Pomagajte mariborskim brezdomcem in se odpravite na palačinko ali dobrodelni koncert

Foto: iStock

Nikoli se ne ve, kdaj se lahko kdo znajde na socialnem dnu, zato je pomoč sočloveku v skladu z zmožnostmi vredna več kot zlato. Streha nad glavo je še posebej pomembna v zimskem času, zato so za brezdomce Zavetišča za brezdomce izjemnega pomena. Za njihovo delovanje je nujno potreben denar, zato je vsakršna dobrodelnost več kot dobrodošla. 

Vsi uporabniki zavetišča in strokovni delavci si želijo, da bi bila selitev v bolj primerne in nove prostore izvedena še pred začetkom zime, ki je za življenje brezdomcev zaradi nizkih temperatur najmanj ugodna. Vendar pa postopek preselitve predstavlja finančne izdatke, saj je poleg tega nujen tudi nakup potrebne opreme.

Kupite si lahko palačinko
Iz tega razloga je oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja študentov Študentske organizacije Univerze v Mariboru v sklopu Welcome weeksa za študente pripravil poseben dobrodelni projekt. S peko palačink pomagajo pri širjenju zavedanja pomena solidarnosti do sočloveka, denar, zbran s prostovoljnimi prispevki, pa bo v celoti namenjen za “priboljšek” mariborskim brezdomcem. Palačinke vabijo vsak dan, do srede, 4. oktobra 2017 (razen med vikendom), med 9. in 16. uro pred Štukom.

Dobrodelni koncert bo 16. oktobra ob 18. uri
V sodelovanju z mariborskimi srednjimi šolami in gimnazijami bo v ponedeljek, 16. oktobra 2017, ob 18. uri v Veliki dvorani SNG Maribor potekal dobrodelni koncert, ki bo namenjen financiranju pomoči ob selitvi in širitvi programa pomoči. Namen koncerta je namreč predvsem zbrati dobrodelne prispevke za nakup potrebne opreme in za povečanje bivalnega standarda ter hkrati ozavestiti srednješolsko populacijo o problemu brezdomcev.

Vsekakor bo udeležba na koncertu velika priložnost navdiha za spremembo odnosa in dvig ravni dojemanja posameznika za širjenje sporočila o pomenu občutka solidarnosti, razvijanju in ohranitvi senzibilnosti občanov Mestne občine Maribor do socialno ranljive skupine ljudi. Vstopnice je od 29. septembra dalje mogoče kupiti na Eventimovih prodajnih mestih in na eventim.si, zato vljudni vabljeni prav vsi!

H. M.

 • Peter

  Hm, ko je zraven ŠOU in vse njihove miškulance okoli plačil “študentskim voditeljem”…
  Sori, bom raje doma jedel palačinke, vi pa najprej v svojih vrstah naredite red, no.

 • cosmosjasnovidec

  Ogromno brezdomcev je na ulicah pristalo na tak ali drugačen način predvsem pa po krivici oderuške in nesposobne vlade.
  Izgubili so službe imeli so pa kredite katerih niso imeli več z čim odplačevati pa jim je država vzela vse in so ostali na cestah prepušćeni sami sebi,da se znajdejo kakor vedo.
  Brezdomcu vedno dam kakšen euro,ko stoji pred parkirališčem saj za en euro ne bom ne bolj bogat ne siromašen.
  Take zadeve podpiram kot je tale prodaja palačink in dobrodelni koncert namenjen za njih vendar sem nekoliko v dvomih koliko bo za brezdomce šlo denarja zbranega od tega.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!