Siva tožilska halja – včasih bi od sramu lahko pordela

Tožilec Stanislav Pintar.

Siva tožilska halja je, sodeč po informacijah, ki prihajajo z Vrhovnega državnega tožilstva RS, dolgočasna. Tako zelo, da tožilci odpirajo d.o.o., čeprav se zdi, da to s funkcijo državnega tožilca ni združljivo, in se predajajo nenavadnim oblikam razvedrila. Tudi takim, da bi tožilske halje najbrž pordele, če bi lahko.

Spletna stran Vrhovnega državnega tožilstva RS ne ponuja veliko informacij o tem, kaj slovenski vrh v sivih haljah počne. Bolj spominja na mešanico kakšnega oglasnega portala in portala neke šole. Kot šolske urnike nizajo letne razporede dela, čistopise letnih razporedov in spremembe letnih razporedov del. V posebnem razdelku je objavljena komunikacijska strategija, nekakšna seminarska naloga, po navodilu neznanega nadrejenega jo je očitno spisala uslužbenka Erika Repovž, ki je po enajstih straneh šolskega nizanja teoretičnih točk in po uvodu, v katerem ugotavlja, da bi “državno tožilstvo moralo popraviti svojo javno podobo,” prišla do cilja. Zapisala je: “Cilj oddelka je čimprejšnja širitev oddelka zaradi obsega dela, ki presega sedanje kadrovske zmožnosti.” Če obstoječi zaposleni v jabolko ne znajo zagristi drugače kot z analizo lastnega (ne)dela, bi bili davkoplačevalci najbrž povsem zadovoljni s kakšno menjavo.

Vrhovno državno tožilstvo je očitno opravilo večji nakup novih vozil, saj na oglasnih straneh na portalu prodajajo številna stara vozila, vendar pa nam kljub vztrajnosti na spletni strani razpisov, s katerimi bi transparentno izvajali menjave premičnin, ni uspelo odkriti. Generalni državni tožilec Drago Šketa je sicer v Mariboru obiskoval srednjo trgovsko šolo, s čimer se je v času njegovega imenovanja za enega lokalnih medijev pohvalil njegov nekdanji profesor.

Bumerang
Med državnimi tožilkami v javnosti najraje nastopa Blanka Žgajner, ki pa je veliko zgovornejša, kadar si pred mikrofone zaželi sama, kot kadar se ji pripeti kakšen profesionalni zdrs, kot denimo takrat, ko ni pravočasno vložila zadeve za sodno preiskavo zoper ljubljanskega župana Zorana Jankovića in so morali prisluhi v zadevi farmacevtka v smeti.

Blanka Žgajner pa nima težav le v službi, ampak, kot je pred dnevi razkril portal Požareport, tudi v družini. Čeprav je njena mati Katja Bašič, znana borka zoper nasilje nad otroki (sicer pa je bila po pričevanju naših virov v mlajših letih tudi vplivna tajna sodelavka takratnih struktur, pred več kot desetimi leti pa jo je neko dekle na tekmovanju za Miss Hawaiian Tropic tako vznemirilo s svojimi izjavami, da se je zoper njo celo javno izpostavljala), je vnuk Bašičeve in sin Žgajnarjeve leta 2013 prišel v anale takratnih generacij Osnovne šole Prežihovega Voranca v središču Ljubljane, ko je po pisanju portala skupaj s sinom lastnika borzne hiše Ilirika Igorja Štembergerja teroriziral učence. Portal je o dogajanju iz leta 2013 zapisal: “Otroka sta fizično napadala mlajše učence, jih izsiljevala za denar in se nad njimi znašala na vse možne načine. Starši niso vedeli, kaj storiti, ker tudi ravnatelj ni storil − ničesar.” Na zapis, češ da je Žgajnerjeva prišla v šolo in zagrozila ravnatelju, se je odzvala Žgajnarjeva prek službe tožilstva za odnose z javnostmi in informacijo zanikala. Ni pa zanikala navedb o obnašanju svojega otroka.

Tožilec z d.o.o.
Stanislav Pintar je višji državni tožilec. V eni od različic razporeda tožilskega dela za leto 2018 na spletni strani beremo, da je njegov oddelek strokovnoinformacijski (SIC) oddelek: “Delno in začasno dodeljeni višji državni tožilec Stanislav Pintar opravlja naloge iz pristojnosti SIC, povezane s premoženjskopravnimi ukrepi. V to notranjo organizacijsko enoto je v okviru dodelitve na Vrhovno državno tožilstvo RS dodeljen z delno (polovično) obremenitvijo.”

Ampak Stanislav Pintar je očitno 8. januarja letos odšel v akcijo in odprl svoj d.o.o., MKPS, Mednarodno kazensko pravno svetovanje. Podjetje s sedežem v Gotovljah, kjer ima Pintar tudi stalno prebivališče, se ukvarja z urejanjem zunanjih zadev, s sodstvom, z izobraževanjem, izpopolnjevanjem in usposabljanjem. Viri blizu tožilstva pravijo, da je Pintar dobil donosen posel v Makedoniji pri tako imenovanih twinning projektih. Očitno na tožilstvo sploh ne prihaja, saj so na vprašanja Pintarju o odhodu s tožilstva in zaslužkih pri makedonskih poslih s specializiranega državnega tožilstva, ki ga začasno vodi višja državna tožilka Darja Šlibar, sporočili: “Na Specializiranem državnem tožilstvu RS smo prejeli vaša vprašanja, ki ste jih naslovili na višjega državnega tožilca Stanislava Pintarja. S tem v zvezi vam pojasnjujemo, da je višji državni tožilec Stanislav Pintar na Državnotožilski svet v začetku letošnjega leta naslovil vlogo za mirovanje tožilske funkcije ob odhodu na delo v tujino. Odločitve Državnotožilskega sveta o njegovem statusu še nismo prejeli.”

