Sin koroškega tajkuna Zakeršnika, enega glavnih osumljencev naročila likvidacije Mira Petka, maltretiral delavko in jo s tem spravil na psihiatrijo. Sodišče razsodilo: “Kriv je!”

Janko Zakeršnik (Foto: sta)

Da kri ni voda, dokazujeta vpliven koroški podjetnik Janko Zakeršnik in njegov sin Dušan. Prvi je bil med glavnimi osumljenci kot naročnik za likvidacijo takratnega novinarja Mira Petka, drugi je dokazano izvajal mobing nad delavko v družinskem podjetju Eurocity d.o.o. Sodišče ga je spoznalo za krivega in ga obsodilo na šest mesecev pogojne zaporne kazni. Razkrivamo šokantne podrobnosti iz sodbe, kako je delati v podjetju človeka, ki ga je nagradila celo Gospodarska zbornica Slovenije.

Direktorja podjetja Eurocity d.o.o. Dušana Zakeršnika je Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu spoznalo za krivega, “da je na delovnem mestu in v zvezi z delom s psihičnim nasiljem povzročil drugemu zaposlenemu ponižanje in prestrašenost in je imelo njegovo dejanje za posledico psihično obolenje in zmanjšanje delovne storilnosti zaposlenega”. Sodba, pod katero je podpisana okrajna sodnica mag. Vesna Rebernik Jamnik, razkriva, da je Zakeršnik v času od septembra 2014 do konca februarja 2015 na sedežu družbe Eurocity d.o.o. kot direktor nad zaposleno delavko (njeno ime hranimo v uredništvu, op. p.) vršil pritisk ter ji večkrat predlagal in zahteval, da poda odpoved. Pritiske nad delavko je začel izvajati, ko je njen mož, ki je bil zaposlen v istem podjetju, v začetku septembra 2014 podal odpoved pogodbe o zaposlitvi, namen Zakeršnika pa je bil doseči, da bi delavka sama dala odpoved.

Tako je Zakeršnik izvajal psihični pritisk nad delavko:
– dejal ji je, da če gre eden, “gresta oba”,
– vprašal jo je, ali je prinesla sporazumno odpoved delovnega razmerja,
– dejal ji je, da pričakuje isti papir, kot ga je napisal njen mož, tudi od nje,
– rekel ji je, da je nihče v kolektivu ne mara in da naj da odpoved pogodbe o zaposlitvi, sicer jo bo tožil zaradi izdaje poslovne skrivnosti, ter da od njega ne bo odšla na zavod za zaposlovanje, ker so še vsi napisali sporazumno odpoved in jo pričakuje tudi od nje.
Od 18. septembra 2014 se ni več pogovarjal z njo, ni ji niti odzdravljal in odgovarjal na njena službena elektronska sporočila. 13. oktobra 2014 pa ji je celo rekel, “da ne more sedeti in jesti za isto mizo z njo”, razkriva sodba.

