Vladni polnačrt: Migrante kar na Debeli rtič, o varnosti najbolj revnih slovenskih otrok pa nič …

Foto: STA

Ena od destinacij, kjer naj bi namestili migrante, je tudi Debeli rtič. Strokovnjak za varnostne zadeve Damir Črnčec je zapisal, da je tovrstni ukrep vlade uperjen proti zdravi pameti, slovenskim otrokom ter družinam. Predsednica Rdečega križa Slovenije Nataša Pirc Musar pa zagotavlja, da migranti ne bodo v ničemer ogrozili vsakoletnega letovanja otrok.

Ni jasno, kako vlada izbira kraje, kamor bi namestila migrante, ki jih zavračata tako Avstrija kot Nemčija. Bolj kot ne se zdi, da gre za naključna žrebanja, glede izbrane lokacije pa se vladni prestavniki niso pripravljeni pogovarjati niti s prebivalci, ki živijo v neposredni bližini, da bi jim vsaj približno razložili, zakaj so se tako odločili. Ob vsem skupaj pa skrbi tudi dejstvo, da za nobeno lokacijo očitno ni izdelane nobene varnostne ocene.

Vlada zavaja: Med migranti niso le otroci
Načrt vlade poteka več ali manj samo v dveh smereh: kako se znebiti migrantov, da bi imeli z njimi kar najmanj težav, po drugi strani pa tudi, kako slovensko javnost zavajati, koga vse bodo v resnici nameščali. Propaganda, ki jo zadnje dni brezglavo izvaja vlada, je jasna: govorijo le še o otrocih, pa četudi gre za mladostnike (stare od 13 do 17 let) in menda za najbolj ogrožene skupine.

Zavajajoča propaganda pa ima povsem nasprotne učinke. Najprej vlada s tem, ko vse migrante označuje za uboge in reveže, ogroža v resnici tiste, ki to so in bi resnično potrebovali pomoč. Ljudje, kamor bi migrante naselili, pa vladi zaradi zavajanja ne morejo zaupati, saj se sploh ne ve, kdaj v vladnih vrstah lažejo in kdaj pa gre v resnici za tiste, ki so pomoči potrebni.

Izbrana lokacija: Debeli rtič
Debeli rtič, znano mladinsko letovišče, kjer vsako leto biva 15 tisoč otrok, med njimi pa je 1300 tistih iz socialno ogroženih družin, ki jim je omogočeno brezplačno letovanje, bo od sedaj naprej tudi destinacija za migrante, saj je v neposredni bližini načrtovan migrantski center. Kot je zapisal strokovnjak za varnost in nekdanji direktor slovenske obveščevalne službe Damir Črnčec, to pomeni veliko nevarnost za varnost vseh, ki tam živijo in letujejo, hkrati pa bo imelo vpliv na turizem, saj je v poletnih mesecih tam priljubljena plaža.

Dr. Damir Črnčec (foto: STA).

Dr. Damir Črnčec (foto: STA).

Konec normalnega življenja
Kot je zapisal Črnčec, pomeni izbira lokacije Debeli rtič za nastanitev migrantov neposredno ogrožanje treh mladih družin, ki imajo šest otrok, starih med 5 in 15 leti ter živijo na robu kampa. Za dostop do svojih hiš morajo vsakič prečkati kamp, kjer bodo migranti, kar pa po oceni strokovnjaka pomeni konec normalnega in varnega življenja.

Tam letujejo socialno ogroženi otroci in tisti s posebnimi potrebami
V neposredni bližini migrantskega centra, vsega 5 minut peš hoje, je tudi mladinsko letovišče za invalidne otroke, za otroke s posebnimi potrebami ter za otroške skupine iz socialno ogroženih družin, ki tam vsako leto letujejo na račun dobrodelnih organizacij, saj si morja sicer ne bi mogli privoščiti.

Poleg tega je Črnčec ocenil, da je “Debeli rtič poleti polno zaseden z družinami, ki pridejo na plažo z majhnimi otroki, saj je tam najbližje kopališče za koprski okoliš v tej smeri, ki ponuja brezplačno kopanje in kopanje do poznih večernih ur”.

