Grozljiva zgodba: Vnučka, ki ju je ugrabil CSD, hočeta nazaj k babici in dedku. Kaj bo naredila Kopač Mrakova?

Ivan Škratek in Marija Otorepec. Foto: Nova24TV

“Babi, a gremo zdaj domov?” je vprašal eden od velenjskih dečkov, ko sta z bratom prvič po ugrabitvi s strani države videla babico in dedka. Seveda nista mogla nazaj. Srečanje je bila kratko in pod nadzorstvom socialne delavke, ki pri časovni omejitvi obiska ni popustila: babici in dedku je pripadala ura in pol srečanja – in niti minuta več. 

Srečanje je bilo kljub temu veselo. Otroka sta babici pritekla v objem, kakor da se ni nič spremenilo. “Otroka še vedno vesta, kje je njun pravi dom,” meni Franc Donko, potem ko je poslušal izpoved babice. Strokovni zastopnik starih staršev in član Odbora za varstvo pravic vnukov in starih staršev se je namreč bal, da bi otroka izgubila svoje pristne želje – tiste želje, ki ju še vedno vežejo na babico in dedka.

“Zelo sem se namreč bal, da bodo vpleteni, tudi rejniki (morda celo v dobri veri), v tem času že kupili naklonjenost otrok do te mere, da bi se dečka odpovedala svojim pristnim željam, potrebam  in hrepenenju po domu. Otrok v nežnih letih, v kakršnih sta dečka, izgubo družine doživlja kot krivico. V otroško srce je pravica do mame, očeta, sester in bratov položena kot najbolj naravna okoliščina njihovega življenja in hkrati najgloblja resničnost njihovega bitja. Ko se otroku opisana krivica zgodi, za to stanje povsem upravičeno nekoga okrivi. Obstaja velika nevarnost, da bosta vnučka v svoji nemoči in stiski za to stanje sčasoma okrivila prav babico in dedka – ker ju nista pred tem zaščitila. V tem trenutku je njihova vez še živa, trdna in močna. Otroka še vedno vesta, kje je njun pravi dom! To je izjemno razveseljivo dejstvo!”

Na drugi strani so tisti, ki so nezakonit odvzem dečkov omogočili, še vedno na položajih. Center za socialno delo Velenje, Skupnost CSD, socialna inšpekcija in pristojno ministrstvo so še vedno prepričani, da so ravnali prav ali pa ne želijo spremeniti odločitve, saj bi tako priznali strokovno napako. Prav o tem se bo govorilo na državnozborski komisiji za peticije in človekove pravice pod vodstvom Eve Irgl (SDS), ki je sklicala izredno sejo.

Kako dolgo bo še družina razdvojena?
“Babi, a grem zdaj domov?” je babico vprašal mlajši vnuk. Babica in dedek sta se morala opravičiti – dejala sta, da morata iti v službo. Vprašanje, ki se poraja, je, kako dolgo bosta otroka še verjela njunim besedam in kako dolgo bo še potrebno lagati. Donko trdi, da ni potrebno veliko, da se zadeve razrešijo. Zadostoval  bi klic, navodilo in odločba.

Ž. K.

 • dob

  Kdo od teh politikov, ki nam zdaj vladajo, pa lahko stopi naprej in reče:
  Dragi moji, zdaj je pa tega bilo dost! To je treba presekati, ker je šlo čez vsako mejo spodobnosti in človečnosti. Me ne brigajo zakoni, niso mi mar predpisi, toda to se ne dela z živimi ljudmi….

  Od teh ljudi ni nihče takšen, ki bi to lahko rekel. Nihče nima doma urejenih odnosov. Ves čas menjajo partnerke, če jih sploh imajo. Ves čas so na poti, stalno zdoma, in o domu ali počutju doma nimajo kake posebne predstave, ne dobre izkušnje, da bi lahko ta pojem, to institucijo, branili in jo zagovarjali.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + + +

  • karlina

   Moj VELIK PODPIS, vse je točno, kot si napisal, samo popravek-UDBOVSKO GEJEVSKI LOBI. Tako delajo samo otroci komunistov, ki od svojih staršev niso dobili v svoji mladosti nobene ljubezni-ja materialne stvari, to ja, kolikor hočeš-ne pa ljubezni. Lani na morju sem imela priliko to videti na lastne oči. Bila je “druzina”-ljubljanska smetana, z dvema majhnima punčkama. Takoj, ko so prišli na morje, se je mati spravila na sup in šla, brez besed, oče je ves zivčen hodil gor in dol, punčki sta jokali, ker se ni nihče z njima ukvarjal, niti slučajno kdo šel z njima v vodo, čeprav je bil oče z njima, se ni z njima ukvarjal, ker ju ni bil očitno navajen. Ko je mama prišla po dveh urah iz vode, je samo rekla-sram vaju bodi, vse vama nudimo, vidve pa takole-sem se samo vprašala, kaj dobita od svojih staršev, razen materialnih koristi-nič, nobene prave ljubezni in kaj bo nastalo iz teh dveh punčk, ko bosta odrasli, rajši ne pomislim.

   • dob

    Po moje bosta študirali pravo. Postali bosta odvetnici, feministki, rekli bosta, da se borita za socialne pravice tistih, ki so odrinjeni na obrobje družbe. V vsako njihovo dejanje bo vtkano sovraštvo do nečesa, kar sami ne bosta znali določiti, ne s prstom točno pokazati kaj je to.

    Zato jima bo kučan zanje pokazal.

    Pomembno je le, da kučanizem ustvari pomanjkanje, in kučan to zna delati. Iz pomanjkanja ustvari maščevanje in nato vlada s pomočjo nesrečnih ljudi, ki bi se radi maščevali nekomu zato, ker si ne znajo ustvariti srečnega življenja.
    Nesrečnež je vedno odvisen od diktatorja in diktature! Zato jo podpira, ker mu omogoča, da se maščuje. Njegov cilj ni v tem, da bi poiskal rešitev iz tega začaranega kroga . Če bi to bil njegov cilj, bi ga že poiskal in ne bi rabil diktature.
    Mi pa diktaturo izvolimo vedno znova in je zdaj že očitno, da je to naš cilj.

    • FORT WORTH

     Mosa Pijade citat…klikni.

     • dob

      Nekatere stvari se pri teh psihopatih nikdar ne spremenijo, vedno ostanejo iste. Zato so njihove metode vedno enake.

      Diktatura in pa potreba za diktatom je oblika norosti, v kateri suženj prostovoljno pristaja na suženjstvo. To se izkazuje v obliki odvisnosti od ideologije. Svobodo takšen odvisnik od ideologije pojmuje kot stanje blažene podložnosti ideologiji.

      Boji pa se vsega, kar sega zunaj diktata. Zato se svobode boji in jo zavrača. Ves čas pa blebeta o njej!

      V resnici zaupa samo v posrano in poscano realnost, s tem pa gotovost njegovega sistema, da mu bo menjal plenico, ko mu bo ta pretežka za nosit vse sranje s sabo. Če bo treba, bo šel po plenico v Klagenfurt, pa se mu to sploh ne bo zdelo čudno, ravno nasprotno! Naredil si bo zalogo plenic.
      Komaj bo čakal, da se vrne domov v socializem, da lahko serje naprej.

     • FORT WORTH

      Vidis in taki bedniki so vzor nasim levakom. Se ulice so poimenovali po temle !

  • sodnikisozločinci

   Edina rešitev je, da vzamemo pravico v svoje roke.

  • KAPIBARA

   NE poveličujem nobenega..!!!!
   Bila pa je direktorica DURS-a, ki je povedala, da obstaja pisni odlog plačila DDV, za koncern jankoviĆ,v višina takrat 6 milja evriča (3-4 leta nazaj), pa je hitro dobila grozilno pismo napram otrokom+ žal zbolela+ odstopila in se poročila.. mislim, da se pa sedaj piše Širca.. ??

 • valentin

  Neživljensko, svinjarija, krivica, ni za verjet, človeka tako zrevoltira, da bi streljal.

 • Slovenec 33

  Koliko časa se bo ta zblojena okupatorska oblast še delala norca iz zdrave pameti in posiljevala otroke v invalidnost (tudi čustvena invalidnost je verjetno večji problem kot telesna).

