnih vojn.

    • baldeagle

     To ni nasilje, je le nasvet, da razbremeniš pritisk v tvoji glavi ,ki ti povzroča hude mentalne motnje.

     • Fogglof Tunnek

      Jas lahko razbremenim svoj pritisk, da te pretepem kot kristusa…kapish?

     • baldeagle

      Revež ubogi pijani. Samo prst položim nate, pa se boš sesedel kot prazna vreča.

     • Fogglof Tunnek

      Tak boš tepen, da boš mislo, da ti je bog erbijo poslal!!!…Haložan Tunek te bo razbil kot kroto mlahavo!!!

     • baldeagle

      Potem se boš pa zbudil iz svojega sna v realni svet in pokasiral močno brco v tvojo smrdlivo rdečo rit.

     • Fogglof Tunnek

      Najprej te bom pretepo…pol vodo segrel…te not potisno…ti fse perje populil…in bojo Haložani videli celega golega goloba…ne samo glave… ha ha ha ha ha ha …

     • stajerc5

      Cuj Boris, nehi s takimi, sej nisi Kidric!

     • baldeagle

      Mogoče poznaš lokacijo, na kateri ta rdeči smrad smeti?

     • stajerc5

      Se moramo zmenit, ampak “naso” Juliko(pravzaprav je Julij z pimpekom!!) zraven vzet, da mu nedolznost vzame…

     • Fogglof Tunnek
     • baldeagle

      Orel bo izkljuval tvoje od šmarnice pordele oči in ti s krempli spraskal tvoj nepodnosljivi grdi fris.

     • Fogglof Tunnek
     • cosmosjasnovidec

      Potem se boš pa res zbudil z celo zatlačeno tvojo cigansko betico v riti od koze Julike.

     • cosmosjasnovidec

      Ti posranec pa si res sposoben koga za pretepsti podgana strahopetna lapasta.
      Če bi te jaz dobil v roke bi ti naredil tak strah,da bi sam sebe tepel po cigansko kot si že navajen.

    • janez cepec

     ja tak je, sej ni nasiln, rad pa u tazadno kešnga nabriše, čeprou se nima za pedra, ali pač?

     • cosmosjasnovidec

      Vidva z foglom sta povsem zgrešila spletno stran,ker so taki pedri kot sta vidva samo na vajini kokodakarski istospolni 24.kurji strani.
      Verjetno so vaju tudi že tam zaradi širjenja pedofilije sklensali.

   • cosmosjasnovidec

    Čez vikend si ne upa ker je sosed doma in ga je že večkrat prebutal,ko ga je dobil zraven.

 • neny
  • cosmosjasnovidec

   Naj ti Fogglof Tunnek razloži kolikokrat se zaradi kraj kokoši in natepavanja sosedove koze Julika lotijo njega.

 • Fogglof Tunnek

  Janez Janša: “Opravljal sem vrsto funkcij v ZSMS, ZK, SZDL in delegatskih skupščinah, med drugim sem bil predsednik osnovne organizacije in predsednikobčinske konference ZSMS, član predsedstva OK SZDL, njegovih komisij ter komisij pri občinskem komiteju ZKS, član različnih republiških in zveznih organov ZSM in SZDL. Trenutno sem član nekaterih organov pri predsedstvu RK ZSMS ter predsedstvu RK SZDL ter član Republiške konference SZDL slovenije.”

  • Fogglof Tunnek

   In Janša danes trdi , da je bil in da je komunizem zločin…. In če članom njegove stranke rečeš: Pa kaj govorite neumnosti sej je polovica vaših članof bifših komunistof….pa so užaljeni !!!

   • sprehajalec

    Važno je, da revidiraš. Pa saj to je že partija učila na golem otoku.

    • janez cepec

     ja to bo, revidirat se je treba, Janša se je po tem, ko so ga iz partije fuknil, hotu revidirattše enkrat, pa je prošne pisu, de bi ga nazaj uzel, ko pa tud to ni zalegl, pa ko je začel ” dišat po demokraciji”, se je redifiniru u demokrata, pa žrtev prejšnega sistema. zdej kdor mu verjame, no ja, eno mejhno čredo ovčic je pa nabrau.