Na Rdečem križu ne vidijo nevarnosti
Z Rdečega križa Slovenije so nam sporočili, da počitniški dom ministrstva za notranje zadeve na Debelem rtiču ostaja rezervna lokacija za prosilce za azil, kar pomeni, da ne gre za postavitev migrantskega centra, ampak bo MNZ svoje počitniške kapacitete uporabil za nastanitev najbolj ranljivih skupin prosilcev za azil, ki so prišli v Slovenijo, ker bežijo pred konflikti, preganjanjem, življenjem v negotovosti in revščino.

Predsednica Rdečega križa Slovenije Nataša Pirc Musar je zagotovila, da “prihod migrantov v počitniški dom MNZ ne bo v ničemer vplival na počitniške kapacitete Mladinskega zdravilišča in letovišča RKS Debeli rtič, kjer vsako leto več kot 15 000 otrok nabira počitniška doživetja, in tudi ne na dobro počutje in izvajanje zdraviliških in vseh drugih programov MZL RKS Debeli rtič”.

M. P.

 • francelj3

  Dol s to vlado in z Miro Cerarjevo!!!

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Zvonko Rusjan

   +++++++++++++++++++++++++++++++++

 • Vera

  Zakaj se meja hermetično ne zapre na avstrijski strani in na hrvaški ? Tistih, ki jih Nemčija in Avstrija zavračata niso ” angelčki “, ker , če bi bili, potem bi v teh dveh državah že kaj začeli delati , ne pa čakati na pomoč vse Evrope . Dovolj je tega zavajanja in sprejemanja v naši državi . Vlada SMC naj takoj odstopi ! Leta 1991 se nismo zato osamosvojili, da bomo zdaj živeli v strahu za svoje otroke, vnuke !

  • von Rhein

   Avstrijske meje sploh ne bi bilo potrebno zapirati s kakršnimikoli tehničnimi sredstvi.Avstrijcem enostavno povedati,da ne sprejmemo nobenega,ki bi ga oni nameravali vrniti.Seveda bi Avstrijci potem blokirali število “uvoza” kar bi pomenilo dvoje ,Avstrijci bi bili še bolj previdni pri sprejemu na Šentilju ,naši bi imeli manj problemov s takimi,ki jih Hrvaška noče sprejeti. Drugo,večji naval na italijansko stran.Samo eno je rešitev.Hermetična zapora meje s Hrvaško za vse razen za prave begunce,,Ne glede na rdeče solze,diplomatske note in klobasanje Merklce,ki je zakuhala sranje.Čez določen čas bi se umirilo,na žalost pa preneslo drugam.Tako kot po zapori Madžarov. Tega plazu iz Azije in drugega kraka iz Afrike praktično skoraj nič več ne ustavi.Tole napišem pa čisto potiho (edino meja Evrope,taka kot si jo je izmislil Ulbricht,z vsemi “tehničnimi sredstvi”)

 • neny

  Uničlit hočejo še slovensko obalo, ne sam center države, ta zblojena leva olazen.

  • domovina mili dom

   Ko bi vsaj center.

 • bojan

  Že na vlakih so pustiči cel džumbos kaj bo šele od debelega rtiča ostalo ..

  • von Rhein

   Suhi rtič.

 • garfi

  Letos bodo obogatili tudi turizem.

 • domovina mili dom

  Noben se ne vpraša koliko uvoženih otrok je, drugorazredni, že prej zdravil v Sloveniji. Mi pa zamaške, dobrodelne prireditve udejanjali, da smo skrbeli za lastne male slovenske revčke, da se je ta z masko pečenega lisjaka okrog šopiril. zdaj bodo naši otroci zopet drugorazredna tema.
  Slovenski narod trpi zaradi kampanje drugorazrednega.

 • vremnov

  Še en dokaz več Cerarja in levake briga za Slovence.

  Briga jih za slovenske reveče,
  Briga jih za slovenske policiste
  briga jih za slovenske upokojence
  briga jih za slovencke študente
  briga jih za slovenske delavce

  Samo da imajo migranti all inclusive na slovenski obali. A se vi mogolč vprašate koliko slovencev si lahko privošči all inclusive (hrana + bivanje) na slovenski obali.

