Z ljubeznijo do igre in zavezanostjo trdemu delu bo Čeferin kandidiral za predsednika Uefe

Foto: STA

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki kandidira za predsednika Evropske nogometne zveze, je pred začetkom predsedniške kampanje predstavil svoj program uefa, so danes sporočili iz Nogometne zveze Slovenije.

“Verjamem, da lahko le skupaj ustvarjamo in ohranjamo ravnovesje, ki je nujno potrebno za enotnost, stabilnost in nadaljnji razvoj evropskega nogometa,” je ob objavi programa povedal Čeferin.

Čeferin se je v svojem programu, ki ga je objavil v angleškem jeziku in ki ga je poimenoval ‘Creating the Perfect Balance’ (Ustvarjanje popolnega ravnovesja), med drugim zavzel za dialog in vključevanje vseh deležnikov, solidarnost, enakost spolov, transparentnost, zaščito nogometne igre in družbeno odgovornost.

“Najboljša pot za Uefo in njen nadaljnji razvoj je naše skupno delo. Naredimo najboljše z vsemi našimi močni, spoštujmo vlogo vsake članice in upoštevajmo tudi druge udeležence. Moje izkušnje v vlogi predsednika NZS, moja ljubezen do igre in moja zavezanost k trdemu delu so glavni razlogi, zakaj vas naprošam za podporo pri moji kandidaturi za predsednika Uefe. Upam, da bomo na tej poti skupaj,” je v zaključku svojega programa še zapisal Čeferin.

M. P., STA

 • indijanka

  Kako naj se otresem misli, da Čeferin zastopa same mafijce?

  • totex39

   Ja UEFA pa ravno zaradi tega rabi take ljudi.

   • indijanka

    Hmmm..ja. Naslov je dobra satira. Nasmeji do solz :)

  • bolimeđoko

   Gre, da pripravi pot …….ah, bez veze …………

   • indijanka

    Komu ali čemu?

  • dr Janez Sveti

   Odvetnik zastopa stranko. To je naloga odvetnika in ne moraliziranje.
   Dr Janez Sveti duša od čoveka

   • indijanka

    Torej se ni poosebil s svojo vlogo. Bi rad, da se mi zasmili, ker ga bremenijo informacije, ki so namenjene samo njegovim ušesom. Nekaj si zapomni. To trobezljam tudi svojim direktorjem, ker uhajam iz okvira. Storitvene storitve nudimo ljudje. Popolnoma odvisne so od naše biti. Strokovno znanje nam nudi samo informacijo o pretekli standardizirani rešitvi. Vse ostalo je plod naše duše, srca in razuma. Tako kot vse ostalo v našem življenju.

    • dr Janez Sveti

     Ti si preobčutljiva še za prostovoljko Rdečega križa in nimaš šanse , da bi bila odvetnica ali politik.
     :)
     Dr Janez Sveti Pen klub

     • indijanka

      Resnica ni del občutljivosti ampak del odgovornosti. Zato ljudje vedno radi delajo z menoj. Ker lahko zaupajo. Taka bi morala biti politika in pravo, ki izkazujeta družbeno in osebno pravico.

     • dr Janez Sveti

      Pozabil sem , da si tudi utopist. Dobro za te.
      DR Janez Sveti kritik

     • indijanka

      Tako ljube so mi tvoje besede in navadila sem se nanje, zato večkrat ob tvojih komentarjih priprem samo oči in molčim. Nisem utopist in ti nisi puščavnik, ki stopa po poti iskanja, brez bremen sveta. Svet se je izčrpal v neutešeni želji po slasteh, bogastvu in moči. Zato mu nasproti prihaja plemenitost notranjega življenja. Človek ni samo telo. Človek je tudi duh, ki se nenehno odkriva v ljubezni iz katere izhaja in v katero se vrača. Razum, duša, srce. Moj zid. Imenujem ga zid plemenitosti. Zate je zid strahu. Nenavadno, kako mi kljub temu, da poznaš vsaj del moje poti lahko pripišeš obzidje strahu. Strah je zame izziv. Preoblikujem ga v opeko plemenitosti. Dnevno. Z dušo, srcem in razumom. Če mi ne uspe na eni poti, si s pomočjo zvezd narišem drugo. Vedno pa po njej stopam enako in tudi bom. V službi ali doma. Sicer bi izgubila ljubezen iz katere izhajam in h kateri se bom nekoč vrnila. Izgubila bi svoje zvezde.

