Tudi na Hrvaškem odmeva sumljiva smrt kontroverznega Slovenca v zadrskem zaporu: Prepričani, da je Rotar živel v revščini, saj ni imel niti za kruh, vozil pa se je z avtobusom

Nekdanji direktor podjetja Mirage Robert Rotar (foto: Tjaša Jakše Gazvoda)

Misteriozna smrt slovenskega podjetnika Roberta Rotarja v zaporu v Zadru je preplavila tudi hrvaške medije. Domačini v zadrskem Diklu pa so naravnost šokirani že vse od takrat, ko so Rotarja odpeljali v zapor, saj se je v zadnjih dveh desetletjih zelo vključil v njihovo okolico. Predvsem si je od njih izposojal osnovne stvari, kot je elektrika …

Prebivalci Dikla se, ko prebirajo novice o Rotarju, sprašujejo: “Kakšen prestiž? Kakšna prestižna vila? Kakšni milijoni? Robert v zadnjih petih ali šestih letih ni imel niti 5 kun (0,68 evra, op. p.) za kruh.” To je potrdil tudi njegov najbližji sosed in dodal, da Rotarjeva “prestižna” vila že več let nima niti elektrike niti vode. Poleg tega je bila že večkrat oropana, v njej ni več niti kablov niti vtičnic. “Rotar se je vozil z avtobusom,” je dodal in razkril, da so Rotarju pred leti operirali raka na prostati in je operacijo uspešno prestal. Predvsem pa, da je zadnja leta živel kot siromak.

Rotarjev sosed Frane G. iz okolice Zadra je razkril, da je Rotarju posodil elektriko, da je v njegovi “prestižni” vili gorela vsaj ena žarnica.

Stroje je želel prodati, a mu ni uspelo
Sosed je za spletni portal Jutarnji razkril, da so domačini vedeli, da poseduje velike stroje, s katerimi je tiskal dokumente, po njihovem prepričanju predvsem potne liste različnih držav. “Meni je te stroje pokazal, imel jih je v garaži. Težki so tudi po več ton in zelo dragi. Poskušal jih je prodati, vendar mu to ni uspelo. Mene ti stroji sicer niso preveč zanimali,” je dejal in razkril, da sta imela skupno strast do letenja. Sosed, ki ga omenjeni medij razkriva pod imenom Frane G., je še dodal, da je nekdanji pilot, Rotar pa je nekoč imel helikopter.

“Videl sem dokument, ki je razkrival, da Rotarju Slovenija dolguje 21 milijonov evrov, njegov bančni račun pa je bil blokiran.”

M. S.

 

 • joza joza13

  Torej, bil je le orodje LDS-a.

 • dr Janez Sveti

  “Kako došlo, tako prošlo!” Narodna
  DR Janez Sveti genij

 • Ana Job

  Rotar ni prvi ne zadnji, ki naj bi ga mafijska država Slovenistan ogoljufala. Tudi obrtniki, ki so gradili stadion Stožice naj bi imeli precej problemov s plačilno nedisciplino državne uprave.
  Zgleda, da je lažje “likvidirat”, kot plačat.

 • karpelec

  Z veliko žlico je treba znati jest, ker drugače ta ne najde ust.

 • stajerc5

  Prav smili se mi. Verjetno se tistega zadnjega poljuba od botra ni dobil, preden je sel v vecna slo-udbovska lovisca…

 • xtc

  Rotar je le eden od “podjetnikov” ,ki jih je ustvaril Kučanov klan ,da je črpal denar iz te firme,ko so ugotovili,da je posel šel so tepčka prepustili usodi,ko ni več služil njihovem namenu.Očitno pa je tepček dobil kako idejo,da bo spregovoril in peprosto je le “padel”,če to kdo verjame temu.

  • šmentanamuha

   Mhm, kr dobro sklepanje.

 • Moral se je dobro zamerit mafiji, glede na to, da se je vozil z avtobusom…je bolj varno kot z avtom.

 • tramal

  Enega lopova manj na svetu s tem eden več v družbi z titom v peklu.

 • šmentanamuha

  Če je pa še reven umrl, pol je dobu pa dvojno karmo. Ampak tale smrt zagvišn ni bila naravna.

 • cosmosjasnovidec

  Komunajzerji so pričeli obračunavati med sabo,er se bojijo kdo bo koga izdal.
  Rotarjeva smrt seveda ni naravna niti slučajna je pa vprašanje kdo izmed teh parlamentarcev SLO vlade je imel prste vmes pri njegovi smrti.Nekdo od teh jo je naročil ter podkupil hrvaške paznike to je ziher vendar je cela levaška vlada tam in niti ne bodo preiskovali saj so izdajalcem hvaležni za prodajo Slovenskega ozemlja in izdajalstvo glede Arbitražnega sporazuma.
  Če bi jaz bil tam policaj bi se prvo lotil kehlavega tovariša “erjavca” in tovariša”pahorja”.

 • Joža Gabroža

  ha ha tak je kop te odklopijo od državnih jasli upam da pridete vsi lopovi te države na njegovo pot

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!