Škandal za slovensko kulturo: “Umetnica” Simona Semenič zlorablja slovensko zastavo, namesto predpisanih kazni pa dobi nagrado Prešernovega sklada?!

Foto: facebook

V imenu umetnosti je očitno v Sloveniji vse dovoljeno – tudi zlorabljanje slovenske zastave. Po slovenski zakonodaji je to kaznivo, in sicer so zagrožene denarne kazni. Vendar pa namesto, da bi jo preganjali ustrezni organi, pričakuje nagrado Prešernovega sklada?! Vse te “umetniške” izpade pa financiramo državljani.

Simona Semenič je tretjerazredna slovenska umetnica, ki pa spada v izbrano elito prvorazrednih. Po medijih, večinoma obrobnih, se namreč predstavlja kot “dramatičarka, dramaturginja, režiserka in performerka”. Morda je profesorja Dušana Jovanovića na AGRFT prepričala ravno s tem, da je kot svojo vzornico navedla Monico Lewinsky. Slišalo se je obetavno …

Še ena umetnica na ravni ‘fake’ Janeza Janše, ki jo financiramo državljani
Semeničeva je sicer večkratna Grumova nagrajenka, a to v Sloveniji ne pomeni kaj dosti, glede na to, da je za tovrstne nagrade jasno, da si jih eni in isti akterji “podajajo iz roke v roke”. “Svobodni poklic je sicer sprva izbrala po svobodni volji, vendar počasi ugotavlja, da bi bilo redno delovno razmerje zanjo skoraj nujnost. Simona je namreč epileptičarka, ki zaradi napadov včasih ne more delati tudi po kakšno leto,” jo predstavlja Mladina. Na spletnem portalu slovenskega gledališča pa se med drugim hvali tudi s tem, da je sodelovala z Janezom Janšo, a kaj hitro ugotovimo, da ne misli na prvaka SDS, temveč na nekega režiserja, rojenega leta 1964 v hrvaški Reki.

Ko si je glavo obrila pop princeska Britney Spears, so v njeni potezi prepoznali krik na pomoč in jo napadali, naj si poišče psihiatrično pomoč. Kako pa razumete obrito glavo slovenske “performerke” Semeničeve? (Foto: STA)

Semeničeva pa se v “imenu umetnosti” norčuje iz slovenskih nacionalnih simbolov. Tako je iz fotografije razvidno, da je okrog sebe ovila slovensko zastavo in iz nje izrezala grb. Vendar pa “umetniški navdih” pri uničevanju narodnih simbolov ni in ne sme biti dovoljen, kaj šele opravičljiv. Da gre za nezakonito dejanje, je razvidno tudi iz 15. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, kjer je za tistega, ki “namenoma zažge ali kako drugače poškoduje ali uniči zastavo ali grb Republike Slovenije, zastavo Evropske unije ali zastavo druge države” zagrožena denarna kazen. Prav tako je zagrožena denarna kazen tudi za fizično osebo, “če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo, ki so poškodovani ali po zunanjosti neprimerni za uporabo”, je zapisano v Zakonu o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi. Čeprav so kazni mizerne in zapisane še v slovenskih tolarjih, pa sta oba zakona, razvidno iz Pravno-informacijskega sistema, veljavna.

Si res zasluži najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti?
Kljub temu, da očitno ne ceni svoje domovine (rojena je bila v Ajdovščini leta 1975), pa kljub temu sprejema nagrade, ki jih poklanja Slovenija. Tako je med drugim večkratna Grumova nagrajenka, Facebook profil založbe Beletrina pa razkriva, da bo čez nekaj dni prejela še nagrado Prešernovega sklada, ki pomeni najvišje priznanje Republike Slovenije za dosežke na področju umetnosti v Republiki Sloveniji. “Prešernovo nagrado prejmejo ustvarjalci, ki so z vrhunskimi umetniškimi dosežki v okviru svojega življenjskega opusa trajno obogatili slovensko kulturno zakladnico; posameznik jo praviloma lahko prejme le enkrat,” je zapisano na spletni strani ministrstva za kulturo. Ali se vam zdi uničevanje slovenskih nacionalnih simbolov vrhunski dosežek?

M. S.

 • Kerfatik

  letos bom izobešal izključno zastavo dežele kranjske..in naj pride policija na dom to sankcionirat..si bom vzel isto kot da so to jla vojaki 91ga!!!

  • Goran Hvala

   Mesnine dezele kranjske….;-);-)…hud produkt..;-)

  • Občasni Komentator

   torej se boš skril nekam, da te ne najdejo

 • tomven

  Res ste čudni…. Če pa ne ve, kdo jo je nažgal in zato krivi državo…

 • TweetyBird

  Kaj pa če bi si na trebuhu izrezala ven orla iz domobranske zastave? A bi to bila umetnost?

  • Sadako

   Ni dovolj grozno, da imamo v zastavi 3 satanove zvezde in en hudičev trizob?

 • dež

  Hudiča, le kje sta Rdeči križ in Karitas, menda ne bomo spet zbirali zamaškov ?

 • domovina mili dom

  Komijem izpuliti izdajalske zastave, izrezati peterokrako zvezdo in skozi nabiti celulitno rit.

 • Sadako

  Prava zastava ima panterja in prava himna je Naprej zastave slave.

  • Goran Hvala

   Od kje pa panter?…a se sprehajajo po evropski oziroma slovenski pokrajini?..;-);-)

 • TweetyBird

  Resnica o Simoni Semenič:

  Simona Semenič je začela­ umetniško pot na nevladni­ ­gledališki sceni, zadnja leta pa njena dela uprizarjajo­ tudi ­večja, celo mednarodna nacionalna gledališča.­ Lani je izdala dve knjigi: “Me slišiš” in “Tri drame”… in naposled dobila tudi nagrado Prešernovega sklada. O njej pravijo, da je celostna gledališka ustvarjalka.

  • šmentanamuha

   Kdo to pravi, metelkovci?

 • Peter

  Najbolje naredi, da si spremeni ime v Janez Janša, iz tretjega razreda bo skočila v prvega, pa i više, no.

 • Duhec

  A brazgotine na glavi pa niste opazli, če že omenjate epileptične napade?! Pokvarjenci. In ja…. lepa je, vsaka noseča ženska je lepa, žari.

  • Korenjak

   Z vsem dolžnim spoštovanjem, ampak usmiljenje do nekoga ni opravičilo za to, da mu nalepimo lažni status umetnika in dobi redno službo v kakšnem umetniškem zavodu. Ali pa se pač po takih kriterijih kadruje v slovenski umetniški sceni (poleg seveda obvezne ideološke neoporečnosti)?

  • šmentanamuha

   Se vidi ja, da je prbita u glavo, tko k ti.

 • terminalar

  Važno, da je začela. Nekdo si bo izrezal luknjo za tiča.

  • bi jo

   tvoj bi penetriral med tkanje-brez sledi, kaneda

 • TweetyBird

  V letu 2005 je Simona Semenič, kot slovenska predstavnica sodelovala pri raziskavi A comparative survey on the independent organizations and initiatives in the cultural field in the countries of Central and Eastern Europe and the Caucasus, ki jo izvaja Ecumest Romunija. V mednarodnih krogih je zelo spoštovana.

 • TweetyBird

  Priporočam: Simona Semenič: Tri drame

  V dramskem besedilu 1981, postavljenem v manjše mesto v časovnem razponu treh desetletij, se moralna praznina današnjega potrošniškega sveta sooči z ideologizirano preteklostjo in postavlja pred nas vprašanje, ali je bila preteklost nujna in ali je prihodnost res odprta.

  • Korenjak

   Če ti priporočaš, potem hvala, ampak ne hvala! Moralno praznino današnjega potrošniškega sveta invprašanje, ali je bila preteklost nujna in ali je prihodnost res odprta, prepuščam vam, “indijskim modrcem” iz Metelkove.

   • TweetyBird

    Ti nimaš pojma kaj in zakaj je Metelkova.

    • totex39

     Metelkovo bi bilo potrebno takoj zapreti, tam so sami narkomani in brezposličarji, tam še mimo ne smeš, da greš te že “napadejo” z svojim prosjačenjem.

     • Antonius

      Nehajte nasedati tej gobezdavi sraki.

     • Sadako

      Mene pa zanima kaj zdaj tam delaja Škoberne, Kordiš in Šami?

     • von Rhein

      Zapreti ,zažgati in vso crkovino ponovno zažgati.

     • Habibi6

      Metelkovo = celoten komleks bivše vojašnice bi bilo potrebo PORUŠITI in ne tem mestu narediti park. Enako velja postopati z vsemi ostalimi legli anarholivičarskih podgan – tovarna Rog, kino Šiška, …
      Če/ko bomo enkrat naridili to, kar zagovarjam, bo potem resnično Ljubljana postala najbolj zelena prestolnica sveta.

    • Sadako

     Zato, da Marko Perković Thompson reče, da sta Maja Smrekar in njen pes za bruhat.

    • Korenjak

     Bom poskusil odgovoriti.
     Kaj je Metelkova? Leglo trajno nezaposljivih brezdelnežev, ki si kot otroci domišljajo, da je svet tukaj, da streže njim – leglo levičarjev torej.
     Zakaj je Metelkova? Večplastno: brezdelneži so prišli do brezplačnega prostora za žuranje in dilanje trave, državi pa dajejo kulise, da pa vendar obstaja nekakšna “civilna družba” in zgledno sodelovanje. Da pa vse skupaj spominja na neke druge čase, ko so družbeno kulturni delavci bili zadolženi le za širjenje ideologije, ne pa tudi za družbene zadeve ali umetnost, pa je očitno čisto naključje…. ali kaj?

    • šmentanamuha

     Da se notri kotijo lumpenproletarski umetniki. Kakšni izrodki ste, ne morm verjet.

 • totex39

  Baba zmešana to ni kulturnica to je provokatorka, ki se izživlja nad slovensko zastavo. A v tem primeru pa je policija tiho?

  • bi jo

   v današnjih časih je kultura turtura….kapiš…. ne,…a,ne…jebi ga sad…

 • Olga_10

  Ministrstvo za kulturo je treba ukiniti! Naj se “umetniki” živijo s svojim delom! Takšna “kultura” je sramota! “Umetnica” sodi za rešetke, zaradi zlorabe državnega simbola!

 • Antonius

  Če je po novem skrunjenje državnega simbola dovoljen način umetniškega izražanja, potem je od tega dejanja naprej dovoljeno, da si pod izgovorom na umetnost, vsakdo kjer koli v javnosti, če nanese zadrega, v zastavo na umetniški način izražanja, povsem mirno obriše posrano rit in jo v javnost predstavi kot svoj umetniški performans.
  Umetnico bom v načinu sproščenega svobodnega in kulturnega izražanja poimenoval Simona Semezanič. Nekaj povsem drugega so pa tista, od ljudstva izvoljena gnilobna drhal, ki njenemu umetniškemu skrunjenju slovenske zastave *nagradijo* še s Prešernovo nagrado.
  Naj bodo Kučanovi vsaj enkrat javno korajžni in odrešijo Prešerna obračanja v njegovem grobu. Kulturniško nagrado naj poimenujejo vsaj po Kidriču, če nima Kardelj ničesar proti.
  Volivcem je naložena sramota, ker neodgovorni volijo politikantsko – kleptomansko golazen.

  • rrrrr

   Samo za informacijo. Semeničeva je tista umetnica, ki je za svoj umetniški ,,performens” na odru podojila psa. Ne verjamet?
   http://www.delo.si/kultura/razno/nagrade-presernovega-sklada.html

   • Franc Šink

    Nekateri “umetniki” pestujejo tudi podgane.Kaj moremo.

    • Antonius

     *Umetniki* so danes podgane, pestuje jih pa državni proračun.
     Spomnite se, kako so se *umetniške* podgane lotile Žige Turka, ko je prevzel ministrstvo za izobraževanje, znanost in kulturo. Samo racionalizirati je hotel dve ministrstvi, da bi ostalo VEČ denarja tudi za kulturo, pa so presenečenega Turka, *kulturniške* podgane opljuvale dobesedno.
     Takrat sem zadnjič gledal pristransko TV kanalizacijo.

     • indijanka

      ❤kuku

     • Antonius

      Bemtiš! A tukaj si?
      Jaz pa na trgu pozabljen, zgubljen, prikupne priletne prodajalke *nadlegujem*, se okoli oziram in te iščem na njem.
      Kaj vse ni danes performans? Celo v plenice polulan otrok je del tega.

     • indijanka

      ;) moram prebrati najprej kakšno njeno knjigo. Pa piše brez ločil, tko da malo odlašam. Umetnost je zrcalo stanja našega duha. Brez domišljije smo in brez upanja. Tebi kot vidim, je pa ne manjka. Si spet punce hecal?

     • Antonius

      Ja, lažje se mi je hecati, kot
      nositi breme svinjarije, ki nam jo dela *penismanković*.
      Stresljivo je, kar sem iz preverjenega kanala danes izvedel.
      Zelo težko mi pade, da nas te kleptomanske barabe na vse mogoče načine zares potapljajo.
      Ko bom imel Piagota se bom pa zares poslovil od politične svinjarije. Na sebe moram začeti misliti. Dovolj je bilo, umaknil se bom od vsega.

     • indijanka

      Iskala sem besede. Pa jih ni. Samo ljubezen moja, sej ne gre za politiko. Gre za dobro in slabo. Večno tekmovanje. Mogoče se vsi preveč trudimo in bi morali usmeriti energijo v svoj svet, Ko bomo nekoč te svetove združili, bo dobro zasijalo. Kot sonček. Ne bodi žalosten…

     • Antonius

      Ko je deset milijonov podkupnine vrženo NA mizo, beseda aroganca, skoraj nič ne pove.
      Ozadje aktualne slovenske in županske politike je tako zasvinjano, da je vsak hlev od izvoljenega politikantskega dreka skoraj absolutno čist.
      Ljubljančanom se niti ne sanja, kaj se za njihovim hrbtom dogaja in kaj plačujejo.
      Indi, vrhunska strokovnjakinja si v svojem poklicu, da bi zmogla pa tako svinjarijo, bi morala za poklic, ki ga opravljaš, študirati pa pri Rotarju.
      Ljubezen moja, je besedna zveza v navezi s teboj, ki mi je v tem trenutku, neprecenljiva tolažba.
      Aja, pa na demokracijo pridi malo pogledati.
      Kar mi je ob minulem srečanju Petek zatrdil, mi je danes po mailu Verrzifikator potrdil.
      Odhajam pred History, potem pa v *mižale*.
      Pa še en cmok tebi, preden se odpravim.

     • indijanka

      Lepe sanje :)

     • Slovenka

      Se spomnim.

     • Steiermark

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    • Steiermark

     ali pa jih polagajo v naročje “Matere Božje”, njihov mecen in zagovornik kučan, pa jih zagovarja, s svojim blebetanjem o nerazumevanju “umetnosti”. Izgleda pa, da se na takšno “umetnost” spoznajo predvsem balkanci, s podganami ali brez!

