Pretresljiva osebna izpoved: Po 30 letih delovne dobe slovenski upokojenec dobi 10-krat manj kot migrant

Foto: Pixabay

V uredništvo smo prejeli pretresljivo pismo, ki opozarja na nesorazmerno ravnanje  državne  politike na področju pokojninskega in socialnega varstva. Franc Majcen iz Gornje Radgone nam je poslal dokaz, da bo ob upokojitvi prejemal le 206 EUR pokojnine. Do sedaj je prejemal 395 EUR invalidnine, zato je nad izračunom močno razočaran. Ima tudi dva invalidna otroka in 30 let delovne dobe, vendar ni prepričan, da so mu jo sploh šteli.

Zaradi nizke akontacije pokojnine, ki mu jo je pripravil ZPIZ, se v pismu sprašuje, kako naj s tem preživi sebe in družino, to pa se sprašujemo tudi mi. Ker ima dva invalidna otroka, je zaprosil tudi za varstveni dodatek, a odgovora do danes še ni prejel. Franc Majcen je še zgrožen dodal, da je tudi socialna podpora višja od njegove izračunane pokojnine.

Morda vas zanima kaj več na temo slovenske vlade in migrantov: Vsak mladi migrant nas bo stal skoraj 24.000 evrov na leto ali 2000 evrov na mesec

Opis družinske situacije in bolezni otrok
“Z ženo skrbiva za dva težko prizadeta invalidna otroka s cerebralno paralizo, ki potrebujeta 24-urno nego in skrb. Hčerka je stara 31 let, sin pa 22. Podnevi ju za nekaj ur peljeva v VDC, da lahko žena in jaz opraviva nujna dela v hiši. V času nekajurne pavze si psihično opomoreva za nadaljnjih 18 ur skrbi in nege, saj sta otroka v plenicah, ne govorita in ne hodita. Dejansko sta v invalidskih vozičkih in odvisna od najine nege. Kljub temu, da sta vešča vožnje z vozički, je treba nanju stalno paziti, ker nista sposobna presoditi nevarnosti.

“Oba najina otroka, ki sta doma, imata cerebralno paralizo in sta dejansko 24 ur odvisna od najine skrbi. Res je, da sta od 4 do 6 ur v VDC-ju, kjer osebje lepo skrbi zanju. Zjutraj sva še posebno pazljiva glede prebujanja, saj če sta nerazpoložena, se začneta tolči in se poškodujeta ali pa drugače izražata svoje nerazpoloženje in ju je nemogoče umiriti. V VDC, kjer je strokovna oskrba, imajo samo 10 takšnih oskrbovancev.”

Družinski prihodki premajhni za oskrbo težko invalidnih otrok in normalno preživetje
Franc Majcen je zapisal, da dobi 206 € akontacije pokojnine, žena pa 236 € pokojnine.  “To pa je ves najin dohodek. Dodatek za nego in pomoč znaša 165 € za otroka, kar je skoraj trikrat manj, kot dobijo za tujo nego in pomoč upokojenci, ki jim je priznan dodatek 450 €.”

Pretresljivo - po 30 letih delovne dobe in plačevanja prispevkov je domač človek vreden le 206 EUR pokojnine! 1

Koliko let delovne dobe imate in koliko let ste vestno plačevali prispevke za socialno in zdravstveno zavarovanje?
Po mojih računih imam več kot 30 let delovne dobe, vendar so naračunali le polovico vplačane  pokojninske dobe. Ker se z izračunom nisem strinjal, sem se pritožil in zahteval priznanje vse dobe, med drugim tudi priznanje dela v tujini, vajeniške dobe in čas služenja vojaškega roka.”

“Prošnjo sem vložil oktobra, ko sem dobil odločbo o akontaciji, vendar pa mi je že takrat rekla socialna delavka, da je težko verjetno, da bom kaj dobil. Koliko bi mi varstveni dodatek pomagal, je povsem odvisno od višine zneska. Če bi skupaj z akontacijo dobil 395 €, tako kot sem dobival nadomestilo, bi še nekako šlo, saj bi lahko plačal vse položnice in kupil material za popravila pri hiši.”

Izračunana pokojnina ne zadošča za vse minimalne potrebe družine
Dejansko akontacija ne zadošča za plačilo položnic, čeprav živijo v lastni hiši. Ker poleg parcele, na kateri stoji hiša, nimata nobene zemlje, je treba kupiti vso hrano. Žena spremlja vse razprodaje, da nekako preživijo iz meseca v mesec, Franc pa poskrbi za vsa tehnična in gradbena popravila, ker si obrtnikov ne moreta privoščiti. Oskrba otrok je zahtevna, saj sta oba v plenicah. Pri tem je treba stanovanje ogrevati, da se pri previjanju ne prehladita. Preoblačenje otrok in postelje poteka večkrat dnevno, to pa pomeni visoke stroške zaradi higiene. Največ denarja gre za ogrevanje.

“Politiki, ki ne poskrbijo za svoje državljane, niso vredni, da sonce sije nanje”
“Zdi se, da so vladi prva skrb ilegalni migranti, za katere namenja vlada 4-krat več denarja, kot so meni priznali pokojnine, in to kljub temu, da niso nikoli nič prispevali v državni proračun. Še huje pa je, da jim je prva skrb oskrba migrantov, v državo jih brezplačno vozijo z letali iz Grčije. Prava sramota je, da jih ne zanima, kako živimo državljani, ki plačujejo ali pa so plačevali vse prispevke za delovanje države. Na zunaj se ti politiki kažejo kot kvazihumanitarci.”

Meni so pred leti kot invalidu 3. kategorije naredili izračun nadomestila na podlagi delovne dobe in dohodkov pred brezposelnostjo. Te pogoje so tako spremenili, da so mi sedaj izračunali samo 50 % pred leti izračunane pomoči na podlagi delovne dobe in dohodkov. Kam je zginil dohodek oziroma revalorizacija takratne plače, ki so ga upoštevali pri nadomestilu za invalidnost?”

Za ilegalne migrante je dovolj denarja, za dostojno življenje državljanov pa ga nikoli ni
“To, da so pripravljeni plačati za enega migranta tudi več kot 2000 €, pa je skregano z logiko zdravega razuma, medtem ko državljana odpravijo z 200 evri pokojnine. Človek se v tej državi počuti kot drugorazredni državljan, saj imajo prednost tujci – in to ljudje v dobrem fizičnem stanju in zdravju. Primerjava z oskrbo migrantov me pripelje do občutkov, da smo ignorirani in nepomembni, politika pa všečno izpolnjuje neke zahteve evropskih politik,” je povedal Franc Majcen.

Jalova pomoč vladnih služb nezaposlenim 
“Vlada namenja sredstva kvazidelavnicam za učenje pisanja prošenj, čeprav je vsem jasno, da zaradi takih delavnic nihče ne bo dobil dela, saj ko enkrat prestopiš mejo 50, te nihče več noče zaposliti. Dejansko so delavnice namenjene organizatorjem, ki s takimi delavnicami kujejo dobiček na račun nezaposlenih,” je še izrazil svoje mnenje.