 • Aton

  Fašisti (pardon, komunisti), ali uživate v kraji otrok?
  Rejniki, ali uživate v umazanem denarju?
  Cerar, ali uživaš pri teh moralnih dejanjih?

 • Aton

  Ali ni žalostno, ker ne naredimo nič!

  • Antonius

   Jaz sem se potrudil priti na Kotnikovo in v podporo ukradenim vnukom in starim staršem, izrazil svoj protest pred ministrstvom, v katerem sedi zalimana ‘kopačka.
   Žalostno ni, ker nas ni bilo pred ministrstvom veliko, žalostno je, ker nas ni bilo “ogromno”.

   • Nata

    Oh , veš ……saj v Ljubljani nas ni nikoli ogromno !
    Razen pred 25 leti !
    Ljubljana je res ena čudna mešanica ……….vsega po malem , pa vsak skrbi samo zase … Zakaj neki , a ne ?

  • karlina

   Ne zalostno, pač pa zelo, zelo grozljivo in nedopustno.

 • rudi breznik

  golazen kot da nimajo svojih otrok ali vnukov

  • karlina

   Kdo pa pravi ,da jih imajo-zafrustrirane homoseksualke, brez otrok, zato pa se tako obnašajo, verjemi.

  • Franc Šink

   Imajo jih.Samo vprašanje je kako jih vzgajajo!

 • Poštenje velja

  da meni vzamete vnučke vas pobijem kot pse golazen birokratska!

  • dob

   Sem proti smrtni kazni, proti ubijanju, vendar v primeru otrok… in nasilja nad njimi – sem na tvoji strani.

   • Rožle

    Samo teli res iščejo …najhujše—!

    • karlina

     Če ne prej, bodo dobile svoje, ko bosta ta dva fantička, dopolnila vsaj 18 let, verjemi, vse se vrača, vse se plača, če ne prej, čez 7 let vse prav pride, palica ima dva konca, vsaj upam, da še vedno.

  • Franc Šink

   Ni ti treba pobijati psov, ampak kakšna hajka v Slovenskem birokratskem sistemu bi bila pa res potrebna!

 • Aton

  Dam 100€ za socialno delavko iz Velenja.

  • Viktorh

   ..čeprav ni vredna, ti jo damo…

   • Aton

    Po treh dneh bo vrnila 500€ in sama peljala otroke domov.

    • Viktorh

     Hi, hi, spomnil si me na tisti stari vic.
     Koliko?
     100 dem.
     Jaz na koncu rad malo tepem.
     Ja, potem pa je 150dem.
     Prav.
     Opravita, on začne tepsti.
     A misliš še dolgo to počenjati?
     Dokler ne vrneš denarja….

  • Rožle

   Ona je že svoje dobila…nč bat…pa ne samo 100€

 • Antonius

  =be se jim za pravico otrok, srečo in njihov normalen duševni in osebnostni razvoj, pomembno jim je, da je stroka sebi dokazala svojo strokovnost, pa čeprav stroki ni čisto jasno, kaj strokovnost sploh je.
  V CSD-jih se je nabralo toliko pristranske “ženske” strokovnosti, da gnila pisarniška zatohlost do neba smrdi.
  Od ‘čačinovičke navzdol je videti, da so CSD-ji strokovno odstavljeni, samo od zdrave pameti.

 • Viktorh

  “Babica in dedek sta se morala opravičiti, dejala sta, da morata iti v službo”
  Da, da, zaradi tistih, ki bi že zdavnaj morali biti ob službo zaradi slabega, nestrokovnega dela, morata onadva lagati.
  Sramota.

  • karlina

   TOČNO, v teh sluzbah imamo samo zafrustrirane homoseksualke, zato pa se to dogaja.

 • Rožle

  KAJ SE BO ENKRAT ENMU STRGAL….!!!!

  • karlina

   Da bi se vsaj , končno, ker to je pa res KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Slovenec 33

   Lepo bi bilo, da bi bili objavljeni
   – imena in priimki ter naslovi te zalege za proizvodnjo invalidov po slovenskih deželah, upam, da nekdo to ve in objavi v javnost.
   Če bi imeli ti topoumni produkti usmerjenega izobraževanja prav, ta poziv ne bi bil potreben.

   • Slovenka

    Lepo te prosim glede usmerjenega izobraževanja. Jaz tudi sodim v to generacijo, ampak verjemi, topoumna nisem. Z ostalim delom tvojega komentarja pa se strinjam.

 • karlina

  Kako dolgo bo še družina razdvojena?

  “Babi, a grem zdaj domov,” je vprašal mlajši vnuk. Babica in dedek sta se morala opravičiti, dejala sta, da morata iti v službo. Vprašanje, ki se poraja je, kako dolgo bosta otroka še verjela njunim besedam in kako dolgo bo še potrebno lagati? Donko trdi, da ni potrebno veliko, da se zadeve razrešijo. Zadostoval bi klic, navodilo in odločba. Kar na jok mi gre, kakšna grozna krivica se dogaja tema dvema fantkoma, a se ta banda pokvarjena res ne zaveda, kako ranljiva je otroška dušica. Ubogi, ubogi stari starši, da morajo po izgubi svoje hčerke na grozovit način, sedaj ze skoraj štiri mesece dozivljati to nepotrebno tragedijo, sploh ne morem in ne morem razumeti, zakaj sploh-mogoče samo zaradi maščevanja, ker jim lanski referendum ni uspel-sam vprašam, oz. vem, da je to verjetno čista resnica, barabe barabinske, da ne rečem kaj hujšega, ne bom.

  • Nata

   + + + + + + + + + + + + +

 • Nata

  Oj………kako me veseli , da fantiča nista pozabila , kje je njun dom !!!!
  Mene je to najbolj skrbelo .
  O , a socialna pa ni popustila , a ne ?? Seveda ! Saj se gre za njeno službo ! Dali bi jo na čevelj , če ne bi delala po njihovih regelcih !
  In , zakaj sta morala lagati ?
  Sramota !!

 • plamen100

  Pa kaj je s temi levimi fašisti??? Z dedkom in babico ravnajo kot da sta najhujša kriminalca, a se ta banda na CSD tega zaveda??? Tipična fašistoidna metoda je to, fa otrok tri mesece ne pusttijo do sorodnikov v upanju, da jih bodo potem pozabili oz da se čustva do starih staršev “ohladijo”. Samo da se tri mesece ne pokaže otrok in potem se dovoli nekakšen kontakt za kakšno urco, to se počne v primeru, ko gre za morilce oz skrajno negativne sorodnike, in to in prav nič drugega sedaj počne velenjski CSD, zadevo je treba spraviti pred evropsko sodišče, ker tu pa je levofašistična banda s svojo ideologijo prestopila vse meje, ki naj bi veljale v 21. stoletju. Ni ga sodišča na svetu, ki bi odobrilo takšen ukrep zoper dedka in babico, razen če nista zločinca, pediofila, samo potem pa je treba zoper njiju sprožiti postopke v nasprotnem primeru pa bi moral CERAR TAKOJ LETETI, KER JE SEDAJ ON GLAVNI KRIVEC, KER JE BRANIL KOPAČEVO, DA SE TA ZLOČIN DOGAJA IN TRAJE ŠE KAR NAPREJ!!

  • Slovenka

   Pa še te urice po treh mesecih babica ne bi dobila, če ne bi prišlo do škandala. Družina ima – bizarno, ampak resnično – pravzaprav srečo, da javnost ve za ta primer. Kdo ve, koliko otrok so že ukradli na podoben način, ampak mi ničesar ne vemo.

   • plamen100

    Ma bog ve kaj se tam vse dogaja. Te zaposlene “strokovne delavke” bi morali vse preveriti, ker je vecina poplno nesposobnih in do amena zafrustriranih in se vedno in povsod skrivajo za svojimi posnimi nekaksnomi mnenji kjer sta vedno pospisani najmanj dve ali tri, zanimivo tega ne vidis nikjer v javni upravo razen pri njih da se tri podpisejo. In po kaksnem postopku vodijo te svoje postopke ki gredo celo do odvzema otrok tudi ziv bog ne ve, a ve se da postopki pred javno upravo potekajo po ZUPU, se tisti policajev listek ko te kaznuje je v bistvu odlocba v skrajsanem postopku na katero imas v 8 dneh pravico na varstvo zakonitosti, tu pa jemljejo otroke v dvomljivih postopkih in birokratsko ugotavljajo da stari starsi niso nic, niti stranke v postopku in da se lahko v bistvu stara starsa postavita za dva geya v vrsto in data enako kot ona dva geya, prosnjo za dodelitev otrok. Ta druzba je popolnoma zmesana, in da so stvari zastavljene proti zdravi pameti je kriva izkljucno ta leva opcija, ki je popolnoma razclovecila slovensko druzbo.

