V Sloveniji ni problem niti četniški vojvoda Bora Đorđević, zato ker je v Sloveniji protislovenstvo nagrajeno. Bog se usmili take države

Foto: STA

O novinarstvu, medijih, družbi, politiki, pesništvu in domoljubju smo se pogovarjali s pravnikom, novinarjem, televizijskim voditeljem in pesnikom Igorjem Pirkovičem. 

Igor Pirkovič se je rodil leta 1970 v Postojni. Po izobrazbi je univerzitetni diplomirani pravnik s pravosodnim izpitom. Svojo poklicno pot je začel v diplomaciji, bil je konzul Republike Slovenije v Bosni in Hercegovini, ter se kasneje podal v medijske vode. Zaposlen je na RTV Slovenija. Dolga leta je bi urednik oddaje Tednik. Pred leti je bil tudi namestnik direktorja Televizije Slovenija. V prostem času je zapisan pesnjenju. Je eden najvidnejših piscev besedil za slovensko glasbo, za kar je prejel številne festivalske nagrade, med drugim za besedilo na Slovenski popevki, je tudi avtor besedila pesmi “Verjamem” slovenske predstavnice na Evroviziji Eve Boto. Napisal je avtorski album pesmi za otroke v izvedbi Anike Horvat in mladinski muzikal. V javnosti je znan predvsem po pisanju domovinskih pesmi. Znani sta njegov pesniški zbirki Slovenska pesem in Zbudi se, Slovenija!. Po njegovem je dan brez napisane pesmi izgubljen.

Gospod Pirkovič, pred dobrim letom dni ste zaradi političnih in medijskih pritiskov odstopili s položaja urednika oddaje Tednik na Televiziji Slovenija, se pravi po tem, ko ste ob napovedanem in nato tudi prepovedanem koncertu hrvaškega pevca Marka Perkovića Thompsona v Mariboru z njim posneli pogovor in ga objavili v Tedniku. Zakaj ste se pravzaprav odločili za pogovor z njim?
Thompson
je bil v tistem času v Sloveniji zanimiv, ker se je okoli njega prvič dvigalo veliko prahu. Napovedal je svoj koncert v Mariboru in potem se je začelo. Histerija večine slovenskih medijev, pri čemer je prednjačil mariborski Večer, je Thompsonu v Sloveniji naredila nehoteno reklamo in tako povečala zanimanje za koncert. Tako enostranskega, lažnivega in tendencioznega poročanja zlepa ne srečaš, sem kasneje ugotovil. Vse se je bolj ali manj zreduciralo na ustaštvo, češ, v Mariboru ni prostora za ideje ustaštva in fašizma. Šlo je za pravi stampedo proti nečemu, česar ni. Podobno si je Maribor pred leti za žrtev izbral Kanglerja, pri čemer mnoge, ko je treba ovrednotiti dejstva s časovne distance, zapušča spomin. Se je Kanglerju kdo opravičil? Se je Thompsonu oziroma organizatorju koncerta kdo opravičil? V obeh primerih ju je kasneje sodišče rehabilitiralo. Skratka, Tednik je bil v Thompsovem primeru edini medij v Sloveniji, ki z njim ni obračunaval na distanco, pač pa smo želeli slišati tudi njegovo mnenje. Ne gre za noben novinarski dosežek, le preprosto logiko. In to je bil povod za obračun z menoj in takratno odgovorno urednico.

In v čem je bil problem, če ste naredili intervju z njim, saj je naloga novinarja, pravzaprav je nekaj čisto normalnega, da naredi intervju s človekom, v tem primeru pevcem, ki je bil takrat v središču slovenske pozornosti? Če pa dviguje prah, je to medijsko še bolj zanimivo …
Prav to želim podariti. Problem je bil ustvarjen tam, kjer naj bi ga ne bilo. Po objavi prispevka, ki so ga, mimogrede, po vseh novinarskih merilih največje novinarske avtoritete ocenile kot odličnega, sem pričakoval, da me bo vodstvo RTV nagradilo za posebne dosežke v tekočem letu. A so me močno razočarali. Nisem dobil zlatega fantka s piščalko, pač pa brco s Tednika. A kaj je to v primerjavi s pohvalami in spodbudami mnogih gledalcev, od preprostih ljudi do ustavnih sodnikov in Prešernovih nagrajencev. Madež, ki so mi ga takrat nadeli, se je opral, spomin pa je ostal. Predvsem na to, ko so me posredno povezovali s fašizmom, ki je slovenskemu narodu storil toliko gorja. Nekaj podobnega, kot da bi vas povezovali z nacizmom ali s komunizmom. Predstavljajte si občutke. V tem primeru je namreč vrag vzel šalo. Pravica do sodnega varstva mi še ni zastarala.

Samo medklic. Ste gledali finale svetovnega nogometnega prvenstva med Hrvaško in Francijo v Moskvi? Za koga ste navijali? Zakaj?
Gledal. Kolikor mi je čas dopuščal, ker sem med tekmo najmlajšemu pripravljal polpete. Vendarle je nogomet samo igra, ki je ne smemo preresno jemati. Nekdo je na koncu evforičen, drugi potolčen. Morda so mi bili zaradi pristnosti hrvaški nogometaši bolj simpatični. V Sloveniji bi jih nekateri povezali s fašizmom, ker so peli Thompsona. Tudi hrvaško predsednico, ki se je drla z njimi. Modriću in Rakitiću pa bi morda vzeli celo nogometno licenco.

No, ostaniva še pri nastopih številnih pevcev z juga v Sloveniji. Kako gledate na to, da so recimo lani prepovedali koncert prej omenjenega hrvaškega pevca Thompsona, po drugi strani pa je brez problemov v Ljubljani nastopila srbska turbo pevka Svetlana RažnatovićCeca, vdova razvpitega srbskega kriminalca in vodje srbskih pravajoaških enot Željka Ražnatovića – Arkana? Zakaj dvojna merila?
Zato, ker je Thompson privržen katoličan in velik kritik komunizma in ker tradicionalne vrednote postavlja na piedestal. Poleg tega je v Sloveniji srbski lobi mnogo močnejši kot hrvaški. V zvezi s Svetlano Ražnatović pa bi bilo krivično, če bi jo obremenjevalo že dejstvo, da je bila Arkanova žena. Problem nastane, če držijo domneve, da njeno bogastvo izvira tudi iz kriminalnega podzemlja in zločinov pokojnega moža. V Sloveniji ni problem niti četniški vojvoda Bora Đorđević, zato ker je v Sloveniji protislovenstvo nagrajeno. Bog se usmili take države. In Bog se usmili take države, v kateri novinarji pišejo hvalospeve četniku, ki na obletnico padca Vukovarja in grozodejstev nad civilnim prebivalstvom ob asistenci medijev napolni Stožice. Tu so dvojna merila.

V Sloveniji nastopa za moj okus in okus številnih bralcev Demokracije preveč pevcev, pevk z območja nekdanje Jugoslavije. Očitno je, da je v naši državi preveč balkanskega melosa …
Mislim, da je zadeva zavožena in da nam ni več pomoči. Pred dnevi sem obiskal Borovniško noč, vsakoletno prireditev v Borovnici, in za trenutek dobil občutek, da sem na kakšnem občinskem prazniku Zenice ali Smederova. In kar je najbolj tragično, za jugonostalgijo organizatorjem ni treba več vabiti originalov, saj z veliko zavzetostjo po srbsko ali bosansko zapojejo slovenski izvajalci. Zakaj bi prepevali Hazarde, Domicelja ali Derendo, ko pa gredo pleskavice in čevapčiči bolj na Plavi orkestar in Bijelo dugme. Da ne bo pomote, Balkanci imajo odlično glasbo, a imajo jo tudi Italijani, Francozi in Madžari, če smo že pri tem. Slovenska kulturna identiteta je na sobni temperaturi mlačne vode. Imam občutek, da se v Sloveniji veliko Slovencev vse bolj počuti Jugoslovane.

Igor Pirkovič (Foto: Nova24TV)

Ste uveljavljeni pisec pesmi, ki jih pojejo izvajalci zabavne in narodnozabavne glasbe. Vaša dela so redno izvajana na različnih festivalih, kot so Slovenska popevka, Ema, Melodije morja in sonca, vaša pesem je že predstavljala Slovenijo na Evroviziji. Od predlanskim ste predsednik Društva pesnikov slovenske glasbe. Je slovenski jezik res manj speven kot recimo kateri drug? Po moje je to samo mit …
Res je, to se je ponekod prijelo. Česa tako neresničnega človek zlepa ne sliši. Ne samo da je slovenski jezik tekoč in speven, temveč se pred njim lahko skrije večina jezikov. Slovenščina daje namreč toliko jezikovne prostranosti in morje izraznih odtenkov, da lahko zardi vsakdo, ki ji pripisuje nespevnost in robatost. Seveda je treba poznati vso to jezikovno širino. Veste, najlaže se je »šlepati« na dvesto angleških ali hrvaških besed in jih ponavljati kot staro ploščo. Slovenščino in glasbo druži neverjetna kemija. Gregor Strniša, Adi Smolar, Andrej Šifrer, Feri Lainšček in Leon Oblak so najboljši dokaz, da “Beseda slovenska ni trda in toga, da jezik bi lomil se, ko jo izreče. Nasprotno; je mehka, kot božal bi koga, ko z ustnic kot žametna reka ti steče.” Jaz pa pravim: “Branimo nje sonca, mehkobo in žamet, da ne bi se slabega kaj ji zgodilo, da ne bi prepozno nas srečala pamet, potem ko bi kdo jo izrinil na silo.”

So za slovensko glasbo zakonsko predpisane glasbene kvote na radijskih postajah prava rešitev?
Kvote so bile ob uvedbi sicer logičen branik slovenske besede v glasbi, a izkušnje kažejo, da je treba iskati drugačne rešitve. Prihaja do številnih zlorab in izigravanj zakona. In spet se postavlja vprašanje, kaj je slovenska glasba. Je res dovolj samo banalno in jezikovno podhranjeno slovensko besedilo položeno v hrvaški ali srbski melos? Veliko take glasbe kroži zadnje čase, kar ni bil namen zakonodajalca. Pri tem sicer noben predpis ne pomaga, če ne bo premika v glavah. In uredniška politika mnogih slovenskih radijskih postaj gre na žalost v nasprotno smer. Naj poudarim, glasba je univerzalna zadeva in različnost glasbene ponudbe bogati tudi kulturni prostor. A eno je širiti obzorja, drugo pa prati možgane. V Sloveniji je ogromno dobrih posameznikov in skupin, ki se ne morejo prebiti, ker je glasbeni prostor rezerviran za hrvaško, bosansko in srbsko glasbo. Nadomestila za predvajanje glasbe se tako selijo na jug in krog je sklenjen. Mladi in neuveljavljeni slovenski glasbeniki lahko igrajo le za svojo dušo. Ampak treba je nahraniti tudi želodec, ne le duše.

Vrniva se k zadevi Thompson. Kako danes, po dobrem letu, gledate na takratno dogajanje? Ste razočarani, da vas vodstvo nacionalne hiše takrat ni zaščitilo, da so obračun z vami in odstavitev z mesta urednika oddaje Tednik na Televiziji Slovenija zahtevali tudi nekateri vaši novinarski »kolegi«, sodelavci, uredniki, pravzaprav politični aktivisti, ki jih na RTV Slovenija ne manjka?
Da, razočaran sem nad vodstvom, predvsem nad tedanjim predsednikom programskega sveta Zupaničem, ki je v razpravi svetnikov dopuščal enostranski pogrom, ne da bi mi bila dana možnost priglasitve k besedi. Tako kot so vsi vse vedeli o Thompsonu, so vsi vse vedeli o meni, ne da bi me kdo kaj vprašal. Tisti napad je bilo treba zdržati in potem se je kolesje začelo obračati meni v prid. Novinarskim kolegom sem odpustil. Nisem človek, ki bi kuhal zamere. Celo razumem mnoge, ki so delovali proti meni na odprti sceni, saj so bili številni od teh intimno na moji strani. Uvideli so, da je bil stampedo predimenzioniran, čeravno se z vsebino prispevka o Thompsonu niso strinjali. Šlo je za precedenčni primer političnega obračuna, kjer je cilj posvečeval sredstva. Nisem niti človek, ki bi dopuščal, da profesionalna ali politična nestrinjanja načenjajo medsebojne človeške odnose.

Kako v zvezi s tem gledate na dogodek, ki se je zgodil maja predlani, ko so ob začetku programskega sveta RTV Slovenija na sejo vdrli nekateri novinarji in uredniki (ob pomoči nekaterih levičarskih aktivistov od zunaj) in s svojo navzočnostjo motili sejo, češ naj programski svet pod vodstvom takratnega predsednika Mitje Štularja urejanje programa prepusti urednikom, poročanje pa novinarjem. Hkrati so v rokah držali transparente, med drugim takega, na katerem je pisalo: “Smrt janšizmu, svoboda narodu”
Problem pri tem je odsotnost enakih vatlov. So novinarji kdaj zasedli programski svet z nasprotnimi transparenti? Niso. Treba se je odločiti. Novinarsko in uredniško avtonomnost je treba zavarovati v vseh primerih, ne samo, ko ti to ustreza. Sicer pa mi take vrste aktivizem ni blizu, predvsem pa pozivi k fizični odstranitvi te ali one demokratično nastavljene politike. V tistem primeru je šlo za napad na suverenost programskega sveta, ki ima svoje pristojnosti. Zaman sem jih čakal, da pridejo s transparenti v mojo podporo, ko je šlo za moj primer. Sicer pa novinarji ne bi smeli biti družbenopolitični delavci, kot je to veljalo v prejšnjem sistemu. Morali bi delovati v javnem interesu. Ampak vsaka izkušnja je za nekaj dobra.

Se strinjate s tistimi, ki pravijo, da slovenski medijski prostor še danes ni dovolj uravnotežen, da še vedno prevladuje levičarski aktivizem?
O tej “nesrečni” uravnoteženosti bi se dalo marsikaj povedati. Včasih se meri s filigransko natančnostjo, a se je kljub temu ne da izmeriti. Mediji bi morali biti zavezani resnici. Javna RTV ima pri tem še toliko večjo odgovornost. Zasebne medije, ki imajo takšne in drugačne lastnike, pri tem laže razumem. Stvar osebne integritete, časti in vesti vsakega uradnika in novinarja pa je, kako se bo odločil med navijaštvom in objektivnostjo. Če mnogi ne marajo Janše, je to njihova pravica, problem pa je, da je to pri poročanju vidno kilometre daleč. Enako velja tudi, ko gre za druge politike. To se je videlo predvsem v predvolilni kampanji, ko so mediji skovali mantro o protijanševski koaliciji. Je kdo dnevno spraševal kandidate, ali bodo šli v koalicijo s Šarcem, Židanom ali Cerarjem? Nisem tega opazil.

Bi kaj komentirali rezultate državnozborskih volitev?
Volitve so praznik demokracije. V nizki volilni udeležbi ne vidim takega problema. Odločajo tisti, ki so oddali glas. Kdor je ostal doma, se je pač vnaprej strinjal, da odločajo drugi. Seveda je zdaj bolje, da molči, kot kritizira. Po mojem mnenju je volilna pravica izključno pravica in ne dolžnost. Dopustiti je treba ljudem alternativo, da jih politika ne zanima ali da zanje ni primernega kandidata. Važni so odstotki, ki so jih stranke dobile. Rezultati so znani, očitno pa niso olajšali poti do nove koalicije. Imamo proporcionalni sistem brez preferenčnega glasu, kar je velika in vgrajena napaka sistema. To ni dobro za kakovostno sestavo državnega zbora, niti ni normalno, da denimo Alenka Bratušek, ki pooseblja stranko, ostane pred vrati parlamenta. Skratka, volitve so dale samo relativnega zmagovalca, skupnega pa ne.

