Pregled tedenskega dogajanja na Twitterju: “V policijski državi te po krivi ovadbi, medijski in politični likvidaciji po sedmih letih oprostijo.”

(Foto: iStock/STA)

Spoštovane bralke, spoštovani bralci. Tudi v tem tednu smo za vas izbrali najbolj udarne in brane tvite. Za nas jih je izbrala in komentirala novinarka Demokracije Petra Janša.

“Kole in nože prinesite s seboj!”

Začnimo pregled tedenskega dogajanja na Twitterju malce drugače, in sicer s šokantnim tvitom Boštjana M. Zupančiča (@bmz9453), ki ga je neverjetno hitro umaknil s spletišča: “Kole in nože prinesite s seboj!” Tako se je nekdanji sodnik, ki je še nedavno delil pravico na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP), odzval na vabilo Igorja Gošteta (@IgorEtv), odgovornega urednika lokalne televizije ETV. Gošte je namreč vabil tviteraše na predstavitev knjige Slavka Kmetiča in Gašperja Blažiča “Stavka, ki je iztirila režim”. Gošte mu je na Twitterju razložil, da gre za “kulturni dogodek” in “ne boj” in ga prosil za razlago: “Zakaj kole in nože? Pri nas smo kulturni.” Odgovora ni bilo. Tudi javnega (!) opravičila ne. Samo umik tvita. Mimogrede, omenjeni svinjski tvit je bil posebno všeč NSi-jevcu Janezu Pogorelcu (@JanezPogorelec), ki sicer vztrajno ‘drži štango’ pravosodnemu ministru in mu svojo (pre)grobo naklonjenost izkazuje s sovražnimi tviti do Janeza Janše. Kako ne, če pa tudi njegov strankarski kolega, ki je zadolžen za gospodarstvo, služi več sto tisoč evrov na račun poslov z Vrhovnim sodiščem RS, njegova žena pa je po opravljenih ‘rabotih’ napredovala v predsednico sodišča v Ilirski Bistrici.

Sicer pa, kaj točno je zmotilo Boštjana M. Zupančiča ob napovedani predstavitvi knjige, ne vemo. Dopuščamo možnost, da mu je njegov tesni prijatelj in varovanec, trenutno pa tudi delodajalec na pravosodnem ministrstvu Goran Klemenčič, podaril kakšno od slavnih električnih cigaret in se mu je pod vplivom le teh malce ‘strgalo’, da je zapisal nekaj tako ostudno grozljivega. Verjetno moraš biti pod vplivom tudi, da balkanskemu bojevniku dosodiš denarno odškodnino v višini 12.000 evrov za trpinčenje v priporu na Povšetovi, medtem ko obstajajo resnične žrtve (komunističnega) režima pred vrati Evropskega sodišča človekovih pravic (ESČP), saj jim apriori zavračajo vse pritožbe že v t. i. slovenski pisarni omenjenega sodišča. Tam služi evre tudi Katarina Zidar, sestra bolj slavne Nine Zidar Klemenčič, soproge pravosodnega ministra.

O slednji malce kasneje. Vrnimo se zdaj k Boštjanu M. Zupančiču, ki je postal znan širši javnosti v Vzhodni Evropi kot takratni predsednik senata ESČP v primeru Kononov proti Latviji in sicer zaradi velike blamaže, ko je oprostil vojnega zločinca Kononova, ki je s svojo komunistično partizansko enoto leta 1944 v latvijski vasi Mazie-Bati zverinsko pobil več civilistov. Boštjan M. Zupančič in še trije sodniki v senatu (glasovanje 4:3) so presodili, da so bili ubiti civilisti pač kolaboracionisti, umor žensk v vasi pa da je že zastaral. Veliki senat ESČP je sodbo po pritožbi Latvije raztrgal. Slovenski mediji za razliko od evropskih o primeru potem, ko je bila sodba pod predsednikovanjem Boštjana M. Zupančiča na velikem senatu preklicana, praktično niso poročali.

Skrb zbujajoč pa je ob vsem tem tudi podatek, ki ga je prek Twitterja sporočil novinar Aleksander Kolednik‏ (@A_Kolednik): “Slovenija je še vedno evropska prvakinja v kršenju človekovih pravic http://siol.net/novice/slovenija/slovenija-zaradi-slabega-sistema-in-neznanja-sodnikov-placala-ze-vec-sto-milijonov-evrov-437571.” Verjetno bi Boštjan M.  Zupančič danes ponovil izjavo iz leta 2015, in sicer, da gre le za statistiko in da Slovenije nihče ne vidi kot velike kršiteljice.

“Glej, glej našega Superhika. Vpliv ministrovih hlapov na družinske finance.”

