Kako sta v Šenčurju protestirali najbolj glasni Gorenjki in kako primitivno ju je napadel nekdanji član Zaresa

Foto: FB/STA

To sta Gorenjki Maja Hausman in Anita Ašanin-Čadonič, verjetno dve izmed najbolj glasnih protestnic na shodu krajanov proti migrantskemu centru v Šenčurju. Njun video s shoda v Šenčurju se je na medmrežju širil kot požar, vendar so ga od tam pred kratkim tudi umaknili. Ker se z njima očitno ne strinja kolumnist Mladine Darko Nikolovski, sicer nekdanji član Zaresa, ju žali glede na njune osebne okoliščine in z veseljem uporablja sovražni govor.

“To je še zadnje sporočilo za našo blesavo politiko, kje vam je mozak,” sta dekleti in vzhajajoči zvezdi Facebooka Maja Hausman in Anita Ašanin-Čadonič pozvali k protestom proti migrantskim centrov in nerazumnih potez Cerarjeve vlade.

Politika naj prevzema odgovornost
Mladi dekleti najbolj žalosti, da so se politiki odločili, da bodo bolje poskrbeli za tuje državljane, hkrati pa ne bodo prevzemali odgovornosti. “Folk je lačen, folk nima zdravstva, nimajo ničesar. Dovolj je tega. Potrebno je dati slovenskim državljanom,” je bila na protestu v Šenčurju odločna Anita.

“Jaz in Anita sva res ene dve navadne opilene babe, v najinem prijateljstvu, ki traja že 5 let, je vedno polno pozitive in smeha. Seveda pride dan, ko imava zadnji kos kruha in si ga razdeliva, so teme, ko ne prideva skupaj, pa vedno se ena ali druga prilagodi,” sta svoje prijateljstvo opisali Maja ter Anita.

Zaradi “cenzure” so video Maje in Anite iz shoda v Šenčurju umaknili.

Žrtve nestrpnosti znanih osebnosti
Za svoje aktivnosti na družabnih omrežjih sta Anita in Maja prejeli številne izraze podpore, pa tudi nekaj groženj z “batinami”, če se bosta protestnega shoda udeležili.

Pri tem izstopa nekdanji član Zaresa in raper Darko Nikolovski, ki je zanju dejal, da sta “punci ne glih lepega videza in z omejenimi intelektualnimi sposobnostmi”.

Raper in nekdanji član stranke Zares Darko Nikolovski (Foto: FB)

Raper in nekdanji član stranke Zares Darko Nikolovski. Foto: FB

M. P.