Odbor 2014: Ker živimo v nenormalni državi, mora biti zmaga na tokratnih volitvah temeljita

Pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani je zopet odmevala jasna beseda za pravico na sodiščih. Vse dokler bodo v slovenskem pravosodju prisotne zlorabe, laži, prevare, nezakonitosti, puhli obrazi polni obljub in še marsikaj, ne bo prišlo do sprememb. O aktualnih zlorabah pa so pred stavbo sramote tokrat spregovorili odvetnik Ivan Kukar, odgovorni urednik Nove24TV Miro Petek in članica Odbora 2014 Iva Pavlin Žurman.

Ne glede na to, da mnogi vztrajajo že več kot dve leti in se na vse moči borijo za pravico, resnico in državo vladavine prava, pa bo njihov boj še dolg, a se kljub temu tej lepi človeški vrlini ne bodo odpovedali. “Vztrajnice, vztrajniki, lepo pozdravljeni. Najprej čestitke za vztrajnost! Pot imamo začrtano, le z vztrajnostjo bomo lahko dosegli cilj, ki smo si ga zastavili: pravična družba za vse državljane RS, torej konec delitve na prvo- in drugorazredne državljane. Pravična družba in pravična država pomeni enakost pred zakonom, pomeni enake možnosti za vse, enak dostop do vseh dobrin, ki jih država financira iz državnega proračuna,” je bil jasen Miro Petek.

Ta cilj, to je pravična družba, se nam velikokrat odmakne
Petek je še povedal, da ko že mislimo, da smo se cilju približali, se ta spet prestavi nekam v prihodnost. “Pot bo še dolga in težka, tudi zaradi institucije, ki je za mojim hrbtom. Toda treba je vztrajati.  Pred 25 leti smo mislili, da bo ta pot lažja in hitrejša, vendar jo vedno znova posujejo z ovirami,” je rekel Petek in dodal, da nam lahko odmikajo ta cilj, lahko nas ovirajo, toda vztrajnosti in volje nam ne morejo odvzeti. “In tudi to si želijo. Želijo si, da bi nas potisnil v stanje apatije, ko bi si po vseh teh borbah rekli: saj se ne splača. Želijo si, da bi po teh krajah, ropanjih in krivicah, ki se dogajajo v Sloveniji, sami sebi rekli, saj se ne da nič spremeniti in se ne splača vztrajati. Želijo si, da bi ostali doma, sedeli  pred ekrani s španskimi nadaljevankami in pustili pri miru to karavano, ki pleni in pustoši po tej državi. Ker itak ne moremo nič narediti, ker se ne splača. Želijo nas prepričati in preslepiti, da se ne splača iti na volitve, ker bo itak dobil volitve tisti, ki so si ga izbrali. Janeza Janšo potisnejo v zapor, pri štetju malo goljufajo in na oblast potisnejo tistega, ki ga sami hočejo.”

Miro Petek: “Vztrajnice, vztrajniki! Tožilstvo je pričelo novo gonjo zoper Janeza Janšo. Volitve se bližajo. Tokrat mora biti zmaga temeljita.”    

Miro Petek, odgovorni urednik Nova24TV (foto: nova24TV).

Nova24 TV pove marsikaj drugače
Odgovorni urednik Nove24TV je na tokratnem shodu povedal, da v tej medijski puščavi do lanskega leta nismo imeli medija, ki bi prikazal tudi drugo plat. Ki bi povedal, da pred sodiščem ljudje protestirajo, da bi povedal, zakaj protestirajo in zakaj se borijo. “Ne, medijski uradni listi so se iz vas večinoma le norčevali. Sedaj imamo medij, Novo24 TV, ki pove marsikaj drugače, na drug način, ki pove tisto, kar morajo drugi zamolčati. Tudi Nova24TV je tarča medijskih napadov tistih krogov, ki jim stopimo na žulj.” Pripomnil je, da na Novi24TV vidite, slišite ali preberate tisto, česar drugi nočejo ali ne smejo objaviti. “In potem rečejo, da je to Janševa televizija. Ne, to je tudi moja, ker sem kupil delnice in to je tudi televizija mnogih od vas, ki ste kupili delnice. To je tudi vaša televizija, ker jo gledate, ker ji zaupate in o njej širite dober glas. Mi smo investirali v televizijo, ki jo želimo in hočemo gledati, toda hkrati pa moramo pod zakonsko prisilo plačevati še za televizijo v soseščini tega sodišča, recimo ji Kučanova televizija, ki nas ima za drugorazredne državljane,” je tudi povedal Petek in dodal, da smo vztrajali, iz nič smo naredili nov medij, ustvarili smo ga z lastnim denarjem, brez ropanja države in zakonske prisile. In da bomo vztrajali tudi še naprej, saj delo ne bo nikoli dokončano.

Primer Milko Novič
O celotni zgodbi in ozadju umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika ter dolgotrajni sodni farsi pa je spregovorila Iva Pavlin Žurman, ki deluje v Odboru 2014. Ta je prepričana, da ravno primer Novič kaže, da smo od vladavine prava in prave demokracije oddaljeni še svetlobna leta. “Kam je odšla zdrava pamet sem se spraševala, ko sem v sodni dvorani Okrožnega sodišča v Ljubljani sledila sojenju v primeru umora dr. Janka Jamnika, direktorja Kemijskega inštituta, vse do krute obsodbe dr. Milka Noviča in umora pravne države!”

