[Video] Obrazi kulture smrti: Cerkev svari pred samouničenjem evropske civilizacije

Foto: Nova24TV

“Kultura smrti”, ki spremlja človeštvo ves čas njegovega obstoja in predstavlja hude oblike nemoralnosti in razčlovečenosti, se je v zadnjih desetletjih v Evropi okrepila prek vseh razumnih mej kljub varovalkam, ki so jih civilizacije skozi zgodovino vgradile v svoje politične, kulturne in pravne standarde. Običajno udari takrat, ko so civilizacije v iskanju nečesa novega opustile moralne standarde, ki so se navezovali na vero prednikov.

Michael Kearl, profesor sociologije in antropologije na univerzi Trinity v San Antoniu v ZDA, je leta 1999 glede odnosa do kulture smrti pojasnil: “Z gledišča našega poznega dvajsetega stoletja  ugotavljamo, da se je na smrt začelo gledati kot na osrednjo gonilno silo, ki je temelj življenja, vitalnosti in strukture družbenega reda. Smrt je muza naših religij, filozofij, političnih ideologij, umetnosti in zdravstvene tehnike. Prodaja časopise in zavarovalniške police, poživlja zgodbe na televiziji … in je celo gonilna sila naše industrije.”  

Sveti papež Janez Pavel II. je svaril pred samouničenjem civilizacije
Sodobna Evropa se je nevarnosti “kulture smrti” začela močneje zavedati, ko je o tem spregovoril papež Janez Pavel II., ki je opozoril na stranpoti naše civilizacije in zaskrbljujoče moralno stanje zahodne civilizacije, kar  je po svoje zelo nenavadno, saj ima  naša civilizacija najbolj razvito demokracijo in vsaj na papirju zapisano najvišjo stopnjo varovanja človekovih pravic. Kako je potem tak razmah kulture smrti sploh mogoč? Ne pozabimo, da je to mogoče, ker se je Evropa v svoji temeljni listini odrekla krščanskim koreninam kot moralnemu jedru, iz katerega izhaja.

Majda Žužek in Borut S. Pogačnik: veliko je izgubljeno, a ni še prepozno
O posledice pohoda “kulture smrti” smo  v oddaji Aktualno spregovorili z gostoma, magistro religijskih in etičnih vprašanj Majdo Žužek ter psihoterapevtom in družbenim kritikom Borutom S. Pogačnikom.

Borut S. Pogačnik, ki je med prvimi opozoril na nečloveški odvzem koroških dečkov babici in dedku, je opozoril na nevarne prakse sodobnega človeka, ki se kažejo v zaskrbljujoči  razširjenosti depresije, tesnobe, zasvajanju z drogami, množičnem končevanju življenj nerojenih otrok, samouničevalnem vedenju in samomorih. Kultura smrti vse bolj vdira tudi v zakonodajo evropskih institucij in držav, zato je poudaril pomen aktivne civilne družbe, ki se vključuje v oblikovanje javnega mnenja.

Gosta oddaje Aktualno Borut S. Pogačnik in Majda Žužek.

O etičnih vprašanjih sodobne družbe je spregovorila gospa Majda Žužek in se spraševala o razlogih, ki so namesto spodbujanja veselja do življenja v naše institucije in zakonodajo ter posledično v naš vsakdan prinesli splav, evtanazijo in čedalje večje omejevanje svobode govora. Poudarila je pomen šolskega prostora in zgled izjemnih osebnosti naše zgodovine, po katerih je vredno uravnavati svoje življenje, če želimo osebnostno in družbeno napredovati.

Na razpotju zgodovine
Boj svetega papeža Janeza Pavla II. je nadaljeval tudi papež Benedikt XVI., ki nas opozarja, da se kultura smrti razteza globoko v človekov vsakdan. Ne ostaja samo na ravni težkih moralnih vprašanj, kot je splav, je tudi način življenja, ki življenje noče biti. Upokojeni nemški papež še dodaja, da gre pri tem za “napad smrti, ki se pojavlja z masko življenja”. Vidimo namreč, da se kultura smrti postavlja pod krinko visokih idealov, kot so osebna svoboda, pravica biti srečen, uživanje življenja, ustvarjanje in ohranjanje blaginje.

Ti ideali niso sporni, sporna in uničujoča je njihova zloraba homoseksualnega lobija in anarhističnih levičarskih aktivistov, ki izvajajo sodobno ideološko kolonizacijo, ki se vedno konča v nihilizmu in ne prinaša nič dobrega, kot pravi papež Frančišek. Zato homoseksualno razglašanje teorije spola, omejevanje svobode govora in levičarsko multikulti socialno eksperimentiranje z narodi in masovnimi migracijami, ki vodijo v odpoved lastni svobodi in evropski tradiciji, lahko označimo za naši civilizaciji sovražno ideologijo.

Prepoznavanju nevarnosti in iskanju rešitev bomo v prihodnje posvetili več pozornosti, sicer bo prihodnost naših otrok ogrožena. V intimi volilnega prostorčka lahko pomagate spremeniti Slovenijo na bolje, v prvi vrsti zaradi dobrobiti naših otrok.

Franci Donko

 • soc

  Frančišek meni, da je kultura smrti lahko usodna za zahodno (evropsko) civilizacijo. Vse lepo in prav, a zakaj je potem umilval noge islamski invazijski sili, ki bo naredila natanko isto, a na drugačen način in hitreje?

  • Tudi jaz se vselej ne strinjam, ampak moramo tudi mi kaj narediti za to.
   Moliti k Svetemu duhu, ki naj razsvetli vodstvo RKC in ves človeški rod, da se bomo znali v danih situacijah pravilno odločat. Na svoje obveznosti prevečkrat pozabljamo.

  • samsara

   Je nadvse spreten manipulator zbeganih množic in zaslepljenih ovčic.
   Malo tega, malo onega, a rezultanta je skladna z agendo njegovih gospodarjev globalistov, častilcev Satana.

 • RATATA

  Mene pa motjo te želodi kape.
  Sta pa oba barvno usklajena z avionom.

 • dob

  Kadar avtoritete delujejo zmedeno….
  pri ljudeh naraste strah.
  Ne moreš z eno roko vabiti migrante, z drugo pa jih odganjati!

  • Pepe Novak

   S tretjo roko pa jim unicevati drzave. Najprej so ubili Sadama, Gadafija, nato so z njihovimi ljudmi zaceli posiljevati domace ljuci.
   Oboje so storili pod krinko “ljubezni” do demokracije (pobijanje sekularnih diktatorjev) in “ljubezni” do njihovih drzavljanov (uvoz kulturno nekompatibilnih ljudi.
   TUKAJ IMA SE NAJBOLJ PRAV DONALD TRUMP. ON JE REALNO NA TLEH. Ko so mu zaceli jokati kako slaba sta bila Sadam in Gadhaffi je odgovoril: “no in kaksno stanje je danes v Iraku in Libiji?”

