Ustavne sodnice Špelce Mežnar se drži vzdevek “politkomisarka” – je prav ona tista, ki stoji za usklajenimi medijskimi napadi na Jakliča?

Ustavna sodnica Špelca Mežnar (foto: STA)

Zapis Boštjana M. Zupančiča z naslovom “Udbovska deca o bioloških naslednikih nekdanje udbovske elite”, ki so ga med drugim objavili tudi na spletnem portalu Siol.net, pozneje pa pod pritiski umaknili s spleta, se po naših virih vsak dan še kako čuti tudi na Ustavnem sodišču RS. Špelca Mežnar je tista ustavna sodnica, za katero se v javnosti govori, da sploh nima ustreznih kvalifikacij za ta položaj, sicer pa se požvižga na zahodno ustavno pravo (na argumente iz primerjalne ustavnopravne stroke namreč odgovarja s šokantnimi izjavami, rekoč “ustavno pravo je to, kar mi pravimo, da je”). Na ustavnem sodišču menda velja za politkomisarko, naši viri pa trdijo, da stoji celo za usklajenimi medijskimi napadi na ddr. Klemena Jakliča. V javnosti je znana zgodba, da je že dan po medijski diskriminaciji Jakliča vsem ustavnim sodnikom, tudi Jakliču, na pisalne mize poslala paketek bonbončkov za Miklavža.

Njeno dvoumno dvolično delovanje je razvidno tudi iz primera Patria, ko je v zagovor medijskemu blatenju stranke SDS dala prednost svobodi izražanja, saj je marca kot edina napisala odklonilno mnenje, pred dvema letoma pa je kot profesorica na Mednarodni fakulteti za družbene in poslovne študije pripravila raziskavo na temo odškodninske odgovornosti za žaljive komentarje v spletnih klepetalnicah in k odgovornosti pozvala medije.

Spomnimo. Letos spomladi je Špelca Mežnar dala odklonilno ločeno mnenje o pravici do ugleda politične stranke. Načelno stališče večine sodnikov je namreč bilo, da politični stranki ni mogoče že v izhodišču odreči vsakršnega varstva pred negmotno prizadetostjo, zaradi česar tudi politična stranka uživa varstvo do ugleda na podlagi 35. člena Ustave RS (11. točka obrazložitve). Hkrati je večina poudarjala (12. in 15. točka obrazložitve), da mora biti teža ugleda politične stranke, ko ji stoji nasproti svoboda izražanja, “ustrezno majhna” in da je torej le izjemno malo prostora za omejitev svobode izražanja, ko gre za soočenje ugleda politične stranke s svobodo tiska in pravico javnosti do obveščenosti o tem, ali je bila stranka uporabljena za zlorabo oblasti.

Dejan Karba, novinar Dela, ki je širil laži v aferi Patria.

V primeru lažnivih obtožb zoper SDS Mežnarjeva trdila, da zapis novinarja ni posegal v ugled pritožnice
“Ne morem pa podpreti tehtanja na konkretni ravni, ki je večino privedlo do razveljavitve sodbe Višjega sodišča. Menim, da je Višje sodišče pravilno ovrednotilo obe ustavni pravici in prišlo do ustavnoskladnega zaključka, ki daje prednost svobodi izražanja,”
je zapisala Mežnarjeva. O naslovu novinarja Karbe v Delu z naslovom “Denar iz Patrie ni končal pri Janezu Janši, temveč v njegovi stranki SDS” sodnica navaja, da sporni naslov po njenem mnenju ne posega v ugled pritožnice niti v primeru, ko mu pripišemo en sam pomen – takšnega, kot ga razume večina: da je pritožnica vpletena v korupcijsko afero Patria.

Trdila je, da je bilo novinarsko (medijsko) poročanje o aferi Patria v največjem možnem javnem interesu. “Svoboda izražanja torej v primeru poročanja o aferi Patria uživa najvišje možno varstvo, ki ga poznata naša Ustava in EKČP (ter praksa ESČP),” je še dodala.

Ustavno sodišče Republike Slovenije.

Tokrat napad na medije: za žaljive komentarje niso krivi uporabniki, temveč lastniki forumov?
Sporni naslov po njenem mnenju sploh ne more poseči v že na abstraktni ravni izredno zoženo ustavnopravno varovano jedro pravice do ugleda politične stranke. Ustavnopravno varovano jedro ugleda politične stranke je v primerjavi z ustavnopravno varovanim jedrom novinarske svobode izražanja v konkretnem primeru kot teniška žogica v razmerju do nogometne žoge. “Bojim se, da je večina to spregledala,” je trdila Mežnarjeva.