  A si to lahko privišči en upokojenec z 400 EUR penzije za polno delovno dobo. A on dobi 18 EUR žepnine kr tako pa vi mu še plačate all inclusive.

  A si to lahko privošči ena družina z majnimi otroci?

  Da vas ni sram levaki zagamani s Cerarjom kučkotom in štrukljem na čelu! SRAMOTA!

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + + +

 • Vera

  Bolj kot razmišljam , vse bolj mi je jasno, da so bile velike sile dogovorjene za to preseljevanje v Evropo, saj so nas že po medijih strašili, kako visoka vročina bo pri nas celo + 50 st.C v par letih . Zdaj nas hočejo okupirati , ko pa tudi tukaj ne bo več rasla hrana , ki jo zdaj še pridelujemo . Kam bo pa šla današnja evropska mladina ? Mi stari bomo pomrli , mladim bo ostal ” pekel na zemlji ” !

 • PIA PlA

  Od kje pobirajo take debilne rešitve? Da jih ni sram.

  Musarca zagotavlja, da bodo naši otroci varni. Le s čim to zagotavlja? Naj položi za kavcijo zasebni miljonček, za zagotavljanje onškodnine vsakemu, ki bo zaradi migrantov v strahu, ali celo, bog ne daj, kakorkoli poškodovan. Natašo Mus takoj odstraniti z udobnega fotelčka na Rdečem križu.

  Migrante na počitnice na morje, revne slovenske otroke pa njim na razpolago, ali kaj? Dol z vlado.

  • Peter

   Želja se ti je izpolnila…
   No ja, ena.

 • avtohtoni neandartalec

  Hja, saj vlada ni tako trapasta, da ne bi ločila pomoči potrebnih revežev od premožnih sirskih tajnih agentov, imajo eno tako čarobno kuglo, če jih naplavi na obalo z gumenjakom, so revni begunci, če se pripeljejo s turistično klaso ali avionom, so pa normalni emigranti, preprosto. Kako potem delijo pomoč pa nisem prepričan, ker pri nas jemljemo revnim, da bi dali bogatim, kaj boš podpiral revščino, če jo je pa sama umazanija in smrad.

  Ponavadi rad poudarim svoje ideje s kratkimi filmčki z Youtube, zdaj pa naključnega bralca prosim, da si sam odpre zemljevid Evrope in mi pove, kje se nahaja Debeli rtič? Je blizu Kopra, morda kje v Izoli mogoče, najbrž v okolici Portoroža, ki se nahaja med Dubrovnikom in azurno obalo, kot si pri nas nekateri predstavljajo geografijo. Meni se ne zdi slaba ideja, da bi jih nažokali tja kamor si naša vojska in milica ne upajo, na Debeli rtič, seveda, pa v Piransko uvalo naj jih še nažokajo, tam je dovolj našega etničnega prostora za vse. V Trst jih navozimo, saj smo tam Italijanska manjšina, verjetno take ideje najbolj skrbijo naše velike Slovence, po rodu iz Hrvaške.

  Še vedno ne razumem, pa kakšni emigrantski otroci, kdo bo pa migriral na Debeli rtič, a se vam spet meša,komaj so se rešili na obalo, vi jih pa nazaj tja rinete, kam naj grejo pa od tam, najbrž nazaj v morje, a ne, na kopnem bodo zgleda kmalu bodeča žica, strelni rovi in bunkerske line, kot si nekateri predstavljajo razvoj Trdnjave Evrope.

  Še tole, ne spomin se več, kdaj sem bil nazadnje na morju,lahko grem dol mogoče za čez vikend, spat na skale, potem bom pa 14 dni lačen, vsak dan je več tega prokletega fašizma.

