[VIDEO] Diskriminirani slovenski očetje izgubljajo bitke za otroke na feminiziranih sodiščih

Simbolična slika (Foto: iStock)

O očetih, ki so zapostavljeni in izigrani, smo poročali že v naši novi oddaji Drugorazredni. Tam rešujemo težave tistih, ki se v naši državi počutijo zapostavljene. Najizrazitejši primerki tega so slovenski očetje, ki jim številne ženske po ločitvi odtujijo otroke. Ker je to po pravični in človeški ravni nemogoče, se zatečejo v podle taktike, pomagajo pa jim socialne delavke, odvetnice in sodnice. Očetje na družinskih sodiščih, kjer sodijo izključno ženske, o možnostih za uspeh ne upajo niti sanjati. Očrnjeni oče je namreč jamstvo za neuspeh in izgubo skrbništvo nad otroki.

Očetje pravijo, da možnosti za uspeh nimajo. Otrok materi ne želijo odvzeti in pripravljeni so na deljeno skrbništvo, ki ga matere eksplicitno odklanjajo in otroke želijo zase. Očetje do pravice sploh ne morejo priti, saj se zanje nihče ne želi zavzeti. Že vnaprej so obsojeni na neuspeh. Na sodiščih se morajo boriti, da lahko sploh še kdaj vidijo svoje otroke. Zdaj so ustanovili različna društva, med njimi je najglasnejše Društvo očetov Slovenije. Med svoje člane so povabili tudi nekdanjega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice in ustavnega pravnika dr. Boštjana M. Zupančiča.

Vsako leto se v povprečju razide več kot tisoč slovenskih parov, ki že imajo družine. O skrbništvu nad otroki nato odločajo centri za socialno delo in sodniki, ki očitno bolj zaupajo materam. V njihov prid pogosto odločajo zaradi partnerjevega nasilja, ki je navzoče v številnih primerih, a spet ne v vseh. Zdaj kar vse moške obravnavajo kot nasilne, policija pa v zadnjem času beleži vse več lažnih prijav, ko se ženske, ki jih naščuvajo njihovi odvetniki, zapletajo v laži na centrih za socialno delo in družinskih sodiščih.

Ženske institucije otroke dodeljujejo ženskam, očetje pa diskriminirani
Društvo očetov Slovenije združuje obupane očete iz vse Slovenije. Vsak ima drugačno zgodbo, a vse so si med seboj podobne. Vsi so žrtve feminizacije na diskriminacijskih sodiščih. V teh institucijah je zaposlenih več kot 95 % žensk. Te pa svoje delo pogosto zelo slabo opravijo in ne preverjajo dejstev. Otroci so tako v 9 od 10 primerov dodeljeni v skrbništvo izključno ženski, čeprav se strokovnjaki strinjajo, da je za njihov normalen razvoj enako pomemben tudi moški. Statistika pravi, da naj bi kar 8 % vseh moških doživelo nasilje s strani svojih partneric. A o tem se ne piše in ne govori, saj so lobiji premočni.

Očetje se že leta nemočno pravdajo na sodiščih, da bi si izborili pogostejše stike s svojimi otroki. Nekateri jih namreč niso videli že več let. Pogosto se dogaja, da jih njihovi lastni otroci niti ne želijo videti, saj so jih lastne matere naščuvale proti lastnim očetom.

Naš novinar Luka Svetina in Društvo očetov Slovenije (Foto: Nova24TV)

Tudi očetje so velikokrat žrtve svojih partneric, ki velikokrat podajajo lažne prijave
Borut Remec je oče, ki je postal žrtev ženinih laži in prevar. Žena mu je dlje časa lagala, on pa je odkrival njene prevare. Ker je želel imeti lepo in urejeno družino, je odšel na socialno delo ter tam spraševal, kaj lahko stori, da stanje v družini popravi. Govoril je o težavah svoje žene, socialna delavka pa ga je najprej prepričevala, da je njegova žena zagotovo v predporodni in nato v poporodni depresiji. Njeno vedenje naj bi se vedno bolj slabšalo, a mu nihče ni želel prisluhniti. Že iz prvega zakona je imela hčerko, ki jo je v začetku celo skrivala. Nato je znova zanosila in Remec je sčasoma sprevidel, da sta v interesu njegove zdaj že nekdanje žene samo otroka. Čez čas ga je označila za nasilneža in dala nekaj lažnih prijav, zaradi katerih jih je večkrat na domu obiskala policija. “Mati je otroke odpeljala leta 2008 v varno hišo, kot da sem nevaren, nasilen in na splošno nemogoč oče. Takrat mi ni potegnilo, da je bil to interes matere, da to ni bila prava ljubezen, ampak da si je želela še enega otroka.”

