Mariborski mestni svetniki izstopili iz skupine župana, ki pleni in politično kadruje

Andrej Fištravec (Foto: STA)

Mariborski mestni svetniki Janko Leva, Aleš Sumer, Tjaša Mikuž, Zvonka Novak in Melita Petelin izstopajo iz svetniške skupine Liste Andreja Fištravca. “Ne moremo več nemo spremljati, kako se ladja našega mesta potaplja, kapetanovi najožji sodelavci pa odpirajo šampanjce v najdražjih hotelih po svetu,” sporočajo za javnost.

Kot so zapisali, so presenečeni nad potezo mariborskega župana Fištravca, da razpusti koalicijo, saj se na ravni svetniške skupine o tem nikoli niso pogovarjali. Prepričani so, da gre zgolj za še “en zameglitveni manever in iskanje nekih drugih krivcev za porazno stanje v Mariboru.”

Če bi šlo za izsiljevanje svetnikov, bi župan ta dejanja moral prijaviti pristojnim organom, so navedli. S to potezo pa je župan zgolj še enkrat več pokazal, da se je najverjetneje pripravljen za vsako ceno oklepati oblasti v občini, so dodali.

Fištravec, kje so predvolilne obljube?
Prav tako so zapisali, da so župana večkrat opozarjali na nedopustna dejanja posameznikov iz njegove najožje ekipe in da se je v dveh letih in pol popolnoma oddaljil od predvolilnih obljub. “Zato je na mestu vprašanje, ali je šlo na volitvah za veliko volilno prevaro posameznikov, ki so izigrali Mariborčane in ugrabili župana, ki žal vedno bolj postaja orodje v njihovih rokah,” so dodali.

Nadaljevali bodo v novi svetniški skupini
Kot so še napovedali, bodo ustanovili novo svetniško skupino Za napreden Maribor in delovali v korist Maribora. “Enostavno pa ne želimo več biti soodgovorni za stanje v mestu, ki so ga ustvarili župan s svojo najožjo ekipo in dragi zunanji svetovalci, ki jih je vedno več. Mesto si tega ne zasluži. Zato je čas za spremembe na bolje, kjer bomo delovali za dobro mesta in ljudi, ki živimo v njem,” so zapisali.

Prepričani so, da Maribor nujno potrebuje razvojne projekte in nova delovna mesta. “Le ta pa nam zaradi nesposobnosti odgovornih bežijo iz Maribora, da o tovarnah baterij in mednarodnih univerzah raje sploh več ne govorimo kot o realnih obljubah,” so dodali.

Župan, ki pleni in politično kadruje
Župana in njegove sodelavce pozivajo, naj prenehajo s plenjenjem mesta ter političnim kadrovanjem in začnejo delati za dobro ljudi. Sicer pa napovedujejo, da bodo sodelovali z vsemi svetniki in podpirali vse, kar je dobro za razvoj mesta.

M. P., STA

 • Stajerka

  bolj smo toti Štajerci na podnu, večje bedake mamo na oblasti…….
  mimogrede, Maribor se prazni Mariborčanof…….DNEVNO se v Avstrijo selijo celotne družine……a KDO kaj razmišlja kam to vodi??? al politika dela plac za import iz tujine…..tiste daljne???

  • pokvarjeniSvet

   Ja saj računajo da bodo v MB naselili te iz Bližnjega Vzhoda in Afrike. No saj v Avstriji tudi ni kaj boljše v večjih mestih….ravno par dni nazaj sem bil na Dunaju ko sem se vrnil iz dopusta iz Romunije. Na Dunaju jih je teh iz Bližnjega Vzhoda in Afrike ogromno, sploh nisem mogel dojeti da je to mesto postalo cigansko po prebivalstvu. V Transilvaniji/Karpatih sem videl več belih obrazov in avtohtonega prebivalstva kot na Dunaju.

  • totex39

   Ja res je, našim politikom že dolgo ni več za slovenski narod. Najprej so naseljevali jugoviče, sedaj pa bodo še Afričane in iz Bližnjega Vzhoda. Očitno je to njihov namen, da bomo Slovenci razseljeni.

  • FORT WORTH

   In kam se vsak dan vozijo mariborcani ?
   V gnili kapitalizem. Za redno in 3 X vecjo placo. Doma pa volijo fstajnik-levake !

