Med prejemniki tudi Jankovićev MOL: Poglejte seznam vseh organizacij, ki jih v Sloveniji financira George Soros!

Foto: Arhiv Nova24TV. Ljubljanski župan Zoran Janković.

Včeraj so bili v javnosti, zahvaljujoč hekerski skupini DCLeaks, prvič objavljeni podatki o financiranju slovenskih nevladnih organizacij s strani ameriškega finančnega špekulanta Georgea Sorosa, večinoma prek njegove zloglasne fundacije Open Society. Soros je bil v Sloveniji aktiven že kmalu po osamosvojitvi, saj naj bi v obdobju od 1992 do 2000 za sofinanciranje slovenske kulture prispeval blizu 150 tisoč ameriških dolarjev, financiral je študijska potovanja za slovenske akademike, umetnike in novinarje v tujino, močno v interesu mu je bilo, da v Slovenijo pridejo tujci. V devetdesetih letih si je tako zelo prizadeval za prihod čim večjega števila beguncev iz republik nekdanje Jugoslavije. Slovenija je bila namreč pomemben del njegove vizije Evropa brez narodov in meja. Samo leta 1992 je, denimo, ustanovi Open Society doniral 326 tisoč dolarjev za plače učiteljev, ki so poučevali otroke balkanskih beguncev.

George Soros je prek svoje fundacije Open Society in prek svojega istoimenskega inštituta financiral številne slovenske nevladne organizacije, med katerimi so Vsi enaki – vsi enakopravni/Ministrstvo za izobraževanje in šport, Amnesty International Slovenija, Anglunipe – Romski informacijski center, Bilten Al, Bosanski mednarodni svet, Karitas Slovenija, Zagovorništvo človekovih pravic LGBT skupnosti Legebitra, CMEPIUS in Erasmus študijski programi, MOVIT – Zavod za razvoj mobilnosti mladih, Helsinki Monitor, Humanitas, Humanopis in Zavod KROG.

Na seznamu najdemo tudi Inštitut za afriške študije, Društvo Parada ponosa, Mladinski svet Slovenije, Rdeči križ Slovenija, Spletno oko, Loesje Slovenija, Mednarodna organizacija za migracije, Inštitut za romske študije, Zveza Romov Slovenije, Društvo študentski kulturni center, Za in Proti (ZIP), Slovenska filantrofija – pomoč breguncev, Mladi liberalni demokrati (MLD), Zavod Voluntariat – SCI Slovenija, SKUC – Društvo študentski kulturni center, Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije, Kulturno društvo France Prešeren.

Sorosov denar je končal tudi v Mestni občini Ljubljana
Open Society tesno sodeluje tudi z ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem, saj je Urad za mladino, ki deluje pod okriljem Mestne občine Ljubljana, prav tako prejemnik iz finančnih skladov Sorosove fundacije. Že v preteklih dneh pa smo poročali, da so med prejemniki donacij tudi Mirovni inštitut, Medijska preža, Srbski kulturni center Danilo Kiš, Center za sodobno umetnost Ljubljana, Digital Media Lab (Ljudmila) in multimedijski centri v Mariboru ter Kopru.

Gre za nevladne organizacije, ki so večinoma, tako ali drugače, povezane s slovensko stranko Socialnih demokratov, za katere smo poročali, da s Sorosom tesno sodelujejo tudi v Makedoniji, kjer so pomagali zrušiti desnico in na oblast spraviti svojo sorodno stranko, SDSM, ki jo vodi novi mandatar Zoran Zaev.

Foto: Nova24TV. Seznam vseh slovenskih organizacij, ki jih financira George Soros.

Prav tako zadnji sveženj dokumentov, ki jih je razkril DCLeaks, potrjuje naše prejšnje poročanje, zakaj slovenski režimski mediji – z nekaj redkimi izjemami – nikoli ne poročajo kritično o delu Georgea Sorosa, ki je leta 1992 spletkaril celo proti britanskemu funtu in s finančnimi špekulacijami povzročil njegov padec ter s tem milijone Angležev oškodoval njihovih pokojninskih prihrankov. Lep primer sta komercialni televizijski postaji POP TV in Kanal A, ki sta v lasti družbe Central European Media Enterprises, s sedežem na Bahamih, ki jo je ustanovil Ronald Lauder, politični aktivist.

Ambasador 21
je poročal, da je Ronald Lauder tudi predsednik Svetovnega židovskega kongresa. Central European Media Enterprises pa je postal last ameriške multinacionalke Time Warner, od katere je Soros v prejšnjih dveh letih kupil okoli 4 milijone delnic. Podobne povezave obstajajo tudi v večini drugih velikih komercialnih slovenskih in evropskih medijih.

Za hekersko skupino DC Leaks stoji celo KGB?
In kdo sploh so hekerji iz skupine DC Leaks, ki so se specializirali predvsem za obveščanje javnosti o prikritem političnem delu t. i. filantropa in borca za človekove pravice, Georgea Sorosa? DC Leaks je bil ustanovljen leta 2016. Od začetka svojega delovanja je bila skupina odgovorna za izdajo zaupnih elektronskih sporočil znanih ameriških vladnih uradnikov in vojaških oseb. Ameriške obveščevalne službe sumijo, da so hekerji iz skupine DC Leaks tesno povezani z rusko kibernetsko vohunsko skupino Fancy Bear, v kateri deluje osebje nekdanje tajne politične policije KGB.