Glede na raziskavo z naslovom Odškodninska odgovornost za žaljive komentarje v spletnih klepetalnicah, objavljeno v zborniku, ki ga je izdala GV Založba ob Dnevih zasebnosti in svobode izražanja, pa bi moral v primeru objave žaljivega anonimnega komentarja po njenem mnenju tudi v Sloveniji odškodninsko odgovarjati upravljavec spletne strani s forumi na podlagi splošnih pravil obligacijskega prava (krivdna odgovornost), pri tem pa se ne bi mogel uspešno sklicevati na privilegije, ki veljajo za nevtralne ponudnike internetnih storitev.

Z drugimi besedami, sodnica Mežnarjeva bi na forumih preganjala medije in ne tistih, ki pišejo.

Nina Žoher, Luka Svetina

 • samotoje

  Ženska očitno nima potrebne zrelosti in umskih kapacitet za položaj, ki ga zaseda. Ker ji je funkcija zlezla v glavo, in ker tega ni sposobna obvladati oz. ne zmore ravnati drugače kot nezrelo in neodgovorno, tako pač ravna. Tak človek tudi ni sposoben razmišljati samokritično ali, bognedaj, priznati svojih napak. Teflonski karakter.

  • Milan Muhič

   Popolnoma se pač moram strinjati z komentarjem samotoja, le dodal bi sledeče. Očitno se ustavna sodnica Mežnarjeva, (kdo in na podlagi kakšnih referenc jo je pripeljal v prevelike čevlje?) požvižga na sodbe in pravo ESČP, tako jo javno vprašam, kod ustavno sodnico, “kaj je za vas javni interes, ob poročanju novinarja Karbe, laž, ali resnica?” Od vas kod ustavno pravno sodnico pričakujemo, kar je v javnem interesu odgovor brez lepotičenja in ovinkarjenja

   • Majda

    Tudi jaz in vsi, ki se drzimo zakonov, postavljam isto vprasanje! Sva in smo pa res naivni, ker pricakujemo pravno argumentiran odgovor, a ne! Ce bi se jaz takole noro obnasala v sluzbi na sodiscu, bi me doma oce dal cez koleno! Vzgoja, vse se zacne pri vzgoji!!!

  • Borut Stari

   Za naročena dejanja ali pa to kar počne ni treba imeti zrelosti in umskih kapacitet. Prav nasprotno.

  • dob

   Ženska ima natanko tisto zrelost in umske kapacitete, ki so potrebne za izvedbo tega, kar ji kučan naroči.

   • samotoje

    Torej nobenih. Ko človek naredi tisto, kar mu naroči nekdo drug in ni sposoben razmisleka o moralnosti naročila, nima nobenih umskih sposobnosti in nobene zrelosti. To je odpoved lastnemu umu.

    • dob

     Če se ne odpoveš lastnemu umu, ne moreš biti komunist. To je predpogoj.

 • Božiček

  Probu ji bom čez dimnik en žakelj ZKP spustit, sam nisem prepričan, da bo delovalo.

 • Čudi me, da Cerar ne skuša bolj izkoristiti in upoštevati mnenja dr. Boštjana M. Zupančiča, ki je svetovno znan, kot vrhunski juristični strokovnjak.

  • Karmen

   Hej počakaj malo, Cerar je nad dr. Boštjanom M. Zupančičem.

 • Goran Hvala

  zakaj se janez jansa laze na twiterju..?…ceje tak resnicoljub…mislim glede pucnika in njegovega pogreba…povod za njegove lazi pa je pogreb sugmana….tip res misli da noben ne zna upurabljat interneta razen twiterja…res neverjetno kaksne fantazira ta tip…kak ga bos resno jemal ce pa model laze se o nekih pogrebih…

  • Majda

   Ime pravilno, saj nisi sposoben samorefleksije in pogoris na prvi stopnici znanja. Nikoli nisi bil pameten, se manj sposoben, pa bi rad bil! Kako zelo se je usoda poigrala s tabo, dokazujejo tvoji komentarji. Ko je Bog delil pamet, si pa manjkal.

   • Goran Hvala

    Bog mi ni nc podeliv tko kot vam desnakom…vam je vse od boga dano…;-)..jaz pac nism desnak in sem neumen..to vedno povem in priznam..sej vedno ponavljam da se ne razburjat tolk glede nedesnih neumnezev..bodite srecni da obstajamo da ste vi lahko pametni…;-)..

