To je mož iz Gorenja za posebne naloge, njegov sin pa je povzročil prometno nesrečo in pobegnil

Foto: STA

Rudolf Krebl je po dolgih letih kroženja v vrhu Gorenja šel na svoje in s sinom delata imenitne posle. V Velenju je že nekaj časa predmet razprav podjetje Gores, ki je v lasti Rudolfa Krebla in njegovega sina Marka Krebla. Rudolf Krebl je znan obraz Gorenja iz časov komunizma in Atelškove ter Rigelnikove ere, zelo dobro se je razumel s Staničem in danes tudi z Bobincem ter drugimi iz vrha Gorenja. Skratka, človek za vse čase in vse direktorje.

Viri iz Gorenja vedo povedati, da je v Gorenju opravljal tudi posebne obveščevalne naloge. Ob tem ni nepomembno, da je bila žena Marija Krebl dolgoletna predsednica slovenjgraškega okrožnega sodišča. Krebl je in še danes nastopa v različnih vlogah tudi v državah nekdanje Jugoslavije, kjer ga omenjajo, da je za Gorenje opravljal tudi prav posebne naloge.

Dva zaposlena, dobička za 600 tisoč evrov
Družba Gores s sedežem na Prešernovi cesti 8 v Velenju je družba, ki se ukvarja pretežno z dejavnostjo trgovanja z nepremičninami. Ob koncu lanskega leta sta bila dva zaposlena, bilančnega dobička dveh zaposlenih se je lani nabralo že za skoraj 600 tisoč evrov. Družba je bila ustanovljena aprila 2008, do 14. 6. 2017 pa je 25-odstotni delež imela družba Gorenje Imobilia, 75-odstotni pa Rudolf Krebl. Po tem datumu je Gorenje Imobilia prodala (ali prenesla, mogoče podarila?) delež Marku Kreblu in po tem datumu sta oče in sin stoodstotna lastnika tega podjetja. Zdaj je sin direktor, oče pa prokurist. Še več, vmes je Gores postal tudi 100-odstotni lastnik družbe Gorenje Adria Nekretnine, d. o. o., iz Zagreba. Pri tem je zanimivo, da je bil Krebl tudi direktor družbe Gorenja ST-BANA Nekretnine iz Beograda, kjer se je odvijala posebna zgodba, o kateri pa več v prihodnji številki.

Z Ingorjem bi prevzeli Gorenje
Gorenje je očitno prepustilo nekatere posle Rudolfu Kreblu in dva moža iz Mislinje danes obračata lepe denarje; samo od najemnin nanese podjetju dveh Kreblov več kot 250 tisoč evrov na leto. Seveda je bil Krebl tudi med ustanovitelji in zastopnik holdinške družbe Ingor, ki jo je pred desetletjem ustanovilo vodstvo Gorenja in nekateri takratni nadzorniki, v ozadju Ingorja pa je bila seveda želja po postopnem prevzemu Gorenja, ki pa se ni uresničila. V Ingorju je bil največji delničar Franjo Bobinac.

Krebl mlajši obsojen za povzročitev nesreče
Pred slabimi petimi leti je takrat 23-letni Marko Krebl v bližini Mislinje s štirikolesnikom povzročil prometno nesrečo, vendar jo je s kraja nesreče pobegnil in so se okrog te nesreče na Koroškem in tudi širše po Sloveniji pletle zelo zanimive zgodbe. Kreblov sovoznik Drago Tisnikar je bil namreč v nesreči hudo poškodovan in v nezavesti, Krebl pa se je skril, namesto, da bi poklical reševalno vozilo in zdravniško pomoč. Seveda so se mediji spraševali, ali so hoteli Keblovi starši – mati Marija je bila takrat še predsednica sodišča — vse skupaj tako zavrteti, da bi bil na koncu kriv Tisnikar sam. Ali pa so računali na to, da je Tisnikar mrtev in ne bo mogel pričati, kdo je vozil štirikolesnika in povzročil nesrečo? Tudi policiste so sumili, da niso takoj prišli na kraj nesreče in da so sodelovali pri prikrivanju nesreče, saj se je Krebl mlajši na policijo javil šele 12 ur po tem dogodku.

