[Video] Nemočni in obrobni v slovenski družbi vse bolj ogroženi

Foto: iStock

Nihče ni pričakoval, da bo pod Cerarjevo vlado, ki se je razglašala za najbolj etično in obljubljala raj na zemlji, nastopilo obdobje največjega siromašenja preprostih ljudi in hudega kršenja človekovih pravic celim skupinam ljudi. Namesto vsestranskega napredka smo dočakali zmago strahu nad dialogom. Namesto upoštevanja dobronamernih predlogov opozicije in civilne družbe smo dočakali zmago ignorance nad sodelovanjem. Z dvotretjinsko večino skrajne levice je ta ponovno uspela zmagati nad ljudstvom.

Dr. Janez Cerkovnik: družina ne bo več breme za proračun, ampak naložba za prihodnost naroda
Dr. Janez Cerkovnik meni, da si obrobni in zapostavljeni zaslužijo več spoštovanja v naši družbi, boljši dostop do zdravstva in ustrezne prejemke za spodobno življenje, za kar bo poskrbel tudi Glas za otroke in družine, katere član in predsednik sveta stranke je dr. Cerkovnik. Pravi, da smo na zadnjem družinskem referendumu videli, da je v večini šol in drugih institucij veliko prikritega feminizma, ki ga tovrstni aktivisti niti več ne skrivajo. V zadnjih letih se je pokazalo, da hoče privilegirana skrajna levica uničiti družino kot zadnje pribežališče nemirnega sodobnega človeka, kar lahko spremenimo le, če nehamo delati vedno iste napake na volitvah. Če je na oblasti le ena opcija, se uspava in svojo oblast nad ljudmi izkorišča. Dr. Cerkovnik meni, da je sedaj čas, da začnemo investirati v družino, kar ne nazadnje zahteva tudi slaba demografska slika. Družina po novem ne bo več strošek, ampak naložba za varno prihodnost naroda.

Iztok Ivančič: problem obrobnih je večplasten
Predsednik Društva za otroke, očetovstvo in resnico Iztok Ivančič pravi, da njihova organizacija ni politična ampak dela za dobrobit otrok. Pove, da je najmanjša škoda za otroka ločenih staršev uravnotežena skrb in stiki otroka s svojimi starši, tako imenovano sostarševstvo, največja korist otroka je prisotnost obeh staršev v njegovem življenju. Grozljiva zgodba očeta, kateremu so brez privoljenja odpeljali hčer na Kitajsko, priča o tem, pravi Iztok Ivančič. Ta oče doma bije boj za otroka, ki ga je podprl celo urad varuha človekovih pravic, osebno pa se je odpravil na Kitajsko, kjer si je poiskal službo, da financira odvetnika v Sloveniji in svoje iskanje otroka na Kitajskem. Njegova želja je priti v stik z ugrabljenim otrokom, da bi se nato skupaj vrnila domov, kajti otrok ima slovensko državljanstvo.

Društvo Door je znano po tem, da išče strokovne rešitve, ena od njih je tudi izogibanje sodnim sporom in uravnoteženo vključevanje obeh staršev v življenje otrok. Opozarjajo tudi na škodljive posledice feminizacije CSD in sodišč, feministke pa so po njihovo zamenjale enakopravnost in enakost, zaradi česar spodbujajo spore med moškimi in ženskami, kar se kaže tudi v številu razpadlih družin.

Čemu toliko napadov na družine, upokojence, obrobne skupine v naši družbi?
Ivan Svetlik
in Anja Kopač Mrak sta z izgovorom, da potrebujemo posodobitev socialne zakonodaje, močno zarezala v prejemke ranljive starejše in brezposelne populacije. Zadnja leta postaja vse bolj jasno, da se v ozadju izvaja peklenski načrt slovenskih levičarjev, ki so se odločili, da je za njihovo preživetje ključno naslednje: čim večje razbitje družin ter izločanje očetov iz stikov z otroki, z zlorabo muslimanskih migrantov, s protidružinsko politiko in odvzemanjem varstvenih dodatkov, starostnih pokojnin in družinskih prejemkov vzpostaviti obubožanje Slovenije in dolgoročno vzpostaviti socialne nemire in čimveč brezdomcev, znotraj katerih bodo še bolj okupirali vse vzvode oblasti.

Za ohranitev nezakonito pridobljene oblasti skrajna levica uporablja tudi nezakonite migrante
Ob zadnji migrantski krizi se je pokazalo, da skrajni levičarji ne izbirajo sredstev, kako bi uničili slovenski narod in kulturo. V skladu s svojimi komunističnimi koreninami v migrantih ne vidijo človeških usod, temveč bodoče volivce. S promoviranjem t. i. multikulturalizma (brez dovoljenja volivcev) hočejo naseliti Slovenijo z migranti, jim po hitrem postopku podeliti državljanstva in vzgojiti novo volilno bazo. Rešitev iz nastale situacije ne bo lahka, a s skupnimi močmi nam lahko uspe. V dobrobit vseh obrobnih in zapostavljenih v naši družbi.

Kako se soočiti z izzivi vse hujšega razslojevanja slovenske družbi si oglejte v aktualni oddaji.

Franci Donko

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!