Glavan: Murskosoboški škof je nekatere stvari malo priostril

Foto: STA

Potem ko je murskosoboški škof Peter Štumpf objavil pismo, v katerem je pojasnil svoje mnenje glede begunske krize v Sloveniji, je zdaj objavil še pojasnilo tega svojega zapisa, saj meni, da so ga nekateri napačno interpretirali.

1. “V izjavi nisem govoril o beguncih, kot to navajajo nekateri mediji, temveč o umetno spodbujenih migrantih. Zato v izjavi nikjer ne uporabljam besede “begunci”, ampak “migranti”. Begunci so zaradi človeškega dostojanstva vredni naše pozornosti in pomoči. Karitas in druge človekoljubne organizacije se trudijo s skrajnimi napori, da jim lajšajo trpljenje. To spoštujem, cenim in tudi podpiram. Niso pa vsi, ki prihajajo k nam, begunci. Organizirano prihajajo tudi posamezniki in skupine, in ni jih malo, ki ne skrivajo islamskega ekstremizma. Večina od teh so umetno spodbujeni migranti, ki zlorabljajo begunstvo, da nemoteno pridejo k nam ali pa v Evropo. Kakšni so njihovi cilji, si lahko samo predstavljamo. V izjavi sem javnost opozoril na nevarnost teh posameznikov in skupin, ki jih je treba obravnavati drugače kot resnične begunce.”

2. “Slovenski škofje smo v vsem enotni, tudi glede problematike begunstva. Sem pač prvi, ki je spregovoril o problematiki umetno spodbujenih migrantov. Nedopustno je, da nekateri osrednji slovenski mediji ne ločijo med enim in drugim. Resnične begunce in umetno spodbujene migrante obravnavati na enak način, je neodgovorno in neetično do gledalcev, poslušalcev in do bralcev. Kot škof za medije pri Slovenski škofovski konference moram odločno zavrniti pristranska poročanja nekaterih medijev o begunski krizi, ki strah med ljudmi samo še poglabljajo. Ljudje niso naivni. Resnico znajo najti tudi tam, kjer so jo mediji skrili. Zadnji čas je že, da vsi osrednji slovenski mediji k begunski problematiki pristopijo pošteno in strokovno. Drugače nima pomena, da še o tem sploh kaj poročajo.”

3. “Nekateri osrednji slovenski mediji so proti meni grobo zlorabili izjave papeža Frančiška, nadškofa Stanislava Zoreta in škofa Andreja Glavana. Moje izjave v ničemer ne nasprotujejo njihovim. Moliti za odpuščanje posameznikom in ustanovam, ki tem ljudem zapirajo vrata, kot nas vabi papež, je verska dolžnost za vsakega kristjana. Moliti moramo celo za islamske ekstremiste v upanju na njihovo moralno spreobrnjenje. To pa nas ne odvezuje od previdnosti in ukrepov zavarovanja. Isto velja za človeka, ki pride na moj prag in potrebuje pomoč, ker je lačen, žejen, bos in nag. Vsakemu je treba s spoštovanjem in človeško pozornostjo dati kruha, ne glede na njegovo versko ali idejno prepričanje. To je iz moje izjave za javnost tudi razvidno. Če pa nekdo ta kruh zavrne samo zato, ker mu ga daje krščanska roka, potem vem, da ni lačen. Na moja vrata je prišel z nameni, ki mi prebujajo dvome, nelagodje in strah. Zame je to klic k budnosti, zavarovanju in tudi k primernemu ukrepanju. Do takega ravnanja imam celo moralno dolžnost, ki me v vesti obvezuje. Kratko rečeno: Delam dobro, vendar nisem naiven. Opozarjati vernike na pretečo nevarnost je tudi škofova dolžnost. Verniki to od škofa pričakujejo.”

4. “Karitativnost brez meja? Kako dolgo bodo prostovoljci Karitas in drugih človekoljubnih organizacij še pri močeh za služenje beguncem in tudi umetno spodbujenim migrantom? Kriza traja že predolgo. Moči pešajo. Kdo ima rešitve? Kaj bo, ko se bodo meje zaprle tudi v Avstriji in Nemčiji? Tukaj Cerkev ne more storiti kaj dosti. Državo sem pozval, naj ukrepa in ne zavlačuje, če ji je kaj do lastnih državljanov. Potrebno bo preiti od besed k dejanjem.”