Kaj pa povolilno dogajanje?
Povolilno dogajanje se je nadaljevalo v maniri predvolilnega. Vse se je vrtelo okoli tega, kdo si upa z Janšo. Nihče ni primerjal programov. Prav smešno vse skupaj. Ob toliko zaklinjanjih, da z Janšo pa že ne, bi rad videl predsednika stranke, ki bi zaradi spremenjenih okoliščin in interesov Slovenije pojedel besedo in se vrgel v zobe medijev. In zdaj smo tam, kjer smo bili. Na tak način lahko v nedogled ponavljamo volitve in »odstopljeni« Cerar bo lepo vladal.

Med drugim ste avtor dveh zbirk domoljubnih pesmi, ki nosita naslov Slovenska pesem in Zbudi se, Slovenija!. Kako nastajajo vaše pesmi? Od kod črpate navdih zanje?
Navdiha mi k sreči ni treba iskati ali nanj čakati. Ko opazujem to prelepo deželo s toliko bogastva in raznolikosti, je navdih vedno tu. Iz naslova pesmi, ki nastane prvi, črpam kitice. Tako enostavno je to, ko gre za Slovenijo.

Zakaj prav domovinske pesmi? Kaj želite z njimi sporočiti ljudem?
Sporočam, da je domoljubje oziroma odnos do domovine edina skupna točka sprtih Slovencev. In poudarjati je treba, kar združuje, saj:

“Kdor je domoljub, le ljubi domovino,

ne pušča na cedilu je, ko klecne kdaj s koleni.

Še bolj takrat zadiha njeno angelsko bližino,

da strumni kakor prej postanejo koraki njeni.

Kdor je domoljub, zna videti čez planke.

Odprt je in spoštuje tuja sonca in pomladi,

ne pusti ujet’ v nacionalistične se zanke,

ki antidomoljubi mu nastavljajo jih radi.”

In še za konec. Ko smo Slovenci živeli v Jugoslaviji, smo mislili, da bomo kot narod s samostojno državo končno varni pred potujčenjem, uničenjem oziroma izumrtjem. Danes v luči migracij iz Afrike in z Bližnjega vzhoda vidimo, da smo spet ogroženi, da je ogrožen evropski način življenja. Kakšno Slovenijo si torej želite v prihodnje?
Najprej o tem, zakaj je Slovenija šla iz Jugoslavije. Naj ponazorim na primeru. Ko sem v petem razredu osnovne šole na srednjih valovih poslušal Glas Amerike iz Washingtona v slovenskem jeziku in to omenil v šolskem spisu, je morala mama na zagovor v šolo. To pove vse, kako smo živeli. Živeli smo lahko tako, da smo sklanjali glave, da smo se stopili v večini in da smo na mejnih prehodih, v bolnišnicah in uradih govorili srbsko, če smo želeli biti obravnavani. Saj tako bi morda še šlo naprej, pa bi to hoteli? Hvala bogu za papeža Janeza Pavla II. pa za Lecha Wałęso, za preobrat v Romuniji in za padec berlinskega zidu. In za Demos in slovenske osamosvojitelje. Potem se je sicer govorilo o tako imenovanem partijskem sestopu z oblasti. Pravljica za otroke. Kakšen sestop neki. Zbali so se Romunije, to je dejstvo. Zakaj niso sestopili že v šestdesetih ali sedemdesetih letih? Ker jim ni bilo treba. Danes je Slovenija samostojna in se sooča z drugimi težavami. Državo si težko priboriš, a jo hitro zapraviš. Zapraviš njenega duha in prihodnost. Z morebitno odprto migrantsko politiko bi se ustrelili v koleno. Ni dobro, da bi čez petdeset let imeli tri milijone slovenskih državljanov. Sicer pa, mar ni zanimivo, da za boljše življenje vsi izbirajo Zahodno Evropo, ki doživlja veliko kritik, predvsem nova italijanska in avstrijska politika? Zakaj ne gredo v Savdsko Arabijo, Katar, Rusijo, Venezuelo ali na Kubo?

Metod Berlec, Demokracija

 

 

 • Miha

  Slovenci smo hlapčevski narod zato nismo sposobni voditi te države. Kmalu bomo v grablicah brali DELO, ki je izrazito levičarski.

  • učko

   LEVUHARSKI !!!!!

  • MižekFiga

   Nismo hlapčevski. Mogoče preveč miroljubni? Miha nakladaš!

  • KP

   Ga pa že rajši zažgem. Za rit brisat je tudi neuporaben..

  • tramal

   Imamo liderja vendar je preveč komunističnih in izdajalskih slovencev.

 • Tweety Bird

  Po merilih SDS falange bi ustaš smel nastopiti v Sloveniji…četnik pa ne??? What’s the fuckin’ difference?

  • učko

   Upraš ti tiste, ki dovolijo Bori Đubretini, da sere tle, Thompsonu pa ne !!!!

   • BorisDe

    ustaško, Hrvaška je v EU, je tako? No, Thompson na tleh EU poje politično-obarvane pesmi. Srbija in s tem Bora niso v EU in je povabljen v Slovenijo s skrbno izbranimi pesmimi, ki niso politično-ideološke. Thompson pa je ŽE PEL in ŠE POJE na tleh EU politično-obarvane pesmi. Razlika.

  • pravapot

   Zakaj lažeš, zakaj obračaš vrstni red?? Četniški vojvoda je že nastopil v Sloveniji in to večkrat, še celo dovoljenje za bivanje je dobil.

  • dob

   Razlika je, da je eden nastopil, drugi pa ni smel.

  • KP

   Če nisi ti f_cknjen! Ni bilo ravno obratno. Čefutar dvoličen!

 • Tweety Bird

  Pirkovič je avtor himne stranke SDS, poleg tega pa je nedavno izdal knjigo s poezijo, ki nosi naslov Zbudi se, Slovenija. Kot pravi urednik Demokracije Metod Brlec, je naslovna pesem postala osnova za skladbo, ki jo je na kongresu SDS zapela Martina Prevejšek. Pri snemanju pa je sodeloval celo predsednik SDS Janez Janša, ki je postregel kar z raperskim vložkom!?!? Za Pirkovičev odstop so krivili “hude levičarske pritiske”, kar pa seveda niti približno ni res. Pirkovič je še pač eden več, Janšev ritoliznik !!!

  • učko

   Janševih ritoliznikov ni, so samo Janševi fani. Od tega, da podpiraš Janšo nimaš nič, razen težav z vladajočim režimom. So pa ritolizniki na režimski strani in teh je cela armada. Dobivajo državne službe, borčevske penzione, razne “posle”, pridejo prej na vrsti v zdravstvenih čakalnih vrstah itd. Ritolizniki so torej samo tam, kjer imajo od tega koristi in se SPLAČA bit ritoliznik. Levuharji ste sami RITOLIZNIKI, lagodno in brez dela živite na naš, davkoplačevalski račun. SRMT LEVUHARJEM, s krampom in lopato u vampe in z matiko po betici !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Ne sej “Bora Đubre” nam je Slovencem dal največji kompliment do zdej in to je, da smo “BEČKI FIJAKERI”. Mah, nismo mi nikakršni fijiakeri, mi smo “konjušari”, pa še to ne Bečki ampak balkanski !!!!

 • bubamara

  Bora je odkrito rekel kaj si balkanci mislijo o Slovencih. Zato imajo Slovenci radi Balkan.

  • KP

   Se ti zdi,da mam rad balkan? Si se pa zmotil.

 • učko

  Tako je to, ker ste pustil takim narodnim izdajalcem kot je Kučan, Jankovića splohe ne omenjam, da prevzamejo, oziroma obdržijo oblast pri nas. Srbi so nam gospodarji, država pa je obkradena oziroma OPLJAČKANA, predvsem banke, javni sektor in zdravstvo, sama srbo-mafija. V dobro plačanih sodniških službah pa tud sami srbijanci in srbijanke, to je blo že v enem prejšnjem članku !!!!!

  • antimur

   Imaš popolnoma prav, toda prihaja čas ozdravitve, nad zločince kot je Kučan in njegova roparska drhal, predvsem pa antislovenska, bo kmalu prišla roka pravice, potem ne bodo več kreteni kot je Turnšek, Kobal, Bricelj, itd., grozili in se sprehajali po Sloveniji, kot da je njihova, rdeče čarovnice kot je Makarovićka,kriminalec Janković, presistutke, ki jih lahko z mirno vestjo imenujem kurbe, pa ne bodo več sukale svojih ogabnih kolhozniških gobcev. Ja, pa po Sloveniji bo zadonela slovenska pesem radosti in osvoboditve, ne pa da bo gnida Kučan slovenske legende glasbe, kot je Avsenik, Slak in še mnogo drugih dajal v nič, nadomeščal pa z balkansko muziko, ter pretepaškim Predikako, ter jih vzdigoval v nebo. Zanimivo in zelo nazorno je dejstvo, da se okrog te barabe Kučana zbirajo sami nekulturni, zabiti pretepaški gnoji, od Turnška in njegovih divjakov, Briclja, Predina itd.

   • BorisDe

    tale “učko” aka “ustaško” pa svoje hrčke pozabi omeniti v SODSTVU in povsod pri nas. If you get me. Da malo vidiš kakšne lovke imajo tudi hrčki pri nas na portalu. Pa pozabil je tudi ogromno muslimanov infilitriranih na visoka mesta in pa veliko Makedoncev. No vprašaj ga, “kaj pa oni?”, da vidiš odgovor.

 • luckyss

  “Boru Ćorba” sem osebno spoznal daleč nazaj v njegovem rodnem Čačku kjer sem služil JNA..
  Res je “nacionalist”, torej privržen svoji domovini in to tudi odkrito pove…že takrat, nekaj desetletij nazaj s tem ni imel problemov…
  Imam pa vseeno raje njega za soseda kot kakšnega “ki se po vetri obračuvlje” kot mi je dejal žal pokojni in umorjeni Ivek…Igor je že nekaj minut letel proti kraju incidenta, preden je Ivana zdel mrtvo pijani lovec na 400m in to okrog ovinka..

  • BorisDe

   Ja, takrat so mu komunisti prepovedali vstop v Slovenijo, ker se je samo v tekstu hecal in povedal “Slovenija moja dežela, jednog dana jebat’češ ježela”. No po komunistih je tukaj skakal brez težav in ni pel politično-obarvanih pesmi (skrbno izbrane samo v gosteh), torej ne tako kot Thompson ustaš, ki je v EU, Srbija še ni v EU. Thompson na tleh EU že v osnovi poje politično-obarvane pesme, saj je Hrvaška v EU. Opazna razlika.

 • AlojzZ

  “V Sloveniji ni problem niti četniški vojvoda Bora Đorđević, zato ker je v Sloveniji protislovenstvo nagrajeno.”

  Jaz vidim zadeva malo drugače. Slovenija je okupirana od Srbov. Začelo se je v času 2. svetovne vojne.

  Na tem mestu navajam le nekaj primerov, iz katerih je razvidno, kako so Srbi prevzemali v svoje roke poveljevanje v slovenskih partizanskih enotah. Seznam ni popoln, navedeni so le primeri, ki jih je bilo mogoče povzeti iz objavljenega gradiva.

  1.) Šaranović Milovan: komandant prve operativne cone (Dolenjska) od 7. decembra 1942 do 23. maja 1943;
  načelnik glavnega štaba od 23. maja 1943 do 30 julija 1943.

  2.) Jovanović Zdravko: načelnik štaba druge operativne cone (Notranjska ) od ustanovitve 11. decembra 1942 do 3. februarja 1943.

  3.) Tonasković Rajko: načelnik štaba Gubčeve brigade od 12. januarja 1943 do 30. marca 1943; komandant 15. divizije od sredine avgusta 1943 do 3. oktobra 1943; komandant 7. korpusa od 3. oktobra 1943 do 10. aprila 1944.

  4.) Kilibarda Mile: načelnik štaba 14. divizije od 3. oktobra 1943 do 25. februarja 1944; komandant 4. operativne cone (Štajerska) od 25. februarja 1944 do 23. julija 1944; namestnik komandanta 7. korpusa od 9. septembra 1944 do 3. oktobra 1944; načelnik štaba 7. korpusa od 10. novembra 1944 do 15. maja 1945.

  5.) Dapčević Milutin: načelnik štaba 3. operativne cone (Alpska) od novembra 1943 do 22. decembra 1943;
  načelnik štaba 9. korpusa od 22. decembra 1943 do 4. marca 1944.

  6.) Popivoda Pero: načelnik štaba Tomšičeve brigade od 2. dec. 1942 do 24 junija 1943; komandant 2. operativne cone (Gorenjska) od 24. junija 1943 do 4. avgusta 1943; načelnik štaba 14. divizije od septembra 1943 do 3. oktobra 1943; komandant 15. divizije od 3. oktobra 1943 do 17. decembra 1943; komandant 31. divizije od 21. decembra 1943; komandant 7. korpusa od 10. aprila 1944 do3. oktobra 1944, nato poslan v vrhovni štab.

  7.) Jevtić Predrag – Dragan: namestnik komandanta Gubčeve brigade od 3. novembre 1942 do 12. januarja 1943;
  komandant 3. bataljona Šercerjeve brigade od marca 1943 do maja 1943; namestnik komandanta 1. operativne cone (Dolenjska) od 23. maja 1943 do 13. julija 1943; komandant 15. divizije od 13. julija 1943 do 30 julija 1943.

  8.) Božović Radomir – Raco: namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade od decembra1942 do 12. januarja 1943; komandant 2. bataljona Tomšičeve brigade od 12. januarja 1943 do maja 1943; komandant 12. brigade od 24. septembra 1943 do 20. decembra 1943; namestnik komandanta 15. divizije od 20. decembra 1943 do 9. februarja 1944; načelnik štaba 15. divizije od 9. februarja 1944 do 23 junija 1944; namestnik komandanta 15. divizije od 23. junija 1944 do 9. avgusta 1944.

  9.) Ignjatović Radojica – Grnjica: načelnik štaba Bazoviške brigade od 1. oktobra 1943 do 22.oktobra 1943; načelnik štaba 30. divizije od 22. oktobra 1943 do 19. novembra 1943.

  10.) Brajović Petar – Pero: komandant 2. bat. Gubčeve brigade od 20. februarja 1943 do 30.marca 1943;
  načelnik štaba Gubčeve brigade od 30. marca 1943 do 12. septembra 1943; komandant 15. divizije od 15. septembra 1943 do 3. januarja 1944; komandant 18. divizije od 1. januarja 1944 do 12. januarja 1944; načelnik štaba 18. divizije od 12. januarja 1944 do 21. marca 1944; komandant 18. divizije od 21. marca 1944 do 23. junija 1944; načelnik štaba 4. operativne cone (Štajerska) od 23. julija 1944 do 15. maja 1945.

  11.) Došenović Mičo: načelnik štaba 14. divizije od 16. julija 1944 do 15 maja 1945.

  12.) Vojnović Aleksandar – Vojin: načelnik štaba 18. divizije od 30. novembra 1944 do 10. februarja 1945;
  namestnik komandanta 15. divizije od 10. februarja 1945 do 15. maja 1945.

  13.) Čubrić Mile: komandant 2. Bataljona Gubčeve brigade od 30. marca 1943 do 25. avgusta 1943; namestnik komandanta Gubčeve brigade od 25. avgusta 1943 do 14. septembra 1943; namestnik komandanta 18. divizije od 12. januarja 1944 do 21. marca 1944; načelnik štaba 18. divizije od 21. marca 1944 do 23. junija 1944; namestnik komandanta 18. divizije od 23. junija 1944 do 26. julija 1944; komandant posebne oficirske šole.

  14.) Marjanović Ratko: namestnik komandanta Gradnikove brigade od 30. novembra 1943 do 15. marca 1944;
  komandant Bazoviške brigade od 14. septembra l944 do 10. oktobra 1944; komandant Gradnikove brigade od 20. marca 1944 do 18. septembra 1944.

  15.) Šorović Danilo: komandant Gradnikove brigade od 26. aprila 1943 do 4. novembra 1943.

  16.) Vidačić Nikola: načelnik štaba Bazoviške brigade od 22. oktobra 1943 do 12. novembra 1943; načelnik štaba 30. divizije od začetka januarja 1944 do konca, januarja 1944; komandant Bazoviške brigade od 2. julija 1944 do 14. septembra 1944.