  • ester

   Jaz vem točno,kje se nahaja ! IN točno vem,kje bo begunski center! Vsak teden se sprehajam ob Obali. Nekoč uživala, sedaj objokujem. IN kar je najbolj grozno je to. Da je Debeli Rtič zaščiten park v katerem se ne sme vse dogajat brez dovoljenja vlade in Občine. Debeli rtič je rt na skrajnem severnem koncu slovenske obale ob italijanski meji. Na njem ni nastalo nobeno večje naselje, ampak le posamezne hiše, mladinsko zdravilišče Debeli rtič in nekaj počitniških hišic Ministrstev za obrambo in za notranje zadeve, zato tudi ni bil podvržen večjemu onesnaževanju. Tako se je ob njegovi obali in tudi na njem ohranila neokrnjena narava in izjemno pestrost, kot le še na redkih območjih kratke slovenske obale. Zaradi tega sta danes obala in park na Debelem rtiču tudi zavarovana. Na njem velja tudi poseben režim, saj je prepovedan vsak poseg, ki bi poškodoval ali uničil naravno dediščino. Tako ni dovoljeno kampiranje, kurjenje, gradbena dela in še mnoge druge aktivnosti, ki bi lahko škodile naravi. Veliko vlogo pri ohranjanju narave in vzdrževanju zaščitenega parka in naravnega spomenika ima tudi Mladinsko zdravilišče Debeli rtič, saj je odlično vključeno v okolico.

   Torej kdo je tukaj neumen in kdo je tukaj bistvo spregledal ?

 • Hribouc

  Take mamo!

  Migranti majo dnarja de’bga z lopato skoz okno metou! Bodo, rdečesrajčniki in Čnemaske kotnikove
  skupaj z migranti lastninili in Debeli rtič in Rdeči kreutz od Musarce, de bojo lažje shajal skoz krizne čase!
  Za Brozkardeljance in za Kučaniste je vseeno!
  Ni važno ali nacionalizirajo ali privatizirajo.
  V vsakem primeru je vse njihovo !!!!
  A NISO KUL, TI KOMUNAJZARJI !
  Enkrat socialisti, komunisti, brez problema moralni turbokapitalisti.
  Prednost je velikanska.
  Jebeš sredstva, cilj in to, posvečeni, so važni!

  Prebarvajo Kupleraj in kurbe ter zvodniki in zvodnice ostanejo isti, samo gobce vrtijo mal drgač!

  Naprej, z Ku Čan Miljongom, za rdeči Aparthajdgulag Slovenistan z betico skoz zidovje Kominterne!

 • rdeča pesa

  Je Zoki ljubljanski določil tudi lokacijo za musliče v stari šoli Polje. 200m od strare šole stoji nova šola. Objekt stoji v centru Polja. Še dobro, da je zraven cerkev katerih zvonovi se oglašajo vsak dan. Musliči so menda alergični na zvonenje, zato bodo spizdili drugam.

  • simplya

   Ha, ha …Lahko staviš da bodo moral nehat zvonit ker jih moti in ne da bodo kam odšli……

  • dežela_kranjska

   Ti lahko povem, da je ta šola že od lani namenjena za begunce. Vprašanje samo koliko to soseka ve.

   • rdeča pesa

    ja, sem nedavno zvedel. Vedeli so pa predstavniki četrtne skupnosti, ampak so bili tiho. V tej četrtni skupnosti je precej komunajzarjev, to vse pove.

  • Nata

   Oh, dej no…….ni nobenega problema ……pač zvonili ne bodo !! Vse za migrante!!
   Otroci bodo imeli Debeli rtič doma v ” lavorju ” migranti bodo pa ritke namakali v Jadranu ???

  • cecen

   Pri Zokiju je večja verjetnost , da bodo zvonenje prepovedal.

   • rdeča pesa

    Če bi bil tamoderndorfer še Zokijev prijatelj, bi si že kaj izmislili, da utišajo zvonove. Tamoderndorfer je pred nekaj časa izrazil željo, da so zvonovi preglasni.

 • ljubinica

  “Nataša Pirc Musar pa zagotavlja, da migranti ne bodo v ničemer ogrozili vsakoletnega letovanja otrok.”
  Kako Musarca to ve?

  • Igor Kavalar

   Ker misli da je nova baba Vanga in vidi prihodnost?

   • avtohtoni neandartalec

    Edini način, da lahko napoveš prihodnost je, če jo ustvariš.

  • samsara

   Strici črnordeći so ji povedali.

