“Strah je največji sovražnik slovenskega naroda!”

Foto: B.P.

Odbor 2014, odbor za varstvo človekovih pravic in temeljnih svoboščin, je pripravil že 5. jesenski shod pred Vrhovnim sodiščem v Ljubljani, ki ga imenujejo tudi “hiša sramote”. Zbralo se je ogromno ljudi, ki si želijo pozitivnih sprememb, pravičnega sodstva in predvsem svobode. 

Petega jesenskega shoda Odbora za varstvo človekovih pravic in svoboščin, Odbora 2014, so se udeležili tudi poslanec SDS Žan Mahnič, duhovnik  Janez Turinek, Martina Prevejšek in seveda predsednik Odbora 2014 Aleš Primc.

Žan Mahnič je med drugim povedal: “Dokler je stanje v Sloveniji takšno kot je, je po eni strani dobro, da imamo sodnike kot sta Branko Masleša in Nina Betetto, ker je bistveno lažje razložiti ljudem v Sloveniji in tudi v Evropi ter drugje v svetu kako je z demokracijo v tej državi in predvsem kako je z vladavino prava.”

Navezal se je tudi na ameriške predsedniške volitve, ki nam glede na razplet lahko dajejo upanje, da v še tako brezsmiselni borbi proti režimu, ki ima v lasti večino medijev, ki dnevno plasirajo novice, se tak režim da poraziti.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

“Tudi v Sloveniji bo prišel dan, ko bomo porazili režim, ki nam trenutno vlada,” je poudaril Mahnič. 

Janez Turinek je povedal, da je strah največji sovražnik slovenskega naroda. Ob koncu je molitev posvetil tudi Melaniji Trump in njeni družini ter vsem novinarjem, ki so še vedno šokirani zaradi rezultata ameriških predsedniških volitev.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

Tako Turinek kot tudi vztrajnik Vili Kovačič sta spomnila na primer Milka Noviča, ki mu sodijo za umor in to brez oprijemljivih dokazov. Žalostno je, da se to dogaja v samostojni Sloveniji, ki očitno še vedno ni pravična do vseh in nas mora biti na vsakem koraku strah.

Proces proti Noviču se bo nadaljeval 23. novembra ob 9. uri in na ta za slovensko sodstvo sramoten dogodek je povabil vse obiskovalce shoda tudi Kovačič.  

“Ne boste se z izmikanjem izvili in ne oprali se z lažmi!”
Orgličar Lojze je prišel z zanimivo pesmijo, ki je kljub starosti 180 let, aktualna še danes. Gre za pesem ruskega pesnika Lermontova.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

Martina Prevejšek je izpostavila ganljivo zgodbo Marije Mavsar
“Dne 26.12.1942 so komunisti v Dobu zajeli Mavsarjevo družino in jo zvezali v hlevu, jo ves dan mučili in jo vrgli na ogenj, da je živa zgorela.” V Paviljonu sočutja na Senovem je še ogromno imen žrtev, ki so končali srhljivo.

Foto: B.P.

Foto: B.P.

Dokler vztrajniki in vztrajnice svojega ne dosežejo, bodo vztrajali, kot pravi njihov slogan, mirno in dostojanstveno, vendar odločno in nepopustljivo.

B.P.

 • Novakec1

  Ja marsikaterega je lahko strah zaradi predhodnih in sedanjih dejanj, več ali manj ima vsak svojo črno listo na kateri se najdejo razni direktorji, šefi, redarji, itd

 • Novakec1

  SDS samo hlepi po maščevanju in išče krivce še iz prazgodovinskih časov, bolani ste.

  • Anton

   Bolni ne bolani… bolani rečejo le vsi zabiti žabarji.

  • Steiermark

   novakec, strah je huda reč….. strah tistih ki so klali in uničevali slovenski narod in ki nam danes ponovno preprečujejo normalno življenje v demokraciji , ki je pa žal tudi po 91 nismo dočakali! Kar se je dogajalo od 41 – 45 do 1991 leta pa niso prazgodovinski časi, česar pa ti kot “bolan” nemoreš opaziti…..Opaziš niti ne, da nam vladajo še vedno isti – titoisti ter ostala drhal, od njih “vzgojena” in skotena!

   • Novakec1

    Tako demokracijo si nekam vtakn. Kdo jim je pa omogočil vladanje raj to razišči, kosti pa na miru pustite.