  17.) Marjanović Aleksandar – Leko: komandant 2. bataljona Gubčeve brigade od 12. januarja 1943 do 20. januarja 1943; namestnik političnega komisarja 15. divizije od 3. oktobra 1943 do 9. februarja 1944.

  18.) Dukić Nikola: načelnik štaba 30. divizije od 9. marca 1945 do 7. maja 1945.

  19.) Vukadinović Dušan: načelnik štaba Gradnikove brigade od 2. marca 1945 do 28. marca 1945; komandant Vojkove brigade od 28. marca 1945 do konca vojne; politični komisar 1. bataljona Gradnikove brigade.

  20.) Knežević Vladimir – Volodja: politični komisar 2. čete 3. bataljona Tomšičeve brigade – avgusta 1942; politični komisar 1. bataljona Tomšičeve brigade – marca 1943; komandant l. Soške brigade leta 1943; komandant 17. brigade Simona Gregorčiča leta 1943; prvi komandant Novega Mesta.

  21.) Jovanović Svetolik – Mito: namestnik komandanta Gradnikove brigade od 18. septembra 1944 do 20. decembra 1944; bil je spremljevalec Šaranovič Milana.

  23.) Popović Vuko: komandir minersko-sabotažne čete v Goriških Brdih leta 1944.

  24.) Srdić Simon: komandant 2. bataljona Prekmurske brigade leta 1945.

  25.) Vučinić Djoko: namestnik komandanta 2. bataljona Tomšičeve brigade – maja 1945; bil je tudi v tem štabu.

  26.) Radulović Branko: politični komisar 2. bataljona Gubčeve brigade od 14. julija 1943 do 10. septembra 1943; politični komisar 3. bataljona Gubčeve brigade od 5. septembra 1943 do 22. oktobra 1943 in od 2. januarja 1944 do 12. febbruarja 1944; politični komisar Gubčeve brigade od 12. februarja 1944 do 20. marca 1944; namestnik. politkomisarja Kokrškega bataljona od 16. novembra 1944 do 8. januarja 1945; namestnik komandanta Kokrškega 3. bataljona od 8. januarja 1945 do 26. marca 1945; komandant 3. bataljona Kokrškega odreda od 26. marca 1945 do 12. maja 1945; v NOV je bil že od 15. avgusta 1941.

  27.) Kubić Nikola: v Šercerjevo brigado je prišel za bataljonskega in četnega starešino; bil je gojenec posebne oficirske šole pri vrhovnem štabu NOV in POJ iz Srbije.

  28.) Beslać Mirko: isto kot Kubič Nikola.

  29.) Dedeić Boško – Pope: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade od 2. marca 1944 do 18. marca 1944; namestnik komandanta 3. bataljona Bazoviške brigade od 18. marca 1944 do 10. maja 1944; bil je tudi spremljevalec Šaronović Milana.

  30.) Vukša Jovo: načelnik štaba 12. brigade od 16. decembra 1943 do 10. januarja 1944.

  31.) Perović Radoje: namestnik komandanta 12. brigade od 26. septembra 1944 do 8. januarja 1945; načelnik štaba 12. brigade od 8. januarja 1945 do 18. februarja 1945.

  32.) Badovinac Ilija: namestnik komandanta Šlandrove brigade od 1. septembra 1943 do 22. septembra 1943; namestnik komandanta 12. brigade od 24. septembra 1943 do 26. novembra 1943.

  33.) Alfirević Petar – Pero: namestnik komisarja Vojkove brigade od 8. januarja 1944 do 9. marca 1944; namestnik komisarja Prešernove brigade od 9. marca 1944 do 20. oktobra 1944.

  34.) Karapadža Branko: komandant Prešernove brigade od 6. oktobra 1943 do 26. oktobra 1943; namestnik politkomisarja 31. divizije od 26. oktobra 1943 do sredine februarja 1944.

  35.) Latinović Djuro: komandant štaba l. bataljona Gradnikove brigade leta 1944.

  36.) Vojnović Milan: namestnik komandanta Gubčeve brigade od 1. februarja 1945 do 15. maja 1945.

  37.) Dukić Mirko: načelnik štaba Vojkove brigade od 6. maja 1944 do 20. maja 1944; namestnik komandanta Vojkove brigade od 20. maja 1944 do 3. sept. 1944.

  38.) Nenezić Ljubo: načelnik štaba Vojkove brigade od 3. septembra 1944 do 20. septembra 1944.

  39.) Gliša Radomir – Raco: komandant Bazoviške brigade od 20. decembra 1943 do 2. marca 1943; komandant 30. divizije od 4. marca 1944 do 29. aprila 1944; komandant Bazoviške brigade od 3. maja 1944 do 15. junija 1944; načelnik štaba 18. divizije od 10. februarja 1945 do 15. maja 1945.

  40.) Perović Radivoje: načelnik štaba Bazoviške brigade od 12. novembre 1944 do 14. marca 1945.

  41.) Vukčević Vaso: načelnik štaba Bazoviške brigade od 15. marca 1944 do 10. julija 1944; operativni oficir v Bazoviški brigadi.

  42.) Isaković Rade: načelnik štaba Bazoviške brigade od 3. oktobra 1944 do 10. oktobra 1944; operativni oficir v Bazoviški brigadi.

  43.) Ibraimović Ibro: komandant Bazoviške brigade od 10. oktobra 1944 do 7. marca 1945; komandant 2. bataljona Gradnikove brigade.

  44.) Jovanović Milan: namestnik komandanta Bazoviške brigade od 1. junija 1944 do 1. julija 1944; komndant l. bataljona Bazoviške brigade .

  45.) Dabanović Mitar: namestnik komandanta Bazoviške brigade od 1. avgusta 1944 do 14. septembra 1944;
  komandant 1. bataljona Bazoviške brigade.

  46.) Ignjatović Anatolij: namestnik komandanta Bazoviške brigade od 3. januarja 1945 do 2. maja 1945;
  komandant 2. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta 2. bataljona Bazoviške brigade.

  47.) Popović Svetislav: pomočnik politkomisarja Bazoviške brigade od 30. oktobra 1944 do 18. decembra 1944;
  komandant 4. bataljona Bazoviške brigade; sekretar SKOJ-a.

  48.) Stojanović Miladin: komandant 1. bataljona Bazoviške brigade; namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade.

  49.) Djenadija Sreten: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade.

  50.) Raisović Boris: komandant 2. bataljona Bazoviške brigade; komandant štaba 2. bataljona Bazoviške brigade.

  51.) Mijić Dušan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

  52.) Terzić Bogdan: komandant 3. bataljona Bazoviške brigade.

  53.) Pavlović Velislav: namestnik komandanta 1. bataljona Bazoviške brigade.

  54.) Ataklilović Džuvad: načelnik štaba 2. bataljona Bazoviške brigade.

  55.) Viktorović Mihael: komandant 1. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.

  56.) Nikolajević Bruno: komandant 2. čete Bazoviške brigade.

  57.) Filipović Aleksej: komandant 3. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.

  58.) Kajunović Nazar: komandant 4. čete 2. bataljona Bazoviške brigade.

  59.) Jukić Drago: načelnik štaba 3. bataljona.

  60.) Zurić Rastimir: operativni oficir v Bazoviški brigadi.

  61.) Armić Zdenka Kidrič: šef VOS-a za Slovenijo.

  62.) Vukčević Blažo: šef operativnega odseka Gradnikove brigade.

  63.) Peraić Vladimir – Planin: komandant 1. Kokrškega bataljona od 27. avgusta 1944 do 6. oktobra 1944; namestnik komandanta 2. Kokrškega bataljona od 5. oktobra 1944 do 20. oktobra 1944; komandant 1. bataljona Kokrškega odreda od 20. oktobra 1944 do marca 1945.

  64.) Božić Lazo – Vuk: komandant 2. bataljona 15. brigade od 28. septembra 1943 do 2. novembra 1943; komandant 1. bataljona 15. brigade od 2. novembre 1943 do 20. januarja 1944; načelnik štaba Šlandrove brigade od srede marca 1944 do srede aprila 1944.

  65.) Djordjević Branko – Jure: politkomisar 2. bataljona Kokrškega bataljona od 27. avgusta 1944 do 30. avgusta 1944.

  66.) Bratković Peter – Zvonko: politkomisar 2. bataljona Kokrškega odreda od 30. avgusta 1944 do 10. oktobra 1944; politkomisar 2. Kokrškega odreda od 10. oktobra 1944 do 12. maja 1945.

  67.) Svoboda Velimir: komandant 2. bataljona Kokrškega odreda od septembra 1944 do konca 1944.

  68.) Čakarević Milenko: komandant zaščitnega bataljona 15. divizije od 20. septembra 1944 do 28. marca 1945;
  komandant l. bataljona 15. brigade od 18. aprila 1945 do 10. maja 1945.

  Vsi našteti so bili Srbi ali Črnogorci. Prevzemali so pristojnosti nad slovensko NOV. Prva slovenska divizija je tako postala štirinajsta, druga pa petnajsta jugoslovanska divizija. Srbizacija slovenske narodno-osvobodilne vojske je potekala tako hitro, da si je že leta 1943 jugoslovanski vrhovni štab prilastil tudi poviševanja prav vseh oficirjev slovenske NOV. Izvršni odbor OF je bil neprijetno presenečen, ko je izvedel, da bo samo jugoslovanski vrhovni štab imenoval člane slovenskega glavnega štaba.

  Vsi prišleki z juga, poslani v slovensko NOV, niso znali slovensko in so govorili samo srbsko. Tako je bil pogovorni jezik v NOV že vse od začetka pod vplivom srbskih izrazov, ki so jih vnašali vojaki, podoficirji in oficirji, ki so službovali še za časa stare jugoslovanske vojske. Značilno je bilo spreminjanje izrazov, ki so opredeljevali poveljevanje. Taki izrazi so bili na primer: zapovest, uzbuna, pokret in podobni.

  • slosin

   Kardeljevo maslo! Sam je prosil Titeka, naj mu pošlje oficirski kader in s tem priznal, da naši slovenski partizajnarji niso vredni PPHV…Naši so bili dobri za lapanje, tako kot to delajo še danes…….Kaj Turnšek, a je bolečina huda..?

   • Osti jarej

    …jp….Slovenci niso bili klavci……so pa v Slovenijo poklicani….kalvci….pustili tukaj svoje pamže….in…glej,glej ga vragca….vsi so pri koritih…

 • domovina mili dom

  Niso problem komunisti, problem smo mi demokrati, ki ne naredimo panike in udara, kot ga znajo narediti komiji.

 • Osti jarej

  aaaaaaa….zdaj vam gredo pa tudi že četniki v nos

  • tramal

   Tebi pa v rit.

 • Franc Šink

  Srbska miselnost se je počasi zagrizla v vse pore slovenske družbe.
  Poglejte samo,kot banalen primer
  Na gasilskih veselici lahko izbiraš skoraj izključno med čevapčiči in pleskavico.

  • slosin

   …zraven ti pa vrtijo balkanske v stilu ‘čuvam ofce, pasem koze…’…..

   • luckyss

    Ti, ttiii, tiiiiii moja kožica…isti kurac…
    Pustite nacionalizem na katerem se pasejo politiki, da lahko delijo ovce..
    Banda kretenska..

    • BorisDe

     Ja res je, včasih tudi slovenske pesmi ne znajo preveč narediti vzdušja, sam osebno pa ne maram turbofolk-narodnjake/dalmatinske klape, poslušam bolj jazz in pa rock n roll, heavy metal, angleške-ameriške-švedske pesni oldies goldies in pa nekaj v stilu Siddharta ter Big Foot Mama.

    • tramal

     Ti si sigurno srbski ovčar.

    • BorisDe

     “Ne boš ti meni zizike majal ..” “Krava muka bik jo fuka”

   • Novakec1

    čuvam ovce, svira mi tranzistor….

  • plavi-mil

   Imate prav, ampak brez podpore domačih izdajalcev to ne bi bilo mogoče, vcepili so nam v glavo, da vse kar je SLOVENSKO, je zanič in opranoglavci so temu nasedli, upam, da se bo narod zbudil,

   • Novakec1

    Nič ne pomaga prebujen narod če ni liderja. Čredni nagon.

    • Vera

     Liderja imamo, pravega Slovenca , toda kaj, ko ga levaki ne marajo , ker se bojijo za stolčke in za privilegije , ki jim dejansko ne pripadajo !
     Super članek od g.Pirkoviča , ki se je po moje spreobrnil v pozitivno smer .

     • Novakec1

      Pet plusov za takle pamflet, saj niste normalni.

  • V bistvu bi pa moral met ajdove žgance z ocvirki, pečenice, zelje, štrudl…boljš kot čevapčiči. Imamo slastne jedi.

   • Franc Šink

    Pika to je pa že komplicirano za veselico.kakšna kranjska bi pa res pasala zraven.

    • BorisDe

     Osebno sem probal vse klobase narejene v “Sloveniji”, moja ocena 0.0 = slama. Nimam na kaj biti ponosen v tej naši mesni industriji, vse je brez okusa kot da celotna Slovenija nima izkušnje pri delu z mesom. Čevapčiči narejeni tukaj pa so tudi preveč beli in mastni z nepravilnimi sestavinami ter “dozami”, npr. v samih čevapčičih bi moralo biti 1/3 jagenjček 1/3 sviinjsko mesto 1/3 govedina, tukaj pa šparajo pri vsem tem, samo da te nategnejo in ti drago prodajo nekakšno 10. razredno kilavo kakovost mesa, ki so mu pobrali vse. Tudi kremenadlice so tukaj v Sloveniji sekane tako, da dejansko polovica mesa manjka že v štartu ali pa so preveč suhe. Ocena ponudbe mesa pri nas = 0.0. Kranjska se je pokvarila x100 najmanj in kar jemo je čisti poper/sol in konzervansi. Živo sranje po domače. Doma poizkušam narediti najbolje kar se da iz EU kvalitete sranja od mesa, da bi vsaj imelo nekakšen okus. Sem gurman in opažam kaj je “slama” in kaj je “dobro”. Strinjam pa se, da bi lahko na meniju bilo več krvavic (Kamnik), te so vredu.

     • Soave

      Kdo pa ima v rokah ” našo ” mesno industrijo ?

     • BorisDe

      Ne vem, nisem šel v “moje-tvoje” kreganje, jaz samo povem kar opazim/občutim glede na “okus” in na videz.

     • Soave

      No, smo pa vseeno veliko slišali in brali o stečajih naših dobrih mesno – predelovalnih podjetjih !

     • BorisDe

      Glede na to, da nam levica hoče zmanjšati porabo svinjine ter nas preusmeriti na piščanca po godu šeriatovcev, bom zanalašč bojkotiral perutnino.

     • Soave

      Napaka ! Bojkotirajmo pač tisto, ki se s halal klanjem, klanja denarju muslimanov !!!

     • BorisDe

      Ja samo a si pogledala nov naslov, kjer piše, da bodo svinjino bolj obdavčili. To je proti lastnim državljanom, želijo nas spraviti na perutnino.

     • Franc Šink

      No no počasi. Res pa je da po veselicah dobiš po večini odpad. Sicer pa kdo poleti, v vročini sploh je krvavice.

     • BorisDe

      Pravim samo en dober primer, recimo piščanci Ptuj so dobri.

     • Franc Šink

      Onda leskovavačke. Ah ja v tvoj recept pa npr sarajevski ne gredo.

     • BorisDe

      Tako je, jaz ne jem “sarajevskih” brez svinjine. Svinjina mora biti in to sigurno ni po “halalu” :D

   • BorisDe

    V tvojem tekstu se strinjam z vsem, le ocvirke nimate pojma delati v Sloveniji, so pretrdi/premajhni/predragi in večkrat sem opazil celo, da jih nekateri tukaj delajo s kožo vred oz. deli kože. Ostalo kar si naštela je pa super, njami, hebeš “čevapčiče” v Sloveniji, tukaj tako in tako ne znajo delati čevapčičev tako kot dol in pol pravilnih sestavin v teh čevapčičih manjka.