   • indijanka

    Tisto s psi je Maja Smrekar..tut Prešernova nagrajenka, ki se ukvarja s hibridno umetnostjo. Tale pa piše in en izmed njenih del je Še me dej :). Je pa velik napisala.. :).

    • rrrrr

     Indijanka, hvala za popravek.Vsem na tem portalu iskeno in ne hibridno opravičilo..

     • indijanka

      :) ker hibridne umetnosti ne razumem, sem si zapomnila njeno ime. Mi je pa grozno to kar počne. Pa se izjemno rada izgubim v kakšni galeriji :).

     • RATATA

      Ah dej se no opravičvat,
      saj so obe isti qrac.

     • indijanka

      rejš se uči, razsoden in rahločuten je

     • RATATA

      Sem imel priložnost prejeti njegovo razsodno in rahločutno pošto. Nanjo sem odgovoril karseda razsodno in rahločutno.
      Ni bilo zapleta.
      Jaz ga utrjujem, ti ga pa lahko božaš, me nič ne moti in ne bom se naslajal ob tem, prsežem.

     • indijanka

      sebe morš utrdit..ker si razvajen :)

     • RATATA

      Ja, dobro opazuješ in ocenjuješ. Moj način obnašanje bom spremenil tako, da me ne bodo imeli vsi tako zelo radi in me samo hvalili ter božali. Kar je preveč, ni glih enprou. Spremenil se bom v trdga. ;)

     • indijanka

      no pa domišljav si tut

     • RATATA

      Saj sem napovedal da bom trd.
      Teb pa tud nikol ne paše.
      Grem rajš spat, kot da me u rit šukaš!

     • indijanka

      lepe sanje ti želim

     • RATATA

      Morda se srečava ;)

     • indijanka

      A zato, ker blizu stanuva ali zato, ker celo mislim, da si dober po srcu.?
      Včasih pa koga s portala res srečam tut v sanjah :). Pejt spat

     • RATATA

      Razumem!!

      Sam še neki bi prašu …. a lahko na hrbtu spim ? hehe
      je boljš za srce.si

 • Sadako

  Samo, da je izrezala hudičev trizob in satanove zvezde.
  V grbu bi morali imeti panterja in ne satanovih simbolov.

  • Bozz

   Se strinjam kar se tiče trizoba in šestkrakih zvezd. Po drugi strani pa, če je tole zate panter…

   http://png-5.vector.me/files/images/7/7/774934/carantanian_panther_thumb.png

   …potem še nisi videl panterja, ki izgleda takole:
   http://images2.fanpop.com/image/photos/13100000/Black-Panther-animals-13128434-1280-800.jpg

   Tudi tisti karantanski grb, ki ne vem od kje mu izvor, je satanov simbol. Izgleda namreč kot nek hudič oz. zmaj kot pa panter. Snovalci vseh teh simbolov so vsi bili vodeni od demonov.

   Razodetje 12
   3 Nato se je na nebu prikazalo drugo znamenje:
   glej, velik zmaj, rdeč kot ogenj, ki je imel sedem glav in deset rogov,
   na njegovih glavah pa je bilo sedem diademov.

   Razodetje 13
   4 Ljudje so molili zmaja, ker je dal oblast
   zvéri, molili so tudi zver in govorili: »Kdo je podoben zvéri in kdo se
   more bojevati z njo?

   Sploh pa kakšno vezo ima panter z našim prostorom?

 • Peter

  Seveda pa ni vzela stare zastave in izrezala zvezde.
  Bi zgubila vso finančno podporo…no.

  • etrusk

   Ni bila kaznovana , za lon pa je bila še nagrajena .
   Kaj bi se zgodilo , če bi na shodih SDS nosil zastavo Karantansko

 • soc

  Kultura in prosveta, to naša bo osveta!

  In to dejansko uresničuje rdeča banda na oblasti z nekdanjim SDSS krtom Peršakom kot trenutnim formalnim vodjem projekta. Maščevanje slovenstvu, narodni zavesti in gnili krščanski kulturi. Bljak tej bebavi prvorazredni kravi Semenički, ki se hrani proti moji volji z mojim (javnim) denarjem.

 • Frank Novak

  Skozi luknjo v Slovenski zastavi gleda nosecniski trebuscek.
  OTROCI SO NASE NAJVECJE BOGASTVO IN SLOVENKE IMAJO PREMALO OTROK.

 • T-Rex

  Kulturniki so psihopati

 • Cyclopean

  A fotr je pa neki levi bluznik v stilu N’toko?

  • Vera

   ? ? ?

 • Ali

  Zanima me mnenje državnih organov konkretno Policije, ki je prijavila kaznivo dejanje skrunjenja državne zastave gospodične, ki je dva mandat nazaj kandidirala za predsednika države in je nosila obleko s simboli države. In izgledala je faj . To kar je na tej sliki pa je skrunjenje državnega simbola in nima nič z umetnostjo. Upam da novinarji nova24ur povprašate policijsko ministrico. RETORIČNO VPRAŠANJE: Če bi umetnik pobil nekaj ljudi kot del umetniškega performansa ali bi bilo tudi to sprejeto kot opravičljivo dejanje? Mene to kar vidim osebno moti in razžalosti ter nagovarja k zaničevanju države Slovenije!

 • domovina mili dom

  Naša artikulacija na komunistični umetniški pedigre bo imela težo, samo, odvisno od nas. A je kdo že izrezal rdečo petokrako in skozi porinil Kurza. Ni. A je kdo ovadil komunistične izdajalce, ki skrunijo slovenske simbole? Ni. Torej, če smo mi desni komentatorji v Kurzu impotentni in nesposobni jebati komuniste, Nova vi se hvalite o pregorevanju, dajte se ohladiti in spišite kazensko ovadbo proti tej skrunitvi trenutnega slovenskega simbola osvoboditve izpod opankarskega terorja, ki se seveda vrača v našo domovino. Začeti bo treba. Kaj ne?.

 • učko

  Če je to njen trebuh, da ni kakšen fotošop, pol se lohk’ sam oddahnemo, da je nardila luknjo v zastavo. Koker je zmešana bi jo lahko nardila v trebuh.

 • Vera

  Sem iz starejše generacije, zato me tako žaljenje naše zastave zelo žalosti , obenem pa me motijo vse nosečnice, ki nosijo ” oprijeta oblačila “, kot, da se norčujejo iz še nerojenega otroka. Nekoč smo nosečnice nosile ohlapna oblačila ali pa zato posebej po meri narejena . Vsak bedak lahko opazi , da nosečnice niso zamorjene ženske ( kot tale na sliki ) , temveč kar žarijo od pričakovanja , kar lahko potrdi vsak zdravnik predvsem porodničar . Tale upam , da ne bo dobila več nobene nagrade, saj je ni vredna ! Gola glava pove vse o tem, da je tudi ” prazna “, ne kulturna !

 • ha,ha,ha

  dobra ideja –namesto sedanjega grba –NOSEČNIŠKI TREBUŠČEK—-vse za nataliteto —bo več vernikov ,vojakov, in nebo nam treba uvažati tuje delavne sile !!!!!!!

  • Olga_10

   S takšnim odnosom in glede na pedigre (sestrična Lare Janković), bo “rodila” samo krvavo rdečo zvezdo ali pa kljukasti križ!

   • karlina

    No, sedaj mi je vse še kako zelooo kristalno jasno, če je njena sestrična, fuj -smrad od smrada !!!!

 • MEFISTO

  Komunisti so že leta 1945 grozili:

  Kultura in prosveta,
  to naša bo osveta!

 • totex39

  V drugih normalnih državah bi jo zaprli, ker se izživlja nad državnim simbolom, pri nas pa se za take stvari dobi še nagrada. Fuj, nagnusno!

 • centurion

  Če je ona lahko zlorabila slovensko zastavo,
  bi bilo na mestu, da se zlorabi tudi drog zastave.
  Nanj jo nataknit…
  Pa na žar. Umetniški performans.
  Pa Bog mi odpusti.

  • Habibi6

   Pravilneje se “drog” (tradicionalno je bilo uporabljeno deblo mlade smreke) ‘montira’ rektalno mimo hrbtenice in pri vratu pogleda ven.
   Bo potrebno par “avtohtonih” turkov uvozit, da bodo pravilno po vseh predpisih opravljali tovrstne umetniške “performarnse” :-))
   (za nepoznavlce/ke priporočam ogled filma: http://www.imdb.com/title/tt0082356/ je super demonstrirano)

  • Slovenka

   Jaz je ne bi nataknila na drog. Bi ji pa dala lopato v roke. To bi bil umetniški performans: junakinja dela, brigadirka, zaslužna za gradnjo socializma.

 • Rožle

  Kwa je spet noseča ? ..

 • centurion

  Pol pa naj bo otrok normalen pr taki kravi…

  • Poštenje velja

   Kuzla rodi kuzlo.

  • Slovenka

   Ubogi otrok. Kdo ve, kaj je ta osebek zagrešil v svojem prejšnjem življenju, da se sedaj rojeva takšni pošasti. Kakšna huda pokora.

 • janez zorman

  Kakršni umetniki, taka država.

  • šmentanamuha

   Ali pa: kakršna država, takšni umetniki.

   • janez zorman

    Brez zamere, ampak naša država je posledica partijskih umetnin.

 • čips

  Gorel je kriz, visele so lutke, rezejo se zastave… to ni perfomans to je navaden pokvarjen vandalizem. Upam,da se scvrete v peklu vsu,ki to zagovarjate

 • šmentanamuha

  Na levi sceni že neki časa velja pravilo, če nisi bil neki časa na psihiatriji, ne morš bit umetnik. To je nekakšna iniciacija v svet umetnosti lumpenproletarca. Svet kaosa in nihilizma je njegov milje. Tale zmešana baba zgoraj je dokaz za to.

  • Franc Šink

   Tudi v politiki je tako. Če nisi bil v zaporu ne moreš biti dober politik.

 • antimur

  Banda kučanistična in njihovi podrepniki so pred svojim zanesljivim koncem povsem ponoreli. Kar se tiče komisije za podeljevanje Prešernove nagrade, jih je potrebno za vsako ceno razjebati. Ne smemo več dovoliti, da bodo sramotili našega največjega pesnika s tem pa tudi vse domoljubne Slovence. Če pogledamo kdo vse je bil v zadnjih letih predlagan za to prestižno nagrado, lahko ugotovimo, da je izbor takšen, kot da bi ga sestavljala golazen iz Metelkove.

 • Resnica

  Ubogi Prešeren, kaj vse mu podtikajo. Tile s Semeničevo je kultura patologije. Ono z A.Novakom pa kultura opevanja smrti in zločina.

 • delaware

  Zakaj to dela? Zato, ker lahko.. Lahko noč ovce….. Be~eee

 • karlina

  ZA CRKNITI RES, OZ. NE MOREŠ VERJETI, BOLANO DO KONCA !!!!!!

  • RATATA

   Makaki do konca, še daleč naprej.

 • Anton

  jutri bom tudi jaz izvedel performance in sicer poscal se bom na Kidričev spomenik. Ali bom tudi jaz prejel v znak doprinosu naši kulturi, nagrado prešernovega sklada?

  sarkazem press

  • karlina

   boš dobil kazen, če ne celo zapor, verjemi

   • Anton

    ok da bo performance vreden Prešerna bolj se bom raje pokakal pred vhod ppredsedniške palače, se bom potrudil da bo kupček lep

    sarkazem press

  • macon

   Jaz bi naredil performans na Kidriču z buldožerjem. Potem bi se zapeljal še do grobnice narodnih morilcev.

   • indijanka

    Dobra ideja.

  • Slovenka

   Ne, ti boš prejel obtožnico in plačal zajetno kazen. Če pa boš pomočil cerkev, križ ali kaj drugega, povezanega z vero, potem pa imaš lepe možnosti.

 • Sadako

  http://f1.avtomanija.com/default.asp?rb=1&id=32830
  Imela sem prav naftni pedofil šejki so punce zamenjali za BAČA dečke.

 • macon

  V bistvu me briga, kaj kdo dela z zastavo, ampak zgornja fotka je poceni kič, ne pa umetnost. Kliše prežvečenega klišeja brez česarkoli inovativnega.

 • stajerc5

  Je to filmski ali pravi trebuh!?
  Pravzaprav bi morali vsi Slovenci narediti nosecniski test, glede na to, kako nas Vlada jebe!!! S tem mislim tudi moske in tisto sranje na sredini, kjer ne ves kaj je!

 • Peter

  Naša Joži je rekla, d jim je tršica zmeri težila: kva je umetnik hotu povedat?
  Torej, kva je hotla povedat umetnica?
  D zadne čase mal preveč je, pa se je zredila pa nima za novo obleko, pa je mal placa nardila?
  D so ji ušeč barve ruske zastave ampak ne mara pa sluvenskega grba?
  D je us obi toplo pa ji ni treba met čevlou gor?
  D se ji jebe za Sluvenijo in je zato zanusila?
  D suvraž zastave na sploš našo pa še posebi?

  Skratka, umetniki majo velik za puvedat, prav Joži, no.

 • Anton

  glede izvedb lahko izberemo tudi Murglje, tam je kar nekaj mest kjer lahko izvedemo skupinski performance (lulanje kakanje itditd)

  sarkazem press

 • Artur

  “Subkulturno” preseravanje višek “metnosti” za leve retardirane podeljevalce Prešernove nagrade .

 • MEFISTO

  Pa recite, da režim ne plačuje vulgo umetnikov in kulturnikov na poziv, ko je treba razgrajati po Ljubljani!

  • TweetyBird

   Kaj pa če bi si na trebuhu izrezala ven orla iz domobranske zastave? A bi to bila umetnost?

  • Peter

   Je pa stalno pripravljena, no.

 • Peter

  Prešernove nagrade ne sme dobit nihče, ki ne nastopa v arabščini.

 • Viktorh

  To ni umetnica, to je navdana režimska koza.

 • TweetyBird

  Resnica o Simoni Semenič:

  Simona Semenič je začela­ umetniško pot na nevladni­ ­gledališki sceni, zadnja leta pa njena dela uprizarjajo­ tudi ­večja, celo mednarodna nacionalna gledališča.­ Lani je izdala dve knjigi: “Me slišiš” in “Tri drame”… in naposled dobila tudi nagrado Prešernovega sklada. O njej pravijo, da je celostna gledališka ustvarjalka.

  • Rožle

   Zahrbtna 100 na uro …

   • TweetyBird

    Zakaj ljubček? :)

    • Rožle

     To pa ti njo vpraši …

 • Jakob Kovač

  Bolj nore ideje imaš večji si umetnik,za naše umetniške intelektualce-ali pa norce!!

 • TweetyBird

  V letu 2005 je Simona Semenič, kot slovenska predstavnica sodelovala pri raziskavi… “A comparative survey on the independent organizations and initiatives in the cultural field in the countries of Central and Eastern Europe and the Caucasus”… ki jo izvaja Ecumest Romunija. V mednarodnih krogih je zelo spoštovana.

  Tako desnosučni, sedaj pa v jok. :((((((((

  • Resnica

   Katera psihiatrična klinika pa je delala to raziskavo s to celovito umetnico, ki svinja po slovenski zastavi?

