Sindikat vojakov Slovenije: Zakaj so naše plače odvisne od dobre volje Branimirja Štruklja?

Foto: STA

“Obrambne zmožnosti Slovenije in varnost državljank in državljanov sta odvisni od sindikatov javnega sektorja, pa še to ne tistih, ki zastopajo zaposlene na obrambnem področju,” so zapisali v Sindikatu vojakov Slovenije (SVS). Vojaki ugotavljajo, da za urejanje posameznih poklicev ministrstva niso potrebna, saj se na ministrstvu za javno upravo “spoznajo” na vse, tudi na obrambno področje.

“Minister Boris Koprivnikar celo ocenjuje, da delo policistov in vojakov ni primerljivo. Njegova izjava in sklenjena kolektivna pogodba za policiste po mnenju SVS predstavlja kršitev Kolektivne pogodbe za javni sektor, saj sta to po njej primerljiva poklica,” še pišejo v sindikatu.

Še vedno ni politične volje za ureditev razmer v Slovenski vojski
“Kljub večletni negativni oceni Slovenske vojske je še vedno enako stanje družbe, kot je v vlogi poslanke nekdanja obrambna ministrica dr. Ljubica Jelušič večkrat pojasnjevala v parlamentu, da še vedno ni politične volje za urejanje vojaškega poklica in izrednih razmer v Slovenski vojski. Ministrica za obrambo Andreja Katič je pri urejanju statusa vojaka odvisna od sindikatov javnega sektorja in dobre volje vladne koalicije, ki pa zaradi neškodljivosti zaposlenih v Slovenski vojski zaradi prepovedi stavke in splošnega miru ne vidi nobene potrebe po urejanju razmer v vojski,” še pišejo vojaki.

Jasno je, da je vojaški sektor bil in je še večinoma v rokah ministrov iz vrst Socialnih demokratov. Njihovi politični predniki so se že leta 1990 zavzemali za popolno ukinitev vojske, saj vojska kot domoljubna sila predstavlja grožnjo vsem ideologijam, ki rušijo samobitnost nacionalne države. Jasno je torej, da na levici ni volje za pomoč vojski, saj je končni cilj propad le te. Prav nasprotno pa je stanje na desnici, ki se je že večkrat močno zavzela za vojake in za vojsko. Desnici je jasno, da brez vojske ni narodne samobitnosti, levici pa ta ne pomeni ničesar
, zato se je treba vojske znebiti.[/color-box]

“V SVS se bojimo, da se nam bo takšen odnos do slovenskih vojakov hitro vrnil kot bumerang, a takrat bo prepozno, saj Slovenska vojska že več let životari in odmira v jedru vojaške stroke. Status vojaka je le v Sloveniji slabše ovrednoten od policista,” pišejo vojaki.

Sindikat vojakov Slovenije predsednika vlade dr. Mira Cerarja javno sprašuje, v kateri državi je policist plačan bolje od vojaka? 

“V SVS smo prepričani, da je volja državljank in državljanov ureditev razmer v Slovenski vojski, saj so to naši, slovenski vojaki, a politika gre svojo pot.”

A. R.

 • rrrrr

  Sindikat Vojakov: zakaj so naše plače odvisne od dobre volje Branimirja Štruklja?
  Dragi vojaki , zakaj držite v rokah puške in imate v žepih maneverske gumijaste naboje?

 • Miha

  Zato ker večina volilcev, še posebej med vojaki, voli na volitvah LEVAKE.
  Dokažite, da se ne le močni, ampak tudi pametni, pa boste imeli višje plače.

  • samsara

   Oni so tam da streljajo, ne da mislijo.
   Slednje je v vojski vedno bilo in je, oteževalna oz. problematična okoliščina.
   Oni bi pa radi streljali (nič mislili, sicer bi bili kje drugje) in prejemali dobro plačo.