  • Soave

   Hja ??? Ko pa ” kuharji ” niso Slovenci ! Skrbijo za svoja podjetja,
   Že Štih je lepo pisal o ” turških klobasicah “

  • BorisDe

   Najhitreje se naredi pa še tako in tako, če so “v Sloveniji narejeni čevapčiči” so slabi v kateremkoli pogledu, niso prave sestavine, kakovost mesa, ki gre notri, pa je 10. razredna (preveč masti), preveč soljeni/poprani in se hitro sušijo. Jaz osebno bi zbral Krvavice(Kamnik) in pa zelje/repo oz. potem raje piščanca očiščenega s kožo Ptuj.

  • Hun

   to je stvar organizstorja…jst kot samo pol Slovenc imam pa raje kranjsko klobaso, hren zenf..po Dunajsko…stvar potrosne kar si kdo zeli

   • BorisDe

    Ja ne vem, postajamo kot čokoLINDA, ki je delila OTROKOM Srbske čokoladice, potem pa nestrpno rekla, da je to grozno kar so dali otrokom. JAZ JEM VSE, če je le dobro in po primerni ceni za moj žep.

 • lado

  SEM ZAVEDEN SLOVENEC , DOOOMOOOBRANEEC !!!! TOREJ , PO VOLITVAH PA VSI RDEĆI TVITIĆI, ŠARĆIĆI, ŽIDANĆIĆI…NOSITE ZVEZDE , PA NE JUDOVSKE ,KI SO ZA VAS , SMETI VESOLJSKE, SVETI GRAL , DA SE VAS ZNEBIMO PO MURGELSKOSRBSKEM IDOLU , -RECEPTU , ZADNJI PA BO VAŠ PISEC RECEPTOV , KER BO MORAL KOPAT…. !!!! ALI PA SE BOTE HLADILI V VAAŠIIH JAAAMAAAH !!!!!!!!!!NAMAZANI Z APNOM !!!! ANE, KAPIŠ !!!

 • Novakec1

  S samo ustavo, zakonodajo in spremembami po osamosvojitvi so ustvarili temelje za sranje ki sedaj vlada v slolandiji. Kje so zdaj Jambreki, Krivici…., da ne omenjam pokojnih.

  • david23

   Ti pa res ne razumeš, kaj po vsebini je veljavna Ustava Republike Slovenije, ne?

   • Novakec1

    Pametnjaković, kera pa je neveljavna ustava?

 • Tweety Bird

  Ustaši, četniki, domobranci, janšisti… isto sranje, drugo pakovanje !!!!

 • soc

  Dobro povedano. Ja, v Sloveniji je protislovenstvo vedno dobro nagrajeno, skoraj tako kot protikatolištvo. Bora Čorba – da, Thompson – ne.

  A ni edini faktor protislovenstvo – ključni je prosrbstvo, ki se je začelo z umorom Ivana Cankarja na Kongresnem trgu, nadaljevalo z vsiljevanjem srbskih partizanskih komunistov na vodilna mesto v OF, pa z naseljevanjem primitivnih nepismenih Balkancev v stanovanja pobeglih domačinov italijanskega porekla na Primorskem in pobitih nemško govorečih domačinov na Štajerskem. Pa s priseljevanjem srbskih (pod)oficirjev v sedemdesetih, s forsiranjem težke industrije že davno prej, tujka na slovenskih tleh, ki so se mu Slovenci izogibali in je bila nujna tuja delovna sila. In končno avtocestni križ – omastili so se partijski kadri, delali bosanski Srbi (res je, tudi Bošnjaki), slavljene “domaće” ceste pa razpadajo po vseh šivih, za razliko od tistih, ki jih je na Hrvaškem delala grda ameriška multinacionalka Bechtel.

  Prosrbstvo je danes najnevarnejši element v protislovenski mavrici. Bolj kot nadnacionalni ultralevaki.

  • Vera

   + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + ++ + + ++

  • BorisDe

   Ni res, tako kot tvoja vatikansko-proti-pravoslavno uperjena natolcevanja o umoru “Cankarja” brez dokazov.

   • Hun

    sj ne ve kaj pise..Cankarjovo neodlocnost so ze Trzaski Slovenci pluval kot apaticno hlapcevskega, Dunajskega neodlocneza…

    Slovenski pravi domoljub, k bi mu mogl sred Lublane spomenik postavt je IVAN HRIBAR…ponos hrabrosti Slovenca

   • soc

    Glede Cankarja je že dolgo znano, kaj so bili tisti, ki so ga praktično do smrti prebutali v veži na Kongresnem trgu po narodnjaškem dogodku. Pravljice kot je tista o plemeniti NOB in o čudovitih bratih Srbih imajo isti izvor. In isti namen.

    Pa da bo jasno: moj najboljši prijatelj je ponosen hrvaški Srb. Cenim veliko Srbov po Srbiji, kakega pol ducata v Sloveniji in še kakega v Angliji. A to, kar se vas je privalilo v Slovenijo 1918-2018, je v veliki večini bolj klavrno. Delovno, intelektualno in jezikovno. Vsaka čast in spoštovanje odličnim izjemam, med katere zanesljivo ne sodiš. Cvet Srbov je šel tja, kjer je denar, to pa Slovenija gotovo ni.

    • Hun

     Enako velja za Slovence…najbolsa genetika integrira in se kasnej mogoce vrne…Slovenci so v tujin v samem vrhu. ZDA..astronavti, kirurgi, sodniki…
     ti pac nisi med njimi..

    • BorisDe

     Kaj imam jaz z “jankovićOGLujem” in podobnimi? Tudi jaz ne prebavljam take. Ti na podlagi par izjem sodiš vsem Srbom, ki bi ga isto kot ti pomoje fentali, ker je v Ljubljano prinesel teroristično celico džamijo na podlagi provizij najbolj radikalnih vahabitov in podobno. Ali on deluje v interesu vseh nas Srbov? NE, kdaj bi ti kak Srb želel, da se odpira tam nekakšna džamija, kjer je nikoli ni bilo. A nisi ti malo smešen v tej izjavi? jankovićOGLU ni Srb, njemu je pripadnost odvisna od evrčkov :)

  • Hun

   Ce neb blo Srbov k so s Slovenci zjebal Italjane in Mađare ti dons neb mel ze pred nastopom momunistov ne Lublane in ne od Ptuja do Mađarske meje ..Slovensko ozemlje..
   Jansistek bo trobil tist detajl zgodovine k mu ustreza..

   • BorisDe

    Brezveze, to so oni razumeli kot začetek “pro-srbstva” nad “NJIMI”, ko jih še ni bilo kot samostojne države in smo bili vsi v istem sosu, tudi Srbija je šla v “bratstvo” s svojim večjim ozemljem, pa ga sedaj ima veliko manj po tej odločitvi o “bratstvu”, ko so jih bratje odstranili (pa tukaj niso bili samo Srbi krivi kot želijo prikazati, ampak politično vodstvo in več političnih partij vseh bivših držav). Ampak ne bom več o tej temi, jaz samo vem, da zgodovine ne moremo spreminjati in jo moramo vzeti takšno kot je. Takrat so bili drugačni pogoji, drugačni pogledi na svet, drugačno mišljenje in mentaliteta, ni bilo toliko ljudi v stiku z informacijami in ni bilo mobilnih telefonov in še in še.

    • Hun

     Centralizacija Beograda je res bila v SHS sam nikol tok kot prej ko so bli pod Dunajem…Je pa res da v Yugi so Slovenci bli najbl sposobni…zavidal jim je pa najbl Zagreb in Beograd..pravica mora bit in Slovenci mamo vso pravico do lastne drzave in kase

     • BorisDe

      Jaz ti ne bom “a” rekel, pač ko se začne ta tema potem vsak trdi svoje in na koncu bom jaz “velikoSrbski” propagandist, jaz samo hočem povedati da mi gre na živce, ko se obsoja samo “ena stran”, vsi smo bli v istem “penisu” in za neskladje sta vedno potrebna najmanj 2-3, saj eden sam bi imel pri sebi vse čisto 100% prav, konsenza pa ni bilo in vsak je vztrajal pri svojem, ni bilo niti homogenosti s tolko ENTITETAMI po celem ex-YU področju :D

     • Hun

      ne obremenuj se na tej strani prevec..ker je polno “kurcov” , ki so gor da se naslajajo in hujskajo…zapomn si do skoraj vsi jansisti osebno ne marajo cefurjev..govorijo, da je OK ce si integriran, placujes davke..ampak tud ce si posten in sposobn, delo v instuticajah pripada po njihovo samo avtohtonim Slovencem obeh starsev..Avstrijci so takega mnenja isto, Slovenski Korosec bo loh lokalno vladal…na drzavni ravni bl tezko…edin ce so njegove tuje korenine tolk male da so zabrisane ..od kje pa mislis da jim ta ideja…Avstrijci in S Slovenije so orto narodno nastrojeni

     • BorisDe

      Zame je dovolj, da ne zanikajo, da so Slovani, opažam primerke, ki so mešano-arijski-židje skupaj s Slovani z “w” ali pa “tt” ali pa dve pikce na “o” ter “a” v imenu, ki govorijo, da so zavedni Slovenci in da smo mi čefurji. Slovenec ni nikoli bil german arijski-cigan in tudi ne bo, govorim o tistih pravih Slovencih-Slovanih. Govorijo in pišejo s Slovanskim jezikom, jaz osebno razumem srbsko, hrvaško in slovensko in mi je zato celo češki jezik kar naenkrat razumljiv, to je sigurno zato ker sem “german”? To naj se vprašajo takšni debili, ki se gredo nekakšno nad-raso nad ostalimi.

     • Hun

      kdo ne zanika da so Slovani..tukaj se nekateri imajo za Slovane…vecina jansistev se ma za Venete-Vikinge…

     • Hun

      Jansa pise o Noriku- Venetih-Romanih, sinu da ime po slovansem poganskem vladarju Crtomiru…sam je pa crn ko Cigo…sj sam ne ve kdo je enkrat zavedn komunist..pol po fotru domobranc, ceprac politik- javna oseba, o njegovem fotru
      pa nobenih informacij…sama kontradiktornost

     • BorisDe

      Si me nasmejal, ja res opažam bolj temno polt Janše (ne morem iz svoje kože pol-rasista), je pa nek liberalec tukaj podal dober test za Janšo, naj javno da hlače dol in ga pokaže, da vidimo ali je obrezan ali ne? Mogoče bi to bil plus zanj če “ni obrezan” in bo dobil več novih SDS volivcev, meni osebno je veliko boljši od levice prav njegova stranka (pač tukaj imam svoje mnenje zakaj).

     • BorisDe

      “Steirmark” in tisti, ki ji dajejo pluse v nebulozah, da Slovenci niso “Slovani”. Ogromno jih je :D

     • Hun

      Steinmark je svabskega porekla ..sj vids po nadimku da je Österajka..jebe se Avstricem za Slovenijo..za njih bodo Slovenci vedno podrasa..ta kuzla se sama ne ve kaj hoce, ker v zivlen se ni fasala dobrga kurca, da bla zadovolna

     • Hun

      sj pravm…najbl da se po 3000letih mas za Veneta..nacionalno mitska narcisoidnost…
      vsi narodi sanjajo o nekih mitih…nov mit Slovencev je da so pionirji in se je cela Evropa iz njihove rase razvila…jansisti so cist usekani

     • Hun

      tocn tko gor sm popravu svoj komentar..RATATA je domoljub pa jim zna edin argumentirat..
      Sj drgac Venetstvo ni mit..ampak so se po tisocletjih preselil na Balkan al zmesal z Slovani in drugimi klani..(Veneti naj bi tud nekak bli Danci, Norvezi,…)
      Sprehajalc je v tem tud nacitan in velik ve o narodih in zgodovin

     • BorisDe

      Sem slišal, da se Hrvati imajo za “Venete”, zato so toliko temni ob rojstvu in imajo blond frizuro, sigurno so se mešali s samimi temnimi Danci zgoraj ali pač, obstala je samo blond frizura, ostalo pa ni kaj preveč belo :D :D :D

     • Hun

      Hrvati so do Zagreba Slovenci, od Slavonije Srbi, na zgorni meji Mađari….dalmatinci pa iz Irana..haha tale zadnja je od Jelincica

     • BorisDe

      Jelinčič car. :D Tako nekako je, pozabil je edino, da so se res mešali med vsemi temi, ki jih je naštel in pa še z nekaj “franki, langobardi” zgoraj levo ter z ene par arijskimi-cigani. V večini svojega telesa, recimo da so 75% Slovani, ker so se številčno več mešali med Slovani kakorkoli, tako da so še vedno “naši”.

     • Hun

      domoljubi so dons na primorskem, na gorenskem, stajerskem, dolenskem…vsi bi danes pametoval in se odcepil…janaisti bi nardil konfederacije znotraj Slovenije..niti ena Unuja jim ni prav…Zdj bi oni spet s Slovani sli v Unujo…cez 15let bodo hotl z Albanijo v Unijo..clovk razumsko hoce zase ugodnejse razmere, varnejse..zato ne rabs k pizda skakat iz cveta na cvet k kurvica..vztrajas in spremens obstojeco Unijo, ce si zvest..zvestoba je dostojanstvo

     • BorisDe

      Saj je bilo vodstvo Slovenije tudi v jugo-parlamentu, kjer bi lahko opozorili na takšne krivice, očitno jim je do zadnjega pasalo pobirati maslo, potem pa so hoteli še več masla in mogoče tudi kakšno več natolkli, ker so posamezniki dobili denar od zahoda, da se odpre trg. Recimo, en alternativni pogled. Slovenci pa so zelo vreden/delaven narod in včasih preveč racionalen in po “planu”. Noben ni rekel, da niso.

    • Hun

     res ta debata o spravi ni produktivna ker jansisti poturavajo kesanje nevem kom..zvezi borcev…sj niso oni klal…ce misljo naj obtozjo Turnska, Kucana in vs forum 21…jst jih lincal ne bom..zato je sodisce, ce je pa vse podkupljen pa naj narod odloc sam kurc k je za janiste narodn upor, KP revolucija…kar se zdalec ni res..ameriski narod se je tud upru Angleskemu imperijalnemu tlacanstvu

     • BorisDe

      O Jugoslaviji ti lahko povem veliko (v vednost vsem ostalim ne nisem jugonostalgik in naj tako ostane, bratje so kurac bratje in naj bo vsak na svojem gospodar zakonov v upanju, da boste dali prednost Slovanom-kristjanom in ne pedofil-verujočim invazivnim sektam): Jugoslavija: Spomnem se, da so tudi v komunizmu lahko imeli svojo vero, UDBA jih je zelo kontrolirala kot vedno in med njimi označevala določene kot “nevarne za partijo in sistem” ali pa “nenevarne”, ki bi v slučaju državljanske vojne vsi bili označeni nekako kot tisti “nevarni” pod “A”, ki pomeni skoraj da ne ODSTREL ali pa pod “sumljivi” nek B,C ukrep (če pogledamo zapise udbe 42Gb podatkov). Takoj po koncu 2. sv. vojne so komunisti seveda obračunavali s Cerkvijo, ker je Cerkev takrat med vojno podpirala “domobrance, ustaše, četnike”, zato so sredstva, ki so bila namenjena Cerkvam, bila veliko manjša in od proračuna ni šlo kaj preveč za Cerkev. Cerkev je kasneje seveda tudi podpirala Jugoslavijo (da obstane znotraj Jugoslavije kjub temu), tisti ki niso podpirali Jugoslavije in javno govorili proti njej, pa so ga nasrkali kot separatisti in hujskači na kak Goli otok in podobno. Na plažo si lahko prišel z velikim “katoliškim” ali pa “pravoslavnim križem” in noben ti ni smel reči nič. Torej, resnica je, da nisi bil gonjen kot kristjan ali vernik, ker drugače bi nas vse zagonili na Goli otok ali pa nekam. Tisti, ki niso podpirali komunizma so delali od zunaj proti Jugoslaviji in pobegnili že prej ven v sosednje države (Avstrijo, Nemčijo, Italijo) ali pa v Avstralijo, ZDA in Argentino ter od tam lobirali za spremembo sistema v Jugoslavijii. Svoje je dodal še kapitalizem in zahod, da se bolj odpre trg, kamor bi oni (zahod) plasirali robo in njihove multikorporacije in začelo se je igrati na karto “separatizma”, kamor Slovanskim-plemenemo vrgli eno muho v smislu “mi smo boljši od drugih”, dezinformacije in podobno. Uspelo jim je, sedaj pa je kot je in zgodovine se ne da spremeniti. Sploh nisem “jugonostalgik” in ne maram komuniste, oni so sedaj v novi preobleki “multi-kulti neoliberalcev” in sprejemajo tretjo entiteto muslimanov, ampak se pa spomnem kako smo hodili po raznorazne “pralne praške in Milke” na sever in NI RES, da nisi mogel imeti dobrih nemških avtomobilov ali pa česa drugega iz tujine, v Jugoslaviji si lahko praktično imel vse, le če nočeš imeti “Jugo” blagovne znamke potem pa plačaj za nemško marko 3x več. Hočeš iti v ZDA? Ni problema, plačaj več. Ali je to kaj drugače od danes, ko pot v ZDA in nazaj ter bivanje/hrana/gorivo/zabava v celotnem znesku pridejo enako kot je prišlo za časa Jugoslavije? Torej nisi bil “omejen” in v mnogih državah naokoli je Jugo pasoš veljal za dober primer social-komunizma, Rusi/Čehi in podobno so imeli omejene vodene izlete po Jugoslaviji, kjer jim niso želeli prikazati samega napredka in kako bolje se živi. Vse to pa seveda ne pride kar tako, Jugoslavija se je zadolževala za kakšne zadeve, ampak je pa tudi proizvajala in bila samozadostna. Potem se je zgodilo to kar se pač je in juge ni več in naj bo tako in tako naj ostane, vsak naj skrbi za svoje riti, posvetiti se moramo problemu burk in invazivne pedofil-verujoče morilske sekte, ki je problem za vse v EU.