 • tinta

  Pa bo že enkrat tale CSD nehal TRPINČITI starša in NEDOLŽNA OTROKA !!!!

  Kakšna strokovnost CSD-ja je to, če zato, ker je kriminalni oče ubil otrokoma mater zdaj pa zaradi slabe strokovnosti CSD-ja trpita še njena otroka in njeni starši ???

 • Rožle

  ‘Babi, a gremo domov?’
  ….če ti tole reče, petletni otrok kako ti ne bo srce počilo …!!!

 • ZdravaPamet

  Če prav razumem članek, so CSD-jevci stara starša prisilili, da sta lagala svojim vnukom. Nimam besed. PRaSCi na kvadrat. In to vse v “strokovno ” dobrobit otrok????

  • tinta

   Ne bi jaz lagala otrokoma.
   Pred otrokoma bi jima povedala, da tale stric, ali teta, ki stoji tule zadaj in posluša, ne dovoli, da gresta domov

 • Vztrajnik

  Rdeče ministrstvo, rdeč CSD, rdeče sodstvo, rdeča oblast – v državi pa otroci s Petrička.
  Narod, ki vse to dopušča ni vreden svoje države.

  • tinta

   In, koliko otrok je že pretrpelo in še trpi po krivem muke pa o njih mediji ne pišejo.
   SRAMOTA !!!
   Tako mala država smo, da se skoraj vsi med seboj poznamo pa smo tako NEUSMILJENO ŽLEHT eden do drugega !!!

 • Duhec

  Otroka sta postala last države.

  • tinta

   Naj prepovedo splavljanje otrok pa bodo imeli takoj veliko otrok od “mamic”, ki jih ne želijo.
   Zakaj mučiti zaželjene otroke???

   • Duhec

    Nisem proti splavu…

  • Rožle

   Last levakov…bo bolj natačno…

 • Aton

  Na režimski RTV pa nič. Odobravajo!

 • Unikatna

  Tako dolgo jih bodo držali od starih staršev, da se bosta potem počutila kot tujca!! Kaj vam ni jasno, da si želita k babici in dedku?! Še lagati jima morata!! Gnusni ste!!

  • Rožle

   Pa sej levaki so vedno delali na tem, da so odšle stvari v pozabo…..
   Naprimer ….primer..Bulmastifi..

 • Aton

  Pahor. tako delaš s svojimi otroci! Navaden nesramen pezde si!

 • domovina mili dom

  Kdaj so pa komunisti priznali zločin? To je maščevanje komunistov za propadli LGTB zakon in opozorilo za naprej. Ugrabljali vam bomo otroke, dokler ne priznate komunistične oblasti.

  • tinta

   Tudi tako, lahko tole razumeš.

   • domovina mili dom

    Druga biti ne more. Če si normalen in se postaviš v vlogo teh ljudi, ja samo zmeša se ti lahko. Otroka, ki je tvoje krvi, živiš z njim, pa ti ga lepega dne državni terorist ugrabi.
    Nepojmljiva bolečina. Ni čudno, da se ljudem sfuzla in naredijo kar pač v tistem trenutku nanese. Privoščim tej državni ženščini, da občuti enako bolečino kot ta otroka in stara starša vsaj enkrat v življenju.

    • Steiermark

     ….. ampak še v “tem” življenju!

 • Rožle

  Cenzura na kurjem portalu…brišejo resnico okoli tega…
  Čudno, da imajo sploh članek napisan …sicer zakljenjen in že skoraj v arhivu…

  • tinta

   So pač kure, ki se bojijo lastne sence.

 • realnost

  A so levi sploh ljudje? Ali imajo dušo?
  To trpljenje otrok načrtno poglabljajo.

  • Rožle

   Za Cmerarja sem takoj že na začetku pomslu, da zna met tale kakšno kablovje pa čipovje v seb…
   skratka delovel mi je kot robot….

  • domovina mili dom

   Ne niso ljudje.

  • resnicaboli

   Isti kot njihovi idoli komunisti po vojni ki so ubijali tudi otroke.

 • Vera

  Mene pa motita tudi rejnika , ki sta srečanje dečkov z babico in dedkom gledala . Kako se zdaj počutita, ko dobro vesta , da sta dečka ukradena ? Kje imata vest ,kje ? Jaz bi v njunem primeru otroka posadila v avto in ju zapeljala direkt v njun domek kjer sta vajena ljubezni !

  • Rožle

   Očitno sta na isti valovni kot njihovi dobavitelji…
   Predvidevam, da sta bila rejnika celo naročnika….

   • KAPIBARA

    Oče ima , žal, vso zakonsko pravico !!!, se vmešavat v rejništvo.. :-(

    • realnost

     Morilec nima pravice.

     • KAPIBARA

      Nima moralne pravice.. !! Ima pa žal zakonsko.. :-( Razen, če mu je z dekretom ODVZETO skrbništvo.. !!??

     • domovina mili dom

      Ne nima, ker mu je bila sodniško odvzeta.

     • KAPIBARA

      Viš, tega pa do zdele nisem vedu.. edino opravilno..

     • Rožle

      Vidim..ja

     • Duhec

      Majo, majo… in ne sam osnovne. Baje so še vedno ljudje…

     • realnost

      …in imajo vse privilegije čeprav so ljudi žive zazidali.
      Sem mislil da je to možno samo v kakšnih barbarskih skupnostih. Ali se Zgodovina ponavlja?

    • Rožle

     Če ima vso pravico in če ima vsaj kanček vesti
     …potem lahko tudi tole katastrofo prepreči…

     • KAPIBARA

      Poglej odgovor 7 min. nazaj.. :-(

     • tinta

      Ne more on preprečevat te katastrofe, če pa jo je on sam naredil.
      Vse starševske pravice mu je treba odvzet, ker je človek nevaren, ker je morilec.

    • tinta

     to je skregano z zdravo pametjo.

     • KAPIBARA

      Zakon žal NI pameten.. !! Kar poglej zadnje obsodbe na sodišču.. :-(

    • Steiermark

     morilcu matere otrok, bi morali že zdavnaj odvzeti “roditeljsko pravico”! In kakšno moralno pravico ima morilec odločati o čemerkoli, potem ko je zagrešil taho hudi zločin, proti interesom svojih dveh otrok?

   • Vera

    To itak , pa še pri kakšnih istospolnikih mogoče sta dečka .

    • Rožle

     To sem tut že jest omenju…no upa, da vsaj to ne..

    • realnost

     Ja čudno je, da se ne izve kje sta dečka? A sta izolirana od zunanjega sveta? Ali ne hodita več v vrtec med vrstnike prijatelje? Ali sta zaprta med štirimi stenami kot v zaporu??

     • tinta

      Nujen bi bil zdravniški pregled, da nista mogoče medtem zlorabljena. Ta svet je totalka izprijen. Nobenmu več ne moreš zaupat.

     • Vera

      Uboga revčka ! :( Ljudje : Pomagajte jima , da prideta nazaj k babici in dedku .

 • antimur

  Ko se gre za tako očitno mučenje otrok in starih staršev, mislim, da imamo vsi državljani ne samo pravico, ampak tudi dolžnost, takšno ministrstvo s Kopačko na čelu raz=bati v prafaktorje. Tukaj se gre za zaščito najšibkejših in povsem nedolžnih. Torej patrioti, uničevalko družine in podpornico homoseksualcev na kakršenkoli način odstranimo iz ministrstva ter zapremo v najtemnejšo celico, nikakor ne smemo pozabiti tudi na Čačinovičko. Potem pa postavimo na ta mesta poštene ljudi, ki bodo naredili red po posameznih CSD.

 • garfi

  Dobro, da se otroka ne pustita škodljivcem.

