[VIDEO] Živimo vitalno s sejmom Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka sejem za zdrav življenjski slog Narava-zdravje, in sicer že 47. po vrsti. Sejem ponuja aktualne vsebine v sklopih Prehrana, Zdravje, Naravna kozmetika, Gibanje, Wellness in Zeleno sobivanje.

Na letošnjem sejmu se predstavlja kar 346 podjetij iz 25 držav. Med njimi so letos prvič vsebine, ki obravnavajo odnos človeka z živaljo.

Sejem nagovarja vse generacije, da na njem najdejo bodisi nasvet za zdravje, boljše počutje ali lepši videz, trajnostno rešitev v preurejanju svojega doma, bodisi namig za spreminjanje prehranjevalnih navad, sprostitev ali rekreacijo zase, usmeritve za delo na vrtu ali v sadovnjaku. Razstavljavci ponujajo izdelke in storitve, ki jih je mogoče kupiti po ugodnih sejemskih cenah.

Živimo vitalno! 2

Ena od nosilnih tem je uporaba konoplje
V bogatem in dinamičnem spremljevalnem programu je mogoče izbirati med prek 100 različnimi predavanji, delavnicami, degustacijami, okroglimi mizami. Ena od nosilnih tem je tudi letos uporaba konoplje v prehrani, industriji in medicini.

Foto: sejem Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Obiskovalci se bodo glede prehrane lahko podučili o lokalni in kakovostni hrani, slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil, superživil in zdravega življenjskega sloga, tradicionalnega slovenskega zajtrka, degustirali pa bodo lahko tako ekološke pridelke kot tudi konopljino olje.

Kako pa kaj vaše zdravje? Po nasvet kar na sejem!
Poskrbljeno pa je, da se bodo obiskovalci lahko podučili tudi o svojem zdravju. Na voljo so brezplačna merjenja in posveti s strokovnjaki (presejalno merjenje mineralne kostne gostote glede osteoporoze, merjenje krvnega tlaka, srčnega utripa, sladkorja, holesterola in trigliceridov v krvi, maščob v človeškem telesu, snemanje EKG), program samopregledovanja za moške in ženske ter mladostnike, delavnice in predavanja o boljšem delovanju možganov v organizaciji Sinapse, možganski fitnes, možnosti trajne odprave dioptrije, nasveti o tem, kako prepoznati prve znake demence in zdravi telesni teži, vse o uporabi konoplje v medicinske namene, pa tudi tradicionalna kitajska medicina in zdravljenje z medicinskimi pijavkami.

Foto: sejem Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Še posebej je letos predstavitveno področje wellnesa in naravne kozmetike, kjer boste lahko dobili vse potrebne informacije o aromaterapiji, eteričnih oljih za žensko dušo in telo, izdelke iz naravne kozmetike ter še mnogo več.

Letošnja novost pa so nasveti veterinarjev Integrativne veterinarske medicine – o zdravi prehrani, zdravljenju živali s homeopatijo in podobno.

Foto: sejem Narava-zdravje

Foto: sejem Narava-zdravje

Da boste vedeli pravilno izbrati
47. sejem Narava-zdravje spodbuja k ozaveščenemu odločanju in izbiranju. Seznanja nas s pojmi, kot so trajnostno, ekološko, naravno idr. V sodelovanju z Zvezo potrošnikov Slovenije nas osvešča, kako se izogniti zavajanju in kako preveriti certifikate izdelkov. Sejem že leta poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstva za okolje in prostor ter Ministrstva za zdravje.

Sejem poteka v soboto, 26. novembra, do 19. ure, v nedeljo, 27. novembra, pa od 9. do 17. ure.

Marjanca Scheicher

 • Rožle

  Ah, moja se mi je pa spet u BTC-ju zgubila….!

  • dr Janez Sveti

   Priveži jo.
   Dr Janez Sveti svetovalec

   • indijanka

    Kam pa?

    • dr Janez Sveti

     Za šporhet.
     En aktualen:

     “Žena mi je predlagala da se greva igrat zdravnike. Razveselil sem se.
     Začelo se je tako, da sem moral dve uri čakati pred vrati spalnice, potem pa me je naročila čez šest mesecev.
     Ker me je žena dala na čakanje, sem šel k drugi samoplačniško in prišel takoj na vrsto.”