     • Hun

      Tocn tko in tu dam Slovenskim domoljubom prav glede politike usmrejene v zaprtje meje in sklestenje azilnih dovoljen na skrajni minimum

    • Hun

     ves kaj sm bral ..da v zadnjo vojno ma balkanu je slo 12% vsega srbskega prebivalstva v vojno..12%! ze ta podatk pove da to ni vojna Srbov..Hrvati so sli 150% vsega prebivalstva…
     zdj bo kdo komentiral…Rvati so se branl, bli so napadeni…Rvati so bli tko napadeni kot danes jansisti trdijo, da so Komunisti okupiral Slovenijo, kar je res o komunistih pa vseeno…jansisti so picke nad pickam oni so zadnji, da loh pametujejo….zato sm na tej strani, ker so njihivi predniki v vecini bli ravno komunisti, da jih jebem, ker so hinavske pizde..tak te bi za svojo korist prodal za pou groša..Đuda Iskarjoti..

     • BorisDe

      Poslušaj, kdaj se je na teritoriju v moderni dobi pojavilo ime “Hrvaška”. Leta 1991 je tako? No prej jih nikoii ni bilo kot samostojne države, vedno so bili pod nekom (kot neka regija), niso imeli svoj pravni sistem ali zakonike. Kot sem videl so bili večinoma pod “Franki” in pod “Langobardi”(italijani) in kasneje pod Avstro-Ogrci, še dosti prej v zgodovini pa so se ta Slovanska-plemena mešala in večji delež teh Hrvatov so predstavljali prav Srbi, pleme imenovano “Hrvati” so nekoč bili velik del pod srbsko vladavino skozi zgodovino Srbskih kraljev, Srbija pa je že takrat imela svoje zakonike in pravni sistem (Dušanov zakonik ipd.). Tako da, če tako pogledaš, da so ukradli precejšen del obale in ozemlja Sloveniji, precejšen del Bosne Srbiji, so oni dejansko bili “barbari”, ki so zasedli to od “staroselcev”, naredili etnično-čiščenje s pomočjo zahoda in Vatikana in naredili svojo novonastalo državo imenovano “Hrvaška” na podlagi zločina nad vsemi ne-Hrvati (350.000+ deportiranih Srbov) in podobno, še prej pa Jasenovac. No te Hrvati imajo jajca govoriti, da so bili Srbi, ki so imeli tam svoje domove (večna ognjišča) veliko prej od njih in so že živeli ter branili svoje domove od represije Hrvatov, ko je HDZ prišel na oblast, da so “Srbi agresorji”, ja a bo Srb agresor na svoje ozemlje kjer živi in čuva svoj dom? Zakaj ste potem deportirali Srba, ki je čuval svoj dom, ja zato ker hočete izničiti, da je on tam živel prej od vas. Konec in pika. Tukaj se pokaže logika novonastale države z imenom “Hrvaška”. V vednost.

   • tramal

    Če srbini nebi imeli v jugi hrvate in slovence ,bi bili danes vsi šipterji in ne turki.Srbov pa tako ni več .

    • BorisDe

     tramal, ni govoril proti tebi kot Slovencu in Srbi še kako obstajajo, bolj beli od tebe in z ogromno zgodovino, vas so napačno učili tudi o mešanju s turki, tudi to ne veste da takrat te Ottomani niso delali verskega pritiska direktno, njim je bil krščanski Srb super, saj so mu takoj nabili več davkov in ukradli njegovega belega sina z “janičarji” v Turčijo, tisti ki niso hoteli plačevati toliko davkov ali pa da jim Turki ne odpeljejo sina v Turčijo, so ponavadi morali preiti v “islam”, kjer so jim Turki na okupiranem ozemlju podali večjo vodilno vlogo kot zemljeposestnika in plačeval je “manj davkov oz. nič” pa še otroka mu niso vzeli, pod pogojem, da vse raportira turškemu sultanu in njihovim turškim “vojakom” takrat. Veliko takšnih izdajalcev je ostalo v tej veri “islama” tudi po tem, ko so Srbi in Grki pregnali Ottomane nazaj na svoj kontinent. A so te tega učili v tvoji šoli? Ne, ker sem tudi sam videl manjkajoč “nauk” v SLO šolah, kot so ga spisali pro-komunistični anti-Srbski zgodovinarji takrat. Srbi so se vmes večkrat borili in ubijali Ottomane, delali vstaje, preberi si malo več o “Karadjordje-tu”, Ottomani so ga klicali “Kara =Črni Djordje”, ker jih je pobijal in vodil vstajo proti njim. Veliko Srbov je ženam na čelo tetoviralo križe, da se jih Turki ne bi sluačjno dotaknili, sami Ottomani takrat pa niso bili opazno proti drugim religijam, le indirektno so te jebali z raznoraznimi davki kot sem prej povedal.

     • Hun

      zadrgnega starga vosla z razumom naus preprical v njegovo straumirano vzgojo in zivlenjem

    • Hun

     kmetavzar brez njive bo pamet solil k se od svoje zabacene vukojebine ni premaknil nit po Sloveniji kaj sele kj Sveta vidu..ne pomen ce si Slovenc da nis zaplankan

     • tramal

      Sem prepotoval pol sveta ,na balkanu pa res še nisem bil in nikoli ne bom.

     • Hun

      vozt kamion ne pomen das kj posebnega vidu po svet…skladisca pa pokrajno

     • Hun

      pjt enkrat na balkan bos vidu da ‘cigani in cefurska gamad” niso vsi primitivni in zajebani..kot jih sam vids..bos presenecn. .loh pa gres dol v Srbijo pa jim jebs mater..kokr znas bit pamtn..Srb, Slovencu upa vse povedat v facu na sred Slovenuje..zber tu muda pa nared to ze v Skoveniji na domacmu terenu ce upas…loh si se frende prpels.. pa jebite sred Lj …srbsko mater…domoljub bi mogu met tok jajc, ce ne si niko i nista..loh tud oborozen prids

     • BorisDe

      Fanta, chill, veš kako je to s provokacijo ti bo vrnil s provokacijo, resnično imamo večji problem s temi burkami in pedofil-verujočo morilsko sekto upam, da sta si vsaj tukaj “enotna”. :) Peace.

     • tramal

      Se strinjam.

 • Jan Ocean

  J… vas thomson. Zločinom, ki so jih narediki ustaši, se je še hitler zgražal.
  Najbolj genocidni in kruti zločini…. klanje ki ga svet ni videl, to je (bila) ndh in stvari ki jih opeva thomson.
  Sam nehajte ga zagovarjat, ustaša in ustaštvo, in ostale klavske nagone. Potem se pa čudite.
  Ljudje nismo neumni, nihče nas ne bo nategnu več. Kot sem nam lahko obrača ‘želodec’ ob levici, pa podobno simpatiziranje, kot vam tukajle “včasih uide” povzroča pri nas blazen odpor, bruh…… in skozi to je mogoče (spet) marsikaj razumeti.

  • Ivan

   To so ti vtepli v glavo tvoji komunajzli in njihovi bratje po krvi,srbski četniki.Samo ti si omejen pa tega ne razumeš.

   • Jan Ocean

    Keri moji.? Omejen si očitno ti! Če bi imel vsaj 90 ne bi bilo treba razumet, ker sem jasno napisal. Preberi še parkrat, mogoče ti presežeš svojo omejenost.
    In omejen si , ki se držiš kot pijanec plota pravila ‘kdor se ne strinja z nami’ je komunajzer, je un…blabla…. A razumeš kdo je komu sedaj vtepel kaj v glavo in kdo se obnaša kot ovca.?
    In ne uči me o zločinih ustašev. To so dejstva. Naj te bo sram. Znano je, da so se najhujši SSesovci zgražali nad njihovimi zločini. In marsikaj je še znano ….

    • Mark

     Ja, ker midva sva bila zraven, ko so se SS-ovci zgrazali… Strici so mi povedali…

     • Jan Ocean

      Kje vse si bil pa ti zraven?? Ko tolko veš za nazaj kaj je bilo.?

    • Franjo Trojner

     Ustaši, četniki in oni komunajzeri, ki so po vojni zverinsko masovno klali lasten in tuje narode so vsi isti drek.
     Sicer pa ni zastonj komisija sveta EU izenačila vse tri totalitarzme fašizem, komunizem in nacizem, mar ne?

     • Jan Ocean

      Se strinjam. Samo eni ne vidijo v mojem pisanju tega, ker so kot furmanski konji.
      Je pa tukaj je precejšen del prispevka namenjen spet! thompsonu. Dejansko z zagovorniki ustaške ideologije in thompsona se sploh nima kaj za pregovarjat da je jasno in taki osebki in z njimi sprevržene in genocidne ideologije nimajo kaj iskati v moji Domovini, sodobni Sloveniji.

     • BorisDe

      Tako je, to oni delajo “ustašizem” ŽE na tleh EU, saj je Hrvaška v EU in EU tega ne obsoja?!!?!?! Halo! Normalno, da so ga prepovedali na tleh EU, edino pravilno. V Avstriji pa so prepovedali “ustaška zborovanja” in ne bodo več slavili tam v Bleiburgu. Tako se to dela proti znanim in dejanskim fašistom, ki so res bili hladnokrvni morilci vseh ostalih z namenom etničnega čiščenja in s koncentracijskimi taborišči, ustaši niso bili domobranci ampak domovzemci.

     • BorisDe

      Jaz mislim, da rdečo zvezdo niso označili kot “totalitarno” v EU, ampak kot borko proti fašizmu in nacizmu ter kot “simbol osvoboditve”, srp in kladvo so označili za “totalitarni simbol”. Lahko pa da se motim.

     • BorisDe

      Razliko sem pojasnil že v nekaj prejšnjih postih, ne ni ISTO, obstajajo tisti domobranci, ki so imeli namenska z brutalnim namenom “koncentracijska taborišča, ter opravljali etnično-čiščenje” in pa tisti, ki tega NISO imeli! Ti dam en primer: Takšen je tudi Draža Mihajlović, njega so preganjali naslednji: 1.) wermacht 2.) ustaši 3.) nedićevci in ljotićevci četniki 4.) partizani-komunisti, no na koncu so ga ubili partizani! Link: http://www.teslasociety.com/500_2.htm Sprva malo sodeloval z Nemci proti komunizmu, potem pa je uvidel, da so okupatorji njegovega naroda vsi zgoraj našteti, pomagal je 500 ZDA pilotom in NI imel koncentracijskih taborišč in NI opravljal etnično-čiščenje kot vsi te ustaši. “četnik” izhaja iz besede “četa”, ki so grupacija ljudi takrat v borbi proti invazivnim Bolgarom, ki so prišli ropati dol ljudi in vpadali na teren Kraljevine Srbije in ostalih okoli. V sami biti tisti pravi “četniki” niso nikoli bili proti Hrvatom, dokler “ustaši” niso začeli klati vse Srbe in vse ne-Hrvate naokoli ali pa zganjati represije nad njimi.

   • Osti jarej

    …ja…jasenovac je fata morgana …bumbar

    • Jan Ocean

     Bumbar te je naredu

     • BorisDe

      Jan Ocean, saj je Osti jarej s tabo glede “Jasenovca”, ne bit bumbar, nisi jo razumel, poglej še enkrat, ne razumeš sarkazma.

  • Franjo Trojner

   Kaj mene Slovenca briga kaj imajo ustaši in četniki med seboj.
   Edino kar je res in podpiram, v Sloveniji niso dobrodošli niti eni niti drugi. Čuj, če se pa oni med seboj mažejo imamo vsaj mi mir.

 • svatne

  “…Bog se usmili take države” – to ni nobena država. To je odcepljeni kos balkanske socialistične Juge. Slikovito – a še bolj nazorno – povedano: Rešilni čoln s potapljajočega se Titanika, na katerega se je zavlekla vsa jugosocialistična sodrga. Državljani države Slovenije, ki je zveza slovenskih dežel/držav, veljavno razglašena 31.10.1918 v poslopju parlamenta Vojvodine Krajnske, in je bila pod imenom ZEMLJE države SHS dne 1.12,1918 “ujedinjena sa Srbijom”, bomo živeli v svoji prastari državi / njenih deželah, ko bo dne 26.6.1991 izvršena osamosvojitev dokončana! Namreč ko bo upoštevano dejansko INTERNACIONALNO PRAVNO RELEVANTNO stanje stvari: Da se je osamosvojilo tisto, kar je propadajočo jugofederacijo sestavilo.

 • KP

  Bora je vojvoda samo svojega malega ,od špirita uvelega luleka.

  • BorisDe

   KP pazi to razliko, vojvoda je tukaj v Sloveniji pel izbrane pesmi (ne-politično ideološko obarvane) in Srbija ni v EU, Hrvaška pa je v EU in Thompson je že na tleh EU pel in poje “ustaško-politično obarvane pesmi”. Razlika je tukaj – “Je že na tleh EU pel in poje”. Bora je bil povabljen v EU :)

   • KP

    Kateri vojvoda?

    • BorisDe

     Ja v šali si označil “vojvodo” kot Boro :D On ni noben vojvoda. Govoriš o Bori, drži se teme. Uporabil sem tvojo besedo o “vojvodi”.

     • KP

      Ni bila nobena šala. Tako pač je. Sem te pa lepo vprašal,kateri vojvoda. Vojvoda uvelega pimpeka torej? Al kateri drugi? Jaz vem samo za prvega.

     • BorisDe

      Tako se pač okliče, najverjetneje je za Dražo Mihajlovića spodaj v Srbiji kot “nacionalist”, glede Draže pa sem ti napisal da je bil eden izmed “dobrih” četnikov”, če si prebereš moj dolgi tekst o razlikah med “dobrimi domoljubi” in med tistimi domoljubi, ki so imeli koncentracijska taborišča ter pobijali vse ne-Hrvate npr. ali pa so imeli infrastrukturo za ubijanje ali pa ubijali lasten narod. Kje bi ti to vedel, ampak razlike obstajajo. Slabi četniki, ki so sodelovali z wermachtom tudi proti Draži in proti ustašem ter komunistom ter delali zločine skupaj z Wermachtom proti lastnemu narodu, pa so bili “ljotićevci, nedićevci”. Sam izraz “četnik” pa izhaja iz besede “četa”, ki so kot grupacije ljudi branili Kraljevino Srbijo pred vpadi Bolgarov, ki so ropali in delali invazijo. V sami srži oz. začetku kot takem nikoli niso bili proti Hrvatom, razen kasneje proti njihovi ustaški-ideologiji. Sem te kaj podučil? http://www.teslasociety.com/500_2.htm No “Bora” je najverjetneje kot nacionalist pristaš te ideologije po Draži Mihajloviću, da boš bolj razgledan. Sicer pa ga lahko vprašaš, ti bo sigurno obrazložil.