In ko smo že pri Zidar Klemenčičevi. Odlična tviterašica Anamarija Novak (@AnamarijaN0vak) je opozorila na podatke, ki jih pokaže nekdanji Supervizor oziroma Erar. Ob grafu, iz katerega je razvidno, da so se odvetnici Nini Zidar Klemenčič izjemo povečali prihodki iz naslova proračunskih sredstev prav v mandatu vlade njenega soproga, je tvitnila: “Izjemno ugoden vpliv mandata @vladaRS na poslovanje odvetnice Nine Zidar Klemenčič (soproge ministra za pravosodje) z državnimi subjekti!” 576.935 evrov je ministrova soproga uspela zaslužiti od decembra 2005 do danes, od tega kar 463.419 evrov v obdobju Cerarjeve vlade. Anamarija Novak‏ (@AnamarijaN0vak) je še dodala: “@vladaRS da bi pa grafi čisto ponoreli (mi pravijo poznavalci), če bi vključili se “konjsko mešetarjenje”, ki poteka preko društev, klubov”. Rebeka Kovač‏ (@KovacRebeka) je preprosto ugotovila: “@AnamarijaN0vak @vladaRS Nekateri ljudje so pogoltni na denar. Toliko na splošno. Tisti pa, ki poznate pogoltneže, pa veste, koliko je ura.” Predsednik SDS Janez Janša (@JJansaSDS) je ob tem le pripisal: “Glej, glej našega Superhika. Vpliv ministrovih hlapov na družinske finance.” Anamarija Novak‏ (@AnamarijaN0vak) je prvaku opozicije odgovorila: “@JJansaSDS prosto po Lermontovu (in Alanu Fordu) – Junak našega časa. Superheroj, ki jemlje revnim in daje bogatim!” V pogovor se je vključil tudi nekdanji župan Maribora Franc Kangler‏ (@KanglerFranc), ki je opozoril: “Mene pa buzerirajo na SDT, zakaj sem leta 2010 hčerki nakazal 500€. Ja v celem letu samo 500€!” Neznana znana tviterašica AvecMARINE (@cikibucka) je svetovala: “@JJansaSDS sledi denarnim tokovom pa maš  narjeno komi udbo familijarno mrežo….sam našim..Dolančev naš človk..  ga nagradijo da obstanemo.” Vane Gošnik‏ (@VaneGosnik) pa je cinično pripomnil: “@JJansaSDS Izjemno, legalno, nekoruptivno, pošteno, podjetno etc.”

Če bi živeli v normalni, demokratično razviti državi, bi ob takšnih ugotovitvah kriminalisti že trkali na vrata družine Zidar Klemenčič, a se seveda ne bo zgodilo nič, saj je njim dovoljeno vse. Je pa teden zaznamovala neka druga obširna kriminalistična preiskava, povezana s tajkunskim mogotcem Stojanom Petričem. Kaj so hoteli vladajoči s tem zamegliti, lahko ponovno ugibamo, Anamarija Novak‏ (@AnamarijaN0vak) je ob tem le pomenljivo opozorila: “Ulica govori, da se S Petriču piše slabo tudi zato, ker ima E Svetlik na svoji strani celo pravosodje. Pardon, soprogo ministra za pravosodje!” Pomenljivo.

“V policijski državi te po krivi ovadbi,medijski in politični likvidaciji (JJ celo zaprejo) po sedmih letih oprostijo.”

Sicer pa so tedensko dogajanje na Twitterju zaznamovale različne seje v državnem zboru. Med drugim tudi seja Komisije za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti, ki jo vodi poslanka SDS Eva Irgl. Tema so bile kršitve človekovih pravic ob poseganju v zasebnost na internetu. Pri tem so navzoči najdlje obravnavali primer Ornig in vdiranje v elektronsko pošto, Facebook račune ter drugo elektronsko komunikacijo. Dejan Ornig je bil navzoč na seji in je z nekaj dejstvi osvetlil ozadje afere. Avtorica prispevka (@petra_jansa), ki ga berete, je posnetek seje pozorno poslušala in tvitala opažanja. “Dejan #Ornig od 38:45 minute dalje… “Policiji je to smešno. Meni ni.” Tudi meni ni,” je menila in pripela povezavo na sejo (http://4d.rtvslo.si/arhiv/seje-komisije-za-peticije-ter-za-clovekove-pravice-in-enake-moznosti/174460794). Nekdanji notranji minister in sedanji poslanec SDS je bil na seji najbolj glasen in jasen. Sedanjo ministrico za notranje zadeve je (na 1:06:20 posnetka) prijazno opozoril: “Ministrica, trenutno policija vodi vas in ne vi policije.” Dr. Vinko Gorenak je nadaljeval: “Če sem imel kdaj težavo, sem imel težavo z vrhom kriminalistične policije.” Opozoril je tudi, da “smo (država, op.p.) bili leta 2001 in 2002 v nevarnem položaju. (…) Ker se je vodstvo policije postavilo nad vodstvo ministrstva.”