Namenjanje sredstev za zaposlovanje težje zaposljivih je samo pesek v oči, vladna politika je zgrešena!
“Izkoriščevalci takoj izkoristijo dobljena sredstva, invalidnega delavca pa ob prvi priliki vržejo na cesto. Še huje je, da se na tak način okoriščajo tuji državljani, ki ob zahtevi po vrnitvi denarja takoj zapustijo državo. Zgrešena je tudi povišana starostna meja za pokojnine, saj že pri 50 letih ne dobiš več dela, izračun za pokojnino pa je sramotno nizek,” je dejal Majcen. Glede na povedano je jasno – ljudje v zrelih letih, če so povrhu še invalidi, skoraj ne morejo dobiti dela. Kakšno rešitev je za podobne primere predvidela vlada? Po besedah Franca Majcna “okorno, neuspešno, neučinkovito ter ponižujoče in uničujoče”.

A. B.

 • Franc Šink

  Na vse zadnje jim bodo vzeli še hišo.Erjavec ne bo pomagal. niti njegova izdajalska politika ne!

  • janez zorman

   Misliš na Rdečerjavca ?

   • Franc Šink

    Na koga drugega pa?

 • lauraas

  Romi na isti način z bajnimi podporami živijo že desetletja. Več dobi kot je minimalna plača, kje so pa še penzije. Nor bi bil, če bi šel delat!

  • Franc Šink

   Problem je ker nisi ROM

 • lauraas

  E dragi moj Franc Majcen, Janšo bi volil takrat in zdaj mladi in zdravi migranti in romi, ne bi tako gosposko živeli!

  • Ruggedplant

   Si prepričan, da ga ni volil?

 • janez zorman

  Jaj, ja,…vprašajte Milana & Co. kakšne so borčevske penzije, kakšni so dodatki “zaslužnim” rdečim politikom, kakšne nagrade dobivajo rdeči zlizanci pri SAZU in kako na splošno živijo penzijo rdeči baroni !?
  Naslednje leto pa na volitve in obkrožiti “novi” obraz levakov; partijko Fajonovo ali kaj podobnega .

 • resnicaboli

  Kaj ko bi Nova24 naredila akcijo za pomoč takšnim primerom najlažje bi bilo preko telefona.

  • Shadow

   Lep in dostojanstven predlog vreden človeka, vendar to žal ni rešitev. To je pravzaprav poglabljanje problema. Ljudje, ki v srcu še nosimo poštenost in integriteto, se moramo temu upreti. Gospod Majcen je že v pokoju, jaz pa sem mlajši in bom prevzel večje breme upora proti povampirjenim komunistom in ostalim novodobnim pezdetom. Potrebno je iti na ulice in tam ostati toliko časa, dokler se stvari ne začnejo premikati. Verjemite mi, poleg interneta je za te pezdete največji sovražnik ulica.

   • tinta

    Na žalost se strinjam s teboj. Takšne akcije so samo potuha državi, da ne naredi nič in se zanaša na pomoč ljudi, ampak trenutno je človek resnično v veliko stiski.

   • mona lisa

    Že zdavnaj bi morali Slovenci na ulice in zahtevat pravice ki nam jo oblast jemlje. Delavci in upokojenci so čedajle bolj na dnu, elita pa si grabi čedalje več denarja pa še za migrante se dobro skrbi.

  • Duhec

   Ni interesa…

  • Ruggedplant

   Akcija je že to, da so primer raziskali in ga javno objavili pred širno Slovenijo, da bodo levi trčenci, ki že 25 let z dvotretjinsko večino volijo v parlament kaviarsocialiste, morda dobili vsaj malo stika z relanostjo tistih, ki niso prejemniki piškotkov, ki jih iz skupne sklede stresajo murgeljski gospodarji države. Lahko tukaj zbiramo sredstva za take primere, a to žal sistemsko problema ne bo rešilo , ampak le še poglobilo, saj gre za kritje hrbta sistemu, ki je povzročil te krivice. Zadevo pa lahko na sistemskem nivoju (torej za nekaj stotisoč depriviligiranih, ne le enega) rešimo edino tako, da se o vseh teh primerih nenehno piše in opozarja – preko medijev, na shodih, pismih odgovornim osebam, ministrstvom, institucijam, če je treba tudi po zidovih vseh teh rdečih birokratskih greznic. Samo na ta način bo nekega dne končno prišlo do preobrata na volitvah in takrat se bo začela nova doba za Slovenijo in vse Slovence.

 • lauraas

  Zakaj bi mi pomagali, vzeti migrantom in romom in dati tem, ki imajo delovno dobo!!!

  • mona lisa

   To bi bila idealna rešitev. Podpišem.

 • lauraas

  Takih penzij okrog 200 eur, je v Sloveniji 40 000 in vsi ti so prispevali v državno blagajno, zdaj pa dobijo manj kot nekdo (romi), ki nima niti pol ure delovne dobe!

  • mona lisa

   točno in da ne govorim da je ogromno tudi takih ki dobijo 500 ali manj. in s tem še vedno težko preživiš.

 • Anton
 • lauraas

  Taka je levičarska politika, še sreča da je v ZDA zmagal Trump, upam da bo vplivalo kaj na Evropo. Pod nujno moramo po Evropi tudi izvoliti desnico, ker tile politiki se že iz delavnih ljudi “smejejo”!

 • Anton
 • Slobajker

  To je politika kapitalizma večinoma vsi delavci v gospodarstvu so prijavljeni minimalno in potem ne moreš imeti večje pokojnine, če je osnova minimalna !!

  • Steiermark

   Ali na Zahodu, kjer kapitalizem vlada in daje ljudem dostojanstvo, že več kot 200 let, ali je tam tako? Nemoreš imenovati za “kapitaliste” tiste, ki so si nakradli vsega ter nas sedaj zatirajo in zasužnjujejo s svojo komunistično mafijsko logiko!

  • Ruggedplant

   Brez zamere, ampak kar si napisal je ena večjih neumnosti, kar sem jih prebral ta teden, pa sem prebral res že marsikaj. probleme z nizkimi plačami in pokojninami imajo na svetu izključno socialistične države, v kapitalizmu ljudje penzij niti ne potrebujejo, ker si že za časa življenja zaslužijo toliko, da lahko mirno in udobno živijo tudi 30 in več let po upokojitvi – kdor seveda sam ne zagoni vsega. Pozanimaj se malo o povprečnih plačah in pokojninah v pravih kapitalističnih deželah (Norveška, VB, Švedska, Nizozemska, Švica, ZDA, Japonska,…) in številke primerjaj z raznimi socialističnimi greznicami tipa slovenistan, Rusija, Belorusija, Kuba, Venezuela, pa ti bo jasno kako mimo si ustrelil.