5. “Kot Prekmurec in Prlek dokaj dobro poznam svojo zgodovino. Predniki so preživeli turške vpade, različne družbene sisteme in tudi mnoge izhode v tujino. Opirali so se na krščansko vero in dedne časti. Nihče se ni odrekel samemu sebi. Zato smo v Pomurju obstali kot Slovenci, Madžari, Romi, Hrvati, nekaj pa je celo nemško govorečih prebivalcev. Dobro se razumemo in si poskušamo lajšati bremena. Ni nam vseeno, kaj se sedaj v Pomurju dogaja. Smo zaskrbljeni tudi za vso Slovenijo.

Akademik dr. Anton Trstenjak je kmalu po osamosvojitvi Slovenije v nekem intervjuju dejal, da si Slovenci ne moremo privoščiti napak, ki si jih sicer lahko privoščijo veliki evropski narodi. Velikost namreč hitreje zgladi napake. Slovenija pa je majhna, zato je zanjo že vsaka najmanjša napaka usodna – predvsem kadar gre za prepire in razdore. Še je čas. Vsak naj napravi za Slovenijo tisto, kar mora, kar more in kar zmore.”

Povzetek pisma, na katerega se je murskosoboški škof odzval, si lahko preberete tukaj.

Odziv Slovenske škofovske konference in Slovenske karitas na temo begunske krize

Predsednik SŠK Andrej Glavan je na novinarski konferenci poudaril, da je potrebno ločevati med begunci in migranti. Predsednik slovenske Karitas Alojzij Cvikl je posvaril, da je organizacija včasih že na koncu moči in pozval k sodelovanju sorodnih organizacij. Tajnik nadškofijske Karitas Maribor Darko Bračun je pozval, naj se jim ne jemlje vojske, saj je ta na terenu izredno pomembna in cenjena.

Odzvali so se tudi na pisanje škofa Štumpfa. Glavan je zavzel mnenje, da v cerkvi vlada demokracija in da ni prav nič nenavadnega, da se mnenja znotraj cerkve razlikujejo. V isti sapi je dodal, da se njuno mnenje sicer ne razlikuje preveč, čeprav je morda murskosoboški škof  nekateri stvari malo priostril.

B. O.

 • Bilderberg

  Dobra razlaga ki pojasni marsikaj.

 • John

  Ne vem, zakaj je treba karkoli pojasnjevati. Povedal je tisto, kar misli veliko Slovencev. Tistih, ki pa ne mislijo tako pa tako ali tako ne bo prepričalo niti sto pojasnil. Mogoče jih bo prepričala kruta resnica, ko se bodo v živo soočili s posledicami, na katere opozarja.
  Čeprav bodo tudi takrat, po stari navadi, krivce iskali drugje in ne pri sebi.

  • Tomaž Majer

   “Gospod Jezus. Ti ljubiš vsakega človeka in uboge še prav posebej.
   Ljubezen izkazuješ bolnikom, obsedenim in zapuščenim. Celo sam si ubog,
   ob rojstvu si položen v revne jasli in ob smrti na sramotni križ. Enačiš
   se z lačnimi in žejnimi. Z nagimi in bolnimi. Z zaprtimi in tujci.
   »Tujec sem,« praviš in kličeš k delom usmiljenja in prijatelje vabiš k
   enakemu ravnanju.”

   • rubec

    klerikalc

   • MEFISTO

    Tega se na partijskih sestankih niste učili.

    Ko bo postal Kučan nadškof in slovenski metropolit, boš ti lahko njegov pomožni škof.

   • Elen

    Jaz ti bom takole rekla: “Bodite torej preudarni kakor kače in nepokvarjeni kakor golobje.” (Mt 10,16) Nikjer v Sv. pismu ne piše, da je treba biti naiven in lahkoveren.

    • Tomaž Majer

     Tudi ne, da je begunce treba preganjati.

     • Elen

      In tega se Slovenci držimo, mar ne?

     • Tomaž Majer

      Kakor kdo.

   • gnidasdsova

    majer, a te je zgrabilo zopet ? Tabletke popuščajo, kreten neumen.

    • Nova24TV Mod 1

     Opozorilo: Komentarji so
     namenjeni komentiranju teme, ne pa žaljenju, zmerjanju ipd.

