Poljsko veleposlaništvo z dejstvi nad časnik Delo. Delo: Vaš odgovor je žaljiv

Foto: Google street view

Na Delu nimajo radi Združenih držav in Nata. Veliko raje imajo Rusijo. To so sedaj spoznali tudi na poljskem veleposlaništvu. Potem ko je Boris Jež v Delu objavil svojo redno kolumno z naslovom Konjeniški častniki na Maginotovi liniji, se je med v. d. odgovornega urednika Dela Gregorjem Knafelcem in poljskim veleposlanikom Pawlom Czerwinskim vnela huda polemika. 

In kaj je Jež zapisal v sporni kolumni? Nič, kar nismo v Sloveniji slišali že ničkolikokrat. Kritika Nata, Poljakov, neoliberalnega kapitalizma, orožarskih lobijev in podobno. Tokrat v obliki kritike nedavne vojaške vaje na Poljskem in Pribaltiku, ki so jo po njegovem “scoprali politiki, ki jim zmanjkuje zamisli, kako se ‘pokončno’ izvleči iz konflikta z Rusijo”.

Nato je vojaško vajo poimenoval z imenom Anakonda. Lahko bi jo tudi Gologlavi orel, a le-ta Ježu verjetno ne bi nudil tolikšne inspiracije. “Tokrat so se v Natu domislili kače, ki jim na koncu utegne izbljuvati še kaj hujšega od telička,” je zapisal. Jež se sprašuje, le kaj ima Nato z ruskim posredovanjem v Ukrajini in aneksijo Krima. Huduje se nad politiki zahodnega zavezništva, ki nas po njegovem mnenju vse bolj vlečejo v vnovično hladno vojno z Rusijo, hkrati pa si želijo polastiti sibirskih naravnih resursov.

Boris Jež se je v kolumni obregnil tudi ob, sicer popolnoma upravičeno, shizofreno slovensko zunanjo politiko, ki bi rada sedela na najmanj dveh stolih. “Tu je naša zunanja politika nekaj posebnega. V poljskih in pribaltskih močvirjih bomo Anakondi žrtvovali sto naših vojakov, zunanji minister pa z Lavrovom srka vodko. Inteligentno,” je sarkastično in pravilno pripomnil.

Poljakom, ki mejijo na Rusijo, Ježeva izvajanja seveda niso prav nič smešna. “Priznam, težko razumem, zakaj se Delovi novinarji ne morejo vzdržati žaljivih izrazov, kadar koli pišejo o Poljski,”  je v uradnem pismu Delu nad manirami novinarjev in sodelavcev potarnal poljski veleposlanik Pawel Czerwinski.  Ježa je opomnil, da ima Poljska suvereno pravico, da na svojem suverenem ozemlju izvaja, kar se ji zdi primerno, in da poskrbi za svojo varnost tako, kot ve in zna.

“Naj spomnim, da Rusija že leta organizira vojaške vaje v neposredni soseščini Poljske in baltskih držav. Med taktične predpostavke teh vaj sta med drugim sodila atomski napad na Varšavo in masovni letalski napad na Švedsko. Pred kratkim so se v bližini Litve, Latvije in Estonije zgodili manevri, v katerih je bilo udeleženih 90 tisoč vojakov, kar je trikrat več kot število vseh udeležencev vaje Anakonda 2016. Ne preseneča torej, da Nato reagira na te zaskrbljujoče signale in organizira vaje na ozemlju svojih držav članic. Do tega ima enako pravico kot Rusija na svojem ozemlju,” je zapisal veleposlanik.

Verjetno najbolj bizaren del Ježeve kolumne je njen zaključek. Čudaški finale, v katerem Poljsko, žrtev druge svetovne vojne, in Nato primerja z nacisti. “In ne nazadnje, zame kot Poljaka je zaključni del tega tendenčnega članka izrazito žaljiv zaradi primerjanja Nata – in s tem njegovih držav članic – z nacisti, ki so napadli Stalingrad med 2. svetovno vojno. Gospoda Ježa bi rad spomnil, da so zgodovinske izkušnje povsem nasprotne – leta 1939 je sovjetska Rusija skupaj s hitlerjevsko Nemčijo napadla Poljsko,” ga je podučil.

Gregor Knafelc: Popravka ne bom objavil
Vršilec dolžnosti odgovornega urednika Dela se je povsem nepresenetljivo odločil, da popravka ne bo objavil. Z argumentom, da je preveč žaljiv. Pri tem je navedel dele uradnega pisma iz veleposlaništva, ki se običajnemu bralcu verjetno ne zdijo prav nič žaljivi, pač pa gola dejstva.

Ž. K.

 

 • Anthon

  Upam, da Poljaki vedo, da gre pravzaprav za neki obskurni cajteng, ki je pri nas seveda razširjen ravno toliko kot nikoli lustrirani totalitarni socializem.