T. F.

 • Viktorh

  Da, da, tovariši, še pomnite?

  • Prle

   Tako kot vi gospoda.

 • vsemojebabe

  Nova sodobna udba v našem prostoru ima obraz nevladnih organizacij.

  Nevladne organizacije pod krinko človekoljubnosti zbirajo podatke o anomalijah družbe, tako vlada dobi iz prve roke podatke o dogajanju v ljudstvu.

 • dr Janez Sveti

  Jaz menim, da so vse te “miroljubne, demokratične in nevladne ” organizacije, ki se financirajo iz tujine samo gnojna rana naše države. Rovarijo proti SLOVENIJI v imenu in po ukazih tujega plačnika.
  Putin je naredil pametno potezo in jim delovanje prepovedal. Tako bi morali takšno sovražno delovanje proti Sloveniji zakonsko prepovedat tudi pri nas. To so izdajalci in plačanci.

  Dr Janez Sveti genij

 • Majda

  To, kar dela in bo se naredil Orban: omejiti Sorosa in resnica pride na dan. Dovolj je bilo plenjenja brez kaznivanja. Zato je moj poziv sila eno staved: VSI NA VOLITVE!!

 • Jožef

  Vse gre v smeri agende21, foruma 21 in nwo s ciljem ustvariti totalno anarhijo, začeti z vojno in na zemlji zmanjšati število zemljanov iz 7 na eno in pol miljardo prebivalcev z enim vodstvom, eno religijo, eno valuto in totalno kontrolo vsega človeštva. Torej, ali bomo mirno čakali, da nas bodo dobesedno zdesetkali, ali pa bomo premaknili svoje riti in na uluci povedali, da je tukaj danes Slovenija, Slovenci in naj nas nehajo potiskati v brezizhodno brezno zla in pogube.

 • totex39

  Ukiniti in nagnati to gamat, ki se pri nas ima za nevladno mirovno organizacijo, kajti v njej so sami lopovi, ki v Sloveniji vršijo samo sranje, zato pa se dogajajo taki specifični dogodki, ki jih vlada noče nadzorovati in jih se podpira pri njihovem delovanju.

 • Darth Vader

  ambasador21 blog spet preseneča….. :D nov blog prispevek ki, copy/pastam “Psihoanaliza duševnih motenj in miselnih virusov, ki so kot kolektivna
  psihoza prisotne na levem političnem spektru. V videoprispevku so
  pojasnjeni psihološki aspekti podrejanja islamu, katerega levica
  zlorablja za takoimenovani retorični ščit, pojasnjena avtodestruktivnost
  politične korektnosti, psihološki aspekti teorije spola, sovražnega
  govora ter na primerih pojasnjene duševne motnje stockholmski sindrom,
  nojev parazitski sindrom, munchausenski sindrom žrtvene psihoze, govora
  pa je tudi o novem zakonu, katerega se sprejema v Kanadi z naslovom C16,
  kateri naj bi norčevanje iz spolnih zaimkov naredil kriminalno dejanje.
  Vabljeni k ogledu, slovenski podnapisi.” https://ambasador21.wordpress.com/2017/06/03/zakaj-se-levica-podredi-nasilju/

 • Bastian

  Sorosu se bo zelo kmalu dogodil Litvinenko. Je samo vprašanje časa.

 • Vprašam se:
  Kaj počne , oziroma, kaj je počelo naše novinarstvo – forum571, da o tem ni nikoli poročalo ?
  Kaj je počelo Računsko sodišče RS, da tega ni nikoli zaznalo ?
  Kaj počno (lokalni) Nadzorni odbori po občinah, da tega niso nikoli zaznali ?
  Zakaj “človekoljubni humanist” ni raje zapolnil naše bančne luknje, ampak je dovolil, da se siromaši mali slovenski človek in, da propadajo naša podjetja ?
  Ali smo z njegovim financiranjem postali že njegova LASTNINA ???

  Še in še “ZAKAJEV” se mi poraja ……… KAJ, oziroma ČIGAVI SPLOH SMO in
  KAJ oziroma, KDO sploh VODI našo ljubo SLOVENIJO ????????????

  • Steiermark

   Marta, to je vendar v interesu vseh teh jugokomunističnih gnojev – “za svobodo,s titom naprej” – pozdrav, s katerim je bila večina teh opankarsko slinastih in cmeravih gnid, vzgojena!

  • Franc Šink

   Tudi Soros je eden od “voditeljev” !

  • Krtača17

   Kolegica dajmo se sprenevedat. Eno leto se že to ve. Ampak smeh je pol zdravja a ne? Zdaj smo pa pametni.

 • Steiermark

  jugoopankarski gnoj, širi po Sloveniji smrad in jugokugo!

 • tarantela

  To pomeni, da davkoplačevalci plačamo manj vsem tem prejemnikom denarja iz Sorosove blagajne in ostane za druge potrebe več..
  A mi lahko kdo pove, kam se moram prijaviti, mogoče bi še jaz dobila malo cvenka, pa makar me pol šimfali na tem portalu.

