Postojnski župan Igor Marentič ekstremno nažgan za volanom

Župan Postojne Igor Marentič. (Foto: STA)

Je primer župana Postojne Igorja Marentiča zanikanje truda vseh, ki poskušajo mlade učiti za boljši jutri? Postojnski župan Igor Marentič se je vpisal na črn seznam politikov, ki so za volan sedli močno pijani. Tri tedne je o dogodku molčal, zdaj je incident le priznal. Zgodilo se ne bo nič, saj mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje po odločitvi sodnice vrnjeno. Pričakuje lahko najvišjo kazen 1.200 evrov in 16 kazenskih točk. O odstopu seveda ne razmišlja, le zakaj bi …

Pred tedni je v javnost prišla informacija, da so 17. januarja med nadzorom prometa Marentiča močno vinjenega med kratko vožnjo domov presenetili policisti. Župan se je vračal z odprtja športnih prostorov v Postojni, ki so le dober kilometer od njegovega doma. V krvi je imel kar 1,73 promila alkohola. V tem času so Marentiču že vrnili vozniško dovoljenje. Sodnica je po njegovih besedah upoštevala dejstvo, da je bil to njegov prvi prometni prekršek v 20 letih. Župan dogodek obžaluje. Medtem so v Zavodu Varna pot zgroženi, saj menijo, da takšna odločitev sodišča pomeni zanikanje zdravniške in psihološke stroke ter truda vseh, ki poskušajo mlade učiti za boljši jutri.

Dolg seznam pijanih politikov za volanom
No, ni se zgodilo prvič, da so policisti v stanju alkoholne omame zalotili slovenskega politika. Med drugim so februarja 2016 obravnavali primer, ko je kranjski župan Boštjan Trilar pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo, pozneje pa odklonil test alkoholiziranosti, zaradi česar so ga pridržali. Odmeven je bil tudi primer nekdanjega ministra za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrika Gjerkeša. Tega so policisti pijanega za volanom zasačili decembra 2010, ko se je s službenim vozilom vračal s službene zabave, in ga pridržali do streznitve. Nekaj dni pozneje je Gjerkeš odstopil s svojega položaja.

Nekdanji minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš. (Foto: STA)

S kraja nesreče bežali pred policisti …
A to še zdaleč ni vse. Poslanec Peter Vilfan je na prehodu za pešce, sicer z dovoljeno mejo alkohola v krivi, v Ljubljani zbil in huje poškodoval pešca (84), prvi mož Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič je pijan sedel za volan in v Luciji peljal mimo policistov, ki so ga poskušali ustaviti, nekdanji poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti ni hotel podpisati izsledkov akotesta, slovenska veleposlanica Nataša Vodušek je med službovanjem v Sarajevu pijana sedla za volan, prevozila rdečo luč, se zaletela in pobegnila s kraja nesreče …

Peter Vilfan (foto: STA)

Napihala podobno kot župan, a vozniško jima bodo odvzeli
Pretekli teden oz. na pustni torek so si dali duška tudi »navadni« smrtniki. Gorenjski policisti so obravnavali dva voznika, ki sta bila po navedbah policije »ekstremno pijana«. V Tržiču je zdravnik prijavil, naj na cesti pomagajo vozniku, ki mu je postalo slabo. Alkotest je pokazal kar 1,74 mg/l. Na gorenjski avtocesti je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,25 mg/l, voznik pa je ob ustavljanju policije povzročil še prometno nesrečo z materialno škodo, saj je med manevriranjem na počivališču trčil v odbojno ograjo. V nasprotju s postojnskim županom bosta oba ostala brez vozniškega dovoljenja.

Škandal24

 • Franc Šink

  Slovenska folklora.Včasih je kri tekla po veselicah danes pa po cesti.!

 • Miro

  če pa bil Marentič v SDS, potem bi bil naslov članka: županu Postojne Kučan in komunisti podtaknil dokaze, da je bil ta vinjen

 • učko

  Jah, ne vem v kateri stranki je Marentič, zgleda da v eni levuharski, ker ga imate tukaj na prangerju zarad pupe !

 • RATATA

  Mi, Slovenci vinca ne prodamo,
  saj ga sami dobro piti znamo.

 • bubamara

  Ne rečem, da se usedeš za volan, če spiješ pivo ali dve ali pa tri špricerje. Tole je pa res preveč in nevarno. Še en dokaz, da politična odgovornost v SLO ne obstaja. Župan bi moral odstopiti takoj in nepreklicno. Beda.