Avtorica tega zapisa (@petra_jansa) je nizala tvite:

“Gorenak: Če sem imel kdaj težavo, sem imel težavo z vrhom kriminalistične policije. Gorenak: ’92 sem našel pol kg zlata v kriminal. policiji v Kopru. Zraven pa listki, kupili smo malo prisluškovalnih naprav, pa malo mamil…

Gorenak: L. 2013 13 kg zlata in zlatih izdelkov. Od kod se je to vzelo? L. 2000 300.000 nemških mark. Ali pa še več. Premerov kolikor hočete.

Gorenak: Ljudje se vsedejo skupaj in rečejo ‘Koga bomo zjebal?’

Gorenak: Ker ščitite dve osebi, nočete dati pravilnika. #KNOVS #tajnipolicijskipredpisi

Gorenak: Sistem je ‘zjebu’ dva kriminalista in sistem skuša spraviti na kolena njega (#Ornig).

Gorenak: Lahko pričakujem obisk (kriminalistov, op.p.) ob šestih zjutraj katerega od naslednjih dni.”

In nato je nekdanji notranji minister opozoril še na eno pravosodno sramoto, če ne že srhljivko, in sicer na primer Magajna. Andrej Magajna, nekdanji poslanec SD in predsednik Krščanskih socialistov Slovenije, je bil namreč nedavno pravnomočno oproščen obtožb o posedovanju pornografske fotografije, na kateri so bile mladoletne osebe.

“Jaz upravičeno sklepam, da je bil to konstrukt. #Magajna,” je Gorenakove besede na omenjeni seji na Twitterju objavila avtorica teh vrstic (@petra_jansa) ter dodala: “Gorenak: To je poseganje kriminalistične policije v politiko. Ker kriminalistična ni nadzorovana.”

Primer Magajna je tviteraše zares razjezil. Med njimi je bil Aleš Hojs‏ (@aleshojs), ki je bil jasen: “V policijski državi te po krivi ovadbi,medijski in politični likvidaciji (JJ celo zaprejo) po sedmih letih oprostijo.« Bojan Požar(@BojanPozar) se je ob tem vprašal: “Nekdanji poslanec Andrej Magajna pravnomočno oproščen – po 7,8 letih! Life in kariera totalno uničena, kaj zdaj?!” Res, kaj zdaj? Mogoče ima odgovor Anamarija Novak (@AnamarijaN0vak): “Na primerih Magajna in @JJansaSDS bomo videli, koliko je v SLO vredno življenje medijsko umorjenega politika. V US bi oba močno obogatela.”

“Članica moje Komisije V. Tomić najavila službeno odsotnost, istočasno pa na seji MVK, kjer ni članica, na debelo udriha po kandidatih za US.”

In če je poslanec SDS Žan Mahnič (@ZanMahnic) na seji Odbora za obrambo opozarjal na katastrofalno stanje v Slovenski vojski, in sicer “ministrica @AndrejaKatic je del problema. V dveh letih se v @Slovenskavojska ni spremenilo ničesar. Čas je, da odide,” pa je poslanka SDS Jelka Godec (@jelka_godec) s seje preiskovalne komisije o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu na področju prodaje in nakupa žilnih opornic poročala: “Priče pritrjujejo našim hipotezam glede zlorab pri dobavljanju žilnih opornic. Več na: http://bit.ly/2mSRR2X. Mogoče bi nam lahko katastrofalno stanje v zdravstvu pomagal izboljšati Gorski zdravnik, ki je obiskal Slovenijo. Miro Petek (@miro5ek) se je ob tem pošalil: “Ali bosta @MiroCerar in @BorutPahor sprejela gorskega zdravnika? Milojka Celarc je že obula gojzarje. #isti#šund.”

Prav tako je teden popestrila še ena ‘preiskovalka’ v DZ in sicer glede o investiciji v blok TEŠ 6. Med drugimi je bil zaslišan tudi Janez Janša (@JJansaSDS), ki je ugotavljal: “To, da se je investicija v #TEŠ6 podražila za več kot 100 odstotnih točk, je kriminal velikega obsega.” Janša (@JJansaSDS) se je spraševal tudi, “kje so kriminalistične preiskave in zaslišanja tistih, ki so garantirali za ceno premoga pri #TEŠ6, ki je bila očitna laž?” Poslanka Eva Irgl‏ (@EvaIrglL) je ob gledanju seje tvitnila: “Odlični @JJansaSDS na preiskovalni komisiji o bloku TEŠ 6. Hanžku je že žal, da ga je povabil.”