  • montyamp

   To ni za glupe .

  • slosin

   Probaj v Forumu21…

 • Demonkrat

  Pralnica denarja?Ne vem zakaj je preganjano delo na “črno”.

 • Franc Šink

  Vse mafije tega sveta se lahko skrijejo pred organiziranostjo don Sorosa.

 • Demonkrat

  Ustvarjanje kaosa ,krize,revščine,…nato pa nastopiti kot nekakšen rešitelj trpečih, obubožanih …..skratka stremljenje po podrejanju svetovnega prebivalstva .

  • Darth Vader

   cilj je – polastiti se slovenske vode ;) na kosovem pa je bil cilj polastiti se rudnikov plemenitih kovin, katerih naj bi bilo za okoli 13milijard eur v zemlji….po konzervativnih ocenah

   • Demonkrat

    In lastnemu narodu prodajati njegovo lastnino.Skratka narediti ga odvisnega .

    • Darth Vader

     niti ne narediti ga odvisnega……izbrisati ga iz obličja zemlje……ker je preveč rodovitne zemlje v sloveniji, preveč pitne vode v sloveniji, preveč ugodne klime za življenje in preveč na ugodni legi, če pogledaš, do česa vse imaš dostop v radiusu 300km vožnje z avto iz ene vukojebine ljubljane

 • Krtača17

  Glede moči in rabot tega mogotca sem vam jaz pisal že lansko leto pa ste se samo smejali. Zdaj pa sami govorite da je dc leaks objavil podatke včeraj?! Ni res! Ti podatki so dostopni že precej časa! Poleg tega spet pišete zavajujoče! Soros je s pomočjo teh nevladnih organizacij organiziral tudi krvavi upor v Ukrajini. Evo tule:http://theduran.com/leaked-memo-proves-george-soros-ruled-ukraine-in-2014-minutes-from-breakfast-with-us-ambassador-geoffrey-pyatt/

  Ni problem v financiranju in donacijah a kaj ko so ljudje potem za tiste fičnke (tudi v Sloveniji) izvajat vse sorte svinjarije. Tega se je za bat. Zato pa vsem, ki ste kdajkoli dobil donacije od Sorosa – ne nasedat njegovi propagandi. Uporabljajte zdravo pamet!

 • MEFISTO

  Tudi Kučanova mafija ne zaostaja veliko za Sorosom, pa še proti lastnemu narodu je uperjena.

  To je tako kot bi vprašal, zakaj Tito ni največji zloćinec vseh časov na svetu?

  Odgovor: ker ni imel na razpolago toliko ljudi kot Stalin, da bi jih pobil.

  • Hanza Gorenjski

   Naša mafija JE financirana iz tega naslova.

 • PikaPolonica

  Slovenija naj ostane Slovenija. Velik kompleks kot je džamija ne sodi v center Ljubljane. Tukaj je pa on vso kredibilnost pri meni zgubil. Škoda, da si to dovolil.

  • KIKI

   Janković je že zdavnaj izgubil kompas; njegov nagon deluje samo na
   osnovi vonja denarja; briga njega Ljubljana, Ljubljančani in jebe se mu za celo Slovenijo in za vse Slovence!
   Kdaj za hudiča vam bo vse to jasno!? Primanjkuje nam časa! (poleg denarja)

  • macon

   Mene pa moti prenizek minaret, ki se ne sklada z gabariti zgradbe. Po mojem bi moral biti visok vsaj toliko kot dimnik toplarne in vsaj dva, če ne štirje. Poleg tega bi rad vsaj petdesetmetrski pozlačen kip Bude na vrhu Šmarne gore, ki bi se ga videlo petdeset kilometrov naokrog. :)

   Res, v Ljubljani se ni v zadnjih trideset let zgradilo nič, samo stekleni kurniki.

 • PikaPolonica

  Pa veš kva Jankovič ne morem razumet, kakšne prezračevalne naprave-zračnike so vam vgradili v stožicah (dvorani na hodniku), kdo je to vgradil? Zvok je tako glasen in tak, ko da bo zdaj zdaj bombni napad!! Ko da bo vojna!

  • KIKI

   Opankar je strpal ves denar v lasten žep, zato za take finese, kot je
   prezračevanje in zvok res ni bilo časa! Njegove pufe prevzemamo mi,
   državljani!
   On je najraje “direktor v izgradnji”, kjer mu opran denar leti
   v žepe že pri izbirah izvajalcev, potem pa še za vsako vgrajeno
   lopato kakšen eur ali dva- pa se nabere! …Pa še ljubljenček mini
   bossa je , tako, da mu nihče nič ne more, tovarišija iz tožilstva in
   sodstva pa miži, ko se tovariš mafiozo sprehaja gor in dol po “Ljubljan!”
   Kakšni idioti smo mi Slovenci, se vprašam!!!?

 • montyamp

  Veste kaj , od solatarja katerega je v Slovenijo privlekel žvepleni murgezwergl pričakovati delovanje v prid Slovencev , kaj pa je zdaj to ???
  Kdo je zdaj tu nor ???
  Vzgojenih med magarci od komunistov , saj jih ne boste spremenili kot kamenometalskih kozojebcev ne .
  Pisanje , svečke , zastavice ,….. pri teh sortah ne zaleže .
  Svinec je edini ki pomaga .