 • dr Janez Sveti

  Poljaki imajo oravico, da na svojem ozemlju organizirajo tudi olimpijske igre če želijo. Res pa ima tudi vsak, še tako zabit novinar pravico, da zapiše svoje poglede na svet. Jaz se tako nič ne razburjam.
  Dela pač ne berem.
  Simpl.
  O razgledanosti takšnega pisuna pa samo toliko:
  https://www.youtube.com/watch?v=Geu0R4xGAi4 (pobitih mislim da 20.000 poljskih častnikov)
  To, da je Stalin napadel skupaj s Hitlerjem Poljsko in da so konec 2.SV vojaki Rdeče armade,čakali pred Varšavo, da so Nemci dokončali pokol in uničenje v Varšavi, je zgodovinsko dejstvo, ki ga pozna vsak, ki je končal osnovnošolsko izobrazbo.
  Sam menim, da današnja Rusija ni enaka SSSR, kakor tudi Slovenija ni enaka povojni Jugoslaviji.

  Dr Janez Sveti

  • Ruggedplant

   Vse lepo in prav, le konec popolnoma nelogično izpeljan – Slovcenija je danes bolj jugo kot Jugoslavija, tako kot je Rusija bolj sovjetska od SSSR. Dokaze lahko najdeš praktično v vseh porah družbe.

   • dr Janez Sveti

    Saj veš, da to ni res.
    Dr Janez Sveti

    • Ruggedplant

     Ko le ne bi bilo. V Jugi si imel ogromno svetovnonazorskih oporečnikov, le da svojega mnenja niso smeli izražati javno, dandanes ko ga lahko izražamo, pa nas pred sodišče pride nekaj sto, na Trg republike v 25 obletnico države pa nekaj tisoč, namesto nekaj stotisoč, kolikor bi nas prav gotovo bilo v Jugi – če bi bilo to seveda dovoljeno.

     Vse bolj sem prepričan, da živiva v nekih drugih Slovenijah, tale tvoja je kot iz kakšne otroške slikanice.

   • Okra tatoo

    Na našo žalost nimata, ker se vama niso razvila, normalnih čutil. Ko vama kdo pokaže približno tale znak Ť vama obema možgani otrpnejo. Žal. Poljaki se pa počutijo tukaj kot doma, tako kot Rusi. Zato tudi taka reakcija. Pričakujejo pač cenzuro.

    • Ruggedplant

     Pričakujejo resnico, to je vse. Preostalega dela tvojega zapisa ne razumem, pa dvomim da zato, ker bi bil neumen.

     Ps; tudi google translate ni pomagal-

     • Okra tatoo

      Prav si razumel. Nekateri imamo kljub znanju jezikov slab Google translate, ki ga zato ne uporablhamo, ko imate vi še globoko Catolic translate. In to je zate resnica.

     • Nata

      – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – Chatolic ?

     • Ruggedplant

      Mi lahko pojasniš kaj konkretno ima katolištvo s tem člankom? Razen to, da ti nudi nekakšno izpod repa potegnjeno ideološko zaslombo iz katere lahko mirno streljaš po katolikih, ki smo povečini preveč krotki in odpuščajoči, da bi na provokacije odreagirali ostreje? No, nekaj ti je pa le uspelo, spravil si me na obrate in v meni le utrdilo stereotip o skupnih točkah, ki jih imate prenekateri protestanti s komunisti (in pravzaprav tudi nacisti); obojim vam je glavni trn v peti katoliška vera, ki vam očitno predstavlja neprijeten branik stoletnih in tisočletnih vrednot za uveljavljanje vašega NWO – novega svetovnega reda.

     • Okra tatoo

      Ali ni tisočletna vrednota nove zaveze zlato? Prečitaj tudi kaj literature, npr. knjigo.: Hitlerjev papež.
      Noter boš našel same krotkosti in odpuščanja. No katolicizem ni apriori krvav sam od sebe. Ponavadi se napaja iz lokalnega okolja in obratno, napaja lokalno okolje s sovraštvom. Naštej mi samo enega velikega zločinca, ki je bil protestant. Vsi so bili katoliki. Podtikanje je pa predvsem katoliška lastnost… Tako kot vsi naglavni grehi.

     • Anthon

      A ni tudi Mili nekaj protestantil?! Iz ZK zlahka postaneš protestant brez ostanka.

    • Nata

     Normalna čutila ? Ja – hm – kakor za koga !

 • centurion

  Ko na Delu ostanejo le še intelektualno osiromašeni in
  hudo alkoholizirani pisuni.
  Poljska je katarzo komunističnega Katyna zmogla.
  Komunistična Slovenija svojih Katynov, raztrosenih po vseh vogalih
  dežele pa še vedno ne!
  Tovariš Jež Boris.Zdravila te kličejo. V bližnjem bifeju imajo
  serum za umirjanje tresočih rok….

 • PUPA

  >>>>Gospoda Ježa bi rad spomnil, da so zgodovinske izkušnje povsem nasprotne – leta 1939 je sovjetska Rusija skupaj s hitlerjevsko Nemčijo napadla Poljsko,” ga je podučil.<<<<
  To pa že ne bo držalo, ker nas v osnovni šoli niso nikdar učili, da bi bila Rusija v drugi svetovni vojni napadalec a ne tovariš Jež?. Rusi so ja bili naši veliki osvoboditelji.

  Tudi mačka je potegnila pička iz blata, le zakaj? Da bi ga pojedla.