    • Tomaž Majer

     Nova24TV Mod 1 – Komentarji so namenjeni komentiranju, ne pa žaljenju, zmerjanju ipd.

  • sunday

   menim, da ti dogodki okoli nasilne vselitve v EU napovedujejo že nekaj več kot samo začetek konca EU in to z botrstvom mlahavih, zbirokratiziranih voditeljev v EU – Zaenkrat je le Orban izjema!!

 • plavi-mil

  Hvala g. Škof, resnici je treba pogledati v oči, vsaj eden, kateri si upa javno povedati, kar čuti velika večina Slovencev.

 • Duhec

  Pojasnila niso bla potrebna, ker jih je večina razumela…. nekateri jih pač ne morejo ali ne smejo in tle se ne bo nič spremenilo. S svojim pojavljanjem v medijih, ki ne delijo njegovega mnenja, jim meče kost…. bolš bi blo, će mu ni in mu očitno res ni vseen, da vrže to haljo in se aktivno poda na funkcije, ki mu bojo omogočale konkretna dejanja in ne samo odpiranje oči z besedami… taki se rabjo…. pošteni, sposobni in ponosni.

  • marta

   Zakaj Duhec praviš, da” pojasnila niso bla potrebna, ker je večina že vsebino prvega pisma razumela”…………resnico je treba ponavljat in ponavljat. Ali ne vidiš kako uni guncveti stalno ponavljajo laži, da celo poštene prepričajo, da začnejo verjeti LAŽEM !!!!!…………RESNICA, RESNICA, RESNICA, RESNICA, RESNICA, RESNICA, RESNICA, in samo RESNICA NAS BO OSVOBODILA…………… Duhec ne v svoje korito sr.t !

 • hibernacija

  Mau se ven vleče, ampak naj mu bo, ker deluje kot opravičilo.in posredno priznanje. Kdor prizna se mu pou oprosti, drugo bo pa un nad njim!?

  • Duhec

   Kaj je priznal???

   • hibernacija

    Da so ga eni narobe interpretiral!? In izkoriščal to interpretacijo za še večje hujkaštvo, na poskok!?

    • Duhec

     To je razlaga vsebine in ne priznanje. Vztraja pr svojem prvotnem zapisu…. dodal je pa še kritiko medijev, ki so si dovolil napačno interpretacijo, s ciljem omadeževanja njega in cerkve kot inštitucije. Sej taki ste udbovci…. za diskreditacijo uporabljate vsa sredstva.

 • hibernacija

  Kam pa pridemo, če glasniki Jezusovih naukov tulijo kot trop šuntarjev in zastraševalcev. Enostavno ne zgleda!?

  • 1xy

   Za vas je bila realna beseda in pogled v prihodnost pač vedno nekaj dojemljivega, kaj šele razumljivega!

   • hibernacija

    Na levi nimamo takih sposobnosti, senzerjev, da vidimo v tej nepregledni množici teroriste, niti vpogleda v prihodnost kot jo imate na desni. Še Janez k je pisal o apokalipsi ni tko razločno videl jezdece, ki prihajajo!?

    • 1xy

     In kdo je vaš levi??……si mislil lewak, al kaj za vraga se greste, jaz ne vidim nobene leve usmeritve, kaj šele dejanja…

     • hibernacija

      Sort, ampak brenčiš v prazno!?

     • 1xy

      bolje brenčati, kot hibernirati……a si hiberniral sive celice……

     • hibernacija

      Bolje hibernirati kot brez veze zgubljt energijo, v prazno!?

     • 1xy

      hahaha…..zakaj se torej trudiš in popaš prazno vsebinske komentarje??…..aja, pri vas velja diskreditacija brez vsebine…….dovolj je kontra, brez argumentov…….

 • 1xy

  To pismo potrjuje in nadaljuje vsebino vašega jutranjega članka o medijih v slovenskem prostoru.
  Ni kaj dodat, vsak ki ima 5 minut časa diskreditira osebo drugačnega stališča in mnenja, ker v Sloveniji pač NI dovoljeno razmišljat s svojo glavo, kaj šele svoja razmišljanja povedat na glas.

 • hibernacija

  Je pa res, vprašanje, če ga je v to prisilila vest, al njegovi tu in tamzemeljski šefi!?