 • RATATA

  Famozna neodvisnost sodnikov bo ostala fama dokler se bo na pravno fakulteto lahko vpisal vsak dudlar in ne le izbrani, ki imajo v glavi pošlihtano.
  Takrat bodo lahko delovala tudi kasnejša sita za izbor na sodniške funkcije, ker bodo le pošlihtane glave lahko izbirale samo med pošlihtanimi glavami.

  • Ana Job

   Dokler bo vladala udbaška nomenklatura ne bo bolje!

 • Ana Job

  Špelca je samo “psica” ki mora lajati na ukaz, ko ji to ukažejo!

  • von Rhein

   Niti mešanka ni,je čistopasemska iz rodu NBOT (novi borci za obrambo tekovina).

   • Ana Job

    Za čistokrvne rottweilerje pravijo, da so nevarna pasma, ki lahko pogosto napade celo svojega lastnika, torej lahko čakamo in opazujemo, kaj bo s to čistopasemsko kuzlo!

 • bubamara

  Ljubo Bavcon pravniški kader.

 • sloustava

  En aksiom drzi: ko se na vse pretege zaletavas v znanje ddr. Jaklica in mu ugovarjas, pokazes svojo majhnost in malovaskost, zlehtnobo in pritlehnost. To pa so vrline boljsevikov, osebkov, ki nikoli ne bodo postali ljudje. Ljudje v tistem pravem pomenu besede. Ljudje, ki imamo vest in pamet in nismo nikogar hlapci ali dekle, ljudje s posluhom za pravico in resnico. sloustava

 • domovina mili dom

  Ko komunisti pišejo, je svoboda govora. Ostali imajo sovražni govor. Mater jim…
  Tega rdečega sranja se bomo rešili samo na ulici s 100K udeležbe za začetek. Kri ni voda. Zato tile incest gensko okvarjeni .

 • Anton

  če Dejanu zamenjaš samoglasnik v njegovem priimku, dobiš tisto kar pač je.

  Kviz: Katero besedo iščemo?

  sarkazem press

  • goldhorn

   a -> u

 • učko

  Dokler bo Udbo-mafija imela v rokah sodstvo, tol’k časa ne bo drugače. Sicer pa je tako sodstvo sramota za vse pravnike te države !!!!!

  • goldhorn

   Ne samo sodstvo. Tudi medije in šolstvo bi bilo treba prečistit.

 • Zima prihaja

  Kdaj se bodo sanirale bedne plače za rajo da bo možno živeti koliko toliko normalno ?KDAJ?

  • Karmen

   Kaj se pa pritožuješ? Imaš to, kar si volila. Levaki so sebi že uredili dobre plače, pokojnine, privilegije. Raja naj bo pa tiho in zadovoljna s drobtinami.

 • mapu

  Ko pogledam sodnico, takoj ugotovim, da je ena zakompleksana, nepotešena deklina…

  • Janez Novak

   Ne zgleda. Njen pogled govori: kaj nam pa morejo, morejo, morejo…

 • MižekFiga

  Špelca, ki nikoli ne bo ŠPELA.

 • althar

  Tako zgleda Soroševa uničevalna agentura. Včasih se preobleče tudi v “ustavne sodnike”.

 • Hun

  pa ravno ona je najbl zasluzna da so JJ z aresta spustil

  • učko

   Sej tak je biu plan. JaJo ne sme predolg’ ostat noter, ker bi ga s tem dejansko naredil’ za disidenta in “mučenika” tega zločinskega režima. Namen je bil medijska in sodna diskreditacija. To so nardil’ tako, da se JaJo zdej tut pritožit ne more, ker je vse skupaj namerno zastaralo. Glavni “strokovnjak” za to je bil pa ravno MB Zupančič.

   • Hun

    za sektase je ze zdj nadangel brez da je mucenisko odsedel na odprtem oddelku vecino kazni

 • etrusk

  Oni so zakon , nihče jim ne more nič.

 • učko

  Komunistično-fašistična Bastilja ostaja trdna. JaJotovi cepčki pa se je ne upajo napast’.

  • von Rhein

   Izogibajo se vojni.Spomni se na ulično revolucijo,granitne kocke in uvožene balkance ,specializirane za ulične kravale.Si pozabil na borce iz Kotnikove?

  • Luiggi

   Kdo te placa in kdo te je posl na tale portal,da smetis s svojo udovsko izobrazbo?