 • tasilo

  Iz Slovenske vojske, Policije in Carine je najprej treba nagnati vse športnike in trenerje. Zakaj pod prisilo plačujemo njihov hobi, oni pa kot “javni uslužbenci” vlečejo še nemajhne sponzorske denarje?? Ali pa tisti, ki v športni karireri niso dosegli popolnoma nič oziroma je njihov navečji športni dosežek pet počepov in tri sklece??

  Jaz Tima Gajserja plačujem za to, da je policaj, ne za to, da se preganja z motorjem! Jaz ilko Štuhec palčujem za to, da je policaj, ne za to, da se preganja po snegu! In vsi taki “športni veseljaki” Vojsko, Policijo in Carino stanejo na leto nekaj milijonov!

  Odstaviti jih od državne sinekure! Če so kaj vredni, bodo preživeli na trgu.

  • stajerc5

   Ej, tasilo moj! Ce znas racunati, si izracunaj koliko davka morajo “prostovoljno” vrniti drzavi za trdo prigaran denar, seveda ce so enkrat uspesni. Njihove simbolicne placice so samo ena vrsta zavarovanja, v slucaju, da pokajo kosti…in seveda dalec pod tem, kar prispevajo z davki.
   Se nekaj, v prav vseh drzavah na celem svetu je to uveljavljena praksa za sportnike!!!

   • Cyclopean

    Če bi bil šport tako zelo naporen in zahteven nebi nihče v tem vztrajal tako dolgo in vneto. Seveda je lepše gonit motokros ali smučat kot se jebat v fabriki ali na gradbišču.

    • stajerc5

     …in zakaj si ti v zadnji skupini? Nobenega talenta, nobenega samoodpovedovanja v mladosti, nobenega uspeha v soli ali samo FDV, prelen za treninge, moji tastari niso imeli denarja, nobene volje za kaj vec….????

     • Cyclopean

      No ne bluzi no

     • stajerc5

      Resnica vcasih veseli, vcasih pa boli…

     • Cyclopean

      V tvojem primeru vsekakor boli

    • Nataša Valant

     A delaš na gradbišču ? Koliko Slovencev pa dela . . . . . na gradbišču ?

     • Cyclopean

      Marsiker delovodja je Slovenec tam. Ne ne delam na gradbišču.

     • Nataša Valant

      No, saj nisem želela biti nesramna.
      O delovodjih na gradbišču bi ti pa jaz lahko kaj povedala.Smo pred leti, ob obnavljanju stare fasade imeli priliko videti,
      En šef na dva delavca !

     • Cyclopean

      Saj nisi, vsega se vidi da.

     • traktor

      Premalo, ker veliko raje prazno gobcajo in se kregajo.

     • Nataša Valant

      Ja. Ampak večinoma komandirajo. So šefi !

     • Nataša Valant

      Ne gobcajo. Oni so šefeki no !!!

     • traktor

      Tudi šefekov je med našimi vsako leto manj. Jih tudi ne šolamo več. Sicer pa, a je bolje, da so še šefeki srbi ali pa šiptarji. Itak obvladujejo že cel posel dalj časa.

     • Nataša Valant

      Ja ! Pišuka, dobro poslujejo. Za svoj žep.
      Sedaj bodo pa še manjšina postali ! Za crknit, no !!

     • traktor

      Nočem biti pesimist, ampak trend kaže, da manjšina kmalu ne bo dovolj. Razen za nas. A se motim?Upam, da.

   • tasilo

    Dragi moj Štajerc, tule pa ne bova prišla skupaj. Če zaslužijo dovolj, da plačujejo vse te “silne” davke, ne potrebujejo še državne apanaže. In zraven še apanaže od podjetij, ki so v državni(!) — beri moji in tvoji lasti, kajneda (Petrol, Telekom, HSE, Krka, Loterija, NLB, …)

    Vprašaj kakšnega privatnika, kdo mu krije in plačuje zdravljenje in dolgo bolniško, kada mu gre kost! A mogoče država?
    V tujini so take zaposlitve bolj izjema kot pravilo, zgub (luzerjev) pa sploh ne prenašajo. Malo si poglej, kakšne vse pocarje in bleferje plačujemo kot “vrhunske športnike”. Športne kariere oz. svoj hobi naj si plačujejo sami kakor vedo in zanajo. Drugače naj pustijo šport in se lotijo česa koristne(jše)ga.