  • 1xy

   hahaha…….si kratek ali se delaš kratkega……..prisililo ga je NErazumevanje, zanimivo, ravno tistih, ki si jih ti pričel ignorirat…….ampak očitno si naredil napako

   • hibernacija

    V nasprotni situaciji se ne bi oglašal!?

    • 1xy

     Ne, ker so ti tvoji režimski mediji PREPOVEDALI oglašanje…….malo se zamisli….

 • John

  No, zato sem rekel, da mu ni treba prav nič pojasnjevati. Zato, ker bodo to levakarji razumeli kot opravičevanje. Ker ne znajo niti prebrati, kaj je napisano, je bilo to pričakovati.

  • hibernacija

   Pa je!?

   • Duhec

    Ne…. a zdej ti mora še narisat??? Maš izjavo, pojasnilo…. kaj še??? Slikce, da ti bo jasno.

    • John

     Je navajen na Ciciban. To je pač nivo levih.

   • marta

    Kaj pa ti zdele še razmišljaš, kaj ? Da je teoretično možno, praktično pa ne, kajne ? Škof je čist dost jasno povedal, da ga lahko vsak normalen človek razume. Kaj bi še rad ?

 • punca

  eden, ki si upa, vsi ostali so ene riti (se opravičujem izrazu), ene mone!

 • Aton

  Razlagati nekomu, ki te ne posluša, nima smisla!

 • hibernacija

  Prej so ga mogoče levi pravilno interpretiral . Desni so vpili, bravo, končno en naš zagovornik. Torej je blo pojasnjevanje bolj potrebnih zarad desnih!?

  • 1xy

   kdo je levi??……po dejanjih!!……lopovski lewak je pravilno!!

  • John

   Če bi vsaj približno prebral, bi lahko ugotovil, da svojih stališč ni niti malo spremenil, zato se nehaj sprenevedati.

 • hibernacija

  A mu je Franci šef uhe navil!?

  • Duhec

   Vaša se ne bojo navijala…. brez njih bote ostal…. pokvarjeni manipulatorji… da vas ni sram.

   • hibernacija

    Lej, jeza škodi lepoti!?

    • John

     A zato si ti tko grd?

     • hibernacija

      Sam do tagrdih!?

 • hibernacija

  A bo šel Uranu na obisk!?

  • Duhec

   On ne…. teb bojo pa pršli teroristi…. vse je za neki dobr.

 • John

  Namesto da tukaj afne guncaš, pojdi raje pod članek o neki bivši levi ministrici, ki je “zaslužila” čez 600,000 Evrov javnega denarja, pa tam kakšno pametno povej.

 • hibernacija

  Sej drgač pohvale Novi, sam komentatorji niso glih na nivoju!? Bi blo treba kake brisalce mbrisalt , zamegljujejo!?

  • John

   S tabo se pogovarjamo na tvojem nivoju. Če nisi zadovoljen, najprej poskrbi za svoj nivo, potem pa se pritožuj nad drugimi.

  • Nova24TV Mod 1

   Bi bilo zelo lepo, če bi se vsi komentatorji trudili za čim višji in kulturni nivo.

 • hibernacija

  Sej drgač je zdej lepo razložil o beguncih in migrantov. Škoda, da si ni že prvič vzel cajt, pa pol ne bi blo treba zdej še posebej zaradi enih razlagati!?

  • 1xy

   Cerar se v petek sestane z Orbanom, zaprosil naj bi za ograjo
   Madžari zaščitno ograjo, s katero so se ogradili pred migranti, izdelujejo sami.
   Informacije pa je pridobil na portalu NOVA24TV……..tvoji tkz levičarji so nesposobni do konca in naprej…..a si mogoče ti ta Cerarjev agent???

   • hibernacija

    Kter agent, pa to prizna!?

   • John

    Ne govori o ograjah. Gre za tehnične ovire.
    Cerarjev agent? Tako slabo pa niti Cerarju ne gre, da bi imel take agente.

 • hibernacija

  Ampak, a ni čudno, če je nekej dovolj jasno povedano, da je treba še enX razlagat!?

 • hibernacija

  Lepo, bi blo pa še lepše, če bi se spokoril brez ovinkarjenja!?

 • hibernacija

  Moram, pa priznati, da je tale Nova res v službi resnice, saj mi nobene resnice ne briše!?