 • Janez Novak

  Zamislimo se vsi, kaj je počela t.i. desnica dolgih 26 tranzicijskih let, da še vedno živimo v udbomafijski državi! Očitno nič. Šla se je slogaštvo za drobtinice z bogatinove mize.

  • učko

   +++++, to je to, žlahtno konzervativna desnica, po meri in potrebah Udbo-mafije. Pobira glasove naivnih farških ovc in jih “prodaja” levuharjem. SLS in NSi pri tem prednjačita.

   • mginko

    Te zopet daje pritisk, da bluziš?

 • T-Rex

  “Samoidentifikacije, ki je osnova transspolnosti, se pri nas ne jemlje za dovolj legitimno, da si ‘trans'”

  članek na naslovki, prvi po vrsti na rtv. LOL

 • janez zorman

  Jaklič se politkomisark in politkomisarjev nima kaj bati. Je na položaju, ko mora vsak odklon od realnega obveščanja javnosti obelodaniti. Udbopartija in Pahor se ga ne bojo upali napadati, ker vejo, da ga imamo Slovenci za enega najbolj kredibilnih sodnikov.

  • pupa

   Prav DDr Jakliča ločena mnenja bodo razgalila pritlehnost te in podobnih politkomisark enako bodo razgalila tudi šolske ustanove kjer so (če spčoh so) doštudirale in “profesorje” ki se tako lahkotno podpisujejo pod njihove diplome-

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Ponosen sem na mojega kolego Jakliča!

 • Iva

  Problem je, da bo ta ženska smetila na US kar 9 let!
  Ni dovolj, da jo razgalja Jaklič in Nova24TV, morali bi jo tudi dominantni mediji in pritisk javnosti, kajti “notranje ožje in širše okolje” z maloštevilnimi jakliči ne daje optimizma za spremembe v pravosodju.

 • Hribouc

  Tovarišica še ni opazila, da je z Jakličem v Slovenistan prirajžalo enormno znanje z velikim Človekom!

  Tudi tu se je začel razpad in demontaža udbokučanistične gubernije rdeči Slovenistan, smrdljive dežele udbašev, tatov, miličarjev, lažnih socialistov “samo za svojo rit” in Barab na koti 101!

  In še nekaj: Slovenija , srčna dežela na svetli strani Alp premore še kar nekaj Jakličev in ti so vsi začeli valiti veliko snežno kepo Udbokučanizma v vroči kotel, kjer bo izhlapela za vedno!

 • montyamp

  Takšne nepotešene zafrustrirane furije , peljejo državo v propad .

  Zato pri muslimanih hodijo ženske pred moškimi , samo po minskem polju .

 • montyamp

  JAKLIČ GRE BANDITOSODJU NA ŽIVCE.
  ŽIVEL DDR JAKLIČ

 • montyamp

  Po poturicah pa pridejo udbovske posrbice ???
  Ka Slovenci , boste spet pustili da vas sodrga potamani kot 1945 ???

 • bubamara

  SLO sodišča imajo temelje na tekovinah revolucije, ko je bilo prelito morje bratske krvi. Brat s krvavo roko do rame je zmagal. Ljubo Bavcon je zmagal.

  • stajerc5

   Celi generaciji+ je dal rdecega strupa pit, izrodek clovestva!

 • T-Rex

  oba osebka na sliki izgledata zelo neinteligentna , tako kot vsi levuharji :)

  • von Rhein

   Sprovociral si me,da sem si dobro ogledal sliko,poteze na njenem obrazu,pogled in kožo,ki se mi zdi malo zanemarjena.Res deluje kot neka,iz vzhoda Evrope uvožena kelnarca, v bifeju na Muenchenski železniški postaji.

   • T-Rex

    in ta kelnarca je ustavna sodnica. zato pa smo kjer smo

    • Johan

     Čistilka je z udbovskim honorarjem

   • Johan

    Romi so jo izgubili, ko so kradli železo

    • Luiggi

     Tle pr nas se ne splaca krast zeleza,na odpadu dobis sest (6) centov za pound!!

 • Borut Stari

  Po obrazu možaća in transvestit. LGBTQ. Pa to.

 • črnaovca

  Kdo pa je ta Jaklič da ga tako branite, če je sposoben se bo branil sam

  • Iva

   Jaklič je tisti, ki brani pravice posameznika pred močjo države. L’Etat, c’est moi , pravi kontinuiteta (tudi udbovska deca).