Nato nam je pokazal pisma. ”Hčerki sta mi iz varne hiše začeli pisati pisemca, da me pogrešata, da želita priti k meni domov. Zato sem vztrajal vse do zadnjega, da bi to omogočil. Takrat sta imeli pristne želje priti, zdaj pa sta na žalost zavedeni in odtujeni.” Dejal je, da je bila prva obravnava hitro končana in da sta njegovi hčerki celo prišli domov ter bili z njim. Nato pa so njihov primer obravnavale štiri različne sodnice. Te so se različno odločale in mu z eno hčerko omejile stike, z drugo pa mu jih preprosto kar odvzele. Pravi, da še danes ne ve, zakaj. Da ga nihče ni nič vprašal ali mu kaj povedal.

Ženske odvihrajo na CSD, kjer moške brez kakršnekoli podlage obtožijo nasilja
Svojo družino je čez noč izgubil tudi Drago Stezinar, prav tako eden izmed obupanih očetov. Čez noč je ostal brez dobro plačane službe, kot brezposeln pa svoji nekdanji partnerici očitno ni več koristil. Ni mu želela finančno pomagati, začela pa mu je zatrjevati, da je prihranjen denar njen in da so samo njeni tudi njuni otroci. Nato je odšla na CDS (center za socialno delo), kjer so ji pomagali tako, da so ga nenadoma brez kakršnekoli podlage obtožili nasilja v družini. “Niti enkrat ni bilo nobene policije niti enkrat nobene prijave in zadeva je romala na sodišče. Sodnica je samo sledila njeni zgodbi in njenemu odvetnika, ki je zgodbo še bolj podpihoval in ji svetoval.”

Svoje hčerke Stezinar ni videl že skoraj tri leta, z mlajšim sinom pa ima občasne stike. Ob tem dodaja, da se je v času postopka na sodišču zagovarjal sam. ”Ker nisem imel odvetnika, sem sam napisal vlogo za sodišče. Zraven sem navedel polno dokazov. Ko je to sodišče videlo, so me obsodili, da sem psihopat, in me poslali k novemu izvedencu, ki je to preveril in ugotovil, da nisem psihopat in da nisem bil nikoli v nobeni obliki nasilen.”

Borut Remec (Foto: Nova24TV)

Sodnice v obravnavah želijo slišati, da je moški nasilnež in pijanec
Eden izmed očetov nam je pripovedoval o tem, kako je sodnica vsiljevala in ji v usta polagala odgovore, medtem ko jo je spraševala o vzrokih za njuno ločitev. Pri tem je napeljevala, da je omenjeni oče nasilnež in pijanec. Partnerici je takrat vse uspelo zanikati, a je naposled pritrdila, da jo je omenjeni mož Damijan psihično zlorabljal. Sodnica je to sprejela, saj je končno dobila iskani odgovor, Damijan pa se je pritožil in zahteval pregled kakšnega psihiatra ali psihologa. Sodnica ga ni upoštevala. Čez slabi dve leti je zaradi prevelike preživnine, ki jo je moral plačevati otrokoma in jo je določila sodnica, bankrotiral. Ker za plačevanje ni imel več denarja, je mati otroke naščuvala, da mu je zanje vseeno ter da jim očitno ne želi več plačevati. Posledično otroci niso več želeli k njemu. Od takrat je minilo 18 let in videl jih ni niti enkrat.

Dr. Boštjan M. Zupančič (Foto: Nova24TV)

Omenjeni očetje pa niso bili samo žrtve obračunavanja in lažnih obtožb, ki so jim jih namenile nekdanje partnerice. Vsi se soočajo tudi s tem, da so od svojih otrok povsem odtujeni. Nekdanje partnerice po navadi s pomočjo CSD-ja otroke ščuvajo proti lastnim očetom.