Iva Pavlin Žurman, članica Odbora 2014 (foto: Nova24TV).

Iva Pavlin Žurman je na shodu še povedala, da sodnica Špela Koleta nima ali noče uporabiti zdrave pameti, kar je dokazala tudi z izjavo: “Ker Novič 16. 12. 2017 zvečer (dan zločina) približno tri ure ni bil aktiven na internetu, je to dokaz, da je Novič morilec. Novič je kriv in pika!” Omenila je še, da prav tako sodnica Koleta priznava le mnenje enega sodnega izvedenca glede GSR-delcev, F. Sabliča, ki je izdelal mnenje kot privatnik, sočasno pa je bil takrat direktor NFL, ki je v sestavi Policije, torej ni bil neodvisen. “Slučaj? Ta izvedenec uporablja pri dokazovanju krivde kar verjetnostni račun. Zanimivo pa je, da ne pozna zakona težnosti. In medtem ko on, strojnik, zanika pasivno kontaminacijo tkanine z GSR-delci, pa dr. kemije Čeh z IJS pravi, da mikronski in manjši delci ostanejo v tkanini večno. Za Novičevo jakno je dejal, da ni bila na Via Boni, bila pa je na strelišču, ki ga je Novič obiskoval, in je prišlo do pasivne kontaminacije jakne.” Povedala je še, da je enakega mnenja tudi nemška izvedenka, ki je s kolegom balistikom napisala, da ni možno z gotovostjo potrditi, da je Novič morilec. “No, sodnice niso prepričali, tudi E. Ceket z NFL ne – na sojenju se je strinjala z nemško izvedenko,” je še dodala Iva Pavlin Žurman.

Vztrajniki in vztrajnice (foto: Nova24TV).

Iva Pavlin Žurman: “No, sodnica Koleta je presodila, da ker je Noviča treba obsoditi (tako zahtevajo strici alias mafija), mora upoštevati le mnenje kontaminiranega Sabliča. Zanimivo pa je, da karakteristični delci sinoksidnih streliv (najdeni tulec) vsebujejo kumulativno sestavo le treh elementov: svinca, barija in antimona, ne pa tudi kositra, medtem ko je samo imenovani praktik Sablič ‘našel’ v tulcu GSR-delce s štirimi elementi: svincem, barijem, antimonom in kositrom. Od kod je prišel kositer, ni razložil. O teh razhajanjih na sojenju še ni bilo razprave. No, tožilka je na javni TV izjavila: ‘Saj sodba še ni pravnomočna’. Kaj je hotela sporočiti?”

Jasen je bil tudi odvetnik Ivan Kukar, ki je povedal, da  se vsi odgovorni v naši državi zelo dobro zavedajo, kaj je narobe pri nas in kako resne so zadeve, vendar nihče ne ukrepa, temveč zgolj manipulirajo z javnostjo ali pa tiščijo glavo v pesek. “Vztrajno samoprepričevanje, da pri nas ni težav in da je vse OK ter da je vse pod kontrolo, ne bo povzročilo, da bodo težave izginile, temveč ravno nasprotno, da se bodo kopičile in razraščale ter ob prvi resni globalni krizi sprožile podoben zlom države, kot se je pred kratkim zgodil Skupini Agrokor.” Kukar je razložil, da je bistvo zloma v tem, da se napetosti dolgo časa kopičijo in nato kar naenkrat nenadoma poči. “Če bo v Sloveniji prišlo do zloma, nam ne bo pomagal noben ‘Lex Slovenia’, saj bo pri tem šlo za stečajni zakon, v katerem bomo največjo škodo utrpeli mali državljani in naši potomci, ki bodo oropani normalne in varne prihodnosti.”

Ivan Kukar, odvetnik (foto: Nova24TV).

Živimo v vse bolj nenormalni državi
“Dejstvo je, da živimo v vse bolj nenormalni državi, kjer vlada sploh nima ambicije pripravljati strateških strukturnih reform, kaj šele, da bi jih izvajala. V sodobni demokraciji pa je izključno vlada tista, ki je sposobna kontrolirano sprožiti in udejaniti ključne spremembe v družbi. To pa pomeni, da brez spremembe sedanje vladajoče elite v Sloveniji ne bo sprememb,” meni odvetnik Kukar in dodaja, da če ne bo sprememb, bo Slovenija kontinuirano postajala vse bolj nenormalna država in družba. Prav tako je povedal, da dokler bomo jadrali z vetrovi globalno pogojene gospodarske rasti, zgodovinsko nizkih obrestnih mer, nizkih cen energije, surovin in hrane, se večina državljanov ne bo obremenjevala s stopnjujočo se nenormalnostjo naše države. “Zavedati pa se morajo, da bodo prej ali slej zapihali tudi nasprotni vetrovi in tedaj se bo dobesedno preko noči razgalila vsa nenormalnost naše družbe, vse neizvedene reforme in se bo pokazala vsa naša kolektivna ter individualna ranljivost. Problem pa bo, ker tedaj ne bo več mogoče reševati teh problemov, temveč bomo lahko sprejeli zgolj stečajni zakon, imenovan ‘Lex Slovenia’, in imenovali stečajnega upravitelja, ki bo najbolj ostrigel nižji in srednji sloj, še posebej kruto pa bodo prizadeti upokojenci.”