Višek mobinga na novoletni zabavi, ko je pred zaposlenimi povedal, da dobijo zaradi te delavke manj božičnice
Zakeršnik je delavki tudi grozil, da jo bo odpustil iz krivdnega razloga. Nad njo je izvajal mobing z “obljubami”, da ne sme več opravljati nobenega dela, in ji odredil, da mora oditi za nekaj dni na dopust, “da bodo uredili stvari za odpoved iz krivdnega razloga”. Tako je morala v času od 18. novembra 2014 do 21. novembra 2014 koristiti letni dopust, ko pa se je vrnila na delovno mesto, jo je Zakeršnik preselil v drugo pisarno, kjer ni imela stikov z zaposlenimi. Bila je šokirana in izolirana od vseh. Kasneje ni smela opravljati nikakršnega dela. Zagotovo pa je bil višek njegovega mobinga nad zaposleno na novoletni zabavi 27. decembra 2014, ko je pred zaposlenimi izjavil, da ima pripravljenih 10 tisoč evrov za odvetnike zanjo ter da jo bodo ovadili, zaposleni pa zato dobijo manj božičnice. Zaradi vsega naštetega je pri delavki povzročil prestrašenost in ponižanost ter razvoj simptomatike prilagoditvene motnje s kombinacijo znakov psihične odpovedi in vegetativnih telesnih motenj, tako da je bila nezmožna za delo zaradi bolezni. Kot je razvidno iz sodbe, jo je Dušan Zakeršnik spravil vse do Psihiatrične ambulante Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Pritisk se je stopnjeval tudi potem, ko je delavka na delovno sodišče vložila tožbo zaradi ugotovitve nezakonitosti odpovedi, saj se je Zakeršnik spravil še nad njenega nečaka, ki je v Eurocityju, podjetju za transport in proizvodnjo, delal preko študentskega servisa, ter “zahteval, da če delavka umakne tožbo, bo lahko še naprej opravljal delo v tem podjetju”. Tudi s tem je storil kaznivo dejanje šikaniranje na delovnem mestu. Kaznivo dejanje šikaniranje po prvem odstavku 197. člena KZ-1 stori, kdor na delovnem mestu ali v zvezi z delom s spolnim nadlegovanjem, psihičnim nasiljem, trpinčenjem ali neenakopravnim obravnavanjem povzroči drugemu zaposlenemu ponižanje ali prestrašenost. Drugi odstavek istega člena pa določa, da če ima dejanje iz prvega odstavka za posledico psihično, psihosomatsko ali fizično obolenje ali zmanjšanje delovne storilnosti zaposlenega, se storilca kaznuje z zaporom do treh let.

Dobil pogojno kazen – šest mesecev zapora
Sodišče v Slovenj Gradcu je razsodilo, da je Dušan Zakeršnik kriv očitanih dejanj, čeprav je sam krivdo vseskozi zanikal, ter ga obsodilo na pogojno obsodbo – dobil je kazen 6 mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let, plačati pa je moral tudi stroške kazenskega postopka, sodno takso, stroške odvetnika delavke ter stroške ustnega podajanja izvedenke. “Sodišče ne dvomi o tem, da je psihično nasilje na delovnem mestu z ravnanji, kot jih zajema opis dejanja, nad oškodovanko izvršil obdolženi in nihče drug,” piše v deseti točki sodbe. Iz te iste točke pa je mogoče sklepati, da si je želel Zakeršnik oprati roke na račun Andreje Šumah, češ da je je bila ona neposredna vodja oškodovanki, vendar pa je sodnica ugotovila, da je to nepomembno, saj je “dokazni postopek potrdil, da sta delo odrejala oškodovanki tako obdolženi kot Andreja Šumah”. To pa tudi razkriva, kako nizko se zna spustiti Zakeršnik – Andreja Šumah je namreč njegova zunajzakonska partnerica.

Dušan Zakeršnik se je nato pritožil na Višje sodišče v Mariboru, a je senat, ki mu je predsedovala sodnica Zdenka Klarič, njegovo pritožbo zavrnil kot neutemeljeno. “Potrdi se sodba sodišča prve stopnje,” so zapisali. 

Janko Zakeršnik glavni osumljenec med naročniki likvidacije Mira Petka
Svojo vlogo s psihičnimi pritiski pa je odigral tudi Janko Zakeršnik, ki je omenjeno delavko povabil na razgovor preko Andreje Šumah. Janko Zakeršnik je namreč v istem podjetju generalni direktor in prokurist, pa tudi večinski lastnik, na oškodovanko pa je apeliral, naj podpiše dokumente, brez odpravnine, sam pa ji je pripravljen plačati polovico, samo da se ne bi srečali na sodišču. Zakeršnik pa ni znan le po svojih poslovnih ambicijah, temveč je polnil slovenske medije predvsem kot glavni osumljenec naročila likvidacije takratnega novinarja Mira Petka pred 17-imi leti. Po neuradnih informacijah naj bi usmrtitev Petka, ki je pisal o pranju denarja v NKBM v Dravogradu in kjer naj bi sumljive posle pranja denarja opravljal Zakeršnik, naročil Kristjan Kozjek, ki je bil šofer v Zakeršnikovem podjetju Eurocity. Kdo je Kozjeku dal navodila, da se je treba znebiti Petka, pa niso ugotovili do danes. Je pa dejstvo, da je bil starejši Zakeršnik med glavnimi osumljenci, kateremu so očitali tudi podkupovanje. Nekateri avtoprevozniki so namreč trdili, da so v zameno za podkupnino na črnem trgu morali kupovati dovolilnice od podjetja Eurocity, je leta 2003 poročal Dnevnik. “Tukaj zadaj so tisti, o katerih je Petek pisal. In največ je pisal ravno o podjetju Eurocity, o banki, pisal pa je tudi o Zakeršniku. Seveda ne pravim, da je nujno, da je on povezan z napadom. Morda pa kdo od njegovih ni prenesel takšnega pisanja. Če bi policija hotela, bi lahko hitro odkrila, kdo je naročnik, takoj bi se vedelo, ali je to Kudrnovsky, Zakeršnik, nekdo na banki ali kdo tretji,” pa je leto po napadu zapisala Mladina besede Jožeta Kreuha, ki je policiji neformalno pomagal pri preiskavi. Brez dvoma pa je želel s polovico odpravnine utišati delavko …