 • Igor Kavalar

  S tem naseljevanjem migrantov in odprto mejo za ilegalce bo turizem in gospodarstvo padalo.

 • mona lisa

  Pa saj ne morem verjet kaj si dovoli vlada. Skregano z vso zdravo pametjo. Ali smo Ljudje v tej državi res nepomebni. Vlada se požvižga na ljudi, ki živimo v tej državi in smo davkoplačevalci. Ogrožajo našo varnost in nam vsiljujejo migrante, ko vidimo kaj se v svetu že dogaja in kakšni incidenti se že dogajajo pri nas. Celo za varnost naših otrok jim je vseeno. še vedno vlada s Cerarjem bluzi kako nismo ogroženi in je pri nas varno.

  • avtohtoni neandartalec

   Odkar policija štrajka, je na splošno zaznati manj kriminala.

 • mona lisa

  Še to malo slovenske obale bo vlada uničila.

 • sprehajalec

  To bodo sedaj lapali, vsi povprek. Ko se bo kaj zgodilo in zgodilo se bo, o tem govori statistika iz Zahoda, bodo zavijali oči, češ da bi se s Slovenci tudi lahko to zgodilo. Pa Musarce itak ne bo več tam. Slovenceljski politik se smatra odgovornim/neodgovornim samo za časa svojega mandata, ko odleti, nič več. Oziroma je beseda “odgovornost” v Sloveniji tako prazna, kot je medzvezdni prostor. Nikoli ni še nihče za nič odgovarjal. Razumem, da iščejo sedaj naselitvene prostore, ker jim bodo Avstrijci oziroma jim že šibajo nazaj tiste, ki niso Sirci. Skrbi pa me, ker še nikjer nisem zasledil nekega načrta, kako te ljudi deportirati ven iz Slovenije. Govora je samo o nastanitvah.
  Grdo imam na sumu tole vladajočo nomenklaturo, da se bo vzpostavil nek aparatek za obravnavanje azilantov (čeprav so v EU že zavrnjeni) in se prilepil s cevko na Javno. Kdo bo sedel notri, je nekako predvidljivo, žlahta prijatelji, diplomanti pravnega faksa in FDVja, v ožjem in širšem sorodstvu z vladajočo numenklaturo, to je managementom javne uprave. Svoji svojim rihtajo delo v Ljubljani, migranti bodo pa skupen problem.

  • simplya

   itak bajse Musarce ne bo več tam, ker je danes pogorela na RK in podala odstopno izjavo….Končno kanček sonca v deževnem dnevu…

 • Wizard

  Glede, na to, kaj se zdaj dogaja po evropi že meji na kaos. V Slovenijo večina novic sploh ne pride, vrjetno ne sme, ali pa so novinarji nesposbni. Nevem kaj se bo zgodilo, vendar hudi časi so pred nami.
  Vlade bodo padale to je dejstvo. Bojim pa se katere bodo prišle namesto njih. Tudi pri nas. Cerar je katastrofa, ampak dejansko me skrbi, da bi prišli na to mesto kakšni radikalci. Tudi jaz sem proti, migrantom, vrjetno sem bil med prvih 500 v Sloveniji, ki sem vedel ,da to ne prinaša nič dobrega.Pa vendar, so nekateri ki so prav obsedeni proti njim.Pa še politične točke si bodo nabirali na svoji nacijonalosti in državni zavednosti. Zdaj pa nevem, kaerih se naj bolj bojim, tistih, ki hočejo priti na oblast, z tem ko pljuvajo po migrantih, ali tistih, ki dejasko tudi tako mislijo. Tudi teh se bojim, ki migrante podpirajo. V osnovi je moja napoved takšna, da se bodo ustvarjale krajevne oprostite izrazu milice, kamor tudi policija ne bo upala. Pri nas bodo kvečjemu nastadali tisti, ki se bodo pač nekako ostali v tem žepu sever jug. Dosti hujše, bo tam, kjer je teh modernih 2013+, ter starih beguncev še ogromno. Tam se lahko čisto gotovo zgodi tudi kakšna državljanska vojna,ki bo trajala tako kot zdaj ta v Siriji. Evropo čakajo težki časi, razpada ne bo, ker nobeden nima jajc, da bi odšel. Vsi ki vsaj malo poznajo ekonomijo vedo,da vsak ki bo odšel ven iz eu v letu ali dveh doživi ekonomski kolaps. Razen če evropa dejansko razpade na tisto iz leta 1947. Pa tudi v tem scenariju, nobenega ne čaka nič rožnatega.