  • racman Jaka

   Dobro si povedal, kolega.

 • Burek Burecki

  Zato pa more papez poljubljati migrantom stopala in se trobiti kako moremo sprejeti muslimanske migrante kot brate v svoj dom… Ta cerkev je kredibilna kot lanski sneg…

  • učko

   Kretenska !

   • Burek Burecki

    Ce sem se kaj zlagal mi javi….

    • garfi

     javljam

     • Burek Burecki

      Kaj tocno? Si videl sliko kako papez poljublja migrantu nogo medtem ko ta bere casopis? Ali pa slisal enega izmed zadnjih govorov?

     • garfi

      kdo mu pomaga pri nas ?

 • dob

  Tole se zdaj dogaja z Evropo:
  sprejemanje migrantov v tilikšnih množicah nima nič opraviti s humanostjo. Nič ni povezano z našo željo biti humani in altruistični. To preprosto pomeni biti nor in hipnotiziran!
  To je “deathwish” – želja po smrti na delu!
  Histerija masovnega samomora zaradi civilizacije vzgojene na Krivdi, katere glavni promotor je RKC! Masovna histerija “dobrote” kot odkup za greh, ki ga NIKOLI NI BILO!!!!!

  To, da se nekdo odloči pomagati drugemu brez razmisleka o tem kaj in kako to dela, ne glede na to, da bo zaradi tega sam propadel in da bodo njegovi bližnji lahko posiljeni, pobiti, žrtvovani… prav to se zdaj dogaja! To kaže na razrahljane vezi znotraj družine, kjer čustva nadomestijo zakoni. Absurd nad absurdi! Kako lahko nežna čustva pripadnosti jedru (družini), ki vzdržuje stabilnost Vesolja, podredimo dogmi, manifestu, pravilom, zakonom, predpisom…..?????

  Nevidne sile, ki razdirajo red v vesolju, razdrejo družino, s tem podrejo nagon po samoohranitvi, ki je zapisan v telesu in tako imajo prosto pot do upravljanja z ljudmi, ki jih vodijo (zaradi indoktrinacije!) v masovno histerijo. Nihče več ne ve kaj hoče, kaj počne, ne zakaj počne kar počne, dokler ne dobi povelja.
  Nič imunskega sistema, ki izvira iz človeka! Ta je razbit, ubit, uničen. Uničevanje imunskega sistema družbe in človeka poteka načrtno.

  Nikar se ne zanašajte na RKC! Ta z Bogom nima dosti zveze, ker moli mrtvega Boga namesto živega, ki je v človeku ves čas prisoten in pripravljen voditi. To se preprosto imenuje človekova Vest! Vest je Bog!
  Človekova vest ni Abrahamov Bog, ki naroča očetu naj zakolje sina!
  Človekova vest je njegovo Srce, ki bije v njem in govori: sin moj, jaz zate naredim VSE! Ti si moj otrok! Pazi naj me se tisti, ki bi tebe hotel ubiti ali tebi in tvojim dragim hotel storiti kaj slabega!

  KRALJ SALOMON
  Recimo, da se pred Salomonom pojavita dve ženski in obe zame trdita, da sem njun otrok.
  Sam sem padel na glavo in imam hud pretres možganov, izgubil sem spomin. Ne spomnim se ničesar. Niti tega ne, kdo je moja mama, katera od obeh. Zdaj pri najboljši volji ne vem kdo sem, h kateri od obeh naj grem, kam spadam.
  Obe materi so privedli pred Salomona, pa naj on presodi čigav sem.

  Ena mati pravi: tako bo, kot boste razsodili, gospod sodnik! Zakon mora obstajati za vse, ker red mora biti. Zato vi presodite, kaj je za otroka najboljše.
  Karkoli boste presodili, bom sprejela in bo zame kot božja beseda! Ker je na koncu itak “useglih”., Važno je le, da je zakonito.

  Druga mati pa pravi: Jaz sem MATI. Samo dotakni se mojega otroka (tako pravi kralju Salomonu v ksiht!) pa ti čreva izpulim, boš videl kaj te bo zadelo!
  Ti še veš ne, česa sem zmožna. Ubijem tebe in vso tvojo familijo. Ženo ti zastrupim, tvoj rod iztrebim, dvor ti podrem, kraljestvo uničim…. samo dotakni se mojega otroka!!!

  Jaz nimam prav nobenega dvoma, katero od teh dveh mater hočem za svojo, katero si bom izbral. Nobenega dvoma nimam!

  Salomon ni bil neumen vladar. Dober vladar ve, kako zelo globoka je lahko ženska duša. Kadar je globoka, seveda! Ker ni vedno, ne upa si vedno biti globoka.

  Salomon tudi ve, zakaj ni globoka, kadar ni globoka in je ne preganja zaradi tega, temveč je sočuten do nje.

  Ko pa je globoka, tedaj pred njo poklekne.
  Zato so nekateri vladarji v zgodovini bili božji ljudje.

  • Mojca pokraculja

   Dob, najlepša hvala za tole! Prepričana sem, da si odstranil vsakršne dvome glede te”zlagane” humanosti in si pokazal kje je rešitev. Nekateri so božji !

   • RATATA

    Da mi gredo lenuhi na živce sem že parkrat povedal.
    Dob je tako zelo preveč priden, da lenuh postane še bolj len, ko vidi obseg besedila, ki nam ga nameni.
    Lenuh postane ob pogledu na vse te vrstice besednih zvez tako zmatran, da se mora mal uležt. Niti z deko se ni sposoben pokrit in ko ga začne malo hladiti, z mobilnim telefonom pošlje meil na energetiko, da naj pridejo zrihtat ogrevanje.
    No, zakaj sem jaz tako problematičen(?) … ja zato, ker mi gre tako zelo na jetra sprenevedanje in ovinkarjenje. Povej jebemti tako kot je.
    Dob vse pove tako, kot je. Tudi kako bi moralo biti. Ljubi se mu dopovedovati.
    Tisti, ki bi morali vedeti (in vedo) in so ali pa vsaj naj bi bili na nekih položajih ravno zato ker vedo, ne povedo nič. Kar govorijo je zavajanje, je priprava na branjenje sebe, ko se bo res dogodilo slabo in hudo, da bodo lahko rekli “vidiš, sem opozarjal”. Ma kaj si ti opozarjal baraba pokvarjena???!!! Skrbel si, da kdo slučajno ne bi bil opozorjen!
    V javnosti je eno samo šušljanje in nič jasne besede.

    • Mojca pokraculja

     Vidiš kakšne “čudeže” dela dob! Še zaprisežen lenuh ob njegovem prodornem pisanju in vztrajanju, bogve najbrž je sam lepo pod dekico, zmiga svojo tazadnjo in napiše par vrstic. Takih tapravih, ki nas pokonci držijo. Kar ropotaj še naprej Ratata!