Marko Krebl.

Na sojenju v Mariboru je Krebl priznal krivdo in mariborsko sodišče ga je pogojno obsodilo na šest mesecev zapora s preizkusno dobo dveh let.

Škandal24

 

 • Vrhovni sodnik

  Zaradi takšnih in še hujših zgodb se je Panasonic umaknil, Gorenje pa po hribu navzdol, kaj kmalu bo za državna sredstva prosil.

  • KIKI

   Član F21 lahko dobi kolikor želi državnih sredstev! Voljč jih
   pridno deponira v Mehiki ali v kakšni drugi davčni oazi, kjer
   igra “golf” z sebi enakimi barabami! Ko je..be Gorenje?

   • Asterix in Obelix

    Kitajci ne plačujejo davkov za futranje ŠAMIJEV in so bolj konkurenčni.

  • šmentanamuha

   Gorenje je že vseskozi na državnih sredstvih. Vso izgubo že ves čas pokrivamo državljani.

 • montyamp

  Daleč smo prijadrali na valovih s samozapravnega socializma udbo-demokratičnega klientelizma , nepotizma , korupcije , …………………………….
  Banditizem ima pač svoje slabe strani .

  • Novakec1

   V samoupravljanju ni bilo takih svinjarij, amen.

   • nevtrino

    No, dajte si malo bolj poglejte preteklost, no …

    • Novakec1

     V tisti preteklosti se je kar dobro živelo če nisi bil tak drekač kot ti.

   • KIKI

    Kaj je to samoupravljanje? Je to samozadovoljevanje
    največjih kretenov Jugovine?

    • Novakec1

     Ne, to je neki tazga kot glondža.

  • DJURO SUMAR

   Vse svinjarije so se pričele dogajati leta 1990, ko smo prešaltali na “demokratični” kapitalizem, najbolj pokvarjeno ideologijo kar jih svet pozna.

   • nevtrino

    Problem ni demokratični kapitalizem, problem so jugobutalci, ki so pohabili tudi to in naredili nekakšen bolan socialistični kapitalizem, ki nima nič z demokracijo, pač pa nadaljevanje totalitarizma v velikem sprenevedanju in kratkovidnosti.
    Nobena puška ne strelja sama, ne ?

    • Asterix in Obelix

     Komunizem se jim je povsem izrodil, razen Salvadorju Allendeju, Hugu Chavezu in Joseju Mujici.
     Dva sta umrla, en se je upokojil in komunizem je GROZEN.
     Samo par dobrih in tisiče slabih POLPOT, STALIN, TITO, … kupi pobitih in pozaprtih nedolžnih ljudi… Uničene države

    • DJURO SUMAR

     Tudi bombe po bližnjem vzhodu in drugje po svetu ne letijo same od sebe, temveč jih mečejo bogati kapitalisti. Tudi za vsem kar se dogaja pri nas, stoji desničarsko vodstvo EU.

   • učko

    Pejt ti rajš v Venezuelo al’ pa na Kubo, al pa v Rusijo, še najboljš domu v Srbijo. Mi hoč’mo bit’ del razvite Evrope, pa ne mor’mo bit, ker mamo sredi nas preveč takih migrantov kot si ti, ki ‘majo namest’ možganov drek.

    • DJURO SUMAR

     Le kako boš ti nesposobni klerikalec del Evrope, če ne razumeš niti dnevne politike in verjameš vsemu, kar ti naplete tvoj župnik.

     • šmentanamuha

      Ti pa verjameš vsemu, kar napletejo kučanovci. torej nisi nič boljši.

     • DJURO SUMAR

      Jaz verjamem samo sam sebi, svojim življenskim izkušnjam in svoji pameti.

