Osebnost Primorske meseca decembra postal poslanec Danijel Krivec

Danijel Krivec (Foto: SDS)

Bralci, poslušalci in gledalci Primorskih novic, Radia Koper in Televizije Koper ter komisija vseh teh treh medijev že 12 let izbirajo osebnost Primorske. Gre za osebo, ki je s svojim delovanjem pomembneje zaznamovala primorski prostor. V decembru so tako bralci, gledalci in poslušalci za osebnost Primorske med več kandidati izbrali poslanca SDS in predsednika bovške komisije za obnovo Kanina, Danijela Krivca.

Poslanca so Krivca ob razglasitvi za osebnost meseca predstavili tudi v eni izmed številk Primorskih novic in v pogovoru na radiu Koper. Kot so zapisali v Primorskih novicah, je edini državni poslanec iz Posočja Danijel Krivec “mož, ki mu gre zaupati.”

“Pri vsakem projektu zastavim svojo kredibilnost in od začetka do uresničitve ne odstopam. Zato pa me na ministrstvih tudi slišijo,” je ob novici, da je razglašen za osebnost Primorske meseca decembra za Primorske novice dejal Danijel Krivec. Zanj je ta naziv predvsem potrditev njegovega dela v povezavi s smučiščem Kanin. Meni, da imajo ljudje radi kaninsko smučišče in da upajo, da bodo na njem, ko bo dovolj snega, spet smučali na slovenski sončni in italijanski senčni strani. Toda v obratovanje smučišča bo treba še veliko vložiti. Prenova je prvi korak, ki se mora nadaljevati s celovito preureditvijo smučišča. S tem v mislih sta občina Bovec in država tudi namenjala energijo in denar za prenovo.

Za dobre projekte se vedno najde denar
Kot je za Primorske novice še povedal Krivec, je denarja za širitev smučišča in posodobitev v različnih evropskih skladih po njegovem mnenju veliko. “Treba je le pripraviti projekt in ga predstaviti v Bruslju, kar bomo kmalu naredili. Imam zanesljive informacije, da bi z denarjem Evropske unije lahko napredovali,” optimistično zre v prihodnost poslanec Krivec, ki tudi dobro ve, kako je treba delovati, da načrti dobijo podporo.

Kot je še dejal Krivec, bodo skupaj z italijanskimi lastniki smučišča iskali denar v različnih evropskih skladih, pri čemer pa ne bodo čakali na naslednjo finančno perspektivo, saj naj bi denar bil na voljo že sedaj. Krivec bo tako imel tudi ključno vlogo pri iskanju finančnih sredstev.  “Na hitro ne bo šlo, vem pa, da je možno in da je na voljo denar v različnih skladih. Spet se bomo trudili, kot smo se v preteklosti, ko sem čakal na klice, se dvakrat na teden vozil v Ljubljano in si niti počitnic z družino nisem privoščil …” je za Primorske novice še razmišljal Danijel Krivec.

Finalna prireditev Osebnost primorske 2016, s katero se bo sklenil že 12. izbor, bo potekala v soboto, 21. januarja, ob 20. uri v Kosovelovem domu v Sežani.

M. P.

 • Vera

  Dobra novica za nas , ki smo podporniki stranke SDS iz katere izhaja omenjeni poslanec .

 • Olga

  Čestitke! Le tako naprej!

 • orsa

  Iskrene čestitke g. Krivec!

 • tramal

  Nekateri komunistični volilci so izgleda spoznali da smo v stranki SDS najboljši in najbolj pametni in pošteni.

  • AlojzZ

   Čestitam vam! Zato pa ste tudi tako maloštevilni.

   • tramal

    Dokazano je da so inteligentni ljudje povsod po vseh državah v manjšini in da je bedakov vedno več kot pametnih.Slovenija je po bedakah prva na svetu.

 • pajot

  Danijel,naiskrenejše čestitke.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!