Preberite, kakšen ganljiv govor je imel Janez Janša ob poslednjem slovesu slovenskega domoljuba in pričevalca resnice Uroša Šušteriča

Foto: printscreen

“Za svobodo slovenske zemlje se je ali z orožjem ali s pričevanjem boril do zadnjega diha.”

Nagovor predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše ob slovesu Uroša Šušteriča, v Ljubljani, 19. februarja 2018, objavljamo v celoti:

Danes se poslavljamo od velikega človeka. Poslavljamo se od Uroša, ki je bil oče, dedek, pradedek, predvsem pa je bil velik Slovenec. Njegova življenjska pot je življenjska pot neke generacije, ki je dala skozi najtežje čase 20. stoletja. In Uroš je bil pričevalec tega časa. Bil je pričevalec resnice. Bil je tudi tisti, od katerega smo v časih, ko je v te kraje prišla slovenska pomlad, pravzaprav mnogi prvič slišali, kaj se je dejansko dogajalo v tistih najbolj vetrovnih, prelomnih časih na sredini 20. stoletja v teh krajih in širše.

Uroš je bil tudi ustanovni član stranke, ki jo danes vodim, zato v imenu vseh njenih članic in članov izrekam njegovi družini in njegovim svojcem iskreno sožalje. Iskreno sožalje tudi vsem, ki ste kakorkoli z njim delili njegovo življenje in delo in tudi njegovo pričevanje in resnico. Včasih se šele potem, ko nekdo odide s tega sveta, zavemo, kdo je tisti človek, tista oseba pravzaprav bil oz. bila. Uroš se je v svojih mladih letih, v časih, kjer se je bilo prav odločiti možno samo, če si ali pa če je slišal glas svojega srca, vedno odločal za svoje bližnje in za svojo domovino. Bil je član legitimnega odpora proti tistim, ki so zasedli njegovo takratno državo. Skozi je dal pravzaprav vse: od bitk do ujetništev, do izdaje, do obsodbe po končani vojni, do preganjanja, do zasledovanja, do poskusov, kot so temu takrat rekli, vrbovanja in do težav, ki so jih imeli vsi tisti, ki v času enopartijskega režima niso bili prvorazredni.

Vse to ga ni strlo in Uroš je bil v prvih vrstah takrat, ko so se v Sloveniji začele dogajati spremembe. Bil je ustanovni član Socialdemokratske zveze Slovenije, ene od dveh predhodnic Slovenske demokratske stranke. Prevzel je takrat tudi eno od ključnih funkcij v stranki, postal je član Sveta. Čeprav ne več v rosno mladih letih, je prispeval svojo energijo za čas slovenskih sprememb, za čas slovenske pomladi, ko je postalo naenkrat mogoče tisto, kar ni bilo mogoče prej pred desetletji, čeprav si je to marsikdo želel. Uroša bomo ohranili v trajnem spominu kot domoljuba, patriota, velikega Slovenca, Vojvodo Triglavskega, pričevalca resnice. Verjamem, da boste tisti, ki ste z njim delili njegovo intimno življenje, ohranili v spominu tudi kot dobrega očeta, dedka in pradedka. Uroš je v svojem življenju ustvaril družino, napisal knjigo in posadil drevo. Dragi Uroš, naj ti bo slovenska zemlja, za svobodo katere si se ali z orožjem ali svojim pričevanjem boril do zadnjega diha, lahka. Mi pa te bomo ohranili v trajnem spominu.

M. S.

 • mira

  A ni bil ta tip četnik? Janša spet navija za neke tujce.

  • Kerfatik

   daj se malo pouči o zgodovini kreten in ne nabijaj v prazno..ja je bil četnik in četniki so bili že tedaj za zahod…sicer pa škoda razlage nekomu,ki mu je domet kumrovška izobrazba….Uroš naj ti bo lahka slovenska zemlja in naj ti bo večna slava!!!

   • mira

    Aha potem se je boril proti nacistom. Glede na to da so bili domobranci naci zavezniki a so bili tudi njegovi nasprotniki. Samo vprašam ker se tukaj tako poveličuje naci domobrance.

    • Franc Šink

     Ti si Antifa podrepnik.

     • Borut Jug

      Že večkrat sem bral naziv Antifa. Kdo ga je izumil in kaj pomeni?

     • Franc Šink

      Po njihovem antifašist.

    • Kerfatik

     ti rdeča smet…a je težko dojeti,da je velik del slovencev že 40ga leta vedu kaj so komunisti in socialisti….domobranci niso sodelovali v nobeni nacistični ideologiji ali pomagali zbirati jude itd…izrecno so se zavzemali za slovenski narod in tudi nosili so slovenske oznake na uniformah in ne nemških in ne boljševiških kot ste to delali vi rdeči paraziti…

     • Borut Jug

      Kako so se pa zavzemali za slovenski narod? Ali so kaj protestirali k priključitvi Štajerske k Nemškemu rajhu? Ali so kaj protestirali k priključitvi Ljubljanske pokrajine k Italiji? Prosim za konkretne odgovore. Kaj pomeni velik del Slovencev 40ga leta? Ali je to statistično kje bilo objavljeno? Kakšna je pa bila ideologija domobrancev? Kako so pridobivali ljudi za svoje enote?

     • Anthon

      Kakšna socialistična preproščina! Ne sanja se ti, kaj je sploh okupacija.Ti si tedaj še nosu izza mamine kikle ne bi upal pokazati, ne pa da bi protestiral. Očitno maminim sinčkom tudi verštament ne dela najbolje, če sodobno vizualizacijo pustim ob strani. Takšni tridesetletni vatirančki kot partizanarske maškare ali t.i. antifovci bluzijo vsepovsod, tule pa tipkajo svoje blesarije. Na kakšnih zrežiranih vstajah tulijo, ščiti jih policija, in potem razpravljajo o hrabrosti. S takimi nizkonivojci tu ne bo nihče razpravljal. Lepo odkorakaj nazaj k mamici in ne smeti tukaj!

  • dare326

   Bil, bil, četnik in četniški vojvoda. Na Zagožnov pogreb pa Janše ni bilo!

 • Caetano

  Zelo lep in tudi tocen govor je imel Jansa! Res se je treba za svobodo boriti in kdaj jo je treba vzeti v bran tudi z orozjem.

  Ce bi Slovenci sledili legalnemu odporu in ne bi nasedli komunistom bi dobili vec ozemlja tako na zahodni meji, kot tudi v Istri. Celo hrvaski predstavniki pri londonski vladi so se strinjali z delitvijo Istre med Slovenijo in Hrvasko.

  • Borut Jug

   Prosim za vir navedbe o delitvi Istre med Hrvaško in Slovenijo. Isto za navedbo on pridobitvi zahodne meje. In obseg teh delitev.

   • Caetano

    Obljuba o podpori pri reviziji zahodne meje je bila dana že spomladi 1941 kraljevi jug. vladi. Dejstvo je, da je bil v načrtih Britancev tudi Trst še leta 1943 predviden za mednarodni protektorat. Verjetno bi počasi pripadel Jugoslaviji oz. Sloveniji, ker Italija ni imela ugleda čeprav je zamenjala strani jeseni 1943. Priznavali so ji le status sobojevništva. Samo zaradi totalitarnega boljševizma je potem na koncu dobila več.

    Legalna vlada je podpirala nastanek Velike Slovenije po vojni. Tudi del Istre bi šel Sloveniji, če ne celo cel polotok. To je bila kazen za zločine ustašev. Kot pravim so celo hrvaški predstavniki v vladi zagovarjali, da bi se Istra razdelila.