    • dob

     >>> Ljubi se mu dopovedovati.<<

     Nikoli ne bom nehal, prijatelj dragi. To mi ni težko.

    • pajot

     Zelo prav imaš. Hvala za tvoje razumevanje Dobovega pisanja. On je eden redkih ljudi,ki so mi zelo pri srcu.

     • RATATA

      Tako rad se poskušam učiti od njega.

  • indijanka

   Lep zapis. Meni je sicer ljubša tista zgodba o Salamonu, dveh ženskah in otroku ter njegovi odločitvi, da otroka pravično razpolovi in materi, ki je otroka brezpogojno ljubila in se mu rajše odrekla v zameno za njegovo življenje. Ker verjamem, da je ljubezen vedno in povsod prava pot.

   • dob

    Pasivnost ne zadošča več. Salomon je bil samo eden. Danes politik otroka razseka na pol in ga da vsaki strani na sodišču eno polovico!

    Tudi če prava mati pove na sodišču, da se odpoveduje otroku in ga prepusti drugi stranki v sporu… sodišče kljub temu vztraja pri “pravičnosti” in vsaki od sprtih strani da pol otroka.
    Ne računaj na Salomona! Njega danes nihče nič ne vpraša.
    Salomon ne bi naredil ljubljanske pravne fakultete.

    • indijanka

     O tem, da je pravo izgubilo smer in vsebino se popolnoma strinjam s teboj. Umetna tvorba je. Brezpogojne ljubezni pa ne razumem kot pasivnost…:).

     • dob

      indijanka, pri tem gre za pojmovanje Ljubezni!
      Ljubezen se ne žrtvuje.
      Žrtvovanje namreč ni program, ki ga mora Ljubezen spoštovati, se ga držati – če ne pa ni Ljubezen!
      To bedastočo uči Cerkev! To nas zdaj uči ta kultura samomorilnosti.
      To, kar nas učijo, je SAMOMOR!
      To ni Bog. To je Lucifer!

      Bog Življenje ohranja, ga ne iztreblja! Noben oče ne žrtvuje svojih otrok.
      Mi pa mislimo, da se Ljubezen žrtvuje, ker tako zahteva Bog in na tem počiva ta civilizacija, ki se zdaj sploh braniti ne zna. Ne zna se obdržati pri življenju!
      Kadar pride do tega, to samo pomeni, da si imel deset tisoč možnosti videti Resnico, pa si vseeno izbral, da je ne boš videl in se od nje učil.
      Delal si napako za napako, dokler sam sebe nisi pririnili do tega, da moraš ubiti ali biti sam ubit. Pred tem pa si imel nič koliko možnosti hoditi po drugih poteh in narediti svet človeški, pa si samo skomignil z rameni in udaril bližnjico. Hoditi po truplih je pač hitreje in enostavneje.

      Življenje se ne vzdržuje s tem, da ubijaš Življenje! Nekje se ubijanje neha.
      Ostane samo Človek, ki se vpraša:
      Življenje DA, ali Življenje NE.
      In izbrati. Vse hkrati ne gre.

     • No, dob ni čisto tako.
      Mogoče katera vera res tako uči (- muslimanska recimo), ampak katoliška zagotovo NE.
      Naš Bog je Ljubezen – Brezpogojna Ljubezen, kot pravi indijanka in nam ne želi trpljenja, ampak nas nežno ljubi. Trpljenje nam povzroča temna stran.
      Mogoče bi tule nalepila tale intervju s p. Karlom Gržanom, ki o tem lepo razloži.
      https://www.youtube.com/watch?v=u0kU1cV4ods

     • dob

      DOBRO IN ZLO
      Zdaj ne gre več za osamljenost posameznega človeka, zdaj gre za osamljenost človeštva.

      Človeštvo to občuti kor stisko, ki ji ne ve imena. Materija ne sprejema več količine vseh zatajenih stvari, ker jih je prepolna, zato kosti rinejo iz Zemlje ven, telesa vstajajo, ker Planet ne prenaša več laži in sprenevedanja.
      Nabiralo se je skozi zgodovino in se nabralo! Zdaj pa Zemlja ne more več…

      In v stiski ljudje počnejo čudne reči! Sovraštvo zdivja in ker je brez pravega gospodarja, ker mu nihče noče biti oče, ga tudi nihče ne ustavlja. Vsi pravijo: Zlo, to so tisti drugi…

      Človeštvo je temu celo nadelo ime, Zlo je kultura. Pozna ga religija, vsaka ideologija ga ima in ga imenuje drugače. Vsi ga drugače interpretirajo. Reči, da ga ga nihče ne mara, je isto, kot reči, da ga imajo vsi radi in da ga hočejo. Zavidajo ga drug drugemu!

      Rodiš dva otroka, oba sina, eden je “dober”, drugi “slab”. Pregovorna Kajn in Abel!
      Eden pooseblja “dobro”, drugi je slab in zato poosebljeno “zlo”. Tisti, ki je “dober”, ti je blizu in ti je zato drag, drugega ne maraš, ker je tebi grd in je hudoben! Nič ne uboga, ne posluša, kar mu govoriš in vse počne po svoje. Tega pač ne maraš! Kot da ni tvoj sin.
      Raje bi videl, da ga ne bi bilo.
      Razmišljaš: kaj ko bi se Zla rešil, potem bi ostalo samo Dobro…
      Zveni logično!

      Vzameš mačeto in sinu, ki je Zlo, odsekaš glavo. Ostane ti samo dobro.

      Ostane ti torej sin ki je Dobro in ostaneš ti sam, ki si Dob… kajti Zla ni več! Iztrebil si ga. Jasno, da ostane samo Dobro, kaj pa naj drugega še ostane, če si pa Zlo izkoreninil?

      Toda sin, ki je Dobro, je imel svojega brata rad!!!!!!

      Zato meni, da si ti zdaj Zlo. Razmišlja kot ti, kar ni nič narobe, saj si ga ti tako vzgajal. Vzame še on mačeto in – tebi odseka glavo!

      Potem se skriva. Boji se srečanja z drugimi ljudmi, ker so morda zli, predstavljajo mu Zlo, on pa je še naprej Dobro. Ampak – z dvomom v sebi: kaj pa, če…?!
      Zato od tega dneva naprej, ta “kaj če…”, ne rojeva več Dobrega! Resnici na ljubo, ne rodi niti Zla. Rojeva Dvom.

      Dvom rodi dvom, in tako naprej. Dvom sam ustvari delitev na Dobro in Zlo! Tako rešuje lastno predstavo o tem, kako je bilo ustvarjeno Stvarstvo. Brez nekakšne predstave o tem, kakšno je Stvarstvo in kako je v resnici urejeno in kako deluje – pa ni mogoče živeti!

      Sčasoma narediš kulturo, ki naj bi po tvojem ohranjala Dobro. Zakaj pa ne bi, saj iztreblja Zlo! To je naloga tvoje kulture, tvojega naroda. Zato so narodi, države, ustvarjeni, mar ne?!

