Slovenija v evropskem vrhu v kršenju človekovih pravic

Romski zelenjavni vrtički (foto: STA).

Evropsko sodišče za človekove pravice je objavilo, da se je Slovenija znašla v evropskem vrhu po številu kršitev človekovih pravic na število prebivalcev. Na milijon prebivalcev jih beleži kar 148. Kakor kaže sta najbolj demokratični državi Španija in Nemčija, ki beležita vsaka po dve kršitvi na milijon prebivalcev.

Slovenija se je po številu kršitev človekov pravic v Evropi uvrstila ob bok Malti s 102 kršitvama, Moldaviji s 76, Bolgariji z 68, Grčija s 67 kršitvami na milijon prebivalcev. Najmanj kršitev človekovih pravic na milijon prebivalcev beležita Španija  in Nemčija (2), Danska (3) ter Irska in Velika Britanija (5).

Slovenijo je Evropsko sodišče obsodilo v kar 94 odstotkih vseh primerov, enako kot Rusijo. Slabše so se v tej statistični kategoriji odrezale le še Madžarska in Azerbajdžan, ki sta do zdaj izgubili v 95 odstotkih sodb, ter Ukrajina, ki je izgubila v 99 odstotkih primerov.

Romi po pravico v Strasbourg
Sodišče trenutno obravnava pritožbo Romov glede zagotavljanja pitne vode. Slovenija mora do sredine septembra sodišču pojasniti, kako odgovarja na očitke o kršenju treh členov Evropske konvencije o človekovih pravicah, ker država pritožnikom ni zagotovila pitne vode in sanitarij, čeprav so oblasti dolga leta tolerirala nelegalna romska naselja.

V. V., Povzeto po Siol.net

 • FraterMagnus

  ha, ha, ja pa jade. 396 kršitev na celotno državo? dobra fora

  če bi lahko kdaj citirali tudi primarne vire, prosim.

  • rrrrr

   Primarni viri? Hm, Bavcon, Ude, Pirnat, Betteto. Zadovoljen?

 • Slovenec 33

  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji je tako, zato pa je taka statistika.
  Če pogledate zadnjo Mladino vidite na prvi strani premjeja kot grobarja Slovenije – uspelo jim je, čeprav verjetno niso hoteli prikazati tega, kako resnična je staistika o kršenju človekovih pravic. Jim bo potrebno čestitati k prikazu realnosti v slovenskih deželah..

 • Viktorh

  Končno smo uspeli vsaj na enem področju.
  Čestitam, Mirči!

 • rrrrr

  Ponosen sem na to, da vsaj na tem področju vodimo. Na vseh drugih ( podjetniška svoboda, obdavčitev plač, št. nezaposlenih, razmerje javni sektor : privatnim podjetjem, cenam zdravil in zdravstvenih storitvah, zadolženost glede na BDP, izpeljano lustracijo, št. samomorov, številom bank inpodjetij v tuji lasti, številu izumov/inovacij, poveličevanjem totalitarizmov, višini minimalne pokojnine ali plače, kvaliteti šolstva, medijski uravnoteženosti, spoštovanju do pomorjenih v proletarski revoluciji, poznavanju in razumevanju lastne zgodovine, zdravemu nacionalizmu, hitrosti želežnikega prometa, domoljubju, razumevanju demokracije, številom razvez zakonov, volilni abstinenci, ……….in še 1378 področij) smo med zadnjimi v Evropski Uniji.

  • dr Janez Sveti

   Pomembna je beseda NAJ…

   Dr Janez Sveti NAJpametnejši

 • dr Janez Sveti

  Res nisem poznavalec zakonov.
  Ampak nekaj me le moti. Če postavim prikolico v tujem gozdu, povabim vse moje sorodnike, da naredijo enako, mi morajo davkoplačevalci priskrbeti vodo, kanalizacijo, cesto , šolo, vrtec? Ali to velja samo za Cigane?
  Sprašujem, ker sem v Trenti videl dobre parcele za dva od mojih številnih ladijskih kontejnerjev. Velikosti 12,19m x 2,44m seveda rabim kakor sem omenil samo 2.
  Dr Janez Sveti nudist

  • RATATA

   In cigani bojo dobil pravdo, nato pa še vodo.

   • dr Janez Sveti

    Torej začnem pakirat in v Trento…
    Dr Janez Sveti priroda

    • RATATA

     Sam ne vem čes zadost temen (žgan)?

     • dr Janez Sveti

      Bom. Cele dneve se bom nag sončil. Pa kuril bom kable, bom črn k cigo. Zakaj pa ne? Bom zahteval enakopravnost pred zakonom.
      Dr Janez Sveti Nagarita

     • RATATA

      Boš prišparal 13.800€ za komunalni prispevek (jaz sem ga za bajto toliko plačal pred šestimi leti), nekaj za kopanje, pa za priklop kakšnega jurja. Čim večjo parcelo si zber, tako boš tudi največ profitiral pod pogojem, da za sosede ne boš imel ciganov.
      Vso srečo.
      Lp

     • pokvarjeniSvet

      Ne bo šlo brate te bo rasna inšpekcija, ki jo furajo komunisti odkrila, pa boš lepo calal kot pravi Slovenec.