Ivan Kukar: “Politična elita mogoče resnično noče vedeti, kaj vse je narobe, se pa tega zavedamo volilci in mi bomo imeli naslednje leto pravico in odgovornost, da zamenjamo neodgovorno politično elito z bolj odgovornimi ljudmi.”

Zaključne misli odvetnika Ivana Kukarja pa so bile, da prihajajoče volitve še omogočajo spremembo, na podlagi katere bo mogoče normalno in kontrolirano izvesti strateške strukturne reforme in obrniti trend nenormalnosti, v katero tonemo. “Zato je ključnega pomena za kakovost našega življenja v naslednjih nekaj desetletjih, da Slovenci ozavestimo, da postajamo vse bolj nenormalna družba in da takšen način vodenja države in družbe prej ali slej pripelje do brodoloma ter da je ta trend mogoče z udeležbo na volitvah spremeniti.”

Vztrajniki in vztrajnice pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani (foto: Nova24TV).

Temeljno sporočilo Odbora 2014 ne bo slišano vse do takrat, dokler se ne bomo vsi zavedali, da nas obstoječa vlada, obstoječi sistem, ki ga imamo, vodi v propad, da smo postali slabša država od vzhodnih držav, ki so v Evropski uniji, da gremo in drvimo v pogubo ter da smo se zopet zadolžili preko ene milijarde. Tedaj ko bomo Slovenci in Slovenke to uvideli, pa bo lahko prišlo do teh sprememb.

I. K.

 • Vera

  Dokler bo tako nizka udeležba na shodih, ni pričakovati, da bodo vodilni na vladi, predsedstvu, tožilstvu in sodstvu delali drugače, kot jim je ukazano od starih dedcev, ki bi morali uživati v pokoju pri svojih domačih , ne pa, da se sivaki vmešavajo v politiko . Odvzet jim pokojnine in zapret TRR , pa bodo dali končno mir , da se bo brez njih Slovenija razvijala kot demokratična država .

  • Lustrator

   Vsekakor bi bil pritisk na partijsko paradržavo veliko večji, če bi pred njenimi formalnimi svinjaki redno protestiralo nekaj desettisoč ljudi, a to še ne sme biti razlog za obup. Vstrajništvo se ne sme končati, ne glede na številčnost – resnica na koncu VEDNO zmaga in nekega dne bo tudi v Sloveniji. To se bo po moje zgodilo v trenutku, ko bo večina Slovencev pahnjena v hudo bedo, ko bo javni sektor primoran odpustiti več kot pol svojega kadra, ko bodo državna podjetja in njihove patronatske banke klavrno propadle in bo brez služb ostalo na stotisoče ljudi, ki so trenutno tiho predvsem zato, ker imajo dobro plačane državne službice namenjene preprečevanju socialnih nemirov. Gotovo je tudi, da bodo takrat znova želeli nezadovoljno ljudstvo v svoje kremplje zapeljati prav tisti, ki so nas v to bedo pahnili, a takrat na svoji strani ne bodo več imeli medijev (ker bo državna lastnina razprodana), zato bodo v soočenju argumentov klavrno propadli.

   Do takrat pa moramo vztrajati s končnim ciljem doseči temeljito prečiščenje, lustracijo slovenske družbe od dna pa do vrha.

  • Steiermark

   Ti rdeče sivi stari banditi, so si naropali toliko premoženja, da se ob odvzemu penzije, četudi dvojne, lahko samo nasmehnejo in razmišljajo o pokradenih milionih, naloženih v Mehiki ali kje drugje po fiskalnih oazah!

 • Olga

  Rešitev so volitve in osebna odgovornost, materialna in kazenska, sodnikov, ki omogočajo kršenja človekovih pravic in ustave!

 • Sredina

  Naj se umaknejo vsi iz časa komunizma, levi in desni, tudi Janša, ki še vedno kot edini vztraja na čelu politične stranke, pa gremo naprej.

  • nevtrino

   Hohoho, to je bilo že tolikokrat povedano, na primer seveda tudi za Zokića Ljubljanjkjovjića ….

   • sprehajalec

    Seveda se Zoki ne uvršča v čase komunizma….

    • nevtrino

     Hohoho, a da ne ??? Vsaj malo resnosti, prosim ….

    • Steiermark

     Solatjek, če se po tvoje ne uvršča v čase komunizma, to lahko razlaga s svojim prdljivim stricem, samo tebi, ki pogoltneš vse te jugoudbovsko komunajzarske “špecialitete”….. Upam, da ti teknejo….