   • TweetyBird

    V jok sem rekla :)

    • Resnica

     Ne v jok, institucionalizirat vas je treba. Psihiatrija.

  • Artur

   Kakšno staro kahlo brez dna na nosečniški trebuh pripopat namesto preluknjane zastave ali pa si jo privezano okoli vratu obesit, da bi še bingljala pa bi bila v teh zblojenih hohštaplerskih krogih še bolj popularna.

  • šmentanamuha

   Med LGBTQ srenjo in feministkami je zagotovo zelo spoštovana, v to ne dvomimo.

 • centurion

  Potemtakem bi lahko tudi Baričević posthumno dobil
  Prešernovo nagrado.
  Bulmastif performans….

 • TweetyBird

  ŽIVELA METELKOVA… ŽIVELA CELICA

  • TweetyBird

   Metelkova je ena najbolj znanih posebnosti Ljubljane. Središče alternativne kulture, ki je nastalo iz skvota v nekdanji vojašnici, združuje raznovrstne ustvarjalne prakse in dogajanja. Moj možek in jaz sva se na Metelkovi spoznala. Svoboda razmišljanja…spolna svoboda…to je bil lajf :)

   • von Rhein

    Upam,da nista bila ti ali tvoj možek tista,ki sta me ustavljala z besedami…gospod ,a mate mrbit en euro.

    • TweetyBird

     Ne ne…mi smo bili alternativci…drugačni…pošteni…

     • učko

      …..
      Pjevali smo stare pjesme
      radili i sto se ne smije
      ali nikad nismo varali……….

     • TweetyBird

      Bravo učko…še malo pa boš naš :)

     • učko

      Are you bodysnatchers?

     • TweetyBird

      No, but we know how to convince you :)

   • učko

    Kanta bencin pa šibice, pol pa fešta ob kresu !

    • TweetyBird

     Ti si pravi nesramnež…mi pa smo ustvarjali alternativne pesmi…z vzponom skrajne desnice smo še postali dejavnejši.

     • učko

      Skrajno desnico sanjate pr’ belem dnevu!

   • macon

    Jaz sem tam preživel kar nekaj let in ne le kot obiskovalec, temveč kot kreativec.

    Iz prve roke vam povem, da je tam kup bleferjev in pozerjev ter kar nekaj primerkov za psihiatrijo.

    Sodobna umetnost je pa najlepše polje za te revčke: vsak kretenčina je že družbeno kritičen performer. Seveda vsi poznajo vse rime na kako zlezti v rit Ministrstvu za kulturo, kar pomeni, da so “kritični” do fašizma, neoliberalizma, korporacij, ZDA, cerkve. Sami bebavi lavajzarji pač. Ko slišim za “družbeno kritično umetnost”, bi rad prijel za pištolo.

    Tako, da si ne bi kdo kaj naredil.

   • Cyclopean

    nikogar ne zanima

   • KIKI

    Upam, da nimata otrok!

   • šmentanamuha

    Tvoje transspolne deviacije nas ne zanimajo. Javi, ko se boš spremenila nazaj v moškega, da bomo na tekočem.

   • Janez

    Kaj je tale Semenička zamudila,da bi za sabo prasca vlekla,si je pa zastavo razrezala in pokazala svojo pamet in kulturo.

   • Capi

    Pol pa ni čudn da take kvasiš, če si tam gor rastla….nekje se more poznat….

 • TweetyBird

  Kaj pa če bi si na trebuhu izrezala ven orla iz domobranske zastave? A bi to bila umetnost?

  • von Rhein

   Počakaj razkritje ….požrla je knežji kamen.

  • Resnica

   Ti nisi normalna. Res ne. A mate frej dan v norišnici?

   • Capi

    Prevč se je zakadila……

  • KIKI

   OU, to bi doživljali levaki same orgazme! Spomin na preteklost
   bi oživela in tista zgodba, ko so partizani nemškemu ujetniku
   prerezali trebuh pri zavesti in vanj zašili živo podgano .. (napisal vaš
   partizanski pravljičar Lovro Kuhar) in sem kot otrok doživljal
   travme od groze ….še pomnite tovariši!?

 • učko

  Pa kwa je tist doug ožiljk na njeni glavi? So moral najbrž vso vsebino ven srkpat, da ni zgnilo notr !

  • Peter

   So odprl pa vidl, da vsebine ni, no.

  • KIKI

   Boh ve? Po moje je imela garje!

 • Peter

  Umetnica je v mednarodnih krogih izjemno cenjena.
  Tako kot tista, ki je imela performans kako zanositi s psom, naše gore lista, ona in pes, oba.

  Kdo vam je kriv, domobrančki, če je za vas umetnost Beethoven, pa Mozart, pa Michelangelo, no.

 • rubec

  Ta krula je nekoč srečala belgijskega brabanta. Samo ta pasma konj ima tako velika kopita.

  • rrrrr

   Pa ga je samo podojiti hotela…..Še konj ima raje svojo mamo

 • TweetyBird

  Vi desnosučni nimate pojma kaj je Metelkova.

  • učko

   Jah, jest s’m navijal tud’ za Rogovce, pa ne vem, šerif jih je menda enkrat izselu, se je pr’kazau z enimi lederbajsi, pa so moral “umetniki” spokat, al kaj?

   • TweetyBird

    Na ogled so bili umetniški performansi in razstave, občasno pa so se na Metelkovi odvijajo tudi različni festivali.

  • sumljivislon

   vemo ..če narobe parkiraš plačaš ..Metelkova moja ulica ;)

  • Anton

   Ja leglo levičarsko komunističnih umetnikov. Oziroma predhodniki politikov Tomič , Kordež , Mesec

  • KIKI

   Eno levičarsko kozlanje, eno prazno čvekanje, ena
   politikantska prostitucija in še kaj bi se našlo negativizma!

  • šmentanamuha

   Vemo, raj za psihične bolnike.

 • Johan

  GOLAZEN JE TREBA V KALI ZATRET

  • TweetyBird

   Desničarsko?

  • domovina mili dom

   Golazni ne moreš reči golazen, ker te ne bo razumel. Razume samo na komunist. To jih zadane v srčiko. Kajti zavedajo se, da je ta vzdevek naredil holokavst svetovnega merila. Da so jim naciji, fašisti samo do členka na nogah.

 • TweetyBird

  Priporočam: Simona Semenič: Tri drame

  V dramskem besedilu 1981, postavljenem v manjše mesto v časovnem razponu treh desetletij, se moralna praznina današnjega potrošniškega sveta sooči z ideologizirano preteklostjo in postavlja pred nas vprašanje, ali je bila preteklost nujna in ali je prihodnost res odprta.

 • TweetyBird

  Desnosučni vem, da niste preveč inteligentni. Uporabite google translate.

  How an abandoned barracks in Ljubljana became Europe’s most successful urban squat !!!

  METELKOVA maintains a fine balancing act: this illegally occupied alternative capital of culture is autonomous but not anarchistic, liberal but not lawless.

  • von Rhein

   Neumnost.Kaj takega napiše nekdo iz te družbene grupe.Sicer pa ,ko je beseda o tem me zanima kje je tista Marta ali kaj že,ki je okupirala tudi železniške barake.

 • baubau

  Učili so me,da so vandali izumrli pa vidim,da to ni res.

  • domovina mili dom

   Ponosni na samostojno državo tega ne bi nikoli naredili.

   • karlina

    Seveda ne, to je to, kam si želijo južnjaki in slovenski levičarji-izdajalci slovenskega naroda

  • etrusk

   Vandali , tako nas imenujejo kvazi zgodovinarji, to so naši predniki , tu smo in upam da še dolgo-dolgo

 • TweetyBird

  Simona Semenič je večkratna Grumova nagrajenka in ena naj izjemnejših dramatičark svoje generacije. Simona se je že uveljavila doma in na tujem. Njena dramska besedila so preveden v več kot deset jezikov in že bila uprizorjena v različnih evropskih gledališčih, v ZDA in na Bližnjem vzhodu. Zlasti v ZDA jo cenijo… v domovini vašega Oranžnega predsednika, ki ga nihče ne ceni.

  • KIKI

   Oh, a ni pri Putinu? Če ni, potem pa čisto nič ne velja!
   Trump je pa menda vaš sovražnik številka 1!

 • TweetyBird

  Simona Semenič je vsestranska gledališka ustvarjalka. Ni le dramatičarka, temveč je dramaturginja, performerka, režiserka in gonilna sila pri vzpostavljanju produkcijskih pogojev za kontinuiran razvoj slovenske dramske pisave. Simona Semenič je ena najpomembnejših sodobnih slovenskih gledaliških osebnosti. Univerza v Coloradu jo je povabila kot predavateljico, za alternativno umetnost.

  • antimur

   Za takšne kretene kot si ti morda ja, ki si bila vzgojena v gnojnici Metelkove, pred tem pa z močno vzgojo komunistične smrdljive ideologije. Povem ti, z vami je konec, šli boste v pozabo kot najbolj moraste sanje.

  • KIKI

   Le naj gre v Colorado;za večne čase! Za profesorico? tDaj no!
   Takšnih kvazi izumetničenih umetnikov imajo sami dovolj!

 • Franjo Trojner

  Umetniki so zažgali tudi križ, Mariji v rokah naslikali podgano, no in v tem primeru oskrunili državen simbol nacionalno zastavo Slovenije, da je mera polno so pred časom na državni proslavi celo nacionalno himno peli v arabskem jeziku.
  In kaj imajo vsa ta nečastna dejanja skupnega? Očitno samo pljuvanje, zasmehovanje RKC in vernikov, ter onečaščenje državnih simbolov. Kar pomeni, da je v Sloveniji okaraktizirano za umetnost prav vse, kar brutalno pljuva, onečasti vse kar predstavlja SLOVENSKO SAMOSTOJNO DEMOKRATIČNO DRŽAVO in KRŠČANSKO VERO, VERNIKE, USTANOVE.
  Le kaj bi sam pesnik dr. Prešeren zapisal o takšnih kvazi umetnikih? In kaj šele o tistih, ki jim nagrade dajejo?

  • karlina

   točno-sovražnik št. 1-PRAVI SLOVENCI
   2. DOMOVINA KOT TAKŠNA, OČETOVINA
   2. SLOVENSKI KRISTJANI

  • sodnikisozločinci

   V skrunjenju nacionalnih simbolov s strani oblasti je možen samo en razlog, gre za načrten genocid nad slovenskim narodom po navodilih gospodarjev lutk iz Bruslja in stvaritev Združenih držav Evrope brez evropskih narodov.

 • Franc Šink

  Skrunila je materinstvo in razrezala nekaj kar ni njeno in nikoli ne bo.Ni tega vredna.

 • soc

  Se spomnite besnega revolta teh gnojnih abscesov na narodovem telesu, ko se je v resor 2011-3 za sila prekratek čas vpletel liberalec, intelektualec in protikomunist Žiga Turk?

  • Stajerka

   ob vsaki buni kulturnikov se spomnim tistih trenutkov……in z ironijo ugotavljam – majo ministrstvo, nimajo pa dnara……pa tako so tulili, da hočejo oboje :)))

  • KIKI

   Se spomnimo! Zelo dobro! In- kaj bi Murgeljske svinje s kulturo, vas
   vprašam!?
   Zavedam se in upam da je to le trenuten nagib antikulturnikov, ki se
   zavestno prerivajo h koritu in bodo kmalu pocrkali!

 • Rožle

  Človek bi rekel, da nje ni za zamerit … nesreča pač nikoli ne počiva …
  in nje se je ravno to zgodilo…po nezgodi se je transformirala v umetniško extremnega levaka ….

  • KIKI

   Včasih so take “kulturnike” strpali v prisilne jopiče in hajd v norišnico,
   danes jih sprevržena raja nagrajuje in maže ime velikega pesnika!
   Vsaj ime praznika spremenite, v n. pr. v praznik Branka Đurića, ali
   kakšnega drugega ića!

 • Novakec1

  N-tič; zavozil ste Slovenijo na vseh področjih, rešitev ponovna osamosvojitev tokrat od notranjega sovražnika slovenstva.

 • komar marko

  dokler bomo državljani plačevali to KULTURO in izživljanje nad vrednotami z zažigom križa ali pa dajanjem neke žvalce v neko naročje in mediji, ki nam prevladujejo in predstavljajo 4 vejo oblasti, toliko časa nam SLo državljanom ni REŠITVE!

  • KIKI

   Zdaj vsaj veste, kam gre denar za kulturo : če plešeš nag
   na Kongresnem trgu, kot opica recitiraš na druženjih ZZZB,
   se oblačiš po kreacijah LGBT , ga daješ javno na ogled in
   mahaš z njim v svet…vse to je kultura…in če zraven ropotajo
   še obsedenci z bobni in cigani s trobentami, si zadel višek
   kulture! In to, dragi moji, se plača iz tvojega in mojega žepa!

  • karlina
 • komar marko

  Vsi ti dogodki imajo podlago v LAŽGOŠAH kjer namesto pietete prirerajo MAŠKARADE!

  • DJURO SUMAR

   Največja maškerada se vsak dan odvija v Vatikanu.

   • Resnica

    Butl. Na kratko.

 • Franc Šink

  Umetnik ne bi smel dobiti nobene podpore. Ali si sam služiš kruh ali si lačen.To je umetnost.

 • ljubinica

  Pravkar sem izvedela, da je Simona Semenic sestricna Lare Jankovic. HA HA
  Nakljucij ni ….
  Murgle so izbrale Laro Jankovic za govornico v Drazgosah ….
  In dolocile njeno sestricno Simono Semolic, ki skruni slovensko zastavo (in samo sebe skupaj z nerojenim otrokom) za Presernovo nagrado ….
  V drzavo vabijo srbske migrante …. Slovence izganjajo iz drzave ….
  Spomnimo: Odcepitev od Jugoslavije ni bila nikoli moja intimna opciija …..
  ——–
  Slovenijo hocejo potegniti nazaj na Balkan. Po murgelskem nacrtu se bo Slovenija povezale z Balkanom.
  So sanje o prikljucitvi Visegrajski skupini mrtve?
  Balkanci ne cutijo nobene afinitete do Srednje Evrope ….

  • šmentanamuha

   sestrična lare jankovic…vse jasno…jugo kurvetine

  • macon

   Gledal sem Deso Fuck, kako je izjavila, da je potrebno 10% talenta in 90% dela. Mogoče kje, kjer državne podpore niso pohabila vsega kreativnega polja, pri nas pa je malo drugače: potrebno je 10% dela in 90% vezic in poznanstev. Talent ni potreben (kreativni, talent za zvezice in poznanstva je).

 • Montana

  Za take “umetnice” je škoda časa in besed.

 • dob

  Prešernova naga_rada

 • eksorcist

  Jo je osemenil Semenič ali mož od Tweetyke?

 • DJURO SUMAR

  Klerikalci se pač ne razumejo na sodobno umetnost, njim so lepi le angelčki v cerkvah.

  • komar marko

   naštej mi eno veliko UMETNINO od kakega rdečkota! SAMO ENO!

   • pajot

    Socialistična republika Jugoslovenija. Kućanova umetnina.