Še najbolj pa je tviteraše razgibala seja Mandatno-volilne komisije, ki je med drugim potrjevala predlagane kandidate za ustavne sodnike. Največ preglavic je ‘trdolevičarjem’ povzročal kandidat drr. Klemen Jaklič. Eva Irgl‏ (@EvaIrglL) je z druge seje opozarjala: “Članica moje Komisije V. Tomić najavila službeno odsotnost, istočasno pa na seji MVK, kjer ni članica, na debelo udriha po kandidatih za US.” Nič slabše se nista odrezala njena kolega, ‘tovariša’ Kordiš in Vatovec. Sploh ‘tovariš’ Kordiš, kot ga je oklical predsednik omenjene komisije Mitja Horvat, je ‘blestel’ v svojih umotvorih na račun dvakratnega doktorja s Harvarda. Ostre kritike tviterašov na račun ‘tovarišev’ so letele v stilu Igorja Završnika (@IgorZavrsnik), ki je tvitnil: “Poslanec RS Miha Kordiš razpravlja o KJAKLIČU tako nespodobno, da ga ni moč poslušat. #sramota.” Ali pa kot je zapisal Sebastjan Špacapan‏ (@sspacapan): “Poslanec,ki občuduje diktatorje žali mednarodno priznanega ustavnega pravnika? Kaj vse nosi naša zemlja?#kordiš.” Težave z njimi je imel tudi sam predsednik komisije. Novinarski kolega Peter Jančič (@peterjancic)  je opozarjal: “Horvat je moral že drugič prekiniti sejo MVK za posvete, kako z ustavnimi sodniki #Jaklič”. A na koncu se je izšlo in zdaj predlog končna roma v DZ.

“Maček je imel prefinjen občutek za ljudi, tako je proti koncu sistema izjavil, da je mladi Kučan pravi človek za naprej.”

Naj tedensko dogajanje na Twitterju zaključimo z dvema odmevnima intervjujema. Prvi je ekskluzivni intervju s predsednikom SDS Janezom Janšem, ki je za Nova24TV (@Nova24TV) v oddaji Hobotnica spregovoril o migrantih, pravosodju ter dogajanju na slovenskem in evropskem političnem parketu. Intervju, ki ga je spretno vodil Boris Tomašič (@NeMaramButlov), je pritegnil veliko pozornost gledalcev, Janša pa je med drugim najbolj razburkal tviteraše z izjavo “molimo za mir in se oborožujmo”. Intervju, vreden ponovnega ogleda, je dostopen tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=EfZlNlPbtKs

Ob tem je potrebno spomniti še na njegov tvit (@JJansaSDS): “Nizozemske volitve zares: napredek: krščanski demokrati, zeleni, Wilders, del liberalcev. Super izgubili: socialisti (iz 38 na 9 poslancev)”.

Volitve na Nizozemskem je odlično pokomentiral tudi Libertarec‏ (@Libertarec):

“Na Nizozemskem rezultat, ki ga pri nas sanjamo.

 1. neoliberalci
 2. svobodnjaki
 3. krščanski demokrati
 4. socialni liberalci.

Levice ni več.”

Libertarec‏ (@Libertarec) še doda: “Rutte je v bistvu J.Janša. V državi, kjer imajo Združena levica, SD in DESUS skupaj 10%. Morda bomo tudi mi začeli sanjati, da to gre.”

S tvitom nas je razveselil tudi Joze Biščak‏ (@JozeBiscak), ki je ob fotografiji tvitnil: “Šest senatorjev se je podpisalo pod zahtevo, da se razišče vmešavanje veleposlanikov ZDA v politiko na Balkanu in vpletenost Sorosa.”

Obljubili smo vam še en intervju, in sicer je tviteraše zelo pretresel Pričevalec Peter Hribar. Jože Možina‏ (@JozeMozina) je napovedoval: “Nocoj v Pričevalcih o umoru lastnikov Strmola in uničenju družine. Pričevalca Peter Hribar in Angelika Hribar,” dan za tem pa dodal: “Včerajšnji pričevalec; Po umoru zakoncev Hribar, so Kardelj, Maček zasedli grad Strmol, spali v njunih posteljah. skratka, za to so se borili.” Nenad Glücks‏ (@NenadGlucks) mu je tvitnil: “@JozeMozina Sadist Maček je imel prefinjen občutek za ljudi, tako je proti koncu sistema izjavil, da je mladi Kučan pravi človek za naprej.” Še en pogovor vreden večkratnega ogleda: http://4d.rtvslo.si/arhiv/pricevalci/174459999

“Kakšna bo naša prihodnost, če je Kučan obraz prihodnosti?” se sprašuje v svoji kolumni tudi Miro Petek (@miro5ek). Odgovore pa si lahko preberete tudi tu: http://nova24tv.si/kolumna/kaksna-bo-nasa-prihodnost-ce-je-kucan-obraz-prihodnosti/

Zato drage Slovenke in Slovenci, čas je za spremembe, da bomo lahko kmalu tudi mi tvitnili: “Levice v DZ ni več!”.

Petra Janša

 • VERZIFIKATOR

  Andrés Managagno

  SOCIALISMO NICARAGUANO

  Andrés Managua cirkus takšen zganja,
  kot da bi ne bil s planeta tega,
  kot da tuja mu banan je sprega,
  ki ljudi po krivem zgolj preganja.