  • Poštenje velja

   vidim da uspešno slediš slovenskim medijem,

  • if

   Bolezen obdeluje aktualno oblast in njene podpornike, ki jo volijo kljub temu, da generira rezultate, zaradi katerih nas prehitevajo države Poljska, Češka, Slovenaška, Litva, Latvija …, ki so bile doslej za nami.

   • cosmosjasnovidec

    Ne da nas prehitevajo ampak so nas že prehitele in so daleč pred nami.Pozabil si še omeniti Mađarsko ter vse ostale vendar ni pomembno,ker to že vsak ve.

 • Milan Novak

  Ko se boste začeli zavzemati še za reševanje brezposelnosti pridem tudi jaz.

  • Steiermark

   Za ta problem se boš pa moral obrniti na tiste, ki jih imamo na oblasti in si jih verjetno pomagal izvoliti….. ali pa moliti, saj druge rešitve ni….. Ali pa misliš, da odbor 20’14 in vztrajniki znajo čarati?

   • Milan Novak

    Tam so sami penzionerji s polnimi riti. Z molitvijo se ne da narediti ničesar. Mladih preteklost ne zanima. Treba je novih šihtov ne pa jokcanja.

    • rrrrr

     Če boš tako razmišljal, boš tudi ti kot upokojenec enkrat stal pred Tavčarjevo 9. Seveda s prazno ritjo….

  • Botoks

   Ti klon ne boš prišel nikoli nikamor.Ti si že zdaj točno tam,kjer hočeš biti,da vse to pomagaš zaenkrat še preprečevati.Slaboumni trol z agendo,ko boste naredili to pa to potem pa pridem.Cmizdriš in zahtevaš kaj naj ti vse omogočijo in dajo drugi,dvaindvajset let na rdeče klavce nisi naslovil niti ene želje ali zahteve.Ker si iz strahu držal gobec in ga še vedno držiš,usrani kolaborant degenerirancev proti človečnosti.Dela je dovolj službo,da boš v njej spal pa si poišči sam,leftard usrani…

   • Milan Novak

    Poslušaj bedak smrdljivi. Nisem noben levak. Kvečjemu si ti, ki se oglašaš tukaj. Če si v službi, si verjetno v državni službi, se pravi v službi vladajočega režima. Ali pa si penzioner z 1000 eur penzije. Boli me kita za pobite domobrance, partizane, dinozavre, ki so bili pobiti s strani krutih asteroidov, rimljane, ki so jih pobili slovani in še in še. Ne govori mi klon, ker to je edini profil ,ki ga imam na tem portalu. Pa še eno zdravo marijo zame zmoli.

    • Botoks

     A,uglajeni intelektualec z desne.Pričakovano.A da tako javno razkrivaš svoje psihostiske,ki te zdelujejo je pa vseeno osupljivo.Torej trn v tvoji votli betici so penzionisti in verniki.Nimaš torej svetovnega nazorja,za vse ti dol visi, sovražiš pa penziče in tiste,ki molijo.Moj nasvet je brezplačen in enostaven,da ga boš tudi ti razumel:sprehodi se na vrh nebotičnika stopi na polico in ne oklevaj.Skoči….

     • Milan Novak

      Še zdaj nisi povedal, a si penzionist ali delaš v državni službi? Seveda mi dol visi za neko sranje, ki se je dogajalo nazaj več kot so moji starši stari. Rad pa bi, da bi bila prihodnost svetlejša, da nam ne bodo otroci ušli v tujino. Odbor 2014 naj se pa organizira kot stranka z jasnim programom za prihodnost, pa bomo vsi prišli in vas podprli.

  • if
  • cosmosjasnovidec

   Služb je več kot dovolj le potrebno jih je iti iskat,ker ti je na dom v fotelj ali posteljo ne bo prišel nihče ponujat.
   Seveda so pa taki kot si ti prišli do spoznanja,da jim je bolje živeti na sociali kot pa delati,ker jim to omogoča levaška komunajzerska vlada ter vas na tak način pridobi za volilne glasove.
   Oni imajo nekaj tisoč eurov mesečne plače vam so pa dodelili socialo kolikor je pač dobite,ker ste navadne ovce iz katerih se seveda levaki smejijo in pozneje norčujejo.

 • Svinsk zrezk

  lds sds nsi sms vse to je isti ku..c samo drugo pakovanje

  • if

   Tako razume Svinski zrezek.