  • KIKI

   Drži kar praviš, samo bojim se, da je Kučan ves svinec izvozil
   v BIH (spomni se njegovega namišljenega funkcioniranja v Sarajevu
   pred nekaj leti! ! )…o uspehih njegovega “funkcioniranja”- vse tiho je
   bilo!!!

  • Donald J. Trump

   Poleg vsega pa financira še mojega zeta Jareda Kushnerja, tako da ima deloma tudi mene pod kontrolo. Kaj pa zdaj to???

 • karpelec

  Tam, kjer se deli denar, je vedno Jankovičeva pest zraven.

 • janez cepec

  so what, če j’ Soros financiru razne ferajne pa modele u Slo. pa kva vam je, a ste fouš, ke ni nakazu kerga ojrota vašmu pastirju za vašo čredo. mu pač niste simpatiko, tko, de če vam manjka dnarja, nej vaš diktator kešn ojro ud šverca orožja iz štumfa potegne, pa bo za sprot

  • Darth Vader

   recimo samo v roku ene ure si v dveh različnih komentarjih ponavljal prazne samomorilske avtodestruktivne floskule, katere ustrezajo duševni motnji “nojevega parazitskega sindroma” :) pojdi k doktorju ali pa se prostovoljno hospitalizirej, ker oddajaš zelo slabo energijo majstr :) aja…..tvoja duševna motnja je pojasnjena takoj na začetku tega videoprispevka s slovenskimi podnapisi https://ambasador21.wordpress.com/2017/06/03/zakaj-se-levica-podredi-nasilju/

   • janez cepec

    ja ti si u roku dveh minut nametu en in ist naslov nekih brezveznih papirjou

 • montyamp

  Zakaj ima Slovenija sodišča ???
  Za poneumljanje in uničevanje malega človeka .
  Je pa tudi res da to niso sodišča , to je murglosrbski geto mentalno podhranjenih sarajevsko-srbskih pravnikov , ki imajo o pravem pravu s katerim Nemci zapirajo udbovce dosmrtno , toliko kot bik s cerkvenimi orglami .
  SMRT MURGLOSRBSKEMU FAŠIZMU — SVOBODA SLOVENSKEMU NARODU

  • janez cepec

   mel ste ablast (Demos), pa u letih 04 do 08, zakuga pa niste spucal sodišč, zamenal sodnike pa tožilce? še za tise funkcjonarje na tožilstvih, k ste misl de so vaš, sej izkazau, de so udbouci (Drobnič). sploh pa kva jokate, če mate za vodjo komunajzarja, vam ni pomoči

   • montyamp

    Haha , dole do dna , pa še dalje .
    Norost HUDOJAMSKIH ZIDARJEV je brezmejna .
    Garjave hijene imajo več etike in morale .
    Zakaj si ti janez cepec , samo cepec ti bolj pristaja .

    • janez cepec

     nis mi glih odgovoru na postavlen uprašanje, tvoj odgovor je bel bluzenje o neki etiki pa morali, s čimer se vaš veliki vodja glih ne more prou hvalt

     • montyamp

      Vprašanje ???
      Ti si bil zagotovo bliže dogajanju .
      Da te ni sram .

     • janez cepec

      zakuga b’ me pa blo sram?

     • montyamp

      Ker žreš germansko pomije in ga plačuješ s pufi , katere bodo vračali še nerojeni .

 • Lisjak

  Po podatkih CNVOS(Centra za informiranje,sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij) je bilo konec 2016 v Sloveniji registriranih 27.365 NVO,od tega 24.008 društev,3.094 zasebnih zavodov in 263 ustanov.

 • KIKI

  Povejte mi, prosim in pojasnite, s katero posebno pomembno
  državo ali osebnostjo je Slovenija povezana? Nostalgično
  se oklepamo starih socialistično-komunističnih državnih povezav,
  v Evropi , v Azijskem svetu in celo Ameriki !! Sramota! Živimo iz
  gospodarske povezave z demokratskimi državami, “hajlamo”, častimo
  pa diktatorske države in njihove diktatorske voditelje! Soros je pogreb
  vsake demokracije!!!

 • montyamp

  Hitler je že pred 100 leti vedel da je židovstvo strup prve kategorije .
  Bil je intelektualec kot Einstein .
  https://www.youtube.com/watch?v=SQOfJ3l1Dac

 • macon

  Malo ga bluzite. Sorosev OSI je vsa devetdeseta financiral vso slovensko alternativno kulturo, ki ji država ni dala nič. Zaradi Sorosovega OSI-ja je nastalo kup knjig, razstav, plošč, gledaliških predstav in drugega.

  OSI-ju bom večno hvaležen. In nihče se ni politično vtikal v nič.