  Kakor v Nikaragvi jih preganja
  in deželicah prav tej podobnih
  po metodah znanih starodobnih,
  le Andrés to misel proč odganja.

  Se zato pridruži socializmu,
  češ da tam bo varno vedno spravljen,
  pa Andrés očitno ni pripravljen
  zaživeti v krutem realizmu.

  Pride navodilo stenografsko,
  v šifrah kajpak, je konspirativno,
  dobro razumljivo, sugestivno,
  naj oskubijo ga pornografsko.

  Slečejo Andrésa vse do spodnjic,
  naj dokaže sam, da so ga drugi,
  da ni sam podvrgel se uslugi
  mladoletnih treh na slikah blódnic.

  Kaj Andrésu tukaj preostane,
  v Nikaragvi je, v deželi naših,
  kjer ugovor ne velja teh vaših,
  češ da ni si prisvojil banane.

  Se godi v republiki banan,
  kjer Andrés oči bi si zatiskal,
  pa potem nemočno tarnal, piskal,
  da je od tovarišev izdan.

  Se drago plačuje konformizem,
  nauk je tudi te bananske zgodbe,
  leve ko se sklepajo pogodbe,
  plača vse krščanski socializem.

  • KIKI

   Oh, takole se dogaja,
   ko ti tiček že nagaja:
   gledaš kakšno sexi sliko,
   pošlješ lastno še repliko…
   glej hudirja!, te že imajo,
   kar na vislice te dajo,
   te obtožujejo, nergajo,
   zraven trosijo moralo,
   tisto fino iz naše vlade,
   ki te vrže iz naslade…

   Ubogi, dragi stari ata,
   morala naša je rogata,
   oni “jebejo” nas grozno,
   za nas ostale je prepozno!
   Vsake kvatre z drugo babo,
   Mirkec nam nastavlja vabo:
   daj, še ti poizkusi malo,
   da damo tebe še na tnalo;
   to je igra je za nas velike,
   ni za ta navadne bike.!..

   Zdaj veste!

 • montyamp

  Digitalni mladiči udbopartijskega terorističnega banditstva , kronično kršijo človekove pravice .
  Pravno ditetantstvo komunist fašistične struje , je Slovenijo postavilo na sramotno zadnje mesto v Evropi , po kršenju EU pravnih norm .
  Plemenska pripadnost Bavconovih “ad hoc” sodnikov , ki je temelj oportunizmu in improvizaciji v sodnih procesih , daje o Sloveniji signale , kateri načenjajo potrebo po poglobljeni analizi psiholoških profilov , vzgojenih od
  — HUDO-JAMSKEGA ČLOVEKA .

 • totex39

  To, da “levice v Slovenije ne boč v DZ”, bi bilo najboljše, kar bi se nam lahko zgodilo. Dajmo delati na tem z vso močjo, kajti tudi mi lahko pripomoremo, da se nam to zgodi.

 • antimur

  Ali ta levofašistična baraba Kordiš vedno gleda kot zaklan vol, ali so to posledice prepovedanih substanc. Zagotovo je pa ob svoji zabitosti tudi neizmerno hudoben in širi po izmučeni Sloveniji sovraštvo, ki ga normalni ljudje ne poznajo. Povedati mu moramo, da se marsikaj dogaja tudi izven metelkove in bi bilo dobro, da bi svojo skuštrano rdečo tikvo prinesel kdaj na kakšen drug teren. Mu ne bo zastonj, bo dobil zasluženo plačilo.

 • montyamp

  Slovenija je gojišče pravne sramote , seveda pričakovano .
  Maximalno in učinkovito izkoriščanje danih naravnih nesposobnosti nastavljenega opranoglavega nasledstva vajencev Stalinovih maturantov , značilno za levi fašitem , se odraža v spletkarjenju in povzpetništvu večine naseljene po slovenskih od Marije terezije zgrajenih državno-upravnih katakombah .
  Čakamo odziv ljudstva , neuspešno , zaradi medijske prostitucije , ki je od zvodništva murglosrbskih intimnosti izsiljevana že toliko časa , da zlahka govorimo o kronični poslušnosti režimskega novinarstva .

 • montyamp

  Kardelj , Maček zasedli grad Strmol .
  Kako zasedli ????
  TAKO , PO BANDIT-KOMUNISTIČNO , PRIŠLI , POSILILI , POBILI , POKRADLI ,
  kot so uzurpirali Stalinovi HLAPCI slovensko oblast , so tudi imovino .
  Njihovo v moskovskih NKVD-KOMINTERNOVSKIH gimnazijah naučeno geslo je bilo
  SLOVENIJA SOVJETSKA BODEŠ TI .