    • Borut Jug

     Težko komentiram. Čakam še kakšen komentar od drugih.

   • Soave

    Malo preberi tale portal. Veliko je napisanega.
    http://www.domovinasospomini.eu/blog/2017/10/

 • Boco

  Oddaja Pričevalci v kateri je bil gost Uroš Šušterič je najboljša v seriji intervjujev. Seveda nisem videl vseh. Več kot dveurni pogovor te pritegne kot najboljši akcijski film.
  Žal ga nisem imel prilike sračati ali v živo poslušat kakšen njegov govor, je pa moral biti Uros izjemna osebnost.

  • Olga_10

   Ja, postavil je narod oz. Slovenstvo na prvo mesto. In ne tako kot partizani, kjer je bila revolucija oz. prevzem oblasti na prvem mestu. Še danes se vidi, da je levičarjem komunizem, marksizem (sedaj kulturni) na prvem mestu, osebna korist na drugem, ali pa obratno! Za Slovenijo tu ni prostora.

   Zato je za Slovenijo rešitev desna vlada!

   • Borut Jug

    Meni je na prvem mestu blaginja, vsaj taka kot je bila v času, ko si lahko študiral, brez plačila profesorjem, Ko si lahko gradil hišo, sedaj je pa še vzdržuješ težko, v času, ko ni bili delitve na komunajzarje in Antife, V času, ko so ljudje delali tudi za skupno dobro in ne samo prvo za svojo rit, pa tudi, če sosed nima kaj za v usta, ko ni bilo deložacij, v času ko ljudje niso klali ljudi. Nimam pa nič proti desni vladi, samo ne s temi desnimi politiki, ki izhajajo iz levih politikov, kradejo pa vsi, in vsi so koruptivni.

    • Olga_10

     1. Ne poznate zgodovine. Kje je imel Nikolić svojo vilo – na azurni obali. Kje je imel Mamula vilo – v Opatiji z direktnim izhodom na morje. Kdo je živel kot rock zvezda – Titek. Kdo je imel brezcarinski dan – izbrani komunisti. Narod ni vedel za delitev na prvo in drugorazredne državljane zaradi medijske blokade.
     2. Torej so bolj enaki delali zase in ne za narod.
     3. UDBA je klala ljudi.
     4. SFRJ je živela s krediti, direktno ameriško denarno pomočjo (kot jo dobiva Egipt, Pakistan, Palestina). Živela je z zdomskimi denarjem.

     Narod pa je bil enak – v uboštvu. Ali je res višek civilizacije UDBA, sosedov fičo, tržaške kavbojke. Pred 1. svetovno vojno smo bili Slovenci po BDP tik ob Avstriji, po 2. svetovni vojni in po komunistični revoluciji smo imeli 2 do 3. krat manjši BDP kot Avstrija. Pod Janšo smo dosegli 70 – 80% avstrijskega BDP.

     Z levičarji bomo samo še bolj nazadovali. Ali pa ne – vaš sosed bo enako reven kot vi. Ali ni za zavistnega Slovenca to edino pravo?

     • janez cepec

      pa kokrat sm ti že reku, kura naumna, de dokler bo Janša, kao, opozicijo vodu, bojo tardeči volitve zmagal. kašiš? verjetn ne, s’ preveč zblojena

     • Olga_10

      Ali ste mislili na hašiš (ker ta govori iz vaših izjav), ali na kapiš? Jaz kot kura razumem zadeve, vi kot cepec očitno ne.

      Ali mislite, da Kučan Goebbelsov agitprop ne bi uničil recimo g. Logarja, že sedaj so mu grozili, ali mislite, da ga ne bi preganjalo sodstvo? Ja, ne bi, če bi deloval kot žlahtna desnica ala ex NSi Ljudmila. Hvala lepa, takšnega SZDL oz. takšne “opozicije” ne potrebujemo!

     • janez cepec

      ne, ne, hašiš uživajo Janševi mladinci, preverjeno in dokumentirno, sam ne okol govort

     • Olga_10

      Gre za g. Čuša, on ni več član stranke Sds.

      Sicer pa v Google vpišite kokain in slovenski politiki in voila – sami levičarji!

     • Steiermark

      cepec, od česa si pa ti tako prizadet….. pa ne reči, da si takšen že od “rojstva”!

     • Soave

      Pomota !! Njegovo ime bodo uporabljali in izrabljali še po njegovi smrti !
      On bo vzrok in posledica prav vseh sračkanj komunjar za večne čase !!

     • janez cepec

      ON je vzrok in posledica useh pizdarij, k sedanja leta dogajajo u SLO. jah, jebat ga, komunajzar, pač

     • Soave

      Jej, jej ?? En sam bivši komunist je glavni ? Eden sam proti neštetim komunjaram ??
      Kdo ŽE vlada v SLO ? Že 20 let ?

     • janez cepec

      tardeči, ni kej, pa še bojo pr taki opoziciji. je pa tko, bolš slaba leva vlada, kot še slabš desna fašisto-janšistična

     • Olga_10

      Desničarji smo fašisti toliko kot je voda prijateljica ognja.

      Vi pa ste levi fašisti: Antifa deluje enako nasilno kot nacistični SA odredi!

     • Soave

      Pa ja de . . .

     • Olga_10

      70 let in ne le 20!

     • janez cepec

      očitno vam paše, de vas tardeči jebejo, ne 70 let, ampak 73.

     • Olga_10

      Računanje vam gre, razmišljanje pa ne.

      Res je, Slovencu lahko cepiš polena na glavi, pa bo hotel še.
      Kot ugotavlja antropolog in pisatelj Mazzini smo hlapci, komunizem s svojimi zločini pa nas je še bolj moralno uničil.

     • janez cepec

      pa sej to mi ni jasn, zakuga ste take ovce, tardeči vas jebejo že 73 let, pa se še postite komunajzarju jebat. več kot očitn vam paše

     • Steiermark

      vi tardeči se “jebete” med sabo, če vam pa “partnerjev ” zmanjka, pa si pomagate s koli……

     • Steiermark

      Olga, Slovenci nikoli nismo bili hlapci, sužnji pa!

     • Franc Vidrih

      Sem enakega mnenja. Tale Jug je pa res en Jug-o nostalgik. Mogoče je bil pa prvorazredni?

     • Borut Jug

      Odgovor na 1. Kljub temu, da je imel Mamula svojo vilo, jo imajo sedaj tudi druge naše age svoje vile ob slovenski obali, brez dostopa do obale Slovenskim državljanom. Pa ne samo v Sloveniji, tudi širom po svetu.
      Delitve na prvo in drugorazredne državljane so bile, s tem da je količnik med njim majhen. Če primerjate sedanje količnike so pa enormni.
      Odgovor na 2. Sedanji pa sploh delajo zase in še zase, ker so bojijo, da bo prišla francoska revolucije in jim vzela bogastvo in premoženje.
      Odgovor na 3. Klala-kje so dokazi za klanje. Da pa so to bili četniki je pa o tem veliko knjig. Oni so tudi izumili klanje. Ali vam ga opišem, če še niste brali takih knjig.
      Odgovor na 4. Tudi ves evropski zahod je živel z ameriško pomočjo. Ali so zdomci dali denar direktno Jugoslaviji.
      Narod, da je živel v uboštvu. Iz tega se vidi, da ste rojeni po 1991.
      Ali je višek civilizacije CIA. Koliko so pa Američani posegali zunaj svojih meja. Zadnji primer je Sirija, kjer so se uštulali zaradi zalog nafte.
      Začeli smo s fičkom, nato pa že kmalu boljši avto, hiša, če ste pa Vi nosili tržaške kavbojke vam je šlo pa res slabo. Jaz sem hodil h krojaču.
      Še nekaj o BDP. Imel sem sorodnika v Nemčiji, pa ni bil navaden delavec. Samo jaz sem imel več premoženja v istem času in bolje sem živel. Pa to pravijo še drugi, ki so delali v Nemčiji.
      Pod Janšo pa je penzija padla-če nam je šlo tako dobro pod njim. Upam, da ko bo on ponovno predsednik, bo pa nam šlo res dobro.