      Toda Zlo je v vsaki kulturi različno interpretirano. Poleg interpretacije ima Zlo še različne oblike, različne razlage okrog tega, kako je nastalo. Obstajajo različne teorije in povsod velja, da je treba ZLO izkoreniniti in ga iztrebiti. Preprosto: odsekati mu glavo.
      To je najlažje.

      Tako pravi Cerkev, tako pravijo komunisti, tako trdijo fašisti in tako pravijo tudi nacisti. In tako trdi zdaj Islam.
      Torej je svet naravnan po njihovi podobi. Lepo jim uspeva. Čestitam!

     • dob

      Nisem poznal Geržine. Zaenkrat sem videl prvih 25 minut. Moj vtis pa je, da lepo pripoveduje, zanimivo, ljudje to hočejo slišati. Resnici na ljubo, jaz ne spadam med slednje. Ko rečem Resnici na ljubo, hkrati navedem temu tudi vzrok: RESNICA!

      Ko omeni sveto Trojico (dobesedno pravi takole: …. Sv. Trojice nikoli ne bomo dojeli! – s tem se sploh ne strinjam. Bog ni omejen! Omejen je lahko samo s tem, kaj o Njem hočemo vedeti, kaj pa nam povedo “da ne bomo nikoli razumeli!”
      Moj Bog pravi: nikar ne nasedajte takšni neumnosti! Jaz sem tu, mene je lahko razumeti. Vse moje “skrivnosti” so odprta knjiga, poglejte vanjo, ker to ste vi! Nikar se ne bojte – mene se ne bojte, ker ne morete ljubiti tistega, ki se ga bojite.
      To bi bilo nenaravno, nenormalno! Če se me bojite, me to prizadeva in me boli….

      Zato imam pomisleke v zvezi z izvajanjem Gržine! On je pater. To pomeni, da je del institucije in je kot takšen omejen (omejevan!) z dogmo, saj institucija počiva na dogmi, jo ohranja, brani, kaznuje tiste, ki dvomijo vanjo.
      Edino, v kar ne dvomim, je človeštvo!

      Jaz dogme ne poznam, je nimam, ni mi potrebna.
      Moj Bog namreč ne dvomi vase, torej tudi dogme ne potrebuje, da ga osmišlja, da ga podpiral (da ga opravičuje, mu v rit leze, ga slavi, mu poje hvalnice, se mu opravičuje, se spoveduje in prosi Boga odpuščanja).

      Jaz in Moj Bog ( na prvo mesto postavim sebe, ker odgovarjam za Mojega Boga, branim ga in ga varujem, ljubim ga kot lastnega otroka) gradiva na povsem drugačnem odnosu.

     • pajot

      Hvala,Dob za ta prispevek-

     • dob, ne bom te prepričevala, ker si inteligenten človek, samo tole pa ti želim reči glede na tole tvoje: ……
      .”Jaz dogme ne poznam, je nimam, ni mi potrebna. ”
      Če nisi prejel svetih zakramentov, če ti ni bilo nikoli nič razodeto….. potem….naj bo tako, kot praviš, če tako želiš, če pa si prejel svete zakramente, potem pa je tole zgoraj zelo narobe…. za tvojo večnost gre.
      lp

     • dob

      Sprejel sem zakramente (vse!) in je s tem (po tvoje) tole moje razmišljanje močno narobe.

      Bitja, ki jih imam najraje, niso sprejela zakramentov, to so živali – moje živali! Vse so moje, živijo skladno z Bogom v sebi in so mu v veselje. Jaz bi jim rad bil podoben po tem, kako živijo z Bogom v sebi. Mati Vsega v Vesolju je vedno z njimi. Moje Srce in vsa moja hvaležnost pa tudi.

     • Mojca pokraculja

      Dob, za tole srčno misel si pa zaslužiš en velik objem ! Tvoje muce tudi !

     • indijanka

      Ljubezni ne razumem kot žrtvovanje ampak kot svobodo :). Zdaj sem sredi nekih številk, ti pa zvečer napišem razumljivejše.

     • indijanka

      Svoj pogled na svet opazujem skozi svoje otroke. Moje ogledalo so. Plod mojih dejanj. Skozi življenje stopajo radovedno, odločno, z ničelno toleranco do nasilja in z odprtim srcem. Tega jih niso naučile besede, ampak moja dejañja, zgled. Tudi sama ne razumem Cerkve, razumem pa Vero. Cerkev sklanja glavo pred prišleki. Če bi želela rešiti njihov problem, bi jim podarila svoje bogastvo. Pa bi rešila njihov problem. Ampak, to pa ne pomeni, da njena Vera ni dobra. Super je. Uči o ljubezni in o tem, da te ima Bog brezpogojno rad. Samo človek, ki ima rad samega sebe, se sprejema in si zaupa brez strahu lahko z ljubeznijo v srcu stopa skozi življenje.

  • Bozz

   “Histerija masovnega samomora zaradi civilizacije vzgojene na Krivdi, katere glavni promotor je RKC, se izrazi skozi masovno histerije “dobrote” kot odkup za greh, ki ga NIKOLI NI BILO!!!!!”

   No, če bi katoliki res bili kristjani in če bi ti razumel kaj krščanstvo je, potem bi vedeli, da se Bogu ne moreš odkupiti po svojih delih. Za grehe vseh izbranih je plačal in jih odkupil Jezus Kristus na križu s svojo krvjo večne zaveze. Z eno daritvijo je naredil popolne tiste, ki so posvečeni. Jezus Kristus = GOSPOD naša pravičnost. Izbrani v Kristusu nima več krivde na svojih ramenih, še posebej pa se ne more zanjo odkupiti s svojimi dobrimi deli. Bogu je sprejemljiva samo ena daritev in to je Kristusova. Kristjani pa so upravičeni po milini skozi vero vanj.

   SOLA GRATIA = samo po milini
   SOLA FIDE = samo po veri
   SOLUS CHRISTUS = samo po Kristusu

   Ljudje v Evropi danes, v teh nekoč protestantskih državah, kot so Švedska, Nemčija, UK, Nizozemska, itd. sploh ne berejo Svetega pisma, niti nimajo želje brati Sveto pismo in črpati modrosti iz Svetega pisma, skratka ljudje v Evropi danes večinoma nimate pojma kaj je krščanstvo in kaj nas uči krščanska zgodovina.

   Očitno še nikoli nisi slišal za Puritance v Angliji pod Oliverom Cromwellom ali pa za Johna Knoxa na Škotskem, ali pa kako so se Američani uprli Angleškemu tiranskemu kralju na podlagi Svetega pisma in krščanskih knjig, ki so jih napisali Puritanci in Hugenoti 400 let nazaj. Krščanstvo v Evropi danes je odpadlo krščanstvo na čelu z RKC, ki nikoli ni bila krščanska, vsa njena krvava zgodovina priča o tem, da ne omenjamo njenih lažnih doktrin, ljudem pa je vseeno. Zato pa tudi vedno nasedajo papežem v vsej zgodovini RKC.