 • domovina mili dom

  Poljaki v svet pošljite informacijo, da Slovenija postaja ruski satelit. Z revščino pa bo kmalu na njenem nivoju.

 • centurion

  Delo ima en žaljiv članek do Poljakov.
  Do Slovencev ima žaljive vse ostale članke..
  Vključno z oglasi.

  • Nata

   Pa s pismi bralcev ! Imajo eno posebno radi ……prav vse ji objavijo – Ernestina !

  • Tanja Bor

   Zato pa tega že leta ne berem niti kupujem.

 • FORT WORTH

  Jez in ostali siromaki tam na delu bodo pisarili in zavajali javnost o zgodovini poljske ?!
  Tile jezevci imajo videnje zgodovine postavljeno cisto na glavo. Pa ne samo to…
  Enostavno ne morejo iz tega njihovega zblojenega labirinta potvarjanja zgodovine in zdraharstva.
  Dobro jih je poljak poducil in napisal.
  Poljaki so si poizkusili rusko teptanje in ne zelijo imeti z rusi vec NIC !

 • antimur

  Jež in podobni levofašistični pisuni na Delu bi že zdavnaj morali biti na hladnem. Če še niso, je to samo zato, ker smo pod kučanistično okupacijo, katero s svojimi stalinističnimi bluzenji, lažmi in intrigami, ohranjajo prav te barabe pri življenju. Toda prihajajo časi, ko se takšna drhal ne bo mogla prosto gibati po slovenski zemlji in jo svinjati, takorekoč so ti časi pred vrati.

  • Rožle

   Samo treba je poudarit, da tale že ni naš… Ježek Teka Teka…

 • pajot

  jež bi še najboljš naredu.če bi nehal pisat. Cankarja tko ne bo nikol dosegu. Razen v pitju.

 • Unikatna

  “Vsaka država ima suvereno pravico, da na svojem suverenem ozemlju izvaja, kar se ji zdi primerno, in da poskrbi za svojo varnost tako, kot ve in zna.”
  Tako je! Bilo bi prav, da bi se vsak brigal zase! Imamo preveč perečih tem doma, ki bi se moralo o tem pisati in se ne!!

 • Krtača17

  Naj se najprej vsi malo prepričajo v katerem delu tale novinar ni imel prav. Zdaj je že dokazano da nato provocira Rusijo. Zakaj? Da bo spet prišlo do vojne? Komu je to v interesu? http://www.zerohedge.com/news/2016-07-01/hacked-emails-confirm-nato-push-provoke-escalate-conflict-russia

  • Krtača17

   Brexit je uspel in odgovor nanj je eu vojska. In potem se govori o suverenih državah. Pa kdo tu komu laže?

  • sprehajalec

   Tako uči teorija blokovske razdelitve sveta in neuvrščenosti. Verjetno pa si mlajši in so te to pred kratkim naučili?

 • Franc Šink

  Kdo pa pravzaprav financira časnik Delo in njihovega Ježa??

  • Nata

   Miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! Hudir , no !

 • Jojo

  Sploh ni vazno koga ima kdo rad. NATO je tle agresor in nic tega ne bo spremenilo..

  • sprehajalec

   Verjetno dojemaš Ruski napad na Ukrajino kot osvobodilno vojno?

   • Nata

    + + + + + + + + + +

 • Ruggedplant

  Bravo Poljaki. Kar “po gobcu” naše rdeče rusofilske aparatčike, ki zastrupljajo še tisto malo kar je preostalo zdravega razuma in demokratičnih svetovnih nazorov v naši domovinici. Prav je, da se o tem obvesti tako poljska visoka politika, kakor tudi bruseljska – spomnimo se kakšnih napadov je bil s strani slovenistanskih sovjetov deležen Mussomeli, ker je pač Američan in vajen demokracije in svobodnega trga, pa potem ni bilo nikakršnih sankcij zoper Slovenijo – vsaj v obliki diplomatskih not za začetek. Od takrat se je gnev naših rdečearmejcev le še povečal (prisotni so celo na tem portalu!) in če nihče ne bo ukrepal, se zna kmalu zgoditi, da slovenska izpostava internacionalsocialistov da na referendum odcepitev od EU in priključitev k Rusom za osnovanje nove Sovjetije. Ne, ne šalim se, javno mnenje slovencljev je trenutno že zelo blizu tega oksimorona.

  Saj veste kako si je partija predstavljala SVOBODNO SLOVENIJO (tak je namreč naslov pesmi spodnjega citata);

  “Slovenija junaška, sovjetska bodeš ti”

  • radames

   In zraven še tisto, kar imam od naših komunistov za željo po Sovjetski zvezi shranjenega v računalniku. Skopirajte!