Kljub številnim sumljivim poslom je Gospodarska zbornica Slovenije Janku Zakeršniku podelila nagrado “za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot visoko priznanje za izjemne dosežke trajnejšega pomena v gospodarstvu” – in to ravno v letu 2001, ko se je zgodil napad na Petka in čeprav je Zakeršnik skupaj z Nijazom Hastorjem znan kot grobar družbe Prevent Global. Mediji so takrat s prstom pokazali na omenjena, češ, “če bi bila volja dveh največjih lastnikov, bi se bilo stečaju mogoče izogniti.” 

M. S.

 • Valter BraniSlav

  Zakaj ne pisete o lepih stvareh?
  NPR NOB, TITU, KARDELJU, MACKU, JOVANKI, PEPCI, VIDI, LIDIJI, SERGEJU, MIHI, FRANCETU IN OSTALIH UGLEDNIH DRUzbenopoliticnih delavcih brez katerih bi tezko shajali?

  • branči

   vesel bodi, da ne, ker bi ti imel od silnega slinjenja ves čas zapackan ekran..

   • lokec

    haha

  • KIKI

   A so te za kakšno urco spet iz staje spustili, revše neumno!?

 • beno

  Valter BraniSlav

  Kdaj ti uspeš urejat tvoje Finance, če vse dneve in noči čepiš tule na Novi24TV ?

  Kdaj se uspeš zanimati za politiko v TVOJI MEHIKI, če se stalno ukvarjaš z rodno zemlja strica Edota in tete Pepce ?

  Kaj ima žena in tvoji otroci od tebe, če se stalno ukvarjaš s kozo Juliko ???

  • zokispoki

   Ma on surfa ob Ljubljanici pod mostom, kaksna Florida neki ! Verjetno stalno omenja to ime , zaradi svojega ljubljenega super avtomobila, Zastave Florida…

 • VERRZIFIKATOR

  Duško Zagrešnik

  PO KOROŠKEM, PO KRANJSKEM

  Po Koroškem, po Kranjskem že silno smrti,
  nek sin gospodarja izvaja nasilje,
  ki oče ga vzel je pod svoje okrilje,
  je danes še sreda, sploh petek še ni.

  Sploh petek še ni, a je tukaj novica,
  da to je resnični sin gospodarja,
  zato malopridnež pač ne odgovarja,
  pogojna ga le doleti kdaj pravica.

  Po Koroškem, po Kranjskem razve se nato,
  da sinček ubožec je sin gospodarja,
  očetu ne manjka za posle denarja,
  izvleče iz luknje bedaka tako.

  A vendar nauk zgodbe dojel je prav vsak,
  kam jabolko pada, je jasno, na dlani,
  zasvetil napis se na prvi je strani,
  da Janka silaka ta sin je bedak.

 • Franc Šink

  Kje je sedaj tista zlagana delavska solidarnost.Ali jih je strah, ali pa so tako dobro plačani?

 • mona lisa

  Samo 6 mesecev pogojno? Absurd.