   Da je krščanstvo mazohizem lahko izjavi samo nevednež. Naprej poslušaj tehle 55 ur o zgodovini Reformacije in kako so se pravi kristjani borili za svobodo čaščenja Boga po svoji vesti v skladu s Svetim pismom, za svobodo govora, itd. in potem govori dalje.

   https://www.sermonaudio.com/sermoninfo.asp?SID=7240612123

   Dvomim pa, da boš poslušal teh 55 ur o zgodovini Reformacije in zgodovino krščanskega boja za svobodo po Svetem pismu. Ljudje, ki nimajo Svetega duha, tudi nimajo želje, da bi se učili takšne stvari.

   • Booz spet grdo opravljaš doba in RKC. Je to prav ? Je to krščansko ?

    Glej kaj tule pišeš !
    “Histerija masovnega samomora zaradi civilizacije vzgojene na Krivdi, katere glavni promotor je RKC, se izrazi skozi masovno histerije “dobrote” kot odkup za greh, ki ga NIKOLI NI BILO!!!!!”
    – To je obrekovanje in je greh, ki se ga moraš spovedat, obžalovat in napravit trdni sklep, ne več grešiti, sicer je to nič. Če se stvari ponavljajo – si to opravil s figo v žepu.
    – naprej pišeš >>>
    », če bi katoliki res bili kristjani in če bi ti razumel kaj krščanstvo je, potem bi vedeli, da se Bogu ne moreš odkupiti po svojih delih.«

    A, res ne ? SOLA FIDE, kajne ?
    Bozz, si že kdaj prebral v SP tole :
    2 Tim 3, 15-17
    15 Že od otroštva poznaš Sveto pismo in to ti more po veri v Kristusa Jezusa dati modrost, ki pelje v rešitev.
    16 Vse Pismo je navdihnjeno od Boga in koristno za poučevanje, svarjenje, za poboljševanje in vzgojo v pravičnosti, 17 da bi bil Božji človek popoln in pripravljen za vsako dobro DELO
    Ali tole:
    Mt 16,27
    27 Sin človekov bo namreč prišel v veličastvu svojega Očeta s svojimi angeli in takrat bo vsakemu povrnil po njegovem DELU.
    Ali tole:
    Jak 2,20 Hočeš spoznati, prazni človek, da je vera brez DEL neučinkovita?
    Jak 2,26 Kakor je namreč telo brez duha mrtvo, tako je MRTVA VERA brez DEL.

    Booz NAPUH te daje, čeprav vem, da veš, da se Bog razodeva majhnim.

    Lk 10,21
    21 Prav tisto uro se je razveselil v Svetem Duhu in rekel: »Slavim te, Oče, Gospod neba in zemlje, ker si to prikril modrim in razumnim, razodel pa otročičem. Da, Oče, kajti tako ti je bilo všeč.

    Lahko noč !

    • Bozz

     Zelo površno berete moje komentarje Marta. To je napisal Dob. Glede na to, da je stavek bil v narekovajih in glede na to, da ste prebrali Dobov komentar bi morali to vedeti, da sem ga citiral. Mogoče pa ste že prestari in hitro pozabite kaj ste brali?

     Torej kar se tiče citata kritizirajte njega in ne mene, saj je moj komentar bil razlaga njegovega napačnega razmišljanja, ker ni kristjan, nima Svetega duha in sploh ne ve kaj krščanstvo je. Tako kot vi ne veste. Drugače bi ubogali Jezusa Kristusa in njegov klic v Razodetju 18:4 in zapustili Katoliško cerkev, vendar očitno niste ena od izbranih grešnikov.

     Matej 22
     14 Veliko je namreč poklicanih, a malo izbranih.«

     Kar se tiče vaših citatov Svetega pisma. To da nam Sveti duh po apostolih veli opravljati dobra dela, še ne pomeni, da smo pri Bogu rešeni in upravičeni po naših dobrih delih. Najdite mi en citat kjer to piše. No, dajte! Vi preberete citat in enostavno dodate svoje ideje zraven, ki niso del Svetega pisma, ampak vaše lastne domišljije in vašega napuha! Bog pa pravi, da se bo slabo pisalo vsakemu, ki dodaja ali odvzema njegovi besedi! Kar vi počnete je Eisegeza in ne Eksegeza.

     Sedaj pa tole poglejte v kontekstu in v povezavi vseh verzov, ki ste jih dali o dobrih delih:

     Efežanom 2
     8 Kajti po milini ste namreč odrešeni skozi vero, in to ni iz vas, ampak je Božji dar.
     9 Niste odrešeni iz del, da se ne bi kdo hvalil.
     10 Njegova stvaritev smo, ustvarjeni v Kristusu Jezusu za dobra dela; ki jih je Bog vnaprej pripravil, da bi hodili v njih.

     NISTE ODREŠENI IZ DEL, DA SE NE BI KDO HVALIL, MARTA! Koga daje napuh?
     Če pravite, da ste rešeni iz del, ste vi tisti, ki vas daje napuh!

     Še dobra dela v katerih hodimo kristjani poleg vseh naših grehov (slabih del, katera seveda izpustite v svojem napuhu) je Bog vnaprej pripravil, da hodimo v njih, zato vera dana od Boga kristjanu nikoli ni mrtva, ker takšen izbran grešnih počne dobra dela, katera je Bog vnaprej pripravil zanj, da bo hodil v njih, kljub svoji grešnosti! Temu se reče predestinacija in je zapisana v pismih apostolov.

     Saj nam Bog jasno pove po prerokih in apostolih:

     Izaija 64
     6 Vsi smo postali kakor umazanec, vsa naša pravična dela kakor umazana obleka.Vsi smo oveneli kakor listje,
     naša krivda nas je odnesla kakor veter.

     Rimljanom 3
     10 kakor je pisano: Ni pravičnega, niti enega,

     NITI ENEGA MARTA! Kako potem pravite, da se lahko pravični reši po svojih delih? Ker ne iščete Božje pravičnosti, ki je v Kristusu, ampak se hočete pred njim upravičiti po delih ravno tako kot Judje:

     Rimljanom 10
     2 Saj jim priznam, da so goreči za Božjo stvar, le da to ni po pravem spoznanju.
     3 Ker namreč niso poznali Božje pravičnosti in so skušali uveljaviti svojo, se niso podredili Božji pravičnosti.
     4 Kajti konec postave je Kristus, v pravičnost vsakomur, ki veruje.

     V PRAVIČNOST VSAKOMUR, KI VERUJE MARTA! A piše vsakomur, ki veruje in opravlja dobra dela, Marta? Ne. Piše vsakomur, ki veruje. Ne dodajajte Božji besedi nekaj kar Bog ne uči. Pokesajte se svoje zmote. Če niste izbrana od Boga se ne boste in boste še naprej vztrajali v svojem napuhu, ki ga pripisujete meni, ki Božjo besedo verujem.