 • luckyss

  Seveda spe lažete, da se kar kadi, tudi Marentiču bodo odvzeli vozniško dovoljenje…Lahko le zaprosi za odlog zaradi službe…
  http://reporter.si/clanek/slovenija/postojnski-zupan-marentic-ki-je-sel-pijan-za-volan-bo-vendarle-izgubil-voznisko-dovoljenje-623345

  • stajerc5

   Zakaj ima pa soferja in, ali ce ga nima, zakaj si ga ne vzame in ga tudi SAM placa za cas odvzema!??

   • beno

    Mislim, da nima osebnega šoferja. Tudi je šlo tule baje za neko lokalno predstavo.
    Čudno je tole, da se ti ponoči na poti do doma takole zgodi.
    Volilno leto ?

    • stajerc5

     Ne vem kje je razlika med zupanom in ostalimi hik-hik vozniki, ker so kontrole povsod za vse. Ce se ulovi en zupan je pac razlog, da pride to v javnost. Javna oseba je in ni pikzibner kot jaz in ti!!
     V yugi se kaj taksnega(javnost), milijon procentov nebi zgodilo, ker bi se policaj(sam pijan) ze v hlace podelal, ko bi videl vaskega Sefa ali pa sel sam piti z njim naprej!!!

     • beno

      Eh, stajerc55 kako si usekal mimo, ko navajaš yugo. Še marsi, marsi kaj se je dogajalo v tvoji ljubi Yugi… pa o tem kdaj drugič. Za to ni tule mesto.

     • stajerc5

      Ne vem zakaj, ampak nekaj si popolnoma narobe razumel.
      Heeeee, “moja ljuba yuga”, eeeeeeej…. Preberi moj komentar se enkrat !

     • beno

      maš pluseka, ej…………………..

 • AlojzZ

  Narod, kaj se čudite? Saj so že stari rimljani govorili: “Quod licet Iovi, non licet bovi!”
  V prevodu zveni nekako tako: “Kar je dovoljeno bogovom, ni dovoljeno volom!”

  Kdo nam je kriv, če smo voli? Zakaj pa volimo tako, kot pač volimo?

  • stajerc5

   Hehe, zato ker smo voli in volimo “nase” bogove, no-ja, mi smo bolj iaiaia…

 • montyamp

  GORJE NARODU , KO PRIDEJO KOMUNISTIČNI ZLOČINCI IZ HLAPČEVSTVA Z MORIJO IN ZAZIDAVANJEM NA OBLAST .
  Mladiči in vajenci slednjih so ja prava nadloga .

 • montyamp

  Če bi bil Janša pijan za volanom , bi mu poleg vozniške vzeli poslansko funkcijo , državljanstvo , prostost , otroke …….
  Komunisti so hudičeva nadloga .

 • Sadako

  Glej kaj sem našla na http://www.publishwall.si/aktualno.hrvatska/post/147712/alarmantno-stanje-v-nemskih-bolnisnicah-ogromno-je-aids-a-in-sifilisa-med-begunci
  ALARMANTNO PISMO ZDRAVNICE ODKRILO STRAŠNO RESNICO? ‘Na pomoč, migranti niso ljudje ampak živali, širijo AIDS in sifilis, okužen urin nam mečejo v glavo, pretepajo nas in mi moramo molčati!’
  Alarmantno stanje v nemških bolnišnicah o katerem je prepovedano pisati!

  Češka zdravnica je z odprtim pismom spregovorila o hudih izkušnjah iz klinike v Munchnu, ki sprejema migrante iz celega sveta. Policija pazi klinike, bolnišnice in lekarne, ker so ti ljudje zelo nepredvidljivi. Neverjetno je, kaj morajo češki zdravniki početi v nemških klinikah in dodaja, kako so muslimanski in afriški migranti zastrašujoče težki ljudje s katerimi ni lahko delati. Ćeška zdravnica je z migranti tako posledično prenehala delati, ker tega enostavno ni zdržala.

  V pismu, ki je bilo v skrajšani obliki prebrano na češki televiziji, zdravnica, ki so jo poimenovali “žvižgač iz migrantske krize” je opozorila na strašen kaos v bolnišnicah. Mnogi migranti v Evropo prinašajo AIDS in sifilis, s sabo nosijo ogromno eksotičnih bolezni, s katerimi se ne znamo boriti. Ne znamo še zdraviti teh bolezni, opozarja.