   • DJURO SUMAR

    Ne govorim o umetnikih, temveč o razumevanju umetnin. Edina umetnina katero ti razumeš je kakšna božja podobca v cerkvici. Tudi tam so umetnine, le prepoznati jih je treba, česar pa po mojem nisi sposoben.

    • Resnica

     Butl. Kratko in jasno.

  • antimur

   Morda ste pozabili omeniti umetnino nad umetninami, ko je slavna kolhoznica Bratušca, izvedla in to brez posluha, kot predsednica vseh Slovencev, “znamenito” bandiera rosa. Edino to sodobnost sem pa razumel in to takoj.

   • DJURO SUMAR

    Se vidi, da ne veš kaj je umetnost. Tisto je bilo politično dejanje.

    • antimur

     Revček debilni, torej glasba za tebe ni umetnost. Ne smeši se več, pa pojdi murglašu, bosta zavrtela kakšno balkansko, kar je pa očitno za levaško golazen visoka umetnost.

     • DJURO SUMAR

      Vsaka glasba pa res ni umetnost. Bandiera rosa je revolucionarna pesem.

     • antimur

      Zagotovo je pa umetnost v izvedbi plagiatorke Bratušce. Pričakujem, da bo naslednjo nagrado Prešernovega sklada pokasirala ravno ta kolhoznica. Drhal na Levici, golazen iz Metelkove, murglaši, LGBT odvratneži, ljubitelji pritepencev in ostala antislovenska svojat, že zbirajo podporo, v kolikor jih ne bo prej vzel hudič.

     • DJURO SUMAR

      Imajo srečo, da Hudič ne obstaja.

  • KIKI

   …in kreteni alla ti na vislicah….prava umetnina!

   • DJURO SUMAR

    Klerikalci se bolj spoznate na križ in grmado. Pa tudi vislice, ampak to niso umetnine, temveč mučenje in usmrtitve. Na to se spoznate, na umetnost pač ne.

    • Resnica

     Butl. Jasno in kratko.

    • Krtača 20

     Saj to je vsa njihova umetnost. Nazadnje recimo svinjska glava, skrunitev spomenikov….in potem so še ploskali, bedaki, sami svoji neumnosti.

     • DJURO SUMAR

      Pa knjige tudi znajo sežigati.

    • Soave

     No, Jurij, pa razloži tole umetnost zgoraj. Kaj je želela povedati ?

     • DJURO SUMAR

      Kaj je želela ona povedati ne vem, ker jo nisem vprašal, ker je ne poznam. Takole zelo na kratko pa jaz razumem, da je želela povedati, da je tale naša država raztrgana, razcefrana, razdeljena in da premalo razmišlja o naših prihodnjih rodovih. Sicer pa, aprila enkrat bo imela naša familja dogodek, katerega del se bo odvijal tudi v naši cerkvi in ker si verna, pridi pogledati kaj se bo dogajalo, pa bova kakšno rekla tudi o umetnosti, saj je tudi glasba s katero se ukvarjaš, umetnost.

     • Soave

      +++++ No, tole je pa dobra razlaga.
      Kaj je mislila , pa ne veva !
      Verjetno boste imeli kakšen dober koncert. Kajti po tvojem pisanju sodeč, bi ti šel v cerkev samo v takem primeru. Ja, lepa umetnost je muzika.Veliko se da povedati in še več . . . poslušati.

     • DJURO SUMAR

      Ne bo koncert, temveč maša, katero si lahko človek tudi ogleda, recimo kot kulturni dogodek, kajne. Kdaj drugič, ko bo več znanega ti bom pojasnil.

    • šmentanamuha

     Mučenje in usmrtitve v nulo obvladajo pripadniki marksistične levice, celo zelo ponosni so na svoje prednike – povojne klavce.

     • DJURO SUMAR

      V medverskih spopadih se pa božajo in poljubljajo kajne. Ti vidiš samo povojne klavce, pa bi bilo dobro, da bi svoj pogled razširil. So muslimani verniki? SO. Vidiš kaj počnejo. To je en primer. Vodijo Gvantanamo kristjani? DA. Vidiš kaj počnejo z ujetniki. Veš kdo so Rohinge in veš kdo jih preganja. Itd.itd.

  • šmentanamuha

   Djuro želi povedati, da se on spozna na sodobno umetnost, heh.

   • DJURO SUMAR

    Povedal sem, da mislim, da se klerikalci ne spoznate na sodobno umetnost.

    • šmentanamuha

     Sej pravim, da ti pa hočeš povedati, da se spoznaš. Kaj pomeni klerikalci, kdo so ti?

     • DJURO SUMAR

      Če veš kaj pomeni kler, potem boš pogruntal tudi to, kdo ste klerikalci.

 • Vrhovni sodnik

  Iz gleda, kot poceni cipa.

  • indijanka

   Ne vem, če je tole ona :)

  • RATATA

   Po ceni.

 • Get Smart

  Drugarinica Semenić seveda ni kaka slovenska umetnica, ampak je
  MURGL SRBSKA JUGOKOMUNISTIČNA psevdoumetnica, skratka sviraćica kurcu, prodavaćica magle, oziroma uradno MURGL JUGOKOMUNISTIČNO:
  jugokomunistična družbenopolitična delavka, vojakinja revolucije, watchdoginica tekovina jugokomunističke revolucije,

  ki jo s poštenim ljudem pokradenim denarjem financira MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
  Slovenija ji torej ne podeljuje česarkoli, pač pa ji za blatenje Slovenije nakazuje sredstva MURGL JUGOKOMUNISTIČNI OKUPATOR.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  Pamet v glavo.
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • karlina

   Aha, zato hočejo zaščititi jugo kulturo in običaje, SRAMOTA

 • Stajerka

  2392. Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi, stran 3715.

  7. člen
  Grba, zastave oziroma slovenske narodne zastave ni dovoljeno uporabljati, če so poškodovani ali po zunanjosti neprimerni za uporabo.
  Grba, zastave oziroma slovenske narodne zastave ni dovoljeno uporabljati v nasprotju z javnim redom ali tako, da se krni ugled Republike Slovenije.

  VI. KAZENSKE DOLOČBE
  26. člen
  Z denarno kaznijo najmanj 150.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba:
  1. če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo v obliki ali z vsebino, ki je v nasprotju z ustavo Republike Slovenije oziroma s tem zakonom (2. in 3. člen);
  2. če zavaruje ali uporablja kot znamko, model oziroma vzorec ter za označevanje blaga ali storitev grb, zastavo ali njune sestavne dele, slovensko narodno zastavo ter besedilo in notni zapis melodije. himne (prvi odstavek 8. člena);
  3. če izvaja himno z namenom tržnega oglaševanja oziroma zaznamovanja storitev (tretji odstavek 20. člena).
  Z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev se kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe, ki stori prekršek iz prejšnjega odstavka.
  Z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev se kaznuje zasebnik, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.
  Z denarno kaznijo najmanj 20.000 tolarjev se kaznuje fizična oseba, ki stori prekršek iz 1. in 2. točke prvega odstavka tega člena.

  27. člen
  Z denarno kaznijo najmanj 150.000 tolarjev se kaznuje za prekršek pravna oseba:
  1. če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo, ki so poškodovani ali po zunanjosti neprimerni za uporabo (prvi odstavek 7. člena);
  2. če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo v nasprotju z javnim redom ali tako, da krni ugled Republike Slovenije (drugi odstavek 7. člena).
  Z denarno kaznijo najmanj 15.000 tolarjev se kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe, ki stori prekršek iz prejšnjega odstavka.
  Z denarno kaznijo najmanj 15.000 tolarjev se kaznuje fizična oseba, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega člena.

  ubogi otrok……še pred rojstvom zaznamovan z neumnostjo lastne matere….. :(((

  • Novakec1

   Sodna praksa je drugačna, priročen izgovor ki je v veljavi pri tako skorumpiranem sodstvu.

 • TweetyBird

  Simona Semenič je vsestranska gledališka ustvarjalka. Ni le dramatičarka, temveč je dramaturginja, performerka, režiserka in gonilna sila pri vzpostavljanju produkcijskih pogojev za kontinuiran razvoj slovenske dramske pisave. Simona Semenič je ena najpomembnejših sodobnih slovenskih gledaliških osebnosti. Univerza v Coloradu jo je povabila kot predavateljico, za alternativno umetnost.

  • šmentanamuha

   Alternativna umetnost? Umetnost je umetnost ali pa je fejk. Nekreativno levičarstvo je za svoje psiho zmazke, ki so bolj zanimivi za psihiatre kot za normalne ljudi, našlo izraz alternativna umetnost. Tu noter pa lahko stlačiš karkoli, tudi sranje, scanje in drkanje na odru, pa še kaj. Ampak za leve bolnike je to čudovita umetnost, presežek duha…khm.

   • karlina

    V sredo zvečer lahko pričakujemo na proslavi v CD, da se bo kdo podelal na odru in seveda-levičarji bodo ploskali, da je to velika umetnost

  • cosmosjasnovidec

   Je enako prismuknjeno teslo kot ti.Katera čefutarska nesnaga je pa pri pameti budalo.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • piko8

  Če bi to naredila 45 l bi ji komunisti čez trebuh z nože naredili križ!!

 • cploger

  Če ji bo priznanje pomagalo priti do psihiatrične pomoči, je ostalo samo še vprašanje, zakaj ga je dobila šele zdaj.

 • Ryuk

  Ti kvaziumetniki, ki zganjajo tako antislovensko propagando, si ne zaslužijo prejemati denarja iz proračuna!

  • macon

   Ne zaslužijo si je, ker so zanič umetniki.

 • šmentanamuha

  Svetovno znanemu dekliškemu pevskemu zboru Carmina iz Maribora je ministrstvo za kulturo letos odvzelo državno podporo, zato da se lahko koti zalega kot jo vidimo na zgornji sliki. Jugo pujsarija proti vrhunskemu slovenskemu pevskemu zboru…takle mamo.

  • karlina

   Itak, se ne čudim, ker so domoljubi in VELIKI SLOVENCI ,samo zato-PREKLETA BANDA KOMUNISTIČNA !!!

 • if

  Kaznivost njenega dejanja je dokazana.
  Če ne bo kaznovana skladno z zakonom je spet očitno, poudarjam spet, da v RS pravo ne deluje. Odgovrini za nedelovanje so znani, tvorijo oblast, prvi med odgovrnimi za nedelovanje prava je ustavni pravnik Miro Cerar!

 • bi jo

  bolni ste levi in desni…oboji malo bolj

  • Steiermark

   Ti, ki bi jo, ali si že bil na kakšnem posvetu pri psihiatru?

 • Steiermark

  Seveda si zasluži najvišje priznanje, vendar ne v Sloveniji ampak na balkanu, ker edino oni lahko odobravajo in nagrajujejo takšna sramotna in kriminalna dejanja teh jugobebcev. Sicer pa , Slovenija je preplavljena z primerki z balkana, ki se grejo nekulturne kulturnike v Sloveniji, ki nam prepovedujejo oz. onemogočanje razobešanja slovenske zastave na gradu v glavnem mestu Slovenije, ki npr. na svojih balkonih, v domu ostarelih, izobešajo jugo zastave z zločinsko krvavo rdečo zvezdo ter uživajo v nezasluženih slovenskih penzijah, medtem ko na veliko pljuvajo po Slovencih in Sloveniji, – ki jim vse to omogoča… In še in še jih imamo takšnih, jugobednikov, katerim samostojna Slovenija nikoli ni bila najintimnejša opcija in se z njo še danes ne strinjajo!..Fuj golazen čefurska……

 • Krtača 20

  Sej to še svinjska glava na podstavku ni. Ne vem kaj se desni tolk razburjate? A mislte da boste za svinsko glavo plačilo dobil? Prvi ste začel, in še neokusno povrhu. Le oglejte si tistle nosečniški trebušček. Zgleda da bo treba res grb stran vržt pa gamad zgont (kar bi mogl nardit že 91ga leta), pa nanov zastavt, da bo šla rodnost gor. Desni sam kradete pa molčkate pa jadikujete. Cure so pa mehke, prazne in povešene…..

  • bi jo

   bravo krtača…kulturni domet nerazmišljajočih, zavedenih jurišnikov /11%/ spodaj je prav pri kakšnem mesarju sfehtana surova svinjska glava. kot sem spodaj napisal…..za nekatere je kultura tortura….bog jim pomagaj.

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • puki

  Levičarji so udarni, desničarji pa bizarni…
  Na žalost…

  • Stajerka

   no…..če sta razrezana zastava in Ahmed udarnost, potem kar naj bodo udarni neverniki…..kakšna je usoda nevernikov, verjetno ni potrebno poudarjat……

  • xtc

   Idioti in zločinci.

 • xtc

  Taki bandi,je treba odvzeti državljanstvo in izgnati.

  • puki

   evo primer

 • Slovenec 33

  Levičarski idiotizem presega vse meje dobrega okusa, pravzaprav vsakega okusa.
  To je genetska deformacija potomcev verskih blaznežev, ki so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi , na kar nas opominja nad 600 morišč po slovenski zemlji.
  Pomena pojma patriotizem ti izrodki, niso, ne in ne bodo nikoli doumeli.

  • puki

   evo, primer

 • Krtača 20

  Papež že moli za domobranske nesrečneže in pohujšanje. Od vsega stresa bo mogoče še kakega fantka nap…..

  • bi jo

   KRTAČA…….ta je pa mem, vsaj kar se papeža tiče…to pa merkej….ateist

   • Krtača 20

    Nima veze. Nimam nič prot nobeni veri. Mam pa velik prot ustanovi in njihovim vidnim članom. Teh pa ni za šparat. Odkar je pa papež zagovarjal pedofila ki mu je bilo pedofilstvo dokazano, je pa v totalni nemilosti. Da ga un gor štrafa….

    • sprehajalec

     Čez ideologije Komunistov in njihovih ustanov pa nisi nič imel? Kaj sedaj to, da moti ravno RKC? na imama se spravi pa džamijo v Ljubljani. Ne? Seveda, ker sta džihad in levičarstvo pač zaveznika v rušenju europske tradicionalne krščanske civilizacije…

     • Krtača 20

      Komunisti niso prepovedal rkc sam na pravo mesto so postavl farje. Za cerkven cvingar in nikamor dalje. In tko je prav.

     • sprehajalec

      Sebe in svoje sekretarje mestnih komitejev pa za preroke? Obdržali so se pa samo še pri nas.

  • sprehajalec

   Če si bo njen otrok nekoč ogledoval tele fotografije, bo to zanjo največja kazen…

 • sprehajalec

  Saj sebe sramoti ženščina, le da ji to ni jasno. Ko bo starejša, bo pač razumela, ali pa bo postala čudakinja tipa Zvezdana makarović-Svetlana.

  Levičarstvo je mladostna distrofija mladincev v družbah obilja….