     • Olga_10

      Samo na kratko. Govorila sem ravno o prvorazrednih, ki so hodili h krojaču tako kot tudi vi!

      Drugih stvari se mi ne da komentirati, kako naj slepemu naslikam resnico?

      Pod Janšo je penzije zrastla za 25%. Očitno sva živela v paralelnih svetovih, vaš svet je nastal iz partizanskega komunističnega kotla z mesom in klobasami, moj pa z drugega kotla z zeljem in repo!

    • Steiermark

     No , s svojim zadnjim stavkom, kjer govoriš, da kradejo vsi, si povedal vse o sebi! Ja, v jugovini je marsikdo gradil hišo, v lastnem znoju in uničevanju zdravja, ko je hišo dokončal je “končal” tudi svoje zdravje in šel v invalidso penzijo……. poznam primere! Ampak to velja za poštenjake in tiste, ki so dobili les, morda od doma, dobili so tudi parcelo – kar doma, in tako so lahko “zidali”! Nasprotno pa je veljalo za veljake – komunistične tatove, ki so si gradili vile, “na ključ”, katerim so prišli tudi sčistiti celo vilo, da si slučajno , sami nebi umazali rok….. A tile so tudi “gradili”, kot ti to dojemaš? Spomnim se tudi primerov, ko so ljudje delali v Avstriji ali Nemčiji, pošiljali domov denar, da so zgradili veliko hišo, ko so jo dokončali, so se pa preselili ponovno domov, doma pa niso zaslužili niti toliko, da bi si lahko privoščili ogrevanje v lastni hiši…..In naprej fantaziraš, da so “ljudje delali tudi za skupno dobro”, naj te spomnim, da smo pod smrdljivim komunizmom delali predvsem za “dobro komunajzlarskih opic” int pedofila tita, ki si je iz našega denarja privoščil luxus, kot ga niso poznale “kronane glave”, ki so skozi stoletja nabirale svoje bogastvo. Sedaj ko bi pa naj bili rešeni rdeče golazni, so se pa tvoji pravičniki prelevili v “kapitaliste” po balkansko, si vse prilastili in nas še vedno in naprej cuzajo! Torej, o kakšni pravičnosti ti govoriš? In kako nam je bilo “lepo” v tisti jugobalkanski državi, kjer smo bili navadni sužnji, kjer nismo imeli dostopa do prave hrane ampak do ostankov i n tistega, kar so drugi – zahod, zavrgli, ko so naši levaki izvažali piščance , ki so bili okuženi z salmonelo, ter so jih Avstrijci zavrnili več vagonov, so ti pristali na naših, krožnikih, ker je rdeča morilsko pedofilska drhal, katere potomci nas obvladujejo danes, ponovno, ugotovila, da za “rajo” v jugovini – Sloveniji, je pa to dobro…..Izgleda da še imaš še vedno prebavne motnje, rdečo grižo, ki ti poleg vida, mrači tudi um in zaradi tega nisi sposoben objektivno razpravljati o krvavi komunistični resnici!

 • Božobožo

  Za ovce je vsak Jajotov govor ganljiv itak.

  • Poštenje velja

   Za pasjejebce pa tako ni poteben.
   Jih kuzle samo zagrebejo .

  • Franc Šink

   Bože Bože stvarno si neuravnovešen.

  • xtc

   Kot za leve ovčke,ko jih striže Kučan-orgazmirajo.

 • Božobožo

  Aja četniki so bili med ustanovnimi člani SDS. Zdaj naj povedo da so bili tudi ustaši in nacisti pa bo vse jasno. Komunisti so pa itak stranko ustanovili.

  • joza joza13

   Kaj pri hudiču si v tem letnem času počel na drevesu, da si … z drevesa padel?

 • Franc Šink

  Na žalost se na take ljudi prehitro pozabi. Nekatere zločince pa se še dolgo opeva do neba.Točno mislim na komuniste.

  • Miran

   A Janšota pa Vinkota misliš?

   • Franc Šink

    Pravkar si zaslužil nadimek ANTIFA pripadnik.

    • MEFISTO

     Ne bodi predrzen, sicer te bo napadla še cela čreda njegovih nickov.

     Božobožo in Mira sta že na vatreni liniji.

 • macon

  Četniki so bili v spregi z Italijani in Nemci, s fašisti in nacisti. Seveda s stisnjenimi zobmi ali kakorkoli že, torej niso vredni omembe oziroma naj se s svojo bradato folkloro ukvarjajo Srbi. O domoljubju fašističnih pomožnih milic je brezpredmetno razpravljati, ker ne zdrži presoje.

  Kako ganljiv govor je kdo imel pa dovolite, da vsak presodi sam in bo tako tudi komentiral.

  • Olga_10

   Četniki so prvi v Evropi osvobodili velike dele Srbije in Črne gore. Zaradi premoči nemške vojske so se morali umakniti iz osvobojenih mest. Obenem so Nemci kot maščevanje pobili talce v Kraljevu in Kragujevcu – mislim da preko 10000 ljudi. Tako se je begunska vlada v Londonu odločila, da ne bodo četniki več ubijali Nemcev, saj srbski narod plačuje preveliko ceno. Skratka ravnali so v skrbi za svoj narod. Tako so se potem ukvarjali s sabotažami in podobno, frontalno niso več delovali.

   Obenem so partizani ravnali ravno obratno. Moša Pijade je izjavil, “da več ko bo žrtev, preje se bodo ljudje navduševali za komunizem”. Poznamo izjavo Kardelja, da če pobijejo okupatorji vse, samo da bo ostal eden ali dva komunista. In partizani so tudi ravnali v skladu s temi navodili. Oni so izvajali revolucijo in ne borbe proti okupatorjem!

   Zato se izobražujte v pravi zgodovini, predno nabijate partizanske mite in legende.

   • Borut Jug

    Prosim ga. Olgo za odgovor, koliko je bilo na začetku nemške vojske v Srbiji in koliko četnikov. V čem je bila premoč nemške vojske?

    • Olga_10

     Kdo je imel letala, tanke? Kdo je zasedel mestne urade, vojašnice, letališča in ostalo? Kje so lahko četniki delovali? Vaše vprašanje je povsem deplasirano!

  • južnificirana_si

   torej so bili četniki v spregi z ustaši (hrvaškimi fašisti) po tvoji logiki.

  • Antonius

   Spoštovani macon, najbrž vam ni znano, da je ameriški kongres podelil Draži Mihajloviću državno odlikovanje, ker je z njim poizkušal vplivati na Tita, naj odlikovanega generala, borca proti nemškemu okupatorju in med vojno izigranega *soborca*, zaradi ruskega vohuna v SOA v Kairu, ne umorijo. Amarikanci so spoznali, kdo v takratni Jugoslaviji se je ZARES boril proti nemškemu okupatorju.
   Odpredavana osemletkarska zgodovina je absolutno premalo, da bi na podlagi partizansko prirejenih resnic o Četnikih in Draži Mihajloviću mogli objektivno ocenjevati Četnike, njihovo borbo proti okupatorju in o početju zahrbtnih Titovih partizanov.
   Janšev govor ni ganljiv, tako je presodil M.S., je pa v njem prijateljsko v slovo zaobjel življenjski opus prizadevanj in žrtev pokojnega Uroša Šušteriča, ker si je ob njegovem odhajanju spoštljivo besedo ob slovesu zagotovo zaslužil.