  Včeraj smo imeli sestanek tukaj v munchenski bolnišnici, ker je situacija preprosto nevzdržna. Mnogi muslimani preprost odbijajo zdravljenje, če jih zdravijo žene, ženske pa odbijamo delo s temi “živalmi”, posebno tistimi iz Afrike. Odnos med zdravstvenimi delavci in migranti se zelo poslabšuje in nedavno so begunci začeli po bolnišnici hoditi v spremstvu policije s psmi, potem vam je jasno, kakšna je situacija. Mnogi migranti imajo AIDS, sifilis in mnoge eksotične bolezni, s katerimi se sploh še nismo srečali v Evropi in če slučajno dobijo zdravilo na recept, ki ga je treba plačati, to pripelje do kričanja, pretepana in nasilja na sploh, sploh če gre za zdravilo za otroka.

  Ti ljudje kar pustijo otroka v lekarni in rečejo: “tukaj se otroka zdravi brezplačno” in če se jim ne da zdravilo so zato pripravljeni ubijati. Zato policija poleg bolnišnic in azilov sedaj nadzira tudi lekarne. O tem je prepovedano govoriti in pisati, ampak, ti ljudje so živali.

  Trenutno je v Nmečiji 2.2 milijona brezposelnih. Zdaj bo brezposelnih vsaj 3.2 milijona. In večina teh ljudi je popolnoma nesposobnih za delo. Nekateri so popolnoma brez izobrazbe. Njihove žene sploh ne delajo. Ocenjujem, da ej ena od desetih žensk noseča. Stotisoči so s sabo pripeljali otroke in dojenčke, mnogi so suhi, lačni. Če se bo tako nadaljevalo bom odšla domov, pa četudi bom morala v pokoj. Tukaj ne bi več delala niti za dvojno plačo. Zelo so nevljudni in neugodni do žensk.

  Tudi naš vodja izmene je dejal, da mu je hudo videti delavko, ki leta in leta dela v tej bolnišnici za 800 eur mesečno in da sedaj mora delati zraven mladeničev, ki jo seksualno nadlegujejo, ji govorijo vse ali nič in so agresivni do prihoda policije. Do sedaj se je osebje uspelo izogniti posilstvom in okužbam, ampak predvsem zaradi velike prisotnosti policije. Ne predstavljam si, kaj bi bilo, če policija ne bi bila prisotna. Kar se okužb tiče je samo vprašanje dni, ko se bodo okužbe začele širiti po Evropi. Pred nekaj tedni so z noži napadli zdravnike v bližini Rajne, ampak o tem vsi molčijo. Malo dete staro 8 mesecev so prevažali s sabo 3 mesece po Evropi. Otrok je umrl kljub temu, da je dobil medicinsko oskrbo v eni izmed najboljši bolnišnic v Nemčiji. Ti ljudje so takrat napadli zdravnika in dve sestri. Zdravnik je bil operiran in obe sestri sta na intenzivni negi in se ne ve, če bosta preživeli. Nihče za ta zločin ni bil kaznovan. Svi so bili oproščeni pod izgovorm kulturnih razlik???

  Lokalnim medijem je prepovedano pisati o takšnih incidentih, ki so vsakodnevni. Ti ljudje svoj urin okužen s sifilisom in AIDSOM mečejo v glavo zdravstvenemu osebju in nikomur se nič ne zgodi. Nihče ni procesiran ali zaprt. Kaj bi se zgodilo, da je situacija obratna? Da nekdo ubije migranta, da okužen urin mečemo po ljudeh? Migrantom se nič ne sme zgoditi. Oni lahko vse. Ubijati, klati kljub temu, da jim nihče nič noče. Nihče jim ne upa dejati, da je to napačno, kar počnejo. Vi ne razumete, da so ti ljudje oprani, da sploh niso humani in da ne sprejemajo ničesar kot samo zakon Allaha ali Muhameda, ampak oni so strašni, neljudski.

  Pomislite, kako je biti v službi obkrožen s policisti in policijskimi psmi pod konstantnim strahom za svoje življenje. Samo, nejasno je, zakaj se njim vse dopušča, to mi pravi, da mora obstajati nek večji načrt, kot si ga mi lahko zamislimo, je dejala šokirana zdravnica, ki od začetka te krize dela z migranti in ki sedaj želi na vso silo pobegniti zaradi strahu za lastno življenje, s katerim kocka vsak dan.

 • tarantela

  Tole je pa že stara “novica”

  • stajerc5

   Zate ze, ce si pa v avtu sedela, nje!???

 • Burek Burecki

  Vam je zmanjkalo mayerjala za blatenje ljudi, da se vracate podgrevat stare zupe?

  • if

   Ti ljudje so se sami oblatili.

 • soc

  Bojim se, da bodisi zavestno ali iz neznanja tule nekdo zavaja.