     • KP

      Če se jaz okličem za papeža,sem papež? Bora je zame navaden izmeček. Ravno toliko ga spoštujem,kot on Slovence. Amen. Vojvoda my ass….

     • BorisDe

      Ne trosi gluposti in DOKAŽI, drugače sisaj njegovo KITO. :) On ima celo Slovenko punco, če nisi vedel. Takrat je komunistom na oblasti rekel le to v šali: “Slovenija moja dežela, jednog dana jebat’češ ježela”. Zato je od teh komunistov dobil izgon, ta izgon več ne velja, saj so se zamenjale politične strukture, sam pa lahko v Srbiji, ki ni v EU poje nacionalistične pesmi, važno da to ne dela drugod, medtem ko pa Thompson na Hrvaškem v EU na tleh EU že poje in je pel pro-ustaške pesmi. RAZLIKA :) Jokaj :)

 • Franjo Trojner

  Malo nas je SLOVENCEV malo!

  • Hun

   pa se ti ste ustaski hlapci vec al mn

   • Franjo Trojner

    Čuj zame ste četniki isto sranje, kot ustaši!

    • Hun

     Jst sm prisegu Slovenski vojski..novodobnim ustasem in cetnikom se ne bom klanjal…

     • KP

      Zato pa je tako,če mamo take kot si ti..

     • Hun

      Kdo bo golobradi Mahnić zrhtu vojsko….hehehehe..ta je mn desca k Katićka…jahajahhahaha

    • RATATA

     Ogromna razlika je med četniki in ustaši, le v sfrj so bili lažno enako prikazani, saj so bili oboji proti komunizmu, toda četniki so bili za Kraljevino, ustaše so pa s pomočjo nacistične nemčije in fašistične italije ter z žegnom vatikana naredili znotraj Kraljevine Jugoslavije novo državo eNDeHa, ki je zajemala ne le hrvatsko pokrajino, pač pa tudi Slavonijo in Bosno, kjer pa je stoletja živelo ogromno pravoslavnih Srbov, ki so jih pohrvatii, izgnali v Srbijo ali pa zverinsko pobili. (to se je ponovilo spet v času od 1991 do danes pred 23 leti, torej do 05.08.1991, ko je bila izvedena vojno-redarstvena operacija oluja za izgon preko 200.000 Srbskih civilistov.

 • Hun

  Bog se usmil Slovenijo k leze v rit ustasem…Bora k so Srbi plenl po Bosni je pa herojinsko puso samo drzal v rokah, Bog se ga usmil

  • BorisDe

   So plenili po Bosni tudi muslimani in Hrvati, ampak tebi so samo Srbi plenili, seveda ker si pač nastrojen proti enemu. :)

   • Hun

    mas prav…o plenjenju!
    nism nastrojen prot Srbi, ker sm po fotru pravoslavc…nastrojen sm prot pretiranmu nacionalizmu samo takrat, ko tlac etnicne, verske manjsine …to je vse!

    • BorisDe

     Ja pa vredu, ta nacionalizem je on obržal izven-EU ker Srbija še ni v EU, v Sloveniji je pel izbrane pesmi ne politično-ideološko obarvane, med tem časom pa Thompson poje in je pel na tleh EU ideološko-politične obarvane pesmi ter pro-ustaške pesmi, ker je Hrvaška ŽE v EU.

     • Hun

      moj komentar ni prot Bori Đorđiju..
      repliciral sm tvoj napacn mislenje da mrzim Srbe..ne poznas me dobro se prek komentarjev…Bora je bil v Yugi roker ce ne punkr mladci so bli takrat itak uporniki rezima…jansisti prek Nore24 itak pisejo kar se jim zdi pomembno da palijo Slo nacionalizm…ampak ce ma kdo ze pravico do nacionalizma v Sloveniji so to le Slovenci…ne Srbi, Makedonci, Hrvati, Siptarji, Crnogorci …kot priseljena manjsina

     • BorisDe

      Ja, saj si zgoraj povedal, se zavedam kar si rekel, jaz sem ti podal argument razlike Bore in Thompsona zgoraj :) Boro rešuje, ker ni v EU, če bi bila Srbija v EU bi ga obsojevali tako kot Thompsona, zakaj širi politično-ideološke vsebine :D

     • Hun

      ce bi ze mel jansisti blentavi za primerjat Thomsona ga bi moral z Krajiskim Baja Malikninđa

     • Soave

      kaj pa tebe danes pika ? ? ?

     • BorisDe

      Tako je, tudi ta BajaMaliKnindza je sedaj v svoji Republi Srbski, ki ni v EU, tam lahko dela kar hoče, medtem ko Hrvaška je spet v EU pa vseeno širijo pro-ustaško ideologijo, EU pa jih ne obsoja. Torej EU drži z ustaši?

     • Hun

      tko je…prisel je cas ce si zmagovaln narod si danes kul..po Amerisko in Izraelski miselnosti, da je zmagovalcem vse dovoljeno

     • BorisDe

      Pa dobro, če je tako pa gremo delovati po identičnih pravilih, kolikor imam rad Slovenijo bi žal Slovenija brez dobrih zaveznikov ali NATO bila zasedena v parih urah. Recimo Hrvati, Italijani, Madžari, Avstrijci bi prišli samo sem na kavico in Slovenija bi morala podpisati “aneks k priključitvi”. No tukaj imamo na portalih tudi slovenske supermene s pilatusi. Ko tako pogledaš, imajo celo Američani prav, tisti ki zmaga bo vedno zmagovalec, ostali so pa sami sebi krivi če nimajo obrambe in se ne znajo odbraniti ali pa če nimajo zaveznikov ter atomsko bombo, kaj pa Slovenci nismo razvijali atomsko bombo? :D

     • KP

      To,kar govoriš ti,je čisto po srbjansko. Dobro,da nisi med te potencijalne napadalce prištel še vas,saj ste pušnili v parih tednih. Boli?

     • BorisDe

      KP ne ni res, to je dejstvo, jaz bi branil Slovenijo tudi proti Srbom, ker imam vse tukaj. Tukaj si se uštel, to je bila replika na zgoraj tekst in ne nate ali kaj proti tebi, ker ne znaš gledati med vrsticami indirektno ti povem, da v njih piše “močna država, ki se lahko odbrani in ima nekaj kar lahko škoduje nasprotniku, bo vedno suverena in na njo ne bodo mogli vplivati ostali”. Ni nč tipično po “srbijansko” kot rad obtožuješ, ampak nisi vklopil drugo sivo celico.

     • Svele

      Idiot bi branil se vecje idiote .nacionalna zavest kapitalizma cizma imperializma

     • BorisDe

      Jaz v Srbiji nimam nič, da bi lahko branil, tukaj imam vse. Logika? Branim tisto kar imam, hišo, vikend, vrt, mojo družino1 in otroke, družino2 od žene, prijatelje Slovence in tudi te “nad-raso” idiote vindišarje mešane arijske-cigane tukaj (so vsaj kristjani), avto, kosilnico, bančni račun v nlb in tako naprej :D Sem ti pojasnil? Drugod nimam kaj braniti.

     • samotoje

      Ti si pa res primerek. Tale portal je zate absolutno prezahtevna materija. kakšen kafić, družba podobno mislečih ljubiteljev kola in rakije, pa bo. Tam bodo rekli:”Bogami, kako je brihtan, pa čeprav je Srb.”

     • BorisDe

      Ja eni ne razumejo sarkazem, sicer je pa to kar sem povedal res, npr. indijanci niso mogli z lokom in puščicami proti strelnemu orožju. Jaz opažam veliko več brihtnih Srbov na portalih kot pa “Slovencev” vindišarjev, obupujem nad logičnim sklepanjem Slovencev, ker se Slovenci delajo nekaj več od ostalih, bom povedal, da lahko za vas velja tudi obratno: “Bogami, kako je brihten pa čeprav je Slovenc, ki zna samo max 2 jezika, srbo-hrvaški mu pa škripta” in vam dajal podobne filtre testiranj kot to dajete Slovenci “južnjakom”, kjer se mi morate dokazuji kot “boljši” kot v pa v resnici ste, ker šele ko se meni dokažete ste zame “dobri in pametni ljudje in niste tam eni kmetavzarji severnjaki germansko-mešani-arijski-cigani”, šele takrat vas bom imel rad, do takrat ste recimo zame le “hlapci severnjakov”. Dokaži se, bodi boljši v mojih očeh Srba, ne bodi zaplankan Slovenec. <– Lahko bi veljalo obratno zate "Bogami, kako je brihtan, pa čeprav je Slovenec.", ampak jaz tega ne bi počel nikoli za razliko od tebe in tebi podobnih in vam potem moram povedati z argumenti in pa nič bat jaz se bom bolje znašel povsod, imam namreč že boljšo iztočnico, poznam več jezikov, če ne grem skozi vaš "filter osebnosti in karakterja" tukaj bom pa šel tja, kjer spoštujejo mojo brihtnost, ne rabim enega Slovenca da mi meri "brihtnost" in da se dela napuhanega germana. Razumeš ? :)

     • Svele

      Zie musse dojche sperechezni hlapec Jernej jajjajahha

     • KP

      Zmagovalci so kajneda Partizanski klavci,no in skrivači. In so hudoooo kul. In jim je po njihovi miselnosti dovoljeno vse. Upam,da ne dolgo,da bo takrat še vsaj približno živ,ko mu bodo odvzeti vsi privilegiji. Pa njihovim sinčkom in vnučkom,težkim herojem.

     • Hun

      Zemla je pa okrogla, zmer je bila in zmer bo…v 3000letih je propadl 600imperijev

     • Svele

      Smrt zloveniji zn ustašem naj Bog poplavi to pofukana incestno pedofilno pleme hlapcev amen hajhahahha

     • BorisDe

      Take kot si ti treba tepst, pregnati ven iz Slovenije v tvojo musli-pedofilLandijo k šeriatu. Musli-propagandist.

    • Soave

     Ali so pri nas – tlačene te manjšine ?

     • Hun

      Ne, po drug stran se pa te manjsine, pravno neb smele nikdar enact z slovensko narodnostjo..politicne stranke, jezik itd nimajo pravice v Sloveniji

     • Soave

      Vidiš! Pa sva zopet pri politiki, ki je zaradi svojega dobra, napačno ravnala ves ta čas od l. 1991.

     • Hun

      Srbi in in ostal priseljenci vm niso pogradl Slovenijo..to svoje hlapce pumpa Jansa..Jankovic in podobni brez Slovenskih politikov neb nikol nakradl tok k so

     • Soave

      Zakaj zopet to pogrevaš ? Jaz nikoli nisem pisarila v tem smislu, da ljudje, ki so prihajali delat v Slovenijo, niso nič vredni. Seveda so gradili. Malo bolj šolani Slovenci so pa odhajali v Evropo . Tudi garat k tujcu. In še danes odhajajo. Predvsem mladi !
      Misli pa, da Janša in Janković le ne pašeta skupaj, razen, da njun rod ni čisto slovenski. . . . . . Eni drugi politiki nam že preveč dolgo vladajo !

     • joza joza13

      ALI LAHKO TO ŠE ENKRAT PREBEREŠ NA GLAS?
      A si pijan, ali prfuknjen, ali oboje?
      Mi dobro vemo, kdo nas krade, verjemi!

     • Hun

      jebi si m… teb loh sam po primitivni cefurscini preberm..
      krade te brat Slovenc

     • joza joza13

      Kreten, preberi si sam, da boš ugotovil svojo kontraverznost.
      Kaj vse bukva ródi …?

     • Hun

      taprav se obglasa o kontraverznosti…kokr ti pase tko bos sikal..vsega dobrega od usake stvari jansist nikol ne bos delezn..bos moral tud drek kdaj v zivlen zret..najveckrat po lastni krivdi

     • joza joza13

      Ti že veš kako in kaj je z drekom, ki ga imaš poln gobec…
      …kr neki od čefura….

     • Hun

      kr dj si duska…od mene ns nc vec. .ponizevat te pa ne mislm..ceprov te s svojim fizicnim sposobnostim da ne recm umskim pohodm k crva

     • joza joza13

      Bejš no bejš… a sposobnosti tudi imaš?

     • Hun

      ajde sjasi s kurca ce ne ratums slovensk

     • joza joza13

      Kaj pederčina, se ti digo -;)?
      Mrš đubre šiptarsko…

     • Hun

      as mogu mal snopca spit da si se opogumu

     • Svele

      Zbiramo zamaške za črta in Jakoba usrana in poscana se zbujata ponoči in kukata pod pojstlo če je Milan tam hajhahhah

     • joza joza13

      Zbiraj zamaške, da si plačaš psihiatra…

     • Svele

      Serjemo se v usta črta in Jakoba sta pozitivna na HIV desni hahhaha

     • KP

      Ti prišleki iz vukojebine niste nikol bili in ne boste manjšina? Veš,kaj je manjšina?? Vi vsi ste skupaj samo eni navadni nehvaležni čefurski prihajači. Pa če ti je prav,al pa ne,mi je čisto vseeno. Zakaj nikoli čefutarji ne pokažete vsaj malo spoštovanja do slovenije,ker vas je sprejela,če že hvaležni ne boste nikoli. Najrajši nam še po malem poskošate rušit državo in jo spreminjat v neko zahojeno udbovsko mafijsko jugo provinco. Se motum? Si mogoče izjema? Ti je kaj do druge domovine Slovenije?

     • Hun

      vidm kaj se dogaja v Makedoniji..ampak je najb zato kriva ravno domoljubna stranka VMRO.. ko so podkupljeni bli s strani Siptarjev se pred Zaevom

     • Soave

      Ja, tam pa imajo resen problem. In, mi bi se iz tega lahko tudi kaj naučili !!

     • Hun

      Slovenija, Albanije nima lih za sosedo …mamo pa ze prevec priseljencev iz tistga konca

   • Hun

    prot Srbi sm tezko nastrojen ker smo se v star Srbiji pisal Ristić..praded je bil pa kraljev vojak

  • MižekFiga

   Kdor će, naj se usmili Hunov in njemu podobnih za razgrajanje po Sloveniji.

 • Soave

  Veliko lepega je povedal g. Pirkovič.+ + + + + + +
  Predvsem o glasbi, našem lepem jeziku in naših sijajnih pevcih.Vse je zelo dobro naštel ! In kje jih lahko slišimo ???
  https://www.youtube.com/watch?v=venP_peGGgw

 • BorisDe

  A Dalmatinske klape so pa vredu? :D

 • Soave

  Pa kaj za vraga pisarite spodaj ?? Briga mene Thompson. . . pa Bora !!!

  Je dober intervju. In g. P. je velik poznavalec slovensku glasbene scene. In tole , kar je napisal je resnica. . , , , , oz posledica neizvajanja slovenske zabavne glasbe na radijskih postajah in posledično seveda v lokalih. . . . .

  ” Nadomestila za predvajanje glasbe se tako selijo na jug in krog je
  sklenjen. Mladi in neuveljavljeni slovenski glasbeniki lahko igrajo le
  za svojo dušo. Ampak treba je nahraniti tudi želodec, ne le duše.”
  Koliko lepega imamo. . . . .

  https://www.youtube.com/watch?v=WOW7foRnrQo

  • BorisDe

   Jaz sem za to, da se v državi predvajajo v poletnem času, ko je največ turistov, samo slovenske pesmi razni Henčki/Avseniki in podobno! To je dobro za marketing države in turizem. Ko sem prišel v Tunizijo so bile povsod same Arabske pesmi, ki so naredile vzdušje in da veš KJE SI. Je lahko kot promocija države.

