V Sevnici bodo točili Trumpovo vino, Melania pa bo za novo leto dobila prav poseben par čevljev

Foto: epa

Le nekaj trenutkov potem, ko je Trump slavil zmago v predsedniški bitki, so imeli v Sevnici, kjer je odraščala njegova soproga Melania, veliko slavje. Številni krajani in prijatelji Melanie so povedali številne 

Majhno in tiho mestece s 5 tisoč prebivalci v Posavju, od koder je Melanija Knavs šla v Ljubljano in nato v svet ter uresničila svoje sanje, praznuje največji dosežek v njegovi zgodovini.

Na ameriški televiziji CNN so zbrali več izjav domačinov o najbolj slavni Slovenki in prvi dami ZDA.

“Zelo sem vesela zanjo. Bila je moja dobra prijateljica, vendar sva izgubili stike. Upam, da pride nazaj,” je o Melaniji dejala Mirjana Jelačič, ki je o njej povedala same dobre besede. “Je zelo prijetna oseba, zelo prijazna, pametna in inovativna- to je Melania.” Prav tako je zanjo povedala, da je bolj tradicionalnih nazorov in zelo izobražena- na splošno zelo dobra oseba.

Hiša staršev Melanie Trump (foto: epa)

Hiša staršev Melanie Trump (foto: epa)

Trump mora probati sevniške klobase in vino
“Že kot otrok je bila lepotica, imela je poteze prave manekenke. Njena Mama je stara 73 let in še vedno izgleda prelepa,” pa je povedala Zlata, ki je bila nekoč soseda družine Knavs. Ta je predlagala, da se Trump oglasi v Sevnici in poskusi njihovo vino ter klobase. “Upam, da bo Sevnica postala bolj privlačna za turiste in da bodo ljudje po vsem svetu spoznali, da Slovenija ni Slovaška,” je še dodala soseda Zlata.
Otroci v šoli naredili pravo evforijo
“Všeč mi je, da je zmagala, zelo sem vesela zanjo,” je povedala Nena Bedek, učiteljica iz sevniške šole, ki se je pohvalila, da je bila nekoč njena prijateljica. “Ko sem prišla v šolo so me učenci spraševali ali sem videla kaj se je zgodilo.” Vsi so zgrmeli do nje in kričali “ali ste videli, ali ste videli?” Bedekova upa, da Melania ne bo pozabila Sevničanov in bo s seboj prinesla tudi svojega sina Barona.
V Sevnici so izobesili kar tri zastave (foto: epa)

V Sevnici so izobesili kar tri zastave (foto: epa)

Obeta se najboljši letnik vina- Trump vino
Prodajalec vin David Kozinc je bil vseskozi prepričan v njeno zmago, v katero ni niti malo dvomil. “Vedel sem, da bo tesno, vendar nisem pričakoval tako velike razlike pri številu elektorskih glasov.” Kozinc meni, da bo zmaga Melanie pripomogla k prepoznavnosti kraja, kot tudi k prodaji njegovih vin. “Po vsej verjetnosti bomo naredili vino, ki ga bomo poimenovali Trump,” se je pohvalil Sevničan.
Za prvo damo pripravljajo prav poseben par čevljev
“Zelo smo ponosni na Melanio in ji želimo veliko uspehov,” pa si o Sevničanki misli lokalna izdelovalka čevljev Tatjana Šinkovec, ki je že napovedala, da za prvo damo že izdelujejo nov par čevljev, ki ji ga bodo v Belo hišo dostavili za novo leto.
Na veliko zmago Trumpa so se odzvali tudi v sevniškem občinskem svetu, kjer so o svoji nekdanji krajanki zapisali, da so izjemno ponosni, da prihaja prav iz njihovega kraja. “Verjamemo, da je imela tukaj v Sevnici lepo in varno otroštvo, skupaj z ljubečimi starši in prijatelji. Bila je odlična v šoli, ljudje, ki so jo poznali pa o njej govorijo le lepe in pozitivne besede. Verjamemo, da bo postala odlična prva dama. Melaniji in Donaldu želimo vse najboljše.” 
M. P.
 • janez zorman

  Od sedaj naprej, mojo kličem kar Mely !

 • von Rhein

  S čevlji je bil prvi na cilju nek bosanski Srb. Kaj bolj originalnega bo treba.

 • Caetano

  Pametni ljudje ti Sevnicani.

 • tarantela

  Pod monitor moram podstaviti pladenj, same sladkosti se cedijo ven.

 • karpelec

  Prisrčne drobne stvari se vedno rodijo in zgodijo spontano preprostim ljudem v manjših krajih.

  • avtohtoni neandartalec

   Mogoče res, ampak včasih prej izumrejo dinozavri, preden se zgodi kaj lepega.

 • Svinsk zrezk

  jaja zdej bo trump prsu u sevnico na deci deci

 • MEFISTO

  Režimski mediji in levakarji še kar ne morejo preboleti Trumpa.

  Prav tako še niso potihnile marnje o tem, da tako umazane predvolilne kampanje še niso videli.

  Pri tem pa pozabljajo, da so sami na treh dosedanjih volitvah onemogočali favorita volitev z montiranim političnim kazenskim procesom in s prirejenim poročilom KPK in ga pred zadnjimi volitvami ob samem začetku predovolilne kampanje tudi pompozno zaprli, kar se v Ameriki in povsod drugod po svetu ne more zgoditi

 • rubec

  V osemdesetih osemletka v sevnici ni bila obvezna. Vidim da še danes ni.