 • montyamp

  MURGLOSRBIJA IN NJEN PRAVI ŽVEPLENI OBRAZ
  Komunistična retardacija je pustila posledice , na mladičih zazidarske morije .
  Udbopartijska etika in morala sta se zažrli v nosilce podedovane in privzgojene hipokrizije , katerim trpinčenje drugorazrednih in psihološki teror zaposlenih , predstavlja potešitev morbidnih psiholoških motenj , kakršnih pri pravih gospodarjih v Nemčiji in Avstriji ne boste našli .
  Med WW2 izgnani , poklani in zazidani lastniki podjetij manjkajo na našem prostoru , to so bili pravi ljudje in gospodarstveniki , ki so Slovenijo držali na nivoju primerljivem zahodu .
  Morilci in zločinci ki so pokradene firme uničili , so natrosili še svoje topoglavo nasledstvo po državni upravi , sodiščih , zdravstvu , bankah , gnilih monopolih telefonije in HANZARTV , …………………. in mafijskih firmah , zato tudi država crkuje na obroke .
  VSI NA VOLITVE , KOMUNISTIČNE HIJENE NA ODPAD

  • Rdeči Ferdo

   Bravo! Si pa pogruntal pravo stvar. Tako je za vse so krivi belčki in klerofašistična falanga, ki je pravično plačala za svoje izdajstvo med WW2. Ti pa še boš!!!!!!!!!!

   • FORT WORTH

    A ti pa mislis, da smo se zmer v letu 1945, al koko ??
    Tkola glej de si nouš kej naredu.
    Hehehe

  • etrusk

   Komunisti so dobro vedeli kaj pomenijo za Slovenijo razumniki intelektualci, . Zato so jih po hitrem postopku pobili . Sedaj nam vladajo rdeči razumniki .
   Slovenci , pa se še sedaj niso zbrihtali.

 • Edi Puc

  .. koroška je posebna zgodba talentiranih ljudi ki so jim preko šolskega sistema dodobra oprali glave v tistih treh solznih dolinah. Je pač treba ČEZ GORO, tokrat LAHKO kar po CESTI. Vendar v Kärten SOLZICE ne pomagajo, treba je delat.

  Zna se zgoditi, da bodo tam MLADE generacije v prihodnih letih to le doumele. Prvi znak bo sprememba volilnega rezultata in dravograd nebo več med prvimi v sloveniji, kjer zaklučijo volitve z tako ali drugače obarvanimi komunisti.

 • DJURO SUMAR

  To je še en dokaz več, da je kapitalizem sprevržena ideologija in da je naša dolžnost boriti se proti njemu.

  • Majda

   Ti pa res ne ves, ne razumes, nisi dovolj brihten, da bi sploh dojel, kaj kapitalizem je. MI, normalni, hocemo trzno gospodarstvo, trg dela, znanje, sposobnosti. Vi, butci, pa ste spremenili cip iz komunisticnega vladanja v kapital. Biti pri koritu za vas pomeni kapital, saj se vam za ljudi sladko je….!

   • DJURO SUMAR

    Kaj ti hočeš je eno, drugo pa je to, da živimo v kapitalizmu.

  • FORT WORTH

   Ja, najhuje pa je, ko se ima budalo komunisticno za kapitalista…

   • DJURO SUMAR

    Sicer ne poznam teh ljudi, ampak dvomim da so budale, dejstvo pa je, da delujejo popolnoma kapitalistično, izkoriščevalsko.

    • FORT WORTH

     Poglej, napisal ti bom prakticno, da bos razumel :
     V Avstriji, Nemciji, Svedski…dobi vilicarist priblizno od 1.500 -2.000€ mesecne place in mu za prav toliko denarja placajo prispevke.
     V Sloveniji dobi priblizno 600 – 700€.
     Prispevke mu placajo minimalno ali sploh ne.
     Vprasanje :
     Kje je vilicarist bolj izkoriscan ??
     V Sloveniji, kje vladajo socialisti in ni gospodarskega napredka in zato tudi ne blagostanja ?
     ali
     V drzavah z vecdesetletno demokracijo in gospodarskim napredkom ter z blagostanjem ??

     • KIKI

      V vseh teh državah so sindikati res pravi sindikati in močni
      zavezniki proti kakršnemkoli izkoriščanju delavcev! Pri nas sindikati izkoriščajo ljudstvo za svojo “rast”, tako, da za ljudi ostane bore malo!