   Takole prošnjo je Edvard Kardelj, naslovil na sovjetskega veleposlanika, junija 1945:

   »Želimo si, da bi nas Sovjetska zveza štela za predstavnike ene od bodočih sovjetskih republik in da bi na Komunistično partijo Jugoslavije gledali kot na del Vsezvezne komunistične partije (b)«.(P. Simić,Tito – Skrivnost stoletja, 2009, str. 230)

   zapojmo veselo :)) : Na klic kominterne združite se v čete – v boj za svobodo, v boj za Sovjete. Rdeče smo fronte bojevniki mi, ker naše je geslo,Sovjeti sveta. Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito, z naših se gora odziva mu tovariš Tito. Naglo puške smo zgrabili in v gozdove z doma šli, ko sovjetski so junaki skupen boj oklicali.
   Čez gore, polja po svetu naj doni, Slovenija svobodna sovjetska bodeš ti.

 • Borut Stari

  Koga čudi pisanje novinarjev Dela je verjetno padel z lune. Delo je še vedno glasilo SZDL in novinarji na nivoju TOZD-ovskih pisunov. Na delu je tam zaposlenih vse polno prostitutov, ki svojo prostitucijo še vendno poskušajo prodajati naivnim bralcem in tistim, ki še vedno živijo v spominih na bivši sistem.

  • Nata

   Ne , ni padel z Lune , no !
   Padel je iz Poljske .

   • Borut Stari

    Napak, Boris Jež še ni prilezel iz komunističnih katakomb. Le dluje iz njih.

    • Nata

     Sorry, nesporazum .
     Mislila sem veleposlanika .
     Glede Ježa pa vsekakor drži , kar si napisal .

 • Veritas

  Družbeno politični delavci…

 • sprehajalec

  Jež pač piše tako kot je pisal celo življenje in to je Poljaku nerazumljivo. Da naj bi bil glavni časopis v Sloveniji, (ki je kao članica Nata in EU) in ki penzionerjem še vedno kreira javno mnenje samo nadaljevanje nekdanjega komunističnega časopisa Delo. Da so tako zaposleni v njem, način pisanja kot tudi šolski sistem z FDVjem na čelu iz katerega izhajajo ti novinarji nespremenjeni od leta 1960 naprej.
  Vedno je sovražnik bil Nato, neka zlagana neuvrščenost, ki jo je Fidel Castro postavil na kongresu neuvrščenih v Havani na pravo mesto, češ da so le naravni zaveznik nekdanjega Varšavskega pakta.
  Jež torej išče po svetu to kar želi videti in o čemer je vajen pisati. O gnilih neoliberalcih in kapitalistih, zločinskem Natu in njegovih imperialističnih podvigih na eni strani, ter o državi delavcev in kmetov ter delavski internacionali na drugi strani, to je danes v podobi Rusije. Jež je torej vedno pljuval po gnilem Zahodu, od katerega so bile dobre le kavbojke iz trsta, pa Chico banane, pa pampersi in Minas kava iz Celovca. Vse ostalo je bilo gnilo.
  Jež se namerno noče izobraziti, da je Putin avtoritarni desničar (pravoslavje je uspešno vtkal nazaj v Rusko družbo), je nesramno bogat in da ni L od levičarja. To Ježa ne zanima.

  Jež v odnosu do Poljske le nadaljuje politiko Lenina in Trockega, ki sta začela leta 1920 ofenzivo do Berlina, z namenom zanetiti svetovno revolucijo, Poljska jima je pa predstavljala le nepomembno novoustanovljeno tvorbo, ki jo bosta pohodila. Poljaki so ju pred Varšavo takrat premagali. Ta zamera je ostala v vseh sledilcih politike Lenina in Trockega, torej tudi v učnem programu Fakultete za družbene vede in samem novinarju Ježu.

  Na živce jim gre Poljska, speče jih, ko se npr. poljski nogometaši in skakalci pokrižajo na zaletišču, na živce jim gre Poljska ljubezen do papeža in cerkve, na živce jim gre tradicionalna Poljska navezanost na Američane, na živce jim gre poljska ljubezen do domovine in jezika in tradicije in poljski odpor proti muslimanskim prišlekom.

  Skoraj cela Poljska predstavlja to, kar predstavlja polovico Slovenije in to gre Ježu pošteno na živce. zato skače v Poljake. Ko pa ne v njih, pa skače v polovico Slovenije.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + +
   Ja tale ubogi Poljak bo še marsikaj doživel ! Upam ,da ima trdo kožo ( kot Musomelli ) in bo še kaj napisal …..povedal ?

 • pokvarjeniSvet

  Poljaki so carji, saj imajo svoj narodni ponos, se zavedajo kdo in kaj so, so narod z veliko zgodovino, znani po večnem boju za svoj obstoj, svobodo in pravico.

  Poljaki so ponos Evrope….kar pa za nekatere sluge sionistov ni možno to trditi.

 • Nata

  Ja, dobro je vedeti , kaj pišejo in mislijo veliki raziskivalni novinarji Dela !!
  Jaz Ježa kar razumem – človek služi svoj kruh ! Kako ?
  Ja tako , no !!
  Sicer bo ježa j…………..saj tako pravite moški a ne ?

  • Borut Stari

   A tako, da stalno zahtevajo popravke. Zelo spominja na veji sedečega in na truplo čakajočega jastreba. Ko dobi signal se na truplo požene.

   • Nata

    Ja……tako ! Za crknit , no !

