V Kamniku in Cerknici mladoletnikom zasegli pirotehniko

Foto: STA

Pred novoletnimi prazniki se nadaljujejo zasegi pirotehnike mladoletnikom. Kamniški policisti so mladoletniku, ki je skupaj s sovrstnikoma metal petarde na Novem trgu, zasegli 145 kosov pirotehničnih izdelkov. Osnovnošolcem in mladoletnikom v Cerknici pa so policisti zasegli 1200 kosov pirotehnike.

Policiste je o treh mladoletnikih, ki mečejo petarde na Novem trgu v Kamniku  obvestila občanka, policija jih je kmalu izsledila. O dogodku so obvestili njihove starše. Prav starši nosijo odgovornost za ravnanje svojih  mladoletnih otrok. V tem času, ko vsakodnevno poročamo o zasegih  pirotehničnih sredstev, bi  lahko bili bolj pozorni na to, za kaj zapravljajo otroci denar. V Cerknici je policija zasegla 1.200 pirotehničnih izdelkov, med katerimi so tudi zelo nevarni pirotehnični izdelki, kot sta cobra 8 in cobra 3.

Rekordno količino pirotehnike so letos zasegli policisti na območju Domžal. V hišni preiskavi so pri 30-letniku našli skoraj 150.000 kosov oziroma  600 kilogramov pirotehnike. Do odkritja so prišli po obvestilu osnovne šole iz Logatca,  da je 16-letnik v šoli prodajal pirotehniko. Po ugotovitvah policije, jih je kupoval pri 30-letniku in prodajal naprej tudi v Cerknico in na Gorenjsko.

B. J., STA

  • garfi

    mladina ima vzornike med starino

  • rubec

    Policaji so pri vseh starših naleteli na enak sprejem. Pa kaj zdaj tu težite (povdarek je na prvem e), če kuj ne zginte vas bom prec tožo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!