 • MEFISTO

  Andrej Magajna si je zaslužil malo torture, ker je šel kot kristjan v predvolilno koalicijo z ateistično SD z zločinskim pedigrejem.

  • KIKI

   No , no, samo znebiti so se ga hoteli, saj ni bil primeren na
   njihovih tajnih sestankih OF Slovenije…
   Na teh sestankih je baje obvezna uniformica “Titojugend”, pa
   Andrejček razen pionirske rutice ni našel doma ničesar več!
   Mamica mu je sicer napisala opravičilo, a ga OF ni akceptirala.in
   mu je podtaknila na Face book eno luštno babuško, ki jih imajo
   pri ZZB na razpolago,saj veste, da lahko še samo gledajo in ližejo!

 • moat

  Da ne bo tako resno nedeljsko jutro, ki je sicer še malce murkavo, s soncem sramežljivo, naj se te dotaknem par tvitov, ki izstopajo.

  Zupančič je verjetno menil, da se bo treba na predstavitvi knjige, pred tem je namreč tvitnil: “Kole in nože prinesite s seboj!”, boriti proti vampirjem in volkodlakom?

  Tvit Anamarije Novak je tukaj še najbolj “normalen”, res. Če je Klemenčičeva služila na račun svojega moža, bi se to dejansko moralo preiskati. Se strinjam z napisanim: “Če bi živeli v normalni, demokratično razviti državi, bi ob takšnih ugotovitvah kriminalisti že trkali na vrata družine Zidar Klemenčič, a se seveda ne bo zgodilo nič, saj je njim dovoljeno vse.” Zanima pa me, kako bodo leteli tviti, ko bo na oblasti Janševa vlada in si bodo polnili žepe soproge in soprogi, hčere in sinovi, dedki in babice, prijatelji in prijateljice, znanke in znanci… pa tudi sam, da so naši, njihovih političnih gurmanov?

  Hojs je kljukec, res, ko pravi: “V policijski državi te po krivi ovadbi, medijski in politični likvidaciji (JJ celo zaprejo) po sedmih letih oprostijo.” A bi te morali obsoditi, če nisi kriv? Od Hojsa pač ni pričakovati kake “normalne”, res.

  O Janši ne smem nič več slabega komentirati, kljub temu, da je pri Teš-u 6 malce zamešal datume in odgovornost, saj sem že prekoračil limit.

  Žan Mahnič pa očitno ne razume, kako država funkcionira. Za slabo stanje SV pač ni kriva Katičeva (morebiti samo objektivno in moralno), največji krivec je finančni minister in celotna vlada ter predsednik republike. Vlada zato, ker vojski ne da sredstev, predsednik pa zato, ker ne udari po mizi in raje nostalgično sloni na balkonskih ograjah!

  Malo me je še nasmejalo, ko sem prebral, da je Boris Tomašič spet spretno vodil intervju z Janezom Janšo. I, kako pa bi ga lahko drugače? Če ga ne bi vodi tako spretno, pač ne bi vodil več nobenega intervjuja.

  Saj, najraje bi politiki vladali sami. Sicer to ni ničesar takega, kar že ne bi bilo, je pa to želja vsakega. Imeli smo že enopartijski sistem, naj bi zdaj dobili še nekaj podobnega, mogoče celo drugega? Kako naj si drugače razlagam besede Petre Janša, ki pravi: “Zato drage Slovenke in Slovenci, čas je za spremembe, da bomo lahko kmalu tudi mi tvitnili: “Levice v DZ ni več!”

  • tohuvabohu

   Zanima pa me, kako bodo leteli tviti, ko bo na oblasti Janševa vlada in si bodo polnili žepe …
   Ja bravo, res sijajen argument. Spominja na vedno uporaben argument zagovornikov povojnega klanja: Zanima me, kako bi bilo, če bi zmagali domobranci.

   • moat

    To seveda ni primerljivo, pa saj to sam veš, samo nekaj si pač moral napisati. Vse leve in desne vlade do zdaj so si, ko so bile na oblasti, razdelile ” državna korita” in položaje. Tako pač je, kar pa seveda ni prav!

    • tohuvabohu

     Ti si obupno naiven vseglihar. Oba veva, da ne glede na formalnega nosilca oblasti vse glavne pozicije še vedno drži udbomafija. In da ne vodi naše države Jamrar.
     Zgoraj nisem nič primerjal in ti to dobro veš, a nisi zdržal biti tiho. Samo pokazal sem na podobnost v ENI točki.

     • moat

      Spet ena iz naftalina, res. A je udbomafija držala oblast v svojih rokah tudi, ko je bil na oblasti Janša? In če je, zakaj se je Janša potem tako trudil (in se še) za oblast? A Janši udbomafija ni pustila zamenjati vodilnih položajev v javni in državni upravi ter nadzornih svetih in v podjetjih, ki so v državni lasti? Za oblast se trudijo vse stranke, ker imajo od tega koristi. Čemu bi se potem trudile? Da bi kaj dobrega napravile za ljudi in državo že ne.