 • toxico

  navadnji ljudje bodo moral vdret v parlament csd in še kam drugam in potolčt to golazen

 • Duhec

  Nerazumljivo, da lohk ukradejo otroka in ni posledic…

  • KAPIBARA

   Odvisno kdo krade..in za koga..

 • domovina mili dom

  Da si predstavljamo motiv temu CSD zločinu in vseh podpornikov, potegnimo nekaj predvidevanj.

  -stara starša sta vernika
  -morilec matere otrok je sodelavec rdečih
  -otroka ne smeta dobiti klasične krščanske vzgoje
  -rejniki so levičarji
  Torej to je ugrabitev otrok po vzoru “Petriček”. Motiv je narediti rdeče janičarje.

 • Duhec

  Žalostno in grozljivo je, da stara starša sploh upoštevata sklepe CSD-ja in sodišča…

 • resnicaboli

  To je grozno kakšne stvari počenjajo ti v teh službah vsi bi morali letet takoj.

 • Duhec

  Sistemu je pač nemogoče zaupat… tisti, ki mu, so nori.

 • Rožle

  Prvo tale vlada mora podnujno odletet…..
  Pa prepovedat vse nove murgelske stranke…..na predčasnih volitvah,
  ker vsi vemo, da gre levak večkrat na led…

  • Duhec

   Kdaj bojo pa protesti, ker sama ne bo odletela???

   • Rožle

    Jutr ob 17h…

    • realnost

     Samo takrat nebo nobenega več na Ministrstvu razen kakšna snažilka.

     • Vera

      Do 16 h bi morali delati , zato se prej podvizajte tisti, ki ste v Ljubljani ali v njeni bližini .

     • Duhec

      Vera… nobenmu se ne lub.

 • samsara

  Kopačka se bo sklicevala na stroko.
  Sami vrhunski strokovnjaki na položajih, kjerkoli, država pa v ****u!

 • Duhec

  Vse si dovolijo, ker jim dovolite… očitno se to nikol ne bo spremenilo.

 • FORT WORTH

  Prokleta banda lopovska.

 • if

  Oblast se še naprej vede skadno z na referendumu zavrnjeno vsebino ZZZDR-D – 2015.
  Žlahtno kultivirana psovka za tako oblast je “Nedemokrati!”

 • Duhec

  Preveč ste potrpežljivi…. to izkoriščajo.

  • Rožle

   Pol k bi pa počl…bi rekli, da smo pa nasilni…

   • Duhec

    Hvala bogu… in zakaj je to neki slabega???

   • realnost

    Ja oni delujejo nedemokratično mi pa moramo demokratično. Tako nas bodo vedno vodili za nos

 • Duhec

  Adijo pamet…. jst bi za otroka ubijala in nikol mi neb blo žal. Vi pa kokr hočte…

  • Rožle

   Le v akcijo…!

   • Duhec

    Vsak mora za svoje…. jst za naše bi.

  • von Rhein

   Ne samo ti,to bi počela vsaka normalna mati.Izpustimo izraz ,recimo branila bi svoje otroke kot levinja mladiče.Ženski ,materinski nagon.Sedaj pa poglej te češplje,ki so udeležene,poglej njihove face.Je videti v njih kaj ženskega? Sive hladne face,nosovi zviti v znak paragrafa.Meni delujejo kot udarnice na slikah nekdanjih mladinskih brigad.Edini smisel,lopata in gonitev z brigadirji.

   • Duhec

    Nekak nimam občutka, da bi se večina borila….

   • sodnikisozločinci

    Take imajo ponavadi psa, da jim liže pašteto s češplje.

 • totex39

  Res je sramota, da pri nas ni nobenega, da bi tej katastrofi naredil pravični konec.
  Človek ima občutek, da sta otroka za vse te udbovske komunistične inštitucije v tej državi samo “primerek” in ne človeška bitja.

  • tinta

   in še marsikaj je tako……..barabe se ščitijo med seboj.

  • Duhec

   Sej sta sam številki…

 • Loverboy

  Zakaj jim lažejo da morajo v službo naj jim raje povejo resnico da sta ugrabljena bosta tut mala silo delala.

  • Duhec

   Bla sta prisiljena tko rečt…. če neb, bi ju spet vidla čez 1 leto al pa več. Poročilo bi blo pa temu primerno…

   • realnost

    …ja da nočeta sodelovat in zato nista primerna da jih vidita za 1,5 ure na tri mesece….
    Fuj in fej

    • Duhec

     Jap… umazani štosi.

   • Loverboy

    Saj vem dobesedno nož na vrat..

 • Antonius

  Poglejmo dejstvom v “ksiht”!
  Nestrokovna stroka, ki po CSD-jih zlorablja svoj položaj, ima pokritje v politikih izvoljenih od ljudstva!!!
  Demokratično si volivci nakopljejo na glavo kleptomansko vlado, ki brez korupcije sploh vladati ne zna, podsistemi državne uprave so odvisni od tistih, ki nam vsem skupaj brez dela “vladajo”, pa imamo, kar imamo. Imamo koruptivne CSD-je, ki ugrabljajo otroke, da izbrancem rejniško službo zrihtajo.
  Zaradi izvoljenih v vlado in parlament, nismo niti v danki, ker iz nje, vsa kaj uporabnega za na njivo pride.

 • zokispoki

  Prekleta zalega komunajzarska ! Svinja in tiste rdeče možače naj takoj odstopijo !

  • Duhec

   Baje so sam strokovni…

  • realnost

   Čudno se mi zdi da nobena stranka ne organizira takojšnjega protesta pred ministrstvom zaradi te krivice do otrok. Pa četudi bi prišlo samo 200 protestnikov, bi tista stranka dobila veliko podpore v javnosti. Kaj res nimajo časa ali pa je vsem ….

   • Duhec

    Vsi gledajo sam nase…

    • realnost

     …kaj so brez srca?

     • Duhec

      Jap…

     • realnost

      Teden dni pred volitvami bi pa vse naredili…. tudi čevlje bi čistili ljudem..

 • Duhec

  Spremembe se bojo začele, ko bo nekomu poču film in bo zarad storjene krivice ubil odgovornega.

  • tomven

   Res je. Jaz to govorim že nekaj časa. Ko bo padel prvi šus, se bodo podgane začele tresti, nihče ne bo vedel, kdaj bo na vrsti… samo tako se bo res začelo obračati na bolja.

   • Rožle

    Jest sm to pol ure nazaj povedu….
    pa pol še pred tem 3 ure nazaj…

 • totex39

  Pretresljivo je tudi to, da sta otroka vprašala ” Babi a gremo zdaj domov “? to človeku pove že vse. Kako ta dva malčka psihično trpita in vse to morata tako mlada “držati” v sebi.
  Res nimaš več pravih besed kako bi opisal to krivico, ki se dogaja v tej barabinski državi.

 • indijanka

  Ali so otroka namestili v vojaški tabor? Kaj pa se gredo tile z omejitvijo časa? A pod sočuten pristop v korist otrok štejejo obisk pod budnim očesom socialne delavke paznice? Niti same jih niso pustili v intimnem trenutku. Kot bi bila babica in dedek otrokoma nevarna. Fuj in fej. Mi lahko kdo sporoči kje je zapisana teorija, ki jo tile uvajajo v praksi.

  • realnost

   Takšna teorija je zapisana za najstrožje zapore. Pa za tiste ki ukradejo kilo kruha v trgovini.. Pa stara starša, ki želita objeti svoja vnuka… Ponoreli vladajoči!

  • Viktorh

   Na to ti lahko odgovori rdeča baronica, resorna ministrica, ki je zaradi sorodstvenih vezi, nedotakljiva.

  • alojz

   Takšna praksa je v zaporu.

 • Slovenec 33

  Vladne pošasti, ODSTOPITE, TAKOJ.
  Nimate mandata za izdelavo invalidov.

 • Peter

  Kaj bo naredila Kopač Mrakova?
  Kopala bo mrakove naprej, saj je dobila zau(p)(Š)nico, no.

 • Duhec

  Za začetek se vprašajte… česa ste sposobni za svojega otroka???

  • Rožle

   V afektu je človek sposoben marskaj narest…
   Pa vseeno mal v razmislek….a te bo potem otrok obiskoval na Igu..?

   • Duhec

    Ja… pa še ponosna bo.