     • FORT WORTH

      V izogib temu je samo ena moznost :
      V Sloveniji je premalo razvit cut za podjetnost.
      Ogromno ljudi se boji iti na svoje, zaceti delati ter svojo firmo razvijati in rasti v vseh pogledih.
      Dovolijo, da nekdo drug v njihovem imenu odloca, kako debelo rezino kruha jim bo odmeril…
      Ko se nekdo s trdno voljo, enkrat odloci in gre na svoje ne razmislja vec, kot delavec ampak, kot direktor.
      Veliki vecini po dolocenem casu 5 – 10 let tudi uspe.

     • DJURO SUMAR

      Ker ne boš razumel, ti ne bom razlagal, zakaj so tvoje primerjave butaste.

     • FORT WORTH

      Butast si ti in to bolj, kt si tjezek.
      Hehehe

     • DJURO SUMAR

      Ti pa si zanesljivo zelo pameten, si dogural celo do viličarista.

     • FORT WORTH

      Za plebejca, kot si ti je zate tudi vilicar znanstvena fantastika.
      Vsako poklic je spostovan, ce ga opravlja clovek z znanjem in trudom.
      Ampak ne za vas balkanske talibane.
      Hehehe

     • DJURO SUMAR

      Ne podcenjujem nobenega poklica, ampak tebe osebno.

     • macon

      Če nisi sposoben dojeti, da tole tukaj ni kapitalizem, temveč pohabljeni kvazi kapitalizem, da novokomponirani levi kapitalisti čimbolj v miru kradejo, ti ni pomoči.

      Vprašaj se, kdo ima od tega koristi in boš hitro dobil odgovor, kdo to dela. Namig: ni Janša in SDS.

     • DJURO SUMAR

      Namig: Janša bi bil zelo rad novokomponirani kapitalist, vendar ne on, ne SDS nista sposobna priti na oblast. V kapitalizmu pač uspevajo le najboljši.

     • FORT WORTH

      Tvoj problem.
      Res si me prizadel.
      Pa L.p.
      Hehehe

     • DJURO SUMAR

      Ni moj namen, da bi te prizadel, ampak tako se pač moram odzvati na tvoje žaljivke, namišljeni patricij.

   • KIKI

    On je to, kar je vedo bil, skrit za floskule o delavskem razredu in pravičnosti! Tega smo se pa naposlušali, a njede? Vsi enaki! ;
    dodam lahko le še: vsi prekleti!

  • ivan šantl

   Kapitalizem ni sprevržena ideologija,sprevrženi so naši “novokomponirani kapitalisti”, vsi po vrsti bivši komunajzarji,ki so še vedno v letu 1945.

   • DJURO SUMAR

    Kapitalizem je sprevržena ideologija, ker temelji zgolj na izkoriščanju.

  • Darinka

   Djuro, ti pa tvoj “kapitalizem”, ki ga sprevrženi levičarji in ti zlorabljate v svoj namen in interese.
   Se vedno vidi, ko je v ozadju lopovščina in lumparija, je to delo levičarjev ki so se okoristili položaja. Vedno vpijejo o levičarskih idejah, ko pa je vprašanje o denarju in kapitalu pa kradejo in se okoriščajo z vso prepleteno podkupljeno mrežo, kjer se da. Lep primer takšnih zlo del je zgoraj opisani članek, pa mafijska družina Jankovič, pa Pavček in še mnogo drugih takšnih hudodelcev ki organizirano prispevajo ropanje Slovenije in slovenskega naroda vsepovprek in počez.
   Zato ta tvoj “kapitalizem” naslovi kar na svoje enako misleče, ker tvoji komentarji vedno znova dajo vedeti kakšen je tvoj karakter.
   Ta po tvojem “kapitalizem” ni niti senca od kapitalizma, ampak je legalno in sistematično ropanje, uničevanje in siromašenje Slovenije in slovenskega naroda.
   Zato vso krivdo s teboj vred nosijo levičarji in njihova sprijena ideologija!!!!!

   • DJURO SUMAR

    Vso krivdo, brez mene, nosi izkoriščevalska ideologija, torej kapitalizem.
    Ko že omenjaš Jankovića in Pavčka, naj ti pojasnim, da sta to kapitalista, ki sta znala izkoristiti prehod v kapitalizem. To niso levičarski, temveč kapitalistični hudodelci.
    Nihče me ne bo prepričal, da še vedno živimo v socializmu, čeprav bi očitno velika večina Slovencev to želela.