 • tarantela

  Na hišo, kjer živijo Knausovi so namestili kamere, prej so jo pa čuvali varnostniki!!!! Če bo šlo tako naprej, bo potrebna dovolilnica za obisk Sevnice, ha-ha…
  Sicer je pa hiša prazna, starša sta že dlje v Ameriki pri Melaniji.
  Večine Sevničanov tele volitve v Ameriki niso kaj posebno ganile in ne pričakujejo kakšne koristi od tega in živijo, kot da teh volitev ne bi bilo, imajo drugih opravkov dovolj.
  Danes imajo v Sevnici občinski praznik, pride tudi Pahor.

  • MEFISTO

   To, da je postala Sevnica rojstni kraj prve dame ZDA, sveta in Slovenije, se je dotaknilo vseh Sevničanov in vseh Slovencev.

   Večina je ponosna na to novo dejstvo, rdečkarji, zadrti levičarji in drugi narobe misleči ljudje se pa iz tega norčujejo v svoji nemoči

   • tarantela

    Imam kontakt s Sevničani, ki jim politika dol visi in vejo povedati, da jim je vseeno, kar se ameriških volitev tiče, večina se pa reži na račun teh razobešenih zastav.

    • MEFISTO

     Saj sem ti povedal, mar me nisi razumel?

     Tvoji znanci pač očitno spadajo med rdečkarje, zadrte levičarje ali druge narobe misleče ozkosrčne ljudi.

    • Capi

     Ja normalno, če so tvoji kolegi so itak iste barve in pameti kot ti…….

     • tarantela

      Vsekakor ne spadam med tistih 15 mandeljcev, ki so nacejeni v gostilni proslavljali, večina je doma spala, da so šli naslednji dan brez mačka na delo.

   • fmg9

    V vašem koncu imate sedaj lepo priložnost. Predvsem turizem in gostinstvo lahko potegneta precej iz tega. Okolica naj bo urejena. Spletna stran ( http://www.obcina-sevnica.si ) je na primerni ravni, nima pa informacij za tujegovoreče (vsaj informacije za angleško govoreče dodajte).

    Drugače pa iskrene čestitke, Sevničani. (Sekira v med. :))

  • Stajerka

   hahahaha……in zate je čudno, da varujejo hišo……v majhni komunistični državi, bi to moralo bit za malega človeka OBVEZNO……

   • tarantela

    Ni čudno, pač pazijo, drugim, ki niso izpostavljeni ni treba tako paziti. Sicer je pa vedno treba biti pozoren, povsod so zmikavti.

 • Stajerka

  na temo Melanie, sem včeraj zasledila nadvse zanimivo misel :))))

  Cerar pravi: “Slovenec sem, ne jamram, lezem v rit!”

  • MartinKrpan

   Že zlezu, take lahko klati le iz riti vn.

  • domovina mili dom

   Povpraševanje za kondomih se je povečalo.

 • MartinKrpan

  Nazdravili bodo Melaniji in 10.000-im Slovencem, ki so zbežali v svet, pred komunizmom.

 • avtohtoni neandartalec

  Lahko bi v Sevnici odprli predstavništvo za mlada dekleta, ki si želijo postati manekenke, marsikateri Američan bi si želel ženo, ki zgleda kot Melanija. Blagovma znamka je najbolj pomembna, ljudje se identificirajo z brandom, sevniško je le Sevniško.

 • domovina mili dom

  V slučaju da ta ameriški par pride v Sevnico, bi rad videl klečeplazno levičarsko srenjo na kolenih, kako plazijo iz rdečih lukenj in se slinijo.

  • tarantela

   Kolikor vidim, se najbolj slini desnica.

   • domovina mili dom

    Slinjenje je hinavščina. Kdo je pljuval po Trampu in parnerici, levaki. Ta isti pljuvači bodo v prvih vrstah.

  • cosmosjasnovidec

   Sem danes na enem hrvaških radijev slišal poročila kjer so navedli,da se Cmerar že rine Trumpu v rit prej je pa pljuval po njem in govoril,da je to navaden bedak kateri ne more biti izvoljen.
   Čestital je Trumpu za zmago ter se najavil za obisk pri njem a je Trump srečanje zavrnil z izgovorom,da nima časa.

 • avtohtoni neandartalec

  Bistvena razlika med kandidatoma je bila tudi, Trump ve kje je Sevnica, Clintonova pa kje je Sarajevo.

 • garfi
  • renee

   Ahahahaha.. ciao Garfi !

 • Iza Demos

  Ko zadeneš visok glavni dobitek, se te vsi kar naenkrat spomnijo in so tvoji najboljši prijatelji.
  Dajmo zbudimo se že in se nehajmo smešit. Koliko časa je Trump preživel v SLO? Rekel je, da je bil v SLO enkrat za 13 minut. Zakaj mislite, da bo sedaj kaj drugače.
  Kolikokrat pa je bila Melanija v SLO? Govori njen sin slovensko? Mu je slovenščina materin jezik? Na kaj je že ponosna? Na to da je Slovenka…. ja malo morgen.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!