   • indijanka

    Tu ima Duhec prav. Tudi sama presežem meje, ko gre za otroke. Moj razum popolnoma odpove.

    • realnost

     Res spoštovanje starima staršema, ki razumsko prenašata vse te krivice, pa otroka sta tudi borca da ti tako Mlada rečeta: a gremo sedaj domov.
     Molimo za njih.

    • Rožle

     Če se le da….je samokontrola na prvem mestu…
     Vas pa čisto razumem…ko ti pade mrak na oči

     • indijanka

      Ni samo mrak na oči..in bes :). Sama sem tvegala svoje življenje za sinovo kljub nasprotovanju okolice in posledicam in minimalni možnosti. Imam ničelno toleranco do nasilja in nikomu ne pustim, da bi dvignil roko na moje otroke. Do sedaj se moj bes še ni razplamtel, ker ni bilo potrebe. Zadoščajo moje oči in moje besede.

     • Rožle

      Ja…hvala Bogu, da imaš tako avtoriteo…!

     • indijanka

      jpp..killing softly..pravjo v službi …sama temu rečem odgovornost do izrečenega in vztrajnost

     • Rožle

      Zdej grem pa spet en krog…mal možgane zluftat…pa zlikat..

     • indijanka

      Sm še v službi..neki pišem..tole spremljam le na preskok.

     • Rožle

      Sm nazaj….zrak je mal prevlažen…me je kar zjahalo…
      Jest se tut v intervalih vračam…He

 • Rožle

  Kaj bo naredila Kopač Mrakova?….
  Ja..spet se bo hudič babji zgovarjal na sodne mline ….

 • realnost

  Kaj pa gibanje za otroke in družine je že na poletnem dopustu? Akcija Primc..

  • Duhec

   Očitno ta primer za Primca ni prioriteta…

   • realnost

    Potem pa bodo morali spremeniti ime..

    • Duhec

     Mogoče, ko bojo že v parlamentu…

 • MEFISTO

  Potem nas pa Peterle prepričuje, kaj vse lahko skupaj praznujemo.

  Že sam madež, ki se mu pravi koroški dečki, je na levici tako velik, da nimamo kaj in s kom praznovati.

  • realnost

   Pa Pohar tudi nima časa zastaviti svojega vpliva, se mora šminkat za nov foto shooting…

   • tinta

    Za Kolindo…… pfffff……
    Ej, bi ga jaz z metlo, al pa z valarjem, da sem na mestu Tanje.
    Pa kufrčke na prag, kot je to napravil Cerar

 • Duhec

  Pomehkužli ste se…. nimate poguma.

  • tinta

   res je treba proteste po vsej državi, ne samo v Ljubljani. pred vsakim občinskim CSD:

   • Duhec

    Pa jih ne bo…

 • Sredinec4U

  Sirote so samo kolateralna škoda za ohranitev položaja priviligirane kvazi-elite. Nepomembni, razčlovečeni, izgubljeni v formalnih postopkih.

 • tarantela

  Ali je gospod Ivan Škratek samo partner gospe Marije Otorepec? Imam občutek, da on v resnici ni dedek dečkoma. Je bil ta gospod očim pokojni mamici? Zakaj gospod Primc ne nadaljuje akcije za vrnitev dečkov v to družino?

  • Duhec

   Partner je ja…

   • tinta

    kaj pa če je partnerica ‘

    • Duhec

     Ne vem…. jst ga nism slekla.

     • tinta

      :)))))))))))))))))))))))))

 • To je samo vzorec delovanja oblasti, ki pripravlja na novi svetovni red. Je pa način- na začetku za vzorec udariti brutalno. Zadaj zanesljivo stojijo sivi, ki svetu vladajo oz ozadja. Saj se spomninimo še zakona o posvajanju tudi iz strani istosspolnih in še marsičesa To je to.

 • Duhec

  Dokler ne povejo razlogov, je to ugrabitev…

  • tarantela

   Težko je govoriti o zadevah, ki so družinske, veže tudi molčečnost. Kako bi pa bilo, če bi centri javno obravnavali vse probleme v družinah, saj bi bilo to javno pranje perila. Ma, kaj vem, upam, da delajo prav in v korist otrok. Ne vem, počakajmo, morda se bo razjasnilo in bomo potrdili CSD, kaj vem, zares se mi zdi nenavadno

   • Duhec

    Ko delajo narobe, jih veže molčečnost… v nasprotnem primeru vse zlajajo.

   • indijanka

    Tarantela pusti prikrito. Ustavi se ob uri, ki je bila odmerjena za obisk in paznici.

    • tarantela

     Me niso prepričali. Otroke je lahko pripraviti, da se odločijo po trenutnem nagibu. Morda je bilo to v njuno korist. Še vedno sem v dvomih. Mislim, da bo CSD enkrat moral na dan z besedo, kaj se dogaja, je preveč razvpit primer.

     • indijanka

      Ali veš kaj govoriš? Otroka sploh ne bi hotla k babici, če bi jima bilo pri njej slabo. Bala bi se je. Tudi sama nisem idealna mati pa vseeno imam svoje otroke rada z vsem svojim srcem. Halooo.

     • tarantela

      Ja, k babici!!! Pa dedek? Počakajmo, vsaj jaz tako mislim.

     • indijanka

      Dedek kot partner in očim? Za babico to vprašanje ne bi smelo biti težko, če se težava skriva v njem.

     • Vera

      Ta babičin partner je videti mlajši, kot je v resnici , pa po TV smo ga videvali pospravljati igrače , ki sta jih mala dečka dobila od dobrih ljudi ob izgubi mamice . Mogoče si kdo predstavlja, da sta onadva nakupovala samo igrače, toda to po moje ni res . Stanovanje je videti res majhno , toda tu bi jim morala pomagati občina do malo večjega .Glavno je, da se imajo radi , saj so ostali sami štirje . Upam in želim, da bo dečka, krivična ministrica in CSD skoraj dal nazaj , v ljubeč objem babice in dedka .

     • indijanka

      Sama sem bila najsrečnejša, ko nisem imela nič in najbolj nesrečna, ko sem imela resnično vse. Še danes ne vem zakaj tako. Svoja občutja sem posredno prenašala na otroke. Bolj verjamem v srce kot velikost stanovanja. Vsako leto me tudi prikolica prepriča, da je dovolj velika. Na izbiro imam tudi stanovanje, pa mi je prikolica ljubša in otrokom tudi.

     • tarantela

      Če živijo skupaj? Ves čas se v tej zgodbi izpostavlja babico, o njenem partnerju pa nič. Ga ne zanimata otroka, ju nima rad? Je tu problem? Kup vprašanj. Zato še vedno menim, da počakajmo. Ni moj namen brskat po tujem življenju in tudi ni moj dvom namenjen temu, če pa je to vzrok za oddajo dečkov v rejništvo, potem ima CSD prav. Sem na strani otrok. Kar se pokaže pred kamero je eno, kako je pa potem, ko “občinstvo” odide, je pa drugo.

     • Vera

      Ti pa re ne gledaš TV dnevnika , ker nisi seznanjena, kako ji partner ( dedek, kot ga kličeta otroka ) stoji ob strani ! :(

     • tarantela

      Morda, pred kamero se pokažemo drugačni.

     • Vera

      Dedek in babica niti nista videla kamere, ko sta se borila za vnučka ! Ti si pravi ” nejeverni Tomaž ” ! Ta dva človeka nista hinavca, da bi se pred kamero hotela delati lepa . Dokaz sta dečka , ki bi rada šla nazaj k njima ! Potem jima že pri njiju ni šlo slabo !

     • Duhec

      Reveža sta…. če bi bla bogata, bi blo vse drgač.

     • tarantela

      Sem res nejeverni Tomaž. Na tem portalu se je prav ob tem primeru kar malce razvnela debata okoli denarja, ki ga bo dobil rejnik, za vsakega otroka nekaj preko 500 evrov, to je okrog 1.300 evrov za oba. Enak denar pa bi dobila tudi babica, če bi si pridobila rejništvo. Me zanima, če ima njen partner kakšne svoje dohodke.