     • tohuvabohu

      Ti si res pameten. Ne mešaj formalne oblasti in dejanske moči! Videli smo, kako je bilo med Janševo vladavino. Rdeči Semolič je dvakrat navlekel na ulico 80.000 ovc in to samo zato, ker je Janša javno omenil pripravo nekega ukrepa. In videli smo, kako so Kučanovi forumaši skopali bančno luknjo in naredili milijardno škodo Sloveniji prav med njegovim mandatom, krivdo pa prevalili na njega. Pa še mnogo se da povedati o tem.

     • moat

      Lej, pa dajte še vi na ulice navlečt svoje, pa bo.

  • Olga

   Vseglihar!

   • Peter

    Danes se mi je popeo vrh…(je pa že dolgo časa plezal, to je pa res, no) in sem ga blokiral. Dost ga mam njega in njegovih Kako bi bilo, če bi bilo…no.

    • Olga

     Saj ne ve kaj piše! Govori o lesenem štedilniku! Umotvor FDV!

   • moat

    Boljši vse, kot eno-glihar! Če si eno… lahko hitro zapadeš pod skrajnosti ga. Olga.

    • Olga

     Zato pa smo tam kjer smo! Vi bi poravnavali vse sami s sabo, tako kot komunisti! Poravnava je možna z najmanj dvema objektoma!

     • moat

      Ga. Olga, prosim, ni nobene potrebe, da se tako razburjate, res. Poglejte, očitno politiki uspeva, da ostane narod med sabo skregan. Predvsem zato, ker bi se v nasprotnem primeru politiki morali začeti ukvarjati z resnimi problemi, teh pa ne znajo rešiti. Imamo pač butaste politike, žal.

 • Artur

  Po njihovih delih se prepozna njihov psihološki profil . Treba je enkrat končno začeti ločevati pleve od zrnja in to drastično, ker nas to že prerašča in duši.
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=6693208

 • Peter

  Dajte no dajte. Tov Zidar Klemenčičeva prodaja elektronske cigarete, zato se ji je promet tako dvignil, vi pa tkole natolcujete tuki, no.

 • centurion

  Magajni po računalniku brska pol NPU, da bi našla kako mladenko z joški
  zunaj in kakšno lepo spodnjo frizurico.
  Diskvalifikacija, medijski pomp, degradacija, politični linč, moralni razsloj
  človeka, ki tudi če bi to v datotekah hranil, pa jih ni, je pač ravno zaradi tega
  hočeš nočeš-normalen človek.
  7 (sedem) let je, kar so dobili, inflagrante, doktor Baričevića s hlačami
  “dol” v garaži z bulmastifi….
  Da je bil v garažni orgiji prisoten verjetno tudi Senica Miro, (po izjavah
  v intervjuju Dejana Kaloha in Mitje Lomovška na Nova24TV ) in da so bili
  na kraju dogodka prvi varnostniki takratne ministrice Katarine Kresal, kar vzbuja
  najmanj sum direktne vpletenosti v primer, pa slovenskega krivosodja ne moti.
  Torej pogled na čedno dekle je akt zločina. Tudi namera, da bi pogledal.
  Seksanje s psi, je moralno in (po mojem mnenju deviantne) storilce je potrebno
  sodno zaščititi pred javnostjo in odgovornostjo.
  Klemenčič,drugič pejt potegnit kakšno pasjo cigaro….

 • Olga

  Komunist in ISLAMIST se spreobrne, ko se v jamo zvrne! Oni se nikoli ne bodo integrirali!
  Na volitvah postavimo komuniste na smetišče zgodovine!

 • Petra Jansa

  ” Zato drage Slovenke in Slovenci, čas je za spremembe, da bomo lahko kmalu tudi mi tvitnili: “Levice v DZ ni več!”. ”

  Hahahaha mokre sanje desnicarjev haha

  • centurion

   Morebiti pa ne.
   Pred leti so bile hudo mokre sanje Slovencev:
   ” Ko bom velik, bom carinik na Kolpi…”
   Pa v pekel mora prej oni, ki nam je leta 1991 rekel, da bo po
   sanjah “jutri nov dan…”

  • garfi

   mokre sanje levuharja tako kot v ameriki

 • garfi

  komunisti se borijo za koristi

  • RATATA

   VERZIFIKATOR

 • primsek

  Petri z iznoriškim priimkom je treba čestitati : pokazala je, kako bodo tisti, ki se twitov oprimejo, s twiti svojih makrojev pokončani. Petra je v najstarejšem iznoriškem poklicu

  • garfi

   kva

 • primoz

  Bi samo malo popravil zadnji stavek g Petre. Jaz vse eno mislim,da tudi v našem parlamentu potrebujemo levico zato bi popravil zadnji stavek g Petre ,ki naj bi se glasil,DOSEDANJE LEVICE V DZ NI VEČ!!