 • tinta

  Ta ima vsaj staro bajtico (naj mi g.Majcen oprosti, ker je njegov položaj grozen…), kako pa naj preživi ta, ki je bil s takšno penzijo po krivici deložiran ?
  Kdor ima košček vrta si lahko pridela vsaj malo solatke…… hiška pa mu bo kmalu razpadla, ker nima za vzdrževanje……….mislim, da nam ni rešitve…..
  Slovenija se bo spremenila v zemljo klošarjev

  • Steiermark

   Slovenijo nam spreminjajo v deželo klošarjev, ki imajo za sabo 40 let delovne dobe in jim ta kradljiva in uničevalsko morilska svojat, ne da živeti in mu ne priznava človeškega dostojanstva! Izgleda da bomo morali, pošteni in tlačeni Slovenci, vzeti pravico v svoje roke ,ter izgnati , čez južno mejo, vse te titoistične pedofilske diktatorske roarje!

   • if

    Beseda “kradljiva” je zvočno podobna besedi “kard(e)ljeva”, pomensko sta enaki!

   • mona lisa

    Bolj se ne bi mogla strinjat. Bravo.

   • Ruggedplant

    Problem je v tem, ker je pri nas več kot milijon podpornikov omenjenih titoističnih diktatorjev in izgon čez mejo (tudi Hrvati jih ne bi hoteli, Madžari, Avstrijci in Italijani še manj) ne zveni najbolj izvedljivo. To bi lahko dosegli le s sistemskim zakonom, ki bi brezkompromisno vzel državljanstvo vsem, ki to deželo sovražijo – potrebno bi bilo le definirati katera dejanja sodijo v ta krog, neke vrste totalna lustracija. Če se namreč pred sodišča postavi tistih nekaj desettisoč aktualnih ter nekdanjih udbovcev in komunističnih kršiteljev ustave in človekovih pravic, nismo naredili skoraj nič, saj lahko zmanipulirana raja znova in znova izvoli njihove substitute brez rdečih knjižic, a s še bolj rdečimi glavami.

  • mona lisa

   Ja vse gre v tej smeri. Na drugi strani pa bajno bogatih.

 • Steiermark

  Bo kopačkla poskrbela, da mu pomaga, tako, da bo otroke dala v rejo, on se pa naj znajde , kakor ve in zna. Na oblasti imamo pač rdečo , za Slovence uničevalsko , sodrgo, ki poleg tega, da sebi polni žepe, četudi z paštetami, ter dodatno tudi s tem, da skrbi za muslije in jih vabi k nam, za katere “ponuca” 2.000 E, (le v čigavem žepu končajo denarci, za muslije, 2.000 E, če pomislimo, da pri nas mora nekdo, ki prispeva za muslije in tiste, ki razpolagajo (kradejo) s tem denarjem, preživeti z 200 E, ki bi naj bili nekakšna penzija, ki si jo je sam zaslužil – večkrat…. Res smo daleč prišli, da nas rdeča mafija uničuje in ponižuje na tak način!

 • totex39

  Imamo mačehovsko državo do lastnega naroda, kar je grozno in vse to nas pelje v propad. Človek ne more razumeti, kako je možno, da so v tej skrompirani državi bolj preskrbljeni tisti, ki niso nikoli delali in tujci migranti.

  • mona lisa

   Ja to je nerazumljivo in strašno. Obup.

 • Steiermark

  Rdeča svinjska “etično – naravnopravna” svinjska golazen, ki tlači in uničuje Slovence, satanovi izmečki, se tako izživljajo nad normalnimi in poštenimi ljudmi, ki so v nesreči! Zakaj pa tej družini ne “prisodijo” 2000 E pomoči, ko jih tako lahkotno dajejo za muslije in cigane?

  • mona lisa

   Musliji in cigani so pri nas več vredni kot lastni narod.

 • Borut Stari

  Po Ustavi naj bi bila Slovenija pravna in socialna država (2.člen). Slovenija je vse drugo kot ukazuje ta člen.

  • nevtrino

   Se je že kdaj nakladalo o pravni in socialni državi. Sedaj niti tega ni več.

 • lauraas

  Naj ministrica “ugrabi” ta dva otroka, ne pa da je “ugrabila” velenjska otroka, ki sta bila boljše preskrbljena!

  • mona lisa

   Ministrica se požvižga na take pomoči potrebnih.

 • albusa aquilae

  drugič pa še volite klovna… nove obraze…verjamem…pa miško krojačico…ne pozabit na etiko in moralo…

 • MEFISTO

  Možakar ne ve, da za vse ni denarja, za upokojence in migrante.

  Bo pač moral preboleti, da aktualna ljudska oblast daje prednost mladim in spočitim migrantom z jutrovega, ki so menda sami strokovnjaki, ki jih Sloveniji primanjkuje.

  Kako bi pa bilo videti, da bi se naši upokojenci prenažirali, migranti, ki so naši dragi, če ne celo najdražji gostje, pa stradali in prezebali.

 • tarantela

  Za oba otroka lahko zaprosi za nastanitev v primernem zavodu. Vso oskrbo bo plačala država, ker starši nimajo denarja za plačevanje stroškov. Bosta tako on in njegova žena vsaj malce zadihala, ker delo s takimi odraslimi je izjemno naporno. Naj gospodu kdo to pove. Za ostala leta bi pa moral dobiti večjo pokojnino, če je vplačeval ta denar v pokojninski sklad.

  • nevtrino

   Če bi sploh v tem gnilem sistemu in državi vplačeval na svoj račun v spodobni banki, bi imel pa dovolj …

 • Ryuk

  Na Kotnikovi so sindikalisti in levosučni politiki imeli polna usta o solidarnosti. Sedaj pa zahtevajo višje plače, v imenu solidarnosti se niso pripravljeni odpovedati ničemur. Proračun potrjujejo mimo fiskalnega sveta. Zagonili bomo čez 300 milionov več, vse na račun navadnih delavcev. Solidarni moramo pa prisilno biti samo mi, davkoplačevalci. Do kdaj še?!!!

 • janez.pokoncni

  “Po mojih računih imam več kot 30 let delovne dobe, vendar so naračunali le polovico vplačane pokojninske dobe. Ker se z izračunom nisem strinjal, sem se pritožil in zahteval priznanje vse dobe, med drugim tudi priznanje dela v tujini, vajeniške dobe in čas služenja vojaškega roka”

  No, ampak tale je tudi lovska. Po njegovih izračunih 30 po SPIZovih (verjetno) pa 15 let. Zahteva (??) priznanje vojaščine, itd. “I TATA BI SINE”! Pa priznanje dela v tujini. A je čisto “vsipan”? Če je delal v tujini, potem se naj pogovori s “tujino”, a ne?!