   • Olga_10

    Draža si je odlikovanje prislužil, ker so četniki rešili veliko ameriških pilotov. Pri nas so nekateri partizani izdali pilote Nemcem. Toliko, da dopolnim vaše pravilno razmišljanje.

   • macon

    Američani in Britanci so spoznali svoj interes in ta je bil, da tudi drugi prelivajo kri proti nacijem. Komunisti so je več kot četniki, to je bilo očitno po propadu Italije leta 1943, če prej še ni bilo povsem jasno.

    Po vojni se je zahodu interes spremenil, ker so se s Sovjeti začeli gledati skozi topovske cevi. Takrat so začeli poudarjati nekomunistično v povojnih komunističnih državah.

    Naš slovenski interes je bil preživeti vojno vihro. Žal Britanci niso prodrli proti Ljubljani. Žal domobranci niso vzpostavili nobenih nacionalnih inštitucij. Žal so Rusi prodrli v Prekmurje. Žal so nas komunajzarji poj… spredaj in zadaj in s tem nadaljujejo.

    • Antonius

     Strinjam se z vami. *Naš slovenski interes je bil preživeti vojno vihro*, komunistični revolucionarji so pa k njej podtaknili že bratomorno vihro.
     Draža Mihajlovič je vodil ostanke jugoslovanske kraljeve vojske, zato so jih revolucionarji navajali kot plavce in Mihajlovičeve Četnike.
     O Četništvu očitno ne veste dovolj, da bi polemizirali kompetentno, medvojno politično dogajanje pa tudi navržete bolj površno.
     Bog si ga vedi, če sploh kaj malega veste, zakaj je bil 27 marca v Beogradu izveden puč proti dogovoru kraljevih oblasti z Hitlerjevo Nemčijo.
     V Wikipediji so zgodovinarji Repetovega kova zapisali, da se je kraljeva Jugoslavija pridružila Hitlerjevi koaliciji, danes pa o tej laži kar nekako molčijo.
     Jugoslavija je z Nemci izposlovala zelo dober dogovor, ki je Nemcem predvsem jamčil, da se kralj vojaško ne bo vpletal proti osvajalskim načrtom, ki jih je imel Hitler. Nevtralnost je bila tisto, kar so komunisti po vojni preimenovali v pridružitev Hitlerjevi koaliciji.
     Je pa res, da so pri puču 27. marca iz ozadja imeli prste zraven tudi Angleži.
     Revolucionarjem je bil 27. marec srečna okoliščina, da se komunističnih barab še danes ne moremo znebiti.
     Volivci in njih neumnost jim omogoča, da nas veleizdajalčevi kadri še naprej kradejo in ugonabljajo. S spoštovanjem, A

  • slosin

   o sancta simplicitas….

   • macon

    Ni simplicitas, ampak bistvo, okvir. Vem vse, kar ste komentirali, o vladi v Londonu in prvih odpornikih četnikih do komunajzarske klavske revolucije skrite za nob. Pa do medalje za Dražo, o reševanju pilotov, komunajzarskih paktih z naciji.

    Poanta je, da se Britanci niso izkrcali na Balkanu, Sovjeti pa so pridivjali v severno Jugoslavijo. Lahko poudarjamo TIGR, četnike in domobrance samo v par elementih, ustaši so pa popolnoma ničvredni.

 • mira

  Četniki so se borili za Jugoslavijo in kralja. A ni malo čudno da se Janša poklanja takemu modelu.

  • učko

   JaJo je mal komunista, mal nacionalista, mal belogardista, mal pa tud’ Orjunaša. Pa mogoče še kaj !

   • Olga_10

    Ker ste tak strokovnjak za klasifikacijo, pa še popredalčkajte Kučana, naj vam pomagam:
    je veliko komunista, veliko udbaša, veliko zločinca, veliko izdajalca, veliko manipulanta, veliko lažnivca, veliko strahopetca, veliko ilegalca. Pa mogoče še kaj !

    • učko

     Kučo je tak izmeček in drek, da ga ne misl’m kar naprej valat po ustih !

     • janez cepec

      imata pa Kučko pa JJ več skupnga, kot misleš. oba sta komunajzarja, oba predsednika, pa oba bojo mogl iz politke odnest z nogam naprej, u trugi

     • Olga_10

      Janša legalno in transparentno deluje v demokratični stranki, Kučan pa po stari partijski maniri deluje iz ilegale kao upokojenec. Malo morgen za takšno vsegliharstvo!

     • janez cepec

      legalno in mejčken men transprento je švercu z orožjem, problem je to, k dnarja ni, “transparentno” j’ provizije kasiru pr Patriji, legalno j’ pufe najemu pr sumlivih Bosankah, skratka, en sam poštenje ga je

     • Olga_10

      Ali govorite o Kučanu? Afera mariborsko letališče, izraelske haubice … To je dokazljivo.

      Janši dosedaj niso dokazali nič! Ali ne mislite, da bi ob pravem dokazu krivosodje Janšo obsodilo na trajen zapor. Že preko indicev so ga strpali v zapor: neznan kraj, neznan način, neznanega dne. Znano je le to, da ga preganjata Kučan in UDBA. Pa kaj govorim, Kučan in UDBA sta eno in isto!

     • Olga_10

      Debato zaključujem, saj imam dovolj cepcv, tunekov, srečnih riti (luckyass), skratka provokatorjev.

     • Olga_10

      Moramo ga, da bodo ljudje spregledali. Molk v tem primeru NI zlato!

  • radames

   Jugoslovanski kralj ni nikoli uvedel tako krute diktature, kot so jo komunisti. In jo po vojni tudi vsekakor ne bi.
   Nikoli med ali po šestojanuarski diktaturi v Kraljevini Jugoslaviji ni bilo množičnih tajnih morišč po vsej Jugoslaviji. Kakšna je bila titova diktatura, zgovorno pričajo ta morišča. Še leta po vojni so komunisti morili.

 • Iva

  Dr. Aleksander Bajt v knjigi Bermanov dosje :
  Po aprilskem napadu na Jugoslavijo (6.4.1941 bombardiranje Beograda) se je Mihajlovič z vojsko okupatorju uprl, medtem ko je Tito (Tito = ZK = KOMINTERNA) komunistom PREPOVEDAL boj proti nemškemu okupatorju! Zakaj?Takrat je veljal sporazum Pakt Ribbentrop-Molotov (tudi pakt Hitler-Stalin), pakt o nenapadanju med nacistično Nemčijo pod vodstvom Hitlerja in komunistično Sovjetsko zvezo pod vodstvom Stalina, ki so ga podpisali 23. avgusta 1939 v Moskvi. Pakt je prenehal veljati ob napadu Nemčije na SZ 22. junija 1941. 27. april 1941 (OF) je zlagana zgodba!

  Angelo Vode so SLO komunisti izobčili in obsodili na Nagodetovem procesu, ker je obsodila paktiranje komunistov z nacisti!

 • Goran Hvala

  Cist sm ganjen….

  • xtc

   Preje bi rekel garjav.

   • MEFISTO

    Najbrž sklepaš po tem, da se praska tudi tam, kjer ga ne srbi.