 • hibernacija

  Na zgleda, da so šli škrge servisirat, premalo kisika iz vode predela!?

 • hibernacija

  Sej za škofovski stol se nima kej bat. Se je pri umestitvi orng zasidral!?

  • John

   Si že povedal svoje mnenje o levi ministrici, ki je v žep pobasala čez 600,000 E javnega denarja (ja ljubček, tudi ti boš zato plačeval višje davke) ali te bolj skrbi, kdo bo zasedel škofovski stol?

 • John

  “Osrednji mediji” so “se dogovorili” (verjetno po komandi iz štaba, čeprav so že tako zdresirani, da tudi komande niso več potrebne in kar tekmujejo, kdo bo bolj podložen štabu), da bodo o migrantski krizi pisali pozitivno, objavljali slike otrok in žensk, medtem ko bodo realni del zamolčali. Tako, da je to, da ne uporabljajo pravilnega naziva pravzaprav še najmanj.

 • Frater

  Tudi politična korektnost je le ena izmed vej na drevesu totalitarizma.

  • hibernacija

   Škoda sploh omenjat veje, če so korenine gnile!?

   • John

    Še vedno nisi povedal svojega mnenja o levi ministrici, ki je v žep pobasala čez 600,000 E javnega denarja (ja ljubček, tudi ti boš zato plačeval višje davke) ker te bolj skrbijo korenine?

 • hibernacija

  Zakaj sploh postavljati neke šotore, če bi RKC za svojimi zidovi vse poštimala, iz izkušenj!?

  • John

   Si že povedal svoje mnenje o levi ministrici, ki je v žep pobasala čez
   600,000 E javnega denarja (ja ljubček, tudi ti boš zato plačeval višje
   davke) ali te bolj skrbi, kdo bo zasedel škofovski stol?

   • hibernacija

    Ni lepo če se ne držimo voznega reda. Pa ne moreš it z vlakom za London, če maš karto za Berlin!?

    • John

     Klin se s klinom zbija, trolu se odgovarja s trolanjem.

 • bojan

  Osrednji mediji niti nočejo ločevat … vse pišejo kot jim zakomandira vrh …

 • hibernacija

  Bravo Nova! Sam škoda, lahko mate Novo, Novo na Novi Novi, pa vedno stari komentatorji z starimi floskulami!?

 • hibernacija

  Zgleda, da mu jih je ata Štrumf napel!?

  • Borut Stari

   Ne, tudi v cerkvi imajo komesarje.

 • John

  Tale gospod ni pobasal 600,000 E (tudi) tvojega denarja, pa se stalno vtikaš vanj in njegove izjave. Samo zato, ker je z desne?
  Bivša ministrica je v svoj žep pospravila več kot 600,000 E (tudi) tvojega denarja, Pa se te ni zdi vredno niti pokomentirati. Samo zato, ker je z leve?
  Take rabimo, vidiš, pa bomo daleč prišli.

  • hibernacija

   Komu zvoni. Aja, ni Zvona ena in dva!?

   • John

    Oba, verjetno, kar je bila goljufija vse obsodbe vredna. Ampak nekateri zmoremo obsoditi vse, ki so ali ki še goljufajo. Nekateri pa tega niste sposobni, pa se kljub temu tukaj postavljate za neke razsodnike.

    • hibernacija

     Evo sem šel na ta prav vlak, kr poglej!?

     • John

      Prav. Upam pa, da imaš enosmerno vozovnico, tukaj te ne bo nihče pogrešal.

     • hibernacija

      Pa kaj je teb treba vse skicirat!? Pene pogledat pod primeren naslov, kjer te tako žuli!?

     • John

      Zaradi mene lahko v 3D narišeš, če se ti ljubi in ker ravno nimaš pametnejšega dela.

     • hibernacija

      OK. To je bla svinjarija in samo odstop je premalo. A bo!?

     • John

      Vsaka svinjarija še ni kriminal, je rekla mati našega Prajm ministra v času, ko je bila pravosodna ministrica. Verjetno je bila z leve, kdo bi se pa spomnil vseh teh novih obrazov.

     • John

      Sem pogledal. In kaj bi zdaj rad? Da še tam zgubljam čas s tabo?

