Ustavno sodišče ugodilo pritožbi Milka Noviča, ki naj bi umoril direktorja Kemijskega Inštituta

Foto: STA

Ustavno sodišče je ugodilo pritožbi Milka Noviča, obtoženega umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika. Razveljavilo je odločitvi okrožnega in višjega sodišča v Ljubljani glede pripora Noviču in zadevo poslalo v ponovno odločanje okrožnemu sodišču. To mora odločiti v 24 urah po vročitvi odločbe. V tem času Novič ostaja v priporu.

Ustavno sodišče je namreč ugotovilo, da je bila Noviču kršena pravica iz 22. člena ustave, ki opredeljuje enako varstvo pravic.

Jamnika naj bi dvakrat ustrelil v glavo
Novič je obtožen, da je 16. decembra 2014 okoli 19.40 na parkirišču gostinskega lokala na ljubljanskem Viču izza hrbta dvakrat v glavo ustrelil Jamnika. Ta je umrl tri dni po napadu, Noviča pa so aretirali kmalu zatem. V priporu je tako že od aretacije decembra 2014. Njegovi odvetniki so večkrat poskušali odpraviti pripor, a neuspešno.

Hribernik: “Gre za prvo dobljeno bitko”
Jože Hribernik, odvetnik Milka Noviča, je zadovoljen z odločitvijo ustavnega sodišča. Po njegovem gre za prvo dobljeno bitko v 20-mesečnem boju za dokazovanje Novičeve nedolžnosti. Dodal je, da tožilstvo do sedaj ni predložilo niti enega dokaza, ki bi potrjeval Novičevo krivdo.

B.P., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!