 • xtc

  Srbi pred drugo vojno in med njo niso bili komunisti zelo kraljevo nagnjeni,zato tudi Tito ni imel nobenih možnosti za vojaške operacije v Srbiji ,saj privržencev tam skoraj ni bilo.
  Seveda pa je Tito zaradi pomanjanja vojske za “osvobajanje” ponovno rekrutiral razpuščene Četnike,ki pravzaprav niso bili več to kar so bili ampak so postali komunistična drhal,pravo vodstvo pa je bilo likvidirano.
  Ravno čez komunizem pa so Velikosrbi spet videli možnost velike Srbije oz. Srboslavije,potem ,ko je Yuga razpadla.
  Prav tako je nehigiensko mešati Kraljeve Četnike in to kar smo videlipo sesipu Yuge,ko so si razni sodelavci Kos a in kriminalci,tipa Arkan,Šešelj prisvajali neke četniške nazive,ti ljudje nimajo z izvirnimi Četniki nič skupnega.

 • Osti jarej

  Ko poslušam kolaborantska kokodakanja mi takoj postane jasno, zakaj ima Slovenija obliko kokoši. Bog ne daj, da se v tem kurniku kdaj pojavi kakšen golob pismonoša, ki bi jim poskušal raztolmačiti resnico, kure bi ga takoj raztrgale, ubogega malega goloba. Ko pa pride kakšna lisica ali volk na obisk v kurnik pa vsaka kura beži po svoje. Še z zvermi bi kolaborirali, če bi lahko. Danes se sprašujem kdo takšnim nebulozam, ki jih klatijo kolaborantski čvekači še sploh verjame, poleg njih samih seveda? Prilagam vam nekaj zanimivih slik, ki dokazujejo zanimivo ljubezen med četniki, nacisti in ustaši. Skratka slike, ki dokazujejo njihovo kolaborantstvo in izdajstvo, kar je glavni greh in dokaz, da so bili KRIVI!

  http://www.rtvslo.si/blog/politkomisar-50ok/cetniki-nacisticni-kolaboranti/48052

  • xtc

   Glej cepc zarukan Četniki in Ustaši se nikoli niso marali,kot se v zgodovini niso Srbi in Hrvati.

   • Osti jarej

    ….jah….švabi niso nobenega marali,pa so jih oboroževali,oblačili in futrali…..kolaborante

    krofek

   • Caetano

    Levičarka trobi uradno partijsko zgodovino. Nekateri četniki v Bosni so sklenili sporazume z ustaši sredi 1942, vendar ne vsi, kar so komunisti seveda zamolčali. Na ta način naj bi se zaščitili pred ustaškim terorjem. Kar je tudi bilo res, samo ustaši so teror potem prenesli na območja, kjer sporazumi niso bili sklenjeni… Te sporazume pa so sklenili tudi brez soglasja Mihajloviča, kaj šele jug. vlade in tudi pokojni jih je obsojal. In še nekaj dogovore z ustaši so sklepali tudi komunisti.

  • Soave

   No, no. So jih že kaznovali. V Sloveniji dobesedno hodimo po kosteh .
   Danes si se vrgla na slike . Te pa so silni dokaz, ja !!

  • Olga_10

   Pokažite še sliko partizana Velebita, ki skupaj z nacističnimi oficirji sklepa pakt o nenapadanju z Nemci, da ja Churchill ne bi izvedel desanta na Dalmacijo in tako onemogočil revolucijo. Se mi ne ljubi guglati. No, Rusi so lahko vdrli v Vojvodino, saj so s tanki potrdili revolucijo. Toliko o partizanskem “boju”.

   • Osti jarej

    Velebit je v svojih spominih Skrivnosti in pasti II. svetovne vojne pojasnil, kako so se sploh začela pogajanja. Na partizanski strani so v njih sodelovali Koča Popović, Milovan Đilas in Vladimir Velebit. Velebit je bil zgolj prevajalec, njegov oče je bil visok avstro-ogrski častnik, zato je užival zaupanje nemškega generala Glaisa von Horstenaua, ki je bil predstavnik nemške vojske v Zagrebu.

    Ko so partizanski pogajalci z visokimi nemškimi častniki prišli na pogajanja v Sarajevo, so ti dobro vedeli, kdo sta Popović in Đilas. Idejo o izmenjavi ujetnikov je Velebitu dal nemški inženir Ott, ki so ga partizani zajeli pri Livnu. Tito je predlog sprejel, Nemca so izpustili in čez nekaj dni se je vrnil s predlogi za pogajanja. Nemci so hoteli predvsem to, da bi partizani prenehali sabotirati železniško progo med Beogradom in Zagrebom. Hitler je bil proti temu, češ da je treba bandite postreliti, ne pa se pogajati z njimi. Njegovi podrejeni se niso strinjali in menjava ujetnikov se je nadaljevala do konca vojne.

    Velebita so z letalom prepeljali v Zagreb. Tito je želel iz ujetništva rešiti Andrijo Hebranga, za katerega so ustaši lagali, da je mrtev. Partizani so z menjavo z nemškimi ujetniki rešili 20 tovarišev, tudi tretjo Titovo ženo Herto Haas, ki je Velebita sprejela zelo nezaupljivo. Toda bila je rešena in odšla je na osvobojeno ozemlje v Slovenijo.

    Velebit navaja osrednje razloge za pogajanja s sovražnikom, ki se jih je Tito pozneje sramoval. V začetku januarja 1943 se je začela silovita ofenziva nemških, ustaških, italijanskih in četniških sil na partizanske enote v osrednjem delu Nezavisne države Hrvaške (NDH). Nemci so želeli okrepiti položaj ustaškega vodje Anteja Pavelića, ki ni nadzoroval ozemlja. Partizane so obkolili ob reki Neretvi. V pasti se je znašlo 16.000 partizanov in 4000 ranjencev ter bolnikov. Titovemu gibanju je takrat grozilo uničenje, čeprav so imeli partizani po Velebitovi oceni v tistem času na območju Jugoslavije približno 80.000 borcev.

    S pogajanji je Tito želel omiliti nemški pritisk. Na srečo so Nemci, Churchill in četniki zmotno verjeli, da bodo zavezniki izpeljali desant na Balkanu. Izkrcanje zavezniških sil na Balkanu bi po nemškem prepričanju okrepilo partizansko gibanje, četniki in njihovi zavezniki pa bi v tem primeru verjetno stopili na stran zaveznikov, zato so želeli okrepiti Pavelića in uničiti Tita.

    Ko so Nemci pregnali partizane na vzhodno stran Neretve, so ustavili ofenzivo. Partizani so se želeli prek Konjica prebiti v notranjost Bosne in proti Sandžaku, a jim je spodletelo. Več sreče so imeli na vzhodni strani Neretve, kjer so razbili četniške in italijanske enote ter se umaknili iz pasti.

    http://buchela.blogspot.si/2014/11/ante-pavelic-giuseppe-sarto-ante.html

    • Olga_10

     Ja, Google dela čudeže. V glavnem je omenjena tematika resnična, Hitler se z banditi ni hotel pogajati. Vendar to ne spremeni dejstva, da je Titek paktiral z Nemci in moja zgornja navedba je točna. Tudi na Primorskem so partizani sklenili pakt z Nemci o nenapadanju leta 1944. Interes Nemcev je bil, da bi bila železniška proga prevozna v primeru evakuacije Koesserlingovih enot iz Italije. V dogovoru so celo predvideli, da bi lahko partizani sabotirali del proge, a bi morali to sabotažo sporočiti in narediti čim manjšo škodo. Torej Revolution first, da parafriziram Trumpa.

     • Osti jarej

      ti boš tako ali tako do smrti trdila,da je tito paktiral z nermci in jim prisegel vdanost ,,domobranci pa,da so bili osvoboditelji in proti nacistična in antifašistična vojska….dej nehaj,no……

     • xtc

      Tito je bil navaden izdajalec,ki je vsakomnur nastavil r**** le ,da bvi se polastil oblasti.