   • Borut Stari

    O ja, zvoni zvoni, davkoplačevalcem zaradi dokapitalizacije slovenskih bank. Kriv bo pa itak Janša ker je bil takrat neopravičeno umaknjen v zapor.

 • dob

  Se pogovarjata dva švicarska nogometaša.
  – Where are you from?
  – I am from Netherlands.
  – Nemoj srat.
  – Majke mi.

  • hibernacija

   Sej tle je dost takih srečnih, na svoj žalostn način!?

  • macon

   hahahaha :)

  • Tomaž Majer

   Od kdaj pa Albanci govorijo srbsko?

 • Antonius

  Danes pa hibernacijo med spanjem driska daje

  • hibernacija

   Bolje preveč odprt, kot preveč zaprt!?

   • Antonius

    Če se jeŠtumpf, tudi za vas, dvakrat potrudil, pa naj bo še z moje strani. Preveč odprt za ne-umno klobasanje.
    Raztresli vas je po portalu kot, da je *kučanu z rok odprt žakelj z otrobi padel.

 • kresnik

  Vsi vemo kaj je škof hotel povedati. Samo tisti ne vedo, ki nočejo vedeti. Zato je tudi razlaga kakšna je razlika med beguncem in migrantom zaman ker tisti ki noče razumet, tudi ne bo.

  • John

   Ja, nekateri so pa očitno manjkali precej v šoli, ko smo se šli Kaj je avtor hotel povedati. Mogoče so bili pa že takrat zamrznjeni.

 • viktorh

  “Osrednji mediji ne ločijo med migranti in begunci”
  Oh, saj tudi politiki ne, pa se nihče ne sekira. Blagor norcem…

 • hibernacija

  Pa ne morš rečt bobu fižou, pol pa se zgovarjat, da so te narobe razumel!?

 • Duhec

  Škof je intelektualc…. levi butli ga pač ne razumete.

 • hibernacija

  Škofijska konferenca je lepo povedala, le citiral jih niso glih. Niso rekli da je bil oster, ampak, da je zadevo zašpičil.

 • viktorh

  A ni škoda, da se oglašaš. Tvoj namen ni razjasniti ampak zamegliti – tvoje mnenje. Če si bral prvi prispevek, bi lahko razumel kaj je povedal.

  Toda ti praviš – zaradi pomanjkljive izobrazbe in razgledanosti – da je govoril povsem drugo.
  Pred dnevi si napisal:
  »hibernacija
  CyberWorm
  • 3 dni nazaj
  Če sem iskren, sem bil
  kuram hvaležen za večino brisanih komentarjev. Dostikrat človek res napiše čez
  mejo okusa. Nehote, al pa v efektu!?
  Torej, odloči se ali misliš ali pa si le zgaga….

  • John

   Ni škoda. Imamo vsaj stalni vpogled v nivo levih komentatorjev.

   • hibernacija

    Pa glih sem hotel predlagati, da se lahko umaknem k ne maram bit vsiljivo. Sam, da me ne bo te pol pogrešal!

  • hibernacija

   To je bilo mišljeno na splošno. Men se to redkokdaj zgodi, zato sem redkokdaj brisan!?

   • Duhec

    …. ker pišeš brez vsebine, kr neki…. po levo mlatiš prazno slamo.

    • hibernacija

     Mlatm kakršen material mi dajo desni v roke!?

 • superB

  Aha tako, A pedofilijo in propad skladov ZVON 1 in ZVON 2 bo tudi kdo obsodil? A milijarda eur, ki jo bomo plačali davkoplačevalci pa ni pomembna ali kako? RKC se nima popolnoma nič za oglašat, ker so se tako zlizali z mafijo, da se Jezus v nebesih joka na ves glas.

  • John

   Zelo zanimivo in izvirno mnenje, ni kaj (si se domislil sam ali ti je kdo pomagal?).
   Kdo pa se potem, po tvojem mnenju v tej državi lahko oglaša? Kdo nima na svoji vesti miljard, kdo ni zlizan z mafijo?
   Spet je važno, kdo je povedal, ne kaj je povedal. Klasika. Preusmerjanje.

   • superB

    Ja zaenkrat se oglašajo ovce z desne. Te so ravno tako glasne kot leve ovce.

    • John

     In ti si ovca s sredine? Tista, ki jo nategujejo levi in desni?