  Mene osebno, kar se penzij tiče, najbolj “bolijo” tisti, ki so delali 40 let in imajo mizerijo (kmetje izvzeti iz “moje bolečine”), s katero se ne morejo preživeti ter so si z odrekanjem priskrbeli lasten dom, ki jim sedaj predstavlja veliko oviro.
  V tej postsocialistični greznici je najboljše imeti nič, delati nič in se nasloniti na “državo”, ki bo zate poskrbela.

  • Steiermark

   Samo imeti nič in delati nič, ni dovolj, za takšne privilegije, da dobiš, za nič dela, za nič vplačane pokojnine, visoke prejemke, morš imeti tudi balkanski pedigree – skratka moraš pripadati cigansko balkanski rasi, pa pošteno moraš pluvati po Slovencih in Sloveniji, potem pa imaš zagarantirane “dvojno štetje” in dvojno penzijo, kot kratkonogi , katerega nejbolj intimna opcija nikoli ni bila Samostojna in svobodna Slovenija!

  • mona lisa

   Ali pa biti migrant, cigan, lopovski tajkun ali pa politik. Potem si v naši državi na konju.

   • sunday

    ja res je, si na vsaj dveh, če ne na treh konjih (to smo pa mi, ki vse to plačujemo in za vso to bando delamo)!!!

  • avtohtoni neandartalec

   Imej nič, pa boš potem povedal, če je to res tako fino, ostalo imaš pa verjetno prav, če je delal v tujini, bo od tam dobil penzijo kjer je tudi plačeval.

  • rubec

   *********

  • traktor

   Ne delati nič. Ampak nič delati legalno, ter vleči vsak razpoložljivi cent od države. To znajo naši bivši bratje odlično. Tri malo večje plače, potegnejo familijo in vso deco. Potem pa dokladi, pa socialna, pa vrtec zastonj, pa malica v šoli, pa subvencionirano stanovanje, pa elektrika, komunala. Dobro se znajdejo.

 • tarantela

  S tem primerom je včeraj Pojbič mahal v parlamentu, strašno je bil hud in naročal, koga naj volijo ljudje na prihodnjih volitvah.

  • nevtrino

   Vsekakor bodo spet volili vrhunsko moralne in etične poslance, kaj ?

   • Lokomotivführer

    Sinoči je Desusova poslanka levičarjeva jokala, da jo žalosti, ker se govori, da so se pokojnine zmanjšale. Kaj pa misli, da se ti zgodi, če se vsem dohodki divgnejo, upokojenec pa ostane na istem. Gre za nazadovanje, nekateri poslanci (SDS, ZL) so naštevali 7 oz 8% realnega upada, njo pa žalosti! Naj jo kar žalosti, da slučajno skozi solze vse iz nje ne odteče…. Kaj pa davčne olajšave za starejše nad 65 let, je kdo že vrnil?

  • dr Janez Sveti

   Če nimaš pokojnine, greš v prvo banko in jo “oropaš”. Nekaj let boš na toplem, pet obrokov na dan, televizija, knjižnica, pri zdravniku ne čakaš,,,ni da ni.
   DR Janez Sveti svetovalec za preživetje v naravi

   • tarantela

    Viš, pozabila!

    • dr Janez Sveti

     Lahko pa z mano ustvarjaš permakulturno kmetijstvo.
     DR Janez Sveti Holz

 • Viktorh

  Ta pripoved mi ni jasna, zdi se mi nepopolna.
  Možakar govori o pokojnini, ne pa o invalidski pokojnini.
  Iz tega je mogoče sklepati, da je prejel odločbo za starostno pokojnino.
  Za izpolnitev pogojev za pridobitev pravice do starostne pokojnine morata biti hkrati izpolnjena dva pogoja, ki pa se v prehodnem obdobju razlikujeta glede na spol zavarovanca.
  Za moške velja :

  59 let in 4 mesece – 40 let brez dokupa

  65 let – najmanj 15 let zavarovalne dobe.

  Očitno je možakar živel bolj sproščeno in bolj malo delal.
  V tujini pa si naj uredi, v kolikor ni delal “na črno”

  • nevtrino

   Res je vprašanje, kako priden in delaven je bil, vendar je primerjava z migranti vpadniki še vedno upravičena. Igranje s socialnim minimumom pa tudi ni spodobno, niti prebavljivo.

   • Viktorh

    Veš, ločiti moramo pokojninsko zavarovanje, v katerem pač veljajo nekatere zakonitosti. Pokojnina je odvisna od števila delovnih let in višine povprečne plače.

    Navsezadnje, tudi plače so različne, od najnižje, ki je nizka do zelo visoke v zasebnem sektorju.
    Oboje je običajno in normalno.

    Glede socialnega minimuma pa imaš prav. Za to pa je pristojno Ministrstvo za delo…, ki vse to financira v okviru razpoložljivih možnosti. Oba pa veva, da ta resor vodijo komunisti, ki so bolj radodarni do tujcev, lenuhov, potepuhov, kvazi umetnikov, lažnih borcev in njihovim asociacijam. Denar mečejo skozi okno za sanacijo bank, ki so jih spraevili v bankrot prav komunisti.

    Tako pač je.

  • Nata

   No , s tem sproščenim se ne strinjam . Bolj se lahko vprašamo , koliko so mu delodajalci vplačali v pokojninski sklad. Verjetno eno revščino in sedaj pa dobi revščino !
   Za mnoge , ki so delali v tujini ( na glasbeem področju ) vem , da si niso doma nič plačevali . Rezultate poznamo .
   Lahko bi tudi pri nas – hmmm – povečali plače in bi si vsak sam plačeval prispevke .To bi bilo šele zanimivo !

   • Viktorh

    Naj pove!

 • nevtrino

  Če je pa vsak klovn, cigojner in vpadnik več vreden, kakor pošten delaven Slovenc…

  • Viktorh

   Sedaj pa se opredeli: a se ti zdi prav, da bi imela enako pokojnino dedca, od karih bi eden garal 40 in prejema manj kot 500 €, drugi pa 15 let ???

   Drugo pa je sociala.

   • nevtrino

    Seveda ni prav, vendar ne na nivoju minimuma, kamor so zašle najnižje pokojnine na hudi podlagi…

   • traktor

    Kaj, a pol pa naj ga pustimo kar crknit, al kaj? A to bi bilo pa prav?

    • janez.pokoncni

     Sam se povsem strinjam z Viktorjem.
     Uravnilovka ne pelje nikamor. 500 evrov za 40 let je mizerija ampak, če je to to, potem bi bilo edino prav in pošteno, da se za 20 let dobi 250 evrov – ob enakih vplačilih v pokojninsko blagajno.
     Seveda bi bilo super, če bi za 40 let dobili 10.000 evrov in za 20 let dd 5.000 evrov, a žal …
     Glede sociale in socialne države pa : http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=blog&op=func&func=print&c_menu=78278

 • Nata

  Ja , so sramotne te naše pokojnine ( no , za nekatere ne ) .
  Vendar je Viktor dobro napisal . Se strinjam z njim .