   • Ne razumem

    Ne vem ce si ti samo neumna ali se sprenevedas, za njim stoji jansa, ki je mocnejsi od drzave. Si prebrala V imenu drzave in Prevarana Slovenija ali ne. Daj se ze nehaj sprenevedati. Ker tako neumnih ali nepostenih kot ste tukaj, je res malo.

    • Iva

     Tako velika glava, pa tako malo možganov!

  • stajerc5

   Jaklica sploh ni potrebno braniti, ker je za vsakega zivecega v Sloveniji taksen “tatamata”, da ga lahko gledamo samo od spodaj navzgor. Plavooki rdeci murgljski palcek pa se veliko bolj!!!

  • lukamiha

   Si res tako neinteligenten?

 • Rotar Jakob

  krćanovo udbomafijsko krivosodje z zalego tudi na ustavnem!

 • Šobar Davorin

  Kolikor nam je znano, je bil pravi komisar gospod ijjj, dr hon.causa. V četi Ivo Lola Ribar.

  • lukamiha

   Seveda, ti pri osemnajstih letih še vedel nisi, kdo je Ribar in šele zdaj prebiraš zgodovino iz leta 1977 za osnovne šole, ijj je pa pri teh letih začel spoznavati, kako enoumen je bil predmet zgodovina v takratnih učnih načrtih!

 • Raamko Rom

  Mi zaupamo samo Janezu Jansi!

  • montyamp

   Zakaj ste pa komunisti Krambergerja ustrelili ???

   • Jovo Jamnica

    Ti tak povem. najbolše bi blo fprašat Pukšiča, keri je baje dober prijatl ot Kanglara. Možno, da je Kanglar Pukšeči kaj povedo, saj se je svoj cajt hvalo, da je prvi razisko plac, otkot se je na Iveka strelalo. Pukša se pripravla na volitve drugo leto, pa bi bla to za njega dobra reklama…

    • montyamp

     Bom vidu kaj se da naret ???

 • xtc

  Ko že babnico vidiš ,veš ,da z njo nekaj ni povsem v redu njena ravnanja pa to potrdijo.
  Ne samo ,da ima dvoživkarska stališča torej ,če se škodi dedni stranki je to svoboda govora in pravica do obveščenost,ko gre pa za zapise ,ki prizadevajoo leve stranke pa je to sovražni govor ,fašizem itd.
  Seveda lahko Karba osebno govori kar hoče o SDS to mu zagotavlja pravica do svobode izražanjaa(seveda je možen tudi civilni postopek zoper žaljivke,a v to malo kdo gre),seveda pa novinar Karba Karba pač NE more pisati vsega kar mu pade na pamet,saj ga zavezuje profesionalna etika in seveda to ,da mora imeti za svoje trditve jasne dokaze,če gre zadeva na sodišče,saj lahko z lažnivimi objavami povzroči ogromno materialno in nematerialno škodo oškodovanemu,zato je kazenska in finančna odgovornost nuja,nojno pa je vpeljati tudi ukrep prepovedi opravljanja poklica novinar in delovanja v medijih v izrecnih kršitvah,kot je to počel ravno Karba,kot novinar.
  Nadalje,največ sovražnega in pravzaprav pozivnega govora k odkritemu nasilju in nasilju je ravno na levih forumih,kot tudi s strani levakarskih forumašev,ki načrtno vdirajo na desne portale in pod raznimi nicki,pisarijo hujskaške izjave ali pa kar nemalokrat pozive k obračunavanju.
  Sam imam izkušnje z foruma,kjer so levi provokatorji najprej žalili neljube jim komentatorje,nato pozivali k likvidacijam desnakov a se ni zgodilo nič,nato so isti komentatorji pod drugimi nicki začeli pisati proti leve komentarje in z pozivi k pobijanju,je forum bliskovito ukrepal,počistil je vse desne komentatorje-ne glede kaj so pisali in kako in od takrat kraljujejo isti levo sučni nicki na tistem portalu,kritike levih malodane ni.
  No vidim pa ,da se na tem portalu dogaja isto in da gre za iste ljudi ,ki pod različnimi nicki skušajo doseči zapiranje levici neljubih forumov in medijev in doseči cenzuro,ki omiogoča le levopranje možganov.Da o nižanju nivoja nima niti smisla.

  • Johan

   Oba sta gadna, če bi ju srečal, bi se ustrašil in bežal

   • sumljivislon

    ˝gadna ˝ tega ni v slovenskem pravopisu – sklanjaj pravilno – besedo?!