   • cosmosjasnovidec

    Pravilno je:Tovariš Svinjski zrezek” saj vidiš da si kokodakar z leve komunajzarske 24.kurje niti ne ve pravilno napisati nicka.
    Tam zahojenec tukaj zahojenec.Hehe

 • totex39

  Velikokrat smo že tudi na tem forumu povdarjali, da je strah pri ljudeh še vedno zelo prisotna in to od komunistične udbovske elite. Cerar je z zakoni ponovno vse podkrepil, ko je svobodo govora in izražanje, ki je osnova državljanskih svoboščin spremenil v sovražnost in sedaj prepoveduje vse to.

 • lauraas

  Vsa čast vztrajnikom!!!

 • FerdoPiš

  Predvsem ste pa esdeesesovci mojstri strašenja.

  • Brutus

   Ja seveda! SDS hodi oborožen z noži skritimi v dežniku na proteste in maha z rdečimi zvezdami! Po tvoje SDS na proslavah paradira v uniformah in z mitraljezi?! Značilno za komunajzerje: tisto kar sami počnejo pripisujejo drugim! Laž, prevara in nasilje-tri nesmrtne duše komunistov!!!

   • FerdoPiš

    Oho, Brutus, kako lep nadimek za domobranclna ;)
    Sicer pa, a pozabljaš na rnega vaših, ki je hujskal k postavitvi mitraljezov na mejo, da bi postrelil vse begunce!!!!! To je dokaz, da nosite orožje na jezikih, če bi prišla priložnost, pa tudi v rokah. Slovenska domobranska stranka je itak zmes prebarvanih komunajzarjev in neodomobranclnov. Če bi v drugi svetovni vojni zmagali vaši, bi bila morija po njej enaka, oziroma še večja, ker bi naciji pospravli s časoma tudi domobrance. Dolfe ni maral izdajalcev…jih je pa pridoma izkoriščal.

    • Brutus

     Ja res je! Dolfe ni maral izdajalcev. Zato pa je na Titovo ponudbo Hitlerju o pomoči pri eventuelnem izkrcanju zaveznikov na jadranski obali komentiral na kratko: ”Z banditi se ne pogaja! Bandite se strelja”! Da pakta komunistov z nacisti (do 21. junja 1941) napada nemčije na SZ niti ne omenjam! Včasih je treba prečitati tudi kaj drugega kot so nas učile tovarišice od vrteca do faksa. Pa zdrav ostani in poiskusi razmišljati o vzrokih in posledicah!

     • cosmosjasnovidec

      Pusti gnido čefutarsko komunajzersko saj za takega psihičnega bolnika ni smiselno pisanje.
      Vidiš,da prihaja sem provocirat z njihove kokodakarsko zahojene leve komunajzarsko čefutarske 24.kurje strani kjer so večinoma na njej cigani taki kot je on.Kuhalci ježevih golažev.

     • FerdoPiš

      Dr. Rugelj bi iz takih psihotičnih pacientov še stokrat doktoriral, če bi bil živ. Toliko o demokratični krinki esdeeSSovskega slovenclna ;)

    • cosmosjasnovidec

     Ne vem sicer kako si ti kokodakar iz tvoje kokodakarske komunajzarske,čefutarsko zahojene 24.kurje zašel sem na normalen portal ti pa kar povem,da tukaj ne boš našel takih zahojencev kot si ti tovariš levi čefutarski kamelotrajbar.
     Če se mene vpraša bi kar uporabil mitraljeze za tako kamelotrajbarsko muslimansko ter levaško čefutarsko sodrgo ne,da bi jih samo postavljal.
     Zaradi takih čefutarskih izdajalcev svoje bosanske domovine kateri musliči ste se zavlekli v Slovenijo naša država propada.
     Borili bi se strahopetni izdajalci ne pa da ste pobegnili ter se zavlekli sem kjer živite na račun davkoplačevalcev in sociale lenuhi leni muslimanski.
     Za zahvalo še pa hočete po Slovencih prismuknjeni čefutarji pljuvati.
     Seveda,da ste pristaši te muslimanske kamelotrajbarske golazni,ker ste v sorodu in povezani z njimi.
     Zavedaj se pa,da bo v kratkem temu konec.Komunajzarska levica crkuje po celem svetu pa prevzema prevlado desnica.
     Tudi v Sloveniji bo v kratkem tako in takrat boste čefutarji in muslimanski iztirjenci frčali kot srake iz Slovenije,ker od vas ni nobene druge koristi kot pa sama kriminalna dejanja komunajzerske gnide se boste pa znašle po zaporih kjer se vam bo sodilo za vsa kriminalna in iztirjena dejanja.

