Ste Zoisov štipendist? Ne zamudite roka za oddajo vlog

Foto: STA

Javni sklad Republike Slovenije za razvoj kadrov je objavil poziv za nadaljnje prejemanje Zoisove štipendije za štipendiste, ki so štipendijo prejeli po novem zakonu o štipendiranju. Če želijo prejemati štipendijo od začetka letošnjega študijskega leta morajo dijaki vlogo vložiti najkasneje do 31. avgusta, študentje pa do 30. septembra.

Kot so sporočili s sklada za razvoj kadrov in štipendiranje, je štipendist upravičen do nadaljnjega prejemanja štipendije, če v vsakem naslednjem šolskem letu izpolnjuje vse pogoje po zakonu o štipendiranju oziroma, če je uspešno zaključil letnik in se vpisal v višjega. Prav tako mora izkazati ustrezen izjemni dosežek, z ustrezno povprečno oceno pa tudi uspeh.

Štipendisti morajo vlogo z dokazili poslati priporočeno ali vložiti osebno na naslov sklada. Dokumentacija v zvezi s pozivom in razpisom je na voljo na spletnih straneh javnega sklada.

Za štipendiste, ki študirajo v tujini
Pri štipendistih, ki se izobražujejo v tujini, se upošteva datum šolskega oz. študijskega leta v državi izobraževanja. Štipendisti, ki se izobražujejo v tujini, morajo priložiti tudi potrdilo o vpisu. Za uveljavljanje katerega od dodatkov k štipendiji morajo vlogi priložiti tudi ustrezna dokazila.

A .R., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!