   • Stajerka

    ne, NE vozijo se……ampak se izseljujejo……

   • pokvarjeniSvet

    Nekateri se res najdejo drži, ne pa vsi. Nekateri so res rdeči, poznam osebno rdeče v Maribori, kateri delajo v Avstriji in tiste, ki so proti rdečim in delajo v Avstriji…tako da ne posplošuj.

    • traktor

     Je pa zanimivo,rdeči so nas spravili na Kant,bolj gre vse v ku…,rajši jih imamo.Slovenci bomo dokončno srečni takrat,ko bomo vsi reveži.In pod levimi tudi bomo,garantirano.

 • Viktorh

  Kaj mu pa morejo, morejo, morejo..?
  Nič mu ne morete, morete…
  Glasovali ste, pa ga imate, pezdeti županove liste.
  Če bi dali kaj nase, bi vrnili mandate in se skrili.

 • pokvarjeniSvet

  kje je zdaj tistih obljubljenih zagarantiranih 5000 novih delovnih mest v gospodarstvu ?

  Saj vem to je le retorično vprašanje, ko je prvič to izustil sem vedel da je to 100% blef od prvega dne oz od prve minute dalje.

  Samo čas je da si to vprašanje postavijo tisti Mariborčani in Mariborčanke, ki so mu nasedli.

 • bednick

  Alkoholiki mariborski:
  dokler se ne boste Kanglerju opravičili, plačali radarje in volili ta-desne,
  NE BO BOLJE.
  Prav vam je!!!!

  • Olga

   ++++++++++++

  • pokvarjeniSvet

   Alkohol nima z radarji nič. Problem je bil drugje. Je pa res da iz MB se jih je že ogromno Antimarksistov izselilo, pa še jih še bo. Rdeči pa prihajajo v mesto.

   • bednick

    A denar od prekrškov bi šel na konto Iskra systems?

    • pokvarjeniSvet

     kdo je lastnik tega ? vklopi možgane !

     • bednick

      kam pa bi šlo 8% ?

     • pokvarjeniSvet

      8% v občinsko blagajno MOM, 92% pa komunistu šešoku (iskra systems). Tako je bilo napisano v Pogodbi.

      ta bandit je prišel do državne firm nepošteno, zelo grdo svinjsko dela s svojimi delavcami, firme sploh vodit ne zna saj tudi edino v čem njegova firma varčuje je na delavskih plačah. Tega v Avstriji ne vidiš kar se pri nas dogaja.

     • bednick

      Kaj imate občinsko policijo?

     • pokvarjeniSvet

      občinske policije nimajo, imajo pa očitno pametnjakoviče in bandite ki bi radi delali po svoje, poglej si tega debelega klobukarja, kaki mutibarič je ko zapravlja občinski denar za svoj luksuz in prestiž. Sicer pa sam ne živim v MB, sem pa prej imel posle v mestu.

     • pokvarjeniSvet

      ko so pubeci skapirali da nič nebo z radarji so takoj napravili v prvotno stanje.

     • bednick

      Ej, žena je prebrala tvoje komentarje.
      Je vprašala, a je ta zdrav?

     • pokvarjeniSvet

      tvoja žena se naj briga za svojo občino, mogoče so tudi tam kake barabije.

     • pokvarjeniSvet

      pogoba je bila sledeča:

      92% gre v iskra systems v zameno iskra systems upravlja z vsemi občinskimi cestami po Mestni občini Maribor.

      Ampak ti bi zaupal šešoku da bo redno popravljal ceste ?? jaz temu komunajzerju ne zaupam nič. Tudi njegovi delavci mu ne.

    • pokvarjeniSvet

     Ti veš kje je puhova cesta v MB ? no tam so ravno ko so postavljali radarje čez noč spremenili iz 70km/h namerno na 50km/h misliš da sem budala da tega nebi takrat opazil ? skoraj vsaki dan sem se mimo vozil, vedno je bilo 70 km/h pol pa zagledam tam tablo 50 km/h…halooo čakaj zdaj kako si lahko kar naenkrat na taki cesti ki omogoča komot 70 km/h v Avstriji imajo večino cest omjitev 70 km/h ne tako pri nas ko ima 80% cest 50km/h nekaj 60km/h ostalo pa 70 in 30.