     DR Janez Sveti vesoljc

     • indijanka

      Sama nikoli ne stopim tja, kjer ni vrste. Dolgočasilo bi me, kakšen izziv pa je to. Brez adrenalina. Pomembno pa je, da si zdrav. Tudi, če ti žene ni uspelo prepričati, da bi skrajšala čakalno vrsto.

     • indijanka

      Saj boš prišel nazaj, kajne. Saj veš, da sem se hecala, ker mi je prišlo prav in sem tudi sama na fb ju dobila to šalo x krat.

     • dr Janez Sveti

      Indijanka, nisem jezen. Ti si ena prijetna in olikana dama. Tvoj hec ni za vsakega, saj ga moraš preštudirat :) :) Včasih se mi zdi, da so na teh straneh samo tri teme..Udbomafija, islamski teroristi in emigranti (po Novi24,eno in isto), ter Kučan mreža. Kakšnih pametnih tukaj ne najdeš. Zato nisem več aktiven, kakor prej. Res sem pričakoval več. Mogoče sem pa nestrpen in moram dati času čas. Vsekakor se bom občasno oglasil..dvakrat dnevno..:)
      Dr Janez Sveti lajna

     • indijanka

      Mogoče imaš prav. Ali pa tudi ne? Ventil za krivice mora preprosto obstajati. Ljudje se ne bi oglašali, če jih ne bi čutili. Meni je lepo, ker so iskreni, se svojih čustev zavedajo in jih ne spreminjajo. Spoštujem jih, čeprav niso vedno “omikani”. Tudi sama se umikam. Moj pogled se je zagotovo poglobil in vsak komentator je k temu nekaj prispeval. Vsaka zgodba se nekje začne in drugje konča. Vse je minljivo, razen zvezd. Lepo bodi..ne spreminjaj ljudi…niti ne pričakuj njihovih sprememb. Vsak mora poiskati le svoj prostor v mozaiku. Saj veš, da smo edinstveni in da nas poganjajo hrepenenja do ” našega mesta”.

   • Rožle

    Se mi čist zmer strga :)

    • indijanka

     :) si že gledal risanko vaiana? luškana

     • Rožle
     • Rožle

      Mal skačem zdele ..”gor pa dol”…
      pa nisem na tekočem..

     • indijanka

      Za hip sem. Ognju se je nemogoče upreti. Ni pa vsakomur usojen. Potrebuje čas, da se razplamti. Ali pa ga aktualno pogasi voda. Tko, da ostajam pri četvorkah :). Nasmeji me priklanjanje.

  • Novakec1

   Kupi tisto za mobitele iskat, domač proizvod.

   • Viktorh

    Ne hecaj se!
    Saj ne jamra.
    Vesel je in upa, da bo čim pozneje prišla.

 • Olga

  Do popolne sreče in vitalnosti nam manjka samo nova, sposobna, v Evropo usmerjena, demokratična vlada, ki bo skrbela za blaginjo in varnost svojih državljanov!
  Pri trenutni “vladi” nam tudi prehrana in zdrav življenjski slog ne pomagata! Največ državljanov je žal prerevnih, da bi lahko skrbeli za zdravo prehrano svoje družine!

  • fmg9

   ++++++++++++

  • Franc Šink

   Tudi prenažiranje ni zdravo. to nesposobna vlada dobro ve.Sistemska rešitev pač.

 • totex39

  Neverjetno, kako se pri nas vse povsod angažirajo s to zdravo prehrano. Če se že tako propagira, pa so naj cenovno dosegljive vsem ljudem.

 • dež

  Takšen sejem je čisto OK, vidiš in zveš marsikaj novega, o čemer sicer nisi še nikoli slišal. Samo v glavi moraš imeti zabetonirano, da greš na sejemski sprehod, ne po sejemskih nakupih.

 • Novakec1

  Na deželi ne rabimo takih sejmov, to kar samo od sebe laufa.

  • fmg9

   To ja. Ampak dajte raje kaj v tujino uspešno izvozit, ker povprečna SLO mestna družina si take hrane žal ne more privoščiti. :|

   • Novakec1

    Zakaj pa? Da si bodo kvazi menegerji že pe polnil?

   • Novakec1

    Plo pa živi v opankarjevem getu.

    • fmg9

     Stanovanje imam v prestolnici ja, drugače pa hišo na podeželju (vse sam naredil). Domače pridelane hrane ne manjka (tudi otroci uživajo v pridelavi).

     Mislil sem vas samo malo spodbuditi. Vem pa, da se pri izdelavi hrane in izvozu zadeve birokratsko zakomplicirajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!