     Torej:
     SOLA FIDE
     SOLA GRATIA
     SOLUS CHRISTUS
     še kako drži!

   • dob

    >>Da je krščanstvo mazohizem lahko izjavi samo nevednež. <<
    Jaz sem velik nevednež!

    Človek, ki mora študirati Ljubezen, da bi sploh približno vedel kaj to je, je budalo!

 • garfi

  leviČar pater cestnik: islamizacija se je že dogajala in zgodila
  -naša dolžnost je, da sprejemamo islamske migrante, to je rešitev za pravovernost
  -neki bog na koncu mora bit
  -papež lahko krši pravila, ker je “rešilec”
  spoznanje več predsodek več
  http://audio.ognjisce.si/oddaje/Spoznanje_vec_predsodek_manj/2018

 • luckyss

  Banda katolibanska….si ne upa nihče pogledati resnici v oči ?!….Uničila nas bo islamizacija Evrope in ne neki pedrčki ali splavi neželjenih otrok..

  • garfi

   leviČar ti že veš, ko je tvoj šef prešvercal 500.000 ilegalcev v Evropo

   • luckyss

    Ne vem koga misliš kot šefa…
    Sicer pa smo delovali kot je ukazala Evropa…Edino upiranje je bila postavitev žične ograja in takrat ste tukaj bili zelo proti tej ograji, ki je vsaj dala vedeti da se ta pot zapira..
    Večni po vetru se obračajoči jamrači…SDS (Samo Da Serjemo)…

    • garfi

     tvoj šef je KurČan in tvoja resnica je laž

     • luckyss

      Ne more mi biti šef nekdo, ki ne ve na kateri strani je volan ;))…to je ravno tako dokaz opravilne nesposobnosti kot nerazumevanje jasnih zakonov..npr. tistega o financiranju političnih strank ;))

     • garfi

      luckyss • 2 uri nazaj
      Glej ti prifuknjen idiot..
      Če bi bi Gašper vsaj približno moj prijatelj ali celo sorodnik, te v roku dveh ur lociram in ti razbijem tvoj primitivni gobec..
      Tole celotno noro tv pa bi morala družina tožit..
      Seveda vas boli kurac, ker imate še par deset milijonov evrov od pokradenega orožja..
      Narod ni tako butast…spet boste čet par let jamrali zaradi jam..

     • luckyss

      No, končno si nekje našel jajca za spodoben komentar..
      Škoda ker ni tvoj ;))

     • garfi

      …Narod ni tako butast…spet boste čet par let jamrali zaradi jam..

     • luckyss

      Ne vem zakaj me stalno citiraš…imaš morda kakšen fetiš name…ti pošljem kakšen svoj umazan “zokn”, da boš lažje končal ?! ;)))

   • Burek Burecki

    A tisti iz bruseljskega reichstaga ki so neizvoljeni in katere tukaj tako vneto podpirate?

  • garfi

   pod vašimi komunajzarji že 700.000 splavov

   • luckyss

    Če bi lahko ministranti zanosli, bi jih bilo še enkrat več…

    • garfi

     pod vašimi komunajzarji genocid

  • šmentanamuha

   Splavi so daleč večji problem kot pederastija, ampak moški to težko razumete.

  • Lustrator

   Islamizacija Evrope je POSLEDICA razpada imunskega sistema, ki je v KRŠČANSKIH TEMELJIH EVROPE. Ko pa odpove osnovni imunski sistem in se pacient sploh več ne zaveda ne svoje identitete, ne svojih korenin in naravnih zaveznikov, takrat ga lahko premaga praktično tudi trop pijanih motoristov.

   Nauči se že razločevati vzroke od posledic, vsakič znova obstaneva v debati zaradi te najosnovnejše logične zanke; Najprej vzrok, nato posledica in ne obratno.

 • bednick

  A prav razumem Frančiška:
  pred samouničenjem Evrope se zaščitimo tako, da pripeljemo čimveč migrantov v Evropo- da nas oni uničijo.

  • garfi

   kaj grozite še s 500.000 ?

   • bednick

    Ti si bolan!

    • garfi

     bednick • eno leto nazaj
     Ne bluzi.
     Če bi bilo res tako, ti ne bi bil toliko na internetu ampak bi v štali ( kamor tudi spadaš) gnoj kidal.

    • garfi

     bednick • en mesec nazaj
     Če bi bil taprav bi storil ravno to.
     Jaz sem simuliral shizofrenijo in me na štelngi niso potrdili.

    • indijanka

     Kaj sem pa zamudila?

  • šmentanamuha

   tak nekak, ja…

 • Pepe Novak

  Proti kulturi smrti se Francisek bojuje tako da bo uvazal muslimane iz BV , tako da nas bodo oni umorili.

  • Pepe Novak

   Francija zopet preganjajo homoseksualci. Ocitno je z njimi imel zopet mokre sanje pa se pocuti krivega. Franci hitro zmolit eno zdravo marijo da ne boste zopet sanjali o golih moskih.

 • Cucurbita Pepo

  Večina splavov je spontanih. Kdo ubija v tem primeru ? Ženska ki je spontano splavila ?

  • šmentanamuha

   Takšno vprašanje lahko postavi samo kreten.

 • Dragan Krstič

  Zaradi muslimanskih nasilnežev se bo vedno več evropejcev vračalo h krščanski veri in našemu odrešeniku Jezusu Kristusu. Vem da bo moj komentar deležen posmeha s strani levih komentatorjev vendar tako bo najkasneje ob polovici tega stoletja ali še celo prej.

  • Pepe Novak

   Tudi jaz sem levicar. Ker pa nas sedaj posiljujejo z islamom imam okrog vratu velik kriz.
   Izzainata. Jebem jaz islam. Ce se ze moram odlocati med verami, sem pa kristjan.

  • Lustrator

   Naj se ti pozlatijo besede… Ksreči ni VSA Evropa tako nora kot sanjavi utopisti na prenažrtem zahodu ali naši samodestruktivni kristianofobni sodržavljani. Višegrajci imajo (spet) usodo Evrope v svojih rokah in to me navdaja z vsaj približnim optimizmom. Za razliko od rdečih in mavričnih šlatkotov, so to ljudje, ki ne bodo mirno gledali kako jih marksistična ideologija smrti v kombinaciji z islamskim ekspanzionizmom posiljuje do same smrti.

 • Pepe Novak

  A to da RKC prepoveduje svojim duhovnikom in nunam imeti otroke pa ni kultura smrti?
  Toliko pridigajo proti istospolnim pa so sami se veliko slabsi. Priblizno 40% istospolnih ima bioloske otroke z osebo nasprotnega spola, delez duhovnikov z bioloskimi otroci pa je veliko manjsi.

  • soc

   Preberem tvoje umovanje in vesel ugotovim, da si si dal res vrhunsko ustrezen nick, Pepček.