     • dr Janez Sveti

      Jaz ljubim enostavno.Pečenka krompir, solata. Krompir na juho. Ajdovi žganci z jajci in ocvirki. Špageti bolonese. Sarme. Polenta in mleko. Tako enostavno, pa odlično.
      Dr Janez SVeti kmet

     • indijanka

      V to sploh ne dvomim. Enostavno in tisto kar pride samo, s temu primerno energijo. Neravnovesje energij ni niti presenečenje, niti razodetje.

     • indijanka

      a sedaj si se pa skril, ko si me čisto skritiziral

  • Aristotel

   Ljudje božji….vam pa res nihče ne ustreza…..prosim za imena, ki bi vam bila ljuba….vem , da Čeferin ni ravno nogometaš, ampak tudi Collina ni bil, pa je bil eden najboljših sodnikov na svetu…..vsi tukaj, ki se zgražate nad njegovo kandidaturo…..že po vaših vzdevkih vidim, da NIMATE POJMA o fuzbalu……kot sem že napisal….imena in priimke , prosim, koga želite za kandidata….

   • indijanka

    :) na tem portalu se ne vstaja z levo nogo. No, Aristotel modrec nogometa. Kadar nisem Indijanka, sem pa hčerka nekoga, ki se je vrsto let aktivno ukvarjal z nogometom na vseh področjih. Po tej poti so stopili tudi vsi 4 je vnuki. Ljubiteljica nogometa sem. Rada si ogledam tekme, ker se strinjam z Nenadom, da je nogomet postal igra trenerja, torej vodenja in taktike. Če se boš bolj poosebil s tvojim nickom, bo branje tvojih komentarjev prijetnejše. Napad je najboljša obramba..praviš. Prav zaradi tega mi je bila v Franciji najbolj všeč tekma, ki sploh ni odločala o prvem mestu. Hecno a ne. Zame je bila paša za oči. Vrednostno pa ni pomenila veliko.

    • Aristotel

     Ja, kljub tvojim “kvalifikacijam” , da si hčerka “nekoga” , ki se je ukvarjal z nogometom, še vedno trdim, da nisi ravno na nivoju ocenjevalca kvalifikacije , koliko je kdo primeren za vodenje UEFE……in, verjemi, da sem zate res modrec nogometa, (in še marsikaterega športa), glede na to, da sem ga igral aktivno, sicer kar nekaj let nazaj, imam trenersko tudi licenco……bil državni prvak v nekem drugem športu, in član reprezentance bivše države kot mladinec še tretjega športa…..ali bo dovolj…???……se pa strinjava o tem , da je igra postala preveč vzorčna in taktični boj……Vidiš, da nisi ravno strokovnjakinja, ker nekatere tekme “vrednotiš” drugače, (verjemi, da je za igralce vsaka tekma še kako enaka drugi, manj pomembni), kar pa ti ne zamerim……zamerim pa ti to, da nisi odgovorila na moje vprašanje…..KDO…??…..no poskusi….

     • indijanka

      Tudi moj oče ima podobne kategorije za tisti čas v nogometu, pa bratranec je tudi aktivno igral pri našem največjem klubu, pa stric je bil član državne reprezentance v odbojki, pa teta republiška prvakinja v plavanju. S športom sem rasla. Prav tako moji otroci. Sem pa tudi Indijanka. Vem, da človek ni samo telo, ampak tudi duh. Da je nogomet igra, ki se mora otresti slabe karme. Rada poslušam Nenada. Mogoče zato, ker sem ga spoznala v otroštvu. Mogoče zato, ker vem, kako bister je in bi lahko dosegel tudi kaj drugega, pa ga je srce vodilo k nogometu. Zame tak človek lahko predstavlja šport in ne mafijski odvetnik vajen kompromisov.