   • FORT WORTH

    Res je.

  • Cyclopean

   Točno tako.

  • FORT WORTH

   Tistih nekaj sportnikov je zanemarljivo malo.
   Tisti sportniki naredijo vec za ugled Slovenije,kot vsi volilci in politiki skupaj.
   Veliko vecji problem so borcevske penzije in vseh vrst penzij za zasluge nob.
   Kje je na svetu drzava,kjer je borcev druge vojne vedno vec ?

   Point je v temu,da pravih borcev sploh ni vec.
   ZZB pa pridno vlece ogromne denarje za svoje clanstvo,ki vojne se videli niso…in velika vecina teh borcev so bili za namecek se proti samostojni drzavi Sloveniji…zdaj pa zahtevajo od drzave Slovenije,da jih brez ugovarjanja se izdatno placuje.

   • tasilo

    Kar pišeš, je res. Ampak takih parazitičnih organizacij, agencij, društev, združenj, zavodov, zvez, junejmit … ki vlečejo (beri zajedajo) državni denar, je malo morje. Problem so tudi apanaže (poleg odlične penzije ali plače) akademikom SAZU, ki že nekaj časa niso dali ničesar od sebe, znese pa na enega taka apanaža čez milijon v 30letih. Jaz sem samo vojski, policiji in carini povedal, kje lahko najdejo par milijonov za svoje plače in že nehajo stokati, da ni denarja.

    Aja, za ugled Slovenije da skrbijo?? Lepo te prosim, to je le stranski pojav. Nihče od njih se ne ukvarja s špotrom zato, da bi skrbel za ugled Slovenije. Za ugled Slovenije jim dol visi. Najprej skrbijo za svoj hobi(!!) in za svoj žep. Tistih vrhuskih je peščica in teh je pa res zanemarljivo malo. Poišči si sezname zaposlenih v vojski, policiji in carini. Boš videl, da za večino sploh še nisi slišal, za njihove dosežke pa še manj. Ali pa so nehali tekmovati že pred leti, pa so še vedno zaposleni v športni enoti (pa ne kot trenerji!).

    Skratka, dolga debata. Če so tako blazno dobri, jih bo z veseljem plačeval zasebni sektor. Jaz jih pa ne bom, ker je njihova kariera njihova reč, ne moja. Zakaj potem v vojski, policiji, carini in javnem sektorju ne zaposlimo še kar vseh nogometašev, košarkarjev, hokejistov, rokometašev, rugbyjistov, skratka vseh “ekipnih” športnikov?!

    • Nataša Valant

     Šport in razne Agencije pa ne meči v isti koš.
     Agencije ustanavlja politika za svoje zaslužne prijatelje. Roka roko umije.
     Nikar še tega ne naprti zasebnemu sektorju. Oni že tako komaj držijo to luknjasto barko Slovenijo nad vodo.
     O ekipnih športih pa tudi premalo veš. Kdo ima glavno besedo? Lokalni politiki. Ljubljanski šerif je vse ljubljanske ekipne športe uničil. Zaradi silnega stadiona v Stožicah.

     • tasilo

      Vsi paraziti sodijo v isti koš. V koš s paraziti. Zasebni sektor pri športu financira, kogar hoče, kakor hoče, kolikor hoče in če sploh hoče. Če ga noče financirati, ga pa ne financira. Nihče ga ne more prisiliti. Pri državno zaposlenih športnikih pa ni tako. Ti in jaz jih financirava, pa če to hočeva ali ne. Ne vem zate, ti jih plačuj iz svojega žepa, če hočeš, moj tošelj pa pustite pri miru! Meni za enega Prevca dol visi. Če je dober, naj svoj hobi(!) sam financira kakor ve in zna; če je dober, bo preživel na trgu. Če pa ni dober, naj pa pusti šport in naj se loti česa resnega. Jaz ne dam zanj in njegovo bažo niti centa. Isti kaco so kot RTV. Meni pištolo na glavo in z roko v tošelj. Sovražim prisilo! Razumeš?