     • pajot

      he,he,he…

  • John

   Pa če ti je toliko do tega:
   – obsojam pedofilijo
   – obsojam propad skladov Zvon 1 in 2
   – obsojam zlizanost RKC-ja z mafijo.

   • superB

    Mafija je mafija, pa naj bo leva, desna ali RKC mafija.

    • John

     Torej, predvidevam, da si, preden si se prišel sem olajšat, svoj gnev nad levo mafijo izrazil v Delu, Dnevniku ali na MMCju?

 • Orglice

  ata štrumf je dobil zaušnico od škofovske konference…..
  za kazen vsak dan po 100x očenaš in zdravomarijo……pa dva bajceka mu bojo vzeli…ne zgleda ravno fit

 • hibernacija

  A ga pol tud udeleženci škofovske konference niso prov štekal!?

  • John

   A greva: Kaj je hotel avtor povedati?

   Odzvali so tudi na pisanje Škofa Štumpfa. Glavan je zavzel mnenje, da v
   cerkvi vlada demokracija in da ni prav nič nenavadnega, da se mnenja
   znotraj cerkve razlikujejo. V isti sapi je dodal, da se njuno mnenje
   sicer ne razlikuje preveč, čeprav se je morda mursko soboški škof
   izrazil malce preostro.

 • hibernacija

  Tako, grem, pa LP. Sej boste preživel, a ne!? Pa brez šinfanja!?

  • John

   Pa srečno hodi, Martin.
   Minister Cerar pa nič.

 • Abraham

  treba vse nazaj poslat

 • Frater

  Štumpf, ne dopustite, da vas rdeči tlačijo. Odgovornost do naroda terja, da se pove resnico!

 • 1xy

  Gospod Štumpf razmišlja globalno in napredno……..a niso na EU vrhu sklenili, da bo največje vstopne točke v Grčiji nadziral Frontex in bodo zavračali migrante……..

 • južnificirana_si

  Glavanov cilj so očitno prazne cerkve

 • Frater

  Najprej diskreditacija, nato likvidacija. Drugi časi, enake metode.

 • dob

  Murskosoboški škof se je morda izrazil preostro.

  Kaj je rekel, da begunci nimajo za burek? Za to se gre v peku.

 • Rinaldo DiRicchardi (MaSci)

  Gospod škof je povedal le tisto, česar si noben slovencelj ne upa povedati na glas. Ne bodimo naivni in nikar ne mislimo, da ta militantni islam prihaja v miru. Jok, dragi slovencelj! Videl boš, kako bo tvoja žena in ostale na pol nage evropske ženske, že naslednje leto morale nositi burke ipd. Religija je religija, če je miroljubna, ne pa, da v demokraciji islam vsiljuje edino zveličavna pravila islamske države, Al Kaide in podobnih militantnih (ne verskih) pač pa zaradi vere, izkoriščanih bednikov, ki uničujejo vse pred seboj. Da smo si na jasnem: Slovenci smo v preteklosti pokazali svoj obraz usmiljenja, veliko Bošnjakov imamo pri nas in drugih državljanov bivše države. Vendar pa so to miroljubni in delavni ljudje, ki so sprejeli pravila vedenja Zahoda. Dragi slovencelj, premalo si videl sveta, predvsem islamskega, da bi ti bilo jasno, kaj se nam pripravlja. Zato, spoštovani gospod škof Štrumf: Vi ste izrazili javno dvome nas vseh. Žal mi je samo, da sedaj letijo prekle po vas. Kdor vidi, vidi, kdor ne razume, pač je slep in gluh. Vi, gospod škof pa ste prerok Izaija. Sprašujem se samo, kje v tej nepregledni hordi ekonomskih migrantov najdemo tudi starodavne pripadnike krščanskih Cerkva? Kje so sirski-antiohijski kristjani, kje so koptski kristjani, kaldejska Cerkev, malabarska, malankarska Cerkev, kje so? Hic Rhodus, hic salta!!!

  Bog se nas usmili slovenceljnov.

 • xtc

  Mislim ,a se Štunf nima zakaj opravičevati.Povedal je samo in samo resnico brez laži.

 • rubec

  Gaspud Andrej so si pustili malce maneverskega prostora v primeru da pri nas zavlada islam. Potem bo Naglavan.