     • Antonius

      Pomagajte “indijanki”, da se otrese slabih misli! Indijanka ima kar prav v zvezi z mafijci v športu. Tudi odstavljeni Sep Blatter je bil eden njenih sestavnih delov.
      Sicer pa, vam, športniku v razmislek. Eno je, se ukvarjati s športom, drugo je, šport v vseh kontekstih njegove razvejane dejavnosti in vso “politiko”okoli njega razumeti. Vložite kakšen zajetnejši vložek svojega denarja v šport, pa boste na koncu morda odkrili, kam je večina vašega zajetnega vložka, mafijsko poniknila. Specialist za tovrstno poslovno dejavnost je bil tudi najbolj razvpiti smučarski “Tona” iz Štajerske. Urški Hrovat je vrnil ukradeno nagradno uro šele, ko mu je njeni oče zagrozil, da ga bo dal v javnost. “Ugledni” športni delavec “Tona” je bil sestavni del mafije v športu.
      V športu se obrne več denarja, kot v kakšni slaščičarni. Nisem še slišal, niti zasledil, da bi se mafija drenjala okoli kremšnit. Pavel Koder je sedel zaradi ‘küčanovih političnih zlorab v Elanu, ne pa zaradi njegove ljubezni do kremšnit. Tudi ‘kocijančič ni bil večni predsednik olimpijskega komiteja samo zato, ker ima njegov prijatelj ‘küčan rad kremšnite. Ima pa ‘kocijančič zagotovo lepe spomine na avstralsko olimpiado. Pol milijona je poniknilo v slovenski hiši.

      Ker ste modrec nogometa, odlikovan z Aristotelom, verjetno brez lente, ker jo samopromocijsko ne navajate, bi od vas pričakoval, da kakšno ime povezano z mafijo v športu, vsaj vi v pomoč indijanki prepoznate in navržete v primeru dopingiranja ruskih športnikov. Imena se začnejo pri zdravnikih, konča se pa s ‘putinovim.
      Se opravičujem, če sem bil “prestrog”, ker ste bili državni prvak v nekem športu.
      Da vas ne bo zmotilo! Jaz nisem Churchill, sem pa njegovih let v svojih letih, kot jih “približno” nakazuje avatar.

    • Aristotel

     Pa tole z levo nogo mi pojasni….ne razumem ravno, kljub mojemu nicku…..(btw, sem levičar….dobesedno – leva roka, leva noga :-) )

     • indijanka

      Slabe volje se zdiš, ker si se znesel nad komentarji in ne nad člankom. Izbral si celo mene, kot žensko in najšibkejši člen v tej zgodbi. Ali veš, daaljudje delujemo po principu ogledala? Pri drugih opazimo tisto, kar nas črviči.

 • sprehajalec

  Imam občutek, da doma ni več kje jemati, je že vse šlo, kar se je dalo vzeti. zato Türk v OZN, Čeferin Eufe, za Bruselj je pa itak vedno gužva….

 • dr Janez Sveti

  Tale Čeferin, bi znal biti izvoljen! Pameten fant.
  DR Janez Sveti

  • von Rhein

   Posebej pameten ni,če forsira Katanca na pozicijo glavnega trenerja.Razen,če se pamet enači s preračunljivostjo.

   • dr Janez Sveti

    Očitno ti misliš, da si boljši strokovnjak za nogometne posle. Kdo pa si? Bomo ocenili. Bomo tebe podprli.
    DR Janez Sveti Človek ne jezi se

 • resnicaboli

  Čeferini nebi jih tako povzdigoval angeli ravno niso.

 • dež

  “Money, money, money, Must be funny, In the rich man’s world” (ABBA), ta bo ta prava, ne pa ljubezen do igre.

 • MEFISTO

  Po polomiji v OZN bi lahko Tuerk kandidiral še za predsednika UEFE.

  • Ros

   Naj raje za predsednika Srbije ali Rusije. Ali pa kar za carja.

 • Rožle

  Bolje, da tale predsednik Uefe kot pa Türk generalni sekretar ZN …

 • Ros

  Kaj sedaj? Ali je politična situacija urejena?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!