     • Nataša Valant

      Razumem tvojo jezo.A ti bom vseeno malo ugovarjala.
      Rtv plačuješ ? Ta Ustanova je tudi hobi – dobesedno, saj se prav nič ne trudijo – nekaterih, ki se pasejo tam.
      Prevc in ostali vrhunski športniki prav gotov pošteno garajo. In imajo tudi kaj za pokazati. Pustimo , ali je to za njih hobi .
      Tvoje mnenje me spominja na mnenje očeta moje prijateljice – operne pevke. Oče je bil privatnik in jo je vprašal, ko je študirala, kaj bo potem delala? Češ, da to ni delo.

      Pa še pripomba. Raje vidim, da gre iz mojega žepa vsaj malo v žep športnikov. Sovražim pa tatove in barabe, ki mi dobesedno res kradejo iz tošeljna. Ampak za koga ?? To je pa tisti hudir !

     • FORT WORTH

      Zgleda,da o vrhunskih sportnikih ves premalo. Sorry.
      Za njih MORA biti poskrbljeno.
      V Sloveniji se niti priblizno ne vrtijo taka izplacila,kot na zahodu.
      Nekdo,ki posveti svojo mladost sportu in drzavi z vrhunskimi uspehi mu je potrebno zagotoviti vse,kar potrebuje za cas,ko se mu kariera iztece.

      Najvecji pobalini so pa na sportni zvezi Slo. Razni Vogrinci pa Kocijancici in mesalci megle…

     • tasilo

      Seveda naj bo za njih poskrbljeno. Ampak zanje naj skrbi, kdor hoče. Iz svojega žepa jim daj 500€, če hočeš. Nihče naj pa ne sili mene, da dam zanje en sam cent. Če ne morejo od svojega hobija preživeti, jih pa kurc gleda. Resno.

      Aja, še tole: nihče nikogar ne sili v športno kariero. Pa naj gre študirat medicino, pravo ali strojništvo. Ali pa naj bo avtomehanik, vodovodar, računovodja, karkoli že. Do penzije ne bo imel nobenih težav s kariero. A ni tako? Na jetra mi grejo te poje o “koliko odrekanja in truda v mladosti pa to”. To je popolnoma njihova stvar, ne moja. Oni to počnejo izključno zase in zaradi sebe. Jaz s tem nimam nič. Razumeš?

      (Ko se bo šport enkrat zasebno financiral, bodo pa tudi vsi politični komisarji, pardon, funkcionarji — Vogrinci, Kocjančiči in mešalci megle — odpadli ko “knof od gat”.)

     • Tomzi

      Kaj pa meniš o raznoraznih direktoratih in uradih na vladi, ki delajo meglo ?

     • Ana Job

      KATASTROFALNO RAZMIŠLJANJE ZAVALJENEGA DEBELUHARJA!!!

     • FORT WORTH

      Oprosti,ampak mislim,da ne ves,kaj je to talent ali nadpovprecne sposobnosti.
      Te niso dane vsem in,kdor jih ima je to je neprecenljivo.

      Od malega naroda,kot je slovenija je naravnost neverjetno,koliko vrhunskih sportnikov imamo.
      Tem se lahko samo zahvalimo za rezultate.
      Osebno se nisem dozivel,da bi me kdo od sportnikov prisel fehtat za denar…

      In ce ima drzava sredstva za vse neuvrscene mudzahedine in samooklicane umetnike tipa Cekuta…
      Kaj potem damo raje nasim sportnikom ali ne ??