 • cosmosjasnovidec

  Na buči kjer ima črto so ji očitno hoteli vstaviti vsaj nekaj možganov,da ne bi imela popolnoma prazne.
  Sicer pa ko vidiš končnico na (IČ) ti je takoj vse jasno kaj od takega gnoja lahko pričakuješ.
  Zastav naj se spravi trgat tja na njen zahojen balkan od koder gnoj čefutarski izvira pa še kot je očitno z njenim brejim trebuhom bo tukaj povrgla še enega čefutarja ali pa kakega kamelotrajbarskega musliča saj se te levaške cipe parijo z vsem možnim odpadom kar obstaja.
  Razen tega je tako početje nastrojena sovražnost proti državi Sloveniji katera se po zakonu kaznuje z zaporno kaznijo potem pa takojšen izgon.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • bi jo

   levičarstvo ali desničarjstvo sta verjetno svetovna nazorja ,seveda z razliko, da je glede na stanje v svetu vedno manj desničarjev. razporeditev kapitala,multinacionalke itd,itd. preden udarte
   s topiči…nisem komunajzar.

  • Rožle

   Tole na glavi je od prometne nesreče in večkrat dobi epileptične napade ….

 • Krtača 20

  Desnakarji kako pol, a se boste zjasnil a je svinjska glava na podstavku največji desni domet umetnosti?

  A kolin pa niste razstavl? Ste vse sami požrl, itak, žoharji…..hhhrrr hrrr hrrrr

  • janez zorman

   Jajc pri bronastem gospodu nismo našli, da bi jih postavili na podstavek.

   • bi jo

    svoje bi razstavili , pa jih nimate ali kako bi se reklo.., .kl…..še v kurniku ne marajo

  • delaware

   7. 7

   • Krtača 20

    35 !5380

 • Slovenka

  Bliža se kulturni praznik in kulturnica razkazuje svojo kulturo.

 • Get Smart

  Ja, točno to, razkazuje svojo kulturo, toda zakaj bi zamolčali njeno kulturo.
  Kaj oz. katera je njena kultura?
  Je KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA
  “kultura smrti”.

  Kot rečeno in predvsem opće poznato nje, torej znano, drugarinica Semenić seveda ni kaka slovenska umetnica, ampak je
  MURGL SRBSKA JUGOKOMUNISTIČNA psevdoumetnica, skratka sviraćica kurcu, prodavaćica magle, oziroma uradno MURGL JUGOKOMUNISTIČNO:
  jugokomunistična družbenopolitična delavka, vojakinja revolucije, watchdoginica tekovina jugokomunističke revolucije,

  ki jo s poštenim ljudem pokradenim denarjem financira MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA.
  Slovenija ji torej ne podeljuje česarkoli, pač pa ji za blatenje Slovenije nakazuje sredstva MURGL JUGOKOMUNISTIČNI OKUPATOR.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«
  Pamet v glavo.
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • TweetyBird

  Da, bliža se kulturni praznik. A je kdo prebaral knjigo “Evangelij za pitbule?”… A je to literarno delo ali ni? Avtor, Jiřij Bezlaj trdi, da je. A je to umetnost?… Ajd, da vidim kako vam delujejo možgani.

  • Krtača 20

   Sem gledu oddajo. Knjige nisem prebral in ne vem. Interpretacijam pa tud ne zaupam na prvo besedo. Skratka pojma nimam kaj je tolk pohujšljivga. Ni pa to nič posebnega. V Ameriki cenzurirajo vse po spisku. Še bolj kot v EU.

   • TweetyBird

    Aha, zanimivo… glavna junakinja, ki je upornica na vse strani: do staršev, profesorjev, sošolk, sorodnikov, kajpak tudi do sebe same. A vselej nepredvidljiva, ko udarja z izjemno duhovitim sarkazmom, ki antagonistom jemlje sapo.. Teče kar precej sperme.

    • Krtača 20

     Kaj pa vem. Pornografske igralke so tud kulturne delavke, na svojem področju. V knjigi je nekaj govora o zlorabi. Več ne vem. Odvisno kako je interpretirano in kako jo večina razume. Drugače pa, ni problem gledat ubijanj in mučenj (igrice, filmi). Je pa problem otrokom predstavit seks….čudna družba smo.

     • TweetyBird

      Tekst pravzaprav ni zgodba, temveč lik heroine, ki poskusi vse: od seksa, lezbičnega trenutka, droge, zlorabe, smrti… ene, druge in tretje, a tudi študij, pesnikovanje, prijateljstvo, avanture, literaturo in umetnost. Desničarji tega ne razumejo, so preveč togi in verni.

     • Krtača 20

      Pol nej grejo pa med Amiše. Sam tam tud tapkal ne bojo ker je net prepovedan. Sam ta star iskrin telefon je dovoljen….pet metrov od bajte. Pa molt vsak dan….

  • bi jo

   še kar nemške ovčarje premlevam….kao, pa to..

   • TweetyBird

    Torej premlevaš Rodeta. On ima rad nemške ovčarje.

    • bi jo

     lahko tudi tako rečeva…sem mislil nekaj drugega. me je pa Rode, mene in upam še kakšnega zelo užalil.

     • TweetyBird

      Vem, Rode je gnoj od človeka, če pomislim, da naj bi bil božji odposlanec. Božji odposlanec ????.:)

     • bi jo

      da je gnoj , ne vem in ne verjamem. verjetno je zelo izobražen. vem pa, da se je zapisal vatikanskemu kapitalu, ki nima z vero nobene veze. prepričan sem, da je tako pameten, da je zase poskrbel na tem svetu in da mu je za slovenstvo obče prav malo mar. nabira ovčice in njih novce. gospod Šuštar se v grobu obrača. tako je moje mnenje.

     • TweetyBird

      Točno tako, in zato je gnoj…vsaj zame. Izobrazba ga ne reši.

     • bi jo

      še to odgovorim. diplomatsko… gnojev je veliko, na vseh opcijah v verah itd. niso pa vsi. prav ti-gnoji- pa ponavadi naredijo drek med ljudmi. sami se rešijo, narod pa najeba. ko so zraven še razni psihopati, pogoltneži,koristoljubci, vojni hujskači itd. pa smo kjer smo. drgač pa kar enako razmišljava. rode pa vse kar reče, reče z določenim namenom, da, deli slovence in delu njih pobira vbogajme, ofer ali kako že rečejo..

    • cosmosjasnovidec

     Premleva vas levuharske komunajzarske “baričevičeve”pasjejebce,da vas ni sram naskakovalci domačih živali.
     Naskakovali bi tudi divje živali v gozdu,če bi jih le dobili.
     ————————————————————————
     Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Cosmosjasnovidec

 • Soave

  ” Ali se vam zdi uničevanje slovenskih nacionalnih simbolov vrhunski dosežek? ”
  No, nam ne ! Tistim, ki odločajo pa izgleda , je to dosežek. Še dobro, da ni dobila veliko nagrado.
  Pravzaprav so te nagrade precej krivične. Koliko umetnikov ni nagrad nikoli dobilo in je tudi ne bodo, ker enostavno niso prave barve.Pa so ogromno naredili na področju Kulture .

 • Get Smart

  NI VSE, kar je v Sloveniji, le zaradi tega tudi že kar slovensko.
  Razumemo?
  Za razliko od teh samoimenovanih in z VSAKIM DELOM DOKAZANIH “smrtnih sovražnikih ljudi”,
  ki so VSI po vrsti KOMINTERNISTIČNI oz. JUGOKOMUNISTIČNI
  ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU,
  razumete? (ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU — klavci otrok, pedofili, roparji, uničevalci …),
  take so torej odlike MURGLSKOSRBSKOSTI, JUGOKOMUNISTIČNOSTI, KOMINTERNACIONALISTIČNOSTI,
  torej za razliko od teh častilcev “kultura smrti”,

  pa
  zaznamujejo
  slovenskost sledeče lastnosti:
  — slovensko je domoljubje
  — slovensko je rodoljubje
  — slovensko je resnicoljubje
  — slovensko je svobodoljubje
  — slovensko je poštenje
  — slovensko je sožitje, bivanje v miru …
  skratka SLOVENSKO je “KULTURA ŽIVLJENJA”.

  Pojem SLOVENSKI je več tisoč let star pojem, ki najprej in predvsem označuje pripadnost SLOVENSKI KULTURI, ki je seveda kultura NARODA SLOVENCEV,
  in je kultura kulturne Evrope.

  Za tiste (torej MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNE in KOMINTERNISTIČNE ZLOČINCE PROTI ČLOVEŠTVU), ki zavračajo slovenskost, ki zanje ni opcija in je ne morejo smisliti, pač ne moremo in ne smemo uporabljati (jim takorekoč podtikati) pojem slovenski,
  ker z njim nimajo skupnih točk.
  NISO SLOVENSKI,
  ampak SO KOMINTERNISTIČNI, SO JUGOKOMUNISTIČNI, SO MURGLSRBSKI…

  Pamet v glavo.

 • Rožle

  Oče, ki je sicer iz področja mesarije …jo že razume …
  saj ji je že večkrat finančno pomagal …
  sicer je keš 123 izpuhtel v levaško umetniške vode

 • Resnica

  Veliko pove podatek, da je Semeničeva sestrična Lare Janković. Ena svinja po slovenski zastavi, druga generalno po slovenski državi.

  • Peter

   Naši ljudi, bre, šta ti smeta?
   A s ti en zarukan domoljub al kva, no?

 • Peter

  jaz sem janez janša.
  Sem umetnik.
  Številka mojega žiro računa je…

  • bi jo

   ha, ha,ha,ha…………..emo mater, ta je pa dobra….

 • Slovenka

  Kulturni praznik pred vrati. Le kakšno proslavo nam pripravljajo tokrat? Lani smo poslušali Zdravljico v arabščini, letos pa se nam obeta sprememba prve kitice:
  Spet šljive so rodile, prijat’li, žganje nam sladko, ki nam oživlja žile, srce razjasni in oko, ki vtopi vse skrbi, v potrtih prsih up budi. Istočasno pa se bo na odru vrtel raženj z odojkom, Tomićka in Matić, oblečena v bosansko narodno nošo, pa se bosta dokazovala kot mojstra žara, medtem ko bo v ozadju diskretno odmeval zvok gusel.

  Ko že sanjarimo o trajektih, ki bodo jugo saboterje vozili iz Slovenije nazaj na balkanski jug, jim dodajmo še barabe, ki prirejajo državne proslave.

  • Krtača 20

   Ni slaba ideja. Zraven lahko nastopa še devica latoya ki se dviga v nebo in desni ob tem hudo molijo, medtem ko v sodu čepijo fantki….

   • Slovenka

    Samo malo bom popravila: namesto desni damo levi in že imamo proslavo ob kulturnem dnevu.

    • Krtača 20

     Aja sej res janša bivši komunajzar tko da ni blema. Rdeča zvezda namest križa v farovžu…..papežu se trena….

     • Resnica

      Ponedeljki so razpust v umobolnici.

  • TweetyBird

   Letos bodo Zdravljico peli Palestinci, ob spremljavi Judov :)

   Živé naj vsi naródi,
   ki hrepené dočakat’ dan,
   ratatatata ratatata
   prepir iz svéta bo pregnan,
   ratata ratata

   • Slovenka

    Levi imate fine ideje.

    • TweetyBird

     Zato pa nonstop vladamo :)

     • Slovenka

      Zapomni si: kolo sreče se vrti in večna na tem svetu je samo spremeba

     • TweetyBird

      Sprememba vsakih 20 let. OK :)

     • Slovenka

      Si prepričana? Čas teče hitreje kot včasih, tako da bomo videli, že junija, potem pa bomo debatirali naprej.

   • Preveč perja maš v gvav.

 • delaware

  Miau

  • delaware

   Miau

 • Rožle

  Zakaj se ni norca delala iz bosanske zastave …?
  glede na to, da ima “mutna posla” z njimi …

  • TweetyBird

   Zakaj se ni norca delala iz domobranske zastave …?
   glede na to, da jo Ivan zagovarja …

   • Rožle

    Z njimi ni nič v žlahti ..

    • TweetyBird

     Samo fajn bi bilo skurit domobransko zastavo…na sedežu Nove slovenske zaveze :)

     • Krtača 20

      Sej to pa nebi bla kršitev. To bi bilo pohvalno dejanje in poduk.

     • Resnica

      Ajde, korajža velja.

   • Resnica

    Butl argument.

    • TweetyBird

     A si ti tudi petokolonaš?

     • Resnica

      Butl vprašanje.

  • delaware

   Zakaj? Zato, ker lahko..

   • karlina

    …………………………………………………………………………………………………..

 • Rožle

  Otroke dela pa s čisto vsakim, ki ga pozna vsaj minut …

  • Krtača 20

   Mogoče, ne vem, sam zgleda ga nardit ne znajo. Žalost….

   • Rožle

    Očitno se je prijelo …

  • sodnikisozločinci

   To je umetnost, “umetnuti ga”.

 • Slovenka

  Tudi Damjan Murko bi lahko obogatil proslavo. A njega pa niso povabili, da bi predstavil kakšno točko?

  • TweetyBird

   On bo pel na konvenciji SDS-a.

   • Slovenka

    Drag ptičica, siničica, če bi poznala SDS, tega ne bi trdila. Bi pa Murko lahko pel na Serpentinškovi konvenciji. Tako da vaši k vašim.

    • TweetyBird

     Moja draga, poznam jaz SDS…predobro. Najslabša slovenska stranka…vseh časov.

     • Slovenka

      ????????????

     • TweetyBird

      Kaj ti ni jasno? V SDS-u so samo bivši komunisti.

     • Slovenka

      Ha. Jaz bi rekla, da je to strateška prednost. Spoznali so svoje politične tekmece do obisti.

 • Krtača 20

  Me zanima kako bi zgledal če bi se zavila v sds rjuho…

  • TweetyBird

   Ne preveč lepa :)… pa še Gorenaka zraven. Za Tunekov vinograd, ptičev strašit :)

   • Krtača 20

    Pol po moje grozdje uide pa še ptiči.

  • Resnica

   Butl primerjava. Gre za slovensko zastavo, ki jo zakon varuje.

   • Krtača 20

    Kje ti vidiš slovensko zastavo?

   • TweetyBird

    A domobransko zastavo tudi varuje zakon?

 • Rožle

  Pojma nimate kolko so teli levaški umetniki enga keša zapravli za drogo in ostale pizdarije …
  Govorim o denarju davkoplačevalcev …da ne bo pomote

  • TweetyBird

   Kdo je snifal kokain? No!

   • Rožle

    Ne ti men …
    napad je najboljša obramba …

   • Slovenka

    Raje se vprašajmo, na čigave stroške je kdo snifal. Ve se, kje dobivajo denar ‘naši’.

   • FUCK COMMUNISM

    Ej lajdra, kdo pa v parlamentu ni dovolil nakljucnega testiranja poslancev za droge?!?!? No kdo?!?!? Prekleta cipa fuknena!

    • TweetyBird

     Pssst…iz gobčka ti smrdi :)

     • FUCK COMMUNISM

      Proti tvojemu smradu so to se vedno vijolice!

     • TweetyBird

      A sem rekla pssst?

     • FUCK COMMUNISM

      Jaz ne jemljem ukazov od nikogar, se najmanj pa od lahkih smrdljivih levuhark

   • Bald Eagle

    Gašper Tič! Levakarski ritopik!