     • sprehajalec

      Ti naprimer nisi nikoli in boš do smrti član partije, čeprav ne upaš naprimer na Polsko pa po Varšavi vpiti, jaz sem partijec. To skrivaš.

      Ivan Janez ni nikoli skrival, pokesal se je in začel znova. In Savel je postal Pavel, nas uči Evangelij in vsakemu daje možnost, da se spreobrne. Celo tebi, čeprav je že pozno….

   • dvanajstzvezdic

    Bolj bi bilo rečeno, da so bili nekateri komunisti veliki zločinci, komunizem pa opij.

   • Karmen

    Daj si preberi o Angeli Vode. Je bila tudi predvojna komunistka in kje je končala.

  • sprehajalec

   Poglej Boris, veliko truda vložiš v tole pisanje, morda bi bilo bolje, da več časa posvetiš svojim trem vnukom? Jim morda pripoveduješ zvečer preden zaspijo o slavnem pohodu 14te na Štajersko, pa odporu v Dražgošah enaištiridesetega….

   Ivan Janez je bil partijec po sili, ko je lahko ob prvi priliki, je izskočil iz rdeče podmornice. Mnogi pa so še danes na rdeči podmornici, ki pritajeno spodjeda temelje te Slovenije.

 • Fogglof Tunnek
 • Adolf Hitler

  KAKOR FOTER KOMUNAISER TAKO PRASICA!

 • Iza Demos

  Od kod pa g. Gorenaku in novinarju podatek o tako visoki ceni garsonjer v Celju? Leta 2007 je bila povprečna cena m2 stanovanja/hiše v Celju 1.280,00 EUR. Torej je bila vseljiva garsonjera v Celju za 80.000 EUR res nekaj imenitnega. Veliko bolj imenitna kot propadajoči grad Lemberg iz konca 12 stoletja, ki je bil leta 1945 nacionaliziran in izropan ter prepuščen zobu časa(beri: propadanju).
  Danes pa lahko kupite v Celju m2 vseljive stanovanjske površine za manj kot 1.000,00 EUR . Oglas na Nepremičnine.net(danes):
  “CELJE, CENTER
  Prodaja: Stanovanje
  Nadstropje: VP/3
  Leto: 1920
  75 m2, 3,5-sobno, zgrajeno l. 1920, adaptirano l. 2014, VP/3 nad., CK, parkirišče. kabeljski internet in tv, ogrevano na…75,00 m2
  49.000,00 €”
  Sicer pa sploh ne vem zakaj se g. Gorenak razburja in česa NE RAZUME. Lemberg je eden izmed 23 gradov, ki ga želijo prebivalci Savinjske regije obudit, zato je Občina Vojnik v času svojega lastništva pridobila od države denar za obnovo strehe in dela zidu, ki je s svojim pogrezanjem že ogrožal okoliške domove. Ko pa je bil zaključen postopek denacionalizacije je bil grad v naravi vrnjen dedičem, družini Galle. Le ta je ugotovila, da s tako uničenim gradom nima kaj početi in je zato iskala kupca za prodajo SVOJE LASTNINE. Kot vem so grad najprej ponudili državi, a se ta za nakup ni odločila kljub temu, da je vanj že vložila 94 tisoč EUR. Tako je bil edini resni kupec g. Zidar, ki se je izpogajal za dobro ceno (ko bi se vsaj naši uradniki pri javnih naročilih znali tako pogajat!). Kaj tukaj g. Gorenak ne razume? Družina Galle bi lahko svoj grad, ki ji je bil ukraden in izropan, prodala tudi za 1 EUR, če bi ji bilo to v interesu ali pa celo podarila državi in bi še danes propadal kot npr. grad Hošperk.

  In še moj odgovor na zapisano:
  ” “Gre pa seveda za vaš, proračunski denar,” je ogorčen Gorenak, ki se ob tem upravičeno sprašuje, koliko je ta zasebni lastnik v obnovo svojega gradu vložil lastnih sredstev.”