 • Olga

  Rešitev si edino volitve! Pod Janševo vlado, ki je delala transparentno in pošteno, so se pokojnine zvišale za četrtino!!! Prepričana sem, da bodo tudi v prihodnje delali enako!
  Zaščitili bodo meje in ustavili dotok migrantov, ki dodatno izčrpavajo proračun in omogočajo tej vladi, da kradejo tistim, ki so desetletja vplačevali!
  Janševa vlada je hotela odpreti vsakemu vplačevalcu njegov osebni račun na vpogled, kar bi omogočilo transparentnost in poštenost!
  Predloge so onemogočili razni “viranti”, daj bi z vpogledom v pokojninsko blagajno razkrili vse neupravičene privilegije posameznikov, pa celo kakšne pokojnike, ki so jih “pozabili” odjavite, tahko kot so ugotovili pri pregledu pokojninske blagajne v Grčiji!??

 • Duhec

  Ja… za večino je lenuh, brez delovne dobe. Nihče pa ne opazi dva prizadeta otroka, njegove bolezni in hiške, ki jima jo je z ženo uspelo zgradit. Najbolš, da da otroka v rejo, hišo proda za drobiž in gre z ženo v najemniško garsonjero… ker si je sam kriv a ne?!
  Kaj je pa z denarjem tistih, ki so celo življenje vplačevali v pokojninski sklad in leto ali dve pred penzijo umrli?! Kje je njihov denar??? Pa naj se nameni takim… aja, pokradli so ga in se nihče ne razburja. Za tega reveža in nesrečnika pa se… kako lahko sploh več pričakuje?! Za kozlat…

 • Duhec

  In, ko preberem tle… bv je zbirat denar za to družino, to je sam potuha državi itd. Koliko pa je takih družin??? Zakaj se pol čudite, da tisti z močjo in denarjem nimajo niti najmanjšega čuta do sočloveka?! Ja… sej ga niti vi nimate. Noro, sramota… in ja, ker sm pisala o vplačilih, ki mu jih nabijate na nos. Moj oče je umrl pred penzijo, ves njegov dnar naj najdejo in dajo tej družini. Bo vsaj zadovoljstvo… tko pa ne veš kdo ga je pokradel, nekdo očitno ga je.

  • Steiermark

   ja, rdeči balkanski cigeunerji, ki nas še naprej ropajo, že 25 let, na 50 let podlage!

   • Duhec

    A si razumela napisano?! Ljudem je za to družino vseen, če jim že ne privoščijo bede in bolezni.

 • Duhec

  In vi ste socialni, čuteči itd… blagot tistim, ki v to verjamejo. Prav je, da bo levica vse dokončno uničla.

  • traktor

   Ne moreš biti socialen in solidaren , če so iz tebe naredili reveža, socialnega odvisnika. Ja imamo take davke, da od plače več dobi država, kot tisti, ki dela. Vsakki dela ima pa na pokelnu še tri, ki ne delajo. Kako naj bo potem socialen, če komaj zasluži za kruh?

 • mona lisa

  Sramota za tako državo. Zaradi takih stvari in nasploh zaradi sramotnih pokojnin in mizernih plač delavcev sem alergična na migrante. Za migrante se poskrbi za naše ljudi pa ne. To je diskriminacija.

 • Feriss.H

  Ne glede na avtentičnost zgodbe, dejstvo je da TOTALNO BREZKORISTNI in POVSEM NEPOTREBNI “imigranti” ali bolj natančno TUJI ILEGALNI VSILJIVCI, imajo več podpore kot domači ljudje. Dnevno opažam po centru mesta izjemno dobro, celo modno oblečene Črnuhe z dragimi mobilci kako se brezskrbno in naduto vlačijo po mestu v sred dneva.

  Sicer je možnost da je marsikateri Črnuharski nadutež vzdrževani kavs-nadomestek za vibratorje pri odsluženih “damah” ki so s takimi zadele fuk-Jack pot erotičnega lajfa. Težko pa verjamem da jih tako izdatno finančno podpirajo tudi lepe mlade Slovenke. Teh drugih je z vsakim dnem več. Hudič nas bo vzel tudi zaradi odsotnosti osebnostne in Nacionalno-Rasne integritete premnogih Evropskih žensk. Pri tej problematiki imajo Arabske Muslimanke daleč več dostojanstva kot naše, držijo se svojih.

  Črnuharija ve za to radodajsko-multikulti nagnjenje Evropejk, in če je Evropa blesava niso oni, kavsat tisočkrat lepše ženske od lastnih pavijank in biti za to še plačan s strani države ter lenariti po opravljenem “delu”… Da bo jasno, ne zamerim im ničesar, bi pa lastno ročno podavil vse NAŠE ODGOVORNE za to nezaslišano katastrofo in IZDAJALSKI odnos do domačih ljudi.

  • rubec

   *********

  • nevtrino

   Točno tako, tujim ilegalnim vsiljivim vpadnikom vse, domačim pa vsakodnevni teror, represijo, ropanje, neskončno birokratiziranje in hiranje, skratka nekakšen skupinski samomor, vse skupaj povezano z usmrajeno pametjo nekakšnih humanitarcev in humanistov.

  • rubec

   Feriss, moja baba ni iskala Jack pota pri črncih pa sem se vseeno ločil. Venomer je opletala da je proti meni un zdaj menda že v penzionu Pot rč ta prav Đek.

   • Feriss.H

    Po moje si ti narobe razumu, tvoja deklina te je verjetno imela za Jack-falota in je rekla da je Potrč pravi drek v primerjavi s tabo, al si pa namerno “narobe” razumu in iskoristu prilko da se je losaš.

    He, he…ki si najdu Potrča

 • Duhec

  Če je stranka SDS, njeni poslanci izkoristla agonijo te družine za svoje interese, propagando, pa naj vsak mesečno prispeva in bo ta družina spodobno živela…. vegetiranje v parlamentu je pač dobro plačano.

  • Olga

   Tisti, ki opozarja in obelodanja, je po vaše kriv? Kaj pa tisti, ki vlada in ima denarnico? Cmerar? Zdrava atmosfera? Mrak?

   • Duhec

    Nimam več časa, ker morm it, pa si ga bom vseen vzela, ker ste me znervirali. Pokojninska zakonodaja je jasna, človek očitno ne more dobit več, mu ne pripada več. Zakaj se ga potem izkorišča za propagandne namene, za obračun z migrant, če se ne bo nič spremenilo, če se mu ne bo pomagalo??? A ti ne vidiš, da so reveža izkoristli, da bleji kar njim odgovarja??? Noro, da ste zarad zagovarjanja stranke pripravljeni pohodit, razčlovečit nekoga.

    • nevtrino

     Kaj, revež stoka in pove svoje, pa je že vse propaganda, a ? Pa četudi bi bila, je problem še vedno enak.

    • Igor Kavalar

     Praviš, da je pokojninska zakonodaja jasna, človek očitno ne more dobit več, mu ne pripada več.