   • šmentanamuha

    Ja, takrat so se tvoji dragi levičarji sneli z uzde, ko so videli, da je meja samo še nebo in jim nihče nič ne more, in pričeli uvajati kapitalizem po slovensko.

    • DJURO SUMAR

     Slovenija je del EU, torej je tudi tukaj kapitalizem po Evropsko, saj smo morali vso zakonodajo prilagoditi evropski. V kapitalizmu pač vladajo najboljši.

 • indijanka

  Pobegnil je s kraja nesreče in zapustil nezavestnega sovoznika …država pa mu ni odredila psihiatričnega zdravljenja, če je to sploh ozdravljivo?

  • Asterix in Obelix

   Baraba je in potem bi uvozili še več barab.
   A nimamo dovolj svojih barab?

 • tarantela

  Draga Marjanca! Tale Tvoja štorija ima polno lukenj in nekih namigovanj, da ne vem, če je pol resnice v tem, kar pišeš.

  • DJURO SUMAR

   Vse v stilu NOVA24TV: ena baba rekla.

   • nevtrino

    Ja, ja, seveda, v Zloveniji je vse super in rajsko, vse je legalno in legitimno, korupcije ni, posli so skrajno transparentni, vrhunsko moralna etična vlada dela ćudeže, pošteni državljani pa delajo z veseljem vsak za sebe in vsak še za kakšnih deset zajedalcev povrhu, kajne ?

    • Asterix in Obelix

     Kaj pa ko bodo imeli dovolj in bodo še ti nehali delat?

    • DJURO SUMAR

     Jaz si nisem izmislil kapitalizma, ampak tako ste pač hoteli.

  • KAPIBARA

   Zgodba o, pobegu od nezavestnega prijatelja naprej, je RESNIČNA !!

 • Alan Sirotinja Ford

  Tamali si ga žuli na avionu? Malo ga je strah, živčki delajo pa se sprošča…

 • resnicaboli

  Tako se dela in večina “uspešnih podjetnikov” je nastala po tem ključu. Tako uničujejo podjetja sami pa se prelevijo v kapitaliste.

  • učko

   Ja, to so “socialno čuteči levičarji”, veš !!!!

   • Asterix in Obelix

    Jaz jim rečem Levi tajkuni. Sovražijo kapitalizem in svobodo govora, da ljudje o njihovih loppvščinah lahko razlagamo na forumih.

   • šmentanamuha

    DJURO SUMAR jim pravi demokratični kapitalisti.

 • Asterix in Obelix

  Tule preverjate nekoga, ki je po nesreči naredil nekaj slabega, medtem pa Črn satanov papež promovira pomoč ljudem, ki nalašč naredijo veliko slabega.
  Medtem pa papež promovira uvoz muslimanskih pedofilov in zagovarja pedofilske župnike. Upam, da bo izdajalski Karitas kmalu na lastni koži spoznal svoje migrante.
  http://reporter.si/clanek/svet/karitas-bo-ilegalne-migrante-integriral-z-ucenjem-boksa-608790
  Tako kot so jih Nemški rejniki. Enim 4 letno hčerko posilili, drugim 15 letno zaklali v DM. Sami so si pripeljali hudiča v hišo. Posledice so tu.
  Mia 15 let, katere starši so sprejeli ” ubogega begunca” v svoj dom, ta jim je za plačilo v trgovini DM zaklal hčerko.
  Alexandra Mezher, dekle ki je delala kot prostovoljka z migranti, dokler je ni lažni petnajstletnik do smrti zabodel.
  Maria Ladenburger, ketere oče je v korist “ubogih beguncev” odklonil cvetje in sveče, čeprav je Mario posilil in utopil prav “ubogi begunec” ki se je lažno pomladil za 16 let. Elin Krantz je pozivala k sprejemu “ubogih beguncev” dokler je ni eden od njih posilil in ubil s kamnom.
  Te punce nimajo ne ust in ne prstov, da bi tipkale, jih pa ima Srbkinja Dunja iz Dunaja, ki ji je “ubogi Iračan” ki že dolgo ni seksal posilil sina Gorana. Oba sta do tega dogodka pozivala k pomoči “ubogim beguncem”. Jolanta Kijak je delala v restavraciji s kebabom, dokler je ni zaklal tip, ki ga je zavrnila. In tu je lepa pesmica o tem, da se ubogi muslimani niso še nič poslabšali in največje žrtve so domačinke.
  https://m.youtube.com/watch?v=8zqKkw7KT-Q