 • pokvarjeniSvet

  Poljaki naj ostanejo zavedni, razumni in razgledani, nikakor ne smejo pustiti niti enega samcatega migranta v državo, saj nihče od navadnih ljudi v Evropi ni kriv da je vojna doli (mogoče amerofili oz podporniki ljudomrznežev največjih banditov preko atlantika)

  naj se ne pustijo nategniti z “rešitvami” ki jih predlagajo ljudomrzneži ter največji banditi na Svetu.

 • pokvarjeniSvet
  • Nata

   + + + + + + + +
   dobro je povedal !!!
   Naredili bomo tako kot kralj Jan III Sobieski !!

 • pokvarjeniSvet
 • Peter

  Zelo so mi smešni slovenski intelektualci, ki na plaži berejo Sobotno prilogo in se sami sebi zdijo jako pametni in pomembni.
  Najlepše pa mi je, če mi jo kdo ponudi v branje in mu vljudno odgovorim, da tega gnoja ne berem. Izraz na njihovem obrazu – neprecenljivo, no.

  • intel345

   Da bi bil ta papir vsaj dober za rit brisat pa niti to ni

   • Peter

    Edino za roštilj pride prav, samo moraš paziti, da ga ne daš preveč, ker strup iz njega lahko preide v hrano.

   • tarantela

    Oja, je, zdej so boljše barve, učas je biu svinc, je blo nevarn. Je še zmir bolš ta cajtng, kt pa škrbinka, ta pika in zbada u ret..

 • intel345

  Izredno izobraženi, inteligentni, pametni in nadvsem intelektualni novinarji Dela pišejo svoje ugotovitve v casniku ki ni vreden niti počenega centa

  • Irena

   To pa je izjava leta. Kakšna poglobljena analiza

   • intel345

    Živčki pokajo a?

  • Olga

   Pozivam vse, ki so naročeni na ta zmazek, da ga odjavijo!

   • intel345

    naj namesto naročnine raje prispevajo za WC papir za uboge otroke v Afriki

 • SloUltras

  Poljaki so skrajno smešen narod. Povsem razumem njihov odnos do Rusije. Tudi sam take okupacije nebi nikoli oprostil ali pozabil.
  Ampak ne razumem odnosa do Nemčije. Lazijo jim v tazadnjo, se jim klanjajo…pa so jih ravno tako napadli. Pa pošiljali v taborišča

  • črnaovca

   Ja in največje uničevalsko taborišče je bilo Osviezin oziroma po domače Aušvic na Poljskem.

   • radames

    Največja uničevalna taborišča so bila taborišča sistema GULAG v Sovjetiji. Več kot 15 milijonov ljudi je v njih umrlo od lakote, dela , izkoriščanja in mraza.
    Mislim, da je vsem nam jasno, da so ta taborišča poleg nacističnih najbolj znana. Ne pa za režimsko TVSLO, ki jih v pregledu koncentracijskih taboriš sokzi zgodovino in po celinah ni niti omenila. To je bilo lani 27. januarja v Odmevih.

   • baubau

    -In samo majcena od komunistov okupirana Slovenija je imela še po vojni vsaj 6 koncetracijskih in mučilnih taborišč…

  • Olga

   Nacisti so bili vsi kaznovani! Še danes 90-letnike procesirajo!!! Nemčija je danes demokratična država! V Nemčiji se je zgodilo, da se je sin nacista odpovedal očetu in se prišel v taborišče opravičit svojcem žrtev!!! Poznate kak primer pri nas?!! Tako lahko gradiš dobrososedske odnose, mar ne?

   • SloUltras

    Res? Prav vsi? Kdo je pa Apollo spravil v luft? Kaznovani ali nekaznovani nacist?
    Pa večino reaktivnih letal po drugi svetovni vojni?
    Gospa ste vi kdaj slišali za Operacijo Paperclip?

    Pa res nevem kaj ima Poljska dvoličnost z nami opravka.. Pri nas ni bil noben procesiran normalno. Zmagovalec ni bil nikjer procesiran, pa tudi če je bila krivica. Vsaj dokler ni na oblast prišla nova politična usmeritev. To je dejstvo. Kaj pa sedaj delamo 25 let je pa druga debata. Premalo volje morda, nevem. Stvar za resno debato vsekakor.

    Nepa prosim govort o Nemških nacistih in sojenjem raznim paznikom, medtem ko so glavne pošasti v večini vsi bili amnestirani s strani tako USSR kot USA

    • Olga

     Koliko komunističnih klavcev je bilo že pred sodišči? Če bi bili zmagovalci bi bili povabljeni v Normandijo, mar ne? Zmagovalci so za ta Blatni dol! Vsak dan smo soočeni z velikimi zmagami! Pahor jih je enkrat prešvercal v Normandijo, mar ne?

    • radames

     In kaj so Sovjeti doma počenjali PRED 2. vojno??? Takrat še ni bilo ne poražencev ne zmagovalcev. Je bil kdo v Sovjetiji (oziroma Rusiji) sojen za zločine pred 2. vojno?

  • radames

   Preberi zgoraj, kaj je storil Wiili Brandt!

 • WatsonForus

  Takle mamo v RDEČIH cajtngih.