O dolgoletnih izkušnjah Marije Snežne Novak iz sodnih dvoran so mediji že pisali. Med drugim je razkrila taktike, kako matere z lažnimi prijavami uspešno onemogočijo stike drugemu staršu. Ženske sodnice na družinskih sodiščih praviloma druge plati zgodbe sploh ne želijo slišati.

Žene, socialne delavke in sodnice se nato skupaj izživljajo nad moškimi
V oddajo Drugorazredni je pisal tudi znani psihoanalitik Roman Vodeb, ki opozarja, da se ženske na feminiziranih institucijah celo nehote izživljajo nad moškimi v ločitvenih postopkih. Vodeb meni, da so te socialne delavke in sodnice pogosto obremenjene z lastno ločitvijo ali pa celo potlačeno jezo do očeta. V končni fazi najslabše potegnejo otroci. Odnos do očeta po navadi propade že v času dolgotrajnega pravdanja na sodiščih.

A. L.

 • RealRevolution

  Sodnice sploh ne bi smele biti sodnice,to je eno.Mnozicen kaos in neumnost se dogaja ko hocejo oz imajo avtoriteto nam moskimi.Tako je pa tudi po domovih in smo kjer smo…

  • janko

   Pri nas je še v uporabi zakon iz komunizma, da otrok pripada materi in pika. To je to!

   Da pa dandanašnji (zadnjih 50 let) tako poka v zakonih in partnerskih odnosih, je pa vzrok v industrijski revoluciji! Vedno so bile žene doma in kuhale, moški pa bili lovci oziroma delavci. Možgani so se temu tako prilagodili, tako oblikovali! Človek ima tako prilagojene možgane, tako delujejo. Sedaj pa so zaposlene tudi ženske, imajo enak socialni položaj, enaka opravila, naloge. TO je vzrok!

 • T-Rex

  feminizem je kurba

 • AlojzZ

  Žene, podrejajte se svojim možem, kakor se spodobi v Gospodu. (Kol 3, 18)

  • Polde

   Vi ste bolni !

  • janko

   A si protestant? Le kako lahko prostestanti mislite, da pokojni spijo? Mislim da si niste na jasnim o ničemer! Mi delujete kot jehovci ali musliči. Na srečo vsaj niste agresivni kot prekleti islamisti.

 • MEFISTO

  Pravosodje je feminizirano, šolstvo tudi, v državni upravi težko najdeš mošlega, zdravstvo je feminizirano, v kopljerajih same ženske, občila obvladujejo sufražetke, moški so poženščeni!

  Kje so pravi moški?

  Najbrž za štedilnikom!

 • indijanka

  Zgodbe očetov, ki so izgubili otroke parajo srce. Prav tako je parala srce zgodbe psihopata, ki je skočil skozi okno s hčerjo v naročju, zgodba jeseniške male mučene deklice kot tudi zgodba koroških dečkov in njunega očeta, obsojenega pedofila in nasilneža. Vse zgodbe se zdijo neverjetne in nemogoče. Pa so del vsakdana in nam govorijo o tem, da prava rešitev za te mejne primere niso CSD ji niti sodišča. Ker ne zdravijo ampak sodijo.

  • Nata

   Imaš prav. Te zgodbe so neverjetne in zdijo se nemogoče.
   Pa se ni prav nič za čuditi. Kakšno izobrazbo pa imajo uslužbenci – nke ? Imajo kaj pojma o psihologiji, filozofiji ? Ne !! Sociologi so ! Namesto, da bi bili advokati, so tožilci ! Politično pripadni opciji, ki ni ne etična, ne moralna, še najmanj pa sočutna !! Polni so predsodkov in svojih osebnih problemov !! Kaj pa naj človek pričakuje od takega sociologa ??
   Poglejmo samo primer g. Donka, pa nam je vse jasno.