 • Na RK ne vidijo nevarnosti, saj niti niso strokovno usposobljeni, da bi to zaznali.
  Če pa je direktiva padla pa nimajo kaj razmišljat, ampak dejstvo je, da zaradi varnosti otrok, tam migranti ne bi smeli biti.
  Čudno, da se osebje Debelega Rtiča ne upre takšni odločitvi.

  • avtohtoni neandartalec

   Če naše uboge reveže tja spustijo, se jim za varnosti ni treba bati, še najmanj pred oroci.

 • mona lisa

  Debeli rtič lahko samo zaprejo, kajti dvomim da bodo slovenski starši pod takimi pogoji otroka dali tja na letovanje. Jaz ga vsekako ne bi. In kaj pa družine ki tam živijo? Politiki si očitno dovolijo vse proti volji in varnosti ljudstva.

 • Peter

  Ker je NPM odstopila s fukcije direktorice RKS in zato njen propadli tajkunski mož ne bo mogel služiti na ta račun, je projekt pod vprašajem.

  • Meho

   Mogoče bo pa svoje otroke zdaj peljala na Debeli rtič med male migrante stare med 20 in 35 let, da bo s svojim zgledom pokazala vesoljnemu svetu kaj pomeni biti dobrotnik po imenu Nataša Pirc Musar. Tudi pravljice se včasih uresničijo.

 • čips

  Sramota! Js sploh ne komentitam več, ker nimam lepe besede za to našo vlado. Drhal, kozlanje…. lej nič lepega.

 • Unikatna

  Res ni več lepih besed za vse skupaj!! Kot, da so vsi na drogi in se sploh ne zavedajo realnosti!! Za vse odločajo sami, kot da je bilo vse to zgrajeno iz njihovih lastnih žepov!!

  • Janez

   Kako je z zadrogiranostjo naših po-komunistov – ne vem !?

   ZAGOTOVO PA SO NA DOBRIH PLAČAH !? Malo se delajo, da delajo ?!

   Damo zmanjšati t.i. DRŽAVNI IN JAVNI SEKTOR !

   MALO NAJ GA BO – JAVNEGA IN DRŽAVNEGA SEKTORJA !!

   PA POD OSTRO KONTROLO DRŽAVNIH ZUNANJIH ORGANOV !!
   Ne pa nekakšnih prijateljčkov … od direktorjev in vodilnih v zavodu !! L.r. zapis JANEZ KOMENDA

 • Janez

  A? Ne znajo najet ladje ?
  Pa jih odpeljati tja, od koder so prišli !?

  KDA BODO NOVE VOLITVE, DA TI BREZ SMISLA ?!
  Sd, ZL, SMC, ” JURŠA ŠTOSI DESUS ” … ODIDEJO ?! Tako brez smisla strank? Naj grejo ! L.r.JANEZKOMENDA

 • Verbena

  Že tako ne najdem za vlado ene dobre besede, sam, če pa odžrejo sedaj našim otrokom, ki so potrebni takega zdravljenja, kot so ga dobili v tem okrevališču še to, na račun enih zdravih mladih ljudi, pol pa lohka rečem sam to….izdajalci lastnega naroda !!!!

 • avtohtoni neandartalec

  Italijani komaj čakajo, se bodo lahko še oni vključili v arbitražne procese, kje je sploh Debeli rtič.

  Glej sliko zgoraj. Zgleda je samo tisto naše, pa še to nam jemlje erozija.

 • Peter

  Še dobro, da so portoroški hoteli večinoma v hrvaških rokah, če ne bi jih še tja tlačili, no.

 • Slovenka

  Na celotni Obali bo zacvetel adrenalinski turizem, kajti ‘nesrečni’ ‘begunci’ bodo svoje dejavnosti razvili na široko. Naše morje ni več varno, za turizem se lahko letos obrišemo.