  • Lustrator

   Cmerar, si to ti? Ime maš že tapravo. Samo še nekaj stotisoč bebčkov, ki ti bodo nasedli potrebuješ, pa dobiš nov “sredinski” mandat. Na tem portalu jih boš zelo težko našel, se pa lahko še naprej trudiš, nekateri uživamo v inferiornosti komunajzelske vsegliharske taktike, ko ta trči ob trdne, samostojno razmišljajoče domoljube.

   • Sredina

    ‘Trdne, samostojno razmišljujoče domoljube’, ki imajo zgolj po naključju s strani Janše oprane možgane…
    In mi očitaš vsegliharstvo, Janša je bil komunist, tako kot Kučan in drugi in to je dejstvo. Je pa res da bi vi tolkli samo po drugih, po svojih pa ne

    • Steiermark

     Sredinski tepec, ti ne razlikuješ med članstvom v zk in vodenjem te diktatorske politične usmeritve ter zločinsko pripadnostjo udbi….. Če je nekdo bil član ZK (jj je pravočasno opazil , da je to stranka zločinskega kova ter tudi izstopil, pravgotovo pa ne spada med ZK-jevce, ki so izvajali teror in genocid oz. zločinsko delovali na visokih pozicijah……), torej to še ne pomeni, da je nekdo zagrešil tudi zločin….

     • Sredina

      Če pa nekdo še danes deluje po partijskih metodah, z ustrahovanje članov, spodbujanjem enoumja, ustvarjanjem kulta osebnosti… se mi zdi da je s tako osebo in stranko nekaj narobe.

    • Lustrator

     Razlika med Janšo, ki je BIL komunist (pa tudi tega ne vemo, vemo le, da je bil več kot 3 desetletja nazaj v partiji) in med tabo, ki SI komunist je več kot očitna – pa če imaš partijsko knjižico ali ne, je popolnoma nepomembno. Ni partijska knjižica tista, ki škodi Sloveniji, ampak komunistični modus operandi na vseh podstateh družbe. Glavni problem Slovenije niso bivši komunisti, ampak tisti, ki jih še danes podpirate, pa naj gre za 19 letne mulce, ki se jim zdi marksizem in revolucionarstvo “kul” ali pa 60 letne trote, ki bolehajo za jugonostalgijo in sanjajo o novem diktatorju, ki nas bo dokončno spet zaprl pred razvitim svetom in bomo spet vsi enako revni.

  • Steiermark

   Ti s svojim sredincem razmišljaš slabo…… in zato prihajaš do takšnih bednih zaključkov, češ, da naj se umaknejo vsi iz časa komunizma, levi in desni, tudi Janša……ki še edini vztraja na čelu politične stranke….. A še ti ni kapnilo, zakaj je edini, ki še “vztraja” na čelu politične stranke, katero si želite jugobebčki z rdečo zvezdo in naropanim denarjem, uničiti, pa vam ne uspe! “Vsi levaki, ki so se “umaknili ” s položajev strank, so to morali storiti, ker so enostavno njihove , muhe enodnevnice, tudi propadle – torej mi lahko razložiš, na “čelu” koga bi pa po tvoje tvoji fake voditelji in razni solatjeki, naj vztrajali? Za JJ se pa nič ne skrbi, poskusili ste ga uničiti in še vztrajate na tem, čeprav se na koncu vse vrne, vam ustvarjalcem velikih pokov, ki se izkažejo za navadne udbovsko mafijske prdce (kaj čemo, ko nekdo pride v takšna leta, kot takratki, z belim lasmi in #nadimkom” plavi, potem mu ostane, da svojo zlobo in pokvarjenost ponuja samo v obliki prdcev – ki so pa moteči, ker nekomu grenijo življenje ter zasmrajujejo naše okolje….. To bi morali že iz ekološkega vidika prepovedati – počistiti z nesnago!

 • Anton

  za levake je njihova “resnica” edina možna, sprejemljiva resnica, vse ostalo je za njih laž. Tudi v tem se kaže licemrstvo, lažnjivih koloborontov oz. nosilcev genoma le teh.

 • Anton

  Biti danes pristaš Janeza Janše ni sprejemljivo, predvsem pa ne v družbi katerega duh bivšega režima preveva naš družbenopolitični prostor. Biti pristaš Janeza Janše in odkrito izražati svojo politično opredeljenost, pa apriori pomeni biti konzervativec, duhovno inferiorni subjekt, skrtaka nekaj kar v našo “liberalno” družbo več ne sodi. V naši moderni družbi moraš biti član lgbt-ja, pristaš tako opevane liberalne(zopet pod narekovaj), politične sheme in možnost napredovanja, v družbeni lestvici, je stem apriori zagotovljena.Še malo pa bodo kadrovniki pri zaposlovanju, spraševali potencialne zaposlene, če so pristaši lgbt-ja, kakšna je njihova politična opredelitev in podobno.

  sarkazem press

  • nevtrino

   Ja, ja, to je že po davnem nakladanju tudi večno enakopravnejših tovarišev moderna informacijska družba, polna znanja, s produkti, polnimi visoke dodane vrednosti, itn. V resnici pa vse skupaj tone v najglobljo greznico, seveda s samimi razgledanimi levakarskimi vladami, polnimi morale in etike.