  • tramal

   Ni res.Te lopove ki so pokradli narod je potrebno zapret ,poštene pa nagraditi in jim omogočiti pošteno delo in plačilo.

   • DJURO SUMAR

    Strinjam se, da je potrebno lopove soditi in če so krivi zapreti, ne razumem pa katere poštene bi ti nagradil. Problem je, ker kapitalizem spodbuja izkoriščanje, saj ta ideologija temelji prav na izkoriščanju.

    • neny

     Folk je nagrajen za to, če lahko dela za nekoga, ki ga izkorišča.

 • Soave

  Večni sveti bik !! Nedotakljiv !

 • sloustava

  Kako zelo velja pregovor, v VSEH jezikih: kakva vrba taki klin, kakav otac, taki sin! In narod voli to sprijenost! Noro, ampak res noro. Tudi v Ljubljani imajo iste in enake probleme, sofisticirane sicer, a povezane z barabijami. Odpisi dolgov pri cistokrvnih mesancih…

  • hermannn

   Kot Slovencu mi pride najprej na misel ‘jabolko ne pade daleč od drevesa’ ali pa angleško ‘like father like son’.

 • Aldo

  Za vsakega je palica , upam da ga bo dobro udarila !

  • KIKI

   Ta palica bo imela kaj početi; najbolje, da se redno zaposli v naši
   mafijski državico!

 • Franjo Trojner

  Sindikati, delovne inšpekcije in sodelavci v podjetju so pogrnili na celi črti! A mož ni imel motike doma? Tudi sodišče mu je verjetno dosodilo minimalno kazen, kar pomeni, da izrečena kazen ni vzgojna. Možak sedaj ve, da mora v bodoče mobing vršiti malce bolj prikrito, še zaposlenim pa je sedaj kristalno jasno, da je na njegovo zahtevo bolje podati odpoved, kot se z njim bosti, če nočeš pristati na psihijatriji. Čudni časi! Res smo prava banana republika.

  • DUŠAN ZALAR

   SLO edina KOMUNISTIČNA OAZA V EU !!!

   • Hribouc

    TO NI OAZA – KER SE OAZA VEŽE NA LEPOTO IN MIR IN LJUBEZEN!

    Kriminal komunajzarski vulkan, mogoče!

    Za kar smo se 91.tega borili, ni bila Kučan – Bavcon- Roter-Golobičeva Rdeča Kriminalna Vukojebina Slovenistan !

 • Hribouc

  Rdeči Udbokomunofšisti.

  • DUŠAN ZALAR

   Zanimivo kako imajo vsi ti kriminalci modre (plave) oči…………Kučan,Erjavec ITD. !!!

   • KIKI

    Vodene, hudobno prazne so te njihove oči, da o vsebini
    duše ne govorim! Oči so vedno obraz duše!

    • Hribouc

     novo24tv PROSIMO, DA ZA NASLEDNJIČ TO BARABO OBJAVI NA MANJŠI SLIKI.
     ——————————
     VSA ČAST SODIŠČU, ŽAL PA NE VEM ALI JE DELAVKA IN NJEN MOŽ DOBIL DOVOLJ ZADOŠČENJA.

   • Hribouc

    Plavooki Janković, g.Dušan, tudi iz prve vrste salonske kurčevite elite.
    Banda, fukfehtarji, ljudski kriminalci, komunajz šleparji, šalabajzarska banda – saj pravi komunisti niso sposobni biti !
    Mislijo, da jih Udba, Kombinatke, Pinko tomažič in Bajonet-Kordiši in ostala drhal ščiti.

    Ma so se zafukal !

    Nadangel Gabrijel ima vesoljski meč, ki mu nobena, niti ena kurba Udbakučanizma ne bo ušla nikoli!
    Morda bodo ušli ljudski giljotini in gaugam ali kugli, ampak poslednjemu Sodniku ne!
    NE BO VODE ZA SOLZE, TAKO BO PEKLO IN ŽGALO!

