Turški tovornjak na Gruškovje pripeljal sedem mladoletnih Afganistancev

Fotografija je simbolična Foto: STA

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje sedmim Afganistancem, starim od 14 do 15 let, zavrnili vstop v Slovenijo in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Afganistanci so se skrivali v tovornem vozilu s pripetim priklopnim vozilom in turškimi registrskimi oznakami. Tovornjak je vozil 50-letni državljan Turčije. Policisti so pri pregledu vozila ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, na desni strani vozila prerezana in nato s pomočjo igle, ki je bila vstavljena v prerezana konca pletenice, ponovno sestavljena. Na to so postali pozorni in pri nadaljnjem pregledu uporabili še tehnična sredstva.

CO2 tester je v tovornjaku s turškimi tablicami pokazal močno povečano vrednost ogljikovega dioksida, detektor srčnega utripa je nakazal možnost, da so v priklopnem vozilu osebe, meritev z napravo ralen pa je bila pozitivna. Policisti so opravili podroben pregled notranjosti priklopnega vozila in med tovorom našli sedem oseb, ki so se  poskušale izogniti mejni kontroli in vstopiti v Slovenijo. Afganistanci naj bi bili stari od 14 do 15 let.

B. J., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!