   Kadrovniki v teh jugobutalah že sedaj povprašujejo po usmeritvi, seveda je daleč najslabša desna domoljubna in narodno zavedna, takoj te razglasijo za zaplankanega kmetavzarja.

   Tragikomedija se nadaljuje, najbolj “zabavni” so pa skrajno konzervativni levakarji, ki so strpni do vsega in vseh, razen do domačih poštenih delovnih ljudi.

 • nevtrino

  Žal, sedaj in tukaj, živimo v pokvarjeni, zažiralski, izprijeni, bolani, brezpravni državi, s prividom svobode in ponaredkom demokracije, kjer je vsak cigojner in klovn več vreden, kakor pošten deloven državljan… in polni sprenevedanja, da je vse to normalno.

  • Anton

   ni res, če vprašaš levaka, ti bo odgovoril, da živimo v pravni, demokratični državi, kar deloma navsezadnje drži(gledano z njegove perspektive oz interesa). Pri nas pravna država velja zgolj za nekatere, demokratična pa žal tudi.Tudi v tem se kaže licemerstvo levaškega besedičenja, ki v skladu z NAŠIMI vazali (mainstreami), producirajo večinoma same polresnice oz včasih celo laži.

   sarkazem press

 • tasilo

  Slovensko krivosodje lahko učinkovito uničiš le tako, da Evropsko sodišče sodišče za človekove pravice (ESČP) zasuješ s tožbami zoper sodišča Republike Slovenije. Ko bo Republka Slovenija začela izgubljati vse procese proti lastnim državljanom, bo naše krivosodje pod lupo vzela tudi Evropa.

  Vsakdo, ki misli, da se mu godi krivica ali da kratijo njegove pravice, naj svojo zadevo (po vseh drugih izčrpanih pravnih sredstvih) pošlje na zadnjo instanco, na ESČP. Ampak verjemite, to je veliko težje in dražje kot pa kalimerovsko cmihati, užaljeno cepetati ali pak huronsko tuliti pred stavbo sodišča. Mark maj vordz: s tem ulicotacanjem in dobrodretjem ne boste ničesar spremenili. Škoda časa. Raje začnite pisati primere za ESČP.

  Aja? A to pa vi ne bi??

  PS: A vas Sun Tzu (Sun Tze, Sun Tse, Sun Zi) ni naučil, da sovražnika najlažje uničiš z njegovim orožjem? A nimate med seboj nikogar, ki bi študiral Sun Tzuja? Recimo, kakšnega obraboslovca?

  • nevtrino

   Tudi ESČP ni za precenjevati. Vsekakor ne škodi težiti k ciljem vzpostavitve vsaj približno normalne države na različne načine.

   • Resnica boli

    Probaj vložiti kaj na ESČP. Ko ne gre za “naše” ti še odgovorijo ne. Res je, da je naša vloga bila v slovenščini, ampak, če je to uraden jezik v EU, potem bi morali vsaj odgovoriti.

  • Anton

   boniteta slovenskega krivosodja je v Evropi že sedaj na dnu

   • tasilo

    Če je slaba boniteta edina posledica, to pač ni dovolj. Komu ja pa sploh mar za to nizko boniteto? Mislm, halo?!

    Egzempli gracija: Tudi Tuneka (in nekaj podobnih) imajo vsi tule za debila in prasico, pa misliš, da se kaj žre zaradi tega? Flegma in neženirano vam sika nazaj v glavo in se vam reži. Vi se razburjate, on se pa zabava. So, who’s the stupid now?

   • samsara

    Nekdo pač mora služiti kot nekakšen ‘benčmark’ tam na ‘botomend’

  • samsara

   RS krati moje pravice z njenim odnosom do zakonitih in nezakonitih migrantov, t.i. prosilcev za azil, namišljenih vojnih beguncev, ki so preskočili kup držav kjer ni vojne in kar se v teh dneh podobnega in sorodnega onegavi po Sloveniji.
   Sem popolnoma depriviligiran in diskriminiran. Sem ‘drugorazredna tema’, za veleizdajalsko levičarsko vlado udbokomunistične kontinuitete.

 • Artur

  Kje so bili ko so bili protesti proti promigrantski politiki in kvotam , če se gremo proti temu bi morali iti proti temu vsi, ki naj bi se imeli za domoljube .

  • Nataša Valant

   No, na prave si se spravil, ali ne ? So domoljubi. So vredni občudvanjaj, da vztrajajo. Še čudno, da nisi dodal tisto splošno floskulo – brezzobi starci !!
   Pobaraj še kakšne druge kje da so ?? Saj verjetno imaš kaj somišljenikov, brez gospodarja ??
   O EU, zastavi in himni bo pa še čas pokazal, kaj je pametno.
   Brez EU ? Kako pa si to predstavljaš ?

   • Artur

    Ivan cankar : Hlapci ……Ki brez Briseljskih gospodarjev ne morejo Vprašaj Orbana in Le Penovo …. ali bi lahko shajali brez takšne Eu Naši hlapčki pač ne morejo .Domoljubi ki se skrivajo v mišjih rupah kadar pravi domoljubi protestirajo proti Migrantski invaziji ki so jo zakuhali pri njih tako opevani EU multikulti globalisti .