     • tasilo

      Jaz sem svoje povedal …

     • Ana Job

      Po zaslugi ta starega Cerarja, ki se valja v denarju in je skupaj s svojo pokojno ženo celo pomagal uničiti Velano, za določeni vrhunske športnike stare okrog 70 let ni poskrbljeno, čeprav so želi vrhunske rezultate, bili na Olimpijadi in so posvetili mladost vrhunskemu športu. Kocijančič pa bo očitno do smrti mešal zrak, kot funkcionar.

     • Ana Job

      Bolj se ne bi mogla strinjati. Lepo si povedal.

     • FORT WORTH

      Hvala. (;-)

     • Ana Job

      ++++++++++++++++++++++++Hvala tebi, da imaš razumevanje za vrhunske športnike in jih ceniš. :-)

  • Nataša Valant

   Ko bodo prav vsi živeli od ” svojega dela “, boš pa lahko nagnal športnike iz vojske. . . . itn.
   Ko bo naša sijajna Javna Uprava res delala, ko bodo silni menegerji iz svojega denarja plačevali izgube, ki so jih naredili., ko bodo razni Kocijančiči za šport naredili toliko, kot športniki………Še kaj naštejem ?
   Ma, dej no !!

 • MEFISTO

  To je le en nepošten odvod za preplačevanje športnikov, ki si tega ne zaslužijo.

  Tudi športnik se mora znati prodajati na prostem trgu, če je kaj vreden, sicer se pa naj loti česa drugega , da bo preživel.

  Pri nas se je ustvarila prevelika fama okrog športnikov, ki si tega največkrat ne zaslužijo.

  Pa tista, o promociji Slovenije, je pa sploh za lase privlečena.

  Je Švica, ki si želi postati druga Slovenija, znana zaradi športa ali zaradi gospodarske uspešnosti?

  • stajerc5

   Hehe, ce ze hoces na ta nacin! Je Slovenija poznana po pravzaprav neverjetnih uspehih(za dvomilijonsko drzavico) Sportnikov ali po gospodarski uspesnosti ????

   • Cyclopean

    Slovenija ne rabi biti poznana po ničemer. Od gospodarstva živiš, ne od športa.

    • stajerc5

     No, zdaj si dokazal do kje seze tvoja…Gospodarstvo ZIVI od pozitivnega odmeva poslovanja in poznanost na trgu je absolutno prvenstvena vrlina le-tega!
     S tabo sem zakljucil, nima smisla.

     • Cyclopean

      Seveda, zaradi športa prosperiramo, pejt na 24 ur, tam so spranci doma.

    • Nataša Valant

     No, no ?? Ne rabi biti . . . . . . škoduje pa tudi ne , a ne ?
     Je pa zato znana po še marsičem drugem. . . . . negativnem.
     Šport je vsaj plus. Ostalo pa je en drekec pekec. Zaenkrat .Ko bodo pa komunisteki kaj iz rok spustili bo pa morda tudi z gospodarstvom kaj.

   • pajot

    In kaj imaš ti od tega? Od teh neverjetnih uspehov? Vprašaj Tino pa Matejo Svet,kdo je imel kaj od njunih uspehov.

    • stajerc5

     Prepoznavnost Slovenije nam lahko pomaga, da bi napredne drzave koncno zacele mejo Balkana prestavljati iz avstrijske meje na Kolpo! No ja, mogoce si to niti ne zasluzimo, nje?

     • pajot

      Žal nam prepoznavnost ne bo kaj dosti pomagala,dokler bomo hvaležno odklanjali in predvsem odganjali sveži kapital. vemo pa zelo dobro,na kakšen način ga preganjamo. Tujih investicij pravzaprav ni,ker ta qurčeva država še zmeraj zelo dobro živi od ropanja domorodcev.