  • Dragan Krstič

   Rodnost v EU je 1,35 otroka po zakonskemu paru, v Sloveniji 1,53. To zdaleč ni dovolj. Narodi Evrope se starajo, povprečna starost državljana Slovenije je 44 let in se zaradi nizke natalitete povečuje. Bližamo se stopnji, ko narod začne zelo hitro izumirati in povratka ni več, razen če se zakonsko določi, da mora ženska roditi v svoji rodni dobi 4, 5 ali več otrok. V Sloveniji ki nima še veliko muslimanskih priseljencev je možno nekako povečati rodnost s finančnimi in stanovanjskimi
   beneficijami za mlade družine z več otroki. Te možnosti pa nimajo države EU, ki so se nakopale stotisoče, celo milijone muslimanov. Te države ne morejo storiti tega, ker bi bilo to podobno kot bi z bencinom gasil požar. POGLEJ VIDEO NA GOOGLU: Germany, France, Holland will turn to muslim states by 2050. Če ne bo šlo drugače, bo treba nekaj spremeniti tudi glede zmanjšanja liberalizacije splava. Je pa to res skrajna sila če se želi narod ohzraniti.

   • Goran Hvala

    Pol se pravi bi tisti ki bi se plodili izkoriscali tiste ki se ne…vsi drugi bi placevali za tiste…a ni to isto kot zdej…men je vseen koga placujem…dnar mi zere glih tolk en musliman kot en slovenc…

    • Dragan Krstič

     Kdo ti bo pa penzijo zagotavljal če ne bo naraščaja. Tisto kar ti daješ v penzijski sklad je že pojedeno. Musliči pa delali ne bodo.

     • Goran Hvala

      Kaksno penzijo?…briga mene za penzijo…mam svoje prihranke dalec od oci in prstov raznih drzavnih sluzbic…tisto miloscino si naj zataknejo kamor hocejo…jo ne rabim…jaz bi takoj ukinil vse dajatve kar se tice penzije in podobnih bedarij…to je samo potuha…

    • Lustrator

     Ob komentarjih kakršen je tvoj, se niti najmanj več ne morem čuditi temu kaj vse ta nor narod požegna na volitvah – razloži celo pojav SMC-ja, ZL-a in Šarca, za katere sem si moral izmišljevati kar fiktivne like, ki bi jih lahko podprli. Seveda upam, da samo trolaš in dejansko v srcu ne čutiš tako kot pišeš…

     • Goran Hvala

      Dejansko v srcu cutim se 100x bolj agresivno…pa bi se lohk do zdej ze navadu kaj cutimo cefutarji in kozojebci do domoljubov…zdej se ze jest cudim da se ti tolk cudis glede tega…

 • Osti jarej
 • Osti jarej

  ….še dobro,da se ni po tleh metal…..papež,ki poljublja tace….

  • baubau

   – – -1

 • Slo hunter

  Ne vem kaj naj rečem, pred časom pa je papež umival noge uničevalcem evrope!! Lažni črni papež je to jezuiti pa ga vodijo… O bog pomagaj kam greš evropa???

 • xtc

  Ja,komunizni in socializmi vseh vrst so kulture smrti,ki svoje nauke tlačijo v vse družbene pore pod pretvezo demokracije in napredka,v resnici pa gre za iztirjeni ideologiji,ki sta se delno uspeli zalesti,celo v del desnice-zato je treba leto prečistiti izdajalce pa izločiti,širjenje te kulture pa zatreti že obstiječe stanje pa čin bolj onemočiti zakonsko.

 • Osti jarej
  • Dragan Krstič

   Ja Putin je bil še celo blag do tega papeža.

 • Caetano

  Splav je sodobna evgenika pod krinko ”svobode rojevanja” se odstranjuje nezazeljene.

  Vseeno pa nam danes v Evropi kultura smrti na prvem mestu grozi s strani islamizma in jihadizma. Od direktnih pobojev, preko pedofilije, posilstev in borbe za vzpostavitev seriata. Tudi trenutno vodstvo RKC se glede tega obnasa nojevsko.

  • Matt_von_Glanz

   Splav ni in ne more biti isto kot evgenika. E. je služila čiščenju genov naroda.

   • Lustrator

    Torej je imela vsaj v teoriji plemenit namen.

    • Matt_von_Glanz

     Originalno v stari Grciji je vkljucevala morjenje rojenih. Isto je bilo v Zda pred 2 ww. V Sparti je bilo potrebno vsakega nezadostnega novorojencka vreci v prepad za mestom. To je storila mama sama. Vse to izhaja iz civilizacijske norme, da zivljenje posameznika ni dragoceno. ce si kristjan, lahko temu reces, da je to hudicevska smernica.

     • Lustrator

      Sploh veš kaj je evgenika? Primeri barbarizmov, ki jih naštevaš, nimajo s tem popolnoma nič.

     • Matt_von_Glanz

      mi lahko pojasniš, kaj esencialno narobe sem napisal, da nisi šur, da vem, kaj je evgenika? Pa ne zapletiva se v dlakocepske definicije. Seveda lahko vedno rečeva, da nekaj ni natančno nekaj drugega, ampak bistvo je isto: e. je prepričanja in prakse, ki imajo za cilj izboljšati genetsko kvaliteto populacije (pač po nekem prepričanju, kaj genetska kvaliteta je).

     • Lustrator

      Ključna razlika med evgeniko in splavom (kaj šele umori po rojstvu) je ta, da splav nima nikakršne zveze s kakršnimikoli plemenitimi cilji, kaj šele izboljšanjem genetike potomcev, medtem ko prav to evgeniko definira.

     • Matt_von_Glanz

      Če govoriva o takem dogajanju v stari Grčiji -Platon (Republika)
      “Asclepius displayed his medical skill only for the benefit of those who were suffering from a specific disease but were otherwise healthy both in their constitution and in their manner of living. Such people he cured with drugs and surgery, instructing them to carry on with their customary lifestyle….But when it came to people whose bodies were permeated with disease, he did not attempt to extend their useless lives…and have them producing children who would probably be just like them. Asclepius did not think that he should treat people whose habits rendered them incapable of living, since treating them did no good either for the patients themselves or for the state.” – Plato, The Republic

      “The best of either sex should be united with the best as often, and the inferior with the inferior, as seldom as possible;
      and that they should rear the offspring of the one sort of union but not of the other, if the flock is to be maintained in first rate condition … The offspring
      of the inferior, or of the better when they chance to be deformed, shall be put away.”
      “This is the kind of medical provision you should legislate in your state. You should provide treatment for those of your citizens whose physical
      constitution is good. As for the others, it will be best to leave the unhealthy to die, and to put to death those whose psychological condition is
      incurably corrupt. This is the best thing to do, both for the individual sufferer and for society.”