    • DUŠAN ZALAR

     Dejmo ji pelja na eksskurzijo v Gostilno jeršin vLOgatec ,da bodo videli
     kako so njihovi vzorniki nedolžne ljudi v klavnici obešali na kavlje žive
     ljudi (pa ne FAŠISTE ALI NACISTE) Iz teh nedolžnih ljudi so nato delali klobase,Stalni gostje na klobasah so bili KIDRIČ, MAČEK MATIJA, VIDMAR NOVAK, DAKI ,HRIBAR ,DOLNIČAR ,VIDA TOMŠIČ ,KARDELJ!!!

     • Hribouc

      A Jeršin? Si ziher o imenu?
      ——————————————
      Veliko je pisanega v Mladini takoj po osamosvojitvi. Veliko je na Internetu pod LOGAŠKA KLAVNICA. Delajo vse, da mladina ne bi zvedela – ker , če bi v šolah učili kaj so počenjali 1941 in 42 ter 1945 do cca. 1953 in koliko nedolžnih ljudi so zmasakrirali, bi bilo med ljudstvom povsem drugače, kot je danes!
      Poznam ćloveka, ki je po med klanjem v tisti gostilni, iščoč, klicaje za človekom, zašel v klet in zaradi smradu dvignil pokrov velike lesene kadi polne odrezanih človeških glav – zbežal natihoma nazaj in ušel iz bajte ven, saj bi gotovo pokončali še njega.
      Do 20 ljudi so partizanski mesarji na kavljih obdelali živih ljudi-z njih rezali meso, dokler niso v strahotnih mukah končali življenje.Vse je bilo pijano, igrala je obvezna harmonika, da so dušili živalsko vpitje mučenikov. Na koncu jim je zmanjkalo “materiala” in so začeli klati svoje, ki so bili samo malce sumljivi – čisto so poblazneli. Dva najhujša so preostali mesarji zvezali in živa sesekljali na kosce, ker ju niso mogli več krotiti …škoda, ker so mnogi, ki so vse zadeve poznali v podrobnostih, saj so se mesarji pijani kasneje izpovedovali pijani in vsi nori…že pomrli in je premalo zapisanega.
      Logaška pošastnost bije do neba in ne bo nikoli pozabljena – poklali so povsem nedolžne, saj niti bežali niso po koncu vojne pod ” saj nismo nikoli nič žalega nikomur storili…” Ampak prasci krvavi so si morali dati duška ob komandi : “Počistite deželo”!
      Krvavi norci so zdaj dokončno pri Luciferju in kdor hoče vedeti resnico naj si bere izpovedi o tem kako izgleda v Peklu. Vidka Vicka iz Medžugorja/pričevanja v živo ali na CD in dr.Gloria Polo Ortiz /”Zadela me je strela”, vam predstavita kaj to je ali “Njim peklenški počenjajo popolnoma isto, kar so oni počenjali ljudem, ko so bili še na Zemlji”.
      Je pa velika razlika!
      Njim je to usojeno trpeti enake bolečine za vse večne čase!
      Še ena cvetka iz partizanskega cvetoberja herojstev : glavni okoli Logatca je bil Rado Pehaček ali ne ? Mali pošastni palček, nič višji od hudiča Dakija.

     • DUŠAN ZALAR

      Ja ziher so priče,dokumenti!!!

 • Antonius

  O Zakeršnikih in ostalih okoli njega se pa ne upam nobene zapisati !!! Me je izkušnja Mira Petka izučila.
  Zakeršnik z vsemi ostalimi okoli njega so na sodišču in mimo njega zlahka preživeli, Miro Petek pa v bolnici komaj.

  • KIKI

   Čista resnica! Štefkino bližnje “sorodstvo” !

 • lado

  kar ste volili to mate A RADARJI so vas motili!?HAHAHAHAAAAAAAAAAAAOPRANCI!!!!!KAR VOLTE šarćića,tomćićko židada,rusa korlćića……gostilniški blejači!!!še premal vas LUPIJO!!!!!ŠE alaha dobite pa ste REŠENI!!!!!!!!!!!!! NORI NAROD

 • Olga_10

  Edini izhod so volitve! Razne hobotnice je treba odrezati in spraviti za rešetke, skupaj s skorumpiranimi sodniki in Murglskim donom!