     • Osti jarej

      ….dej se sprijazni,da je partizanska vojska ,s titom na čelu,dobila drugo svetovno vojno na balkanu……nacisti,fašisti ,kolaboranti vseh barv so pa popušili…..70 let je že od tega….in NIKOLI ne bo drugače

     • Sale

      Jos uvek puše

     • Olga_10

      Tito je paktiral z vsem in vsakomur za revolucijo in oblast. In pika.

      Domobranci so bili za svobodno Slovenijo, a so bili prisiljeni v “kolaboracijo” zaradi komunističnih zločinov. Do leta 1942 je VOS pomoril preko 1000 nedolžnih slovenskih civilistov, celo žensk in otrok. In to resnico bom vselej ponavljala. Če vi lahko vaše laži, mite in legende ponavljate do nezavesti, da bi postali sveta partijska resnica, lahko tudi mi branimo resnico v neskončnost.

      Sicer pa je svet izenačil nacizem in komunizem kot zločinska sistema.

      Pametnemu dovolj, mogoče latinsko ne boste razumeli!

      P.s.: Ženevska konvencija dovoljuje tak tip “sodelovanja” z okupatorjem.

     • Sale

      Ti si ta prava tebi in tvojim želim vse najboljše

     • radames

      Ja,”first”. Borba z Nemci je bila drugotnega pomena. Šlo je za oblast po vojni, revolucija pa je bila le izgovor za TOTALNO oblast in potem za sladko življenje “novega razreda”, folk pa je gagal.

   • radames

    In jugo komunisti so Ruse spustili v Jugo samo zato, da so partizani dobili proste roke pri obračunu s četniki. Dobro so se zavedali, da Nemci za njih niso nevarni. Četniki pa zelo, ker bi imeli težave z njimi pri prevzemanju oblasti.

  • slosin

   ….dobro, CPP si že naštudiral, vzam še kej v roke…

  • Sale

   Smrt svinjam klobase narodu.fasoti vabljeni na ekskurzijo bleiburg v Barbarin hostel na skupinski samomor amen grešniki crknte Janševiki odtrajniki pobijeBog amen

 • Osti jarej

  …no pasaran

 • Revolver Smith

  Četniki so sodelovali z vsemi tudi z ustaši…Uroš Drenovic za primer

  • radames

   Že dolgo vemo, da so partizani dobro sodelovali z ustaši. Zakaj? Ustaši so pobijali Srbe (četnike!!!), ki so bili kot dobro organizirana in legalna vojska najhujši sovražnik partizanov. Pazi! Ne Nemci, marveč četniki. Zato Mihailovića drugega ni čakalo kot smrt. Je bil prenevaren za maršalskega hohštaplerja.

 • karlina
 • Osti jarej

  …janša se prav matra,da se folku zameri

 • Kolibri

  Janša se itak druži samo z izmečki. Poznamo jaz te četnike. V filmu Neretva jih lepo pokaže.

  • Pepi

   To je partizanski film, pravljica..

  • MEFISTO

   A si v življenju videl še kaj drugega kot fantazijski film o bitki na Neretvi?

   • janez cepec

    Sutjesko

    • črnogled

     Sem prebral vse komentarje,mater,ti si tu gor najbolj prtegnjen.

  • slosin

   …uf, ti pa obvladaš zgodovino v nulo! Pa mami pa oči vesta, kakšnega strokovnjaka imata v familiji….Jest sem pa mislu, da je Repe največji strokovnjak za Napad Oboroženih Boljševikov….

   • janez cepec

    kva pa tvoja mami pa oči, a ti sploh veš kera sta? tebe j’ fotr tko devu, de ga j’ na mizo zdrku, za ostalo so pa muhe pokrbele

    • slosin

     …dej speč meso, preden ga poješ! Saj veš da srov povzroča agresijo….
     Pr teb, ki maš iq enak št. podplatov, je pa to smrtonosna kombinacija….

  • radames

   Še en bedak, ki filmsko fikcijo vzame kot zgodovinako dejstvo. Trotl!

   Dopisano malo kasneje. Četudi se zajebavaš, pokažeš svojo prazno glavo, ko vzameš za vir neki igrani film. To delajo samo praznoglavci. Verodostojen vir je oddaja Pričevalci, kjer je Šušterič navajal zgodovinska dejstva.

  • xtc

   Spet bral Titove in partizanske pravljice in preveč gledal partizanske westerne?

  • Caetano

   Če je bil Šušteršič sodelavec okupatorja zakaj so ga potem Nemci na začetku leta 1945 aretirali v Bosni in skupaj z drugimi pomešanimi četniško partizanskimi ujetniki s transportom poslali v lager za diverzante?!

 • Osti jarej

  ….no,gospod se je boril v plavi gardi,ki je bila kraljeva vojska…..za kralja,ki je spizdil iz države takoj,ko se je vojna začela….če je moril in pobijal brate srbe civiliste in brate srbe partizane lastoročno,ne vem…….sem pa poslušala njegov intervju in se mi je zdel pravi svetovljan……ampak…..poglejte samo mengeleja….kakor angelski fris ,s črno ,satansko kepo ,namesto srca

  http://www.forensic-architecture.org/wp-content/uploads/2014/05/7.jpg

  https://fthmb.tqn.com/Cw6Wh27d2lKyo9kztL4XTaAnkX8=/768×0/filters:no_upscale()/nazi-medical-officer-joseph-mengele-515014518-59dfc75968e1a20011cf27e2.jpg

  • janez cepec

   ne moreš sodet človeka po ksihtu, ali pač? kva boš pa poj za Janšo reku, de je?

   • Osti jarej

    ….poglej ga

  • Soave

   Tisto, s čemer si dobro začela, si z ritjo podrla. Škoda.

   • Osti jarej

    …me ne zanima tvoje mnenje

    • Soave

     Verjamem. Se ne bom več vtikala.

 • janez cepec

  dost žalostn, de veliki vodja, k se ima za demokrata in pomladnika, govori na pogrebu slovenskega čettnika in sodelavca okupatorja. dost žalostn je tud, de je biu Šušteršič med ustanovitelji SDS, sicer je pa to ogledalo stranke. je pa dejstvo, če veliki diktator in dosmrtni predsednik poveličuje belo gardo in domobrančke, zakuga ne bi poj še četnikov, oz plave garde. je pa usen mau čudn, de se uhka pravovern komunajzar tko kameleonsko spreobrne. pa use je dubu u gnilem komunizmu, no ja, švercu je kasnej, pa tud provizije so poj padale.

  • Sale

   Enkrat komunist drugič domosralka,tretji t četnik,četrtič izdajalec vedno JANŠA.crkn govedo raka dobi in umri amen

 • MEFISTO

  Komunisti so se res bali kraljeve vojske in slovenskih junakov domobrancev, sicer nicki enega, edinega in vedno istega ne bi noreli na tem portalu.

  • jovan jovan

   Muahahahaha….Zamenjaj terapijo!

  • Mašingever M-42

   Slovenski ”junaki” domobranci so se skrivali po župniščih in ko ni bilo partizanov v bližini – lovili svoje sovražnike (tudi privatni obračuni izpred vojne) in jih malo žgali, lomili ude, itd. Posranci pa so potem bežali v Avstrijo, kjer so se hoteli udinjati angležem, ki pa so jih prečitali. Bili so dvojni izdajalci. Izdali so svoj narod z prisego nacistom, potem pa so hoteli izdati tudi le-te, ko so se hoteli pridružiti angležem. kakšen je konec takih zmazkov pa vemo.

