[Video] Nemočni in obrobni v slovenski družbi vse bolj ogroženi

Slika je simbolična. Foto: iStock

Nihče ni pričakoval, da bo pod Cerarjevo vlado, ki se je razglašala za najbolj etično in obljubljala raj na zemlji, nastopilo obdobje največjega siromašenja preprostih ljudi in hudega kršenja človekovih pravic celim skupinam ljudi. Namesto vsestranskega napredka smo dočakali zmago strahu nad dialogom. Namesto upoštevanja dobronamernih predlogov opozicije in civilne družbe smo dočakali zmago ignorance nad sodelovanjem. Z dvotretjinsko večino skrajne levice je ta ponovno uspela zmagati nad ljudstvom.

Dr. Janez Cerkovnik: družina ne bo več breme za proračun, ampak naložba za prihodnost naroda
Dr. Janez Cerkovnik meni, da si obrobni in zapostavljeni zaslužijo več spoštovanja v naši družbi, boljši dostop do zdravstva in ustrezne prejemke za spodobno življenje, za kar bo poskrbel tudi Glas za otroke in družine, katere član in predsednik sveta stranke je dr. Cerkovnik. Pravi, da smo na zadnjem družinskem referendumu videli, da je v večini šol in drugih institucij veliko prikritega feminizma, ki ga tovrstni aktivisti niti več ne skrivajo. V zadnjih letih se je pokazalo, da hoče privilegirana skrajna levica uničiti družino kot zadnje pribežališče nemirnega sodobnega človeka, kar lahko spremenimo le, če nehamo delati vedno iste napake na volitvah. Če je na oblasti le ena opcija, se uspava in svojo oblast nad ljudmi izkorišča. Dr. Cerkovnik meni, da je sedaj čas, da začnemo investirati v družino, kar ne nazadnje zahteva tudi slaba demografska slika. Družina po novem ne bo več strošek, ampak naložba za varno prihodnost naroda.

Iztok Ivančič: problem obrobnih je večplasten
Predsednik Društva za otroke, očetovstvo in resnico Iztok Ivančič pravi, da njihova organizacija ni politična ampak dela za dobrobit otrok. Pove, da je najmanjša škoda za otroka ločenih staršev uravnotežena skrb in stiki otroka s svojimi starši, tako imenovano sostarševstvo, največja korist otroka je prisotnost obeh staršev v njegovem življenju. Grozljiva zgodba očeta, kateremu so brez privoljenja odpeljali hčer na Kitajsko, priča o tem, pravi Iztok Ivančič. Ta oče doma bije boj za otroka, ki ga je podprl celo urad varuha človekovih pravic, osebno pa se je odpravil na Kitajsko, kjer si je poiskal službo, da financira odvetnika v Sloveniji in svoje iskanje otroka na Kitajskem. Njegova želja je priti v stik z ugrabljenim otrokom, da bi se nato skupaj vrnila domov, kajti otrok ima slovensko državljanstvo.

Društvo Door je znano po tem, da išče strokovne rešitve, ena od njih je tudi izogibanje sodnim sporom in uravnoteženo vključevanje obeh staršev v življenje otrok. Opozarjajo tudi na škodljive posledice feminizacije CSD in sodišč, feministke pa so po njihovo zamenjale enakopravnost in enakost, zaradi česar spodbujajo spore med moškimi in ženskami, kar se kaže tudi v številu razpadlih družin.

Čemu toliko napadov na družine, upokojence, obrobne skupine v naši družbi?
Ivan Svetlik
in Anja Kopač Mrak sta z izgovorom, da potrebujemo posodobitev socialne zakonodaje, močno zarezala v prejemke ranljive starejše in brezposelne populacije. Zadnja leta postaja vse bolj jasno, da se v ozadju izvaja peklenski načrt slovenskih levičarjev, ki so se odločili, da je za njihovo preživetje ključno naslednje: čim večje razbitje družin ter izločanje očetov iz stikov z otroki, z zlorabo muslimanskih migrantov, s protidružinsko politiko in odvzemanjem varstvenih dodatkov, starostnih pokojnin in družinskih prejemkov vzpostaviti obubožanje Slovenije in dolgoročno vzpostaviti socialne nemire in čimveč brezdomcev, znotraj katerih bodo še bolj okupirali vse vzvode oblasti.

Za ohranitev nezakonito pridobljene oblasti skrajna levica uporablja tudi nezakonite migrante
Ob zadnji migrantski krizi se je pokazalo, da skrajni levičarji ne izbirajo sredstev, kako bi uničili slovenski narod in kulturo. V skladu s svojimi komunističnimi koreninami v migrantih ne vidijo človeških usod, temveč bodoče volivce. S promoviranjem t. i. multikulturalizma (brez dovoljenja volivcev) hočejo naseliti Slovenijo z migranti, jim po hitrem postopku podeliti državljanstva in vzgojiti novo volilno bazo. Rešitev iz nastale situacije ne bo lahka, a s skupnimi močmi nam lahko uspe. V dobrobit vseh obrobnih in zapostavljenih v naši družbi.

Kako se soočiti z izzivi vse hujšega razslojevanja slovenske družbi si oglejte v aktualni oddaji.

Franci Donko

 • črnaovca

  ALi je možno da je tudi res?
  Odprto pismo Janezu Janši, ki že nekaj časa kroži po internetu.

  Pozdravljen, nekdanji sošolec.

  Pošiljam ti to odprto pismo s katerim te želim spomniti na tvoje preteklo obdobje in početje v tem obdobju. Kot sošolec nisi bil kaj prida, ker si svoje sošolce podcenjeval in jih tožaril predavateljem. Mi smo ti pa večkrat pogledali skozi prste, ker si se nam zasmilil.