 • garfi

  delo proletarci vseh dežel združite se

  • radames

   Marx: proletarci vseh dežel – odpustite mi!

   • garfi

    Marx: proletarci vseh dežel – ne odpustite mi!

 • 3/4 sveta razmišlja podobno, da je ameriška vojaška zveza Nato provokator

  • črnaovca

   Ne samo provokator temveč represivna zveza za zatiranje

  • Olga

   V Bosno je prinesla mir, mar ne?!

 • Olga

  Režimski mediji so takšni do vseh svobodomiselnih ljudi! Poljakom svetujem tožbo z izdatno zneskom, ne pred našimi sodišči, ki so režimska, ampak pred poljskim sodiščem! internacionalizacijo problema “ogroženih” 571 režimski novinarjev, ki dušijo demokracijo v Sloveniji! Obenem vabim Poljake, da podprejo gospoda Zvera za postavitev spomenika žrtvam komunističnega genocida po 2.svetovni vojni v Sloveniji! Naj nas podprejo v evropskem parlamentu pri zahtevi za obsodbo VSEH totalitarnih režimov, tudi KOMUNISTIČNEGA v slovenskem parlamentu!

 • črnaovca

  NA TO so se sprli. Imamo hordo beguncev ki so rezultat politike Amijev in NATA Poljaki sledijo kot zvesti lakaji. Saj je razumeti njihove traume ker so jih l 39 razkosali Nemci in Rusi in potem so jih zahodni zavezniki prodali Rusom da so lahko uživali v komunizmu, a proti Nemcem ki so vse skupaj začeli ne gojijo nobenih zamer, in proti zahodnim zaveznikom ki so jih po koncu vojne pustili na cedilu tude ne, si ne upajo

  • radames

   Rusi so Poljake napadli tudi že malo prej. Leta 1920. In leta 1944 so z veseljem iz varšavskih predmestij gledali, kako Nemci pobijajo Poljake in do tal rušijo Varšavo. Rusi Poljakom niso hoteli pomagati.
   A ne, črna ovca?

 • xtc

  Tule na portalu je kar nekaj takih lažnhivih rusofilskih Ježev ;ki trolajo dnevno in ne morejo pozabiti Moskovskega hlpčevstva in povojnega pobijanja nasprotnikov velike Moskve in generalnega sekretarja in partije:sLO LEVAKI NE ZMOREJO LJUDI PREPRIČATIOZ: JIH HOČEJO PREPRIČATI;KAKO SO vIŠEGRAJCI ZALJUBLJENI V rZSIJO INM KOMUNIZEM_ vIŠEGRAJCI SOVRAŽIJO Ruse huje kot Nemce saj so jih ti pobili neprimerno več in bol svinjski način::
  Seveda bomo kmalu občutili tole komunistično laganje in opletanje z dolgim g**** zelo kmalu: V GLAVNEM NAS VSI vIŠEGRAJCI ZARADI RUSOFILIJE;IZDAJALSKE POLITIKE IN KOMUNIZMA SOVRAŽIJO KOT LE KAJ SMO ZA NJIH DRUGIaRABCI IN LEVAKI BI RADI TO PRIKRILI:

  • Volkhv

   Poljaki v Sloveniji niso ohranili ali odprli NITI ENEGA delovnega mesta. Rusi so ohranili SIJ v Jesenicah in Seaway npr… Američani prav tako niso odprli niti 1 tovarne v Sloveniji. Toliko o tvoji opevani “ameriki”.

   • xtc

    Rusi me ne zanimajo odtacajte izdajalci že enkrat tja dovolj grobišč in žrtev ste Slovencem že povzročili moskovski hlapci in zločinci;ne vem zakaj ne odidete tja in hlapčujete s komunizmom tam raje opletate s komunizmom in rusofilijo tu;če je tam tako fino takoj tja;jaz se nič ne pritožujem tako kotvi izdjalcem je pač vedno hudo brez gospodarja:

    • Volkhv

     Največji komunisti so američani. Povej koliko produktov pa imajo slovenci in evropejci nasploh v ZDA… Ne velik. Problem nastane že s tem, da američani nadzorujejo trg in ne dovoljujejo evropskim firmam, da bi sploh prodrle na ameriški trg

     • xtc

      Kolikor vem je glavni trg EU zda TAKO DA ZAVAJAŠ:

     • Olga

      Če si konkurenčen prideš na ameriški trg (Mercedes, BMW), vprašajte naše mlade startup podjetnike, kam izvažajo svoje zamisli! V Ameriko. Od kod jim denar in kam selijo svoja podjetja! Odgovor je Amerika! Tudi številna druga slovenska podjetja poslujejo uspešno z Ameriko. Da ne govorim, da so nas prišli osvobajati v 1. In 2. svetovni vojni, pa tudi na Balkan so prinesli mir! Kako nasedamo komunistični propagandi! Seveda, saj so bili protiimerialisti! Torej proti Ameriki!

     • Anthon

      Me zanima, kakšen ruski komp uporabljaš?