 • RdečaZvezda

  nagravžno, pfuj

 • šmentanamuha

  Hvala Bogu, da ste se končno lotili Gorenja in velenjskih rdečih podgan.

 • mona lisa

  Lepo so si lopovi razdelili bogastvo v naši državi. In sedaj še uspešno molzejo poštene državljane.

 • dr Janez Sveti

  Kriminalna mreža, ki vlada Sloveniji je zelo razširjena, finančno in politično zelo močna ter brezobzirna. Delujejo, po načelih organiziranega kriminala.

  DR Janez SVeti svetovalec

 • Primoz Papez

  Škandal24 prosim za članek o tej temi…
  ŠOKANTNO

  NOVINARKA NOVA24TV V DRUŠTVU GROZLJIVIH ČETNIKOV, KJER NAJ BI PELI ZNANO ČETNIŠKO PESEM:

  “NERETVA, ČE OVIHA DANA BIT GROBNICA PARTIZANA”

  Bili smo opozorjeni na posnetek, ki kroži po YouTube in kjer se vidi skupina četnikov, med njimi pa znani slovenski četnik in velik podpornik neofašistične SDS, ter četnik iz 2. svetovne vojne UROŠ ŠUŠTERIČ znan tudi kot TRIGLAVSKI VOJVODA. Poleg njega pa Gargamelova novinarka in članica SDS-a SOFIJA PIKA SIMIĆ.
  Po podatkih, ki nam je poslal zgrožen državljan, je Gargamelova in članica SDS-a, znana po svojih ekstremnih desnih stališčih SOFIJA PIKA SIMIĆ, leta 2011 skupaj s še živečim pravim četnikom obiskala četniško svetišče Ravna Gora.
  Po končanem uradnem programu, so se dobili v neki njihovi gostilni, kjer ni manjkalo jedače in pijače. Za četnike je znano, da so bolj slabi borci, so pa dobri v alkoholu in klanju nedolžnih ljudi.
  Tako naj bi pod vplivom alkohola tudi peli četniške pesmi Spremte se, spremte četnici, Neretva če ovih dana bit grobnica partizana,… in ostale. V petju in verjetno tudi pod vplivom alkohola naj bi se jim pridružila tudi članica SDS-a in novinarka Nova24TV PIKA SIMIĆ.

  Če utipkate njeno ime na YouTubu, boste videli ogromno prispevkov, kjer kot zmešana govori konstantno o nekih komunistih.
  Videti je celo prispevek, kjer drži in vodi okroglo mizo s slovenskim četnikom Šušteričem in nekim gostom iz Srbije oz. srbskim četniškim vojvodom Branko Jevtić. Na tem fašističnem četniškem zboru je bil tudi Andrej Magajna.
  Ker je bilo malo ljudi, je okrivila, neke rdeče sile. BOLANO!

  Bila pa je pred leti tudi pobudnica za mašo četniškemu vojnemu zločincu DRAŽI MIHAJLOVIĆU v srbski cerkvi v Ljubljani.

  Osebno nas tudi zanima koliko srbskih partizanov in civilistov je med drugo svetovno vojno pobil ali zaklal slovenski četnik UROŠ ŠUŠTERIČ?

  Kaj naj rečemo na vse to?

  Da očitno SDS v svoje vrste pobira od ustašev do četnikov, kriminalcev, drogerašev, …. pa verjetno lahko kmalu pričakujemo še kakšnega pripadnika ISIL-a med njimi.

  SDS JE ZLO V NAŠI DRŽAVI!

  SI ŽELIMO, DA NAM TAKŠNI VODIJO DRZAVO?