   • Sale

    Smrt fašističnim svinjam na tem portalu,klobase narodu

 • bbb

  Res ganljivi govor. Za razjokat!

 • xtc

  Bolj me zanima kako so kaj sheblali primorsko rdečo veščo v Trstu.

 • sodnikisozločinci

  Slava vojvoda Triglavski, Uroš Šušterič! Počivaj v miru!

  • Sale

   Mars govno domosralka.on je bil vojvoda laka mu zemlja a vi pederi pedofilski crknte Bog vam podari raka na modih crknte

 • Tweety Bird

  Tudi moje iskreno sožalje družini g. Sušteriča.

  Kaj se pa tiče Janezovega ganljivega govora??? Joj kako ganljivo…še zdaj jokam…smrk smrk smrk…auuuu… Janezek, v srce si me zadel !!!… Pa kdo napiše: “Preberite, kakšen ganljiv govor je imel Janez Janša.”… Na Novi ste nenormalni :)

  • nevtrino

   In zakaj se vi sploh ukvarjate z “nenormalnimi” ?

   • Tweety Bird

    Ker ste zanimivi…na svoj nenormalen način :)

    • Sale

     Za učbenike na psihiatrijo kot Janezek

   • MEFISTO

    Ker mu brez NOVE in Janše živeti ni!

 • radames

  Dokler si pred kratkim nisem ogledal njegove izpovedi v Pričevalcih, nisem vedel, da je jugoslovansko kraljevo vojno letalstvo za povračilo bombardiranja Beograda, še isti dan (6.aprila 1941) bombardiralo Graz v Avstriji. To so nam v Jugi zamolčevali, ker se je vse začelo s partizani. “Prva puška, ki je počila, je bila partizanska…” V rit se zaletite, komunisti.

  Naj mu bo lahka slovenska zemlja, naj v miru počiva in večna luč naj mu sveti.

  • N’kwame Gurrudi

   Prva puška pod okupacijo je počila na Pokljuki, ko je Franc Košir Iz Bele ustrelil srno. Tako da veste.

   • Sale

    Janša je prvi ustrelil hhajaa.strelal podgane v Cankarjevi kleti mevza usrana beli sipec ne panter

  • Sale

   On je pobijal vaše dedke idioti desni klal je ustaše domosralka kot je Janšev retardiran fotr amen idioti živa trupla

 • ponosen_Slovenec

  Zelo lepo, treba je ceniti take ljudi, ki so nekaj za našo državo naredili!

 • Cucurbita Pepo

  Večina Severne Koreje se strinja da ima Kim Džong Un zelo ganljive govore

 • Domus Lubus

  No, Janša je kar lepo povedal. To mu moramo priznati. Uroš Šušteršič je bil ustanovni član Socialno demokratske zveze. Tej stranki se je pridružil tudi Jože Pučnik in leta 1990 se preimenuje v Socialdemokratsko stranko Slovenije. Ob tem, kar je Janša povedal: “Uroš je bil tudi ustanovni član stranke, ki jo danes vodim…”, se vprašam, ali so Pučnik, Šušteršič, Tomšič in ostali res želeli stranko ekstremne desnice, kakršna je danes. Zakaj so jo poimenovali za socialno demokracijo, kot se tradicionalno imenujejo levičarske stranke. Stranka, ki so jo ustanovili in vodenje katere je prevzel Janša, je bila do leta 1996 članica Socialistične internacionale. Torej je bil prvotni namen ustanoviti stranko levega pola. So bili ti gospodje levičarji?

  • Caetano

   Bili so levičarji vendar antikomunisti. To je bistveno.

  • Olga_10

   Stranka, ki se bori za demokratično Slovenijo, za pravno, socialni državo…ni in nikoli ne bo po nobeni definiciji “skrajna desnica”! V Sloveniji skrajne desnice ni! Obstaja le skrajna levica z Antifa teroristi!
   Preberite si kaj, preden govorite “modrosti” kot Luka Mesec, ki bi “zmanjšal izvoz!”!!???
   “Ti gospodje” so bili socialni demokrati, zato je tudi naziv “socialno demokratska” stranka! Ime so jim ukradli levičarji, ki so postali SD (komunisti, ki z evropsko levici nimajo nic!!!), zato so se PRAVI IN PRVI SICIALDEMOKRATI PREIMENOVALI V SDS in se včlanili v Evropsko ljudsko stranko!
   Torej se ena laž in kraja komunistov!

   • Primoz Papez

    Sds je skrajna desnica neofasisticna stranka ki podpira cetnike in domobrance..
    Se malo pa bodo hoteli da bo rojstni dan Hitlerja in g.Rupnika drzavni praznik…

    • Olga_10

     Skrajna stranka so edino levičarji v SD (komunisti) s svojim podmladkom in Antifa!
     Glede praznovanj: tisti ki praznujejo srp, kladivo in rdečo zvezdo, lahko mirno praznujejo se Hitlerja in kljukasti križ! Saj veste, da je komunizem enak nacizmu!

     • Primoz Papez

      Ne komunizem ni enak nacizmu.
      To je samo pri vas ovcah…
      Da vas lider povelicuje cetnike je pa se kaplja cez rob…

     • Sale

      Kaj poveš Olgi z enim modrim očesom .nič ji je že mož enkrat povedal

    • Sale

     A si kdaj oropal kaj kakšno banko posto aj si mi znan

   • Domus Lubus

    Imena jim niso ukradli le slovenski SD, ampak tudi marsikatera evropska in svetovna stranka in to skoraj sto let pred nastankom SDSS oziroma SDS.,

   • Sale

    Raje se boriti za preživetje izumira te .premajhni brez hrbtenice hlapci raje svoje pobijate zlasti šibkejše zatirate lastni narod
    Konec je z vami .dinozavri

  • MEFISTO

   Janši je bilo še pravočasno jasno, da socialnih dmokratov nihče ne mara.

   Še v Nemčiji, kjer so imeli drugačne socialdemokrate kot pri nas, so jih sunili v rit.

   • Domus Lubus

    Janša se najprej včlani v Zvezo komunistov, kjer je precej zagnan in po letih ugotovi, da komunisti niso v redu. Kasneje se pridruži socialnim demokratom in spet ugotovi, da ti niso v redu. Čudno, da ga na FDV niso naučili za kakšne vrednote se tradicionalno zavzemajo različne politične stranke. In če se nekdo že včlani v stranko, plačuje članarino in se aktivno udejstvuje, ne da bi mu bil jasen program te stranke, koliko let potrebuje, da to ugotovi? Sploh če gre za inteligentno in razgledano osebo.

    • Soave

     O vrednotah socialističnih strank pa nikar ne piši. prosim. Hvala.

     • Domus Lubus

      Vrednota je mišljenje o tem, kaj je dobro ali prav in za kaj si je vredno prizadevati. Vsaka stranka, kot tudi vsak človek ima svoje vrednote. In med sabo se razlikujejo.

     • Soave

      Ne drži !! Vrednota ni in ne more biti mišljenje.
      Že samo mišljenje ni kar tako. Danes nekaj, jutri drugače. Po potrebi ? Vrednota pa bi morala biti pri človeku postavljena precej visoko.

     • Domus Lubus

      Wikipedija:
      Vrednote so neki cilji, ki jih cenimo, oziroma mišljenje o tem, kaj je dobro ali prav in za kaj si jih je vredno prizadevati.

      SSKJ:
      vrednôta -e ž (ó) čemur priznava kdo veliko načelno vrednost in mu zato daje prednost:

     • Soave

      Teorija in praksa.
      Besede!?
      Jutri morda. Lahko noč.

