Umrl je diplomat in znanstvenik dr. Milan Orožen Adamič

Milan Orožen Adamič, Foto: Nova24TV

Umrl je dr. Milan Orožen Adamič – vrhunski znanstvenik, univerzitetni učitelj, diplomat, politik in redni komentator Nova24TV.

Dr. Milan Orožen Adamič je bil nekonflikten, nesebičen, kolegialen in strpen človek, kar mu je omogočalo, da je z lahkoto navezoval pristne stike in pridobival nove in nove prijatelje. Vselej, ko je razpravljal o družbenih in političnih vprašanjih, je sogovornike nagovarjal s prepričljivim, a strpnim nastopom, z močjo argumentov, kar mu je omogočala široka izobrazba z različnih področij. Diplomiral je na Filozofski fakulteti leta 1971, na isti pa še doktoriral leta 1994. Vrsto let je bil zaposlen na  Geografskem inštitutu dr. Antona Melika ZRC SAZU, na kar je bil še posebej ponosen.

Bil je tudi član vrste strokovnih komisij doma in v tujini, tudi pri Unescu. Za svoje znanstveno-raziskovalne dosežke je prejel več nagrad. Med letoma 2005 do 2009 je bil veleposlanik Republike Slovenije na Hrvaškem.

C. Š.

  • Anton

    SOŽALJE SVOJCEM POKOJNEGA.

  • xtc

    Vsakega doseže nujno slovo,tako pač je SREČNO v BOLJŠI SVET,sožalje svojcem.

  • Antonius

    Svojcem pokojnega Milana Oražna Adamiča namenjam intimno razmišljanje o našem tihem odhajanju v svet hvaležnih spominjanj, da njegovih prizadevanj in dela, ne izgubimo v času meglene pozabe.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!