  PO TEM POSNETKU, NAS JE LAHKO RESNIČNO STRAH!

  • totex39

   Kaj pa ima SDS s tem, a spet mešaš drek ?

   • Johan

    To počnejo že od leta 1945 dalje

   • šmentanamuha

    To je samo prefrigana UDBA-ška metoda.

   • Primoz Papez

    Je vidna članica sds-a

  • šmentanamuha

   Primoz Papez, govoriš kot naščuvan stekel pes. Kdor prebere tvoj zapis, si z lahkoto predstavlja krvnike, ki so se po koncu vojne znesli nad neoboroženimi in zvezanimi ujetniki. V svoji notranjosti si popolnoma razkrojen, vreden usmiljenja.

   • Primoz Papez

    Kaj so pa delali domobranci????
    Mogoče jih niso zvezali so pa jih tolkli z macolami po glavi..

    • šmentanamuha

     Si lahko še bolj prozoren? To, kar se je dogajalo po koncu vojne, je nezaslišan zločin nad lastnim narodom. Če komunjaram še vedno vse verjameš, potem ti res ni pomoči.

     • Interkom

      Tudi v času pd 6.4.1941 do 9.5.1945 v Jugoslaviji NI BILO vojne, saj noben Jugoslaviji ni izročil vojne napovedi. In to da so kriminalne bande nacifašistične tolpe z orožjem vstopile na ozemlje kraljevine Jugoslavije je zločin, ki mu ni para. Isto kot ISIS na BV. Pa morili so ravno tako isto. Ampak po 10.5.1945 so pa dobili z isto mero vse, kar so oni štiri leta počeli.

  • Johan

   MAFIJA OH PA JOH, GOLAZEN RDEČA BO ŠE REVOLUCIJO NAREDILA, SPOKAJTE SE V JUGO GOLAZEN !

  • Janez

   Ja Papež,tebe je resnično lahko strah,ampak ne “četnikov”.Strah te je lahko samega sebe in tvoje nore pameti.Strah te je lahko samega sebe,kajti pri tebi in tvojih neumnostih na bolje sigurno ne bo šlo.In tega se je bati.

  • nevtrino

   Mislite, da ni že povsod jugobutalcev ? Kako so pa razporejeni ?

  • nevtrino

   In so četniki peli tudi o Gorenju ? Na napačnem mestu ste to objavili … Ali bi pa radi malo zmanipulirali ?

  • Karmen

   Draža Mihajlović in njegovi četniki so bili rehabilitirani – ČETNIKI SO BILI EDINI, KI SO SE NA PODROČJU SRBIJE BORILI PROTI NEMCEM. KOMUNAJZARJI SO NJIHOVE BORBE PRIKAZOVALI ZA SVOJE.

 • totex39

  Preveč svinjarij se dogaja v rdečem Gorenju in kmalu bo tudi ta balon počil, vendar lopovi bodo svoje pobrali, delavci pa bodo pri tem najbolj osiromašeni.

  • šmentanamuha

   Lopovi so svoje že zdavnaj pobrali, zdaj se samo poskušajo z opranim denarjem iti kapitaliste, pa jim ne gre, ker ne znajo. Ko se zakvačkajo, pa vedno na pomoč priteče država. Vsaj do zdaj je bilo tako.

 • karpelec

  V vsakem peresu naše kure tiči šopek cvetk, ki v državi tvorijo cvetličarno umazanije, ki ji ni konca ne kraja in namesto pomladnih dišav prinašajo vedno večji smrad, ki se noče razgradit.