   • tramal

    Rusi so pokradli svoj narod tako kot slovenski komunisti ,sedaj pa s tem denarjem poceni kupujejo podjetja po celem svetu

   • radames

    So pa Nemci med okupacijo postavili kasnejši TAM v Mariboru (nemška je bila del orožarske industrije) in v Strnišču (Kidričevo) tovarno glinice in aluminija. Morda še kaj . Dobro pa vem, da ti dve tovarni.

   • Olga

    Pop TV je ameriški, mar ne?

   • Peter

    Saj niso nori, da bi vlagali v zadnji rdeči otok sredi Evrope, no.

 • Aton

  Saj je splošno znano, da je Poljska napadla Nemčijo in Sovjetsko zvezo s pomočjo ameriškega kapitala in tako začela drugo svetovno vojno! Pa še otroke kradejo!

  • Volkhv

   Poljska je napadla Češko, Nemčija pa je napadla Poljsko zaradi masakra nemške manjšine, ki jo je izvršila poljska oblast

  • Olga

   Imate sončarico! Pojdite na hladno in pijte veliko tekočine!

 • radames

  Boris Jež, “novinar” s hudo totalitaristično pohabljenimi možgani in človek, ki je do tal ukrivil hrbtenico pred svojimi gospodarji.
  Pred leti je ta “novinar” zapisal, da so tudi partizani rušili borovniški železniški viadikt. Niti dotaknili se ga niso! Rušila ga je kraljeva jugoslovanska vojska na umiku pred Italijani in leta 1944 zahodnozavezniško letalstvo.
  Človek, po imenu Boris Jež, je vreden vsega prezira! In ta kreatura še vedno kvari slovenski rod. Izmeček!

 • Jefferson Vendski

  O Delu in Ježu ne bom izgubljal besed (ne berem tega sranja), ampak uredniku Knafelcu dam tukaj povsem prav!!
  Koji qurac se ma nekdo od zunaj za vtikat v vsebino pisanja v naši državi, kjer velja (no, naj bi) svoboda govora.

  Kakšni bedniki ste nekateri, ki se imate za desničarje, pa v resnici niste, takoj prikimavate vsakemu zmenetu, ki se gre pri nas usajat, če menite da je to v skladu z vašo politično linijo. Premalo imamo zavesti, da je na prvem mestu Slovenija in Slovenski narod, potem šele pridejo politične delitve. Ko pride napad od zunaj, bi morali stopiti skupaj.
  Poljska pa naj pošlje drugega veleposlanika, če se aktualni ne zna obnašati in misli, da bo tukaj komandiral.

  • Olga

   Ameriška Ambasada nam je postavila obeležje za pobite Slovence, mar ne?! Hvala Bogu da se kdo meša v to brozgo! Kako bi se počutili, če bi vas nekdo posral, potem pa vam izstavil račun za čistilnico?!!

   • Jefferson Vendski

    Poljska ni Amerika.

    • Olga

     Na svoji strani pa lahko imamo zaveznika, ki še kako razume komunistični teror! Tudi sami se morajo zagovarjati, češ da kršijo pravice nekaterim kategorijam prebivalcev (beri bivšim komunistom). Tudi pri nas je 571 teroristov pisalo evropskim institucijam, kako so kršene njihove pravice v času Janševe vlade! S pomočjo zaveznikov kot so Poljaki, bomo laže resnico zagovarjali v evropskih inštitucijah!

 • radames

  “Gregor Knafelc: Popravka ne bom objavil”

  Seveda ne, tovatiš Knafelc! Raje napišite, kako je imela Rdeča armada prav, da ni hotela pomagati varšavskim vstajnikom in jih je raje prepustila nemškemu maščevanju, čeprav je bila Rdeča armada tik pred Varšavo. Zato raje napišite, da Armija krajova, ki je v Varšavi dvignila upor proti Nemcem, sovjetom ni dišala. Za njih bi bilo bolje, če bi upor dvignila Armija ludova. Takrat pa bi priskočila na pomoč!
  Riti tipa Knafelc še vedno zagovarjajo boljševike in njihove kolaborante. Tudi jugoslovanske, ki so kolaborirali s sovjeti in so raje dopustili, da domovina ječi pod nemško okupacijo, kot pa da bi dvignili upor. Šele, ko so Nemci napadli Sovjetijo, so naši boljševiki dvignili upor, pa ne zaradi nemške okupacije, marveč zaradi pomoči Sovjetiji, ker je tako ukazal Stalin.
  Take riti kot je Knafelc počasi, počasi uničujejo našo (ne njihovo!) domovino! Ker je ne marajo! Ker so njihove simpatije pri bivši Sovjetiji.

 • Volkhv

  Sem rusofil in poljakofil (sem torej pan-slovan, razen do odnosa z Hrvaško in Srbijo). Všeč sta mi oba naroda, kulturi. Sem pa mnenja, da bi Slovenija morala ostati nevtralna do obeh narodov, brez obsodb in direktnih obtoževanj. To velja tudi za vas, “desni” mediji, v stališču do Rusije. Rusi so nam ohranili marsikatero delovno mesto v Sloveniji, ena izmed mnogih je jeseniška jeklarna, druga je npr. Seaway, itd… Američani do zdaj niso odprli ali ohranili NITI ENE tovarne v Sloveniji.