  • von Rhein

   No vidim pa ,da se na tem portalu dogaja isto in da gre za iste ljudi ,ki pod različnimi nicki skušajo doseči zapiranje levici neljubih forumov in medijev in doseči cenzuro,ki omiogoča le levopranje možganov.Da o nižanju nivoja nima niti smisla.
   …………
   Precizna ugotovitev,ki kaže kakšen način uporabljajo v svoji “specialni vojni”. Na žalost je vmes precej dresirane mularije.

 • Olga_10

  Kako naj o časti razsoja skorumpiranka brez časti?

 • xtc

  O BMZ sebni nimam ravno dobrega mnenja ravno zaradi seanse v ljubljanskem hotelu kjer je Kučanu in sodniški druščini razlagal ,da naj z norostjo Patrija za božjo voljo ne gredo pred ESČP,ker bo le to razmontiralo SLO sodstvo,namesto da bi pustil ,da zadeva gre tja in da se v državi končno naredi red.
  Ima pa tudi nekaj zelo dobrih komentarjev v katerih se z njim pač tudi še kako strinjam.

 • Johan

  Oba nista niti približno slovenskega rodu, sta izmeček jugovine !

  • Pesjan

   Saj si tudi ti izprdek siptarske kur…..

 • Grenze

  Očitno ti kalibri kadijo čudne substance pogled pove vse sila kola lomi .

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Pogovarjamo se o ustavni sodnici, nekateri ljudje nižje rase pa v pogovor vpletajo Janeza Janšo, slovenskega narodnega junaka.

  Sodnica Mežnarjeva bo kmalu bivša ustavna sodnica, Janez Janša bo pa večno, dokler bo živel še kak Slovenec, zapisan v naših srcih.

  Tako trdim pri vseh svojih častnih naslovih in doktoratih

 • Olga_10

  Je sestra dvojčica druge politkomisarke – Evgenije s Hanzi….

 • Antonius

  Procent krivosodnih svinjarij na slovenskih sodiščih je na strani žensk.
  Ker sodna veja oblasti sebe ne jemlje popolnoma zares, posledično na krivosodju tudi nobene resnosti ni.
  Odgovornost do svojega sodniškega dela jim je namreč *španska vas*.
  Kaj nam pa morete, slovenske reve posrane, mi smo nedotakljivi sodniki s trajnim mandatom, je *refren* njihovega javnega obnašanja do slovenske javnosti.
  S parlamentarno večino izvoljena SDS bi podkupljivim sodniškim barabam dala potrebnega vetra, ki bi njihovo zajebantsko neodgovornost slekel do nagega. Noben sodnika-ca ne bi smel obdržati sodniške funkcije, če mu je sodni proces pobegnil v zastaranje.
  Izbira *gnoja* v Ustavno sodišče je posledica usklajevanj in dogovorov predsednika države z izvoljeno vlado.
  Pahorju, Cerarjevi vladi in naivnim volivcem se imamo zahvaliti za porazen izbor ustavnih sodnikov, ki pplitikantsko vladajo na Ustavnem sodišču.
  Danes imamo na Ustavnem sodišču same take pristranske barabe, ki jih je v parlamentu napovedala bivša sodnica Jasna Murgel. Mežnarjeva je rezultat prav teh naporov, ki jih je napovedala Murglova.

  • Janez

   ++++++++++++ !
   Se strinjaam absolutno.
   Ni druge, kot spremeniti zakonodajo.
   Sicedr bodo v nedogled prihajali na pomembne položaje piflarji !
   Z vsemi formalnimi papirji – pa brez osebnih kvalitet in pravih dosežkov. L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   MI VZTRAJNIKI BOMO NADALJEVALI POZITIVNE POBUDE – KOT KOREKTNO DRUŠTVO.
   Za poboljšanje praava in R. SLO zakonodaje.

 • bisabre

  Pa kdo je ta Špela? V urejenih državah so ustavni sodniki zreli, izkušeni in ugledni ljudej. Brez neke kilometrine sploh ne moreš postati ustavni sodmnik, le pri nas je seveda obratno. Mežnarjeva trpi zaradi strokovne in moralne Jakličeve avtoritete, kar je zanjo nedosegljiva želja. Samo v Bananistanu se lahko pripeti kaj takega, da se očitno politično profilirana ustavna sodnica spušča na osebno raven komentiranja ter kritik svojega, nedvomno strokovno daleč najkompetentnejšega kolega oz. sodelavca. Smo sploh še pravna država?

  • Aron

   Model, Jaklic nima dneva sodne funkcije, in ti Spelco obtozujes, da nima izkusenj? Ste desnuharji res tako glupi al se sam delate in ste za to plačani z golazem?