 • baubau

  gangsterizem

 • antimur

  Vsa ta kriminalna golazen, od pokvarjenih Zakeršnikov, do kriminalca Jankovića,, primitivca Bandellija, ter seveda vsa levofašistična golazen, od predsednika državne volilne komisije Vučkota ter komplet koalicije, kjer prednjačijo omejenci iz SMC, SD, Desus, kjer je pa eden izmed največjih pokvarjencev in rusofil, s palestinskim čepurjem, Erjavec, torej vsa ta golazen podpira in sledi zločincu in antislovencu Kučanu. Zanima me, če ima ta metercvanzig kaj sramu ob takšni zločinski in gansterski podpori.

  • neny

   hehe…bulano. Ti si pa srečen, ker lahko najdeš še več krivcev, kot JJ.

 • tramal

  Bandit ki drugemu uničuje in uniči življenje bi moral sedeti najmanj deset let ne pa neko pogojno.

 • xtc

  Hm?
  Morda bi kaj drugega pomaglo.

 • neny

  Sodišče razsodilo: “Kriv je!”
  Šunke, hren in potica lahko počakajo do vstajenja. Ne vemo še čist ali je padel in se potolkel ali se je sam dal pribit.

 • Maja

  sodisce razsodilo “kriv je”…upam da gospa prejme tudi ustrezno odskodnino.

 • Ana Job

  Kakšen gnoj!

  • Hribouc

   Lojasti gnoj z izpraznjenimi očmi napuha in nabuhlega zla!
   —————————————–
   Ma budo pršli usi lepo na vrsto, Ančka, budo, budo!

   Use lepu po ursti, kokr so lejpe hiše u Trsti, Malora uoštja!
   USI PRIDEJO NA VRSTO.
   Kučanov Milanče pa bo vedno lepo na vrhu, taprvi bo, narvečji!
   Zlato Kučanovo tele bo na tronu, čisto na vrhu !

   Štefanje ne buo zdraven, uona je žjnska in ne bo zlatu tjele, uona nima nč sz temi rečmi!

   Na levu stranu budo dali še enu tjele butastu, Zdenkota Roterja , ki se ne zna do kuonca spovejdat Ljuctvu – inu na djsnu stranu budo stavili unga, koku se žje kliče, Baraba sodnijska ?
   Bavcona budo djali, na djsnu stranu kukr zlatu hudičevu tjele!

   Da si ga bojo, ko bodo donele peklenske fanfare inu trombule, gledali Hudiča , ki jih je zapelou, od čisto blizu, predn jih zahrne vjčna tjema satanistična.
   Kako se krohotajo hudiči, ko jih čakajo črnu sajaste kosmate inu goljfive komunajzarske duše!
   UBOGI HUDIČI SLOVENSKEGA KAJNOV’GA RUODA !

 • Mariborske ulice

  Sicer nič ne piše, zakaj jo je šikaniral, nekoliko pomanjkliv članek. A kar tako, ko je imel 5 minut časa?

 • Hribouc

  Počaščen / Muchas Grazias, Senorita!
  Ejga, s’m pozabu – a me nisi povabila de naj se oglas’m na enem novem domoljubnem portalu – kok se mu že reče, plos’m?
  Bohlonej ze naprej!

  • Ana Job

   Vedno fajn pišeš in všeč mi je primorsko narečje. Naš portal je tale, vabljen, kmalu začnemo “obratovati” v popolnoma novi preobleki, kot portal in lahko boš pisal tudi ti članke, ki jih bomo objavili. Posebnost tega portala bo, da bodo pisali ljudje sami. Vabljeni!

   https://slovenec.life/

   • Hribouc

    Hvala, Ančka!

    Looks veli, veli fajn, de ste zrihtal nov portal in de dobimo tako krasno možnost.
    ————————————————————————————-
    Hudički vseh dežel se spet zbirajo in žugajo s salonskimi pestmi naokoli.
    Satan Putinovič jim daje krila!
    Udarni tajkuni, oboroženo krilo Udbokučanističnih tatov in tajkunov je imelo svoj rudeči kongres, torej se ne zajebavajo več.

    Bohlonej!

 • Hribouc

  Čao, Bella!
  Se bjeremo, če buo Buh dau, a nede?
  Mam tremo, vejš!
  Budi finufajn inu korajžnu, gasa punca, naprej!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!