  Župan je imel v krvi 1,73 promila alkohola v krvi. Gorenjska pijanca sta imela 1,35 in 1,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Faktor konverzije je cca 2,1 – bila sta torej na 2,84 in 3,65 (!) promila. Župan je bil pijan, Gorenjca mrtvo pijana. Tam nekje okrog 4 promile je že smrtna doza za številne (netrenirane) pivce.

  • Oregon

   se pravi žuoan ni dovolj pivsko natreniran al kaj? Pa dej no…

   • soc

    Glej, pri svoji dobrih dveh metrih imam 240 teže. Grozljivo, ne? Aja, liber, ne kil… No ja, za rumeni tisk je isto, važan je princip, sve su ostalo nijanse (Balašević). Pa z librami sem ob vsej ogromnosti rahlo pretežak, s kilami bi bil pa…

    • stajerc5

     Popolna oslarija, da niso vrednosti v promilah, tako kot v ostalih “normalnih” drzavah. Enako je z mocjo motorja!

 • Morala

  Lep vzgled, ni kaj! Pri nas se vse z zakoni ureja, pa še te se na veliko krši…zato predlog, da se uzakoni, da politiki in vsi na raznih položajih ne smejo piti alkohola in se kako drugače omamljati z raznimi substancami…kazen – odvzem vozniškega in položaja za vedno… :)

 • Borut Stari

  No, no Nova. Neresnice o tem dogodku vam ni treba producirati. Kasneje mu je bilo odvzeto nezakonito vrnjeno dovoljenje. Za tak prekršek je predpisanih 18 pik in odvzem vozniškega dovoljenja. Tistih volonterskih 16 pik sodnice je popolnoma za lase privlečenih.

  • stajerc5

   A-a, brez pritiska javnosti bi ostalo pri prvi varianti, preverjeno!

   • Borut Stari

    Tako je. Vrana vrani ne izkljuje oči. Smo pač večrazredna družba. Razdeljeni na kaste.

 • Get Smart

  Tovariš Marentić je SKOJ = KPJ =
  KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI đupljan nje,
  ki je kao-zmagal = je bil natančno preštet =
  v Postojni po “natančnem” PONOVNEM “štetju u postojnama” nje.

  Po preštetih glasovih je za nekaj glasov zmagal predstavnik Postojnčanov,
  po VNOVIČNEM “štetju” (naći po MURGL-JUGOKOMI-“tržiško”-“postojnskem”… “štetju”)
  pa je za en glas kao zmagal Marentić nje.

  STALIN: “Ni važno, kako se voli, važno je, kdo šteje!”
  MURGL KOMI JUGA:
  »Vi ste bili opazovalci za čas volitev, zdaj so volitve končane,
  zdaj štejemo in nas ne smete motiti«

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  • ha, ha, ha,…

   • stajerc5

    Tu ga je pa zadel v crno, resno misljeno.

  • Lukitschinsky

   mona

   • sodnikisozločinci

    Mona Liza je iz Pariza. Kakšno vezo ima ona z Igorjem Marentičem?

 • Lukitschinsky

  Joj kakše bolane se tu piše. Igor je super človek. Kazen bo itak sam moru puravnat. Stavm se, da se je ze vsak od vas vozil vinjen zdej pa se tuki delaste fine.

 • sodnikisozločinci

  Večina pijančkov, katere poznam so super ljudje, edina njihova “napaka” je velika ljubezen do alkohola, zaradi katere občasno pijani vozijo. Njih preganjajo samo nestrpneži in netolerantneži, ki sovražijo manjšine, proti čemur jaz odločno protestiram. Ljubezen je ljubezen, tudi če gre za ljubezen do alkohola. Pa tudi, če kdaj koga do smrti povozijo, pa kaj potem, saj mora vsak enkrat umreti. Zločin iz ljubezni ne more biti zločin, zločin je lahko storjen le iz sovraštva, kar je na primer sovražni govor do pijančkov, ki se ga gre nova24tv.si, to je potrebno strogo kaznovati. Zločin iz ljubezni, ki ni zločin, je tudi povojni poboj nasprotnikov revolucije, storjen iz ljubezni do vladanja, za katerega izvajalci niso bili kaznovani, temveč nagrajeni, posebej zaslužni s statusom narodnega heroja, ostali pa s statusom borca in borčevsko pokojnino. Zato predlagam, da se županu Igorju Marentiču podeli naziv cestnega heroja, status borca za svobodno vožnjo in poseben pijanski dodatek k penziji.

  • Lukitschinsky

   pa kaksno belogardisticno priznanje bi mu tudi lahko dali. Res bi se veselil tega.

 • DUŠAN ZALAR

  Ja Igor,Igor bo treba nehat pit!!

  • beno

   Ah, zakaj bi nehal. Saj se boš izsušil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!