  • Poštenje velja

   Slovenija je dežela pravljičarjev in športnikov.
   Realnost občuti sam realni sektor vse ostalo je še globoko v času tovarištva
   tako po delu kot razmišljanju.
   Rešitve ni, razen za tiste ki se izselijo.
   Čez 15 let zlovenije ne bo več, bo samo še ena severna balkanska provinca,
   zapufana, skregana in brez perspektive,
   Zgodovina se ponavlja.

   • stajerc5

    Ti se vedno ne razumes, da je profesionalen sport pravzaprav realni sektor. Ce te ze tiste provizoricne sluzbice nekaj sportnikov motijo, se raje spravi na cez 250 razlicnih svetovalnih druzb in na njih hobotnici podobne lovke.
    Celi svet podpira na ta nacin dobre sportnike- posameznike in ne kot je spodaj nerazumni napisal, da spadajo sem tudi ekipna mostva.
    Nekdo mi hoce prodati bucnice, da ima vojska slabe place…
    V povprecju imajo sigurno popolnoma dobre, ampak na nacin kompletne JU. Cistilka v primerjavi z namestnikom namestnika, namestnika drugorazredne pisarne nepotrebnega ministerstva na balkanskem mocvirju je verjetno ena proti osem!!! Prav tako je pri “nasi” armadi(hehe), vec uprave kot vojakov!
    Peljte se nekam!

    • Poštenje velja

     Ok maš prav. Samo tudi v športu je poleg 250 športnikov
     je 2000 pijavk ki nimajo kaj poceti.

 • Nataša Valant

  Tudi pri vojski je tako, kot povsodi v naši deželi !!
  Vsi bi bili šefi. . . . . . častniki. . . . . . .direktorji. . . . . . . vojaški svetovalci.
  Ker so bolje plačani. Odgovornosti pa nobene nimajo.

  Vojake pa v vsakem sračkanju pošljejo na teren, Ko so poplave, plazovi, žled, one kobilice iz Afrike. . . . . . . Pa sem prepričana, da se zato prav nič ne pritožujejo !

  Hvala Bogu, da jih imamo. Navadne vojake in navadno ljudstvo. ki jih država lahko ožema !

 • karpelec

  Lepo je biti v naši domovini štrukelj. Še za pojest je dober, kdor ga sme.
  Ko sklene pakt fides in Milojka, RTV SLO pokliče štruklja za okroglo mizo- kaj pa vi? In debata se spet vrti okrog štruklja. Brez njega Slovenije ni. Vzroki in posledice vodijo k njemu.

 • samotoje

  Dobro vprašanje v naslovu. Odgovor pa je preprost- Štrukelj je nenadomestljiv in nepogrešljiv spomenik samoupravnemu socializmu in kot fosili živ dokaz za to, da smo Slovenci res za na psihičev kavč. Vojska ima dve možnosti: gre na volitve in voli prave ljudi ali pa pokliče Chucka Norrisa na pomoč. Sicer so pa štruklji dobra stvar, posebno ajdovi z orehi.

 • Ana Job

  Vojsko se ponižuje na vse mogoče pretege. To se ne bi smelo dogajat. Vojska mora imet ustrezne plače, ne pa avše, ki se na ministrstvu sprehajajo po hodnikih in nič ne delajo.

 • domovina mili dom

  Včasih smo v vojski komu, ki je bit tečen, na glavo vrgli “deko”, pa jih je dobil po grbi. Sedaj imate priliko in nagarbajte te samoupravne socialistične dinozavre.

  Je pa v načrtu teh rdečih kmerov, da sesujejo jedro vojske. Ker bodo vojaki enako kot v Venezueli razglasili lojalnost rdeči diktaturi.

  • RATATA

   Takrat se je deki reko ćebe.

   • pajot

    Postopek s čebetom se je pa imenoval ćebovanje.

    • RATATA

     1x sem bil na zunanji strani ćebeta, na notranji je bil pa śiptarski desetar, ki smo mu pravli bizonska glava.
     To se je zgodilo po petih dneh, ko se je on vrnil s kursa za desetare in se začel izživljati nad vojsko.
     Po terapiji je bila drastična sprememba na boljš.
     Jebu je sam še poručnik, njega pa ni blo glih prilike…. je bla mirna doba….