   • Soave

    Nisem mislila samo na narodno zabavno glasbo.
    Naj slišijo tujci milozvočen slovenski jezik !!
    https://www.youtube.com/watch?v=gqOWFZ18SuY

    • BorisDe

     Ja, mora biti 100% slovenski jezik in pa slovenska glasba, se strinjam 100% ne pa razne dalmatinske klape turbofolk ali pa gypsie-mešanice “pola-pola” primorskih varianta. Če se nekaj greste, pojdite v to v celoti in še dobro je za marketing ene države, turisti pa tudi radi slišijo kaj domačega, da vedo kje so.

 • učko

  Če bi kakšen Slovenc tako grdo govoru o Srbih kot je Bora Đubre o Slovencih, bi ga u Srbiji, če bi šou ke, prefukal na smrt. Bora Đubre pa bo tle špilal frajerja, Zoki mu bo dal vso podporo. Ej, Zlovenčki, kurc vas gleda, z izdajalcem JaJotom na čelu !!!!!

  • BorisDe

   Aja, kdaj že je to govoril? Video z dokazi, pa še punco ima Slovenko. Bora ni v EU tako kot tvoj Thompson, ki je na tleh EU (ker Hrvaška je v EU) že pel politično-ideološko pro-ustaške pesmi o pobijanju Srbov in svoji nad-rasi.

   • KAPIBARA

    Ni Slovenka, ima žal državljanstvo..

    • BorisDe

     Državljanstvo se ne dobi ravno lahko KAPIBARA, potrebno je veliko predpogojev in tudi veliko davkov plačati v blagajno ali pa da je že bila na tleh Slovenije s svojo družino, ko je šlo vse v maloro. Na tvojem mestu ne bi govoril “žal”, ker so lahko nekateri večji Slovenci od tebe, če si slučajno rojen po letu 1991-> in ne to niso “izbrisani”, to so tisti, ki so tudi glasovali za “razdružitev/odcepitev od Jugoslavije z možnostjo ponovne združitve”, tako nekako je pisalo na referendumu in nikjer ni pisalo “čista odcepitev Slovenije za vedno”. Pa ne mi prosim srati, da sem “komi” ali pa kaj tazga, ne, samo govorim dejstva. Marsikateri pozabljajo na to, VPRAŠAJ svoje starše kaj je pisalo na listku referenduma, pisalo je nekaj v tem smislu “trenutna odcepitev/razdružitev z možnostjo ponovne priključitve/združitve Jugoslaviji” bla bla, ko se razmere normalizirajo ali nek kurac. Tako je pisalo na listku.

     • KAPIBARA

      Kar govoriš drži, pod pogojem, da ga želiš iz čiste nule
      Če maš pa Slovensko samičko- samčka, je pa dosti lažje
      ŽAL

 • Friderik Peršič

  Vprašajte še Evo Irglovo kaj meni o Đorđeviću …

  • KP

   Friderik Prašič,veš kaj? Lepo da ti je Irglova všeč. Saj bo tudi tebe mogoče kdaj srečala pamet…

   • Friderik Peršič

    Daj povej mi bebček domobranski , kje si videl , da mi je ona všeč …?

    • xtc

     Saj vemo ,da ne tebi so všeč fantki kot Bora,da te guze i ljube.

 • karlina

  TOČNO, PREBERITE SI DANJAŠNJI ČLANEK NA KURAH IN VAM BO VSE ŠE KAKO ZELO , ZELO JASNO : https://www.24ur.com/popin/zanimivosti/kaksna-bi-bila-danes-jugoslavija-ce-seveda-ne-bi-razpadla.html SRAMOTA, SRAMOTA IN SVINJARIJA, PODPIRAJO JUGONOSTALGIJO, MORILCA TITA IN KRVAVO RDEČO ZVEZDO, SMRADI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Osti jarej

  ..pa špelko marelko kaj pravi o kapetanu draganu

 • KP

  Slovenci moramo nekako zgladit odnose s svojimi neposrednimi sosedami. To je skoraj nuja. Sicer nikakor ne na račun našega ozemlja,a to je že druga zgodba. ..Žal ali pa na srečo moram rečt,da nas Hrvati še niso napadli,Srbi pač so. To je dejstvo. Je pa res ,da nam Hrvati tudi pomagajo ne ravno veliko,rajši malo nagajajo,a taki Hrvati pač so..In naši sosedje so. Za oboje bi bilo bolje,če bi si rajši pomagali,mogoče bom celo kdaj dočakal ta dan. No,za Srbe se mi pa momentalno gladko malo hebe…K sreči so tam nekje,v vukojebini.

  • Hrvati okupirajo naše ozemlje, Srbi pač ne.

   • KP

    Ja. Ker vam ni ratalo,Papak!

 • xtc

  Tega je kriva Kučanova druščina,ki načrtno že vseskoiz iz Yuge ven uničuje Slovenijo in to namerno.

  • KP

   Točno. Ker jim ni uspela nakana,da bi ostali del Jugovine. In bi ti prasci še naprej afne guncal dol po Beogradu in se dol fukarili s srbijanskimi tovarišicami na naše stroške. Verjamem,da jim je hudo,čeprav jim lahko vsi priznamo,da so se ti prasci samo lepo preslikali v ta naš sistem.. Večni paraziti!

 • abc

  Pirkovič se pa res spozna na muziko . Tompsona primerja z Boro Đorđevicem ( Riblja Ćorba rock legende ) https://www.youtube.com/watch?v=2VlDEpE3GFY

  • Hun

   Bora kot mladunac upornik komunisticnega rezima

  • KP

   Mogoče je ta propadli muzičar tebi legenda,zame pa je dubre do kraja!

   • macon

    Thompson je kmet, Bora Čorba pa rock legenda. Snel sem vse Riblje Čorbe z interneta in najboljša plošča je zame Zbogom, Srbijo iz 1993, ko je iskreno jezen na vse in nase. Tip je dojel, da je zajebal, ker je tulil v isti rog s srbskimi barabami, poleg tega je sposoben toliko avtoironije kot le Srbi.
    https://www.youtube.com/watch?v=w59AUtm-H2A

    • KP

     ejjj,boli me patak zanj in za Balkan!

   • abc

    Seveda je rock legenda. Toliko albumov, kot je izdala Riblja čorba ( ter večino besedila je napisal Bora Đorđević ) je velik glasbeni uspeh in cenim Boro kot glasbenika. Zato se nikakor ne strinjam z Pirkovičem, ki ga enači z ultranacionalistom Perkovičem – Tompsonom. Če pa želi Pirkovič primerjati kakšnega srbskega ultranacionalističnega pevca z Perkovičem Tompsonom; potem pa naj omeni Bajo malog Kninđu !!

    • BorisDe

     Tako je, ne “Baja Mali Knindža” ne “Bora” pa tega ne pojejo v EU ali pa v gosteh, medtem ko Thompson poje in je pel v EU pro-ustaško obarvane ideološke pesmi in “tekla bo Neretva mrvih Srbov” v EU (Hrvaška v EU), EU pa tega ne obsoja. RAZLIKA. Tko da, če bi bil dol v Srbiji, bi to EU poslal v tri pizde lepe materne po domače, samo tam so glupi ko ne vem kaj, preveč naivni in vse verjamejo, tukaj se cedita med in mleko in denar raste na drevesu, drevo se imenuje evrofikovec.

 • KP

  No,pa še to sem pozabil. Meni se gladko hebe tudi za Thompsona,ali kako že. Da pa bi kdaj kak Slovenec v Sloveniji pel domoljubne pesmi,kot on na Hrvaškem,bi ga pa naš režim ziher zaprl. O tem ni nikakršnega dvoma.

  • BorisDe

   Je razlika koga podpiraš kot “domoljub”, so domoljubi z koncentracijskimi taborišči in infrastrukturo namenjeni pobijanjem vseh ne-Hrvatov (recimo to so ustaši) in pa domoljubi, ki so se le branili in teh koncentracijskih taborišč NISO imeli. RAZLIKA KP, JOKAJ! :) Ne poistoveti vse “domoljube” kot da so isti brutalnim zločincem, ki so pobijali in etnično čistili nekoga.

 • učko

  Kdo nagrajuje proti-slovensko delovanje? Sovražniki Slovencev in Slovenstva ! Ta rdeči fašisti in čefurji. Čefurji so nesocializirani osebki, ne pa “normalni” državljani drugih narodnosti, tako da veste !

  • BorisDe

   Govori “učko” = ustaš Hrvat v Sloveniji, ki je v besedi “fašist” in “čefur” enak.

 • Slovenec 33

  V okupirani državi Sloveniji, kjer vladajo okupaorji in veleizdajalci slovenskega naroda so vsi novi okupatorji toplo sprejeti.

  Še boljše je če pomagajo krasti, ropati in zatirati slovenski narod.
  Kaj je tu nenavadnega, vse je logično in v skladu s cilji okupacije, ki jo podpirajo topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma, vzgojeni v IDIOTE in jim je pojem patriotizma nedoumljiv.

  • BorisDe

   Neoliberalism multiculture-jihad-accepting-globalism-lgbt-transgender-welcoming-anti-family-anomalies-driven-culture and tradition destroying-retardism.Nova veja teh neoliberalcev pa je tudi: pedo-zoophilia-necrophilia-supporting-ideology-idiotism

  • BorisDe

   Da bi ti recimo povedal, kdo je tvoj okupator, bi se moral zazrti v raznorazne trgovine, kot so: “Eurospin (italia), IKEA (švedska) ko jo bodo odprli, H&M, Lidl (nemški), Hofer (nemški)”, a je kje kakšna “Srbska” trgovina, šiptarji pa imajo zelenjavo čez v večini v Sloveniji?

   • Slovenec 33

    Ne moreš skriti tvoje topoumnosti, kajne.
    Slovenski upokojenci imajo več kot 30% nižje pokojnine zaradi okupatorskih oficirjev, ki v Sloveniji dobivajo nadpovprečne pokojnine na račun slovenskih upokojencev. Okupatorska aramda nikoli ni plačevala v pokojninski sklad.
    Na sodiščih je večina pripadnikov okupatorjev, ki ne delajo in imamo zato v Sloveniji največ sodnikov na prebivalca, ki požrejo enormno denarja.
    Njihove sodbe so pa take, da so v škodo Slovencev od narkokatela, do okupatorskih oficirjev, ki so med vojno streljali in delali škodo v Sloveniji.
    Na upravnih enotah, v ministrstvih so razporejeni okupatorski uradniki, ki delajo Slovencem namerno škodo v upravnih postopkih, deložacijah, arbitraža tudi gre v to vrečo.

    Kaj si res vsak dan tak debil (tvoj De) ali imaš tudi ti piskrček pristavljen in namenoma zavajaš.

    • BorisDe

     Ne jaz ne zavajam nič, zakaj bi to delal? Jaz debatiram. Me zanima tvoje mnenje, sem odprt tako za dobre predloge kot za slabe in želim argumentirati. Te zakrneli “komunisti” bodo črpali dokler lahko, čeprav se je vmes zamenjalo že veliko partij na oblasti in nekatere med njimi niso bile več “komunistično” usmerjene vmes ali pač? Dejansko pa so te “komunisti” neposredno vmešani v to, da imaš ti lahko sedaj svojo državo, drugače bi bil nekakšna provinca germanov ali ostalih. Vse je odvisno od tega kako pač gledaš na to.

     • Slovenec 33

      Province drugih so le tisti deli slovenskih dežel, ki so jih rdeči verski blazneži in posiljevalska okupatorska armada odrinili od Slovenije (1918 in 1945) ter komunistični veleizdajalci, ki so za svoje vikende in za svoj ego zamenjali slovensko zemljo na jugu.
      Kaj ti ni jasno?

     • BorisDe

      Ja priimka ti ne bom razkril v celoti, pač to je internet, je pa na De..-ić na koncu. Dovolj je da veš, da sem jaz Boris. Me veseli.

     • BorisDe

      Kaj meni ni jasno? Meni je vse jasno, niti sem te karkoli obtoževal. Poslušaj pa to alternativo: “Če bi zmagali domobranci, bi pobili in morda kot ustaši naredili etnično čisto Slovenijo proti nedolžnim ljudem na takratnem ozemlju, kjer bi stradali tudi tisti, ki nimajo nič proti nobenemu. Mogoče? Kdo ve? Tisti, ki so bili na ozemlju Slovenije kot “domobranci” so tudi že delali zločine v sodelovanju z okupatorjem in se niso borili samo “zase in svojo hišo ter domovino”, ampak so rekli germanom “Here fuck us in the ass, we are with you against communists”. Kak “prav domobranec” bi pa šel z germani oz. tujo raso? Vse pohvalte tistim PRAVIM domobrancem teritorialcem, ki so bili proti okupatorjem vseh vrst. (ne ne branim komuniste sploh) Se mi zdi, da bi mogoče bilo zelo podobno s povojnimi poboji, saj bi le druga ideološka partija pobila drugo, takrat je pač zmagala “zvezda” in še dobro je kolikor toliko, ker ti sedaj pišeš in si potomec teh “domobrancev”, ki bi jih takrat “zvezda” najverjetneje želela vse pobiti. Torej ni bilo tako slabo po vojni, da si ti sedaj potomec od nekoga.

     • Slovenec 33

      Napačno razmišljanje.
      Nikogar ni bilo pri domobrancih med mojimi predniki, nikogar.
      Iz svoje radovednosti sem raziskoval zgodovino naših krajev, čeprav nisem ne zgodovinar in ne humanist. Sem pa Slovenec in se imam za patriota (glej razlago starih Grkov o pomenu teh besedi).

      Neobremenjen sem prišel do naslednjih sklepov
      Rdeči verski blazneži so izvajali genocid nad slovenskimi rodoljubi ves čas vojne in po koncu vojne so z genocidom nadaljevali

      Vedeti moraš, da je bila Krimska jama polna, preden je prva puška počila v obrambo slovenskega naroda.
      Polnili so jo rdeči verski blazneži in tudi 9 partizanov so vanjo vrgli, ker niso hoteli pobijati Slovencev.

      Prva puška v obrambo slovenskega naroda je bila sprožena s strani vaških straž, ki so branili Slovence pred rdečimi verskimi blazneži.
      Prvi streli so bili sproženi na slovenskem pa proti Tigrovcem, ki so jih napadlli Italijani pri Ribnici, Tigrovce je izdal predvojni komunist, ki je za nagrado postal komandir partizanske Ribniške čete.
      In še nekaj vidim ti ni jasno
      Slovenski narod so branili domobranci, ki so bili krščanski ljudje -katoličani.
      Če bi razumel stanje okrog ver bi videl, da je krščanska katoliška vera edina ki premore čin odpuščanja.
      Nobena druga vera nima te dimenzije vključno z islamom, komunizmom, starimi grškimi bogovi, rimskimi bogovi in staro zavezo krščanstva

      Vse te vere so maščevalne, krvave in omogočajo verski fanatizem, ki se je najbolj izrazil skozi genocid nad slovenskim narodom, nad Ukrajinci, Armenci in tako naprej.
      Zato so pripadniki komunistične vere tako gorki katoličanom, ker so moralno in etično deklasirani in se skozi dogajanja kažejo kot pritlehna golazen.
      Komunistična religija je v skoraj 100 letih pobila več kot 200 mio ljudi (obe svetovni vojni sta zahtevali 75 mio žrtev na vseh vojskujočih se staneh),

      Zato jemljem tvoje esedovanje z veliko rezerve, kot pravim – nimaš prav..

     • BorisDe

      A boš zanikal dejstvo, da so se nekateri “domobranci” združili z okupatorjem proti lastnemu narodu? Veliko je bilo takšnih tudi.

     • von Rhein

      Kako imenuješ tiste,ki so danes združeni proti Slovencem?

     • BorisDe

      Ne vem, rekel bi jim biznis-orientirani-multikorporacijski-tajkuni in njihovi podporniki oz. sodelovalci v zločinu, ki so plačani oz. pobirajo provizije iz tujine. Prvo kar je pomembno je “denar in evrčki”, šele potem lahko recimo rečeš, da je pa ta iz ene “partije”. Podkupljivi pozduni brez morale, te vodijo.

     • BorisDe

      Katoličani so tudi pobijali pravoslavne kristjane, še sedaj jih EU podpira v tem in Hrvaški dovoli vse, rekel si, da “katoliki niso takšni”, žal Jasenovac in Wermacht pravijo drugače.