     Seveda so pol ko so bili protesti in ko se začeli ljudje bunit hitro spremenili nazaj v 70km/h . Torej kaj si naj o tem mislim ? da so bili v ozadju lopovski nameni kako bi oni ceste ki so vedno bile 70km/h in so imeli nevem koliko jebenih študij (samo da so denar kasirali) in vsi so potrdili 70km/h je primerna kar tudi Puhova cesta naprej od križišča ko se zavije k Pintariči komot omogoča tudi 100km/h ne pa da nebi 70km/h.

     • bednick

      Preveč misliš.
      Cestno- prometne predpise je treba upoštevat.
      Amen!
      Pa četudi je samo 10 KM/H.
      Boli me k. za Puhovo, Pinteričko in itd.

     • pokvarjeniSvet

      čaki kako lahko nekdo ki niti izobrazbe iz prometne stroke nima čez noč spreminja prometne predpise ??!!

      pol bo sosedov Janez en kmet ali pa vaški pijanček iz tvoje vasi jutri spremenil omejitev kar tak po svoje. V državi morajo biti red in pravila…misliš da v Avstriji lahko vsak seljak in čoban ki ima 5 minut časa spreminja postavitve prometnih znakov in predpisov ?? nikokor ne !!

     • bednick

      Kdo je po tvoje spreminjal predpise?
      Kangler? Šešok? Oba?

     • pokvarjeniSvet

      pooblaščena oseba ne ker, se je videlo ko so se ljudje zbunili in je bil 2. protest v MB nekaj dni kasneje so takoj spremenili nazaj na 70km/h…zakaj ?? ker so imeli nekaj na vesti ? nekaj za bregom ? …..zakaj so se ustrašili in spremenili, če so to res opravili pooblaščeni strokovnjaki ? vidiš takoj se izdajo sami lopovi, bleferji in mutibaroviči.

     • pokvarjeniSvet

      nekdo ki še svojih delavcev ne plačuje niti po minimalni plači je manj vreden kot drek in mu ni zaupat in verjet niti dobro jutro. v Zahodni Kapitalistični Evropi tega ni, še v Rusiji nevem če lahko nekdo tako sistematično krši vsa pravila ?
      Ta komunajzer šešok bi moral imeti samo eno pogodbo in to v zaporu kjer bi prisilno kazensko delal vsaj za 50 let oz do smrti.

 • Za Slovenijo

  Mačkožer, kje je ameriška univerza, kje je tovarna baterij, kje so razpisana delavna mesta zanjo? Kje je 5000 delavnih mest?

 • Capi

  Še kako velja pregovor “kar seješ, to žanješ”

  • Olga

   ++++++++++

  • traktor

   Pri nas je bolj,kar serješ to pucaš.

 • Olga

  Kaj lahko pričakuješ od župana, ki je s kockami in nasiljem prišel na občino?! Da je demokrat?! Kaj lahko pričakuješ od predsednika vlade, ki je na enak način, z državnim udarom prišel na oblast?! Da je demokrat?! Nista demokrata! Od njiju ne moreš pričakovati nič! Le laž in prevaro! Oba sta sramota za intelektualno sfero!!! Oklepata se stolčkov in kradeta davkoplačevalskim denar!!

 • pajot

  Bedakov je v Sloveniji cel kup. In vsi volijo komunajzarsko bagro. Dober tek vam želim,majmuni.

 • if

  Fištravec brez klobuka je nič, s klobukom praznina, v besedah praznota.
  Vstal je z naleom rušenja, odšel bo zrušen sam vase v svoj praznoto.

 • Aton

  Bedaki, to ste hoteli! Danes naj bi bil pa nekdo drug kriv!
  Sicer pa je tako navdušen sprejem doživel samo še Adi.

 • Aton

  Briga Mariborčane. Jim je vseeno. Samo, da ni radarjev. Da je ostalo nepomembno dokazujejo iz dneva v dan!

 • MEFISTO

  Županov ne bo zmanjkalo.

  Rdeči imajo na zalogi še dovolj bedakov.

 • MEFISTO

  Mariborčani so kar zadovoljni.

  Res je, da slabo živijo, toda delati jim pa le ni treba.

 • cosmosjasnovidec

  Z pozivanjem ne bodo dosegli prav ničesar.Nakradel si je že tako ali tako več kot potrebuje za celo življenje njega in njegovega potomstva tako,da mu je za drugo malo mar tako kot tudi vsem v vladi.Kradel in vlekel bo plačo še naprej in kaj mu manjka?

 • Aton

  Najboljši župan – ukinil je radarje! Za smrtne žrtve pa seveda ni kriv!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!