  • montyamp

   Nena ti meni s kulturo na židovski pogon .
   Nemci so bili normalen narod , dokler niso spustili golazni z vajeti .
   https://www.youtube.com/watch?v=Do5O3lvnw6w

  • Krtača17

   Saj v tem je finta. Zadeva je izvedena tako, da se ljudje tudi zavedate ne. Tule je link, pa mi povej če najdeš kake vzporednice tudi s tem portalom. Bivši agent lepo pove, da so ljudje na koncu tako oprani da lahko s kanonom streljaš vsa dejstva, dokaze, pa ljudje ne bojo verjeli. Evo:https://youtu.be/_Iz3VjoHXLA

  • Vince Blake

   Mislim, da si malo naiven. Upam, da se zavedaš, da dandanes ni nič zastonj. Le zakaj za hudiča bi neki milijarder iz ZDA finansiral slovensko alternativno kulturo? Iz dobrote in želje po kulturni obogatitvi slovenskega naroda? Pa daj no….saj v resnici ne verjameš tega, mar ne?
   Za vsako takšno donacijo s strani finančnega špekulanta stoji v točno določenem grmu točno določeni zajec.

   • macon

    Sklade je ustanovil po vseh državah bivšega vzhodnega bloka in jim dajal okoli 100 milijonov letno. Moja izkušnja je, da ni bilo nobenih levičarskih zahtev, takrat migranti in islam niso bili nobena tema kot so danes. Polno je bilo osebnih zgodb, tudi multikulturalizma ampak to je med kreativci normalno. Enostavno ne predalčkaj(m)o ljudi po nacionalnem poreklu, temveč po tistem kar delajo in kakšni so kot ljudje.

    • Vince Blake

     Tvoja izkušnja? Lej, če si insider, potem bom malo razmislil o tvojih besedah, če si pa outsider tako kot jaz, potem pa ne poznaš pravega ozadja, Je pa v današnjih časih malo čudno, da bi nekdo kar tako…brez vsakih interesov talal denar v neko eksotično državo, kar Slovenija za Amerikance vsekakor je.

     • macon

      Takrat sem bil zraven pri eni kulturni dejavnosti, pošiljali smo na razpise in dobili od OSI-ja. Dajali so pretežno za sodobno umetnost: video, performansi in inštalacije, za kulturne izmenjave in gostovanja.

 • Donald J. Trump

  http://www.breitbart.com/big-government/2017/05/02/report-jared-kushner-didnt-disclose-1-billion-loans-investment-ties-goldman-sachs-george-soros/
  Ojoj, Soroševe lovke sežejo tudi v mojo administracijo, potem ko sem celemu svetu zagotavljal, da se ne dam kupiti. To pa je nerodno…

  • janez cepec

   sej ti tko ni nubedn verjeu, de si pošten

   • Donald J. Trump

    Ma sej…
    Kaj moram še narest, da me bo kdo odstavil?! Koliko ljudem moram odvzet zdravstveno zavarovanje, koliko denarja moram zmetat v vojsko in med najbogatejših 1%, da bo kdo trznil? Koliko vojn moram še načet, koliko državnih skrivnosti tvitnit?! Pa so ljudje res do amena zabiti v glavo?!

    • janez cepec

     ma ne sekiri se, pr našeh desnakarjih pa pr velk’mu diktatorju si še prljublen, čeprou, kva čes s tem, de si neki luzerski marginalni skupini ušeč, s tem se glih ni za hvalt, ane?

     • Donald J. Trump

      NI se za hvalt, to je res. Se jim pa morm vseeno zahvalit, da so me izvolili, če ne drugega. Čeprav jim direktno ščijem v faco, me še vedno častijo

     • Demonkrat

      Pa to je tistemu folku v genih.Radi imajo zlati elitni dež .Pa če je iz leve desne .Pa da ni iz pičke je pomembno

     • Donald J. Trump

      Če se pa slučajno iz kake pizde ulije, jo pa takoj zgrabim in zamašim, kot to znam le jaz.

     • janez cepec

      večni luzerji

    • učko

     Maš prau, Trumpa nihče ne mara, pa je vseeno zmagal volitve. Pr’ nas rdečuharji kradejo milijarde, delajo totalne pizdarije in zmagujejo vse volitve! Vprašte se zakaj !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • Donald J. Trump

      Težko rečem, da me nihče ne mara. Glede na to da je Fox najbolj gledan program v ZDA, bi rekel, da je ogromno napranih idiotov, za katere sem dovolj dober. Čeprav jim v faco kričim, da me boli kurac palac za vse njih, me še vedno volijo in mi jedo iz roke. Zabiti imbecili, hvala jim…
      Katere rdečuharje misliš? tiste na desnici ali tiste na levici?

    • Igor Kavalar

     Zadnjič sem bral komentar američana ki mora plačat 520$ mesečno za zdravstvo po Obamovi reformi, zato ker nekdo drug ne plača ničesar. Če se ti zdi to normalno, upam, da naredimo isto v Sloveniji, ti plačaš svoje in še moje okrog 450e , pa bo volk sit in koza cela.