     • Vera

      Kaj te babičin partner toliko moti ? Izgleda urejen možakar , svoji partnerki stoji ob strani . Mogoče si jima pa fauš, da bi onadva dobila denar, ki ga sedaj prejemajo tuji ljudje ? Otroka rasteta , potrebe za osnovne potrebščine bodo vedno višje , potem za šolanje itd. Če bi bilo pri babici kaj narobe, si otroka včeraj ne bi želela k njima, saj sta ju obiskala oba !

     • Olga

      Kdo pa je idealen starš? Marsikateri “stroki” bi bilo treba po tej logiki vzeti otroka!

     • indijanka

      Drži. Vsi smo samo ljudje.

    • Tetka iz ozadja

     Draga “indijanka” korikol toliko se mi zdiš razgledana in intelegentna ena redkih na tem portalu.Povem pa ti,ne sicer iz prve roke,da ima socialna kar prav.Moja žena je iz tistih krajev pravzaprav malo daljna soseda.Bi napisal več,ampak ne morem,da ne bi užalil bilo katerega

     • Tetka iz ozadja

      Verjemi da moje politično prpričanje nima nič s tem

     • indijanka

      Vem. Vem tudi to, da je ozadje skrito, ker sem “brzostrelka” nikoli ne oglasi. Pa, vseeno izbrana pot ni ustrezna in igra s srcem naroda je nevarna in prezira vredna.

     • Duhec

      Baje sta pijančka… to si lohk za vsakega izmisliš.

     • indijanka

      Tudi ta možnost obstoji. Vem. Ampak, rejništvo ni rešitev. Naj otroke oddajo v posvojitev , če je temu tako in poskrbijo, da se vzpostavi odnos dedka in babice in njihovo druženje. Otroka potrebujeta pravo družino. Veliko sta pretrpela in še bosta, ko se bosta soočala s preteklostjo in njuno usodo. Ne morejo pa tako barantati z njunima življenjema in ignorirati narod, ki potrebuje odgovore. Zaupanja ni več. Saj veš sam, da tu preprosto ni več socialne države.

     • Tetka iz ozadja

      Popolnoma se strinjam s tabo z otroki ne gre barantat in verjamem,da bi strokovne službe (čeprav jim ne zaupam preveč) našle neko rešitev za te otročičke,če v javnost ne bi nekdo (tudi sanja se mi ne kdo in ZAKAJ) ne bi vrgel to kost za glodanje in ne bi te službe bile pod velikim pritiskom javnosti,ki ocenjuje razmere tako malo čez palec.Upam pa,da to prerekanje ne seže do otrok.

     • indijanka

      Mama je bila porotnica na socialnem sodišču. O njenih solzah bi lahko napisala roman. Te stroke je veš. Pogovarjali sva se tudi o tem primeru. Svojo stroko je razvila kot otrok v sirotišnici. Na fakulteti je ne bi. Njeno politično srce je njeno osebno in ni moje. Tudi njeno zaupanje v socialno državo je nično. Mojo mladost pa je zaznamovala skrb za revnejše otroke med njimi rejnike. Je pa lepo od tebe, da si tu miren. Ljudje so s srcem s fantkoma.

     • Duhec

      Ne iz prve roke, majo kr prav, malo daljna soseda, bi pa ne morš… bla bla.

     • www

      .. strokovna tetka je iz BARIĆEVIČičeve GARAŽE

     • Duhec

      Intelegentna je…

     • www

      .. draga TETKA, na protestu so bili tudi KRAJANI in BLIŽNJI sosedje ( tebe verjetno ni bilo zraven saj si preveč blizu).

     • tinta

      ta tetka je menda striček iz Pozadine.

    • tinta

     Na kratko drži Tarantelo …. “ona” rada napravi, kaj “po svoje”. ;)

   • Olga

    Zakaj pa niso povedati nič na parlamentarni preiskavi, ki je bila prav zaradi varstva podatkov, zaprta za javnost! Vse je le blef in izgovori!

    • tinta

     Bo Eva povedala, saj je sklicala izredno komisijo.

     • indijanka

      Ja. Počakali bomo. S srcem smo pa z dečkoma in babico in dedkom.

     • realnost

      Ja povedala bo kar v bistvu že vemo danes. In kaj bo potem? Nič….. čas pa teče in krivice ne bo mogoče popraviti..

   • MEFISTO

    Če nič ne veš in nimaš mnenja o ničemer, kar zadeva to nečloveško oblast, pa molči.

    Tako enostavno je to.

  • Olga

   Njihovi razlogi so vedno subjektivni! “Stroka” je vsevedna, tako kot naša vlada! Kadar ni argumentov, je verbalno nasilje, sovražni govor ali pa varstvo podatkov otrok (beri nesposobnost stroke!)!

   • Duhec

    Se strinjam… me pa vseen čudi, da dedek in babica nikol nista pokazala dokumentov, ki sta jih dobila od CSD-ja in sodišča. Da nič neb, je zelo malo verjetno.

    • Olga

     Kolikor vem, nista imela nobenih, saj zato nista imela pravice do sodnega varstva!

     • Duhec

      Po tem ti je lohk jasno, da vse delajo po domače…

 • Krtača17

  Nepopravljivo.

  • Rožle

   Isto kot so naredili z državo Slovenijo…nepopravljivo škodo

   • tinta

    pa v dobri veri, da pravilno kradejo.

 • Olga

  Prijaviti sodišču ugrabitev otrok, saj tako je bila zadeva izpeljana! Nujno naj vsi odstopijo! Kakšna stroka neki! Vsak empatičen človek bi zadevo bolje razrešil od te opevane stroke! Sramota! Srh me spreletava ob misli, kaj doživljata otroka, saj se “stroka” sploh ne zaveda problemov!

  • Duhec

   Sodišču??? A se zafrkavaš???

 • Duhec

  Čudn, da ciganom nikol ne vzamejo otrok…. zgoraj omenjena ziher nista manj primerna za vzgojo. Mater sej res… pr 10, 11 začnejo seksat, krast… stroke pa nikjer.

  • črnaovca

   Kako ne stroka je vedno zraven pri Strojanih je bil celo predsednik države

   • mojadezela

    ta je dobra……….

   • Duhec

    Drnovšek, ki se mu je zrolalo…

  • albusa aquilae

   jih ni junakov na ministrstvih, sodiščih, csd jih….da bi tam poskrbeli za dobrobit otrok….( saj veste , Evropska konvencija o uresničevanju otrokovih pravic..pa to..)

 • Duhec

  Baričevička je fukala pse…. kje je bla stroka???

  • črnaovca

   Stroka je bila zraven

   • Duhec

    Kr neki jih je blo… zato so pa pse pobil.

    • tinta

     ti si rekla, naj jih pobijejo, da ne bodo še koga požrl, ker so zavohali kri.

     • Duhec

      Lol…. nikol. Zame so psi junaki. Rekla sm, da škoda, ker ga niso prej.

     • tinta

      sej te hecam.

     • Duhec

      Še dons me pa zanima kdo vse je vedu in kdo vse jih je… grozn kaj so preživeli in kako so končali.

 • Duhec

  Leva greznica, leva bolana elita, stroka, ki ne zna štet do 10.

 • Duhec

  Otrok ni igrača… in ni številka.

  • Rožle

   To ti levakom razlož oziroma ga.Mrakovi…

   • Duhec

    Stroka se me izogiba…

 • Duhec

  Prasci…. pa niti sram jih ni. Vsi so skorumpirani, sam ližejo se med sabo.

 • Duhec

  Vsa srečanja bi morala snemat…. ker v njihovih poročilih bo marsikaj.

 • Rožle

  He…naša mama pa fuzbal gleda…

 • albusa aquilae

  ja, le kaj bo naredila…? sfu..la do konca…

  • Duhec

   Nič ne bo…. na dopust bo šla.

 • piko8

  To pa je rDEČA SODRGA VODENA IZ MURGL, O SOCIALI PA TOLIKO KOLIKOR JO IMA MAČKA DO MIŠI ALI KANARČKA!!!! kopačka zakoplji se, da nebo SMRDELO!!

  • Duhec

   Ta pofukana levica ma res popolnoma vse v svojih rokah…

 • Slovenija moja dežela

  POGNAT JIH JE TREBA,DA SE JIM BO KADILO IZPOD NOG,ŠE POSEBEJ PA UNI BLONDNI BABI

  • Slovenka

   Bajto zakurit (CSD v Velenju), na pogorišču pa zgraditi nekaj pametnega.