    • Nataša Valant

     Pravi domoljubi protestirajo ? Kje pa ?
     Če misliš tiste proteste, ki so se odvijali proti centrom v njihovem kraju . . . . . . . .. to niso bili domoljubni, ampak čisto osebni protesti. Proti nastanitvi teh migrantov v njihov kraj.
     Nisem čisto prepričana o njihovem domoljubju.
     Za EU multikulti se pa prav nič ne čudim. Denar je sveta vladar.

     • Artur

      Tako pravi domoljubi Protestirajo proti EU multikulti globalizmu brez EU zastav in patetičnosti ob Odi radosti v tisočih, stotisočih pri nas žal v številu največ samo petstotih tudi samo z našimi zastavami , hlapčki pa pač ne morejo iz svoje kože.
      https://www.youtube.com/watch?v=YHZRBzf-9pc
      https://www.youtube.com/watch?v=pDHvwz0jRuw

     • Nataša Valant

      Ja, tole pa drži. To so pravi domoljubi. Nisem pa prepričana, da jim bo bolje brez EU. Ali misliš, da se res ne da enostavno zavrniti migrante ! Samo to !!
      Sem mislila,da boš navedel kaj iz naših logov. Če si se že spravil na Vztrajnike, bi človek pričakoval kakšno kontro iz strani ” tvojih “.
      Oprosti no. pa ne želim biti nesramna.

     • Artur

      Ali misliš, da se res ne da enostavno zavrniti migrante !? Pa zgledovati bi s morali recimo po Orbanu Poljakom , Slovakom , …. oni so v večji meri to po patriotsko uštimali ….. med tem , ko nekateri v Butalah vihtijo EU zastave in slavnostno pojejo Kalergijevo Odo radosti . Protestniki niso “moji” pa, če so to desni ali levi se nam pa gre za skupno stvar kajti eden vodilnih musličev pri nas je že napovedal kaj bo po njihovih pričakovanjih čez 20 let. seveda pod levim patronatom.

     • Nataša Valant

      Govoriva drug mimo drugega, a ne ?
      Jaz o vztrajnikih, ki se zbrajo pravzaprav zaradi velikih nepravilnosti v našem sodstvu.
      Ti pa o nesrecni politiki EU. V tem ti dam prav. Tudi jaz mislim, da bi morali stopiti skupaj, pa bi prav gotovo uspeli.
      Nisem pa pristaš odhoda iz EU. Zastava in himna pa sta zaenkrat še veljavna simbola Unije.

 • Anton

  http://www.rtvslo.si/slovenija/drzavni-zbor-potrdil-zakon-o-drugem-tiru/420248

  evo zopet se je zgodila izdaja davkoplačevalcev Slovenije od strani levakov.

  • Nataša Valant

   Pribitek na cestnino. Ja kajpak ! Obrali nas bodo do kosti. Barabe .

 • samsara

  Brez temeljite, vsestranske in splošne lustracije, je vse govorjenje in delovanje v tem smislu jalovo.

  • črnaovca

   Čas za lustracijo je bil l 90 ali 91 a se je takratna vladajoča garnitura Demosa tega ustrašila ker bi prizadelo preveč njihovih. Danes je prepozno ker so se tudi tkaratni novi politiki pokvarili tako da bi morali lustrirati tudi njih

   • samsara

    Se ne strinjam.

    • Dragan Krstič

     Večina teh barab je že zdavnaj v penziji.

   • Dragan Krstič

    Za svojo udbovsko lažnivo rit se je najbolj bal France Bučar. Prepričan sem da se Otto Habsburški v grobu obrača ker mu je bil prijatelj.

   • Dragan Krstič

    Se strinjam. Je nažalost prepozno. Edino kar bi lahko še naredili je konfiskacija njihove imovine in znižanje njihovih nezasluženih pokojnin na najnižjo možno.

    • Lustrator

     Niti pod razno ni prepozno – lustracija DANES mora zajemati ne le starih udbovskih in partijskih prdec ter njihovih gospodarskih tajkunov, pač pa tudi mladino, jugonostalgike srednjih let, “borce” in vse ki na tak ali drugačen način vzdržujejo zločinski sistem še danes živ in pri koritu. krivi niso le tisti, ki so se dokopali do korita preko demokratičnega trupla, pač pa (predvsem?) tisti, ki so jim to s svojim voljenjem, agitiranjem, komentiranjem, hujskaštvom omogočili, to pa so državljani sami!

   • sodnikisozločinci

    Čas za lustracijo še ni minil, le metoda se je spremenila. Namesto z glasovanjem na volitvah, lahko lustracijo dosežemo le s pritiskom na kokoš, večkratnim.