     Članek iz leta 2013
     Obamacare’s average monthly cost across U.S.: $328
     http://www.reuters.com/article/us-usa-healthcare-exchanges-idUSBRE98O03P20130925

     Povprečno 25% višje letno, leta 2017 so šle premije gor tudi za 116% npr. Arizona. In to za drugi najcenejši plan (silver paket), in temu vi in Obama ploskate in pravite Affordable Care Act.
     http://www.businessinsider.com/heres-how-much-obamacare-premiums-are-going-up-in-every-state-2016-10

     • Donald J. Trump

      Ammmm, ok…? Kakšno ma to vezo s Sorošem?
      In zdaj si me prisilil, da se pogovarjam o zdravstvu.
      A veš, kaj bo zdaj s Trumpcare? 1,6 trilijona manj denarja za zdravstvo, 23 milijonov dodatno nezavarovanih v 10 letih, davčne počitnice za najbogatejše,…
      Ne rečem, da je Obamacare popoln, daleč od tega. Je pa vsaj zrihtal, da je zavarovanje obvezno, da te zavarovalnice ne morejo več zavrniti, in še in še…Vse to se s Trumpcare ukinja.
      Čakaj, zakaj že govorimo o zdravstvu? Zakaj spreminjaš temo? Si zašel slučajno?

     • Igor Kavalar

      Boli mene za unga kuščarja Sorosa. Bivši predsednik Turk ga je označil za človekoljuba, pokončnega humanitarca, Kučan mu je dal medaljo za zasluge. Kakšne zasluge za Slovenijo pa ima? On se vmešava v notranje zadeve držav jih destabilizira in zasluži. Večina gospodarstvenikov dela zato, da vlaga, da zaslužijo, on špekulira in služi ko pride kaos in tečaji padajo. Poglej v njegovo zgodovino. Prasec je lastnemu židovskem narodu kradu nakit in delal za švabske nacije sam zato, da si je rešu življenje in zdej me bodo tile naši pametnjakoviči prepričeval, da je ta izmeček človeštva pozitivna oseba. Vse organizacije, ki so dobile denar bi jih moral prepovedat kot v Rusiji kjer je Soros wanted dead or alive. Prodane duše mogu da ga puše, pa se lahko imenuje Karitas, Rdeči Križ, mirovniki…

      Ej vi ne zastopite od kod se dobi denar za zdravstvo. Vi bi navijal davke do 100% če bo treba, pa še vedno ne boste pokrili luknje.

      Če hočete imeti več denarja v zdravstveni blagajni, se lotite zadeve drugače.
      1. Ukrep znižanje brezposelnosti (kdor dela, se lahko zavaruje sam)
      2. Ukrep povišanje plač (manj država vzame, boljši paket si lahko privoščijo)
      Da pa ta dva ukrepa lahko izvedeš, pa rabiš;

      Privabit kapital, odpiranje novih fabrk z visoko dodano vrednostjo….(noben podjetnik ne bo prišel zato, da bo zagonu svoje premoženje za davke države, torej moraš znižat davke za podjetja da ustvarijo čimveč dobička, bruto neto razlika mora biti manjša, da delavec prejme več kot danes, da se poveča kupna moč znotraj države, da se denar obrne ali multiplicira prek mase ljudi ne le posameznikov ali države, ki denar meče skozi okno, vložit moraš v dobro in učinkovito infrastrukturo, za hitrejši export, in zmanjšanje birokracije in dolgotrajnih postopkov).

     • Donald J. Trump

      HAHAHAHAHAHAHAHA
      Pa kake jaz to berem, a ste res čist vsi čist isti na tem propagandnem trobilu SDS-a????
      Se pravi ti nebi bič plačeval za zdravstvo, ker to je bojda osebna izbira-in ko zboliš bi z veseljem plačal polno ceno vsega, a to hočeš povedati?

     • Igor Kavalar

      Ja bi plačeval sam ne pod prisilo za slabe storitve oz za storitve ki jih ne rabim. Zakaj pa bi plačeval nekaj kot obvezno direktno od plače, da životariš cel mesec in čakal leta na zdravljenje? Še zmeraj bi bila izbira, če hočeš ti lahko trgajo 50% plače zaradi mene še naprej.

 • RATATA

  Nerealni pohabljeni “sociologi”, ki naj bi opazovali razvoj družbe in spreminjanje navad, ter to beležili, družbo, po zamislih psihopatov spreminjajo v nekaj odurno odvratnega.
  Nerazmišljujoči tega ne zazna, saj mu gnusni nastavljeni “novinarski” plačanci preko medijev, katerih lastniki so ti isti psihopati vse dogajanje prikazuje kot krasno in edino pravilno težnjo vseh.
  Hvala bogu, da nisem sociolog in opazim pohabljanje, čeprav bi mi bilo mnogo lažje, da bi se nevede vdal v usodo. Ampak se ne!!!

 • garfi

  Milan Kurćan !!!
  fajonka
  KARITAS !!!
  GRADIMO ODPRTO DRUŽBO

 • Demonkrat

  Lep primer sta komercialni televizijski postaji POP TV in Kanal A, ki sta v lasti družbe Central European Media Enterprises, s sedežem na Bahamih, ki jo je ustanovil Ronald Lauder, politični aktivist.

  • Krtača17

   Oni so zdaj v domeni co2 globalnega davka. Zgodba o globalistih je večplastna.

 • VERZIFIKATOR

  George S. Geršvin

  ENA V J-MOLU

  Ali res ne veste za J-MOL?
  Ga izvaja le odprta družba,
  ki ji glasba je primarna služba,
  eni boste zapisali: LOL.