    • TweetyBird

     Še vedno imaš golo prazno glavo? Bom poklicala Tuneka, da ti jo razbije :)

     • Bald Eagle

      Tunnek lahko razbije le glavo svojega posušenega kurca ,ki ga je ravnokar potegnil iz riti koze julike.

     • FUCK COMMUNISM

      Hahahahahahaha

     • TweetyBird

      Kaj se pa ti smejiš…tebe tud lahko razbije.

     • FUCK COMMUNISM

      Povej tvoji zavaljeni pijanduri, naj preide od besed k dejanjem!

   • Rožle

    Pasjejebci ….kdo neki že…no še snifajo

    • TweetyBird

     A tebe je tudi Baričević? So ostale travme?

  • bi jo

   ni čudn daj dl od tebe kamne metov. ej rožle,rožle, bež medved gre…..

 • Peter

  Glejte, tkole bom reku.
  Naša Joži je kelnarca, taka, taprava.
  Jih ma za ušesom in tud zna užgat kešnga po parklih, če preveč šlata tm, k ona noče.
  Ampak, jebat ga, umetnica pa ni.
  Pa nima performasov, takih, d bi strugla zastave…niti takih, d bi probala s psom zanost, no.
  Zato more delat za šankom za tiste tri evre na uro.
  Ampak, ko bo velika, bo umetnca, prav.
  Jest sm pa veseu, d smo narod, k ma umetnice. Take, umetne, sej to izhaja iz tega, no?

  • bi jo

   dej naslov gostilne, jožico bom poj že sam najdu….hojladrijadrom, pa auf biks če bo treba pa še čreva na plot…jujujujuhuhu.

   • Peter

    Aha, kr misl si..Jožica je od rubeca pa od mene kelnarca…

    • bi jo

     dam za rundo, vidva pa zamišta….ok

 • Peter

  ,,,,

 • Krtača 20

  A ste desni za en performens? Na sds zastavo narišemo svinsko glavo. Zgleda da vam je všeč. Enkrat jo na spomenik dajete, drugič pred džamijo mečete. Najboljš da jo date kar za simbol.

  • FUCK COMMUNISM

   OK, na konc jo pa jaz tebi lastnorocno v goltanc porinem!

   • TweetyBird

    Vidim, da te bo moral moj Tunek razbiti…pol pa bo mir.

    • FUCK COMMUNISM

     Ej pizdica mala, tunek se je ze enkrat posral pred najinim bliznjim srecanjem, tako da ti ga kar poslji k meni, da me “razbije”. Tut za posmrdet ga ni blo na dogovorjeno mesto! On lahko razbija samo svoja jajca, pezde pijan!

     • TweetyBird

      Kolikor jaz vem te je čakal…ti pa rep med noge :)

     • FUCK COMMUNISM

      Ce bi on mene cakal, bi on danes po slamci snicle cuzal… toliko o tem, kako je on mene cakal!

     • TweetyBird

      No, jaz sem drugače slišala…baje si celo jokal :)

     • FUCK COMMUNISM

      A to ti je posrani tunek povedal? Pol bo pa zih drzal, ja hahaha

  • xtc

   Zamisli si kako bi pasala na titov spomenik in še kak spomenik zločincev.

   • FUCK COMMUNISM

    Prasicja glava je enonogemu, baje tut posusenokurcnemu, tako podobna, da njegova fuknena levuharska raja sploh ne bi opazila razlike vse dokler ne bi ostale samo kosti.

    • TweetyBird

     Pa nimate vi svinske glave na domobranski zastavi?… A ne…pardon…imate orla…gologlavega :)

     • FUCK COMMUNISM

      Kakrsenkoli orel je boljsi od petokrake rdece pleskavice

  • bi jo

   bliža se pust. u našmu koncu za pusta nardemo smučarsko tekmo za pokal svinska glava / pečena / in to v maskah. nagrada, pečena svinska glava pa še kej. pečenh glav je ene par, srovh pa velik. nam reku ke je to, ker nočm in nasmem delat reklame.pobrskejte sami. na konc pečene pojemo, pa zravn velik popjemo. ta srove svinske glave pa že prej u dolino pobežejo, ker se bojejo, da jh bomo blesov rovtarji, kokr tud smo spekl. tok u svinskeh glavah. nih babe pa ponavad kr gor ostanejo, so finoće presite..une pa če glih hočjo svinske repke dobejo. pa bod dost hecarije, zjutrej morm pomovst pa nafutrat žvav. pa tud naša že nekej po štengah gor čivka. boh pomagej, bo treba bl močno, mesnat jest, sej na zmorm use.

 • Krtača 20

  Če boste mel desni probleme z risanjem sds simbola svinske glave se sam po grimsu pa janši pa takih zgledujte. Dost dobra muza za vas….

  • TweetyBird

   Nisem dobro razumela. A ima Grims svinjsko glavo? Samo vprašam?

   • Krtača 20

    Grims bo za muzo ko bojo risal svoj simbol (ki jim najbolj pristoji).

    • TweetyBird

     Aha :)

  • xtc

   Ti to je izvrsten umetniški performas in nadgradnja levih malikov.

  • delaware

   Baba je žaba in žaba ni clouk

 • FUCK COMMUNISM

  Proletarci vseh dezel, jebite se!!!

  • TweetyBird

   Kiss kiss… cmok :)

  • Krtača 20

   Sej se. Pa tud najebal smo se in zrasli. Desni ste bolj izumirajoča sorta ker štange v napačne riti pardon luknje tlačte.

   • FUCK COMMUNISM

    Spet mas verbalno drisko! Vam levuharjem so pederasti sprejemljivi in s toleranco do njih posiljujete vse okol sebe. Nam desnakom se pedri gravzajo, tako kot se nam gravzate levuharji

   • xtc

    No levi vemo ,da ste nspredni vemo ,kam jih tlačite po raznih Cakičih(na silo),cuckih,kozah,ovcah ,baje se vse bolj navdušujerte nad kamelami v zadnjem času.

  • xtc

   Si mislil odjebite se?

 • Rožle

  Greš malo na gostovanje in mimogrede narediš še enega otroka z nekim no name Američanom …

  • indijanka

   Ali jo poznaš?

   • Peter

    Si mona?
    Ja, jo poznamo, na račun sentimentov, ki so jih povzročili osrednji mediji gospodična služi svoje evrčke.
    Naj ji to zamerimo? Načeloma ne, bori se za svoje bedno preživetje, upam pa, da pride nekoč v dolini na oblast konglomerat, ki bo take umetnice odstavil od dojk davkoplačevalcev, no.

    • indijanka

     Jst je pa še nisem vidla. Niti je nisem brala, čeprav se mi zdi, fajn da ne uporablja ločil. Me pa nasmeji do solz naslov avtobiografske Še me dej :)

     • Peter

      Še me dej?
      Sliši se v redu, nekoliko v nasprotju stalnih glavobolov dolinskih žena, no…

      Kakšne volje si za muziko, tvoj DJ t na drugi strani lune izpolni vsako željo, no…

     • indijanka

      Ta nosečniški trebušček je mene spravil v dobro voljo. Spomnila sem se svojih. Kako lep čas življenja je to. Ko čutiš otroka in je popolnoma isti kot potem, ko ga doživiš še fizično. Lep čas. Ni čudno, da je toliko žalosti v njej, če ni mogla v njem uživati. Takih trenutkov je malo.

      grem pogledar..na drugo stran

     • Peter

      Ja, tega mi moški ne bomo nikoli doživeli…

    • Slovenka

     Peter, vesela sem, da se je končno, po dolgem času pojavil kulturen komentar, skoraj vse debate razen tvoje in še nekaterih so se izrodile v prostaško zmerjanje. In to me skrbi.

     • Peter

      Ja, ta portal potrebuje administratorja. Zelo.
      Pa ne zato, da bo brisal drugače misleče, ampak zato, da bo brisal leve provokatorčke, ki si dajejo duška z nagajanjem domobrancem.

     • karlina

      TO SEM ŽE VEČKRAT SAMA NAPISALA

     • Peter

      Ja, osrednja politika nas pelje v to smer.
      Tudi mene skrbi.

  • cosmosjasnovidec

   Bolj točno povedano z kamelotrajbarsko muslimansko nesnago.
   Me prav zanima na kaj se bodo izgovarjali,če bo pankrt povsem črn.Razen,če ji je ga gor spekel njen stari kot je pri čefutarjih standard,da se med sabo parijo v družinah kot podgane.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • Krtača 20

  Desni ste čist brez domišljije. Vse bi sam po Pučniku poimenval. Sej ste slabi ko komunisti. Pučnikov aviomlat, pučnikova hiša, pučnikova cesta…. Ma nej gre vaš janša pol še v pučikova jajca da bo mir….

  • bi jo

   jajca na način kalimero s prelivom brigadirček v gostilni krknem ti ga… maloi za hec.

   • bi jo

    cenik…,če si naš zastonj. levaki plačajo trojno…… odgovor……mene ne bo. sem levak in imam slabo pezijo.

    • bi jo

     pišem z levo, tipkam z obema rokama. na vsaki z enim prstom. sedaj se pa vrnimo na temo članka.. kultura, način izražanja,IQ. če razumeš komentiraj, če ne pa premlevaj dokler ti ne pride.

  • cosmosjasnovidec

   Potem bi tole bilo enako kot je bilo pri vas v čefutarski familiji kjer sta oče in sin porivala (oče hčer) brat sestro potem si se pa skotil ti in nista vedela kdo od njiju ti je pravzaprav oče.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • plamen100

  Po pravici povedano me ta panslavisticna zastava s hasburskimi zvezdami in znakom OF, niti ne zanima, kot verjetno tudi ne vecino drzavljanov, kar se lepo vidi ob drzavnih praznikih, kjer ni nobene zastave razen tam ko ze po sili mora biti!

 • Krtača 20

  Domišljija desnih ne pozna meja, pučnikova plošča, pučnikova tortica, rožmanove kosti…..

  • TweetyBird

   krambergerjeva opica…

  • delaware

   Kje si bia kad je grmilo..

  • cosmosjasnovidec

   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • xtc

  Čisto na nivoju palestinske drhali.

  • Peter

   Tam nekje.

 • Haložan Pimpek

  Čujte, smrduhi desničarski pokvarjene…spat se spravite…če ne pridem in vas fse sprefu*** Kapish???

  • FUCK COMMUNISM

   A tko prides, kot si na najino srecanje prisel?!? O pizda, pol bomo pa se dolg pokonc… ker tebe ni blo niti za posmrdet!

   • Haložan Pimpek

    A te razbijem golazen desničarska. Tak smrdiš, da te fHaloze voham!!!

    • FUCK COMMUNISM

     Ja daj! Komaj cakam! Pa s sabo ene par prjatlov prpel, ker samo s tabo se tut ogret ne bom mogel!

     • Haložan Pimpek

      Kri boš scal…kapish?

     • FUCK COMMUNISM

      Hahaha mogoce, sam od tebe posranca zih ne!

     • Haložan Pimpek

      Od mene, od moje težke haloške roke…gnida poscana…

     • FUCK COMMUNISM

      A od tiste, ki moc nabira s tem da kozo julko na tvojga majhnega sirastga tica vleces. Haha se od groze ze kar tresem! Tebe en dec samo grdo pogleda, pa imas ze polne gate

    • xtc

     Menjaj plenico to smrdi,če ne pokličemo socialno,da te baba zanemarja,

  • TweetyBird

   Tunek no…malo se umiri. Saj ne vedo kaj delajo :)

  • xtc

   Kaj je pos**** ,a so ti plenico menjal ,da si zopet korajžn?

  • cosmosjasnovidec

   “foglof tumpek” tebi se je pa povsem sfukstlalo odkar si bil na levuharski orgiji fafanja kurcev tvojim LGBT tovarišem.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

   • Haložan Pimpek

    Pes, ka še tebe razbijem? In ti sestro nategnem? Lahko tudi mater če je ohranjena? Kapish?

    • FUCK COMMUNISM

     Teb bo treba pa ob prvem srecanju jajca odtrgat…

     • xtc

      No s tem se boš pa dolgo mučil,najprej mu morajo zrasti še.

    • RATATA

     Zhivjo. Lepo, da pishesh v Bohorichichi
     kapish

   • FUCK COMMUNISM

    A tegale tuneka pimpeka posranca poisceva??

    • Haložan Pimpek

     Ajd, čakam vaju…kje hočeta?????

 • Peter

  Jest mam tud tak vamp, ampak ga mam od pera.
  Išem pa pivovarno, k bo financirala moj performans k si po 36 popitih perih pa par prdcih obrišem rit in rečem jebite se.
  Ne štekate?
  Jasno, ni umetnost za vas, belčke, no.

  • FUCK COMMUNISM

   No, bi pa bil en fajn performans, ko bi si potem tist posran skret papir se sam seb v gobec zabasal! Prav zazigal bi, verjem!

   • Peter

    Glede na to, da so tele prpravlene narest use za umetnost, bi ga raj, ta usran skret paper, zabasal nim u gobec, no.

    • FUCK COMMUNISM

     Kurc te gleda, dolgocasen si!

     • Peter

      Ja. Pa še vseen ne fukam komunizma. Lahko dobiš AIDS al pa še kej hujšga, no.

 • Krtača 20

  Janša se itak spozna na kulturo, ko urška na štedilnik. Zato pa je zaprl kulturno ministrstvo, pa istočasno duplo dnarja dal farškim barabam. Pa do dons nismo vidl enga farškega performensa. Recimo kak desni vnebohod bi bil zlo dobrodošel….

 • if

  Candra antislovenstva!

 • Haložan Pimpek

  Skrajni desničarji na tem portalu: Mi kot nacional-socialisti se bomo borili za pravice belega človeka in ne bomo dovoljevali rasizma in diskriminacije nad belimi ljudmi, kot se to počne že v mnogih državah s t. i. pozitivno diskriminacijo (črnci v ZDA, cigani v Sloveniji …)

  • xtc

   nacional-socialisti’
   Hja bebo Hitler jebil vaš-SOCIALIST,grenko spoznanje ,a ne?

   • Krtača 20

    Nacional….socialist..

    • xtc

     Ja SOCIALIST-pravilno ,vaš brat po SOCIALIZMu.

     • Krtača 20

      Na-ci

     • xtc

      Še vedno samo vaš brat SOCIALIST.

    • tohuvabohu

     Zagovarjal je nacionalni interes, tako kot Kučanova udbomafija.

 • if

  Candrin know-how je produciral in vzdržuje tudi afero “Koroška dečka”.
  Primer bo prioritetno obravnavan v Strasbourgu! http://reporter.si/clanek/slovenija/koroskih-deckov-se-kar-nocejo-vrniti-babici-njen-primer-bo-prioritetno-obravnavan-v-strasbourgu-621427

  • xtc

   Levaki pa zopet pušili,zzadnji jih je razsul Čeferin in zmešana Rakoćevička še nekaj opleta o napačni sodbi ESČP-kmalu prileti kaj novega nazaj v glavo.
   Pa levaki jokajo,Mercator se odrešuje pufov ,ki jih je nabirmal Zoki,odprodajajo velike centre upam ,da jim uspe v dveh mesecih.