 • karlina

  Točno tako, no sedaj sem poslušala, da bodo ljudi, ki bodo delali kot prostovoljci, tudi zaposlili, to verjetno pomeni, da se val beguncev ne po končal in tudi, da jih bo verjetno ogromno ostalo v Sloveniji, ne vem, kako drugače si lahko to razlagamo.

 • Bilderberg

  V Brežicah pred davčno upravo, na mrazu, trenutno protestira starka – slovenka – ki ji po 40+ letih delovne dobe država blokira pokojnino že 3 leta. Kje ste kvazihumanisti?!

 • Tomaž Majer

  “Gospod Jezus. Ti ljubiš vsakega človeka in uboge še prav posebej.
  Ljubezen izkazuješ bolnikom, obsedenim in zapuščenim. Celo sam si ubog.
  Ob rojstvu si položen v revne jasli in ob smrti na sramotni križ. Enačiš
  se z lačnimi in žejnimi. Z nagimi in bolnimi. Z zaprtimi in tujci.
  »Tujec sem,« praviš in kličeš k delom usmiljenja in prijatelje vabiš k
  enakemu ravnanju.”

  • viktorh

   ..Sin moj, ti sodiš v pekel..
   Jezus

   • Tomaž Majer

    A ti si pa Sveti Peter, da o tem odločaš? LOL

 • Tomaž Majer

  Kaj bi bilo, če bi Avstrija in Nemčija 1989. leta zaprli meje za madžarske in nemške begunce?

  • viktorh

   ..odšli bi k svojim….v Rusijo…

   • Tomaž Majer

    Ovce cerkvene – ne morte eno pridigat, drugo pa delat. Isti lažnivci kot tisti komunisti, ki so živeli v vilah in govorili o enakosti. Čista hipokracija!

 • Tomaž Majer

  Postavit zid na meji! Aja …. ne smemo. Mormo prej iz EU in NATA izstopit …

 • Tomaž Majer

  Ovce cerkvene, ne morte eno pridigat, drugo pa delat. Isti lažnivci kot
  tisti komunisti, ki so živeli v vilah in govorili o enakosti. Čista
  hipokracija!

  • viktorh

   Ti, govedo, rdeče, zarukano, poskrbi zase, ja?
   Če pa ti ni jasno, se mi oglasi, Ja’

   • Tomaž Majer

    Nova24TV Mod 1
    Mod

    viktorh –

    Kulturni nivo komentiranja in dialoga lahko odražamo tudi brez
    psovk. Hvala za razumevanje.

   • Nova24TV Mod 1

    Opozorilo: Komentarji so namenjeni
    komentiranju, ne pa zmerjanju, žaljenju ali pozivanju k nasilju
    in/ali smrti ipd.

    Nestrinjanje lahko izražamo tudi brez psovk
    in s tem vzpostavljamo kulturni nivo komentiranja.
    #govedo #drugič

  • Nova24TV Mod 1

   Komentiranje ni namenjeno tekmovanju v uporabi
   nizkih, nižjih in najnižjih poimenovanj (žaljivk) za sogovornika, ampak
   vstopanju v kulturni dialog.

   • Tomaž Majer

    Kdo pa je ta “sogovornik” v mojem komentarju?

   • Tomaž Majer

    “Sogovornik” v tem primeru so kdo? Cerkvene ovce ali lažnivi komunisti?

 • Duhec

  Škof je vse povedu…. brez olepševanja. Večina pa za kaj takega nima jajc in je čist neokusno, da ga ocenjuje…..

 • Tomaž Majer

  http://www.liveleak.com/view?i=d34_1382903033

  In medtem, ko islamski skrajneži ravnokar v Siriji pobijajo kristjane v Mheenu in Sadadu (ki mimogrede govorijo isti jezik kot ga je govoril sam Jezus Kristus – Aramaic) jim slovenski škof zavrača gostoljubnost.

  • John

   Torej bi po tvojem moral z navdušenjem sprejeti islamske skrajneže?

 • gnidasdsova

  Toliko v vednost. Inkvizicija, cerkvena, ni izbirala poti za svoj cilj. Tudi take ubožčke so dali kurit kot ste v sdsu in podpirate shizofrenega kriminalca. In cerkev se NE spreminja, tako da ste samo kmetje na šahovnici.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!