 • hle

  Lepo analizo Trumpove zmage je podal Bernie Sanders in sicer da je Trumpu uspelo pridobiti razjarjeni in že precej uničeni srednji sloj delavski in kmečki razred tisti katerega je dosedanja politika pa naj bo leva ali desna izdala tudi pri nas je levica izdala delavski razred razen tistega v JS čeprav se še vedno šopiri da je njihov zaveznik in če desnica tukaj ne bo znala postavit ogledala paradajzarjem je vsako upanje na zmago iluzija problem je v tem da tudi desnica nima odgovorov na ta zahtevna vprašanja in bi jih ravno tako pometala pod preprogo žalostno je to kaj sploh ostaja desnici samo preteklost od nje pa ni kruha

 • Iva

  Tako Turinek kot tudi vztrajnik Vili Kovačič sta spomnila na primer Milka Noviča, ki mu sodijo za umor in to brez oprijemljivih dokazov. Žalostno je, da se to dogaja v samostojni Sloveniji,…

  Cilj osamosvojitve je bil sprememba družbenega sistema (tranzicija) iz totalitarnega v demokratičnega – parlamentarno demokracijo. Danes pa imamo “zlizane” vse 3 veje oblasti.

  Največji problem je pravosodje, ki ga v vrhu (tudi na fakulteti) še vedno obvladuje miselnost stare garde, ki so se ji oportuno pridružili mladi karieristi! Enak problem predstavljajo s strani F21 prevzeti dominantni mediji mediji, ki indoktrinirajo ljudstvo in NON STOP nadzorujejo in stigmatizirajo glavno opozicijsko stranko namesto da bi opozarjali na rabote vladajoče politične opcije in njeno izključujočo držo do drugačnih, vsepovsod!

 • Iva

  Tako Turinek kot tudi vztrajnik Vili Kovačič sta spomnila na primer Milka Noviča, ki mu sodijo za umor in to brez oprijemljivih dokazov. Žalostno je, da se to dogaja v samostojni Sloveniji,…

  Nemški državni forenzični inštitut še vedno NI USPEL izdelati STROKOVNEGA mnenja ZARADI pomanjkljive dokumentacije NFL. Dokumentacija naj bi bila poslana pred več kot pol leta! Kdo NEZAKONITO “zadržuje” dr. Noviča v priporu (skoraj 2 leti) ??!

  Odgovor Nemcev o pomanjkljivi in slabi dokumentaciji-analizah pomeni NEZAUPNICO (sic!) tako NFL kot vodstvu NPU ter TOŽILKI Žgajnarjevi, ki je celotno obtožnico, brez konkretnih dokazov, utemeljila prav na mnenju takratnega šefa NFL Sabliča (sic!) Direktor NPU Majhenič pa je že 23. dec. 2014 javno govoril o prepoznanem in priprtem krivcu grozovitega umora!

  V obtožnem konstruktu je igral najpomembnejšo vlogo kar bivši direktor NFL SABLIČ. Bil je ključna priča tožilstva na samem začetku sojenja. Kasneje, ko sta njegovo mnenje uničila balistik Maštruko in dr. Čeh, pa ni bil več pripravljen pričati (sic!).

  Umor dr. Jamnika je bil dobro pripravljen. Naročniki so potrebovali tudi ORGANIZATORJA umora, ki je povezal samo dejanje umora (streljanje profesionalnega MORILCA in pobeg z avtomobilom Fiat Punto) in dejavnost stranskih akterjev, ki so preiskovalce preusmerili na Noviča, ki je kolateralna žrtev umora.

  Zanimiv je posnetek kamere okoli 2 minuti po streljanju, v neposredni bližini dogodka oz. kraja umora-parkirišče za Via Bono https://www.youtube.com/watch?v=bwjNPuawASg
  V 22 sek. neznan moški dvigne roke-slači anorak (še prej je odložil nahrbtnik in poslal sporočilo) položi na tla (25-26 sekunda), začne slačiti nad-hlače (28 sek.) in je nekoliko sklonjena do 50 sekunde, ko se prikaže Fiat Punto, ki se ob osebi na pločniku ustavi in ga nato odpelje, še preden je prvoprispeli na kraj umora poklical policijo!

 • sončnica

  …jah…..če ne gre zlepa,gre pa zgrda…..pod kamne skočite,pa bo vse klir

  no,zaradi vcepljanja strahu,je stotine jam po yugobutaliji polnih kosti…..vseh barv…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!