  Ja, za vse kar dela g. Gorenak + ostali politiki + vsi, ki se štejejo za javni sektor+ vsi katerih delni lastnik je država, skratka za vse vas tam gori GRE ZA NAŠ proračunski denar. Ampak pozor le delno za denar npr. ga. Bulc, ga. Tomc, g. Peterleta, g. Šoltesa , g. Zvera, itd – ti namreč davkov in prispevkov v proračun SLO iz naslova plače ne vplačujejo za razliko od naših zaposlenih rezidentov v Avstriji.
  Prebivalcem Savinjske regije, SLO in EU, ki jim je do kulturne dediščine, je jasno, da obnove gradu en sam človek s svojimi prihodki v SLO ne more sfinancirat. Zato pa je z zakoni in predpisi ter konvencijami o varovanju kulturne dediščine določeno da v sofinanciranje vskoči država s svojimi sredstvi. Tako kot pri različnih podjetjih v SLO s to razliko, da potem lastnik podjetja običajno skupaj z državnim denarjem popegne na Sejšele in imamo od tega NAŠEGA vložka državljani NIČ, nulo koma zero. Ponavadi nam ostane še kak njihov dolg. Grad, ki je bil in še bo v celoti obnovljen, tudi s proračunskimi nepovratnimi sredstvi pa nam bo OSTAL v SLO in bo v ponos in zadovoljstvo Slovenk in Slovencev.

  Zanimivo pa je, da so občine Savinjske regije v RRP Savinjske regije za obdobje 2007-2013 za EU sredstva načrtovale cca 25 obnov kulturne dediščine in od tega jih je 5 v privatni lasti. Sicer ne vem ali so oni že dobili kaka nepovratna sredstva, a zanimivo je, da g. Gorenak v njihovem primeru ni nič zaskrbljen in ogorčen ( grad/dvorec/graščina:Lemberg, Planina, Podgrad, Tabor, Širje). Gotovo se prav pišejo ali pa njihovi priimki niso medijsko oz. politično zanimivi.

  Naj zaključim:
  Za nakup take nepremičnine rabiš pogum in vizijo. Vsa čast tistim, ki to imajo.
  Želim si, da bi bilo med nami več fizičnih oseb pripravljenih kupiti tako staro razpadajočo kulturno dediščino in ji vdihniti nekdanji blišč in slavo.

  • korintos23

   Samo en stavek te bo pokopal. Ti zaupam, da nihče drug ni imel možnosti nakupa za to ceno ? Preverjeno. Sedaj pa še enkrat preberi in se oglasi.

   • dvanajstzvezdic

    Ta podatek (možnost nakupa drugih) manjka temu članku. Drugače pa je legitimno vprašanje, koliko davkoplačevalskega denarja se vrže v (nič) poslance v obdobju enega mandata?

  • von Rhein

   Dolgih litanij ne berem.Tvoja je bila dovolj zanimiva,da sem prebral.Tudi vsebino ima. Najbolj me zanima kako boš odgovorila korintosu23. Upam,da se ne boš izognila odgovoru.

  • Mihec S’kumarc

   Kolk ti pa bo kapnilo za tole lobirane.

   • Iza Demos

    Ja, kak evro bi mi prišel prav. Sem se kar skeširala v decembru za tri dobre može. A žal nisem objavila TRR zato pozivam tiste, ki podpirajo mojo razlago in so mnenja, da jim koristi, da “fi”, ki v takem primeru pripada lobistu nakažejo na TRR: SI56 3300 0000 5951 717; naslov: Društvo Petka za nasmeh, Na Herši 15, Ljubljana; namen: Šole z nasmehom-O.Š. Renče.
    Hvala!

  • nevtrino

   Hohoho, ma res neverjetno, kako vam je navidezno uspelo zrelativizirati eno povsem navadno prikrito ropanje kulturne dediščine, ne pa ohranjanje.
   Kajpada, že ta diskriminatorni nakup se je zgodil povsem v duhu ohranjanja dediščine. niti naključno ni bilo kaj drugega v mislih, hehehe…

   • Iza Demos

    Ste že bili tam. Priporočam! Lep izlet in veselje je videti kako se v grad počasi vrača življenje.