 • Tetka iz ozadja

  Lepo je biti antijanšist.

  • cosmosjasnovidec

   Še bolje pa fašist kakršen je tvoj oče in vaš ovčarski vodja tovariš “kurčanovič milan”.

   • Tetka iz ozadja

    Mi smo prevladajoči, superiorni in zmeraj nad vami.

 • Peter

  Mogoče bi pa našim levosučnim prijateljem pomagalo, če bi se novinarka podpisala s psevdonimom Ana Kučan, no…

 • Fogglof Tunnek

  Desnosučni, gnes je nedelja…božji dan. In zakaj spet lažete?… Bog fse vidi, bog fse ve, greh se delati ne sme !!!… Kapish???

  • cosmosjasnovidec

   O kozojebec danes si pa na prostem izhodu?
   Toliko gledaj,da ne boš spet katerega napačnega zbuzeriral in se spet za par dni znašel v umobolnici ali policiji.

 • Peter

  Kužek pod nami spet laja…hihihi.
  Bogi, verjetno danes ni dobil piškotka…saj bo, tumpek, no, bo piškotek, no…

  • komar marko

   Ja kaj pa naj naredi, če mu je še koza ušla. Edino desanka mu ostane, branje pravljic o herojskih dejanjih ter priprave na brifing za pranje glave.

   • Peter

    Hej mašinca zagodi…Še pomnite, tovariši….to mu vedno pomaga ob samotnih večerih, ko ga nihče niti povoha ne, no…

 • Peter

  36% ljudstva baje meni, da vlada dela uspešno…
  Lahko noč, no.

 • AboutTown

  Nova24WTF, vi ste tako zabaven portal! Vsake toliko pridem, da se nasmejem do solz! Hvala!

  • cosmosjasnovidec

   Zanimivo.
   Potem bi se mi ko bi videli kako te “foglof tumpek” poriva v rit zraven že tako smejali,da bi se kar jokali in scali po vaju čefutarskima ciganima.

   • AboutTown

    Oh, kako si pa ti dolgočasen s tem ritopikanjem in cigani. Daj si spomni kaj novega, no…

 • cosmosjasnovidec

  Sem danes dobil dodatne informacije za levaška cigana “FOGLA TUNPEKA” ter njegovega ciganskega brata pedofila in natepača Kokoši “ABOUTTOWNA”
  Levaška ciganosa sta brata “DVOJČKA” naravno sta pa tako usekana,ker sta pri porodu priletela njuni ciganski materi iz napačne luknje (iz riti) kjer ju niso pričakovali.
  Izpadla sta na tla točno na betice kar pa jima je ostala življensko trajna neozdravljiva posledica.Njuna največja značilnost je,da že od otroških let naskakujeta in buzerirata v rit in usta eden drugega.
  Enostavno povedano dve levaški ciganski nagraužni spaki kateri zaudarjata na kilometer.

 • APMMB

  Twit je razmeroma nov način komuniciranja. Ni se še izoblikovala estetika, zato je možno z njimi manipulirati. Ne toliko s tem kar tviter sporoča, temveč bolj o tem, kar tviter sme sporočati.
  Tvit lahko vsebuje le nekaj besed, zato mora biti sporočilo skrajno zgoščeno. To pa pomeni, da mora biti ostro, celo nesramno, bodeče.Torej je tvit puščica in ne nojevo pero.
  Učinek tvita je v tem, da zadene in da zaboli. Je izraz brez lažne korektnosti.
  Če ima žirafa dolg vrat, ga pač ima in tvit to sporoča.
  Če je kdo nemoralen je pač prostitutka in tvit pač to sporoča.
  Dejstvo je, da v medsebojni komunikaciji ljudje marsikaj povedo robato, brez zavor. Ko pa to sporočajo preko medijev, ali v javsnoti, zavijejo robatost v celofan. Končno sporočilo je enako, le da je sporočeno z bolj izbranimi besedami.
  Tudi danes bomo priča taknemu slinjenju.
  Ko bo premier dobil poslansko vprašanje iz katerega bo smrdelo po žveplu in ognju, se bo poslancu najprej zahvalil za postavljeno vprašanje in z nizom vljudnih fraz sporočil,da bi mu najraje pregriznil vrat, ali ga utopil v žlici vode. Na vprašanje pa kljub včjudnostni retoriki ne bo odgovoril. Z latovščino, ki ne pove popolnoma nič, bo poslanca popeljalžejnega preko vode.Če bi si premier in poslanec tvitala, bi bil dialog zelo kratek, jedrnat in spremlejvalci bi uživali. Zvedeli bi namreč, da je premier navdano teslo, poslanec pa zahrbtni kritikaster.

 • Caetano

  Komplot proti Magajni dokazuje moč udbe oz. Organizacije.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!