     Kje pa piše da vlada v imenu vseh državljanov lahko vzame 125 miljonov kredita, ki ga bo tudi ta oseba z 206e in 30 leti delovne dobe odplačevala in ga nameni za ilegalce?

     Kje to piše v katerem zakonu?

     Zakaj bi bilo opozarjanje na težko stanje državljanov v tej državi propaganda?
     A zato ker to ni storila vlada ali vladajoče stranke? Pa vlada je zato na oblasti, da služi nam in odpravlja anomalije, ne pa da jih proizvaja in služi globalističnim interesom elite.

     Takšna je pač slovenska realnost, takšne so pač razlike, takšna je pač ta lažniva humanost in socialna enakost.

     • avtohtoni neandartalec

      Gradbinci lahko, pa razne tiskarne in drugi mali privatniki, kdo jih pa nadzira.

     • traktor

      Kaj pa te motijo privatniki. Saj niso več razredni sovražnik, mar ne? Ni večjih privatnikov, kot so lopovi po državnih podjetjih, pa po občinah in javni upravi. Tam imaš prave privatnike.

    • Olga

     Odmerni količnik 50% vplačanega, je za vas pošten?! Tudi za 40 let dela?!!! Če delaš do smrti, ne prideš na 100%! Vsaka beseda, ki vam stopi na žulj, je za vas “propaganda”?!! Saj nismo komunisti!

  • garfi

   upam, da te bo nova24 kmalu lustrirala
   LEFTARD !

   • Duhec

    Lohk mi ga potegne, če bi ga mela. Men ga je žal, pa v naši družini nihče nima pod 2000 penzije.

    • garfi

     izdajaš se za ženski spol
     tudi, če je slučajno res FUUUUJ !!!

  • Nata

   ??????

  • baldeagle

   “vegetiranje v parlamentu je pač dobro plačano”.
   ———————————————
   Dokaz več, da se ti je popolnoma skisalo v glavi.

 • garfi

  OPOZORILO MODERATORJU
  duhec nonstop širi propagando proti SDS

  • dr Janez Sveti

   A je to prepovedano? Saj ti lahko širiš propagando tudi proti komu. Recimo NSi Alii pa mogoče DESUS-u? Kaj pa vem kdo ti je trn v peti. A nisi demokrat?
   Dr Janez Sveti junak

   • garfi

    lažniva propaganda je prepovedana
    MOJA PROPAGANDA STA RESNICA IN PRAVICA
    in ni jih več vrst kot to lažejo leftardi

    • dr Janez Sveti

     Ti pa si komedijant!
     DE Janez Sveti veseljak

     • garfi

      je rekel rdeči klovn ?

     • dr Janez Sveti

      Nisem klovn. Jih ne maram. Rdeč nisem..bolj bled. Premalo sem na soncu. Kaj pa ti? Kakšna je tvoja polt? Zelena?
      Dr Janez Sveti

     • garfi

      pol si pa zelen troll

     • dr Janez Sveti

      Jaz sem tvoj najboljši partner.
      DR Janez Sveti mijauuu

  • Nata

   Meni tudi ni všeč. Ampak. . . ima pa zanimive ” poglede”.

 • centurion

  Žalostno, ampak,
  če bi bila omenjena družina pritepena v Slovenijo iz Sirije,
  Afganistana, Bosne ali Arabije,
  tega problema ne bi bilo.
  Vsa kurčeva levica bi norela s hanzitv in ono bosanko Aščićevo
  in jih zasipala z evri, pomočmi, stanovanji..
  Problem nastane, ko gre za SLOVENCE!

  • avtohtoni neandartalec

   To mene tudi zanima, kako deluje sprejem in namestitev kakšni 20.000 Hrvatov, bosancev in Albancev, ki se selijo k nam vsako leto.
   Arabcev itak ni, vsi bežijo v civilizirane dežele, samo zahodne balkance sprejemamo, čeprav na balkanu ni nobene vojne in naši propadli gradbinci itak nimajo pravega dela, razen ko obnavljajo in posodabljajo največje rovte, kjer itak nihče ne bi smel živeti in zaradi brega in narave ne bo nikoli in nikdar bolje, ne glede koliko denarja se tja napumpa čisto brez veze.

   • Steiermark

    neandertalec, zakaj te tako “moti”, da k nam , po tvoje vsako leto namestijo 20.000 Hrvatov, bosancev in albncev? Kje pa so srbi, ki je jih je resnično, vsako leto, pri nas nastanilo , samo njih, po 20.000 in so jim dali tudi državljanstva, živijo pa podpore? Zakaj te ne moti, da pri nas živijo okupatorski srbski jugooficirčiči, ki so nam med vojno za Slovenijo grozili, kako, da nas bodo zbrisali z zemeljske oble? Zakaj te ne motijo penzije, ki so jih rdeči potomci jugoklavcev, pri nas na oblasti, dodeljevali in jim še dodeljujejo, tistim, ki so nas Slovence klali, okupirali in še in še negativnosti?
    Zakaj te ne motijo tvoji srbski rodžaci, ki živijo v najlepšem meestu, nje, u ljubljani, ter v nasprotju z višinami prisluženih penzij Slovencev, dobivajo po 400 E “socialne podpore”, ki je nikoli nebodo rabili vračati, zraven pa še imajo zastonj stanovanja in krite vse stroške ? Res ne moreš skriti, d a si pravi neandertalski srbin…..

 • avtohtoni neandartalec

  Odlična primerjava, vzemimo isto kriterij za migranta in za tega reveža, pa poglejmo koliko nas kdo stane.
  Migranti ne dobijo nič, mogoče 20 evrov žepnine, ostalo so fiktivni in materialni stroški, za hrano in rabljeno obleko ter osebje, ki to deli, jih nadzira in skrbijo za namestitev, ki jih država zaračunava sama sebi, za tistih par dni, ko potujejo proti naslednji meji.
  Zdaj pa vzemimo isti model za te invalide, računajmo zraven vse kar naj bi jim pripadalo, po isti logiki nas en revež stane 10.000 evrov na mesec, le da ta ne bo šel nikamor.

  Lažejo, vi jim pa nasedate, ta država je fašistična, krivična do vseh, lahko bi jih kritizirali edino, da so do Slovenskih revežev še bolj krivični kot do migrantov, če se bo kdo zato počutil kaj bolje.

  • Nata

   Kako nič? Kaj pa hrana, obleka, nastanitev, gretje , topla voda, zdravnik. . . . ,še kaj naštejem?Ali to ne šteje?