  Ti si bil sin petekolonaša, kateri je zaprisegel okupatorjem slovenskega ljudstva. Nikoli ti nismo tega omenjali, ker te nismo želeli izolirati iz naše družbe, pa kljub temu, da smo vedeli kdo je bil tvoj oče, navadni petokolonaš in tat kateri je v drugi svetovni vojni v Horjulu od ene kmečke družine ukradel dva vola, katere je imel namen dati domobrancem. Ta poskus mu je spodletel, ker so ga partizani dohiteli, zato je bil zaprt v Šentvidu.
  Ti z istimi geni stopaš po očetovi poti. Kot prvo si ukradel poslovni kovček od kontra admirala Staneta Brovta, zaradi česa si bil zaprt. Po tistem, ko so te osvobodile množice slovenskega ljudstva si začel z revolucijo proti tedanji državi Jugoslaviji. Po plebiscitu in pred odcepitvijo Slovenije od Jugoslavije si ti kot obrambni minister Slovenske Vojske in predsednik Vlade Republike Slovenije Lojze Peterle ter Predsednik Demosa Jože Pučnik na tajnem pogovoru sta bila v zadregi, ker je prihajal dan odcepitve Slovenije od Jugoslavije.

  Menili ste, da bo takrat neizogibna vojna, kaj če odcepitev in vojna spodleti, kam boste vi triie šli. Zato sta spraznila blagajno SPIZA in po poslancu Pukšiču poslala čez mejo v Nemčijo.
  Ko je vaš sel v Nemčiji kupil stanovanja in nemška državljanstva za tebe Janša in Lojzeta Peterleta, Pučnik in Pukšič pa sta od prej imela nemška državljnanstva, preostali denar pa je naložil na tuje račune.

  Kmalu z odcepitvijo Slovenije, si pričel s prodajo orožja. Zaradi tvojega orožarskega početja je javnost obvestil Smolnikar, katerega si v Depali vasi želel utišati.

  Na svojih predvolilnih shodih je Ivan Kramberger iz Negove imel v svojem govoru pripravljeno da pove javnosti o tatvini denarja iz blagajne SPIZA. Zato ste se odločili, da ga likvidirate. Nalog za Krambergerjevo likvidacijo so dobili Tone Krkovič in Dragutin Mate. Atentat na Krambergerja sta izvršila ostrostrelca iz Argentine, katera sta bila oblečena v menihe.

  Na Menini Planini v zgornjem delu Savinjske niste dovolili, da se postavijo vojaški radarji. V tem koncu ste nameravali izvesti atentat na takratnega predsednika R. Slovenije Milana Kučana. Za to delo si določil Dr. Joža Zagožna.

  To početje smo vam mi preprečili, zaradi tega niste še plačali kmetu les, katerega je žaqal za tvojo hišo v Grosuplju. Gre za 220 kubičnih metrov žaganega lesa.

  Z vojaškim helikopterjem si večkrat prihajal na kontrolo ko so ti obžagovali les. Da bi pridobil volivce na Koroškem, si želel v slabo luč postaviti nekatere avtoprevoznike in Dr. Janeza Drnovška. Nalogo si dal svojemu poslancu Mirku Zamerniku, da s štirimi pretepači iz Kajak Kanu kluba Prodnik iz Juvanja gre čez Solčavo v Črno na Koroško ter pretepe novinarja Mira Petka. Zamernik je tvoj ukaz opravil in ko so se peljali nazaj proti Juvanju je za njihovim avtom peljal tovornjak s plugom, kateri je brisal sledi.

  Okoli sebe imaš takšne, kateri so v večjo škodo tej družbi kot v korist. Zato ti kot nekdanji sošolec svetujem, da se umiriš in greš iz politike ter pustiš slovenski narod, da se pobota med seboj.

  Ti lahko greš v Nemčijo, saj imaš njihovo državljanstvo, denarja pa tudi imaš dovolj, saj si osiromašil slovenski narod.

  To ti svetuje tvoj nekdanji sošolec. Natančneje o vseh dogodkih bo napisano v knjigi, ki jo pišem, njen naslov bo Goljuf ali junak.

  Lep pozdrav, Rudi Sotner

  • Morala

   Kje pa je prej bil, tale Rudi Sotner? Dolgo je držal jezik tiho, naenkrat pa vse ve kot da je bil zraven!

  • xtc

   Zadevo sisakl kučanov udbaš že davno razkrit z identiteto.He,he,takim jajcam nihče več ne naseda le še beboti.

  • Roman Eržen

   če imaš dokaze takoj na policijo sedaj se bližajo volitve ga bodo takoj zaprli če jih nimaš nehaj otresati rekla djala

 • xtc

  Komunizem hoče revno družbo,le tako se obdrži na oblasti.

 • Osti jarej

  …ja,ampak pri tem je imel tud SDS prste zraven….vsi so pa EU in nato vazali….in sledijo zgolj kapitalu…če reče EU revežem vzet,bodo to tudi storili,če reče revežem ne dat enako…zato,da bodo všečni in,da si bodo lahko zagotovili dobre stolčke v E uniji…torej v bruslju in še kje….cunjini so menda že naskočili države,ki imajo demokracijo mal več v praksi,pa mal manj v gobcih in za “ta poslušne” bodo že kaj našli….kar kaj bo dobro plačano za dela O

  • joza joza13

   Kvaaa?
   Aaa, tebe doma več noče nihče poslušati, pa tu sereš. Aha, saj razumem.

  • Roman Eržen

   daj odgovori koliko lahko narediš v 6 letih in koliko v 20 vendar za vse je kriv sds

 • Osti jarej

  …exodus je velik….vsak,ki ima možnost jo podurha iz te globoke države,katere meje se končajo na karavankah

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!