 • Duhec

  Očitno niti ugrabitev otroka ni več kazniva…. če ga ugrabi država, itak. Noro… ko misliš, da ne more bit huj, dokažejo nasprotno.

 • Hribouc

  Banditizem rdeče samopašne elite Kučanskega Aparthajd Gulaga Slowenistan je brez zavor!
  Koliko časa še, ekstremisti Udbokučanizma ?

  • Duhec

   Njegovi izbranci so huj kokr je on sam… zakaj, v čem je štos, da ga to zgleda rajca… pa ne vem.

 • Duhec

  Berite, poslušajte Terška… grozljive stvari se dogajajo.

  • tinta

   Oh, neeee ….. lepo te prosim !

   • Duhec

    Zakaj ne???

 • Duhec

  Desnici zamerim, ker je preveč pasivna…

  • realnost

   …ja ko bi za dosego pravice morali iti do konca se ne upajo.. Mlahavost kot tudi ljudje posledično. kar bo pa bo.. in tako imamo levi diktatorski sistem na vseh področjih življenja…

   • Duhec

    Jst tega ne razumem… ne morm, ne gre.

    • realnost

     Mlahavost politikov se je začela s prestopom pucka med levake in posledično namesto desne vlade prevarantska leva vlada. Od takrat dalje se je zgodilo nešteto goljufij slovenskega naroda. Takrat bi morali desni zahtevat odstop pucka in nove volitve in to do konca magari lastnega odstopa kot poslancev..
     Se opravičujem ker tole ne sodi v današnjo temo.

     • Olga

      Vedno sodi! Volitve so naša dolžnost in pravica! Koliko ljudi je ostalo doma, češ da so vsi glih! Pa so nam vlado izvolili drugi! Bodimo aktivni! Naš glas šteje!

     • Duhec

      Levica je največje sranje. Majo pa ogromno hobotnico in znajo aktivirat debile, da grejo volit… sam glej, ne bojo vsi dost pokradli za več genaracij. Tud njihovi otroci bojo lačni zarad njih.

     • realnost

      Ni aktivnih državljanov brez aktivnih politikov. Oni so prvi poklicani in plačani da pokažejo pogum da se jim gre zares za ubogi izropani narod. Jaz sem jih pripravljen vedno potrpeti v akcijah in ne samo v besedah..

     • realnost

      “podpreti”

     • Duhec

      Večina jih pa ni… sam besede besede.

   • Olga

    Vsak naj začne pri sebi! Spoštujem gospoda Primca! Pokazal nam je pot! Prav tako gospod Janša! Kljub napadom vztraja na svoji poti! Biti moramo aktivni državljani!

    • Duhec

     To se pa 1000% strinjam…. NISMO aktivni.

     • realnost

      …ker tudi politiki ne gredo do konca za zmago resnice in pravice.

     • Duhec

      Ja… sam tud mi kalkuliramo. Zakaj bi pol oni šli, če jim ni hudega?!

     • tinta

      Ne posploševat. Navajat je treba konkretna imena in ukrepat.

     • Duhec

      Janša ve velik več kokr pove. Pa Črnčec, Gorenak, Krkovič, Bavčar itd

  • Rožle

   Če ne bi bilo stranke SDS…za tole svinarijo ne bi nikoli izvedeli…
   in vse tiho bi bilo…po levaško seveda

  • Olga

   Kaj pa naj naredi? Ali ima večino v parlamentu? Kdo je že želel nove, moralne obraze? Če bi bila desnica na oblasti, bi bila otroka pri babici! Cerar pa kljub interpelaciji podpira Mrakovo! Ta pa podpira ..

   • Duhec

    Ma več bi lohk nardil, pa ne… več dejstev, črno na belem, organizirali proteste itd… al pa vsaj priznal, da ne morjo nič in se umaknili iz parlamenta.

    • tinta

     Če ne veš, kaj pametnega napisat, bi bilo boljš, da si tiho.

     • Duhec

      Hahaha… sej si smešna.

 • Rožle

  Kaj pa otrokove pravice ? A ne bi še njih vprašal s kom bi raje bila..?
  Aja…jim je treba še malo možgane oprat, da bosta govorila po levaško…!!!

  • Duhec

   Do 12 leta se jih ne upošteva…

   • Rožle

    Do takrat jima bodo že 10x možgane opral….

    • Duhec

     Ja… nič ne morta.

 • sunday

  temu reči svinjarija je mnogo, mnogo premilo. Taka grozodejstva so do sedaj na tem ozemlju delali samo nacisti v času 2SV, sedaj to izvajajo še bolj hladnokrvno njihovi nasledniki – komunisti!!!

 • Duhec

  Desnica bi se morala pobrat iz parlamenta in naj levica vse sesuje v prah… včasih so za spremembe potrebni drastični ukrepi.

  • realnost

   Dokler imajo udobne in dobro plačane stolčke tega filma ne bomo videli. Se jim ne splača boriti se za demokracijo do konca. Žal.

   • Duhec

    Ja sej…. groza.

   • tinta

    Levi dobro plačani stolčki niso samo v parlamentu, ampak tudi po vseh pomembnejših in nesramno dobro plačanih stolčkih v celotni EU in po vsem svetu, kjer lahko… poleg tega pa so levi še vse slovensko premoženje pokradli………………….. kaj lahko zdaj še desni napravijo…….. da si za zadnji ficek kupijo vrvico, ker zastonj še tega jim nihče od levih kradljivcev ne bo dal.

  • Rožle

   Mal te že mede….

   • Duhec

    Sploh ne… če ne gre, ne gre in nardiš vse kontra.

   • tinta

    ne mal, kar precej. Lahko se sit norčuje iz lačnega, ampak lačnemu ni do heca.

    • Duhec

     Nikol se ne norčujem iz lačnih…

    • realnost

     Koga si mislila kot sitega in koga kot lačnega?

  • cosmosjasnovidec

   Zakaj se pa ne bi pobrala levica katera vodi slovenijo v čedalje večji propad oziroma ne vem,če še sploh lahko v večjega?Ali ne greš malo na tuje medije po europi kjer lahko vidiš,da po vseh državah levica crkuje?Že ta primer teh otrokov je jasna zblojena neprofesionalna levaška nesposobnost opravljanja dolžnosti zaposlenih na delovnih mestih kjer razmišljajo samo kje bi še kaj pokradli drugo jih pa ne zanima.

 • Janez

  Sramotni birokratski !

  1. CSD-ji !

  Verjetno bo treba – cel sistem CSD – jev in socialnih strok – temeljito- prenoviti ! Posodobiti !

  .. tudi v sodelovanju s prebivalstvom . In z upoštevanjem navad iin kuture socialnih odnosoov v R. SLO !

  Da o
  2. ministrici – in
  3. o vprašljivi strokovni posodobljenosti slovenskih
  3. 1 socialnih in
  3.2 psiholoških strok – niti – ne pišem !

  Saj vsi opazimo !
  .. spolitizirane in strokovno nedomišljene načine delovanja CSD – jev !
  .. in premallo udomačeno kulturo odnosov med nami Slovenci – upoštevajoče načine ! L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. premalo – v koncepte dela CSD-jev , slo socialnih … strok – v n e š e n i h –
  4. humanih,
  4.1 kulturnih,
  4. 1. 1 s prakso socialega bivanja nas Slovencev – dokazano !
  4.1.2 pozitivnih načinov urejanja – odnosov med ljudmi ! V naši Sloveniji – seveda !
  Še eno področje – več !! … potrebno temeljite strokovne, pravne … posodobitve !

 • Rožle

  Ne vem zakaj mi hod ravno tale post po glavi ?

  ********************************************************
  Kwa morš bit to za ena go-lazen …da Bulmastifa žgeš od/uzadi…mu narediš uto s klima napravo…narod pa pred Karitasom

  • Rožle

   Žiw Bog jim ni mogel oduzeti kužkov…pa so vedl kaj se dogaja…..

   • tinta

    so jih rabili – fuj gnusoba………………

   • indijanka

    Sem ti hotla že pred časom povedati. Mojo mamo in njena brata so tut pobrali in strpali v sirotišnico. Niso prenesli mešane družine in so jo postopno uničili. Ampak, veš Rožle čas vedno postavi stvari na pravo mesto in tudi v tej zgodbi jih bo. Moraš bolj verjet.