 • BengBeng

  Tu si bodo komunjare skopale luknjo.

 • dežela_kranjska

  kateri bebo sploh pride na tako idejo. ajde recimo da bi za 7dni pripeljali begunske otroke , ne pa da tam nastanjujejo begunce za daljsi rok.

 • Krtača17

  Očitno je tako hudo da je Musarjeva sama odstopila.

 • Krtača17

  Drugače so pa boljševiki še vedno vse uničil. Razdor kraja prevare laži pretepi umori gonje to so njihove pridobitve, seveda pod pretvezo refudži velkom, potem pa lupaj po lastnem narodu. To je samo za nagont čez južno mejo. In potem se pod to zastavo postavi don kučanović in ostala leninova srenja. Zdaj so zgubil pri ljudeh še zadnjo piko….

 • Zvonko Rusjan

  Kakšen kre*en vabi migrante v Slovenijo https://www.youtube.com/watch?v=Xjy4qqM0wK4

 • Slovenka

  Samo na en način se da rešiti turistično sezono na Obali. Povabimo na Obalo junake iz Murmanska, ki so prihajače z Jutrovega naučili, kako se je treba obnašati v tujini. Pri tem so bili tako uspešni, da je vseh 33 musličev kar naenkrat začutilo strašno željo po vrnitvi v domovino. Mogoče se bo to zgodilo tudi pri nas. 8 se jih je že odpravilo domov. Ni veliko, začetek pa je.

  • macon

   51 musličev, 33 se jih je znašlo v zaporu, 18 pa na urgenci.

   Taka horda ti Ljubljano obrne na glavo, vse bi bilo njihovo.

   • Slovenka

    Macon, pravkar sem odgovorila Andreju, potem pa sem se spomnila nate. Glede varovanja Obale: če bodo dekadentni in razvajeni Primorci hoteli imeti turizem, bodo morali sami poskrbeti za varnost, ker naša policija nima časa za svojo osnovno dejavnost. Morali bodo zbrati denar in povabiti na svojo obalo murmanske junake, seveda v velikem številu, vse, kar je v mestu mladega, zdravega in sposobnega za obrambo, edino tako si bodo zagotovili turistično sezono. Bojim se, da bodo morali Rusi pokazati našim zgubam, kako se poračuna z nasilnimi migranti.
    Kar pa se Ljubljane tiče, to mesto ne bi smelo biti slovenska prestolnica.

 • renee

  kaj jih bodo žokal vse povsod..madona ,v murgle naj jih odpeljejo..krucefix !

 • sodnikisozločinci

  To vlado je treba nataknit na debeli rtič.

 • nevtrino

  Vlada, in za vse je denar, prostor in “dobrota”, razen za domače otroke, kaj ?

 • Slovenka

  Ne bojte se za Musarco, država bo že našla način, kako svojo lačno in žejno varovanko nasiti in napojiti. Zdaj se govori o njeni kandidaturi za predsednico RS. Vsak buldožer se skrije pred njo.

  • Andrej

   Ne bojte se za Musarco, država bo že našla način, kako svojo lačno,žejno,nenasitno in pohlepno varovanko nasiti in napojiti!
   Časti v naši družbi ni že dolgo časa,kljub temu večina ljudi v
   parlamentu živi v prepričanju,da opravlja častno delo,tudi če
   brez treznega premisleka privoli v odločitev vlade,da se otrokom
   z najnižjim družbenim statusom odvzame tistih nekaj dni brezskrbnega
   čofotanja v morju!
   Slovenka samo dopolnil sem tvoje sporočilo,ki drži do zadnje pike in vejice!
   Bog nas obvaruj takih kandidatur !