  • Karmen

   Meni je tudi do kulturne dediščine, zato sem dala denar za obnovo cerkve v Crngrobu pri Škofji Loki. Država ga ni dala nič, pa je cerkev spomeniško zavarovana, kulturni spomenik prve kategorije. Država je samo skozi Spomeniško varstvo diktirala način obnove in pobirala denar. Največ denarja – 100.000,00 eur pa je donirala neznana ženska iz tujine.

   • Iza Demos

    Lepo.

    • Karmen

     Mogoče ne zastopiš poante. Za nekatere je denar iz državnih jasli, za nekatere ga ni.

     • Iza Demos

      Razumem. Sem strankam pripravljala vloge na razpise za EU sredstva (direktno in preko SLO). To ti je čista j–a, nikoli ne veš ali boš dobil sredstva ali ne, še posebej, če poteka razpis preko enega izmed SLO ministrstev/institucij.

  • resnicaboli

   gre zna obnovo gradu spet odvračaš pozornost od stvarne teme.

   • Iza Demos

    Ja vem in ali nisi bral moj zaključek, ki se nanaša izrecno na obnovo gradu:
    “……………………….. staro razpadajočo kulturno dediščino in ji vdihniti nekdanji blišč in slavo.”

 • cosmosjasnovidec

  Vsa gnila levaška komunajzerska golazen na kupu pere roke eden drugemu in to se dogaja že leta in se še leta bo,ker se imajo za nedoseglnjive in jim zakon ne more nič.

  • tičko

   Saj si sami pišejo zakone, ki so njim na kožo pisani.
   Pri nas imamo demo-KRACIJO. Prvi del te besede velja samo za levičarje – drugi del pa za desničarje.

 • Peter

  Malo sem preletel tole vase nocno rajanje. Levosucni ste ene 5000 krat omenili Janso . Pa ste res cist obsedeni, no….

 • Peter

  Zanimiv kriterij za brisanje komentarjev, no….

 • mona lisa

  Propad vsega poštenega. Tako se izkorišča in molze poštene delovne državljane.Kdo je na položajih lahko dela prav vse kar se mu zahoče. Kako dolgo še?

  • nevtrino

   Res, do kdaj še bomo samo opazovali ropanje vsega javnega ?

 • Olga

  Komunisti kupujejo doktorate, kradejo državljanom in “kupujejo” gradove z nepovratnimi sredstvi! Zdaj že javno! Njim je vse dovoljeno!
  Pozabili pa so: grad gori, grof beži! Ko bodo imeli ljudje vsega dovolj, se zna tudi tak scenarij ponoviti! Ste se “borci” NOB “borili” zato?

 • janez zorman

  Nina, Nina,…očeta imaš graščaka, za moža pa si izbrala dvornega norčka.

  • francelj3

   In sicer odurno nakazo od človeka.

 • Darth Vader

  kakšna “plodna družina” ….. fotr kupuje gradove, ki so ostal po boljševistični čistki prazni za bagatelco z državnmu denarjem……hčerkica napiše pol zakonov, ki so v veljavi v Sloveniji……mož od hčerkice pa karikatura od pravosodnega ministra :) če to ni nepotizem v javni upravi, al kako se že reče temu, da je “vsak družinski član enkrat minister za nekaj” :)

 • dež

  Vidim, da razprava v interpelaciji proti ministru Klemenčiču še ni končana. 1100 plus komentarjev, lepa številka, ni kaj.

 • Johan

  Skorumpirani radikalni levici vržeš dejansko stanje in ponori. Zverinsko branijo svoje lopove !

 • francelj3

  Nekdanji komunist? Dajte no. Enkrat komunist, vedno komunist!!

 • resnicaboli

  Je pa gospod bi direktor kozjanskega parka a je že v tistem času obnavljal svoj grad??

 • TOML

  Žal mafija pelje našo državo, socialisti mlatijo po državnem proračunu, kot budale.
  Ne volte socialistov!
  Edina možnost, da Slovenci preživimo kot narod.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!