  • pokvarjeniSvet

   Jaz sem pa samo realist, nič nimam za Rusi in Poljaki ampak podpiram njihov boj proti sionizmu in ostalih njihovih vej kot so komunisti / liberalci / socialisti ter ostali odpadniki.

   Nikomur ne vsiljujejo svojega načina življenja in norm za razliko od ameriške sionistične politike ki hlepi po svetovni nadvladi in dekadentni družbi saj gre za ljudomrzneže ki hočejo propadlo družbo da bi jo lažje nadvladali in nadzirali.

   zato je vsa nesnaga ki jo promovirajo prihaja od njih. Tudi za nastanek komunizma so krivi isti ljudje oz njihovi predniki očetje in dedje.

   Sami Rusi in Poljaki niso nič posebnega razen tega da so Evropejci in da hočeš in nočeš (amerofili se morajo priznati) imamo skupno zgodovino in veliko podobnega skozi stoletja razvoja Evrope.

   Všeč so mi pa ravno zaradi tega ker se ne dajo, ker so kontra sionistom in promovirajo svoj narodni ponos in zavračajo ter prezirajo iberalizem in raje promovirajo svojo tradicijo, kulturo in svoje ljudi – to bi morala vsaka država v Evropi počet pa žal se klečeplazijo ki sionistom, vsaj nekateri več kot očitno.

   Zavračajo tudi GSO in vse ostale dokazano diabolične znanosti ki so v prvi vrsti namenjene samo izključno škodovanje ljudem in njihovemu zdravju in razvoju.

  • Olga

   Američanov naši ne marajo, ker so gnili kapitalisti! Jaz nimam nič proti Rusom! Vem pa, da je njihov prezident bivši? član KGB! Vsi vemo kako je z Udbovci pri nas, mar ne? Volk dlako menja, narave pa ne!

  • Meho

   “Rusofil in poljakofil (sem torej pan-slovan, razen do odnosa z Hrvaško in Srbijo)”.

   A to je zate PAN-SLOVAN ? Če si pan-slovan, si pač pan-slovan ali pa to nisi. A ti bi pa Hrvate in Srbe nekam poslal, med pan-slovane pa dal samo izbrance, kakor pač tebi paše. To ni pan-slovanstvo, ampak pan-spletkarstvo.

   In kako si lahko ‘rusofil’ in ‘poljakofil’ hkrati? Vprašaj kakega Poljaka, kaj si misli o Rusih, pa boš dobil dve brci v rit. Itak so bili Rusi in Švabi bolj v žlahti med sabo kot s Poljaki, ko je šlo za pobijanje poljskega naroda in razgrabljanje Poljske.

   • xtc

    Vež kaj je mislil S pan slovanstvom_on je Slovanski pan_saj veš kaj so bili pani?
    Mitoliška bitja z delom trupa zadnjega dela koze in dela človeškega imeli so tudi roge in tadi so igrali na piščal:

 • xtc

  Rusofili in rdeče zvezdo sledci ter moskocski CK hlapčki so Sloveniji že zapustili ” lepo” dediščino kupe mrličev;grobišč;morišč ;šahtov;rovov;panzer grabnov in zagrebenih po hostah zato ni nobene potrebe za rusofilijo in rusolili levaki;bi sedaj z veseljem s Slovenci počeli isto kot njihovi ideološki predniki_so gnojna bula in rak Slovenije:

 • xtc

  Tule je treba povedati ;da levi komentatorji pridno zavajajo Sij ni popolnoma ruski ampak je bil del prodan Rusom natančneje dobremu Putinovemu tprijatelju in tajkunu po čudnih poteh tudi on je čudno obogatel in še vedno je velik lastnik SIJa Slo država:

 • tramal

  Komunisti so že vsi proti poljski in večinoma zato ker je ena najbolj vernih držav na svetu.In tako imajo spet mokre in grozljive sanje.

 • Peter

  Bori Jež, človek, ki ima plačo za to, da spaca eno stran v Sobotni prilogi na teden. Tema vedno ena in ista: poveličevanje levice in napadanje desnice.
  Za špricar pa je, a ne Jež, no.

 • Meho

  !!!!!!!!!!! Boris Jež !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  To je tisti pametun, ki je bil PROTI OSAMOSVOJITVI Slovenije!!!! Zdaj se mu pa seveda toži po Srboveniji in pljuva po vsem, kar diši po NATO, EU in Zahodu. “Pošten Slovenac”, bi reku Slobo na mitingih njegove istine.
  .

 • Meho

  Srbovenci in njihovi komunajzarski podrepniki spet v slogu skupinske psihoterapije pljuvajo po NATO in EU in crko da bog da. Ja, seveda, NATO zločesti vam je kao bombardovao kuće. A to, da ste vi drugima bombardovali kuće, vas pa BOLI PATKA.

 • baubau

  Bravo,gospod Pavel Czerwinski!Počasi boste in bodo prav vsi resnični demokrati le uvideli,kakšen gnoj so Slovenska samooklicana uradna javna občila in trobila-in ,da je Slovenska svoboda in demokracija v resnici le navidezna…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!