   • Jovo Jamnica

    Jovo jamnica > Aron 22 minutes ago
    Detected as spam This isn’t spam »

    Pri
    nas ni bistveno, koliko ima kdo sodne prakse. Če bi bil jaz na mestu
    ddr. Jakliča, nikoli ne bi kandidiral za ustavnega sodnika. Vsakemu
    laiku je evidentno, kakšna je sestava US. 6:2. Ddr. Jaklič lahko piše
    ločena mnenja v nedogled in cuka za rokav starega kolega Šorlija, da se
    mu s svojim podpisom pridruži. Kateri laik pa sploh razume ločena
    mnenja, četudi so javno objavlena???

    • rrrrr

     Jaz! Saj so bistra kot Soča, modra kot Sokrat in poštena kot Jože Pučnik. …
     (Ma , OK, osnovno šulo pej moraš jemat, taku ku jest….)

   • Srečko Starič

    tvoja mama nima prakse ko te je rodila imbecil

   • Lustrator

    No, tudi kršenje človekovih pravic, ki je pri naših nelustriranih sodnikih bolj pravilo kot izjema, je na nek način PRAKSA – je pa res, da so v tujini za takšno prakso nagrajevani z zapori, pri nas pa z najvišjimi in njbolj uglednimi funkcijami v državi in pravosodju.

   • T-Rex

    koliko ste levuharji plačani , da smetite z vašimi nebulozami na tem portalu? aja , ste plačani s socialo :)

    • Aron

     No, koliko dni sodniske funkcije ima Jaklic, smartass?

  • realist

   pa kaj imajo ti ljudje diplome iz hitrega tečaja iz bivše JUGOSLAVIJE IZ KRAJA ,KI IMENUJE”KUMROVEC?”

 • milanček

  O madona, kaj je nagravžna, ja nimaš kaj , igra narave!

 • sodnikisozločinci

  Tu sicer večina komentatorjev spoštovano gospo (ali tovarišico, tovariša ali gospoda – ni mi znana njena-njegova spolna identiteta, zato mi ne zamerite) kar naprej kritizira, to ni prav, v vsakem človeku je tudi nekaj dobrega, vrednega pohvale, Hitler in Tito sta imela rada živali, Metod Trobec je bil odličen picopek, žal ni dobil službe,… in tako dalje in dalje. Jaz imam god na dan majcene, drobne in suhljate svetnice, znane po tem da je nahranila 100 lačnih, ki jo spoštujemo tako katoličani, kot pravoslavci in evangeličani, celo ateisti jo spoštujejo. Ime ji je sv. Polovica, njena slika visi pri meni v jedilnici na častnem mestu. V Špelci Mežnar vidim njeno štirikratno povečavo, njeno sliko bom dal zraven. Upam, da ni stena premajhna.

 • Sašo

  Zakaj so levuhi tako agresivni ? Kot Hitler, oni bi vse pobili ki ne mislijo enako kot oni, pa tako radi pridigajo o strpnosti in drugačnosti ? To so zares potomci starcev ki so še imeli nekaj v glavi, v glavnem za manipulacijo, ti mladi nasledniki pa kot papagaji trobijo za njimi, pa nimajo pojma o pojmu,.ko bodo ateki pokojni si še riti ne bodo vedeli obrisati sami.

 • mginko

  Kot mafija skrbi, da je vedno korak pred roko pravice, tako tudi stara udba skrbi za svoj mladi “naraščaj”.
  Narod to vse “požre”.

 • Luiggi

  Dalec ste prisli Slovenceljni,imate meznarce za ustavne sodnice in to na sliki zgleda ena navadna smrklja.Ali ne morete najti enega postenega odrastlega studiranega mozaka z dolgimi zivljenskimi izkusnjami,vazno je tudi,da ne smrdi po tardecih,jojo pre joj,le kam drvi vas blatni dol.Sicer pa sem opazil,da so vsa vasa sodisca napolnjena s sodnicami neznega spola,le zakaj,ali se tudi Slovenceljni bojite diskriminacije>????

  • Novakec1

   A misliš taKrivcia

 • Profesor Emeritus Ddr. Mihael

  Cel svet ve, da se samo v Sloveniji delijo ljudje na ljudi višje rase, kar so desničarji in na vretenčarje nižje rase, ki jih častno zastopajo rdečuhi, kot je razvidno iz njihovih komentarjev.