   • Lustrator

    Pozno vsekakor – smo več kot 25 za celotno Evropo. Prepozno? Nikoli! To, da smo zaradi infiltriranih komunistov v Demosu in močnih podtalnih (paradržavnih) udbovskih družb in centra moči zamudili enkratno priložnost leta 89 oziroma 91, je dejstvo, a nam danes nalaga toliko večjo odgovornost in pazljivost, ko se jo bomo kot narod končno lotili. Izkušnje so nas naučile, da niti pod razno ni dovolj pred sodišče poklicati na zagovor vse tistes partijskimi knjižicami, članstvih v zvezi borcev, tranzicijske tajkune, urednike režimskih medijev, uslužbence ter sodelavce udbe, ostanke jugokrivosodja, ampak je potrebno lustrirati VSO družbo, torej pod drobnogled vzeti slehernega državljana. če tega ne naredimo, potem bomo zgolj odrezali deževniku glavo, on pa se bo na ta način razcepil na dve novi telesi – praktično gledano: na volitvah bo s komunizmom okužena raja znova izvolila komunista. Morda pa se bo neizvedba lustracije v začetku 90ih izkazala celo za koristno – v kolikor bo dokončna lustracija posledično toliko temeljitejša in odločnejša in preko katere bo iz Slovenije izkoreninjena še zadnja kal totalitarizma prejšnjega stoletja.

 • Resnica boli

  Čas je za “zmerno opozicijo” (glejsirijapress)

 • Janez

  POZOR !
  Mislim, da se vsi slo domoljubi,
  ki se zbiramo pred VRH. SODIŠČEM V LJ!
  TAKOINTAKO ZAVEDAMO,
  DA SO NAŠI SHODI, KI NA NJIH NASTOPAJO RES KVALITETNI GOVORCI – SLO DOMOLJUBI !
  Vsi pa vemo,
  da je na naših shodih ?
  VSAJ ZA 10 – 20% OD PRISOTNIH – PAČ ?

  – IZ RAZNIH EX KP, ZK GNEZD NA TE NAŠE SHODE “DELEGIRANIH POSLUŠALCEV ” !

  ki zagotovo – NISO ISKRENI SLO DOMOLJUBI !
  NPR.
  F. TUNNEK – JE VČERAJ ŽE PISNO POTRDIL, DA SE ON IN OSTALI ČLANI NJEGOVIH “TROJK”
  OSEBNO UDELEŽUJEJO – TEH NAŠIH SHODOV – PRED VRH. SODIŠČEM V LJ !
  Prej bi se dalo reči, da so nasprotniki !
  Ali – bogve zakaj – celo – SOVRAŽNIKI NAŠEGA SLOVENSKEGA DOMOLJUBJA !
  Bolje rečeno !
  Bog ve, mi pa tudi – vemo !?
  ZAKAJ SO TAKI “SOVRAŽNIKI” NAS PRAVIH SLOVENSKIH DOMOLJUBOV !
  Pač !
  “Čudežna” formula – varajoče ex VKP B, KP, ZK … ZL – v ponudbi možnih načinov vladanja !?

  Ta ex VKP B, KP, ZK – “FORMULA OBLASTI !
  – KI NAJ BI VSE OSREČILA ”
  – IZGUBLJA SVOJ ČAR IN – SVOJO “ČUDEŽNOST” !
  Vsem nam je vedno bolj jasno,
  da je nad 70 letna vladavina ex KP, ZK – JEV – TEMELJILA NA:

  – VSILJEVANJU. – NAM SLOVENCEM
  – NEUSTREZNE OBLIKE VLADANJA, PRAVNE UREDITVE itd.
  – NA POVSOD – V ŠOLAH, V MEDIJIH – VSILJUJOČI SE INDOKTRINACIJI V SMERI EX KP, ZK “idej” !
  – ZK, KP OBLAST JE TEMELJILA NA
  NEDOLŽNE CIVILE IN NASPROTNIKE VKP B STALINIZMA, KOMUNIZMA, ZK “SOCIALIZMA”

  – NESODNO MORILSKEM KP, ZK DRŽAVNEM NASILJU . Dejstva!

  – ŠTEVILČNOST ” SOVRAŽNIKOV” NAS SLO PRAVIH DOMOLJUBOV ?
  Nas !
  Izkušenih in vsega hudega vajenih iskrenih slo domoljubov – SEVEDA – NE PRESENEČA !
  Naši
  IZ EX KP, ZK VRST IZHAJAJOČI NASPROTNIKI, CELO – ” SOVRAŽNIKI – SLO DOMOLJUBJA”?
  Se
  pač zavedajo, da prihaja čas za – SLOVO ex KP, ZK-JEV IN SLO POKOMUNISTOV. Mar ne?
  Bo
  treba
  nam vsem Slovencem realno, z uradnih državnih mest – pojasniti :
  – predvojno KPS in njeno vsiljevanje VKP B STALINIZMA V SLOVENIJO,
  – medvojno brutalno morilsko nasilje in morjenje slo PROTI – STALINISTOV, Slovencev !
  In ?
  Še tisoče stvari, o katerih je govora tu. ODGOVORE PO RESNICI – PROSIMO ! L.r. JANEZKOMENDA

  • kr en

   Če navijaš za šiptarja še ne pomeni da si Slovenski domoljub. Kapiš ?

