Pozor: Na gorenjski avtocesti od danes do srede proti Karavankam odprt samo en vozni pas

Foto: STA

Zaradi obnovitvenih del, ki potekajo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom, bo promet od danes do predvidoma srede popoldan v smeri Karavank potekal samo po enem pasu. Proti Ljubljani pa bo še naprej urejen po dveh zoženih pasovih.

Začasna ureditev prometa v smeri Karavank zgolj po enem pasu je nujna zaradi tehnologije del, saj bodo delavci območja mostu čez Kokro in viadukta Rupovščica obnovili s posebno asfaltno prevleko. Promet v smeri Karavank med priključkoma Brnik in Kranj – zahod bo v teh dneh, ko bo poleg avtocestnega delovišča urejen zgolj po enem pasu, omogočen le vozilom z največjo dovoljeno širino 3,25 metra.

Če se vozite redno po gorenjki veste, da se bo zagotovo “zabilo”
Dars se je za vzpostavitev enega pasu odločil, ker so pričakovane prometne obremenitve v teh dneh nižje kot v preostalih dneh. Kljub temu je, zlasti v konicah, občasno lahko pričakovati zastoje.

Obsežna obnovitvena dela, ki jih izvaja Gorenjska gradbena družba, njihova vrednost pa je 3,59 milijona evrov brez DDV, bodo na odseku gorenjske avtoceste med Kranjem in Brnikom zaključena sredi oktobra
.

Po zaključku teh del bo promet tudi v smeri Karavank znova urejen po dveh zoženih pasovih.

A. R., STA

 • sprehajalec

  Tole je definitivno nagajanje nekoga, nekomu. Kaj želi s tem doseči, več denarja, povišnice, ali kaj, ve le on. Verjetno gre za umazano mafijsko igro izsiljevanja, saj drugače ne bi izbral najbolj obremenjen teden v letu, kar se Tunela tiče.

  Čez dva meseca, se boš peljal skozi tunel pa skoraj do Ljubljane, pa boš na prste štel avtomobile.

 • Franc Šink

  Slovenska posla.

 • Novakec1

  Jodlarji bodo pa tadrug konec predora zaprli zarad mogracij, he he he….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!