  J-mol v glasbi vendar ne obstaja.
  Kakšno to so zopet nebuloze?
  Opsa, bratci, mirno, brez nervoze,
  še kako perfidno mol razgraja.

  Prav nobenega ni tukaj LOL-a,
  znani so predobro komponisti,
  izvajalci v molu so statisti,
  za orkester mladih gre J-MOLA.

  Skrajno v njem mladinci so ubrani,
  godenje je na uho mirovno,
  inštitutsko, orkestralno krovno,
  dirigentu godci so predani.

  Ve se dobro, vodi kdo godala,
  z lokom kdo po njih na silo cvili,
  z mačjo glasbo posiljuje, sili,
  komu se ta združba je prodala.

  Mólovska v J-molu kompanija
  svira večno svoj Županov valček,
  si oddiha ne privošči malček,
  v strahu, da se bliža polomija.

  Da iz mola kdo jih v dur prestavi,
  novih tonov da več ne dobijo,
  tega kot hudiča se bojijo,
  konec s tem v J-molu bo predstavi.

  Kdo je sicer ta tovarišija,
  ki v J-molu stalno posiljuje?
  Čudno sliši se, odgovor tu je:
  Ribentropp-Molótov kompanija.

 • Gru

  No ja ni Soros kriv da vse manj ljudi voli SDS ;)

 • xtc

  Zzakonom prepovedativse organizacije;ki jih financira podpornik teerorizma in levaštva Soroš;kot naTNE MILJONSKE KAZNI;FIZIČNIM OSEBAM ;ČE SPREJEMAJO DENAR OD NJEGOVIH ORGANIZACIJ ALI FONDOV:

 • dob

  D’Artanjanković: vsi za enega – vsak da deset procentov.

 • Antonius

  Zdaj gradijo nove socialistične “cajte”. Sorosovi človekoljubci in civilniki v vseh odtenkih vijoličnega nas zmerjajo s fašisti in nacisti, kot so že nekoč in še danes njihovi revolucionarni vzorniki z zmerjali/jo/ domobrance z izdajalci.
  Danes sem častno uvrščen med elito zdravorazumnih nestrpnežev, rasistov, fašistov in nacistov, ker pod nobenim pogojem ne =bem, liberalnih prefarbancev, civilnih človekoljubcev in ostale, po Sorosu plačane vijoličarske golazni.

 • althar

  Kot da naši levaki ne bi nakradli dovolj denarja že nam, da morajo prejemat miloščino še od mednarodne judovske kabale.

  Sicer pa, kadar želijo ameriške obveščevalne službe prikriti izvor kibernetskih napadov ali za izvor ne vedo, po defaultu osumijo rusko tajno službo. Po odkritju kode Vault7, ko je postalo jasno, da CIA poseduje hackerska orodja, ki lahko simulirajo napad s polubne internetne lokacije, njihovim “utemeljenim sumom” verjamejo le še plačani medijski trobentarji in zagrizeni privrženci Demokratov.

 • Rožle

  E MOJ ĐORĐE … !

 • Krtača17

  A pa ste prepričan da tale denar iz Madžarske za tale portal ni Sorosov? Sumljiv se mi zdite nova? Soros dela zdrahe, vi pa tud. Tko da…

  • rrrrr

   Ti si mojster, da vse zamešaš.Tudi kadar to absolutno ni mogoče…

   • Krtača17

    Če si že uspel sestavit en stavek, pol pa še razloži kaj je zamešano oziroma povej kako je prav? Če ni prehud inteligenčni napor zate?

  • janez cepec

   ne, ne, novo financira (sej je večinski lastnik) Kučkotov tajkun, član foruma 21 Stojan Petrič.

 • rrrrr

  Pri Jankoviću mi dolgo nekaj ni šlo skupaj. Res da je sposoben komi-lopov, spreten tat, šampijon v številu in vrednosti zbranih provizijskih lovorik, car srbskega podzemlja v Sloveniji, všečna županska faca za naivne ljubljanske volivce, celo mačo za lekarniške pripravnice. Do tod vse OK.
  Ampak da ti takle srbski mačo nenadoma požegna đamijo, na veliko vabi sirske Hasane na Kotnikovo ( zaklete srbske sovražnike št.1 v njihovi zgodovi) in s pedri ter lezbačami zapleše kolo pred ljubljansko Kresijo? Opa bato!
  No, sedaj razumem. Soros ! DC Leaks, thanke you,…

 • šmentanamuha

  janković, zdaj si se mi pa dokončno zasral. Dolgo sem mislila, da bi lahko bil najboljši predsednik vlade, zdaj pa vidim, da si navaden podrepnik, ki se proda vsakemu, ki te dovolj dobro plača. kako maš fris klobasat, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu in si zraven gradit tisto džihadistično džamijo? FUJ!

  • radames

   Men se je zasral že takoj na začetku. Zaradi njegove samovolje. Iz njihove hiše je hotel spravt Šentjakobsko gledališče, še prej pa je spravil iz njihovih prostorov Astronavtsko-raketarsko društvo, ki je ogromno storilo za popularizacijo astronomije.
   Ta človek je v Sloveniji absolutno nezaželen. Pohlevni Slovenci pa ne storijo nič!