   • indijanka

    Poleti sem spoznala deklico katere starša sta se skoraj 10 let borila za deljeno skrbništvo. Veš, koliko let je to v življenju dveh deklic. Za deklici se je borila mati, ker ju je v neki stiski zapustila. Sedaj se deklici tedensko selita med krajema oddaljenima 20 km. Oče je še vedno hud na mamo, ki si je drugje osnovala novo družino. Pogovarjali sva se o tem, kako se počuti in o brezpogojni ljubezni. O tem, da ima mamo lahko rada, kljub njenim “napačnim odločitvam”. Do brezpogojne ljubezni smo odrasli še daleč :). Otrokom pa je dana in naravna in morali bi jo spodbujati. Mogoče nekoč naučijo tako ljubiti tudi nas.

    • Nata

     No, saj jaz lahko govoričim tule. Ampak vseeno ne razumem, kaj oče in mati mislita, da se takole preganjata po sodišču ??
     Nič ne mislita. Samo drug drugemu dokazujeta svoj prav. Nastrada pa otrok.
     Ali naj ta plačuje kikse staršev.

     • indijanka

      Ljudje se težko sprijaznimo s svojimi napakami in strahovi. Zato pravim, da je potrebno zdravljenje in ne sojenje. Meni se smilijo vsi štirje. Tudi sama nisem popolna :) in se trudim, da se napak ne sramujem ampak se učim na njih.

     • Nata

      Pametna gospa !! Največ se naučimo iz lastnih napak. Žal je tako.

 • paradajz

  Dejstvo je, da ne sodišča, ki razsojajo o razvezah, ne csd-ji ne delajo v dobro otrok.

 • Nata

  Ubogi očetje !! Izgleda,da so tudi tu različno obravnavani. Eni sploh ne plačujejo, pa se jim nič ne zgodi, drugi pa takole nastradajo.Eni so zaradi uboja matere v zaporu, pa imajo še kar naprej ene ” pravice ” ??

  Dokazovanje ženske, da ima samo ona prav, je najslabše. Saj goji in ” hrani ” samo svojo zamero. Na otroka sploh ne pomisli ?
  Zmešana država. . . . . . zmešani CSD – ji.

  Pa še čivk. . . . . . . .kje pa so vsi silni komentatorji ??
  Aja, tule nimajo kaj za povedat ??Verjetno se pasejo pri temah o Janši in Cerkvi !

  • janko

   Draga Nata! Evo en silni komentar in to osebno moj :

   Pri nas je še vedno v uporabi zakon iz komunizma, ki pravi, da otrok pripada materi in pika. To je to!
   Da pa dandanašnji (zadnjih 50 let) tako poka v zakonih in partnerskih odnosih, je pa vzrok v industrijski revoluciji! Vedno so bile žene doma in kuhale, moški pa bili lovci oziroma delavci. Možgani so se temu tako prilagodili, tako oblikovali! Človek ima tako prilagojene možgane, tako delujejo. Sedaj pa so zaposlene tudi ženske, imajo enak socialni položaj, enaka opravila, naloge. TO je vzrok!
   Ps. Kaj pa klavirček, a še kaj zapoje? LP.

   • Nata

    Ja, se strinjam. Eno , z drugim je pripeljelo do sprememb, ki niso vedno pozitivne. Je pa veliko ovisno od posameznika. Kako se obnašamo drug do drugega.
    Ampak veš, je pa ta svoboda, da nisem popolnoma odvisna od moževega denarja, veliko vredna.
    Pianino ? O, še poje , še. Včasih je verjetno hud name, ker stresem jezo nanj. Ampak je že vsega hudega navajen.
    Lp tudi tebi .

    • janko

     Seveda, tako je to.
     In ventil je potrebno odpreti, seveda, sicer zboliš. Sam sem vedno sproščal napetosti z delom doma. In obojega je bilo ogromno. Mnogi žal utapljajo skrbi v alkotu, s cigareto ali drugim. To pa ni OK, zato Nata, pusti alko:)

     • Nata

      Oh, glede alkohola ni za skrbeti! Ga ne prenesem fizično niti psihično.
      Moja polovička pa je tudi ena potrpežljiva dušica. Ker jaz ropotam za oba. Hm. . . pa ne samo po tipkah !

 • Valter BraniSlav

  Ocetje, ne varajte svojih zena pa bo vse v redu.
  Zenska vam povrne vse tisockrat: DOBRO IN SLABO.