 • odzunaj

  Še en odkrit primer udbomafijske kraje, popolnoma identičeno rojstvo udbomafijskega podjetja, lastništvo in rast kot pri podjetju brata vodje posebne tožilske skupine za pregon najhujšega kriminala Hareja Furlana. Njegovo podjetje je še pod YU ustanovil PRIMEX v davčni oazi. Postopno je prehajalo lastništvo na očeta Furlana, ki je imel v Primexu visoko mesto in podobna posebna pooblastila. Po osamosvojitvi postane 100% lastnik oče Furlan, s časom preda direktovanje sinu , bratu Hareja Furlana,vodje posebne tožilske skupine . Ustanovijo vzporedno istoimensko podjetje z istim programom, prenesejo celotno dejavnost na novo podjetje in staro podjetje likvidirajo. Z novim podjetjem mastno služijo s prodajo precenjenih umetnih kolkov bolnici v Šempetru, vse to pa se plačuje iz zdravstvene blagajne vseh nas !. Po javnem razkritju podjetje zaprejo. IN NOBENEMU NIČ !!!
  Nobene preiskave, nobene prijave, nobene obsodbe !!!
  Vsi mi pa plačujemo tožilsko preiskovanje tudi zakonsko nespornega posojila stranke SDS, ki bi ga vračala SDS sama kot “privatnica”, ki pa ga je takoj po posebnem tolmačenju zakona vrnila !!!!
  Dnevni dokazi, kako pravosodje ščiti udbomafijsko krajo državljanov Slovenije !
  ZATO imamo najnižje plače in pokojnine v EU. In precej nižje celo od Grkov, katerih slabo gosp. stanje vsi financiramo !

  • šmentanamuha

   To bi morali spoznati tudi poprečen volilec, vendar ima svoj um nadresiran, da ga sploh ne uporablja več, ampak samo voli na ukaz.

   • Soave

    Saj nič ne vedo. . . . . gledajo samo Hanzi in Pop tv. . . . . . če pa že kaj slišijo, pa pravijo, da vsi lažejo in goljufajo, pa je !

    • šmentanamuha

     Torej ima Kučan prav, ko pravi, da so volilci butasti, al tak nekak.

 • Olga_10

  Volitve in lustracija!

 • Soave

  Zato se nič ne čudim stanju v naši državi !! Takih, kot sta ta dva zgoraj, je na kupe.
  In od njihove pogrnjene mizice padejo tudi kakšne drobtine drugim, ki zato molčijo.

 • bubamara

  Bolj je problem poslovanje skupine Gorenje. Lani ustvarilo 1,3 milijarde € in ustvarilo 1,2M€ čistega dobička. Pa še ta dobiček je verjetno rezultat knjigovodske akrobacije. Gorenje s takimi rezultati ne bo dolgo zdržalo nad vodo. Ampak, tukaj je politika zadaj. Na žalost.

  • šmentanamuha

   vedno je bila. Bobinac je slamnati direktor.

 • južnificirana_si

  zda uvaja 30% carino na gospodijnske aparate, situacija je zaje****

 • Oregon

  to so prave gazele, z dvema zaposlenima 600 jurjev dobicka, ne pa Gorenje z nekaj tisocimi par milijonov :-) :-)

 • xtc

  Komunisti izčrpujejo še zadnji eurčke iz propadasjočega Gorenja.Gorenje je ruševina Bobinac pa laže in krade kot Voljč in razlaga ,da saj bo.Leve ovce pa nasedajo.

 • Borut Zabret

  Sem mislu,da bodo kaj vec napisali o mojem sosede Stanicu in njegovem sinu,ki tudi sluzita na veliko z posli z drzavo pa hotel imata na Slovaskem itd..ce ga pa grdo pogledas te pa ze policaji terorizirajo in dobis se poloznico.

 • primsek

  povejte še kaj o tem, kaj je priznal zlati dečko SDS Domen Zavrl, pa kaj je z Lovšinom, ki je pral denar za Janšo, pa kaj je z Bavčijem, ki je bil zraven pri trgovini z orožjem; malo napišite o desnem kriminalu, pa ne o tem, kako vrže svinjsko glavo na gradbišče džamije Biščak, ampak kako on postavi doprsni kip Janši na steber Kidričevega spomenika : po ušesih in po rilcu smo ga prepoznali, osamosvojitelja

 • ZeleniJurij Zeleni

  ..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!