   • Slovenka

    Andrej, odgovor bo malo dolg pri tolikih dobrih iztočnicah, ki si jih podal.
    Moraš občudovati njeno vztrajnost, junaško gre od poraza do poraza. Najprej RTV, sedaj RK, ampak ona še vedno zida gradove v oblakih. Kandidirala naj bi za predsednico RS??????
    Pahorju se še afnati ne bo treba med kampanjo, ker mu bo kar ona priskrbela zmago s plebiscitarno podporo, on pa ji za nagrado priskrbi kakšno čedno sinekuro. Pošteno plačilo za pošteno delo.
    Pahor se bo zaradi nje med kampanjo čisto polenil, ne bo več obiskov po Sloveniji, ne bo več pral glav, prodajal mesa, cestaril, odnašal smeti, sodeloval pri košnji, barval ograje, se udeleževal maturantskih parad, spodbujal miške k plesu, saj se najbrž spomniš njegovih klovnovskih točk. Lepo bo ležal v senci in čakal, da mu drugi mandat kar sam prileti v naročje. Prava Indija Koromandija, kjer ti pečeni golobi kar sami letijo v usta.

 • Slovenija moja dežela

  Glede na to,da je to kraj,kjer lahko preživijo nekaj dni tudi najbolj revni,bi bil ta kraj ABSOLUTNO PRIMEREN ZA VEČINO POSLANCEV. KER SO ABSOLUTNO NAJBOLJ REVNI V DUŠI IN ZNANJU

 • viktorh

  Čestitam, neumnost ne pozna meja…

 • jankoslav

  No, potrebno je vedeti, da otroci kaviar levičarjev dopust preživljajo na vikendih na Hrvaškem, ali pa drugod po tujini. Tako, da njih to ne bo prizadelo.

 • jankoslav

  “Predsednica Rdečega križa Slovenije Nataša Pirc Musar je zagotovila” in nato odstopila. S tako lahkoto lahko NPM trosi zagotovila, s tako lahkoto lahko blebeta, ker ve, da za svoje besede (zagotovila) pač ne odgovarja.

 • Kaj pa poreče na to nenavadno vladno odločitev VARUH PACIENTOVIH PRAVIC iz Kopra Jožica Trošt Krušec, mag. prava Prostori Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Območna enota Koper.

  Saj na Debelem Rtiču je vendar edino slovensko otroško zdravilišče.

 • nicor

  če pa (po protestnikih) v Ljubljani, Grosupljem in gozdovih Kidrečevega in Lenarta ni pravi prostor

 • sunday

  hebe se vladi za otroke, če pa so revni in povrhu še slovenski , ja pol pa tako ali tako!!!

 • Matizz

  Levičarji izdajajo, zaničujejo in zapostavljajo lasten narod že ves čas, to je le še en dokaz za to, da jim za lastne ljudi dol visi.

 • pipin

  najbolj revni med sirci so ostali doma, pogosto mame z otroki, ki so jih tile frajerji zapustili da bi šli šlatat švedinje v evropo, kajti tudi za slovenske razmere so veliki stroški tega ilegalnega prevoza, kaj šele za sirske, torej je v evropi bolje financiran del sirske družbe (ki je slabše stoječega pustil v nemilosti baje hudi vojni, ki pa tudi ni tako huda v primerjavi s finsko oz katerkoli drugo državo razen nemčije)

 • Andrej

  Na račun nesposobnih politikov bodo ostali še socialno ogrpženi otroci brez možnosti
  počitnic na Debelem rtiču,tukaj gre za socialno ogroženim otrokom sovražno dejanje!
  Cerar s svojo vlado bije vojno za obstanek na oblasti,mar mu je kaj se dogaja pred
  domačim pragom,to kar sem napisal ni sovražni govor,to je dejstvo,v sli po oblasti
  in lupljenju državljanov na sto in en način je pozabil na obveznosti države do svojih
  državljanov,ki se razlikujejo od beguncev samo v tem,da pri nas ni vojne,je pa vse velika beda,ne samo materialna,ampak tudi moralna!Po drugi strani se pred našimi očmi odvija
  boj za vodilno mesto v humanitarni organizaciji,Rdečem križu,med dvema ženskama,
  ki nimata nobene moralne podlage za vodenje imenovane organizacije,ki je brez vseh
  sredstev!Perverznost slovenske “elite”je brezmejna!

  • Slovenka

   Andrej, kaj sva že rekla? Država Musarce ne bo pustila na cedilu. Zdaj se ji obeta, da bo nastavljena na RTV namesto Filija. Kar preberi današnji članek.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!