Stanislav Pintar se je na izobraževanje, ki ga bo očitno izvajal kot podjetnik, pripravljal že v tožilski službi. Na spletu je dostopno njegovo predavanje, ki ga je imel leta 2014 v Tesliću v Bosni in Hercegovini. Pri preučevanju dokumenta smo ugotovili, kot je razvidno tudi s priložene fotografije, da je nastajal na računalniku s programsko opremo, ki je v lasti DTRS (kar je kratica za Državno tožilstvo Republike Slovenije).

Škandal24

 • VERRZIFIKATOR

  Tole mi je poslal kolega Drago, psa mislim, da nikakor ni na rovaš Škete. Šteta.

  Drago Bradašević

  JARAC ŠTETA

  Zvati su ga znali dragi Šteta
  jer naštetio je uvijek svima,
  jarac koji samo glavom klima,
  riječ mu gazdina je vazda sveta.

  Jarac Šteta, borac za slobodu,
  ne razumije valjda ljudski govor,
  mari za odlikovanja, lovor,
  kao magarac tereti vodu.

  Šteta ovolikog jarca, kažu,
  koji shvastili su priču ovu,
  na veliku misli jarac lovu,
  o sposobnostima jarca lažu.

  Ove riječi reći ću vam klete,
  kada gazdi bit će dosta jarca,
  zgazit će ga, jadnoga komarca,
  neće biti ni najmanje štete.

 • VERRZIFIKATOR

  Pa še ena o tožibabah.

  Bianco Zgajner

  PRITLEHNO KONTAMINIRANO

  Ko jo gledaš, je zelo pri tleh,
  z vrha torej dol pogled usmeri,
  ti povem, pri tem, pri moji veri,
  mine te veselje, mine smeh.

  Ko si seže z roko tja v lasišče,
  zlahka z delci se kontaminira,
  tudi če si dolgo jih izpira,
  jih ostane več kot za prgišče.

  Si nadeni rožnata očala,
  videz da te ne kontaminira,
  sredstvo namreč hitro to zapira
  in ne bo ti dala odvajala.

  Z žganjem ne pozdravil boš zaprtja,
  ti nameša takšne sestavine
  iz balkanske mafijske plitvine,
  da razganja vse od prenažrtja.

  Ta zapira kakor čaj nenehno,
  delcev takšnih v hrano ti nasuje,
  da zaprtje sámo dokazuje,
  kakšno bitje res je to pritlehno.

 • ljubinica

  Drzava je v razsulu …

  • Franc Šink

   Ni kaj prav imaš

 • totex39

  Vse režimske tožilce in sodnike bi bilo potrebno prevzgojiti ali še bolje odsloviti in naj se pol gredo za podjetnike, kajti dvoživk ta država ne rabi.

 • MEFISTO

  Tako je vse rdeče, da se postavlja vprašanje, odkod jim toliko te grde barve.

  • xtc

   Še s***** rdeče.

  • žogica

   Rdeča barva je močna, energijska barva, ki pozitivno vpliva na ljudi !

   • MEFISTO

    Tebi, naprimer, zelo škodi.

    • žogica

     Sploh ne !

 • xtc

  V tujini bi jih večina odletela z prepovedmi opravljanja služb v pravosodju,pa še rest bi gulili.

 • odzunaj

  Pravosodje, ki je imunski sistem države, je popolnoma razsuto in skorumpirano !
  Država Slovenija je polna rakastih zasevkov !

 • herman

  Ko bo prišla na oblast boljševiška partija SDS, ne bomo imeli sodišč in tožilcev, ker bo o vsem razsojal vsevedni in brezmadežni ljubljeni vodja.

  • Jani Steiner

   Goering?

  • žogica

   Saj ne bo prišla, brezmadežni še bo naprej v senci počival !

  • Soave

   Se ti že tresejo gate ??

 • Morala

  Nikjer ni reda, nihče za nič ne odgovarja…malega človeka bi pa razgalili in slekli do golega! Sem že mislila, da želijo nove – rdeče halje…

 • Jani Steiner

  Podgane bežijo iz potapljajoče se ladje…..

 • domovina mili dom

  Tale je iz istega legla, kot ferlinc, udbaška žena hrastarjeva.

 • Franc Šink

  Prav nam je.Sami si izbiramo svoje gospodarje.

 • Olga_10

  Makedonci so res lahko “srečni”, če jim “svetujejo” takšni kot je zgoraj omenjeni tovariš in tovarišica Fajonova, Sorosova plačanka in rušilka demokracije!
  Slovenci! Vsi na volitve! Naženimo levake (komuniste) in naredimo lustracijo!

 • južnificirana_si

  čim več takih, ki gredo iz javne uprave in odprejo d.o.o.

 • Tweety Bird

  …čiv čiv…tweet tweet…bo potrebno desničarske kljune zapret :)

 • večni srb

  kaj ste pa spajdašili tožilstvo s policijo, na, zdaj so pa oboji usrani.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!