Slovenski bazeni so čisti

Foto: STA

Slovenski bazeni so čisti in primerni za kopanje. Tako je ugotovila pristojna inšpekcija, ki je pregledala vzorce iz 82 bazenskih kopalnih voda.

Pravilnik določa, da kopalne vode ne smejo vsebovati mikroorganizmov, parazitov ali snovi nevarnih za zdravje. V primeru, da bi ugotovili neprimernost, bi bazen zaprli.

Vodo v bazenih razkužujejo z različnimi snovmi, med drugim tudi s klorom. Vendar močan vonj po kloru ne pomeni, da je koncentracija te snovi v bazenu prevelika. Vonj je pokazatelj, da se je klor porabil za reakcije z nečistočami in da bi ga bilo potrebno še dodati.

Kako vemo, da je z vodo v bazenu nekaj narobe?
Ko je vonj po kloru močan in so v bazenu vidne nečistoče vemo, da voda v bazenu ni neoporečna. Praviloma nam tudi že bežen pogled na stanje garderob, sanitarij in garderob, da vtis o stanju higiene.

Foto: STA

Foto: STA

Najpogostejše okužbe so posledica požiranja bazenske vode. To v največji meri počnejo otroci, zato so tudi najbolj izpostavljeni. Zaradi popite vode, pride do okužbe prebavil z drisko, bruhanjem in slabostjo. Možne so tudi okužbe dihal, ki se kažejo kot gripi podobna stanja, in okužbe kože.

Kaj pa glivice in bradavice?
Po drugi strani se mikroorganizmi zadržujejo tudi v okolici bazenov; na ležalnikih, igralih in podobno. V tem primeru bomo staknili glivična obolenja in bradavice. Da okužbo preprečimo si moramo obrisati noge do suhega, posebno med prsti. V bazenu in okolici pa nosimo lastne čiste natikače.

STA, A.J.

 • MesecnikPajac

  malo migrantov – čisti bazeni, veliko migrantov – greznica….

 • MEFISTO

  SLO bazeni so čisti.

  Le vsi hodijo scat v njih.

 • garfi

  …..begunčkov

 • cosmosjasnovidec

  Od kod pa vedo,da so čisti?Možno bi bilo.če se v njih ni kopal še noben migrant.Inšpekcija sploh nima pojma kake vse kužne bolezni prenaša ta muslimanka golazen.Ker niti medicinci ne poznajo izvora njihovih bolezni seveda ne morejo vedeti ali so oziroma z čem vse so okuženi.Razni virusi ter bolezni za katere se sprenevedajo so se pojavile v europi z naseljevanjem te migrantske kuge zdravstvo pa molči ali nima pojma kako jih naj zdravi,ker teh bolezni ne poznajo.
  Jaz že ne bi otrok spuščal v bazen kjer bi videl,da se je v njem pral umazani migrant.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!