   • Novakec1

    Butaste sloovce…

   • Jurij Musar

    Razen da ga večinsko izvolijo za župana občine Ljubljana in celo za zmagovalca parlamentarnih volitev. In ti praviš, da je nezaželen. Od kje ti ta misel?

    • šmentanamuha

     Torej ti ustreza tista džihadistična džamija sredi Ljubljane, ki bo kmalu prevzela nadzor nad našim glavnim mestom in Jankovičeve podkupovalne rabote?

     • Jurij Musar

      Sem ateist in ne rabim ne đamije ne cerkve. Skratka, motijo me vsi sakralni objekti in bi jim mirne duše spremenil namembnost ali podrl. Džihadisti pa se mi sploh ne zdijo problem. To je le razpihovanje sovraštva desničarske opcije, da bi prišla na oblast. Janković pa je zmagal na volitvah, ker ga je volilo največ volilcev in ne moreš napisati, da je v Sloveniji absolutno nezaželjen.

     • šmentanamuha

      “Džihadisti pa se mi sploh ne zdijo problem.”
      Good morning, London is calling.
      Vidim, da kot ateist udejanjaš tisto “Ljubi svojega sovražnika”. Ljubiš džihadiste, ne maraš pa Slovencev, ki se ne strinjajo z levičarsko politiko. tvoja drža je protislovenska, torej izdajalska do svojega naroda. Največ sovraštva je prav na levi.
      Pivo škodi tvojim možganom Bout Che.

     • Jurij Musar

      Ne ljubim nobenih vernikov, torej tudi muslimanov ne. Ne sovražim nikogar, torej tudi muslimanov ne. Po tvojem bi s sovraštvom do drugih, dokazal, da ljubim Slovenijo. Neumnost. Živim pa v Radečah in ne v Londonu. Berglez je lepo povedal. Če seješ veter, žanješ vihar.

    • Den456

     Če bi levičarji padli z nivoja svojega ega, na nivo svoje inteligence, bi se zagotovo ubili.

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Ti to resno ? >>dolgo si mislila da bi lahko bil boljši predsednik vlade<<
   Že takrat ko je bil direktor Mercatorja sem vedel da je Lopov, kriminalec, mutibarič in še kaj. Saj njegovo "poslovanje" Mercatorja je prikazovalo lopovščine, goljufije, neplačevanje, izkoriščanje delavk ( Državno podjetje Mercator v času Jankoviča je imel najnižje plače za trgovke od vseh ostalih Trgovin v Sloveniji ), izsiljevanje dobaviteljev in izginotja več milijard Tolarjev iz dobička Mercatorja. Seveda je lahko odkupoval poceni pri Slovenski živilski industriji saj je bilo vse državno…dobičke Mercatorja je pa pobral in in njegovi pajdaši za seboj pa pustil več milijonske minuse Evrov.

   In ti napišeš da si mislila, da bo on dober premier….daj nehaj no 1. April je že bil letos.

 • Krtača17

  Pa še malo o transparentnosti nove24;) Novi lastniki družbe Novatv24.si so zaobšli zastarelo slovensko medijsko zakonodajo. Ta predvideva, da morajo fizične osebe ali podjetja za pridobitev najmanj 20 odstotkov lastniškega ali upravljavskega deleža v izdajatelju medija pridobiti soglasje ministrstva za kulturo. Zanj madžarskim podjetjem ne bo treba zaprositi, saj ima vsako od njih v lasti le po 15 odstotkov družbe Novatv24.si, med sabo pa uradno lastniško niso povezana.

  • Krtača17

   Something fishy about nova24…

  • xtc

   No torej je vse v skladu z zakonom:kAJ SE TOREJ DEREŠ?
   bOLI RESNICA O VAS IZTIRJENIH FAŠISTOTERORISTIČNIH LEVAKIH IN MENTORJIH?

  • šmentanamuha

   Kaj te pravzaprav muči?

 • piko8

  Ta srbski žnablar ni vreden slike na tem portalu …

 • Olga

  Ves denar obdavčiti 99%! Vnaprej prepovedati vsako financiranje od strani tega nacističnega zločinca in kriminalca!

 • Jurij Musar

  Tale Soros je pa neverjetno dober človek. Če sem prav razumel so to vse nepovratna sredstva. Če bi bil Vatikan tako odprtih rok, bi se desničarji kopali v denarju. Tako pa je prav obratno in ovce financirajo svoje šefe.

 • FUCK COMMUNISM

  Kako lahko en zaveden Slovenc voli za rdecuharskega cefurja mi ne bo nikol jasn!!! Kok mora imet dreka v glav, da lahko kej tazga naredi!?

  • Jurij Musar

   In moraš se tudi sprijazniti, da ti nikdar ne bo jasno, ker imaš polno glavo dreka.

 • Jebem jim mater vse po spisku

  Morte vedet vsak racun se na koncu placa nic ni zastonj tale soros bi lohk kupu slo pa not nateru begunce kaj se caka ne vem vem pa to kar das se mora tudi dobit

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!