    • cosmosjasnovidec

     Več kot nažalost žalostna zadeva za tvojo mamo in njena brata.
     Kar se pa tiče odurnega pasjejebca Stenice kateri je zlorabljal Baričevičeve pse pa ni samo ogabno sramotna ampak psihopatsko kriminalna svinjarija.Pod zaščito njegove Kresalke so seveda zadevo takoj pometli pod preprogo tudi v sodelovanju one direktorice Vursa Vide Čadonič-Špelič katera je prva pricapljala na kraj dogodka.Seveda družinska kolegica Stenice in Kresalke.Stenica kateri je bil pogrižen po rokah je šel zdravniške pomoči iskat čez mejo v švico,da se ne bi izvedelo,da je bil zraven.Špelička je odtujila posnetke kamere na katerem se je videlo kako stenica beži od tam.Ostal je le delni posnetek katerega je sodišče seveda odvrglo kot nezadostnega za obravnavo,ker bi naj v teh gnusnih dejanjih sodelovali še nekateri politiki bil je govor tudi da Pahor ampak je pozneje vse utihnilo.Zaradi te pasjejebske golazni Stenice so pa še po nekrivem usmrtili nedolžne pse.Edina škoda je,da še niso raztrgali te golazni ogabnega Stenice tako kot so Baričevičko.Morda bo ta izrodek še crkaval v težkih mukah in se bo takrat spomnil kako so trpeli psi,ko se je on izživljal nad njimi.

     • Rožle

      Ja posnetki so pa res čudežno iginili….
      Ne spomnim se dobro….mislim, da ravno takrat naj ne bi celo kamera snemala…nekaj takega naj bilo

  • indijanka

   Grozno je tole.

   • Rožle

    Ja, dostikrat so videli go. Zoro (sedaj že pokojno) kako jo 3 Bulmastifi nemočno vlečejo na sprehod….
    Pa še bila totalka pod gasom….

    • indijanka

     Nisem jih poznala. Tudi nikoli jih nisem opazila v družbi. Tudi dogodek sem kar preskočila. Ne berem stvari ob kateri me spreletava srh.

     • Rožle

      Tam v bližini Barsosa sem imel šiht pa smo vse zvohal…

     • indijanka

      Ne vem kaj je ljudem, da postanejo toliko odtujeni sami od sebe. Mogoče jim manjka stik z Naravo.

 • Mojca pokraculja

  Mene pa bolj “skrbi” s čim so zagrozili babici in dedku, glede obelodanitve podatkov o tem, kje in pri komu sta oba dečka.

  • tinta

   A so jima zagrozili ???

   • Duhec

    100%, ni niti najmanjšega dvoma.

   • Mojca pokraculja

    Več kot očitno, drugače bi povedala sta tam pa tam!

  • Duhec

   … da jima bojo preprečli obiske in bi jih res.

   • Mojca pokraculja

    To je sicer možno, ampak bolj se mi dozdeva, da ju” nazaj drži” njun odvetnik. Ni mi všeč njegova taktika, mirnega in tihega boja s sodnimi mlini, češ, če bomo preveč glasni nam bo v škodo itd. Dober odvetnik bi vedno znova usekal po oblasti in razgaljal kršitve zakonodaje in človekovih pravic na vsakem koraku. Kaj pa je s pritožbo na zavrnitev izdaje začasne odredbe za vrnitev otrok? To bi moralo biti že rešeno.

    • Duhec

     Ni vsak odvetnik dober odvetnik in ne dela vsak odvetnik v interesu stranke, ki jo zastopa… kako je pa v tem primeru, pa ne vem. Jst sm ga mela sam 1x in še takrat si je pošilju sms-e z odvetnikom nasprotne strani. Sm jih brala… sam poznal se pa nismo.

     • Mojca pokraculja

      Ja sej glih to pravm, tud jst ne vem kako je v tem primeru. Jst zase vem, da bi reskirala tud to, da mi preprečjo stike, ker hvala za tako “milost”. Borila bi se z vsemi sredstvi, javno, ne glede na to, da bi najbrž v prvi fazi bilo na “škodo” otrok. Kako so ju žejne pripeljali čez vodo, že dosedaj, niso ju vključili v postopek CSD, niso jima vročili odločbe….pa to ni res!

     • Duhec

      Nista brihtna.

     • Mojca pokraculja

      Ja reveža, sta poskrbela za otroke po umoru mame, potem jih je pa doletelo, da so ju preprosto obšli. Namesto da bi odvzeli očetu roditeljsko pravico so dali morilcu možnost, da odloča o otrokih.

   • cosmosjasnovidec

    Logično.Tako sta prisiljena molčati,če še hočeta kdaj videti otroka.Slutim pa,da je tudi CSD sprevidel napako čeprav še ne ve kako jo naj popravi brez težav.Da so babico in dedka sploh pustili na obisk k otrokoma je zelo dober znak,ker ju v nasprotnem nikakor ne bi.Poznam popolnoma enak problem je šlo tudi za umor in dedek ter babica sicer poročena in žrtev saj je bila ubita njuna hčer nimata niti najmanjše sledi kje naj bi se nahajal otrok.

 • tinta
  • tinta

   Zadeva je rešena. Samo knjige pišite!

   • Duhec

    Hahaha… groza.

 • Duhec

  Krivice me ful motijo… sam sm naveličana skakat v ogenj. Zgleda sm že v letih…

  • zarja

   Ti še kar skakaj, saj ti bomo sledili, nič bat!

 • Slovenka

  CSD Velenje – Center sociopatskih demonov. 100x sem že rekla, da bi morali bajto skuriti. Na njenem mestu zgraditi delavnico za prisilno delo, kjer bi zaposlili prasice iz CSD Velenje in jih ob delu prevzgojili v dostojne ljudi. Več kot je prekrškov, več službenih zdrsov – daljši čas bivanja v popravnem domu in težje delo. Enako bi morali ravnati po celi Sloveniji: CSD, ministrstva, Amnesty International, Mirovni inštitut, razne agencije za iskanje rud in zapravljanje časa, vsi ti kurniki bi se morali spremeniti v prisilne delavnice, kjer bi delali škodljivci v potu svojega obraza od zore do mraka. Resno, trdo delo in skodelica gnile zelenjave na dan bi jim razen tega izbila iz glave perverznosti vseh vrst, edino razvedrilo bi jim bilo krmljenje bulmastifov in čiščenje njihovih pesjakov.

  • Upor

   Dost je bilo mirnega gledanja teh izrodkov.

 • radames

  Ta država se izživlja nad vsemi. Tudi nad otroki. In zato to državo vodijo kriminalci.

 • Upor

  Dost je bilo diktature te zlocinske rdece bande

  • MEFISTO

   Kako bomo pa propadli brez nje?

 • Anton

  točno tako Dob, pravo ni zgolj in ne sme biti zgolj sledenje črki zakona, temveč predvsem in najprej sledenju človečnosti.

 • MEFISTO

  Zaupajmo jim, saj nam gradijo prihodnost.

  Kakšno, pa še ne vemo.

  Za otroke se je že slabo začelo

 • MEFISTO

  Se še spominjate sledečega nekoč zelo branega in še vedno aktualnega besedila:

  ” Vsi poznamo legendo o treh psih herojih, ki so se uprli izrojenim elitam v času, ko noben človek ni imel poguma pokazati ogledala povampirjeni eliti, ki odloča o življenju in smrti. Bulmastifi so jim pokazali ogledalo in ga razbili na njihovih maskah, ki so se nato zdrobile v prah kot odpadlo jesensko listje. S tem so se za vedno zapisali v naša srca, v srca ljudskih množic in srca delovnega ljudstva ter v želodce ljudi z rdečimi kravatami.

  Bulmastifi od takrat simbolizirjo brezkompromisno pasje uporništvo proti nečloveškemu sistemu, ki si jih je podajal od garaže do garaže. Bulmastifi so s svojim žrtvovanjem za nas zamajali celo »kaviar komunistično« vlado in razkrili mrežo spletk in prevar, s katerimi drži ozka elita v šahu našo družbo in našo usodo.

  Atlas, Atos in Joy počivajte v miru in hvala Vam!”

  • indijanka

   Lepo, Mefisto.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!