  • Steiermark

   Vidiš neandertalec, to da je vlada fašistična, se nemorem strinjati s tabo, ker so fašisti, da o nacistih sploh ne govorim, poskrbeli za svoj narod, (fašisti so imeli socialne dodatke in omogočali ljudem, da so brez lakote preživel) ta vlada je rdečejugo fašistična, ko ima kremplje še vedno obrnjene k sebi in in jih steguje po našem imetju, odžira tistim, ki so si zaslužili s svojimi rokami in pridnostjo, ter jim odrekajo pravico do dostojnega življenja. Seveda za te muslijevske okupatorje in ostale pritepence, ne gre 2.000 E, oz. ne dobijo tega denarja direktno v kremplje, stvar je namreč v teem, da rdeča mafija “zaračunava” 2.000 E oz. kasira, ta denar, potem se pa to “pozgubi” bogve kje! Zakaj pa misliš, da se tako “borijo” za nastanitev muslijev, pri nas v Sloveniji, isto kot italjani, kjer imajo na oblasti, pravtako komunistično mafijo? Zato ker v obeh deželah, kjer ne obstaja svoboda in socialna varnost, kjer ljudje živijo pod pragom revščine , vlada komunistična drhal, ki avtohtone zatira in daje prednost , po mafijsko, tistim, za katere denar dobi od uničevalsko birokratske EU, jih odpravi z drobižem, domačinov še s tem ne, ter si ostalo porazdeli med sabo – “tovariško”, tako kot jih je nučil največji pedofil, pederast, množični morilec, posiljevalec, ropar tovariš tito. “brgunci” so postali za rdeče jugotovariše biznis, na račun državljanov. Sicer smo pa to to, med drugim opazili tudi pri ravnanju “begunskih družin v Logatcu, kjer so si mafijci že kar biznis razdelili med sabo in tako neki jugogostinki odobrili 45 E na dan, po beguncu, Kaj jim pa dajejo za jest, morda jastoge in kaviar (s tem , že vemo, se nažirajo rdeči kaviar komunajzli, na naš račun in nas pridno uničujejo – ropajo)…..

 • avtohtoni neandartalec

  Zanimivo, da so v koči zgleda doma sami invalidi, razen če nimata še kje zdravih otrok. Kje pa sploh živijo, mogoče sredi kakšne zahojene grape, v taki situaciji se bolnike seli v mesta, ne pa izolira na podeželju, kjer ni ničesar in morajo živeti od zalog. Hočejo živeti kot neandartalci, pa naj, zakaj bi to zanimalo državo, naj se pritoži antropologom.

  Delal je v tujini, ja super, če ni tista tujina sličajno Hrvaška ali bosna, ker je potem seveda še na slabšem. Saj je moral plačevati pokojninsko zavarovanje, od tam bo zdaj prejemal neke dividende, tudi če je tujec, razen če ni delal na črno, emigantom ne teče delovna doba.
  Obvezni vojaški rok smo služili vsi zdravi moški, jaz nisem penzionist, vi mi povejte, se tisto leto šteje kot delo ali kot zapor? Ker jaz se ne spomnim, da bi nam vojska plačevala kakšno posebno zavarovanje in prispevke, prvič slišim, da bomo dobili penzijo, potem smo bili še v TO in branili domovino, do danes nisem dobil niti centa, dali so nam samo klobaso in pivo, ko je bilo vojne konec. Nisem vzel, nisem bil lačen in žejen.

  Koliko dobijo pa ostali socialnih prihodkov, ne dobijo vsi socialni problemi enako vsoto, za družine se stroški porazdelijo, jim pa zato plačujejo kakšne druge dodatke, saj so družina, prejemajo pomoč za gospodinjstva, ki jo reveži ne, sploh pa za oskrbo dveh invalidov.

  Socialna pomoč je napačen izraz, pomoč je pomoč, kredite se pa vrača, ne razumem zakaj ne zaprosi za več, saj lahko zastavijo zemljo in kočo, čeprav mi ni jasno kdo bi tisto kupil, tudi za drobiž. Mogoče bi zanimalo kakšne propadle gradbince, ki tako perejo denar od visoko precenjenih del in kar jim ostane od zaposlovanja sodobnih sužnjev ma črno, kmečka mafija ima denar.
  Socialne so skoraj trikrat nižje kot v Nemčiji in drugje v Evropi, kaj pa lahko naredi revež z drobižem kot da sexenkrat na mesec naje in nakupi zaloge, plača kake položnice, ki se ne subvencionirajo, recimo internet, da se jim ne zmeša v izolaciji, potem lahko poskusi privarčevati deset evrov za naslednji mesec in če si pridno odžira od ust, bo po enem letu spravil skupaj sto evrov, menda je jasno, da nihče ni tako nor in se problemi čez leto samo še nabirajo. Po določenem času, razpade vse, ke ni stvari, ki jo ne bi bilo treba obnoviti in zamenjati, kdo bo vlagal v rovte, kdo pri zdravi pameti bo plačeval za okolje, kjer človek skoraj ne more preživeti, medtem ko so mesta napol prazna, vse holj spominiamo ma še bolj gnilo Madžarsko in niihove odročme prisilne delavske kampe, kamor deportirajo državljane tretjega razreda, pod posebno zaščito države, od katerih totalitarizem nima nobene koristi, me prej, ne danes in bodo tudi jutri sami problemi. Kaj sploh rabijo v rovtah, najbrž mleko v tetrapaku, riž im testenine, pa moko, da si bodo lahko svoj kruh pekli, ker drugo od rdečihkrižev in karitasov me dobijo, razen če so njihovi, potem jim občine zgradijo tudi novo bajto in ital nimajo problemov z denarjem, če pa vlečejo honorarje in nagrade od družbene samozaščite. Za vojsko, pravosodje in represijo pri nas še nikoli ni zmanjkalo keša.

 • tarantela

  Res je, pri nas je veliko takih, ki komaj shajajo s svojimi plačami ali pokojninami. Običajno tisti, ki so najbolj na tesnem z dohodki najmanj jamrajo in najbolj pazijo, kam bodo dali denar. So pa tudi taki, ki bi lahko še kar shajali z denarjem, pa ne znajo, največkrat pa nočejo, potem pa na socialno ali Karitas z neplačanimi računi in oni vse plačajo. Jamrajo in jamrajo, račun za telefon imajo pa za 100 evrov mesečno…

 • zaton

  Zadnjič je bilo na TV povedano, da nekdo, ki se danes upokoji, bi moral za pokojnino v višini 700 € imeti 1.500 € plače.

  • dr Janez Sveti

   Na TV lažejo. Vprašaj DESUS! Vsi boste imeli 1000€ pokojnine.
   DR Janez Sveti Zavod Za pogrebne zadeve

   • FRANC3

    Na žalost je kar nekaj Slovencev, ki to še vedno verjamejo. Bog jim pomagaj, Kahel jim ne bo nikoli.

  • Olga

   Njihovi so šli pa s 700 € plače na 1500 € penzije!

 • Prihajam Slovenija

  Dragi moji na volitve je treba iti in voliti nove obraze za takšen penzion, mi v ZDA smo odločno takšnim rekli NE.

  • tinta

   pozdravljen frend !