 • Haložan Pimpek

  Blood&Honur Slevenija, člani SDS-a, o Judih: Vprašati se moramo, zakaj se je Hitler trudil očistiti svojo deželo te golazni. Kot že mnogi pred nami, ki so se bojevali, da bi se osvobodili teh parazitov, moramo uničiti to nadlogo.

  • xtc

   Farouški Tunnek umir se.

  • if

   To ni stališče SDS-a, pač pa je to konstrukcija vašega šibkega in hkrati žleht razuma.

 • Steve

  vlačuga…

 • Peter

  Zakaj se iz simbolov, ki niso bili nihova intimna opcija vedno norčujejo tako zelo strpni levi umetniki?
  Zakaj se kakšen umetnik ne userje pred grobnico herojev in izjavi, da je šlo za kulturni performans?

  Mogoče zato, ker nekateri še vedno vedo, kaj je kultura, no?

  • xtc

   Pošlji jo zažigat Izraelsko zastavo v Izrael.

   • karlina

    Ali v Ameriko, oz. še bližje, na Hrvaško

  • Krtača 20

   Ti bom na višjem mentalnem nivoju razložil tole levo in desno umetnost.

   Desnakarji postavljate svinjske glave za kar je treba ubit vsaj eno živalco. Vaše performens sporočilo – fantje klat bo treba.

   Levi performens zgoraj – fantje seksat bo treba.

   Comprende? Razlika je očitna.

 • Slovenka

  Dragi moji, kakšna misel me je pravkar spreletela. Da Slovenija pod levico pleše mrtvaški ples, ki ga enkrat vodi eden, drugič drugi, tretjič tretji kolovodja in tako naprej, smer pa ostaja pod vsemi kolovodjami ista: odprta krsta. Če ne bomo na volitvah junija pametno glasovali, se bo Slovenija znašla v krsti in sledi pokop države. In nato bodo po kakšnih 6 stoletjih odkrili fresko, ki upodablja mrtvaški ples Slovenije, in iz tega potegnili nauk, kaj se zgodi državi, ki ji vlada protinarodna, protikrščanska, komunistična ideologija.

  • xtc

   Žal ti mora biti nekaj jasno,Slovenije ne bodo odrešile volitve,Slovenijo bo odrešil le bankrot in zlom ,šele to dvoje bo odprlo vrata poti v normalnost.

   • Slovenka

    Misliš, šlo bo po načelu: pijanec se spreobrne, ko se v jamo zvrne. Upam, da bo alkoholik pravočasno odšel na zdravljenje in uspel.

    • xtc

     Komunisti so kot uši,stenice ali trakulja ,samo eden način obstaja ,da se jih rešiš ali pa te zažro.

  • Franjo Trojner

   Žal imaš prav! Levica dobesedno mrzi slovenski gen in samostojno državo, zato oboje uničuje.

   • karlina

    TOČNO-SLOVENCA, SLOVENSTVO, DOMOLJUBJE, SLOVENSKE PREDNIKE-PRAVE !!!!

  • bi jo

   teška bo z 11%-ti

  • karlina

   Bolje ne bi MOGLA IN MORALA POVEDATI, se strinjam z vsem s tabo in ne vem več, kaj napisati, kot-STRAH ME JE, si lahko misliš, v moji državi, v državi mojih prednikov, ki so krvaveli za to, da bi mi kdaj živeli bolje, sedaj pa me je strah.

   • Slovenka

    Ko te je strah, je potrebno zajeti sapo, se pomiriti in dvigniti glavo ter začeti iskati rešitve. Veliko pomaga hoja, v mojem primeru pa tudi čiščenje in pospravljanje. Desnica na Slovenskem mora predvsem premagati strah, se zbrati in nastopiti. Naj bo dovolj zaenkrat.

  • traktor

   Kdo bo za pijačo dal, ko umrla bo država? Jaz prav gotovo.

 • RATATA

  Škandal za slovensko kulturo(?) Makaki!
  Slovenska kultura je postala škandal za Slovence!!!

  • bi jo

   že stokrat pa šenkrat….kultura je tortura…. v SLO

   • RATATA

    Kako stokrat si povedal, če si napisal samo 21 komentarjev? Se pa opazi, da se nekaj mučiš ali pa te kdo drug.
    Nekaj te mede, kot bi bil aktualni in od trenutnih oblastnikov izbrani “kulturnik” v Sloveniji.

    • bi jo

     lahko bi rekel tudi…..miljonkrat..kapiš….. povezava pa to.

  • karlina

   Me je že groza, kakšna bo sredina proslava v CD.

   • RATATA

    Jaz si proslavo sam nardim. Spoštljivo, kulturno, narodno buditeljsko, prijetno, lepo…. Vedno uspe po zamislih in skladno z režijo ter preseže vsa pričakovanja.
    Zagotovo, bom pa pogledal tudi tisto sramoto na rtvSlo, ki mi bo potrdila protislovensko delovanje in nadaljevanje pohabljanja.
    Pripravi se na grozo, bo manj grozno v živo, po premisleku pa ravno tako, kot pričakujemo, da bo. Saj vemo, da so pri koritu isti grozni, kot so bili lani, predlani in leta pred tem. Vsakič pa si več in večjo grozo dovolijo.

    • Peter

     Saj ne boš nič razumel, bo v arabščini, no.

     • RATATA

      Salam pa mlejku pa ja zastopm
      čeprav so fukjen, ko to dvoje skupi jejo. Ja ne paše.

     • Peter

      Ni kosher, meso pa mlejku, maš prou…

    • traktor

     A čmo letos, bratje, Zdravico po arabsko zapet?

     • RATATA

      O nečmo, ne letos, niti kdajkoli.
      Če dobro pomisliš, kako so se komiji norce delal iz taspodnjih nealkoholikov, ko so napitnico po arabsk šopal hahaha
      Zdravica je ena sama, celi Sloveniji
      skuzi Franceta Presherna necenzurirana dana.
      Samo taka je zame prava!

     • traktor

      Ja, enkrat, ko se boš prhojsu nazaj u dolino mrtvih, se ga bova nacotala, tku pu naše, pa jo lohk zarad mene tud zapojeva, tako za dušo.

     • RATATA

      O pojem pa rad, pa je tako malo priložnosti zadnje čase.
      Saj, za dušo je treba pet, ja kaj pa, za gnar že ne menda, če smo samouki amaterji.
      Bi ga spil in
      bi jo zapel s tabo in s takim, kot si ti!!

 • TweetyBird

  To pa je šlo predaleč. Grem raje spat…sam Tuneka moram spravit vstran od tipkovnice, da se greva ljubit :) Lahko noč.

  • Haložan Pimpek

   :)

 • Peter

  Glejte, domobrančki, pač ne veste, kaj je umetnost.
  Tovarišica Si mona je izvedla vrhunski performans, ki ga bodo vsi, ki kaj vedo o umetnosti povzdigovali do nivoja Michelangela, vi pa boste pač še naprej gnili v povprečnosti umetnosti, ki je v svoji omejeni belogardistični miselnosti niste sposobni dojeti, no.
  Rafaelo ni bil komunist, zato njegovih del ne priznavamo….

 • cosmosjasnovidec

  Sem že najavil,da bo za čefutarje ter komunajzarje najprej nujno potrebno sprejeti zakon,da se odprejo koncentracijska taborišča za njih kjer se jih bo izoliralo od normalnih državljanov.
  Tam si bodo hrano ter ostalo služili z delom (pometanje cest,kopanjem jarkov,čiščenjem kanalizacij itd. za kar so tudi rojeni ne pa kradli ter živeli na socialah ter vlekli pokojnine na račun SLO davkoplačevalcev.
  Pozneje,ko bo situacija že bolj razgledana se jim bodo pa pridruževali še masovno levaki tako,da se enkrat za vselej naredi red kot bi se moral že davno.
  Lenuharska čefutarska horda katera ne bo hotela delati bo takoj po kratkem postopku frčala iz Slovenije na njihov zaostali čobanski balkan.Ta predlog se mora predlagati nemudoma,ker ta čefutarska drhal že leta dela sramoto Sloveniji in vsem Slovencem v širnem svetu kjer ne vedo,da ta čefutarska stoka niso slovenci.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • Haložan Pimpek

   Spat smrduh pasji. Pa za rit se primi…Baričević gre…hahahahahahahaha…

   • cosmosjasnovidec

    Smrduh te je spocal skupaj,ko si ga je tvoji stari tvoji stari ciganki zdrkal v njeno pizdo,ker je imela preveliko za normalen sex on pa seveda premajhnega.
    Ti kar verjamem,da kje greš,ker si tudi ti eden izmed “baričevičevih” pasjejebcev vendar boš tokrat dobil brco v tvoj gobec tako,da boš mislil,da so te napadli tvoji Rusi.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

 • Haložan Pimpek

  Čujte, to še napišem pol pa fsi spat… Ko desničarska golazen javno poziva k linču in likvidacijam, je to domoljubje… ko nekomu “poči” in vzame pravico v svoje roke, pa je udba ?!?… Tak, zaj pa fsi spat…jas pa grem nategnem mojo Juliko…tak po haloško…lepo ji bo !!!

  • xtc

   A ti si sedaj pri desnih al kako?

   • cosmosjasnovidec

    On je še vedno pri svojih ciganskih cigomigotih kjer jim v njihovem brlogu kuha ciganski golaž kar je njegova specialiteta.
    Ko ima pa prosto se pa udeležuje fafanja kurcev njegovim LGBT tovarišem kateri mu tu pa tam za dobro opravljeno delo stisnejo še kakšen euro v žep.
    Seveda,če jim že prej ne pokrade denarnic iz žepov.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

    • Frank Novak

     Ko ima pa prosto se Cosmo udeležuje fafanja kurcev njegovim LGBT tovarišem kateri mu tu pa tam za dobro opravljeno delo stisnejo še kakšen euro v žep.
     Seveda,če jim že prej ne pokrade denarnic iz žepov.
     ————————————————————————
     Vsakemu desnicarju, domobrancu, belogardistu, globalistu, in levicarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
     DR.Novak

     • RATATA

      A ti poznaš gospoda Cosmoajasnovidca?

     • Frank Novak

      Po pisanju tukaj ga poznam. Osebno pa ne.
      Ga poznal ti?
      Tudi Tatarataja ne poznam.

 • Krtača 20

  Desni ste slišal? Za pusta mate performens svinska glava pod Golico. Pridte pogledat svojo muzo. Lohk jo boste clo pojedl.

 • Franjo Trojner

  Slovenija je še vedno brezpravna država dvojnih meril. Na žalost tudi še vedno država prvorazrednih in drugorazrednih državljanov in na državne jasle prisesanih vseh vrst kvazi umetnikov, ker oni pravi se itak sami z svojimi deli preživljajo.
  Se spomnite kako sranje je pred časom nastalo, ko je neka oseba na podstavku spomenika Kidriču svinjsko glavo pozabila? Levi politiki, mediji in vsi represivni organi so, kot en takoj vstali in čisto popenili, kar v primeru skrunjenja nacionalne Slovenske zastave v tem primeru niso naredili. Bi se pa gotovo oglasili in znova čisto popenili, če bi kdo na kakšnem trgu po nesreči skuril Jugoslovansko zastavo z rdečo petokratko zvezdo na sredini in Bog ne daj rodečo partijsko tistega bi se koj z vsemi silami lotili. Ja z levičarskimi simboli se tota leva oblast nea pusti zajebavati, blagohotno pa prikimava, če se po vseh drugih demokratičnih simbolih ščije, to je pa zanje , kot solza čista umetnost.
  Dolgo mi drugorazredni z prvorazrednimi v Sloveniji skup ne bomo mogli več živet! Ja, če ni za skup bit, je pač bolje it, a bomo Slovenijo zaradi lubega mira na pol delil??

  • Krtača 20

   Pheh. Desnakarjev vas za en kamion ni. Nabašemo vas pa via argentina. Zakaj bi na pol delil karkoli?

   • traktor

    Če bi nas blo sam za en kamion, bi vi pocrkal od lakote. Od gobcanja ni kruha.

 • Peter

  Glejte, domobrančki, vam ni jasno, kaj je kultura,
  Vi bi tam neke betovne pa šuberte pa mocarte pa tak fural, ampak, lejte, to je pase.
  Umetnica Si mona vam ponuja novo doživetje kulture, performans striženje zastave, preko mojega popka.
  Vam je kdaj mikelanđela ponudila kaj takega, pikaso, rafaelo, vangog, modiljiani?
  In ker vam ni se zdaj vi, belogardisteki, čutite sposobni oporekati naši veliki performans umetnici Si moni jeno umetniško vrednost, ki je več kot dokazana na evropskih odrih in pododrih?
  Lejte, če ne bi prisegli fašistom tm na bežigrajskem štadijonu, bi vaše kritike mogoče še jemal z zrncem soli, vendar mi vemo, enkrat izdajalec, vedno izdajalec.
  zato niste vi tisti, ki boste ocenjevali umetnost nas, zmagovalcev.

  • Frank Novak

   Peter ti si prsmojen, imas pa prav da so domobranci izdali svoj narod ko se se zlizali s Hitlerjem

 • Frank Novak

  Skozi luknjo v zastavi gleda nosecniski trebuscek!
  NI GA LEPSEGA DARILA SLOVENIJI KOT NOVI OTROK !!!

  • AIRWAYS

   S takšnim mind-setom v njeni glavi se kar bojim za njega.

   • Frank Novak

    Ce bos cakal na popolnega otroka in popolno nosecnico ne bo otrok.

    • AIRWAYS

     Kje pa sem tipkal, da čakam na popolnega otroka in nosečnico? Popolnih ni. Popolna je samo zveza med moškim in žensko, kjer se združita moški in ženski princip.

     • Frank Novak

      Tudi zveza med moskim in zesnko kjer se zdruzita oba principa ni popolna. Vcasih je boljsa, vcasih slabsa. Rodijo pa se otroci, vcasih boljsi tako kot jaz, vcasih pa slabsi tako kot drugi.
      Ne idealiziraj nicesar, sicer bos razocaran.

     • AIRWAYS

      Ne gre za idealiziranje.Pač pa za dopolnjevanje. Jasno pa je, da je vse odvisno od karakterjev… Sicer pa, kam pa pridemo brez sanj in idealov?

     • Frank Novak

      Brez sanj in idealov pridemo v ZDA kjer denar pomeni skoraj vse, oziroma vse. Ziveti brez idealov in sanj je laze, ne govorim na pamet.
      Dokler sem se zivel v Sloveniji sem se smilil sam sebi, nato me je trdno okolje zivljenja v kapitalisticnih ZDA utrdilo.
      SFRJ pa mi je dala zastonj izobrazbo.
      Dobro sem zivel, v Jugi in sedaj v ZDA. Meni je vedno in povsod bilo zelo dobro.

   • Wizeman

    Boj se za svoje. Ti bo bolj koristilo

    • AIRWAYS

     Jaz imam svoje porihtane. Pamet nucej!

 • Peter

  Učitelj petja iz haloz ve kaj je kultura, ne pa vi, domobrančeki.
  Njegovi otroci, ki so še ostali v pevskih vajah znajo Hej mašinca zagodi naprej in nazaj, sred noči.
  Kaj ste pa vi, domobrančeki naučili svoje otroke, no?
  Demokracija, pa take neumnosti?