     • exposingthetruth1111

      V Sloveniji katoličani niso pobijali pravoslavne srbe. Na Hrvaškem je pa druga zgodba, ampak mi smo v Sloveniji, ne na Hrvaškem, tako da mi s Hrvaško politiko nimamo nič, tudi domobranci (sicer ne poznam jih točno) se vidi da niso imeli s Hrvatami in njihovim genocidom nič.

     • von Rhein

      Stare,ponavljajoče oslarije…govorili nemško,provinca Germanov idr.
      Ali je Koroška germanska provinca? Omenjam jo predvsem zato,ker je še za časa obstoja yu zaslužila s turimom več kot “svobodna” komunistična država.

     • BorisDe

      A si ti Slovan oz. kaj si? Koroška, četudi je pod vplivom germanov, bi morala ostati od Slovanov in me sedaj zanima ali se ti poistovetiš z “Avstrijci in ostalimi” zgoraj ali pa si kot Korošec zaveden Slovan? :) Je razlika namreč. Germani so tem Korošcem-Slovanom, ki govorijo v eni veji slovanskega jezika, spizdili zemljo, to se strinjam.

     • exposingthetruth1111

      Veš kaj pravijo Hrvati jebeš gore, mi imamo more xD
      Pa še prav imajo, ravno zdaj v tem momentu velika masa ljudi (predvsem iz Slovenije) dopustuje na Hrvaškem – to ti vse pove, koliko so gore v resnici vredne in koliko morje.

     • BorisDe

      Ja to je nekako logično, človek ima prirojeno potrebo po luksuzu v riti, na gore je potrebno hoditi in se mučiti ter razgibavati svojo leno rit, na morje pa prideš z avtom, tako blizu da lahko celo skočiš z njega v vodo. Ni nujno, da so Hrvati da tako pravijo, to pravijo vsi, večina ima raje poletne temperature in kopanje kot pa zimske temperature in hojo v hribe. Pa še poleti se zizike pokažejo, tam v gorah so zakrite kot burke in nimajo kakšnih lepih minijev pa to z nogicami spodaj in sandalami. Ko tako pogledaš je res “jebeš gore”, Hrvati pa prihajajo na SMUČANJE k nam :D

     • exposingthetruth1111

      Kaj ti bo zemlja, saj slovenci se ne znamo iti gorskega turizma kot Avstrijci.
      Če bi imel na izbiro Gore ali Morje, izberem morje ker se da več zaslužiti v poletni sezoni kot v gorah, je pa res če imaš ideje in prave investicije, da se resnično znaš iti tudi poletni turizem v gorah, pol si zmagal, samo tukaj nas države kot Švica in Avstrija zelo močno prehitevajo.

      Če veš kje na Avstrijskem Štajerskem je Südsteirische Weinstrasse, boš videl da vse od narave, vinogradov in pokrajine je vse Podobno Kungoti in podobnim krajem na Slovenskem, ampak oni pač imajo sporihtane apartmaje, kopališča, gostinstvo, kulinariko – vse turistične storitve na visokem nivoji, sami bogataši iz Avstrije hodijo sem severno od mene na jug Avstrijske štajerske, na naši strani pa praznina. S tem da ti turistični resorti v Avstriji celo kupujejo Slovensko vino od naših viničarjev in nalijejo v svoje flaše z njihvo etiketo in jo dražje prodajo, tukaj se vidi njihova podjetnost.

      Meni osebno je zelo škoda in žal, da se Slovenija ne zna živeti iz turizma, turizem je zelo močna gospodarska panoga. Poglej si Hrvaško, njihova največja gospodarska panoga je ravno Turizem.

   • samotoje

    Samo še to nam manjka, da bi imeli srbske trgovine. Kaj bi pa prodajali? Gusle?

   • von Rhein

    Je! Na Šubičevi in delno na Gregorčičevi.

   • exposingthetruth1111

    ja samo to je biznis, ni ti treba kupovat v teh trgovinah. Medtem ko davkom in politike pa se ne morem izognit če želim živeti v Sloveniji.
    Je že res da imajo te trgovine svoje lobije-lobiste, ampak še vedno svoje načrte izpeljejo preko politike – izdajalcev v njej.

 • Volkhv

  Ajde ne preseravajte. Ustaši, četniki, komunisti, islamisti, zionisti, otomani,…nebi smeli delati 0 v Sloveniji, kaj šele “nastopati”

 • karlina

  BRAVOOOO, VSAKA ČAST, GOSPOD IGOR PIRKOVIČ, MOJ POKLON, SKUPAJ Z VEČINO NAMI TUKAJ, STE-VELIK ČLOVEK, VELIK SLOVENEC, KRISTJAN IN PREDVSEM DOMOLJUB, HVALA VAM, RESNIČNO -HVALA VAM.

 • RATATA

  Slovenščina je prajezik človeštva.

 • Ironično, da imajo čez Boro povedati ravno TISTI, ki so najbolj vneto zagovarjali koncert ustaškega protislovenskega zagovornika okupacije slovenskega ozemlja neonacija Marka Perkovića Thompsona.

  • KAPIBARA

   TH ni nastopal v SLO..
   “konjušar” pa tu celo živi..

 • Soave

  Še tole bi rada dodala.
  Se spomnimo skupine Hazard ? Ne ? Čudno, a ne ?
  Tudi glasbeni kolegi so jih čisto izbrisali ? Od strahu !! Za svoj obstoj so pokleknili pred barabinskimi komunisti!!
  Upam, da je kdo prebral knjigo Omerze –
  1984 – Orwellovo leto Agopa Stepanjana,
  o družini člana tega benda , ki so ga obtožili vohunstva.
  https://www.youtube.com/watch?v=C9K-Zh7wYz0
  Nadaljni komentar ni potreben !!

  • RATATA

   Jaz se jih spomnim. Cd imam v avtu. Najlepše pesmi slopopa.
   Zdaj imamo pa predikako, magnifika, zlatka in drugo ćefursko golazen ki jim rtvslo daje prostor in snema plate, oni pa hodijo na magistrat fehtat gnosobo župankovićevo opankardko naj bo predsednik vlade Republike Slovenije.

   • Soave

    Seveda!! Same ta prave !
    Ribica najbolj smrdi pri glavi !

 • Get Smart

  Na tem svetu ni kakih slovanov, tudi germanov ne.
  VSE, kar je produkt kaviarŽIDO KOMINTERNE, je FEJK, je LAŽNIVA propaganda.
  .
  Trgovine, ki jih našteva tisto kao srbijanće, so VSE V LASTI
  kaviarŽIDO KOMINTERNE.

  .
  IKEA ni švedsko podjetje, ampak ima sedež NA ŠVEDSKEM.
  Je v lasti “prvorazredne” kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE družine.
  .
  Vse te kao multinacionalke so take.
  .
  .
  SERBUSIZEM je SERBUSOVANJE gazdi. Gazda je kaviarŽIDO KOMINTERNA =
  babilon bizanc egipt rim …
  TUREK = MUSLIćKULTI je TVORBA kaviarŽIDO KOMINTERNE,
  turek je serbus KOMINTERNE,
  volgari, obari, anti … ( = kao SRBI, kao RVATI …) = turški SERBUS nje.
  .
  .
  Zakaj kao? Zato,

  ker v državah, ki jih je sicer USTANOVILA KOMINTERNA (Srbija, Rvacka),
  ne živijo le SERBUSI (= nastavljaći dupeta in biča željnega in vajenega hrbta gazdi),

  ampak tudi ljudje =
  torej staroselci = SLOVENCI
  in pa bolj ali manj s staroselci namešani potomci,

  ki so sčasoma sprejeli za kao svojo POTURJENO jim kao kulturo
  in so sedaj kao “ponosito srbi, rvati …”.
  Sledimo? Ne?
  Ja, ni lahko, težko pa tudi ne.
  Otroka rodijo recimo v Srbiji/Rvackoj in ga učijo nastavljanja dupeta in hrbta gazdi, toda
  ob tem mu v glavić nabijajo tudi, da so oni “najbolji”, “najveći”, “najjaći” nje,
  kar seveda vsak otrok z veseljem sprejme
  in verjame v LAŽI.

  Toda, kot rečeno, ti dve tvorbi je USTANOVILA kaviarŽIDO KOMINTERNA,
  zato KOMINTERNA goni take vrste propagando.
  .
  Kaj pa SLOVENIJA in SLOVENCI, staroselci = tvorci KULTURE ŽIVLJENJA?
  Državo SLOVENIJO, kot vse ostale SLOVENSKE DRŽAVE skozi tisočletja,
  smo USTANOVILI SLOVENCI.
  Zato te države NISO OPCIJA za kaviarŽIDO KOMINTERNO.
  Slovenija je OKPUPIRANA.
  Zakaj OKUPATOR tu ne goni propagande “Slovenija je najbolja”, “naj …
  Ker je RESNICA.
  RESNICA pa ni njihova opcija.

  Ker SLOVENIJA = KULTURA ŽIVLJENJA.
  Kakšno propagando tu gonijo?
  = BLATENJE VSEGA, kar je SLOVENSKO = starodavno = delo poštenih rok = človekoljubno = svobodoljubno = resnicoljubno.

  Tako svojim izrodkom in svojim kastratkom kot tudi OKUPIRANIM slovenskim otrokom vse od rojstva preko PROPAGANDE vcepljajo v glaviće LAŽI,
  ki mimogrede do pike natančno veljajo za

  VSAKO kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO serbusno kreaturo, in sicer,
  da so “SERBUSI=hlapci” (za SERBUSE ROJENI), “majhni”, “fovš”*** …
  *** – O tej POTURJENI in FEJK enoznačni fovšiji v spodnjem komentarju
  (ker fovšij je več in predvsem je pomembno, KAKO jo nekdo udejanja,
  ali S POŠTENIM DELOM doseže svoj VZOR,
  ali ga ZAKOLJE in oropa, kot delajo MURGL JUGOKOMI ZLOČINSKE kretaure).
  Propaganda se prime tudi uvoženih delavcev,
  torej tistih, ki niso člani SERBUSOV KOMINTERNE, ampak so jih uvozili,
  da opravljao zanje fizična dela, ki pa jih z naropanim denarjem ljudem seveda plačjo bolje, kot bi jih v Srbiji ipd.
  Tem UVOŽENIM radnikom in njihovim otrokom vcepljao v glaviće,
  da jih kao SLOVENCI TEPIHUJEMO nje, da jih SFUKUJEMO nje,
  kar je seveda LAŽ,
  saj je vse RADNIKE, ki so delal STOŠCE nje, UVOZIL FORUM 21 (Janković)
  in Janković NIJE PLATIO RADNIKA, toda
  AGITPROPAGANDA (99,99 % medijev je V LASTI kaviaržidoKOMINTERNE)
  pač nabija, LAŽE, PODTIKA,
  da
  “kao država ni to pa to”, “država Slovenija ni plačala radnika”, “Slovenci nisu plačali radnika” in kar je še podobnih POTURJENIH LAŽI.
  .
  .
  Jezus Kristus:

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.«

  • Get Smart

   Pomni! ZAVISTNI oz. FOVŠ smo zopet vsi na tem svetu. VSI, tako vsak ČLOVEK kot vse kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINSKE kreature,
   razlika pa je zopet samo in le v tem, kako ta ČUT izkazujemo,
   kako ga udejanjamo
   (vedno JIH PO DELIH PREPOZNATE).

   Zato lahko pogojno rečemo (da boste LAŽJE RAZUMELI),

   da sta FOVŠIJI DVE =
   – DOBRA in
   – SLABA.

   Pomagala nam bo Tina MAZE.

   Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet,
   bila je “fovš” Vreni Schneider itd., zato je,
   KOT SE za SLOVENKO spodobi,
   ZAVIHALA ROKAVE in s POŠTENIM DELOM
   dosegla in PRESEGLA svojo vzornico Matejo Svet.
   To je torej DOBRA FOVŠIJA, ki nas ljudi žene naprej.

   Kaj pa SLABA oz. KOMINTERNISTIČNA oz.

   MURGL JUGOKOMUNISTIČNA FOVŠIJA?
   Kako pa delajo te kreature?
   Tudi te kreature so FOVŠ ČLOVEKU, toda še na kraj pameti jim ne pade, da bi s poštenim delom in z učenjem dosegli oz. presegli človeka
   (česar po defoltu tako ali tako ne morejo),
   pač pa tisto, kar je ČLOVEKOVO, dosežejo tako, da gazdi nastavijo svoj SERBUSNI biča vajen in željan hrbet in dupe ter
   da ČLOVEKA ZAKOLJEJO, si prilastijo njegovo imetje, se vselijo v njegovo hišo
   (btw, SD = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE v Sloveniji še vedno biva v hiši svojega sicer kaviarŽIDO rojaka, ki pa ni bil pasjejebec, zato so ga zaklali in se vselili v NJEGOVO HIŠO).
   Razumemo?
   Kdor drka o kao slovenski nevoščljivosti, fovšiji in kar je še POTURJENIH LAŽI in kretenizmov,
   je kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNA oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kreatura ali pa je do daske
   pobebavljen ritard, ki še sedaj verjame u LUKŠIć školske pravljice o sicer
   neobstoječih sljovanih in ostalih dosežkih KOMINTERNISTIČNE oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE agit propagande.

   Pamet v glavo.

   • Get Smart

    Še o “VOŠČLJIVOSTI” in “NEVOŠČLJIVOSTI”,

    kar je kaviarŽIDO KOMINTERNA oz. tu MURGL KOMUNISTIČNA JUIGOSLAVIJA vse skupaj zapakirala
    v “top šop” propagandni izdelek imenovan “fovšija” nje =
    POTURANCIJA = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA poturancija =
    podtaknjeno kukavičje jajce.
    .
    .
    Pojem nevoščljovost je SFEJKANA in enoznačno (kao eno-pomenljivo = kot da bi ta pojem imel
    le EN pomen in ta naj bi bil SLABŠALNI = vse to je FEJK) razširjana parola, ki jo
    KOMINTERNA uporablja proti ljudem po vsem svetu.
    Kot pove že beseda sama, pomeni “ne-voščljivost” stanje, ko nekdo NE VOŠČI.
    Vsi, tako ljudje kot kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE in MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature nekomu
    nekaj PRI-VOŠČIMO.
    Toda, kaj in komu?

    SLOVENEC = ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO, vse najboljše, ko mu vošči za naprej, in mu
    (=SOČLOVEKU) pri-VOŠČI (v smislu ODOBRAVA prisluženo) vse, kar si je ČLOVEK PRISLUŽIL s
    POŠTENIM DELOM.

    SLOVENCI smo Tini MAZE PRIVOŠČILI vse najboljše za naprej (vse zmage …)
    in smo ji z veseljem priznavali in častili njeno NAJBOLJŠOST na svetu.

    Nasproti ČLOVEKU pa tako širom sveta kot V SLOVENIJI stojijo kavirŽIDO KOMINTERNISTIČNE
    satanistične kreature in njihovi SERBUSI (hlapci nje),
    tukaj torej MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA =

    ŠARAC SMC SD DeSUS Levi Zares LDS …

    i tako dalje do tokija nje =
    te kreature pa Tini Maze NISO PRIVOŠČILE česarkoli dobrega,
    ampak VSE SLABO,
    ker te kreature (oz. samoimenovani SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI)
    želijo PRIVOŠČIJO ČLOVEKU VSE SLABO, vse najslabše:

    “… Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi.

    Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere…

    Samo nesrećnici postaju komunisti,

    zato MI MORAMO NESREČU STVORITI, mase u očajanje baciti,

    MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA …”
    (tako se vam spove prerok kaviarŽIDO bastarda JOSEPHA BROZA TiTA
    MOSES Moša Pijade nje), ki mu MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA u Stoščah nje PRISEGA VEČNO ZVESTOBO.

    .
    Povzemimo!
    ČLOVEK ČLOVEKU privošči VSE DOBRO,
    medtem pa
    kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNE kreature (tu torej MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature
    pa
    PRIVOŠČIJO ČLOVEKU vse SLABO = “Sloveniju TEPIHOVATI”,
    ČLOVEKA “sfukati”.

    Po njihovih delih jih boste spoznali.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!