     • traktor

      Še kak žleb suni.

     • dr Janez Sveti

      Dobro, da si me spomnil!!
      Dr Janez Sveti El Baker

  • MGTOW Didactics

   Ja to velja samo za kurčeve pedofilske incestualne podgane cigane. Razglasi se za marginalizirano manjšino in postani javna poklicna žrtev in obilo uporabljaj besedi rasizem in diskriminacija. Malo vztrajaj in… PUF… vse boš dobil…

   • traktor

    A pol so se migranti učili od Ciganov?

    • MGTOW Didactics

     Hm… dobro vprašanje. Očitno jim je kulturološka apropriacija v krvi. Ali pa že vsi na svetu vejo, da proti naivnim Evropejcem katere vodijo marksisti, ravno to deluje…

  • traktor

   A ni čudno,da jim celem svetu lahko rečejo Cigani, le mi jim moramo rečt Romi.

   • dr Janez Sveti

    V Sloveniji je vse po butalsko.
    Dr Janez SVeti Butale 5ž

 • tarantela

  Nemčija ima seveda najmanj kršitev, povabijo migrante, pol jih pa drugim “uturijo”, da se moramo ubadati, kako in kam jih bomo umestili, da jim ne kršimo človekovih pravic! Najbolje, da uredimo naselje za Rome, zarjaven pa še za migrante in istočasno poskrbimo za vodovod in vse, kar pripada ljudem za primerno življenje. Naj Bruselj odveže žakelj!

 • Unikatna

  Saj nič ne pomaga, pa lahko 1000x ugotovijo, da smo na vrhu! Naši politiki ignoriajo takšne zadeve!

  Nekoč smo imeli vodnjake! Lopate in krampe v roko in boste imeli pitno vodo!! Aja, ne smejo! Zakonodajna ureditev v Sloveniji je takšna, da lahko pitno vodno zagotavlja le in izključno oblast, in sicer lokalna.

 • Vera

  Tu so mišljeni sami prišleki,. ker edino oni se samo pritožujejo, saj redkokateremu Slovencu pade na misel, da bi se šel pravdat na ” evropsko sodišče za človekove pravice ” ! Izjemam se opravičujem .

 • xtc

  V državi kjer vladajo komunisti ni nič prsenetljivega:

 • baubau

  občutimo

 • pokvarjeniSvet

  To pa je resnično v Sloveniji vladajo komunisti, pol je vse jasno.

 • lauraas

  Ha ha, preventivno zastraševanje, nej še lepše poskrbimo za migrante in rome!

 • lauraas

  Kje na tem božjem svetu je pa lepše poskrbljeno za rome? Ali je mojemu dedku mogoče država napeljala vodo?

 • Osti jarej

  102 kršitvi na milijon??.laž na laž…..pravice se kršijo vsem nezaposlenim,vsem revnim,vsem bolnim,vsem ,ki jim režejo nogice,vsem,ki umirajo zaradi šarlatanov in povzpetniških šalabajzarjev(moj pes ima boljšo oskrbo,kot človeški pacient)vsem ,ki živijo od socialnega (zajebantske sramote) posojila,vsem deložiranim,vsem,ki zaradi revščine ne morejo obiskovati študija….bo kar blizu milijonu na milijon…

 • plamen100

  Da bruhas, kaj to sploh objavljate, kaksne pravice pa ti cigani??? Slovenski narod trdo dela, da poleg migrantov tudi te rome futra, od njih pa ni popolnoma nobene koristi, samo ziva izguba in zlo slovenskemu narodu, da danes vsi do zadnjega izginejo, nihce tudi opazil ne bi!!! Kaj pa si okoliski domacini oz t.i. civili mislijo o njih, ko jim vse zivo kar ni prebito pokradejo pa jih sami vprasajte!!!

 • Iza Demos

  A nismo bili leta 2015 na prvem mestu? Povsod zgubljamo…………………..

  Sicer pa je to za SLO razumljivo…izbrisani, vloge Yuge v NLB, sodni zaostanki, dovoljevanje razpršene poselitve (tam nekje kjer ni ne vode ne elektrike-potem pa daj vodo, daj kanalizacijo, daj elektriko, daj asvalt, pa vrtec, pa…. pa… pappa), slabo urejeni zapori (sem že enkrat zapisala, da jih ne več zapirat – pokradeno naj vrnejo in zapestnica pa doma na lastne stroške oz. smrtna kazen za morilce, kronične pijance, posiljevalce, pedofile……)……………….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!