Odbor za varstvo pravic: “Bodimo glas koroških dečkov in se udeležimo shoda pred vlado!”

Foto: STA

Večina izmed nas bo božični večer praznovala med svojimi najdražjimi. Koroška dečka ne bosta imela te pravice. Odkar je oče koroškima dečkoma odvzel mamo, mineva eno leto. Brezčutni ministrici in ustavnemu pravniku Miru Cerarju ni mar, da bosta koroška dečka že drugi božič zapored trpela zaradi krutosti odraslih. Ob lanskem božiču sta zaradi izgube mame imela vsaj topel objem babice in dedka. Letos jima je vlada odvzela še njiju. Kljub sodbi Vrhovnega sodišča sta še vedno ujetnika ‘stroke’. Franci Donko, strokovni zastopnik starih staršev za Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev, poziva vse, da v četrtek, 22. 12., postanejo GLAS koroških dečkov.

Kljub krivicam, ki se dogajajo koroškim dečkom in za katere je kriva tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Anja Kopač Mrak, je ta še vedno na ministrskem položaju. Podpirala je delo stroke, čeprav so strokovnjaki, med njimi tudi Borut Pogačnik, povedali, da to ni bilo prav niti s strokovnega stališča niti s tega vidika, kako sta bila dečka odvzeta, da babica in dedek sploh nista bila v postopku in še mnogo več. Ministrica je ves čas branila Centre za socialno delo, za katere se javno govori, da so to nekakšne izpostave Socialnih demokratov. Ministrica ima za seboj veliko ‘uspehov’: na začetku se je populistično lotila odpisa dolgov najrevnejšim, projekt pa je klavrno propadel, kar je nekako tipično za to zbirokratizirano vlado, saj se veliko ljudi za to ni odločilo, ker so bili postopki tako zapleteni. Eden ‘vrhunskih’ dosežkov te ministrice so bile tudi vrednotnice, pa tudi žrebanje štipendij.

Odbor za varstvo pravic vnukov in starih staršev vas vabi v četrtek ob 15. uri na shod v podporo vrnitvi koroških dečkov  v njuno edino in pravo družino. Družinski shod bo potekal pred  stavbo Vlade Republike Slovenije.

Kdaj bo ministrica odgovarjala za vse svoje grehe?
V stranki SDS so prepričani, da je treba pravico otrok do starih staršev (in obratno) varovati ne le pred posegi države, ampak tudi s skrbnim ravnanjem državnih organov. Ministrica je opustila nadzorstveno funkcijo, da bi se krivice odpravile, saj 53. člen Ustave določa, da mora država skrbeti za to, da bo varovala pravice družine, namesto tega pa imamo sedaj stanje, ko so pravnomočno ugotovljene najhujše kršitve pravic v družinskem pravu, ministrica pa v zvezi s tem ne ukrepa. Ministrica je celo izjavila, da si ne želi živeti v državi, kjer bi minister dvignil telefon in naročal CSD-jem, kako naj ravnajo. Poslanci SDS pa so prepričani, da ne želijo živeti v državi, kjer Vrhovno sodišče ugotovi kršenje pravic, ministrica pa ne naredi ničesar, da bi se te krivice odpravile.

Sprašujemo se, ali bo imela ministrica Anja Kopač Mrak toliko dostojanstva, da bo prišla na shod, priznala svoje napake in se zavzela za vrnitev koroških dečkov k njunima starima staršema, kamor tudi sodita.

Barbara Pirh

 • Olga

  Če bi imela vsaj trohico človečnosti in časti, bi odstopila sama! Predvsem bi pa upoštevala razsodbo sodišča, na katero se komunisti tako radi sklicujejo, kadar jim paše!

 • Vera

  Ta Kopačeva ne bo nikoli odgovarjala , ker je brez srca ona in vsi njeni nadrejeni ( premier, predsednik države , poslanci ) .

 • garfi

  seveda pridem, opravljam svoje dolžnosti že 25 let

 • totex39

  Imamo mafijsko vlado in zaradi tega tudi ne dosežemo ničesar. Vprašanje pa je, kako dolgo bomo ljudje to še tako mirno prenašali.

 • montyamp

  Če bi komunisti bili ljudje , Slovenci ne bi imeli 700 MORIŠČ po državi .
  Če bi komunisti bili ljudje , Yugoslavija ne bi razpadla v krvi .
  Če bi komunisti bili ljudje , ne bi bilo težav s CSD-ji , ker tam kraljujejo zavožene dekle centralnega murglo-NKVD-majmunizma , ki bi v iskrenosti svojih otrok slišale : : : “Mati v zgubo šla” , služit vajencem Stalinovih maturantov .
  Če bi komunisti bili ljudje , ne bi trebalo skrivati otrok pred blesavo državo , ki je največji gnoj v EU poleg Bolgarije .
  Če bi komunisti bili ljudje ,Slovenci ne bi hežali čez meje , kot pred poplavo ali požarom .
  Če bi komunisti bili ljudje , jim ne bi trebalo lagati .
  Če bi komunisti bili ljudje , krivosodje odpade .
  Če bi komunisti bili ljudje , bi mi obresti kasirali ne plačevali .
  Dokler bo pa tole banda pritlehnih hijenskih iztrebkov , tako dolgo , NORMALNOSTI v državi ne bo .
  Na žalost .

  • Poštenje velja

   TOP KOMENTAR LETA!!!!!

  • domovina mili dom

   Dobro si spisal zadevo. Fali še samo en če.
   Če bi komunistov ne bilo, bi ne bilo zla na svetu.

 • Poštenje velja

  KO pridete z bombami pridemo zraven. Drugače je bz!

 • garfi

  pridem brez bomb

  • Poštenje velja

   BZ

 • Aton

  Tako si oblast predstavljajo zločinci!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!