   • Janez

    Ah !
    Tunnek !
    Saj si ja brihten , razgledan možakar ! A ne ? Volil boš za SDS !
    VI PROVOKATORJI IMATE NAS PRAVE SLO DOMOLJUBE – PRAVZAPRAV – RADI !
    Kaj?
    Bi vi brez nas ?
    Na ex KP, ZZK STRANI ? JE SAMA ŽALOST !
    Še ?
    Do kolen J. Janši in nam – nihče – ne sže.
    MELANIJI – TUDI – NITI DO KOLEN NIHČE – NE SEŽE ! Pravijo v ZDA !
    Pa !
    Ex KP, ZK – SO ZDAJ – NAD MELANIJO – TUDI – NAVDUŠENI – PUTIN – JE LPOZABLJEN !,
    Kmalu !
    Boš prestopil k nam. Postajamo – ti všeč. A ne ?

    Zavrti si na Googlu “klsiko” od mladega ELVISA PRESLEYA :
    THE LADY LOVES ME – BUT SHE DOESN’T KNOW IT – YET ,

    Se boš že še ogrel – za nas. In volil – edino pametno – SDS ! stranko. L.r. JANEZ KOMENDA

 • skrajna resnica

  Nikoli ni prepozno za lustracijo, dokler le ta ni izvedena. Večina ni vrnila knjižic, nekateri celo niso sneli titovk (Pavlič-Pivk) ali pa še sodijo po zakonodaji SFRJ (Cener). predvsem pa še vedno “v imenu ljudstva” kršijo temeljne človekove pravice. Vsekakor se režim še nadaljuje, pravzaprav že dolgo ni bil tako očiten. Zapravili so si drugo prliožnost, ne smemo je tudi mi!

 • kr en

  Kljub temu da branite lopova, ste me še dodatno razočmarali ker branite MORILCA ! A res samo da je vaš, pa ni važno če je morilec, ja pa saj postajate hujši kot komunisti ki so po vojni obračunali z izdajalci.

  • RATATA

   O kom ali o čem ti tole nabijaš kretino?

  • cosmosjasnovidec

   Daj spizdi obriti šiptarski opičji buzič,ker te nihče ne jemlje resno čefutar pedofilski levak.
   Pojdi si raje daj dol zašiti rit,da ne boš še na večjo sramoto tvojim istospolnim kolegom levakom kateri so ti jo že tako razstegnili,da imajo sedaj premale penise za tebe umobolni psihič.

 • kr en

  Če bi se ti vztrajniki borili za Slovenijo in ne za razne morilce in lopove, bi jih še podprl, tako so pa navadna sramota za zdravo pamet in Slovenijo !

  • cosmosjasnovidec

   Najprej se poglej v ogledalo in boš videl,da si prav ti sam sebi največja levaška buzerantska sramota peder zahojeni levaški sram te bodi gnusoba istospolna.
   Morilci ste ravno vi levaki kateri ste pospravili direktorja Jamnika,da ne bi izdal vaših izprijenih kriminalnih mafijskih poslov predvsem pranje ukradenega denarja ter drogeraške posle z srbsko mafijo kar je znano vsem državam sveta krivdo pa ste zvalili na Noviča.
   Prekleta gnida zahojena kje si pa ti videl,da se brez trdnih dokazov kar tako nekoga obsodi,če se sploh ne ve ali je on kriv ali ne???
   Poglej si primere sojenj po celem svetu kjer ne prevladujejo na sodiščih levaški komunajzerski podkupljivi podganji iztrebki.
   Sodniki in policija povsem točno vedo,da je obsojenec nekoga ubil ampak ga zaradi pomanjkanja dokazov morajo oprostiti ne pa tukaj obratno obsoditi.
   Gnus istospolni levaški mater,če bi te sedaj dobil v roke prekleta gnida pedrovska zahojena spelji se tja na tvojo kokodakarsko 24.kurjo stran šiptar zahojeni z dolgim nosem za katerega rabiš orožni list in katerega bi ti zravnal ter zmanjšal.

 • Janez

  Vztrajniki !
  SE NE BORIMO ZA NOBENEGA VELJAVNO DOKAZANEGA MORILCA, LOPOVA. JANEZ KOMENDA

 • učko

  Kako veste, da je Milko Novič nedolžen ?!!?? Na koncu bo lahko “verodostojno” obsojen na podlagi pravih dokazov in bo veljal za zločinca, ki so ga “janševci” podpirali kot nedolžnega !!! Kot svojega vodja Janšo, ki je tudi vedno po krivici obdolžen, kot je bil Novič, na koncu pa se izkaže drugače !!! Ne nasedajte na “REŽIMSKE LIMANICE” !!!!!!!

 • MEFISTO

  Komaj čakam, da bo spet kak shod v Ljubljani, da naredimo masaker nad zmešanimi levakarskimi provokatorji.

  Prvih pet hočem meti samo zase.

  Žal jim bo, da so se rodili.

 • lauraas

  Lepo, ampak to je premalo, samo z velikimi nasilnimi protesti se kaj doseže! Volitve smo žal spet izgubili zbog 400 000 eur!

 • sumljivislon

  Mitja Irsic @MitjaIrsic
  Ko je nacionalni medij tako ideološko obremenjen, da v prid enega političnega pola izkorišča klošarje na ulicah je čas za razpustitev medija

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!