 • FRANC3

  V Sloveniji so cenjeni in spoštovani samo Cigani, lenuhi in migranti. Raja pa dela.
  Koliko časa bomo še volili take??

  • Olga

   Koliko časa bomo še prenašali take?!!

 • Iva

  Drugorazredni državljan 206 evrov na mesec za 30 let dela,
  RTVSlo “medijski prostitutki” pa vsaka 6000 odškodnine za “psihično trpljenje” zaradi resničnega zapisa ter mesečno več tisočakov (Šetinčeva vsekakor) za “pljuvanje” po opozicijskem prvaku oz. stranki!
  Banana republika!

 • MEFISTO

  Zanimivo bi bilo vedeti, koga je tale nesrečni upokojenec volil na zadnjih volitvah.

  Če je obkrožil SMC ali kako drugo bando z levice, se naj ne pritožuje, ker se je ustrelil v koleno.

  • resnicaboli

   ga poznam sigurno ni.

 • Slovenija moja dežela

  To je primer za na TV,v vse medije je treba to dat,da začnejo ljudje razmišljat in da se odkrižamo lopovov na vladi. To je BANDA LOPOVSKA

 • čopkovseved

  440 eur in 37 let, 6 mesecev delovne dobe, invalidska upokojitev in štirje šoloobvezni otroci. Pa se upam trditi, da mi tudi Janša ne bo popravil te krivice. Boli, ker sem bil garač od malih nog. Imajo pa vsi lenuhi, prišleki, begunci podporo in bonitete, ki jih moji otroci lahko le sanjajo. So pa to ljudje, ki predstavljajo volilno bazo levakov.

  • Viktorh

   Pa smo zopet pri specifičnem vprašanju.
   Ko si imel že vsaj 20 let delovne dobe, si se odločil za otroke.
   Malo pozno, zelo pozno.
   Sedaj pa kriviš oblast za svoje sporne odločitve.

   • čopkovseved

    Ti si pravi provokator, škoda izgubljati besed. Takšni kot ti, nam Slovencem odnašate slovensko bit.

    • Viktorh

     Bodi tako prijazen pa povej koliko si star.
     Pri 55tih imeti šoloobvezne otroke ni šala, je pa avantura.
     Če te je uspela omrežiti mladoletnica in si nasedal, sedaj plačuješ ceho za svoje nepremišljeno početje.

     • čopkovseved

      Otrok je odgovornost, za tebe nepremišljeno dejanje, imamo pač različne poglede. Sem se res napačno izrazil, vsi so še šolajoči, na kar vsem več kot ponosen, sicer pa sodiš v skupino ljudi, ki jim je socialistična vzgoja močno poneumila še tisto malo moralnega v tvojem egu.

     • Viktorh

      No, ljubimec, če napišeš: ” invalidska upokojitev in štirje šoloobvezni otroci.”,
      potem pač moraš vedeti, da je po naši zakonodaji jasno, da so to otroci, ki obiskujejo OSNOVNO ŠOLO, so torej mlajši od 15 let.
      Pokojnina, ki ti je odmerjena ni edini dohodek. Prejemaš še dodatek za otroke, soproga ima plačo…itd.
      Torej, ne gre ti tako slabo kot hočeš prikazati.
      Želiš pa še več, kar je legitimno.

      Tisto tvoje: “sicer pa sodiš v skupino ljudi, ki jim je socialistična vzgoja močno poneumila še tisto malo moralnega v tvojem egu.”

      Moral se boš pomiriti. Jaz imam polno delovno dobo in maksimalno pokojnino, ki je posledica visoke plače in polne delovne dobe.
      Sem pa bil bolj preračunljiv pri sexu in načrtovanju otrok kot ti.

     • Danda

      Vikhtor,midva sva že imela ostro debato….Zdaj si pa definitivno pokazal vso svojo “inteligenco”…Kako lahko obsojaš ljudi,ne da bi poznal njihovo zgodovino,probleme..Ti bom povedal kar po “naše” (očitno si čisti provokator) Goni se u …..

    • Viktorh

     Pa še to; tudi jaz sem rad sexal, bil pa sem previden in nisem nasedal mladoletnicam. Niti pomisliti pa ne smem, da bi nasedel trikrat kot ti.

     • Viktorh

      …oprosti, ne trikrat….štirikrat…

    • Viktorh

     Čopko, le še ena malenkost. Priporočam ti, da se ne spuščaš na področje, ki ga ne poznaš.
     Jasno, lahko pa debatiraš, kritiziraš, toda ne tako kot ti…

   • Danda

    Tvoje razmišljanje,otroke naredi čimprej,po možnosti pred dvajsetim letom…A si slišal za ljudi,ki med sabo nikakor ne uspejo ustvarit potomcev,z novim partnerjem pa takoj!!! Si pa res gov….

  • Beli Sneg

   Kaj če bi zdaj ko je na oblasti Cmera pritisnil nanj, da bi ti popravil te krivice. Pošteno bi bilo da najprej zlivaš gnojnico na obstoječega predsednika vlade. Ti bi njega preskočil in kot za vse je tudi tebi kriv JJ. Ubogi slovenčki, kdaj vas bo pamet srečala.

 • renee

  A niso prispevki delavca 100% plačani v pokojninsko blagajno ????? So ,torej ,in v enaki meri bi se morali vračati nazaj v penzijo ,torej 100% in ne 70 ,50 % ali celo manj!!!!!

 • garfi

  omenjajo stotisoče revežev
  ta marionetna protislovenska vlada pa meče stotine milijonov za uvažanje lažnih beguncev in islamistov
  vodi jih mali murgelski veleizdajalec
  ni čudno da 14.000 verjetno sposobnih ljudi zapusti to rdečo kloako vsako leto

 • MEFISTO

  Razglasi naj se za Cigana, pa se mu bodo popravili dohodki, in še krasti bo smel.

  • sunday

   še bolje če je migrantski hudičev iztrebek, bo dobil hrano, stanovanje, obleko, žeonino 30eur dnevno in delal bo lahko kar bo želel posiljeval ubijal itd in bo dobrodošel, ker pač takšen je – kaj pa mi, ki za to bando delamo? a bomo kar TIHO!!!?

   • MEFISTO

    Tudi o tem se razmišljal, vendar nisem prepričan, če še more posiljevati.

 • sončnica

  …poslanci so sprejemali take zakone…naj jih vzame vrag

 • Karmen

  Pri nas smo zelo socialna država – za lenuhe in barabe, delovno ljudstvo pa je treba smo ožemati.

  • traktor

   Saj, ravno to je socialna država.Vzameš tam kjer lahko in daš tja kjer ni. Saj to smo vedno želeli, a ne?

 • sunday

  pokradli in okradli so državo ter oropali državljane, oropali so jih drenarja in dostojanstva – prekleta banda, da to narediš lastnemu narodu si slabši kot podganji iztrebki, ki nas osvajajo in nam bodo rezali vratove!!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!