 • Valter BraniSlav

  Napravite iz svoje zene svojo zaveznico in najboljsega prijatelja.
  Ne skacite cez plot.

  • MEFISTO

   Kot ti!

 • xtc

  Kdor je kdaj imel opraviti z podobnimi zadevami,dobro ve,da gre za super svinjarije.Večina sodnic,ki sodi te primere,je slabih pravnic,nekatere,celo ločene in pijanke,za večino socialnih delavk pa se itak ve ,da so napol blazne,pijanke in zafrustriranke velikokrat pa tudi ločenke neizmerno hudobne ali paimajo doma deca copato.
  Dejstvo je ,da je slovenska zakonodaja še iz časov Yuge namerno spsana v korist žens,ne pa v korist otrok,tako se država trmasto otepa ldeljhenega skrbništva,kar je vanglosaxonskih deželah tisto kar sodišče dosodi najpreje,drugače ukrepa le vizrecnih primerih.Seveda lažne prijave so hit,ker todi policija in tožilstvo namerno nočeta ukrepati zoper take laži in jih sankcionirati-npr,ko nek starš drugega lažno vovadio nasilništva bi morala biti kazen zapor in trajen odvzem starševske pravice zaradi teptanja otrokovih koristi.
  Seveda pa to ni v interesu levice,levici je interes čim več razsutih družin,saj nato lahko vzajajo ovči trop volilcev in ljudi zaposlijo z lastnimi problemi ,da ne gledajo oblasti pod prste.Skratka anarhija na tem področju je levici v korist,saj so te stvari njej v korist,če se to področje uredi sstriktnimi predpisi so zadeve hitro jasne,ni več sodnih postopkov,uplahnejo zaslužki odvetnikov,izvedencev in zmanjša se administracija na sociali in seveda konec je državne proizvodnje umskopohabljenih volilcev in seveda tu vsahne še en lovni vrtiček za lov istospolnih na otroke,žrtve teh bojev.Skratka,slovensko družinsko sodstvo in pravo je treba sesuti do nule in ga ponovno pravilno spisati in tokrat res v korist otrok in staršev,ki res delujejo v korist otrok.Prav tako ne morejo takih primerov obravnavati sodniki ali sodnice,ki so ločeni,kot tudi ne sodni izvedenci kot tudi ločene socialne delavke ne,saj je večina ljudi že sama preobremenjena s svojimi težavami.
  Tako pa se dogaja ,da že ločene sodnice,izvedenke,socialnarke in odniki ,izvedenci in še kdo,doživljajo orgazme,ko se znašajo nad drugimi ,tako lajšajoč si svoje travme.Znano je kar par sodnih izvedencev,ki so ločeni z grozljivimi lastnimi družinskimi težavami in taki vas ocenjujejo ali ste primerni ali ne.Kako vas bo ocenjeval nekdo,ki še svojih lastnih težav ne zna urediti ali vam jih utedil ali pravilno svetoval.

 • montyamp

  Zafrustrirane quazi pravnice , jezne na celi svet , ker glupe in grde babe še posili nobeden , krojijo nepotešene s skisanimi možgani polne napuha , usodo slovenskim družinam .
  Komunistični ultraidiotizem je zjebal celo državo od oblasti , sodstva , šolstva , zdravstva , bank , gospodarstva ,………….. vse do družine .
  Kandelabri čakajo .

 • Norm Kinley

  Podobna izkusnja. Visoko situirana, zelo znana zenska, dala srbjancu noge narazen. Kurba, alkoholik, me je njena mama na kolenih prosila, da naj grem na socijalno povedat, kaj se z njeno hcerko dogaja. Tamala pije alkohol na morju, vsak dan. Kurbirska mati se goni s pijanci, cefurji, zmedena, enkrat skoraj zadavila svojo hcerko. Vsak teden govorila za drugega, da je tisti pravi in se hotla z vsakim porocit. Njena mama na dnu, hoce se vedno hcerko dat zdravit zaradi Alkoholizma in nimfomanije. Dec, srbjanc toliko obupan, da se je po mnogih letih ODPOVEDAL HCERKI. ne more vec….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!