    • žogica

     Inteligentna in razgledana oseba, o kom ti to ?

    • Sale

     Enkrat izdajalec vedno JANŠA

 • žogica

  Tudi Janez zna kaj ganljivega povedati, če mu napišejo drugi, kajti pri Janezu ni čustev, ni človeške topline, ni prijateljstva……., kajti on je vojak, ki mora čustva pustiti doma, kateri jih pač ima !

  • centurion

   Loptica, ti si pač za te nabijat v zid, da se odbijaš na nogo
   in zopet v zid…..
   Nomen est omen…

  • ĐĐ Style

   Janez je čustven in nežen kot traktorska guma.

 • Vojteh Dovč

  MA KAKŠNI KRETENI
  -SIGURNO JE KUČAN KRIV-
  -KAJ PA PRIHODNOST SLOVENIJE?
  -IN JAZ NAJ BI VOLIL ZA JANSHO. VEDNO BOLJ SE ODDALJUJEMO EEE MOJA SĐS-

  -PA KOJI KURAC JE ZDEJ TA UROŠ

  • sprehajalec

   Ti lepo voli za meseca&Violeto, Vojc, da bo čimprej konec tele agonije.

   • Sale

    Aleš nehaj

 • jovan jovan

  Še dobro, da niso na pogrebu peli Avsenikovo Golico.

  • učko

   Neslani jovan, preveč čevapov in zadnje čase kebaba ! To škodi možganom.

   • Sale

    Hlapcic Učko išče pravico na Dunaju v Bosni pa očeta.obsojen na izumrtje evolucija gre po svoje.nema vise zlovenaca

 • Primoz Papez

  Kako lahko kvazi domoljub in osamosvojitelj poje hvalnice četniku ….
  To je skregano z vsako logiko..
  Jansa v pokoj..

  • Sale

   Vabljeni Janša in njegovi ekskurzija bleiburg v Barbarin hostel na skupinski samomor amen grešniki crknte Janševiki odtrajniki amen

 • Get Smart

  Spomnimo:
  leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
  Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
  ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
  kar je znašalo 21 % BDP-ja.
  Od 2008 pa do danes
  so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
  in še ropajo –
  dnevno, vsak dan bol,
  DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Get Smart

  Torej, POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, Človek Janez Janša
  izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Čigava opcija pa to ni?
   Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

  • Primoz Papez

   Pa kdaj je jajo delalal za Slovenijo???
   Jajo dela samo za sebe.
   Povelicje četnike, ustaše in domobrance.

   • Sale

    Tudi ti bi če bi te držali Američani za jajca kot držijo jansoz kaksnimi dokazi nečednih poslov

 • Get Smart

  Pač ponovimo:

  leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše 2004—2008) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
  Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
  ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
  kar je znašalo 21 % BDP-ja.
  Od 2008 pa do danes

  ((—BORAT POHAR = SD = KPJ = je nabio DOLG na 55 % BDP-ja
  —POZITIVNO SRBSKA ZNOJILJA je nabila DOLG na 72 % BDP-ja
  —SRBOJUGOKOMI MURGL CENTER FORUMA 21 pa je nabio DOLG na preko 82 % BDP-ja))

  so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
  in še ropajo –
  dnevno, vsak dan bol,
  DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

 • Olga_10

  Gospod Šušterič je bil zaveden Slovenec in zelo razgledan in napreden človek! Zasluži si vse spoštovanje! Naj počiva v miru!

  • žogica

   Kako pa ti to veš?

  • ĐĐ Style

   Bil je domobranec. Domobranec=Kolaborant

   • Sale

    Tvoj fotr je bil hišni domosralka crkn ti pa tvoja družina .zbiram zamaske za tvoje pankrte

    • ĐĐ Style

     Kaj se bunite bivši domobranci, ki ste prestopili v komuniste. Sedaj ste pa “demokrati”.

  • Sale

   Ti janezi so retardi.sploh ne vedo kdo je prijatelj kdo sovražnik.jansa zabit ko ameba iq pod ničlo.vi fašisti desni cerkveni pedofili zgodovino preučite idioti vas hitlHi je bil z mislimi proti zidom.uros Šušteršič je klali pobijal vas izrojene fašiste od Janše dotrajane bi Uroš naredil cevap.smrt fasistom jansevikom svoboda narodu

 • Get Smart

  Edini KOLABORANTI s svojimi tovariši NACIONAL SOCIALISTI = NEMŠKIMI KOMUNISTI,
  pa ITALIJANSKIMI FAŠISTI = ITALIJANSKIMI SOCIALISTI = ITALIJANSKI KOMUNISTI,
  so seveda bili in so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI:

  Tako se je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
  kao borila proti SVOJIM TOVARIŠEM FAŠISTOM:

  “Kardelj se je junija 1942 zadržal v Ljubljani “pre svega zbog veza što smo ih
  uspostavili sa Italijanima.”

  “19.11.1942 Dolomiti – IO OF, prejme pismo Kardelja, ki naroča, da je treba na vsak
  način okrepiti akcijo med italijanskimi vojaki, za katere so v Ljubljani ustanovili
  poseben komite, ki bo za njih izdajal 14 dnevni bilten v italijanščini” (Jesen 1942,
  Korespondenca Kardelj – Kidrič).

  E. Kardelj poroča Titu (14.12.1942): “Že sedaj imamo Italijane, ki dajejo podatke,
  nekateri tudi bombe. Če bomo utrdili naše položaje pri Italijanih, bo na kraju naš
  posel veliko lažji.”

  “Od vojakov je intendancija organizirano odkupovala čevlje, večje količine pušk in
  municije. Vse to blago so italijanski vojaki pripeljali iz Ljubljane na Brdo pod kozolec,
  kjer so ga prevzeli boljševiki.”

  “General Cerutti se je leta 1943 trikrat pogovarjal z boljševiki. Pod Hmeljnikom
  (9. maja), pri Dolenjem Kamenju (30. maja) in v Straži pri Novem mestu (13. junija)!
  Po pogovorih v Straži so boljševiki dobili 3 vagone italijanskih uniform, streliva
  in orožja. Cela Dolenjska pa je njuhala tobak.”

  “V Stomažu je Guido Cerutti pred množico ljudi padel v objem Kvedru in ga začel
  objemati in poljubljati. Kvedru in Novljanu je bilo nerodno, kaj si bodo mislili
  Vipavci, češ kako ste se pa vi borili tam dol na Dolenjskem s temi Italijani,
  ki vas zdaj objemajo in poljubljajo.”

  Zločinec Ivan Maček – Matija v svojih spominih leta 1981: »Ceruttiju in njegovima
  spremljevalcema smo potem postregli s pijačo, da so si nabrali moči za odhod.«

 • Janez

  Tip se je boril za srbe in ne za slovence. Ni čudno da ga Ivan čisla. On ima itak raje vse druge kot svoj narod. Recimo ustaše on naciste.

  • sprehajalec

   Jovane, si se dobro imel na Ceci?

 • gorenc

  In kaj potem če je bil četnik,takrat komunistov in partizanov ni bilo,bila je kraljeva vojska.Ko je kralj pobegnu v tujino so se komunisti začeli pojavljati in začeli ustanavljati vojsko.Nekatri imate neumne komentarje da se bog usmili.

 • DJURO SUMAR

  Naj počiva v miru. Škoda je, da Janša vsak dogodek, celo smrt človeka, izkoristi v politične namene.

 • Marica

  A ko bo Šešelj umrl bo imel tudi Janša ganljiv govor. Tudi Šešelj je četnik.

  • borko

   koza

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!