  • tohuvabohu

   Mi znamo pa tisto:
   Za vasjo je kozo pasel,
   ves potreben dan na dan.
   Od pohote mu je rasel
   nenasitni velikan.

   • Peter

    Veš, če ga bokiraš te sploh ne zanima, kaj ima povedati, bogi plačani provokatroček, no.

 • DJURO SUMAR

  Je nekaj na tem. Res pa je da sem 100% ateist

 • Morala

  Kaj je to za neka umetnost? Hahaha…Pri nas že vsak postane umetnik brez talenta…To bi lahko vsak naredil in bi vsi dobili nagrado…

  • karlina

   NE-KAZEN IN ZAPOR

  • Wizeman

   Umetnost ima vedno neko sporočilo, če želi biti umetnost. Seveda pa je to sporočilo treba razumeti. No, tu pa je že potrebna inteligenca, čustvena in razumska…..

   • Morala

    Ne ti meni o inteligenci! Ti si pa tako inteligenten, da ti kar škodi…

 • Rožle

  Ne vem no, kolk otrok ma zdej še na črno ???

  • RATATA

   Tega bo rodila za v posvojitev, kot nekakšen realitišov, na pojstlco bo pa kolesa montirala in nanjo protestno nalepla vinjeto, zato ker ji je na ABC kartici ostalo 4.000,00 tolarjev 00/100.

   • Peter

    Kva?
    Kej tazga si pa še jest pa rubec nisva sposobna zmislt, no.

    • RATATA

     A se ti smilm a.
     Joži mi je všeč!
     Encijan si na rane ulivam,
     Harmeliko pa za zdravje pljuč jemljem.
     Mi je pa nerodno, da kadar te preberem, se spomnim na Taužentrože.
     Še vedno se jih nisem spomnil poiskat v trgovini in jih pocuzat, da bi ti poročal. Pa sem oblubu. Bom.
     Dej me spomn, ko bom glih u Tuši.

     • Peter

      Hehe, le daj…do takrat bo pa Jeger dober….no.

 • Peter

  Upam samo, da bo dala otroku ime Janez Janša, no.

  • Rožle

   Pa ne vem, če ni tole že dolgo mimo …. ???

   • Peter

    Aja, pol je mogoče Boris Kidrič, al kva?

    • Rožle

     Govorim o tem, da zna bit tale fotka narejena že par let nazaj …

     • indijanka

      par deset..kje so to zbrskali

     • Rožle

      Pojma nimam … ?

     • Rožle

      Jah, če je tako je potem oče Američan tega otroka ..

     • indijanka

      zato je pa simbolno uničla zastavo

     • Rožle

      …le kdo bi zastopu te umetnike …

     • Peter

      Zakaj pa ni pol ameriške uničla?
      Lejte, me je najbl ušeč pa najbl se zabavam k tm eni arabci skačejo po ameriških pa izraelskih zastavah pa vpijejo dol s šejatnom..
      Pol pa ful popizdijo, k jim šejtan neha nakazvat zelemabče, šejtanske, itak, hehe, no.

     • Peter

      Torej imamo že novega komunisteja med nami, že kar nekaj časa?
      Mu bo (je) že mama razložila, s katerimi mora v isti rog pihati, če hoče živeti od provokacij …

     • Rožle

      Jah, če je tako je oče Američan tega otroka …

 • Peter

  Glejte vi domobrančeki, recite kar hočete, jaz maislim, da si je tov si mona s tem svojim performansom zaslužila dosmrnto rento in še za tega, ki je v trebuščeku naj se kaj najde, je pač dete pravoborke, no.

  • RATATA

   dosmrtno in vsaj dva spremljevalca z ruskim turnusom.

  • Franjo Trojner

   Dosmrtno rento, ker je oskrunila nacionalno Slovensko zastavo??? Čuj ti si gotovo iz kvote nelojalnih državljanov, mar ne? Domobrancev pa raje ne omenjaj več, ker tudi oni so krvaveli za SLOVENSKI NAROD IN DRŽAVO, ti pa po njej pljuvaš.

   • Peter

    Franjo, sarkazem je še edino, kar nam ostane.
    Zato ti priporočam, da se ne oziraš na to, kar pišem, kaj šele, da bi ti dvigovalo pritisk.
    Pa lepo pozdravljen, no.

    • Franjo Trojner

     OK, to z pritiskom pa je dandanes težko, glede na vse dogodke mislim. In pri meni zadnje čase pritisk kr redno skače. Lepo pozdravljen tudi ti.

 • karlina

  https://www.zon.si/video-iz-500-grl-zadonela-slovenska-pesem/

  TO JE SLOVENSKA KULTURA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Rožle

  kšš.Orao javi se !!! ..Orao javi se !! ..kšš..kšš

  • Peter

   Ovdje soko…

   • Rožle

    Bolje išta nego ništa …ha :)

    • Peter

     “Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi.”

     • Rožle

      ..samo, da je perje …

     • indijanka

      musko sem poslušala in zamudila razpoloženje..rubec pa očitno tut

     • traktor

      Pobječi i ostati živ. Iz Slovenije, ta mlad.

  • Vrhovni sodnik

   ??? imaš napad, te mede.

 • Peter

  Pregice so seksi.
  Ampak, ene nardijo vse, da ne bi ble. Seksi.
  Kdo bi vedu, zakaj nočjo bit. Seksi. Majo problem s tem, no? Je kaj narobe s tem, če je ženska seksi?

  • RATATA

   Še bolj seksi je, če je sexy.

 • Rožle

  Še tole si oglejte od levaške višje umetniške inteligence …
  https://www.vntheatre.com/projects/via-nova-series/mandicmachine/#video

  • Vrhovni sodnik

   Totalni idioti

   • Rožle

    Itaq… sam tole še ni nič ..
    futra jih pa ministrstvo za kulturo …

 • AIRWAYS

  IZDAJALKA!!!!!! OGABNA KULTURA IN NJENI KRITERIJI. Kultura bi naj dvigala, k dobremu, lepemu in višjemu. Kaj pa je tu?! Drek zapacan babji.

  • karlina
   • AIRWAYS

    Hvala. Včeraj mi ni prikazalo kontrolnikov. :)

  • macon

   To je predmoderni pogled na kulturo, izpred 20. stoletja. Malo se pouči o poantah umetnosti in kulture, rabiš en obsežen “update”.

   • AIRWAYS

    Ne rabi tega. Ker je sodobna kultura zanič! Kultura smrti in destrukcije.

    • macon

     Če smo kot ljudje zj-bani in nevrotični, kultura pa odraža točno to, je to v redu kultura, ker nam nastavlja ogledalo. Lahko je to zoprno, ampak bolje zoprno kot pa prežvečena stokrat videna jajca. Jaz sem vsakomur hvaležen, če mi pokaže, kako je po njegovem res in brez olepševanja.

     Najslabše kar je so romantična jajca, ki se delajo, kako je vse lepo in v redu pa kako se držimo za roke in pojemo pesmice. To se je šel v veliki meri soc realizem in je bil že zato nerelevanten.

 • Jan Kovalski

  “Lara Jankovič in Simona Semenič sta sestrični (njuni mami sta sestri)…” via tvit

  https://twitter.com/Skolobrinski/status/960546878013272064/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Freporter.si%2F

  • Rožle

   Oče Simone Semenil pa mesar …

 • Grenze

  SLABOUMNE DEBILNE KURBICE ,KI NASTAVLJAJO ZA JUGODINARĆKE

 • Jan Kovalski

  Sramotitev Republike Slovenije
  163. člen
  (1) Kdor javno stori dejanje iz 158. do 162. člena tega zakonika proti Republiki Sloveniji ali predsedniku republike v zvezi z opravljanjem njegovih nalog, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
  (2) Enako se kaznuje, kdor javno sramoti zastavo, grb ali himno Republike Slovenije.

 • Marija

  Zloraba Prešerna!!!!!
  Zloraba Slovencev!!!!!!
  To je protiustavno!!!!!

  • janez potreben

   Zlorablja svojega še nerojenega otroka. grozljivo !

 • Karmen

  Ker nisem pravilno obesila slovenske zastave, sem plačala kazen – 600,00 evrov.

  • bednick

   Nateguj ti kakšne druge, na drugem portalu!

   • Karmen

    Ne nategujem. Res sem plačala. Ker sem bila uradna organizatorka Blagoslova konj, zastava pa je narobe visela, sem dobila kazen – 600,00 evrov.

    • bednick

     Važno, da konji niso tega opazili.
     :)

     • von Rhein

      Konji ne,opazili so osli,ki iščejo samo tuje napake.

     • bednick

      Res, ni šlo za zastavo, ampak verjetno prireditev ni bla taprava.

 • goldhorn

  Kolikor je meni znano, je uničevanje državne zastave kaznivo dejanje. Jo bo kdo prijavil organom pregona?

  • bednick

   Kar ti jo daj.
   Ne zanašaj se na druge.
   POročaj kakšen bo razplet.

  • sprehajalec

   Za mnenje bodo povprašali filozofske strokovnjake na Metelkovi in v Rogu. Tam je ta slikca verjetno tudi nastala.

 • bednick

  Grozno!
  Le kaj si misli oče tega nerojenega otroka?
  A se je ženski čist sfuzlalo? Pa saj to nikamor ne paše. V srednjem veku bi jo zažgal!
  Potem pa še nagrada.
  Zdaj se bo pa še men.

  P.s.:
  mal heca

  • sprehajalec

   Vprašanje če za očeta ve…

   • LK

    :))

  • Franci Steiner

   KAJ SI MISLI OČE? KAJ JE ZNAN?

 • MEFISTO

  V državi, kjer se praznuje kulturni praznik na dan, ko nam je smrt vzela največjega pesnika in ne na dan, ko nam ga je srečna usoda dala, so tudi taki ekscesi nekaj normalnega.

  Ne gre le za kult in kulturo smrti, temveč tudi za skrajni primitivizem ter za ustvarjanje kulta režimske “kulture”.

  • bednick

   Kateri praznik bi pa po tvoje uvedli desni( če bi bog dal)?
   Bi ostali pri Prešernu?

   • MižekFiga

    Bi počastili trvoj RD s parolo: Gremo vsi na cesto lulat. OK

 • sprehajalec

  V Sloveniji z večino prebivalstva s potlačenim egom, takele bedne provokacije padejo vedno na plodna tla. “Ta si pa upa”, “pa kako je drzna”. Vse v slogu Andersenovih Cesarjevih novih oblačil.

  Kot tudi vsak performans z veliko light showa, pa zviranjem po tleh, ki je obvezni del vsake državne proslave. Korenine teh performansov so v dolgoletnih prireditvah na štadionu Partizana v Beogradu ob predaji štafete mladosti pokojnemu Maršalu.

  Vse to ima en namen, neko bedno in neumno provokacijo, ki bi rada spreminjala tradicionalnega Slovenca, v nekaj višjega, nedefiniranega. Vanj in v njegovo tradicionalno kulturo se zaganjajo vse sorte levičarji, zažigajo križe, nakazujejo na občevanje z živalmi, kot tista umetnica v članku zadnjič, kažejo nosečniške trebuhe. Kracajo pamflete po fasadah verskih objektov in Hoferja.

  Vedno znova tuhtajo in gruntajo kaj bi se še vse spomnili in to na državni denar.

 • Burek Burecki

  Ko so ukrajinski fasisti zazigali slovenske zastave je bilo pa vse v redu…

  • sprehajalec

   Burek, težave imaš z razumevanjem sveta.

   Rusi + slovenski levičarji = dobro
   Vse ostalo = fašistično.

   nekako kominternovsko deluješ v svoji percepciji sveta? kaj ukradenega skrivaš doma, kar so tvoji ukradli leta 1945?

 • RdečaZvezda

  Kako mora ta oseba duševno v sebi trpeti, da se dejansko sleče, zavije v zastavo, jo razreže, se slika in gre to objavljat na internet. To je pa res človek že v težkem osebnem stanju, seveda se tega ne more niti zavedati, v bistvu misli, da je veliko več kot ostali. Groza.

 • Za Slovenijo

  To lahko naredi le duševno motena oseba. ne samo, da bi ji mogli napisati kazen, tudi otroka bi ji morali odvzeti.

  • Cucurbita Pepo

   Ne bit musliman…

  • LK

   Se strinjam!!!!

 • Viktorh

  Potrebno jo je ovaditi:
  – če uporablja grb, zastavo ali slovensko narodno zastavo, ki so poškodovani ali po zunanjosti neprimerni za uporabo (prvi odstavek 7. člena);
  Z denarno kaznijo najmanj 15.000 tolarjev se kaznuje fizična oseba, ki stori prekršek iz prvega odstavka tega čl.

  • trumpet2018

   se strinjam, kaj čaka policija, ovadba bi morala biti že v teku

 • trumpet2018

  to je podobno kot v Palestini, ko teroristi uničujejo in zažigajo ameriške zastave, samo še čakam da Korl požegna to liberalno norost

  • Diagnostik

   to pa res ni isto, oni niso zažigali svojih zastav, a ne?

 • MižekFiga

  Levičarsko sramotenje Slovenije in Slovencev.

  V Četrtek bo v Kranju javna predstavitev nagrajencev.
  Bo minister obelodanil komisijo in JAVNO predstavil obrazložitev za semensko smrkljo? Tudi NOVAK je zelo vporašljiv ??? ali kar odvečen!

  Levičarje je v Parlament pripeljal ddr. Kučan z največjo pomočjo TV Štefančiča in glavnih “družbeno polituičnih delavcev” iz Foruma 571.

  Vsega zaničevanja so vredni in odvzema državljanskih pravic še najbolj !!!

  Ne pozabite na letošnjih volitvah, gre za Levičarsko sramotenje Slovenije in Slovencev.

 • janez potreben

  Joj, ali ste že videli nosečniški trebuh ? Jaz še ne.
  Hvala Bogu, da ga je Simona Semenič pokazala.
  Neverjetno, kaj to je – hmmmmmm, nekaj posebnega….. nekaj umetniškega.

  • tohuvabohu

   Če bi bil H C Andersen še živ, bi napisal Deklico s škarjicami.

 • DUŠAN ZALAR

  A je ta zblojena baba BREJA ,bo že čutla božjo šibo!

 • Matt_von_Glanz

  videti je, da je imela lobotomijo

 • Božidar Rodica

  sramota ti Semenička ..kdo te plača?

 • Tone

  Umetnik postane slaven, če se mediji in ljudstvo veliko ukvarjajo z njim.
  Tako, da bo umetnica kar vesela pozornosti, ki jo doživlja na Nova24tv.

 • alojz

  Če želimo ohraniti kulturo jo moramo ukinit.

 • REF 2017

  DRŽAVLJANI ne čudite se . Ta izdelek se ujema s imenom in priimkom izdelovalca – presodite
  pomen v ITALIJI # SI MONA # . V SLOVENIJI # SEME NIČ # predstavlja izdelek , ki zaničuje
  žensko telo in človeški rod, prikupni kužek pri ten ni kriv.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!