     • pajot

      Mi smo pa bosanskega desetarja s ćebetom spravl k pameti. jebenti,kako se ćebovanje fino obnese.

     • RATATA

      Zdaj pa s koutrom sam še babnco pokrivam, narahl, da se ne zbudi, da neb še kej hotla slučajn hihi

 • tasilo

  Vsem, ki vas plačuje država, in ki pizdite zaradi česarkoli, povem samo tole:

  Če vam kaj ni prav, pustite to državno službo in pojdite v zasebni sektor. Pa da vas vidimo, junake!

  • traktor

   Aleluja.

 • stajerc5

  Kdo se upa stavit za kisto pira, da jim bodo malo pred volitvami dvignili placo?

 • Jožef

  Vijaki, kaj imate v rokah – frače, pipce, krepelce ali strelno orožje,?

 • janez cepec

  tako vojsko, k’ jo mamo dones, ni uredna pou p… hladne vode. smo djal učas, kakršn komandir, taka vojska. kdo j’ že komandant? aja Barbika. sploh pa vojska s sindikatom? hm, to mi neki ne gra skup

 • traktor

  Kakšno bedasto vprašanje. V Sloveniji je prav vse odvisno od Štruklja in njegove žlahte. Brez njih se ne more niti dihati. Njihovi sindikati pa so itak najmočnejša politična in gospodarska organizacija v državi. Imajo svojo banko, imajo svoja podjetja in konec koncev imajo denar s katerim lahko onemogočijo vse, vsako spremembo, vsakega posameznika, ki se jim zoperstavi. Skratka so ena najmočnejših celic naše Comore, ki si je prilastila to državo.

 • sprehajalec

  Zato, ker se pasivni del javnega sektorja šlepa na aktivnem delu. Plače, tako kot je za socializme značilno določajo diplome Jambrekovih in ostalih sumljivih faksov in ne delovna učinkovitost, produktivnost, sposobnost, izkušnje ter obremenjenost, kot v normalnem svetu. Zato bodo vojaki najnižje plačani, Inštituti in Agencije za Bog ve kaj, pa najbolje. Zato bo tudi po pisarnah na MORS 1100 birokratov, za na Kosovo, pa ne bodo našli ljudi.

  Dokler vojaki ne boste ustanovili svojega sindikata in boste šutnili Štruklja v rit, bo tako. Če boste vi zahtevali višje plače, boste s tem avtomatsko potegnili spoštovane sodelavce Inštituta za ionska sevanja v višji plačni razred. In tako se vrti začaran krog.

 • centurion

  Naj vojska enkrat vzame Štrukla in ostale piškotke na strelišče,
  da držijo tarčo pred seboj.
  Se bodo vsi vojaki potrudili za zadetke v nulo oz v prazno….
  Dve ali več muh na en strel….

 • Olga

  Slovenski vojaki! Zaslužite si dobre plače in sodobno opremo! Podpiramo vas! Nova vlada mora postaviti slovensko vojsko na mesto, ki ji pripada!

 • cosmosjasnovidec

  Pa kako se sploh lahko kaj takega sprašujejo,ko pa vidijo,da so jim ministri in vodilni sami copatarski čefutarji kateri ne utegnejo krasti in polniti svojih žepov.Z čim bi si pa čefutarska golazen Katička sebi in družinskim članom kupovala nove drage avtomobile?
  Kako pa potem naj kaj še ostane za vojake.
  Imajo orožje pa naj poskrbijo za copatarje.Verjetno že bi pa so brez municije.

 • montyamp

  Vse kaj je blizu žveplenega , ne funkcionira .
  Pa naj pijani lovci skrbijo za državo .
  Zadenejo bolje kot NATO OSTROSTRELCI .
  PLAVEGA NA KANDELABER , VČERAJ .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!