      Znane so mi teorije, da v antiki niso izvajali prave evgenike, pa tudi teorije, ki pravijo da so jo. Gornji citati so blizu e.?
      Kar se pa tiče Špartancev, so imeli zakon, da se potencialno invalidnega ali bolnega otroka (po pregledu) zapusti na samotnem kraju ali odvrže. To je lahko kar zgodnja evgenika, posebej če upoštevaš, kaj je mislil Platon.
      Kar se pa tiče plemenitih ciljev, ki se jih oklepaš, so to plemeniti cilji kolektiva na račun posameznikovega življenja. Verjetno jih ne podpirajo tisti, ki bodo iztrebljeni. Ironija – geji se sami iztrebljajo.
      O splavu v tem threadu nisem rekel nič, če si slučajno tukaj odgovoril Caetanu.

     • Lustrator

      Očitno sem res sintetiziral vajini mnenji, zdaj vidim…

   • Caetano

    Saj tudi evgenika preko splavov je v sluzbi ciscenja nezeljenih genov v druzbi. Umetna selekcija opravlja svoje delo.

    • Matt_von_Glanz

     Tvoja trditev je logična samo do točke čiščenja ali odstranjevanja. Pri splavu sploh ne gre za to, ali ima nek dojenček družbeno gledano neželjene gene. Sploh je do neželenih genov – Downov sindrom, multipla ipd. v naši družbi velika (nenaravna, če hočeš) toleranca. In ponavljam z dodatkom: pri splavu ne gre za selekcijo genov, ampak selekcijo motivov za nosečnost, kakor smešno se to sliši, je vendar grozno.

     • Caetano

      Evgenika je skrita za ”svobodno odlocitvijo”. Zelo majhen odstotek otrok z Downovim sindromom se recimo se rodi prav zaradi splavov v povezavi s prenatalno diagnostiko. Poleg tega se nekateri odlocajo za splav tudi zaradi ”napacnega spola” otroka itd.

      Res je pa pomemben dejavnik tudi selekcija nezazeljenih otrok na splosno. Vendar tudi to je bil cilj evgenike, da bi ljudje imeli manj otrok. Posebno revnejsi ali pa bolj neodgovorni itd.

     • Matt_von_Glanz

      Evgenika ni na osebni bazi, je družbena akcija, pa čeprav lahko k osebnemu prišteješ še sugestijo družbe, je to še vedno premalo, da zadosti definiciji evgenike.
      prosim oglej si npr. ameriško statistiko, na katerem mestu so potencialni zdravstveni problemi otroka – v primerjavi z drugimi vzroki za splav.
      http://www.johnstonsarchive.net/policy/abortion/abreasons.html

     • Caetano

      Statistika je zanimiva in tudi zgovorna! Kolikor vem so v ZDA dosegli vsaj, da se ponekod splav ne plačuje iz javnih sredstev in še nekatere druge omejitve so ponekod glede prepovedi prekinitve pozne nosečnosti itd.

      Evgenika pa poteka pač prikrito pod parolo ”svobodne izbire”. To dovoli, spodbuja in financira družba. Evgenika, kot družbena akcija je bila preveč očrnjena v času nacizma in je sploh po vojni izgubila podporo javnosti. Le počasi se je začela pobirati s pomočjo trika s ”svobodno odločitvijo”.
      Čeprav stari evgeniki na zahodu v glavnem sploh niso terjali uzakonitve splava, ampak uzakonitev prisilne sterilizacije oz. kastracije določenih posameznikov oz skupin. Oni so to imeli za bolj ”sprejemljivo”.

     • Matt_von_Glanz

      “Evgenika pa poteka pač prikrito pod parolo ”svobodne izbire”.”
      Starši v veliki večini evtanazirajo popolnoma zdrave otroke, med njimi je tudi nekaj bolnih. Tako da bi rekel, da je med splavi res nekaj individualno izbrane evgenike, kar je presenetljiv pogled. Ostalo je pa preprosto nase in svojo korist centrirana odločitev, brez misli na družbo – plemenito ali ne.

 • MEFISTO

  Pepe Novak, ti si Titofil in bi se moral podpisati kot Josip Novak.

  Ali znaš prešteti, kateri nick po vrsti je tvoj Pepe Novak?

  JJ si pozabil omeniti, in SDS.

 • MEFISTO

  Pedofilija pravzaprav ne more biti tako slaba stvar kot govorijo, sicer tovariš Tito, dokler se mu ni posušil penis, ne bi bil tako cenjen in hvaljen med rdečkarji.

 • samsara

  Eden od teh obrazov je zgoraj, pokrit z belo kapico, ne levi strani.
  Njegov gospodar je materializirano zlo. Morda bi prev zato lahko bil prerokovani zadnji papež.

 • Janez

  Zadnji čem bral članek da 75% krščanskih žensk uporablja kontracepcijo. To vse pove kako zadaj je RKC.

  • pajot

   Škoda,da ni tvoja mati uporabljala kontracepcijo preden je rodila tebe.

 • Goran Hvala

  Za otroke gre je reku Donko…;-);-)

  • šmentanamuha

   verjetno ne za tvoje, pa se ti jebe…

   • Goran Hvala

    Jest bom za svoje ze poskrbel..ne rabm nekih donkotov pa raznih strank za otroke…v moji mladosti ni blo nobenih za otroke gre…mi smo se v soli kero fasal…pa se doma potem ko je fotr zvedu kaj si uspicu…danes pa v vatko zaviti…

 • racman Jaka

  Se strinjam in tudi s tem, da Ce*rkev pomete med svojimi vrstami z buziji in tistimi, ki fantke nadlegujejo!!! Jaz bi jih samo pred zid postavo!

  • dob

   V samem bistvu inštitucij(e) je to, da žrtvuje ljudi, da bi sebe ohranile.
   Nemogoče je zato “očistiti najprej pri sebi”, ker bi to pomenilo ukinitev inštitucije!
   Tega še ni bilo, tega še nismo videli. Toda prav to SE MORA ZGODITI!

   In se tudi bo zgodilo, ker ne obstajata dva Boga.
   Bog je samo eden, in to takšen, ki v sebi ni razcepljen ali z dvomi razklan.
   Ko je cel, je Odgovoren!

 • cosmosjasnovidec

  Kaj cerkev sama sebe svari pred samouničenjem evropske civilizacije?
  Da se uničuje je glavni krivec ravno Frančišek katerega so očitno arabci porinili za papeža.
  Z njegovimi dejanji kot so umivanje nog kamelotrajbarskim musličem,zagovarjanjem musličev kljub terorističnim številnim žrtvam,pridiganjem o enotnosti musličev in kristjanov ter skupnega sožitja pa tako naprej je postavil v dvome tisoče kristjanov še več pa jih odbil od cerkve.
  Kako lahko nek katolik v nekaj verjame,če sama cerkev ne verjame v tisto kar pridiga?
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • MEFISTO

  Škoda, da se je desni papež umaknil levemu, na sliki in sicer.

  • koka

   misliš resno ?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!