 • samsara

  Še en presežek velikega nečaka udbostricev tov. B. Pahorja, žal predsednika RS.
  Če se ne motim ima predsednik nekaj opraviti z imenovanjem novih tvarišic in tovarišev ustavnih sodnikov. Če ne naj me kdo dopolni.

 • Pezde

  Tale tovarišica rabi en dober fuk, pa bo dala mir. Kaj ne vidite, da vse to dela samo zato, ker je potrebna?

  • T-Rex

   tist ki se upa tega stvora dotakniti ima večja jajca kot superman

   • Pezde

    Pa jeklene živce in neuničljiv želodec in še veliko željo po trpljenju.

 • Olga_10

  Če stara baba ostane Špelca, to veliko pove….

  • Pezde

   Saj točno o tem sem že pisal. Špelca je, ker je nedojebana, ker je še nihče ni res dobro ruknil. Ko se bo zgodil gospod tapravi (verjetno kak majster 60-letnik), bo pa mir dala.

   • Hun

    pezde ti si res pzde

    • Pezde

     Noja, zate itak vemo, da si pol-pismen, ker ne znaš niti ene besede pravilno prepisati, kaj šele, da bi razumel njen širši pomen in čemu je pravzaprav namenjena. Ni se ti treba matrati, ker nikogar več ne boš prepričal v karkoli ali fasciniral – te že vsi na forumu predobro poznamo. Upam pa, da ni kdo moje zgornje izjave vzel za šovinistično proti ženskam, ker ni bila tako mišljena.

     • Hun

      posle jebanja nema kajanja pezde…ne sam da s sovinist se pzda si povrh

     • Pezde

      S tem si samo dokazal, da ne razumeš napisanega, sicer pa kar ponavljaj eno in isto, drugače ti bo še zmanjkalo besed, kar pa tudi nebi bilo slabo. Glede na tvoje komentarje si pa šovinist ti, čeprav slab in nepismen in še braniti se ne znaš drugače, kot z neizvirnimi in neumestnimi žaljivkami. Odklenkalo ti je…

  • Hun

   a tko k ti jalova mlada jalova stara

 • freedomfighter

  No eno stvar ma pa prav za anonimne komentarje bi mogla odgovarjat internetna stran ki ureja forum drugace ne bo noben nikoli odgovarjal saj anonimnezev ne morejo izslediti to pomeni da je edina logicna pot da za to odgovarja stran ki je dopustila take komentarje

 • if

  Ljudje, ki lažejo ali širijo laži tudi potem, ko je dokazano, da gre za laž, Indijanci imeujejo ljudje s kačjim jezikom. Tak je novinar Karba!

  Pravosodje?
  Pravosodje, ki je bilo udeleženo v aferi Patria pretežno obravnvam kot zavestno organizirano kriminalno združbo v službi političnih kriminalcev!
  Ustavno sodišče je v tej aferi edino uporabilo zasilno zavoro demokracije, vendar s tem škdonih posledic za demokracijo ni odpravilo.
  RS še naprej trpi zaradi kriminalcev, ki niso bili odstranjeni od državnih krmil!

 • cosmosjasnovidec

  Sami umazani antipatični ksihti katerim se že po facah vidi kaj so.

 • Hribouc

  Kje tisti Masleša, ki zna sfukat Janeza Janšo?

  A postmaslešanska udbokučanistična komunajz kriminalna smetana zabuhlega krivosodja se bo sfukala kar sama ?

  Al ji bo treba pomagat s kako revolucijo gorjač, cepcev in kos?

  BANDA SATANSKA! Smrt komunizmu in banditizmu tatov, koritarjev in farizejev!

 • Dragan

  Špelca, če boš z “našimi” držala boš še daleč prišla.

 • lado

  kakšna je šele DRUŽINA ČE JO IMA???!!!ne razumem,če nima IZOBRAZBE za ta položaj da je lahko tam!!!!!!!!!!!OK LJUDJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!A BOMO NA VOLOITVAH TO GOLAZEN OGABNO NAGNAL IN JIM VSE VZELI LOPOVOM???????????????AL BOMTE ŠE NAPREJ TU GOR VISELI!!!!!!!!!!??????PO VOLITVAH SE NE JAVLJAM VEČ!!DOKAŽITE DA STE PATRIOTI NE KOMUNISTI!!LEPO VELIKO NOČ PA VSEM!!!!!!!!!!!!!!!!

 • DUŠAN ZALAR

  Take Špele za šporget pa pospravlat hišo ,mož ali partner pa jo vsak večer na gobec, da bo spala !!!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!